Jatkaa vai ei???

Wgg

Nyt on pakko avautua ja kysyä neuvoa. Meillä on takana pitkä liitto, yli 20 v ja ollaan etäännytty, kylläkin. Nyt viikonloppuna paljastui, että puolisolla on ollut n. puolen vuode suhde toiseen naiseen. Aluksi suhde on kuulemma ollut elokuvissa käyntiä, kahvittelua ja lenkkeilyä. Vuoden vaihteen jälkeen suhde on muuttunut seksisuhteeksi. Nyt puoliso on ilmoittanut, että suhde on loppunut, eivät ole enää yhteydessä ja puoliso haluaa jatkaa kanssani.

Nyt olen kahden vaiheilla, jatkaako vai ei?? Pystynkö enää luottamaan???

12

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molempien_oppitunti

      Aika tuore shokki, joten anna nyt itsellesi aikaa ihan ensin. Kun tunteet on pinnassa, ei kannata tehdä mitään loppuelämän päätöksiä. Ja puhuakin pitäisi sen puolion kanssa, koko ajan, muuten omat tunteet ja kuvitelmat saavat liikaa valtaa. Sulla on oikeus vaikka raivotakin puolisollesi, sillä sehän on sooloillut teidän tiimihenkenne vastaisesti, joten sietääkin saada palautetta sinulta, tiimin toiselta osapuolelta.
      Mutta syy siihen, miksi hän ylipäätään haki (aluksi juttu)seuraa suhteensa ulkopuolelta, liittyy totta kai myös sinun käyttäytymiseesi, joten otapa opiksi virheestäsi.
      Tiimissä pelataan yhteen ja kumppanikin huomioidaan koko ajan - ja varsinkin ongelmatilanteissa! Tiimissä ei auta "etääntyä" tai seuraukset voivat olla juuri sitä minkä keskeltä te nyt olette itsenne yhtäkkiä löytäneet.
      Oppiminen on joskus rankkaa, mutta ilman virheitä monet asiat jäävät pinnalisiksi kuvitelmiksi ilman todellista kokemuspohjaa. Teillä on nyt kaikki mahdollisuudet kääntää ikävä kokemus suhteenne hyväksi, tiivistää rivejänne ja löytää toistenne luo uudelleen. SeKIN on sen etääntymisen hinta. Haluatteko te maksaa sellaisen hinnan, vaiko juosta pakoon kipeitä tunteita, joihin te olette yhtä syyllisiä molemmat, siitäkin on nyt kyse.

      • öskjföakjdfkj

        Molempien oppitunti, kyllä hyvinkin. Mutta aloittaja ei todellakaan ole tehnyt virhettä, jos mies on hankkinut ulkopuolisen suhteen. Luottamus on luottamusta satasella tai sitten sitä ei ole. Kun se on kerran menetetty, niin sitä ei takaisin saa. Syyllisiä on turha hakea, jos aikoo jatkaa.


    • samankokenut

      Kyllä ajan kanssa asia tulee kuntoon. Muista ettet voi tulevaa surra ja etkä pelätä. Luota siihen mitä sanoo ja pyrkii tekemään parhaansa. Toki tulet nyt joka risauksesta epäilemään. Kysy rohkeasti aina kun tulee tunne siitä. Ja miehen on vaan kestettävä se että häntä epäillään. Itsehän se teki sen! Nyt miehen tulee näyttää ja todistaa olevansa sanojensa takana. Jos uudestaan tekisi silloin antaisi ainakin näyttöä sille kuinka raukkamainen mies osaa olla. Tuskin uskon että haluaisi tuohon tilanteeseen mistään hinnasta! Uskokaa toisiimme ja rakastakaa silloin korjaantuu itsestään!

    • Hyvässäliitossa

      Mieti voiko 1/2 v suhteen antaa vaikuttaa 20 v suhteeseen? Pettäminen ei aina automaattisesti tarkoita kaiken vanhan loppua. Joskus se voi olla myös uuden alku siihen vanhaan suhteeseen. Mieti ja harkitse tarkkaan. Meillä kaikki kääntyi vain parempaan suuntaan vastaavassa tilanteessa. Emme varmasti ole ainoita kummajaisia.

    • Itse sinä sen tiedät, pystytkö luottamaan vaiko et. Ei kukaan keskustelupalstoilla sinua pysty siinä päätöksessä neuvomaan ja sanomaan, että toimi näin.

      Tavallisestihan, kun jäädään kiinni pettämisestä, vakuutellaankin toiselle osapuolelle, että se pettäneen kakkossuhde on loppunut. Koetellaan hieman, että alkaisiko se ap. puoliso vielä olemaan yhdessä. Sitten jos alkaa, niin pettäjä voi kaikessa rauhassa jatkaa suhdetta sen kakkosen kanssa. Varsinkin, jos se oma katkolla ollut suhde ykköseen ei ole parantunut millään osin.

      Jos petetty ei luota siihen, että pettänyt osapuoli pysyy vakuutteluissaan ja uusiouskollisuudessaan, kannattaa peteyn alkaa siinä kaikessa hiljaisuudessa alkaa katselemaan eroprosessia ja laittaa pettäjä vaihtoon. Tai alkaa odottelemaan pettäjän uutta kiinnijäämistä.

      • Eroliitonvoikoparantaa

        Voihan pettäjäkin alkaa katsoa eroprosessia, koska aina on varaa alkaa etsiä lisää muita. Luultavasti vain virkistäisi. Varsinkin jos tuo oma puoliso silti päätyisi jatkamaan avioliiton jälkeistä "leikki"-avioliittoa aina "tositarkoituksella." Kun on niin rakkauden tunteissa kiinni. Ei se viha tai pelko sitä rakkautta helposti sammuta - saa vain etsimään lisää uusia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Ja seksikin onnistuu myös ihmisen kanssa jota vihaa tai jopa pelkää. Nuo muuthan ovat helppoa luottamusta avioliiton tunnekiemuroiden jälkeen. Ettei vain menettäisi kaikkea eron mukana.

        Miten vain. Lienee muille ihan ok.


    • Luotavain

      Eiköhän tuo asian rehellinen kertominen jo osoita jotain. Luottamus sinuun. Luota sinäkin häneen.

      • yhteinentavoite

        Aikoinaan sain hyvän ohjeen, jonka nyt tähän sitten jakoon laitan.

        Petettynä minun tehtäväni oli luottaa ja puolisoni olla sen luottamuksen arvoinen.

        Vastaavassa tilanteessa tuo selkeästi sanottiin suhteessamme ja niitä pikku notkahduksia tuli minulle luottamukseni kanssa. Silloin keskusteltiin ja saatoin tuon ylle kirjoittamani sanoa ääneen. Tiedän, ettei uudelleen luottaminen ole helppoa, mutta kannattaa yrittää, sillä tuo on teidän suhteellenne kasvunpaikka, josta voi myöhemmin tulla se vankka kivijalka siihen lisää. Uskalla siis ap luottaa, sillä se on se keino, jolla voitte yhdessä saavuttaa jotain, joka vahvistaa parisuhdettanne.


    • 1708

      Heh, kuinkahan tässä kävi. Jätettiikö puolisosi vai jättikö hän??

      Kumpiko teistä on se joka pyörittää taloutta? Muutenkin kuin rahan kautta.

      Loppuelämäsi voit olla "Justiina" ja miehen tulee nöyristellä.

      • Apwgg

        Mieheni sanoi, että tuli järkiinsä ja lopetti irtosuhteen...kokonaan ja kerralla!! Nyt hyvittää minua joka tavoin ja joka tilanteessa. Nautin tästä tilanteesta, mutta jännitän onko sivusuhde oikeasti ohi.


    • Omille_teille_vai_meille

      Erotkaa. Se on kaikille osapuolille parempi.

    • 7268

      Ulkopuolinen suhde paljastui. Miten? Miehesi kertoi? Jos niin miksi? Paljastui muuten?
      Mitä sellaista miehesi haki ulkopuolisesta suhteesta mitä puuttuu teidän välisestänne?
      Jos miehesi kertoi uskottomuudestaan niin sehän on myönteinen hätähuuto sinun suuntaasi! Analyysin paikka.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe