Testamentin peruminen, ennakkotapaus

KaikkiMänt

9

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nulliteetti

      Testamentti on näköjään tehtävä kuolemaa ja KKO:ta varten vain yhtenä alkuperäisenä kappaleena, joka annetaan testamentin saajalle, niin ei tule ahneelle perilliselle motivaatiota hävittää sitä vainajan kappaletta, jos kerta kaksi muuta alkuperäistä kappaletta ei riitä viimeisen tahdon kirjaamiseen. Jos testaattori ei olisi koskaan edes valmistanut tätä kolmatta kappaletta, tuomio olisi ollut päinvastainen.

    • Lokeroon-loks

      Kun Suomessa ei testamentti-rekisteriä ole, varmin keino lienee tallettaa tekijän kappale(et) pankin tallelokeroon, jolloin se todennäköisesti ei katoa.

    • fgdfhfghj

      Onpa outo oikeuskäsitys korkeimmalla 'oikeudella'.

      Jos aikaisemmin laadittu testamentti ei enää sovi testaattorille, hän laatii tietysti uuden. Viimeisin testamentti automaattisesti kumoaa entiset. Jos hän oli ihan tolkuissaan eikä tehnyt uutta testamenttia, voi olettaa, että hän ei halunnut sitä muuttaa.

    • JudgeDredd

      Olette ymmärtäneet pointin täysin väärin,syyhän oli se että originaalia testamenttia ei ollut tallessa,originaalin kopio ei taas todista yhtään mitään.

      " jos kerta kaksi muuta alkuperäistä kappaletta ei riitä viimeisen tahdon kirjaamiseen"

      On olemassa vain yksi alkuperäinen,muut ovat sitten mitä ovat.

      • Elli2

        Kyllä alkuperäisiä kappaleita voi olla useita, usein pitääkin olla, koska kopioilla ei ole samaa arvoa.


      • sdgdfgdfg

        Höpö höpö. Kyseisessä KKO:n tapauksessa nimenomaan oli tehty kolme alkuperäistä kappaletta, joista kaksi oli tallessa kuoleman jälkeen. Ei ollut mitään kopioita ensinkään.

        Suosittelen jatkossa lukemaan asiat ennen niiden kommentoimista.


      • dfgsdfsd
        Elli2 kirjoitti:

        Kyllä alkuperäisiä kappaleita voi olla useita, usein pitääkin olla, koska kopioilla ei ole samaa arvoa.

        Paitsi että kun juuri tämän tapauksen perusteella niillä muilla alkuperäisilläkään ei välttämättä ole mitään merkitystä, jos juuri testaattorin hallussa ollut alkuperäinen kappale on hävinnyt. Suositus on selvä: ei koskaan useita alkuperäisiä testamenttikappaleita.


      • hupsistupsisxx

        Oleellinen meinaa jäädä huomiotta noiden papereiden määrästä väännettäessä. Oikeus kykenee punnitsemaan vain todisteluita, ei välttämättä totuutta. Lehtiartikkelin mukaan oikeudessa kaksi henkilöä todisti testaattorin kertoneen heille peruneensa testamenttinsa ja sitä tukee paperin katoaminen.
        Olen lukenut, että tulkinta on lähtökohtaisesti kriittinen kihla- ja parisuhde kumppaneihin testamentin saajana kumppaneiden pysyvän välirikon jälkeen.
        Tässä tapauksessa ihmettelen lähinnä käräjäoikeuden ratkaisua.


    • reyetrut

      Uusi testamentti KUMOAA vanhemmat originaalit ja originaalien kopiot. Jos testaattori ei tehnyt uutta testamenttia, hän joko oli tyytyväinen aikaisemmin laatimaansa, tai oli tietämätön.

      Jos Thaimaassa ulkomaalainen voi omistaa vain 49% kiinteistöstä, olisi aika utopistinen tilanne, että suomalainen perisi tuon 49% ja loput, eli suurimman osan kiinteistöstä, omistaisi ex-taikku. Sinne vaan turvallisin mielin lomailemaan, eikö vain! Tai myymään jollekin; varmaan joku innolla ostaisi osuuden tuollaiseen sotkuun. No, ainut ostaja olisi varmaan se enemmistön jo omistava, ja hän tuskin euroa enempää siitä tarjoaisi.

      Outo kuvio. Vastoin yleisiä havaintojani sikäläisten rehellisyydestä, tässä tapauksessa taitaapi vilunkipeli olla kotimaissa. Vaikka mistäpä minä tiedän. Kommentoin, kun tuli vastaan. Tärkein pointti oli se, että uudella testamentilla saa kuka tahansa kumottua aikaisemmat testamenttinsa. Ei siinä tarvitse edes polttaa entistä originaalia. Niin, minunkin olisi aika laatia taas uusi testamentti, ottaen huomioon muyuttuvan maailmantilanteen (omistamisen oikeuden poistumisen, maaseudun tyhjentämisen, tulevan paraillaan lietsotun sodan jne).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1419
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe