Eteläpuiston puut kaadetaan ensin

topakkatäti

Ympäristövihamieliset Tampereen päättäjät ovat päättäneet, että viherrys on tässä kaupungissa ohi ikuisiksi ajoiksi. Eteläpuiston uusien rakennusrumilusten tieltä kaadetaan aluksi kaikki puistolehmukset. Sitten tulevat kaivinkoneet mylläten pohjamaan perunapellon näköiseksi rakennusalustaksi. Lopuksi sotatantereeksi myllättyyyn entiseen luonnontilaiseen Eteläpuistoon jyräävät elementtirekat. Kaunistako? Ei todellakaan.

44

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehkää_jotakin

      Totta puhut. Esimerkiksi Kissanmaa on täyden myllerryksen kourissa. Kissanmaa rakennettiin noin 60 vuotta sitten erilliseksi puutarhakaupunginosaksi. Se oli silloin uudenaikaista maassamme. Asuinalue suunniteltiin luonnon ehdoilla - vielä sillä lisäyksellä, että puistot ympäröivät asuinalueen. Näitä puistoja olivat mm. maamme ensimmäiselle olympiavoittajalle nimetty Isä Järvisen puisto sekä Karhunkuusikon puisto. Nyt näitä puistoja ei enää nimellisesti ole, koska ne on muutettu liikennealueiksi. Isä Järvisen puistosta on tehty tanner ja Karhunkuusikko Kissanmaan koulun vieressä on kaatouhan alaisna. Sitä varten on tehty uusia suunnitelmia. Kissanmaan suojelukaavan laatiminen on parhaillaan loppusuoralla. Mitään merkkejä siitä, että nämä puistot palautettaisiin Kissanmaan suojelukaavaan, ei ole havaittavissa.

    • rumalta-näyttää

      Koko Tampere on täynnä keskeneräisiä töitä. Mitään ei tehdä valmiiksi. Jotain aina jätetään kesken. Joka puolella kaupunkia on keskeneräisiä alueita. Jos ei muuta niin paikalle jätetään jotain tavaraa, laattoja, putkia, puomeja ym. Yleensä paikkaa ei tehdä valmiiksi ja siivota. Tampereen kannattaisi palkata polkupyörällä liikkuva tarkastaja joka tarkastaisi alueet joissa on tehty katu- ja putkitöitä tai muita korjauksia.

      • voimikä

        Tämä on kyllä totta. Koko kaupunki on jatkuvasti remontissa. Monessa kohtaa on tie poikki kokonaan pyöräilijän kannalta, eikä mitään merkintöjä korvaavasta reitistä.

        Esimerkiksi junanradan ylittäminen on tehty aika hankalaksi, kun tunneli on toiselta puolelta poikki ja myös yksi silta on katkaistu ja toisenkin alueella on remppa menossa.


      • hidason

        Tunneli valmistuu marraskuussa. mutta koska kevyenliikenteen väylä. Nyt rantatietä pyöräilevä joutuu kiipeämään lapinniemen sillalle ylittämään sen vaarallisesta näköesteisestä paikasta ja ajamaan samaa kapeaa sorapintaista polkua pitkin kuin Kauppiin menevät hölkkäilijät.


    • ihmettelevä_kuntalainen

      Kommunismiko niillä vihreillä on päällimmäisenä Tampereen politiikassa, koska edustuksellisen vihreyden ajaminen on jäänyt taka-alalle?

    • matut-siivoamaan

      Puita kaadetaan ja jätetään maatumaan paikoilleen. Roskikset pursuaa ja maassa lojuu roskaa. Törkyä joka puolella. Seinät sotkettu ja piirrelty älyttömillä kirjoituksilla ja kuvilla. Pormestari vaan suunnittelee suurta cityä tästä suttulasta.

      • huoleton.meno

        Tyypillinen isännätön talo


    • Lollllll

      :-D

    • inhimillinen_Tampere

      Kissanmaan koulun viereistä kuusikkoa ei saa tuhota. Muistoja menneiltä ajoilta.
      Ja eikö se maamme ensimmäiselle olympiavoittajalle, Isä Järviselle, perustettu puisto ole kansallisestikin katsottuna museotavaraa? Kissanmaan tuleva suojelukaava on ko. puistolle oikea "museo". Lisäksi puisto on ollut alunperinkin Kissanmaan kaavassa.

    • hjiuouik
    • Tamperetta1960

      Eteläpuisto on Pyynikinharjun jatke, jätetään jotain hienoa tuleville sukupolville! Eteläpuiston puistomaisuutta tulisi kehittää!

      • lkghjj

        Nimen omaan pyynikki jää, eteläpuisto lähtee...


      • VanitatumVanitas
        lkghjj kirjoitti:

        Nimen omaan pyynikki jää, eteläpuisto lähtee...

        Ja Pyynikki lähtee sitten seuraavaksi...


    • mersumiässs

      olkaas ny viherhippiäiset ihan hiljaa .puut pois ja talot tilalle , ranta hyötykäyttöön , ostan heti sieltä katoterassiasunnon kun ne tulee kohta myyntiin.
      risukot rahaksi , ei niillä mitään tee.

      • khjehkhjeh

        Kohottaako rikkaan larppaaminen olematonta itsetuntoasi?


    • Redede
    • kehittää.ne

      Äläs nyt ole pessimisti. Onhan niin monella suulla kaupungin johdosta vakuutettu, että kyseessä on Eteläpuiston KEHITTÄMINEN. Ei silloin voi lopputulos olla huonompi vaan paljon parempi puisto kun sitä kehitetään. Kehittäminen ja tuhoaminenhan eivät suomenkielessä suinkaan synonyymeja.

      • perusta

        Tampereen Eteläpuiston ranta-alueelle rakennetaan väliaikainen puisto "Kesäranta" valtakunnallisen vihervuoden kunniaksi. Puiston toivotaan houkuttelevan kaupunkilaisia ja monenlaista toimintaa tälle kauniille ranta-alueelle lähellä kaupungin keskustaa.Puistoon tehdään mm. uusi laituri, konttikahvila, rantalentopallokenttä ja skeittipaikka Ratinan sillan alle. Lisäksi alueelle tuodaan puistogrillit, uusia penkkejä, roskakoreja, pyörätelineitä ja kaksi bajamaja-käymälää.
        Myös valaistusta parannetaan. Väliaikaisen puisto toimii n. 5 vuotta. Jonka jälkeen aloitetaan Voittaneen Seelake asuinalueen rakentaminen.
        http://img.yle.fi/uutiset/tampere/article7250303.ece/ALTERNATES/w960/Tampere Eteläpuisto havainnekuva Seelake.jpg


    • kaikkinemenee

      Rastin kohdaltakin Itsenäisyydenkadulla on kaadettu kaikki lehmukset, mitä lie kymmenkunta kipaletta. Kummaa juuri tuo kun nykyaikainen rakentaminen vaatii ympäristön laajan parturoinnin, kaikki puut sileiksi. Kestää taas 50-60 v ennenkuin siinä on samantasoiset puut jälleen.

      Tunnelityön takia on kaadettu varmaan jo satoja puita ja lisää kaatuu. Kokonaismäärää ei varmaan kukaan ole laskenutkaan mutta suurinpiirtein Tammelanpuistokadusta Tammerkoskeen niin siltä väliltä kaikki puut.

    • tosi.on

      Kaikki puut on kaadettu. Missään päin Tamperetta ei ole enää yhtään puuta.

    • juureva_Tampere

      Älkää pilatko monien pienten koululaisten lapsuusmuistoja. Säilyttäkää Kissanmaan koulun vieressä oleva jylhä kuusimetsä. Istuttakaa jo kaadettujen puiden tilalle uusia, isoiksi kasvavia kuusia. Perinteitä myös tuleville polville.

    • VoiVoiSentään

      Tuo on kyllä harmi kun kaatavat puut. Tampereen Eteläpuisto on toiminut yli 40 vuoden ajan meidän homojen tapaamispaikkana. Niiden puiden siimeksissä ja puskissa on tapahtunut tuhansia ihania seksikokemuksia, varsinkin sinä aikana, kun ei vielä oikein ollut mitään ravintola tapaamispaikkoja. Kesäöisin on ollut puskissa kuhinaa ja autoseksi on kukoistanut entisen speedway radan lähistöllä ja koko alue on toiminut cruising-alueena.

      Onneksi sentään vielä jää muita perinteisiä ulkopaikkoja kuten Kaupin Kullikallio.

      • tornitalot_keskustaan

        Ei hätää - Eteläpuisto kunnostetaan entistä ehommaksi puistoksi. Siitä tulee vetävä paikka myös turistivirroille.


      • Tornitalot-eteläpuistoon

        eteläpuistoon äkkiä taloja pystyyn ja niihin kunnollisia penthouse huoneistoja ,ei mitään persaukisten kolhoosiasuntoja. ostajia huippuasunnoille kyllä löytyy ,rytökasat sileeksi äkkiä ja homot voisi karkoittaa suvakkien kanssa ahvenanmaalle aitaukseen.


    • eheyttä_kaupunkikuvaan

      Pitäähän Hämeenpuiston molemmissa päissä olla järvenrantapuistot. Sen sanoo jo järkikin.

      • rfdsfsd

        Näinhän se nimenomaan menee. Ei Hämeenpuisto voi mitenkään päättyä asuinalueeseen. Miellyttävä ja valoisa puisto, jossa on aktiviteetteja. Uimaranta yms.


      • muutos.parempaan
        rfdsfsd kirjoitti:

        Näinhän se nimenomaan menee. Ei Hämeenpuisto voi mitenkään päättyä asuinalueeseen. Miellyttävä ja valoisa puisto, jossa on aktiviteetteja. Uimaranta yms.

        Eteläpuiston asuinalueelle tulee puisto ja uimaranta. Nyt siellä on iso hiekkakenttä.


      • ffdsbvcbvrfds
        muutos.parempaan kirjoitti:

        Eteläpuiston asuinalueelle tulee puisto ja uimaranta. Nyt siellä on iso hiekkakenttä.

        Joku pieni uimaranta pääasiassa asukkaiden käyttöön. Siihen olisi pitänyt tehdä Tampereen suurin ja viihtyisin ranta-alue, jossa on kunnolla tilaa aktiviteeteille.

        Tuo hiekkakenttä on muuten lähes aina käytössä, kun menen siitä ohi.


    • perusta

      Sopiva puiston kannattamismuoto on osallistuminen Shouth Park festivaaliin 10-11.6. 2016

      • tätä_mieltä

        Mikä helevetin Shouth Park festivaali? Kaljaako siellä juodaan ja vetelehditään?
        Rakennetaan vain tanssilavat Eteläpuistoon ja Näsikalliolle. Saadaan nuorta vireyttä kesä-Tampereelle. Tuo Hämeenkatu on aivan surkea - juottoloitten terasseja koko katu täynnä.


      • parin_löytö_tre-rannat
        tätä_mieltä kirjoitti:

        Mikä helevetin Shouth Park festivaali? Kaljaako siellä juodaan ja vetelehditään?
        Rakennetaan vain tanssilavat Eteläpuistoon ja Näsikalliolle. Saadaan nuorta vireyttä kesä-Tampereelle. Tuo Hämeenkatu on aivan surkea - juottoloitten terasseja koko katu täynnä.

        Kyllä vaan. Vesireittejä pitkin pääsee kätevästi Tampereelle tansseihin.


    • veronmaksajialisää

      Nyt järki käteen, ja Pyynikille ja Eteläpuistoon erittäin kalliita korkeita taloja, mitä persaukiset eivät varmasti pysty ostamaan. Näin saadaan talous kuntoon, hyviä veronmaksajia Tampereelle. Puistoja voi sitten tehdä vaikka Yläjärven tai Nokian perukoille.

      • rfdsfsd

        Ei kaupunkia elävöitetä täyttämällä sitä asuinrakennuksilla. Miksi kukaan muu kuin talossa asuva haluaisi tuohon paikkaan tulla? Sen sijaan viihtyisä puisto, jossa on aktiviteetteja vetää väkeä.


    • kuaina

      Muuttakaa muualle.Kaupunki muuttuu.Tämä ei ole museo

      • ffdsgfdg

        Muuttaa pitää, mutta positiiviseen suuntaan. Asuintalojen rakentaminen ydinkeskustaan on jotain muuta kuin kehitystä.


      • NoiInMy

        Mikääään eiiiii muuttuaaaaa saaaaaa.... Haloo,tämä on sitä nimbyä. Asuntoja ydinkeskusta kaipaakin. Ei parkkipaikkoja maanpäällä. Ne on muutettava viherkeitaiksi. Kaikki.


    • ei_pilata_kannasta

      Ei enää lisää rantojen asuttamista kannaskaupungin kohdalla. Ratinanranta ja Ranta-Tampella riittää. Luonnonrannat ovat ainutkertaisia.

      • rfdsfsd

        Tämähän Tampereella onkin huvittavaa. Kahden järven välissä, mutta se ei näy missään, koska kaikki rannat suljetaan ihmisiltä.

        Saisi kaunista ja viihtyisää ranta-aluetta keskustan tuntumaan vaikka millä mitalla, mutta kun ei haluta tehdä. Kesällä uimarannat ovat todella paljon keskustan aluetta elävöittävä juttu. Nykyisellään ihmiset suuntaavat pois keskustasta.


    • EteläPuistoRauhoitettava

      No, Tampereella on erityisen huvittavaa se, että kaikki tekemiset ja tapahtumiset keskitetään about 2-4 kilometrin mittaiselle alueelle. Missään nimessä Tampereen kaupunki ei saa kasvaa. Tampereen kaupungille on selkeästi määritetty rajat, joiden sisällä operoidaan.

      Kasvun sijaan revitään 20 vuoden sisällä rakennettua alas, ja tietysti puut siinä sivussa, ja rakennetaan tilalle "uutta". Montakohan vuotta tuo "uusi" saa olla paikoillaan ennen kuin joku rakennusliikkeiden ohjausnuorassa oleva kunnallispolitiikko saa taas uudistushaluisen kohtauksen ja vaatii niiden repimistä alas, jotta saadaan tilalle vielä uudempaa?

      Poliitikoille julkinen tila näyttäytyy kodinomaisena tilana, jonne on saatava uudet verhot, tapetit ja kalusteet 5 vuoden aikajänteellä. Mikä milloinkin on muotia. Nyt ovat kannet, areenat ja tunnelit. Siinähän on kerrassaan sitä vaadittua kestävää rakentamista. Jospa nyt kerrankin ottaisitte sen järjen käteenne ja noudattaisitte niitä vihreitä kierrätysoppeja, joita pitää työntää meidän tavisten kurkuista alas esim. kotitalouksien jätteenkäsittelyä koskien.

      Elikä lyhyesti sanottuna: EI UUTTA VAAN VANHAA EHOSTAEN. Eteläpuisto siis säilyköön puistona, ja sinne istutettakoon paljon uusia jaloja lehtipuita kuten tammia. Sen uimarannankin voi toteuttaa ilman asuinrakennuksia ja pilvenpiirtäjiä.

      • perusta

        Amurikin olisi pitänyt säästää . Nyt mtv3 pyörii kaunis koti . eilisessä jaksossa oli turkulaisista köyhien puutaloista tehty luxus omistus asuntoja.
        http://www.mtv.fi/suomenkauneinkoti


    • kyllä_tilaa_on

      Kehitys Teiskon suuntaan. Tuskin onnistuu muutoin kuin antamalla punavihreille täys tyrmäys seuraavissa kuntavaaleissa.

    • kaikkinurinvaan

      Ranta-Tampellan kohdalta ja aina Naistenlahteen saakka kaadetaan ensi talvena kaikki puut sekä rakentamisen että tiejärjestelyjen takia. Että silleen se menee, ei täällä paljon puita säästellä.

      • puut-komistuu

        Saadaan moninverroin komeammat tilalle joten älä itke.


    • joohyväidea

      Kaatakaa kaikki keskustan puut. Saavat kaupunkilaiset tukehtua saasteisiinsa. Palataan takaisin punatiili-tehdasaikaan, kun hengityselinsairaudet kaatoi kansaa kuin musta surma. Yhden huoneen 25 neliöisiä asuntoja, jotta metropoli saadaan joka nurkkaa myöten täyteen. Isommat perheet sitten vuokraa useamman yhden huoneen asunnon tai muuttaa "porvarien" nurkkiin nysväämään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe