Ajoneuvovero korotus automaatti

AutoiluKonkurssiin

Ajoneuvoverosta on näemmä tullut korotus automaatti.
Vuonna 2015 maksoin omasta ajoneuvosta ajoneuvoveroa 170,57€ (1014 markkaa)
Tänä vuonna ajoneuvovero on 221,78€ ( 1318,48 markkaa)
Vuonna 2017 ajoneuvoveroa taas korotetaan ajoneuvoveron perusverolla 36,50€.
Joten ajoneuvovero vuonna 2017 on 258,28€ (1535,47 markkaa)
Ajoneuvoveroa on korotettu 30% vuodesta 2015 vuoteen 2016.
Ajoneuvovero nousee taas vuonna 2017 taas 17%.

Varmaan muistatte, kun ajoneuvovero tuli, niin R-kisokilta lunastettiin auton tuulilasiin kiinnitettävä tarra 500 markkaa eli 84€, joka oli suuri summa rahaa ja ihmiset jonottivat tarralappua monikin hyvin suutukissaan noin kalliista verosta, joka piti olla vain väliaikainen, mutta siitä tuli uusi pakkovero autolijoille ja nyt siitä siitä on tullut korotus automaatti ahneelle Trafille ja ahneille päättäjille.

Autoilu on järjetömän kallista näiden erilaisten maksujen takia, jotka eivät edes ohjaudu autoilijoiden eduksi, kuten teiden kunnossapito.
Ajoneuvovero, katsastusmaksut, polttoainekulut, auton huoltokulut, auton korjaus kustannukset, autovakuutukset.
Näistä kertyy pitkästi yli 1000 € vuodessa menoja autoilijoille, vaikkei edes ajaisi kovin paljon vuodessa.
Kyllä auton katsastus pitäisi sisällyttää ajoneuvoveroon, että ajoneuvoverolle autoilija saisi vastinetta, nyt ajoneuvoverolle ei autolija saa yhtään mitään vastinetta.
Tuskin ahneet virkamiehet poistavat ajoneuvoveroa, jos autoilijoille tulee vielä tiemaksut. Virkailijat perustelevat, että tiemaksut menevät teiden kunnossapitoon, tuskinpa menevät.

25

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaakoehkäei

      Kyllä.

      Autoilija on nurkumaton lypsylehmä, jolta voidaan ottaa rahaa vaikka miten paljon.

    • VastausLöytyyVasemmalta

      Niiden tarrojen hinnat olivat 300/500mk. Tuolloin laskettiin uusista (kyseisen vuoden alusta rekisteröityjen ja sitä uudempien) autoista maksettavaa veroa, ja siksi uudempien hinta oli 500mk.

    • Postimerkkilasiin

      Muistan kun oli myös 50 ja 100 mk tarroja jo aiemmin... (taisi olla isokoneisille 150 tai 200 mk tarrakin)

    • opelius

      Ja kun se meni mitä enemmän saastuttaa niin sen suurempi maksu, ja kas se on pysynyt "saastuttaminen" 10 vuotta samana herää kysymys kuka kusettaa?

      Ja kas.

      Hallitus nostaa polttoaineen hintaa
      29.6.2011 16:57 Jussi Niinistö



      Uusi hallitus on ohjelmassaan linjannut, että kansalaisten jokapäiväinen elämä kallistukoon edelleen. Väistyvän hallituksen energiaveropaketti ja muut korotukset iskivät lovea etenkin pienituloisten kukkaroon, ja jälleen on luvassa uusi kurimus.

      Kataisen hallitus on päättänyt nostaa polttoaineista, alkoholista, savukkeista sekä virvoitusjuomista, makeisista ja jäätelöstä perittäviä valmisteveroja. Kotitalouksien sähkön hintakin tulee nousemaan.

      Viinan, tupakan, limsan, karkin ja jätskin verotuksen kiristämistä voidaan tietenkin perustella terveyden edistämiseen vedoten. Sen sijaan bensan ja dieselin ylikireän verotuksen entisestään kiristämistä ei voi hyväksyä, puhumattakaan hallituksen suunnittelemasta autoveron korotuksesta, sillä Suomi on harvaan asuttu, pitkien etäisyyksien maa. Arjen välttämättömiä liikkumistarpeita riittää. Sähkön hintakin alkaa lähestyä kohtuuttomuutta: näillä leveysasteilla se nyt vaan on niin, että asuntoja pitää lämmittää.

      On arvioitu, että tulonjaon kannalta valmisteverot ovat arvonlisäveroakin epäoikeudenmukaisempia, sillä niiden korotus rokottaa pienituloista arvonlisäveron korotusta enemmän. Jälleen siis ollaan ottamassa Kokoomuksen johdolla uutta askelta tasaveroa kohti.

      Perussuomalaisen mielestä verotusta tulisi ohjata suuntaan, jossa verot määräytyvät maksukyvyn mukaan. Se tarkoittaa, että suurituloiset maksavat tuloistaan enemmän veroa kuin pienituloiset. Hallitus on kuitenkin päättänyt, että tuloverotusta ei kiristetä. Ainoa verotuksen osalta näkyvissä oleva valonpilkahdus on se, että pääomatuloverotus nousee 28 prosentista 30 prosenttiin ja muuttuu samalla lievästi progressiiviseksi. Siitä tunnustus uudelle hallitukselle.

      Etuisuuksiin kaavaillut korotukset olisivat tuomassa hieman helpotusta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien talouteen. Toivon, että ne myös toteutuvat. On kuitenkin huomattava, että korotuksesta ei ole pienituloiselle mitään iloa, jos osa siitä hupenee kohonneisiin välillisiin veroihin ja loput vähennetään toimeentulotuesta.

      Myös opintotuen sitomista indeksiin on saatu odottaa kauan. Elinkustannusten kallistuessa opiskelijoiden ostovoima on jatkuvasti heikentynyt. Tosin indeksiin sitominen tapahtuu vasta vaalikauden lopulla.

      Köyhän asiasta on muistettava huolehtia myös muin keinoin kuin pelkillä etuisuuksien korotuksilla. Eritoten peruspalveluiden säilyminen ja niiden kehittäminen on turvattava. Julkisten palveluiden on oltava laadultaan ja saatavuudeltaan kilpailukykyisiä yksityisten palveluiden kanssa. Kuntatalouden kuristaminen ei tässä suhteessa lupaa hyvää.

      Kolumni Aamupostissa 27.6.2011

      Ja mitä tekee porvarihallitus jossa persut istuu? No nostaa.......

    • partalapsille

      Kallistuu kallistuu, ministeri mulkun palkalla, autoillaan suomessa tukevaisuudessa!

    • suossa_ollaan

      Saimme 2015 vuonna 35 000 uutta "pakolaista" työvoimapulaa paikkaamaan (hah).
      Jostainhan nekin rahat on revittävä, velkataakka kuitenkin vain kasvaa kokoajan.

    • ehdotusk

      trafi voisi muuttaa nimensä TIELIIKENTEEN RAHASTUS LAITOKSEKSI

    • RMB

      Autoon liittyvien pakollisten maksujen korotus ei ole mikään uusi ilmiö. Aakkosjärjestyksessä ministerit keksivät korotuksia. Siinä on vaan se huono puoli ettei aikaa tai aakkosten osaamista ole opetettu kuin alkuun eli A, B, C, D, ........
      A= autoverot ja asuminen. B= bensiiniverotus C= cigarette eli savukevero. D= diesel-vero.
      Tämän jälkeen loppuu aika tai aakkosten osaaminen.
      Jos kerrankin lähdetäisiinkin aakkosten toisesta päästä. No, on siellä tuo Ö eli öljyvero!

      Olin huoltoaseman bensiinimyyjänä1960-luvun loppupuolella ja 1970-luvun alussa ennen öljykriisiä, (tämäkin keksitty kriisi) bensiini maksoi 92 oct. 67 penniä/litra eli noin 11 senttiä. 96 oct. 69 p/l ja 100 oct. 71 p/l. Diesel maksoi 44 p/l. Silloin lähes 2 vuotta pysyi hinnat samana.
      Vertailun vuoksi tupakka maksoi noin 2 - 2,50 markkaa aski eli 33 - 42 senttiä.
      Jos verrataan montako litraa bensiiniä sai tupakka-askin hinnalla niin kas kummaa. Ei 45 vuoden aikana mitään muutosta tullut. Noin 3,6 litraa bensiiniä!
      Voidaan tietenkin ajatella niin, että ministerit yrittävät pitää tätä suhdelukua samana. Saavatpahan syyn nostaa veroa jos toisen vero nousee.

      • Veroparatiisissa

        Osaa ne enemmänkin aakkosia: E=energiavero, J=jätevero, K=kiinteistövero vai onko nää sulla A'n alla


    • maksatsiitä

      Ja sinä tyhmä äänestit vihreitä.

    • orvopiru

      HHAHAHAH, orvon kasakan nauru kajahtaa!

    • Veroparatiisissa

      Ajoneuvovero 2010 127,75 ja samainen kottero 2017 286,16, nousua vaivaiset 124%. Korotus 2015-2016 noin 34% ja 2016-2017 'vain' vajaa 15%. Muita korotusautomaatteja mm. energiavero ja kiinteistövero, listaa voisi jatkaa. Olemmeko veroparatiisissa:)

      • Parasiittimus

        Niin se menee, isä timppa järjesti hitusen autoveroalea koppimopo luokkaan ja sitten kaikille rutkasti lisää ajoneuvoveroa kaikille tulevillekkin hallitusvuosille. Nyt orpo setä järjesti ekstrana polttoaineverojen korotukset.


    • JuhanSiipilä

      Tein kepulaiskavereille verohelpokset talvivaarasta. Eikö se riitä?

    • ladamies_

      Nostakoot verojaan. Ajanpahan kiusallanikin vanhalla 90- luvun autolla enkä osta uutta. Siitähän se valtio niitä verotuloja vasta haluaisikin repiä. Suosittelen samaa muillekin. Ajetaan ne autot loppuun ja korjataan viimeiseen asti. Kohta meilläkin on yhtä hieno museoajoneuvokanta kun kuubassa.

    • tienkäyttömaksua

      Vero nousee joka vuosi ensivuodeksi ajoneuvoveroon on reilun 36euron korotus tulossa. Että näin täällä suomessa veroa korotetaan ja sitten ollaan tuomassa tienkäyttö maksua että maksat samalla tavalla kuin puhelinliittymästä

      • juurihoitokunniaan

        Näillä korotuksilla taistellaan pelottavaa deflaatiota vastaan. Eli ota korotukset ilolla vastaan


    • Verosuunnittelua

      Minun mittani on tullut täyteen. Autoani en vaihda, huollot teen itse ja renkaat ja polttoaineet ostan Venäjältä. Ja tankkausreissuilta tulee mukana rakennustarvikkeita. Kaljat haen Virosta. Säästän useita tuhansia vuodessa ja säästyneillä rahoilla vietän lomani ulkomailla.

      • vitunverot

        ihan oikein. ja minä lupaan tästä lähtien tehdä enemmän pimeää työtä.


    • sitäsaamitävaatii

      Mitä väliä jos joka vuosi maksettava ajoneuvovero nousee.

      Saatiinhan sentään se autoveron alennus jota tällä palstalla kovasti manguttiin ja vaadittiin. Olkaa nyt vaan tyytyväisiä että saitte mitä halusitte.

    • älytöntätouhuu

      Koska moni autovalmistaja on huijannut päästöissä, pitäisi valtion tehdä katsastuksen yhteydessä mittaukset jossa todetaan päästöt ajoneuvokohtaisesti.
      jos päästöt ovat nolla tasolla ei myöskään veroja tulisi periä.

      Verojen piti yämän mukaan laskea?
      Autoverotusta lasketaan

      Autoverotusta on päätetty laskea 200 miljoonalla eurolla neljässä vaiheessa vuosina 2016–19. Se koskee vain alle 140 grammaa hiilidioksidia kilometrillä tupruttavia autoja.
      Uusien autojen keskipäästöt ovat noin 124 g/km, joten 32 000 euron autolle alennusta tuli vuoden alussa vajaat 300 euroa.

      http://www.idealista.fi/ison-auton-omistaja-maksaa-enemman-2/

      Mihin tarvitaan käyttömaksuja ja polttoaine veroja?
      Eikö nämä kaikki voisi ympätä suoraaqn polttoaineeseen jolloin siirtyminen ilmaiseen vetyyn tapahtuisi huomattavasti nopeammin. Tämä myös poistaisi suurimman osan haitallisesta päästöostä.

      • SavuaPukkaa

        Kannatan verojen laittoa polttoaineeseen, koska silloin ei tyyppitesti-leikkipäästöt vaikuttaisi vaan todelliset sekä ajajan ajotavan mukaiset päästöt ja muut viritykset esim. lastutukset...
        Viikko sitten ajelin yhden tuoreen bemarin perässä ja ihmettelin mistä kauhea dieselin katku tuli, no selvisihän se kohta kun lippispää painoi vähän kaasua, niin heti pölläytti voimasavua, oli näemmä vähän lastutettu... ja olikohan hiukkasuodatinkin hienosäädetty rautakangella.


    • Pölhölä

      Kun tienaat rahaa, oli se nyt palkkatuloa tai pääomatuloa, maksat siitä veron. Kun sitten sijoitat verotetut rahat uuteen autoon, maksat autoveron. Että saisit ajaa omalla autollasi, maksat ajoneuvoveron plus mahdollisen käyttövoimaveron. Tankatessasi maksat polttoaineveron. Pakollisessa liikennevakuutuksessa on mukana vakuutusmaksuvero. Kyllä europarka kutistuu tässä maassa veroina valtiolle. Ai niin, unohtui vielä, että noiden em. verojen lisäksi maksat vielä arvonlisäveron.

      • opeliuus

        JA kun ajelee näillä pääteillä missä bitumipaikkaa paikan päällä herää kysymys mihin se 8 miljardia menee eli se menee politiikonloisein nuppiin juodaan viinaa tullaan "viisaammaksi niin".............


    • Rahansiirtomafia

      Todella mihin menee yli 6 mijardia , selvitystä vaatii kansa , kun alle 2 miljartia on mennyt vain väyliin .
      Jos tuleva autoveron poisto joskus toteutuu. Mikä on todellisuus Live oy:n rahan keräyksessä ja sen alihankkijan Soneran tai vastaavien , jääkö rahat miltä osin valtion ja maaakuntien käyttöön ,vai onko tulossa " caruna oy " eli maksut nousee ja rahoista vaan osa menee väyliin , ja mistä kerätään rahaa jos kun tuo 6 miljardia jää pois valtiolta . Italiasssa Bernerin esittämä systeemi siirtyi yrityksille ,joiden tuotto on jopa 40 prosenttia ,ja tiet hoidetaan miten hoidetaan , olisko rahansiirto mafia ,?tulossa !
      Jos autovero poistuu ,autoliikkeen toiminta ohje kalliin auton ostajallle , jos vero poistuu 2018 tammikuun 1 pv ja auto on ostettu 2017, he osatavat auton takaisin joulukuussa 2017 ,autoliike ostaa auton takaisin ja vie sen Ruotsiin ,rekistöröi sen sillä ja anoo arvoveron palautuksen ,ja kuulemma saa sen .Sen jälkeen auto tuodaan verotta Suomeen ja myydään arvoverottamasti , ao asiakkaalle , ottavat siitä välitys palkkion ,mutta jos veroa on kymmeniä tuhansia euroja - satatuhatta tai yli ,se kannattaa tietysti. Eli käyttöverot , bensan hinta vero , ynm kolhaisee kaikkien kovemmin , nyt jo uutta autoa käyttävät ,ja vanhoilla ,suurilla päästöisillä ajavia ,joilla ei ole mahdollisuutta jippoilla noin kuin kalliin auton omistajilla tai joilla ei edes ole varaa ostaa uutta autoa , jos ja kun arvonvero poistuisi , eli porsaan reijät ja Live oy yritys, ovat vaarana tavallisille veron maksajille , pienipalkaiset ja eläkeläiset kärsii ,jos.!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe