Mistä saa apua,

eniva

jos koira pitäisi viedä eläinlääkäriin eikä ole rahaa? Vanha koira, jolla patteja ja karvanlähtöä.

Kysyn tätä toisen puolesta.

14

3183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täältä_saa

      Sosiaalitoimesta saa. Mutta siinäkin on omat kommervenkkinsä. Nimittäin ensin pitää käyttää omat rahansa siihen eläinlääkäriin. Sen jälkeen ottaa yhteyttä kunnan sosiaalitoimeen. Kertoo heille että nyt kävi niin ikävästi että koiran eläinlääkärikäynnin jälkeen ei ole rahaa enää edes ruokaan. Kunnasta vähän riippuen, sosiaalitoimi pyytää keskustelemaan kanssaan ja sitten keskustelun lopputulemasta riippuen antaa joko toimeentulotukea (hakemusta vastaan), tai sitten ainakin hätäapuna ruokakupongin, arvoltaan noin 40-50€ lähiruokakauppaan(vaikka ei varsinaisesti olisi oikeutta tt-tukeen).

      Pienituloisen kannattaa aina, niin nöyryyttävää kuin se onkin, hakea tt-tukea pärjätäkseen. Menoina ne huomioi vuokran/vastikkeen sekä vesilaskun, ja sähkölaskun sekä irtaimistovakuutuksen. Ei juuri muuta. Tuloiksi katsovat yleensä kaiken rahan mikä pankkitilille tulee.

      • Eisossusta

        Sossussa ei anneta rahaa lemmikkeihin meneviin kustannuksiin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja voivat joutua tulemaan aivan yllättäen. Köyhien koirat joutuvat usein sairastelemaan erityisen pitkään.


      • Kylsossusta
        Eisossusta kirjoitti:

        Sossussa ei anneta rahaa lemmikkeihin meneviin kustannuksiin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja voivat joutua tulemaan aivan yllättäen. Köyhien koirat joutuvat usein sairastelemaan erityisen pitkään.

        Kuten yllä sanottiinkin, ei saa lemmikin hoitokuluihin penniäkään. Sen sijaan sitä monikaan ei tiedä että kun on hoidattanut lemmikkinsä eläinlääkärillä ja sen vuoksi joutunut rahapulaan, sossusta saa tällöin apua. Lue ystävä tarkkaan, tuossa on aika hyvät ohjeet mitä on odotettavissa ja miten menetellä jotta onnistuu.

        Järjestys on siis tämä: Ensin laskun maksu ell-asemalle -> siitä rahapula -> yhteys sossuun -> josta maksusitoumus ruokakauppaan.


    • laskulainaatms

      Jotkut eläinlääkärit sallivat laskulla maksamisen, kannattaa soitella pariin ja kysyä heiltä.
      Tai sitten vaan kysyä lainaksi joltakulta rahaa. Jos kysytjonkun toisen puolesta, niin voisitko sinä kenties lainata kys. henkilölle?
      Sitten on tietty pikavipit.

      Tilanteelta toki olisi vältytty jos olisi jemmassa rahaa siltä varalta että koira pitää saada lääkäriin joskus kun tili huutaa tyhjyyttä/ei ole paljoa rahaa. Itse pidän vaatekaapissa lipasta johon joka kuukausi olen heittänyt hieman rahaa, yleensä 30 euroa, koiraa varten ian sitä varten että jos joskus tilillä ei ole rahaa ja tarvii päästä eläinlääkäriin niin sieltä löytyy

    • 1916

      Äiti maksaa.

    • 9020

      Pankista lainaa.

    • lainaaite

      Lopetusreissu pitää yställe suoda. Osassa Suomea on myös kunnallisia eläinlääkäreitä. Eläinlääkäriin voi tehdä myös osamaksusopimuksen. Vanhuus ja patit viittaavat vakavaan tautiin.

    • arvokasvanhus

      Eutasia lienee vaihtoehtona ainoa. Kannattaa kysyä hinnat mahdollisesti omasta kunnallisesta ja muista lähialueen eläinklinikoista. Kertoa myös tilanne, ettei ole rahaa.
      Hautaus kannattaa miettiä, onnistuuko tehdä itse johonkin omaan tai muuhun luvalliseen paikkaan, vai meneekö yhteistuhkaukseen. Niidenkin hinnat vaihtelee.
      Nyt ystäväpiirissä kolehtia keräämään. Sitten pidätte yhdessä muistojuhlan hyvän ystävän muistoksi.

    • apu.löytyy

      todennäköisesti kyseeseen tulee lopetus.voit viedä kunnan tai kaupungin eläinlääkärille ja kertoa että olet rahaton.eläinlääkäri ei voi kieltäytyä lopetuksesta koska kyseessä olisi heitteillejättö.laskun saat mukaasi tai postissa,sen maksat kun saat rahaa,jos eräpäivä ylittyy tulee korkoa.

    • avuntarveonselkeä

      Soita paikalliseen eläinsuojeluun,saattavat auttaa.

    • pyydä rahaa lainaksi saat maksettua mm. lääk. kul.sit koira piikille kun ei ole varaa pitää"äläkä ota enää minkäänlaista elukkaa mikäli ait ei ole varaa pitää siitä huolta"käytä päätäsi"

    • josnepatit

      ovat liikkuvia, eli liikkuvat nahkan mukana, eivätkä ole kudoksessa kiinni, niin tuskin ovat mitään syöpäkasvaimia. Voivat olla rasvapatteja, jotka yleisiä vanhoilla koirilla. Jos koira on muuten hyvin voiva ja jaksaa liikkua, syödä ja juoda, niin seuraile tilannetta. Muuten kyllä heti lääkäriin ja eutanasia, jos sinulla ei ole rahaa parempiin tutkimuksiin. Turha pitkittää eläimen kärsimystä.

    • Kylläjokuauttaa

      Soita paikalliseen eläinsuojeluun ja kysy sieltä apua, jos eivät auta, niin apua voit kysyä myös Hesyltä (Helsinki), Tesyltä (Turku), RekkuRescuelta (sähköpostia hallitukselle), paikallisilta diakoneilta. Sosiaalitoimesta ei liene saavan eläimiin liittyviin asioihin apua mutta joku noista mainitsemistani auttaa. Kannattaa myös muistaa, että ainoa ilmainen toimenpide, johon laki eläinlääkärit velvoittaa on eutanasia. Siitä ei voi kieltäytyä mutta tuhkauksesta jne. voi.

    • Voihanmargariini

      Ikävä tämä on sano mutta jos on vähävarainen niin ei kannata lemmikkiä hankkia koska ei voi varmistaa sille aine vaikka ruokaa tai juuri sitä eläinlääkäriin pääsyä. Kannattaa ajatella myös eläimen parasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe