Voiko työkkärin "työtarjous" tulla työnanajalta?

pekkis3245

Työnantaja soitti. Sanoi saaneensa tietoni työkkäriltä.

Voi kyseessä olla ns. virallinen työtarjous, josta kieltäytyminen johtaa karenssiin, vai pitääkö työtarjous tulla aina ensin työkkäriltä työnhakijalle?

33

3499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastauksia00000

      Työkkäri voi napauttaa karenssin, vaikka työtarjous tulisikin työnantajalta. Valtaosa työnantajista ei ilmoita työkkäriin jos kieltäydyt. Harva haluaa huvikseen olla mulkku, mutta persoonallisuushäiriöiset ovatkin oma lukunsa. Jättämällä vastaamatta/kieltäytymällä otat riskin saada karenssin, kuinka suuri riski sitä ei kukaan tiedä, kun ei voi ennakkoon kuin arvata ilmoittaako työnantaja siitä eteenpäin.

      Kaikkea työtä ei tarvitse ottaa vastaan, esim. provisiopohjapalkka. Nämä ehdot kannattaa silti tarkistaa, koska Sipilän hallituksen aikana näitä kieltäytymisperusteita on tiukennettu.

    • nklklkklm

      Kyllä siitä karenssi tulee aina ihan automaattisesti jos kieltäytyy suoraan tarjotusta työstä. Sillä ei ole väliä onko työtarjous tullut kirjallisena vai puhelimitse.

      Työkkäri tekee myös joillain paikkakunnilla sellaista työtä että on yhteydessä alueen yrittäjiin ja "mainostaa" heille työttömänä olevia työntekijöitä, esittelee heidät ja antaa työnantajalle luvan ottaa yhteyttä suoraan työnhakijaan jotta hänelle voidaan tarjota työpaikkaa. Tätä ei kovin suuressa mittakaavassa tapahdu, mutta aina välillä sitä tehdään, riippuu myös aika paljon alasta. Oman käsitykseni mukaan varsinkin lähikaupan myynti/varastointityötä usein tuolla tavoin tarjotaan niille joiden alan työtä se on.

      • eikarenssia

        Kannattaa jättää vastaamatta outoihin numeroihin. Ei voida langettaa karenssia, jos työtarjous ei ole virallisesti tullut TE-toimistolta, vaan joku random työnantaja on jostain saanut tiedot ja koittanut soittaa tavoittamatta henkilöä. Ei karenssia voida antaa, jos ei ole suoraan kieltäytynyt työstä, eikä tapauksessa ole silloin kukaan saanut yhteyttä kertoakseen että töitä olisi tarjolla. Jos taas osoitus on tullut suoraan TE-toimistolta mol.fi omiin tietoihin merkityksi, sekä postitse, niin silloin tulee karenssi vaikkei reagoisi ollenkaan.


      • kjkjkjkjkjkkjkh
        eikarenssia kirjoitti:

        Kannattaa jättää vastaamatta outoihin numeroihin. Ei voida langettaa karenssia, jos työtarjous ei ole virallisesti tullut TE-toimistolta, vaan joku random työnantaja on jostain saanut tiedot ja koittanut soittaa tavoittamatta henkilöä. Ei karenssia voida antaa, jos ei ole suoraan kieltäytynyt työstä, eikä tapauksessa ole silloin kukaan saanut yhteyttä kertoakseen että töitä olisi tarjolla. Jos taas osoitus on tullut suoraan TE-toimistolta mol.fi omiin tietoihin merkityksi, sekä postitse, niin silloin tulee karenssi vaikkei reagoisi ollenkaan.

        Kyllä siitä karenssi tulee jos itselleen tahallaan aiheuttaa sellaisen tilanteen (ei suostu menemään työhaastatteluun/jättämään hakemusta vaikka työtä tarjoava taho sitä puhelmessa pyytää) ettei työtä voida tarjota.

        Työn välttely on sama asia kuin miettiä sitä että miten kakun voi samalla pitää ja syödä. Parempi olisi että työmarkkinatuki maksettaisiin vain niille jotka oikeasti töitä hakevat, ei kaikille työttömille. Lopuille jäisi sitten vaikka se toimeentulotuen -20 tai -40% perusosa, niin elämä olisi kaikilla helpompaa kun ei tarvitsisi vahtia sitä hakeeko joku töitä vai vältteleekö niitä ammatikseen. Myös työttömän elämä olisi helpompaa kun ei tarvitisisi hakea töitä jos ei halua ja jos taas haluaisi niin saisi vähän enemmän rahaa.


      • Anonyymi

        Johan vitsejä murjot, kukaan ei tee työsopimusta puhelimessa, ilman paperilla olevia työehtoja.
        Onko suomessa noin kouluttamattomia?


    • pekkis3245

      Tänks! Kyseessä on vasta työhaastattelu, mutta ilmeisesti lopputulos voi joka tapauksessa johtaa karenssiin, vaikka yhteenotto ei ole tullut työkkäriltä.

    • Sossupummi72

      Jos käyt haastattelussa, mutta olet siellä esim. kännissä ja haisevana etkä saa paikkaa niin ei tuosta karenssia tule. Vain silloin tulee karenssi jos sanot suoraan puhelimessa ettet ota työtä vastaan tai et mene haastatteluun vaikka pyydetään.

    • enantaisi

      Minkä takia olet työkkärille antanut luvan luovuttaa tietosi työnantajille?

      • jepjepjepjepjepjep

        Kannattaa kieltää luvan tietojen antamiseen, koska jotkut vain velvollisuudekseen kyykyttää työtöntä.


      • Synkkämielinen

        Hirrrveäää kyykyttämistä kun työpaikkaa tarjoavat. Kannattaa tehdä siitä valitus.


      • Anonyymi
        jepjepjepjepjepjep kirjoitti:

        Kannattaa kieltää luvan tietojen antamiseen, koska jotkut vain velvollisuudekseen kyykyttää työtöntä.

        Tyypillistä vihervasemmistolaista puhetta.


    • samuli77

      Tässähän on kamala vaara että töihin joutuu. Toki karenssikin on aina mahdollinen. Itse ottaisin reippaasti yhteyttä työnantajaan ja sopii työhaastattelun. Ottaa selville ennakkoon firmasta mitä se tekee ja mitä he vaativat työntekijältä. Jos jostain syystä et ko. tehtävästä ole kiinnostunut niin aina voi pelata niin että ei tule valituksti työhön.

      Ikävä tosiasia on se että karenssin pelko on aina nurkan takana.

      • tykkääjä

        Mitä pahaa on karenssissa?


      • hämärääHommaa

        Jos joku työnantaja soittelee TE-toimiston listoilta saamiensa tietojen perusteella jotakuta työhön, niin se on vähän "liian hyvää ollakseen totta". Ei kukaan työnantaja, joka tarjoaa työstä palkkaa, tai asianmukaisia työtunteja, TES-minimiä, ja palkkatyötä toimi näin. Kyseessä on usein jotain provisiohommaa tai muuta, jossa palkasta ei ole takuita ollenkaan. Näihin sitten hämärimmät yrittäjät koittavat uhitellen saada tekijöitä ilmaiseksi tekemään työtä.

        Ei kukaan hae sohvalta oikeisiin palkkatöihin työtöntä. Kyllä hälytyskellot soi aina, jos joku "työnantaja" oma-aloitteisesti TE-keskuksen listoilta soittelee "töihin" työtöntä. Palkkatyöt, jossa työsopimuksen alaisena saa TES-minimin, jotka ovat oikeita kuukausipalkkaisia töitä, pitää kyllä aina hakea itse. Ei niihin kukaan noin vain soittele.


    • Hämäräätoimintaa

      Ei ole virallinen työtarjous. Virallinen työtarjous tulee aina kirjallisena joko sähköpostitse tai etanapostilla.
      Työnantaja siis kusettaa, yrittää saada näin sinut töihin. Todennäköisesti asialla on joko sinun tuttusi, joku sossu/ pollari tai toinen te- keskus virkamies, jolla ei kuitenkaan valtuuksia tehdä virallisia työtarjouksia, jokin tuttu jostain edellisestä yrityksestä tai sitten esim. Venäjän, Usan tai Suomen vakooja, joka yrittää kusettaa sinua töihin kenties hyvälläkin palkalla kunhan samalla olet ikään kuin vakoilun alaisena ja yrittävät vaivihkaa kerätä sinusta tietoa ja näin siis pyrkivät hallitsemaan ja ohjaamaan sinua ja tulevaisuuttasi suuntaan tai toiseen tai sitten joku virkamies haluaa bonarit itselleen sinun palkkaamisesta tai karenssista. Näin toimii esim Ely-keskus tai Valtioneuvoston kanslia.
      Parasta on siis vaan olla vastaamatta puhelimeen ja odotella virallisia työtarjouksia. Kyllähän se aika hämärältä vaikuttaa jos valtio ei mukamas voi virallista työtarjousta lähettää ja miksi ei voisi? Pakko olla siis takana jotain suhmurointia, vakoilua tai jopa jotain laitonta.

    • weqrqwer

      tarviiko keikkatyötä hakea?

      Tuli työkkäristä työtarjous jossa oli kyseessä keikkatyö.

      Käsittääkseni säännöissä lukee että vain kokoaikatyötä pitää hakea?

      • Anonyymi

        tarvitaan joka antaa mulle tietoa mieen saada työtarjous tai keikkatyö ma kiitaan kaikille


    • 4toista8

      Hämärää hommaa kirjoitti: "Kyllä hälytyskellot soi aina, jos joku "työnantaja" oma-aloitteisesti TE-keskuksen listoilta soittelee "töihin" työtöntä."

      Minua on soiteltu töihin TE-toimiston listoilta kaksikin kertaa. Molemmilla kerroilla työnantaja oli pyytänyt TE-toimistosta työhön sopivien nimiä (minulla kai sopiva koulutus ratkaisi) ja sen perusteella työnantajat soitti. Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä? Hyvä työ ja toisessa vieläpä erittäin hyvä palkka. Toinen töistä oli tosin määräaikainen, mutta kuka vielä kuvittelee saavansa heti vakituisen työn tosta vaan.

      • soitonodottaja

        Viime vuosituhannella oli tavallista, että työkkäristä annettiin tietoja työnantajille ja he soitti työttömälle ja sitten oli haastattelua ja mahd. sai töitä. Itellekin sattui silloin onnellisesti. V. 2001 olin kurssilla ja siirryin siitä sitten töihin. Työsuhde kesti yli 10v.
        Vuosi sitten yx pomo oli nähnyt tietoni cv-netissä ja oli sanonut työkkärissä, että mulle lähtisi "Työtarjous". Tein kiltisti hakemuksen ja kävin haastattelussa. Lupasi soittaa valinnan tuloksen kesän mittaan. Luulin, ett tarkoitti sitä kesää, mutt ehkä soittaakin tänä kesänä tai ensi kesänä...


      • Mää.vähän.luulen

        ...että tietoja menee edelleen, mutta toisille tyypeille. Olisko aika ajanut meistä ohi eikä meillä ole enää tarjota sitä samaa mitä pystyi tarjoamaan vielä viime vuosituhannella. Tai sitten vaan on tarjontaa niin paljon enemmän ettei arpa osu kohdalle. Pärjäillään.


    • Tarkoitat nyt että yritys saanut tietosi CV-netistä???

      Voi kieltäytyä vapaasti, itsekin saanut ehkä 10 puhelua . 9 paikasta kieltäytynyt ja yhdestä loparit 4kk jälkeen

    • Anonyymi

      Kyllä terveen ihmisen nyt vaan pitäisi olla töissä eikä muitten elätettävänä,jos ei työnteko kiinnosta niin ei ilmottaudu työnhakijaksi koska työnvälitystoimisto on sitä varten että että se järjestää niitä töitä,näkeehän sen nimestäkin.

      • Anonyymi

        Työnvälitys ei ole pystynyt mihinkään viime aikoina , miksköhän , koska ei ole kaikille töitä


    • Anonyymi

      "Työtarjous" tarkoittaa sitä että on otettava yhteyttä työnantajaan.

      Työehdoista neuvotellaan edelleen, ei se niin mene että yksipuolisesti vain tehdään tarjous eikä mistään neuvotella.

      Karenssia tulee joka tapauksessa mistä tahansa, tämä systeemi on rakennettu elinkeinoelämän ehdoilla, työtön ei siitä oikeutta tule saamaan kuin vasta valittaessaan asioista riittävän korkealle taholle.

      • Anonyymi

        Tämä Suomen nykysysteemi on ikäänkuin verhoiltu versio siitä kuinka aikanaan kansasta tehtiin huutolaisia, ja työpaikatkin hoitui suurinpiirtein määräyksen luontoisesti, ehdokkaat pihalle riviin ja sitten työnantaja vain osoittamaan sormella kelle on siksi päiväksi työtä tarjolla.

        Omia lakisääteisiä oikeuksia kannattaa selvittää, monet asiat on muuttuneet lainkin näkökulmasta noista yo. ajoista.


    • Anonyymi

      Joskus entisaikaan (1990-luvulla ja 2000-luvun alussa) oli aika tavallista, että työnantaja pyysi työkkäristä sopivien työnhakijoiden yhteystietoja, ja soitteli sitten parhaiksi katsomilleen. Itsekin sain aikanaan muutaman vastaavan puhelun. Näin toimimalla työnantaja vältti hakemustulvan läpikäymisen, ja säästi sekä omaa että työnhakijoiden aikaa.

    • Anonyymi

      ei suomalaisten tarvitse kohta enää vaivautua töihin. Koronan avulla on selvinnyt, että ulkomailta tulee porukkaa ovista ja ikkunoista. Ja levittävät vielä koronaa eniten.

      Polkevat ainakin palkat suohon, jos joku nyt vielä töitä sattuisi saamaan.

      • Anonyymi

        Ja päitä leviää mitään tekemättömyyteen joka on ihan nähtävisä , hehe


    • Anonyymi

      Vastauksena aloittajan kysymykseen: Periaatteessa kyllä, mutta aika harvinaista se nykyisin on.

    • Anonyymi

      Ei oo tullu eikä tul

      • Anonyymi

        Sama täällä. Kolmatta vuotta työttömänä, eikä työkkäristä oo tullu ensimmäistäkään työtarjousta.


    • Anonyymi

      Onko te keskuksessa JOKU VIKA. Niitä on hakijoista turha etsiä

    • Anonyymi

      Mene pankkitunnuksillasi te - toimiston henkilö asiakas sivuille ja sitä kautta kirjaudut omiin tietoihisi. Siellä missä ovat osoitetietosi yms., on myös kohta "annan te - toimistolle luvan välittää yhteystietoni työnantajalle" tms. Siihen valikkoon vaihdat EI niin loppuu turhat soitot työnantajilta. Mikälilittavat paikan auki te - toimiston sivulle niin sitten voi tulla hakupakko samaan paikkaan, mutta parempi niin päin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe