keskussairaalan paikka

vaarallinenristeys

Hämeenlinnaan suunnitellaan uutta keskussairaalaa. Paikaksi on valittu rautatien ja Harvialantien välinen alue aivan Viipurintien kupeessa.

Voisiko ääliömäisempää paikkaa olla!
Ensin pitäisi ratkaista tuon karmean risteyksen ongelmat. Paikalle pitää tehdä kunnon kiertoliittymä.

Jos sinne sairaalaa aiotaan, niin pitää miettiä kunnon kulku sairasautoille, huoltoajolle ja henkilöliikenteelle. Pysäköintitilaakin tarvitaan rutkasti ja kulut rautatieasemalta ja linja-autoilta kävellen.

Lisäksi ihmettelen, eikö sairaalalle ole viihtyisämpää ympäristöä. Noin ankeassa paikassa masentuu ja sairastuu tervekin ihminen. Kaavakuvassa ei näy puun puuta.

92

1118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OlisiPuitakin

      Avaaja tarvitsisi Hattelmalaa

      • Sairaala.Tampereella

        Pikemminkin havainnekuvien tilaajat.


      • Eläkeputkimies

        Tarvitaanko sitä uutta sairaalaa ylipäätään, kun hallituksen esityksen mukaan Hämeenlinna ei ole niiden 12 sairaalan joukossa, jossa on laaja päivystys.


      • MTykkösellä

        Hattelmala on nykyään asuinalue. Jos olet joskus noita hoitoja tarvinnut niin ne on ihan toisissa osoitteissa nykyään.


    • P_on_p

      Taas uusi, tosi iso parkkitalo siihen viereen.
      Jotain hyvääkin saattaisi tulla; transpointin junille tulisi lähtö asemanseudulta?

    • TurhiaÄijiä

      Taas näin: väärän värinen, väärän kokoinen, väärässä paikassa eikä Lululta ole kysytty suunnitteluvaiheessa verhojen väriä. Teiltä ei tulla vastaisuudessakaan kysymään mielpidettä mihinkään mitä Hämeenlinnassa tullaan tekemään. Lopettakaa nyt toi idioottimainen ainainen kitinä ihan joka asiasta.

      • MyötäjuoksijatHML

        Sehän kaltaisillesi sopisi.


      • rahantuloaeivoi

        Paikka on ainoastaan väärä, juuri tuon sumpun takia, mutta toisaalta paikka on oikea koska joillain asuntojen arvo taas nousoo sano ;))


    • moqo

      Kun Kanta-Hämeen keskussairaala ajetaan alas lähes terveyskeskuksen tasolle olisi järjetöntä rakentaa sille uudet tilat. Supistettu sairaala ei tarvitse kuin osan nykyisen, erittäin hyvää hoitoa tarjoavan, keskussairaalan tiloista. Se mahtuisi varmaan alkuperäiseen kiinteistöönsä Viipurintien varrelle.
      Mitä tehdään uudella kalliilla rakennuksella, jos siellä ei ole erikoislääkäreitä hoitamassa vakavia kiireellisiä tapauksia? Tosisairaat ohjataan Lahteen tai Tampereelle. Tunnin viive hoitoon pääsyssä voi olla kohtalokas. Sisään kasvaneet varpaankynnet ja humalaisten ruhjeet tulevat kyllä hoidetuksi kanditasoisella päivystyksellä. Huippulääkäreitä tänne on enää turha houkutella.
      Uuteen sairaalarakennukseen mahdollisesti osoitetuilla rahoilla olisi järkevää hankkia riittävästi ambulansseja ja niihin osaavaa henkilökuntaa, jotta mahdollisimman monet potilaat ehdittäisiin saada hengissä kunnon hoitoon.
      Hämeenlinnalla on luultavasti Suomen ennätys palvelujen ja työpaikkojen taisteluitta luovuttamisessa sinne tänne, Tampereelle, Poriin, Lahteen jopa Mikkeliin. Tahti on viime vuosina ollut päätä huimaavaa. Kolopalloon, jääpeleihin, temppupuistoihin ja hevimusiikkiin viehtyneitä päättäjiä se ei näytä huolettavan. Täällä herätään vasta sitten, kun muuttoauton perävalot vilkkuvat.

      • Verobusiness

        "moqo" sen sanoiksi saattoi. Vielä mietittäköön kenelle noita satoja miljoonia ollaan antamassa. Rahathan ovat vielä veronmaksajien hallussa.
        Onko kysymys SCC -jatkosta, vaihtoehto B?


      • kellemyydään

        Viipurintien tontilla tehdään tulevaisuudessa rahaa. Missä muualla on tuollaisella paikalla joku typerä TK ?!!


    • huussi-city

      Tuohan sopisi hyvin tyhjälle autokauppatontille. Nimeksi sunny-hostpital-center.

      • sffsefef

        jep, ja toimitusjohtajan huone olisi pyöreä ja pehmustettu.


    • KotonaEiHometta

      Mekein voisi arvata, Attendo tjs rakentaa tontille ,yksityis-sairaaln. Vai pitäisi 220 miljoonaa maksaa turhasta sairaalasta, unohtakaa ne halpistyöporukat ja suomalaiset ammattilaiset kehiin.
      Muitakin rakentajia on on kuin home.

    • huhSJP

      Kyllä vanhassa parempi! Luontoa ja rauhaa. Miksi ahdetaan keskustaan, asuntoja Hesalaisille. Joskin Junatkin taitaa jättää pydähtymättä Hämtonissa! Taas ihan on HULLUTTELUA tuo paikka.

    • vaarallinenristeys

      Olemme ihmetelleet, miten ahtaalle tontille se aiotaan rakentaa, mutta päättäjien aivoituksissa toimiva talousvarikko aiotaan pistää maan tasalle. Puolustusvoimilta ei ole kysytty mitään. Kaupungin (ja muiden kuntien edustajien) mielestä yksi talousvarikko ja sen 20 työpaikkaa ovat ihan turha härpäke.

      Itselläni matka pitenisi, mutta tuo Sunny hospital kuulostaa oikein hyvältä. Sinne voisi istuttaa puita ympärille ja pysäköintitilaakin olisi helppo rakentaa.

    • Veronmaksajakaarti

      Jos se pytinki pitää rakentaa, niin ei ainakaan Talousvarikon tontille, siinä on uudehko iso varikkorakennus ja vieressä hyvät käyttämättömät huoltotilanteet ja automallit. Olisi täysin pöljänä purkaa. PV: n pitää pitää paikasta lujasti itsellään, kannattais ottaa yhteys puolustusministeriin, joka kyllä laittaisi noiden pöljintä jalat maahan. Tyhjää kaupungin tonttia on ihan riittävästi kymppitieltä aina kaupungin varikolle saakka, sinne sopisi Lasarettikin!

      • Eläkeputkimies

        Saako naapurin tontille rakentaa ? Vekan ja kumppanien mielestä näköjään saa.


      • Oletkääppä

        Älä ajattele. Ei ole sun juttus. Nauti eläkkeestä.


      • huonoinpaikka

        jo on mennyt senaatin gloppaus hyvin perille ei noin pöljää ratkasua muuten suunniteltas. mitäs jos sattuu juna onnettomuus "myrkky vuoto"


      • Rmortis

        Niinpä. Jatkuva "myrkkyvuoto" dieselvetureista yötäpäivää. Vallitseva tuulensuunta lännestä.


      • Vaarallista

        Lisäks höyryveturit. Kuin on annettu rakentaa hotell vaakuna


      • hoonosoomii
        Oletkääppä kirjoitti:

        Älä ajattele. Ei ole sun juttus. Nauti eläkkeestä.

        Pitäähän tässä kaupungissa edes jonkun ajatella. Paikka on perseestä ja ei Soten tullessa kilpaile Mehiläisen kanssa virolaisine lekureineen.


      • pammm
        huonoinpaikka kirjoitti:

        jo on mennyt senaatin gloppaus hyvin perille ei noin pöljää ratkasua muuten suunniteltas. mitäs jos sattuu juna onnettomuus "myrkky vuoto"

        Myrkkyvuotoa todennäköisempi uhka nykyään on terrori isku junalle. Ompahan sitten hospitaali lähellä, voi olla jopa juuri kohdalla.


    • Kaupunkilaisen_mielipide

      Melkoinen aivopieru olisi rakentaa ko. kaavailulle tontille sairaala, radanvarteen.
      Mitähän vikaa on 80 luvulla rakennetussa ja sen tontissa? Järjetöntä tuhlaamista, huomioiden viimeaikaiset keskus-sairaalan remontoinnit, kun ensiapupoliklinikka siirrettiin toiseen päähän sairaalaa, eihän siitä ole kauan, kun koko vuorentaan puoleinen mäki oli riipinraapin remontin takia.
      Uusi kaavailtu sairaalan tontti on todella outo ja kolkolla paikalla. Kyllähän sinne toki sairaalallekin saadaan, jos pv varikkorakennukset puretaan.
      Mutta liikenteen kannalta ja maisemallisesti aivan älytön paikka. Miksi sairaala pitäisi saada juuri sinne, melkein keskustan hälinän sekaan? Jos uutta sairaalaa tarvitaan, nykyiselle paikallekkin kai olisi mahdollista saneerata täysin uusi toimiva pytinki. Lisätä vanhaan sairaalaan vaikka lisää kerroksia, parkkitaloineen.
      Tosin sairaalan tekee toimivaksi muutkin asiat, kuin sijainti ja nykyaikaisuus.
      Riittävästi päteviä lääkäreitä ja henkilökuntaa, eiköhän nämäkin asiat ole toimivuuden kannalta aika tärkeitä. Jos vielä kaavailtaisiin uudelle sairaalalle sopivampaa paikkaa. Entinen hattelmalan sairaalan aluekin, nykyinen innopark olisi parempi paikka uudelle sairaalalle, kuin tuolla radan varressa.
      Tai vaikkapa varikonniemen alue, rautatieaseman läheisyydessä, vanajaveden rannalla. Kaupunkilaisena olisi kyllä kiva tietää, keiden idea ylipäätään tämä uusi rahareikä on? Sekä perusteet sille, miksi tänne tarvitaan upouusi sairaala?

      • kakstasoliittymä

        Vanha kuullemma mätänee ja on muutenkin vanhanaikainen. Väistötilat maksavat ja uudet sairaat ovat neliömääriltään pienempiä kuin vanhat.
        Samaan tilaan ajautuisi kuulemma terveyskeskuskin kaupungin ainoana joten kyllä liikennettä piisaa. (HäSa -tälläviikolla)


    • OnniinÄlytöntä

      Hauskaa luettavaa. Samat kaksi itkijä-ämmää voivottelee olisi paikka mikä vaan. Tarvitsevat hoitoa.

      • etöolesaanut

        Älä nyt poraa siellä.


    • Iisakinjatapsunidea

      Ööö. Tapio Vekka kertoi että tutkittavana oli kaksi vaihtoehtoa. Vanhan peruskorjaus ja laajentaminen (huom).

      Pari riviä myöhemmin Tapio kertoi että "uusi sairaala mahtuu oikein hyvin varikon tontille sillä uusi sairaala huomattavasti kompaktimpi. Tulevaisuudessa ei tarvita sairaalan ei tarvitse olla niin iso". Ööö. Miksi siis toisessa vaihtoehdossa oli vanhan laajentaminen? No siksi tietenkin että sillä tavalla vanhan sairaalan peruskorjaus saadaan näyttämään entistä epäedullisemmalta.

      Entä miksi juuri varikon paikalle. Siksi että Iisakin mukaa " junalla on helppo tulla sairaalaan. Potilas voi nykyään valita itse hoitopaikan". Iisakki siis ajattelee taas bisnestä. Hän kuvittelee että ihmiset HHT-akselilta (heh) haluavat Hämeenlinnaan sairaalaan ja tuovat kahmalokaupalla rahaa. Jees...

      • HeheItsellesi

        Et vaahtoaivo ymmärrä sen enempää kuin normihullu. Anna olla ja jätä kenellä on aivot.


      • HeheItsellesi
        HeheItsellesi kirjoitti:

        Et vaahtoaivo ymmärrä sen enempää kuin normihullu. Anna olla ja jätä kenellä on aivot.

        Tuokin kirjoittaja on taas tuo yhdentekeviä kappaleita kirjoittava hörhö, joka on aloittanut täällä joka toisen aiheen. Hyi hitto, että kyllästyttää. Oletko Demuli vai Sekoomus vai jompikumpi niistä paikallisista valiokunnan Demuhönöistä?
        Typerä vaahtoaivo olet kyllä ainakin itse, se on huomattu


    • kerrankinviisasteko

      Hyvä paikka sairaalalle. Täytyy sanoa että joillakin on kerrankin välähtänyt. Tämä nykyinen paikka on ollut aivan naurettava paikka sairaalalle. Ei muuta kun homepesä matalaksi ja sen jälkeen voisi levittää hautausmaan sen paikalle. Tämä pöllöjen talo voi jäädä paikalleen.

    • ggznlc

      Siinäpä tuli rengon mummolta taas älykäs kommentti. Ootko vapaalla päivystäjän hommista?

    • Menkääs_hoitoon

      Asuuko tällä palstalla jotain yliluonnollisia kykyjä omaavia, tai paremminkin luulosairaita, skitsoja? Harhojensa vallassa arvailevat täällä palstalle kommentoineiden nimimerkkien henkilöllisyyksiä. Tyyliin, minä tiedän kuka tuo ja tuo on, ihan varmasti tiedän, minä tiedän ihan kaiken. Tuo on tietysti rengon mummo ja tuo on Luluiisakkikari, tuo on sekoomuksesta ja tuo on se demuli jne.
      Ei hyvänenaika, ei hyvin mene korvien välissä tuollaisilla harhaisilla hörhöillä. Mitä mömmöjä, tai huumeita nämä palstan lanttumaakarit oikein vetää 24/7 ?

      • 10tienpäälle

        renkoon on kuulemma hyvät kulku yhteydet. sairaalan voisi rakentaa sinne


    • ViekääSairaatVittuun

      Terveyskeskuksen paikka on joka tapauksessa saunotuksissa luvattu rakentaa Madonnan ja vieraiden hotellikompleksiksi.

      • niinsanottuakeskustelua

        Onneks keltään täällä esiintyvistä ei kysytä!


      • Hehsgdd

        Joo.. Hullut saa vain puhua.


      • Hehsgdd
        Hehsgdd kirjoitti:

        Joo.. Hullut saa vain puhua.

        Joo..Sanoitkin aiheesta juuri sattumoisin täysin oikein, mutta tietenkin vain omasta puolestasi toteatkin tuon hulluutesi!


    • Larzan

      70 Milj € on investoitu sairaalanmäelle viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mutta mitä väliä sillä. Uusi sairaala maksaa itse itsensä, Hml:n päättäjien mukaan.
      Jos rakennan talon mitenkähän se maksaa itsensä, kertokaa. Niin ei tarvitsisi mennä pankkiin lainaa hakemaan.

      • MalliaSCCstäTOTTAKAI

        Kyllä siitä hyvä terveyskeskus tulee, sairaalalle ei enää Hämeenlinassa ole tarvetta. Kun asiasta ovat päättämässä sairaanhoitopiiri ja siellä todella penaalin terävimmät kynät niin tässä voisi nyt olla se ENSIMMÄINEN ONNISTUMINEN vuosikausiin Tai sitten sekin menee Hämeenlinnan perinteitä noudattaen ihan täysin vtuiks!?


      • apuun

        K.Ari hoitaa scc n tavoin sairaalan kun ensin vapautuu


      • PaskakinPunnitaan

        Ensin tutkitaan kuka hyvä veli vei ratapölkyt ilmaiseksi?


      • nuunpa
        apuun kirjoitti:

        K.Ari hoitaa scc n tavoin sairaalan kun ensin vapautuu

        kieronki hoitaa Ritskun avittamana scc n tavoin sairaalan kun ensin vapautuu


    • 1234569

      hei onneksi ette te ole sitä asiaa päättämässä vai oletteko tuskin .seuraan mielenkinnolla mitä narisette

    • TriplaX

      Hämeenlinnan länsipuolella asuvana ihmettelen tätä järjetöntä päätöstä siirtää sairaala Viipurintien varteen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Hämeenlinnan itäpuolen asukkaat saivat varmistettua terveyaseman säilymisen itäpuolella ja myös laboratorio säilyy siellä. Länsi Hämeenlinnasta katoaa nyt sairaala, laboratorio ja myös terveysasema.

      Kauhistellen ajattelen, että sitten joskus vanhana ja raihnaisena kun alkaa se järjetön laboratoriorumba ja jatkuva reissaaminen terveyskeskuksessa, niin pitäisi kulkea kaikkein hankalimmin ja vaikeimmin Hämeenlinnassa saavutettavissa olevaan pisteeseen, näin länsipuolen kaupunkilaisen mielestä. Toivon, että teknologia on silloin sillä tasolla, että ainakin laboratoriokokeet voidaan ottaa etänä.

      Hämeensanomatkin hehkutti, että kaupunki kuulemma laajenee länteen, mutta todellisuudessa kaikki palvelut lännestä siirretään itään. Länsi Hämeenlinnassa asuu paljon asukkaita, mutta palveluja = 0 ja työpaikkoja = 0. Ilmeisesti on odotettavissa muutto itään, päätös on käytännössä kuolinisku länsipuolen kaupungille.

      • Jumalan.terveet

        Vakke tarvitsee matkustajia.


      • hhhfm

        Tämä nykyinen sairaalahan on ollut aivan järjettömässä paikassa. Sinne helvetin korpeen on sairasautot joutuneet ajamaan. Kuka helkkari yleensä muuttaa sinne länsipuolelle helvetin korpeen.


    • KaupunkilainenMielipide

      Hieno paikka. Siinäpä se lyhyesti.

    • sairastava

      Lähellä terveyskeskusta, mikä on tärkeintä.

    • VanhaJaRaihnainen

      Kiitän ja kumarran, jos suunnitelma toteutuu. Kerrankin olisi järkevä päätös. Menkää purnaajat persujen puoluekonttoriin valittamaan. Sieltähän ne kaikki valitukset lähtee maailmalle Lulun ja Karin kynästä.

      • VanhaJaRaihnainen

        Jaa että "Kaikki valitukset lähtee Lulun ja Karin kynästä"?
        No, kumpi olet, Kari vai Lulu kun täällä nyt sitten itse valitat ja jos kaikki valitukset lähtee heiltä....olet ilman muuta näinollen heistä sitten jompi kumpi?
        Ehkä saatat olla kyseisen puoluetoimiston palkkalistoilla oleva pikkuinen trolli?


      • SammaaMieltä

        Persujen tapana on aina narista jokaisesta päätöksestä ja esittää eriävä mielipide. Persujen toimisto vissiin oikein tehtailee valituksisa joka asiasta. Minä en valita sairaalan paikasta ja olen samaa mieltä kuin edellä lausahtaneet hhfm, KaupunkilainenMielipide, Sairastava ja VanhaJaRaihnainen. Paikka on mitä mainioin.


    • Paljon_parempi

      Varikonniemi olisi huomattavasti parempi sairaalan paikka.

      • TuottavyyshyppyHML

        Tampere kuitenkin todennäköisin.


    • kerrankinjärkeä

      Todella hyvä paikka sairaalalle. Joku narisi että ei tälle alueelle saa tarpeeksi parkkipaikkoja. Onhan siellä radan toisella puolella tyhjä pysäköintitalo. Kulmala rakentaa vaikka uuden tarvittaessa.Armeijan rättivarasto voi siirtyä vaikka parolannummelle.

      • menkää.muualle

        Korruptiontarjoaja & hallintoloiset havainnekuvineen.


      • parolaan

        forssa ei tule tota paikkaa hyväksymään. tosi pöljää ees ehdottaa


      • ninyi

        Päätös oli sairaanhoitopiirin hallituksessa yksimielinen. Myös forssalaiset kannattivat.


      • Opportunistin.arki

        Yksityissairaalaa kaavaillaan tietenkin.


      • Opportunistin.arki

        Yksityissairaalasta puhuvat ei osaa lukea. Persuja.


      • Kiinteistöomaisuusjuonet

        Pimittelemällä kaavaillaan yksityissairaalaa, tiedetyille tahoille tietenkin.


    • terveyttä

      Sairaalan hintahan on jo nyt arvioitu alakanttiin. Siihen eivät sisälly yllättävät lisäkustannukset, eivät uudet laitehankinnat (tt/mammografia/röntgen jne.) eikä tietysti myöskään uudet sairasvuoteet liinavaatteineen.
      Vaatimaton arvioni näin lonkalta on ainakin puoli miljardia jos edes riittää!!

    • olalaa

      Eihän parempaa paikkaa ole keskusta, rautatie, moottoritie vieressä. eihän parempaa paikkaa voi ollakkaan. Ainoat narisijat ovat länsipuolen asujat. Antaa niitten narista niitä varten on rapamäki.

      • Joutaa_lähtemään

        Me läntisen puolen asukkaat ei narista kyllä. Emme kaipaa tänne ambulansseja kaahaamaan pillit päällä, iltayöstä ja aikaiseen pyhäaamuisinkin asukkaita säikyttelemään ja herättelemään. Tälläisestä hälyytysrallista ollaan täällä kyllä saatu ihan tarpeeksemme. Nyt olisi jo muidenkin aika tietää, millaista on asua sairaalan lähellä. Vaikka sairaala muuttaisikin muualle. Ei taida siltikään ambulanssiralli täysin loppua tällä suunnalla, koska voutilanpellot on väärällään jos jonkinlaisia huonokuntoisten hoitolaitoksia. Mutta tervemenoa siltikin sinne vaan keskustan suuntaan ja harvialantielle liikenteen sekaan ambulanssit kaahaamaan, samoin kaikki sairaalan potilas ja huoltoliikenne. Joutaa kyllä täältä jo sinne itäiselle puolelle koko systeemi. Ah ja meille tänne läntiselle puolen liikenteeseen tulee ihanan rauhallista.
        Rapamäessä liikennekaaosta on vain, pyhäinpäivänä ja jouluaattona, kun väki käy hautausmaalla. Sitten sielläkin on muulloin taas mukavan rauhallista, kuten oli ennen sairaalaa ja nyt taas rauha palaa, mahdollisen sairaalan pois muuton jälkeen.


      • toleranssit

        Hämeenlinna ja saasteet = Harvialantie ja liikenneruuhka.
        On meillä isot systeemit.
        Koskahan kuljetaan maski päässä, ei täällä pian enää ilma liiku.


      • Yököt

        Niinpä on. Eteläisen Suomen rautatien tavaraliikenne siihen lisäksi järjestely -vetureineen.


    • OikeinTyytyväinen

      Loistava paikka!!! Vaikka varmasti Kari ja Lulu valittavat niín kuin täällä muutkin persut aina ovat narisemassa.

      • Jumalan.terve

        Laskuta propagandatoimistoa vaan...


    • täysinidiootti

      Ei parempaa paikkaa sairaalalle voi olla. On lähellä keskustaa ja rautatieasemaa. Joku sotahullu kirjoitti HäSan mielipidepalstalla että kun SOTA syttyy niin sairaalaa pommitetaan ensin kun on radan vieressä. Herranen aika että joku voi olla idiootti. Kukaan muu ei voi näin kirjoittaa kun joku sotahullu tai kapiainen.

      • 467800

        Kahjojen puheita. Sairaalaa todella tarvitaan. Jos tulee kaksi sotaa pommitetaan kaksi kertaa. Voi auta jumalat!


    • NäinSeOn

      Hyvä paikka! Erinomainen!

    • maksaja

      Kun paloasemakin pitää muuttaa, niin olisi halpa ratkaisu, kun sairaala muuttaa paloaseman tiloihin ja paloasema nykyisen sairaalan tiloihin, eikä tarvitse rakentaa uusia rakennuksia.

      • 10vjatoisinpäin

        tuo olisi tosi win win tilanne saisivat molemmat muuttaa ja päättäjät olisivat tyytyväisiä. tosin pikku lahjukset jäisivät pienemmiksi


    • KorjaustaKehiin

      Rehunen on HäSa:n blogissa ihan hakoteillä rautatieaseman seudun tilanteesta kirjoittaessaan:
      "Listastasi paikan epäkohdista poistan saasteet ja onnettomuusriskit enkä ole niin varma melusta enkä tärinästäkään. Kyseinen tontti sijaitsee normaalilla kaupunkialueella eikä sen läheisyydessä ole mitään erityistä saastelähdettä: sähköistetty rautatie ei ainakaan ole saastelähde."

      Kannattaisi tutustua todelliseen tilanteeseen sekä päivällä että yöllä. Rata-alueen toiminta on kokoaikaista tavaraliikennettä dieselvetureilla.

      • 200844

        Kokonaan salataan vaunujen ja sähkö veturien saaste. Olet oikeassa. GFH-päästöistä aika puhua! Sairaalassa ainakaan ei voisi leikata.


    • NäinSeOn

      Kyllä Rehunen tietää!

    • Dvt

      Rehusen kannattaisi tutustua Suosaaren (Centra) asemakaavan meluselvitykseen, eikä Asemarannan vastaavaan, joka näyttää silkalta "konsulttitilaukselta".

    • kåpylinnan-kasvu

      Hattelmalassa olisi hyvä paikka uudelle suurelle sairaalalle. Vanha on kokoonsa nähden melko pieni ja sen voisi purkaa. Hamkille löytyisi uusi hyvä paikka SCC:n tyhjäksi jääneistä tiloista. Ja hämeenlinnaan on ehdottomasti saatava metro kun käpylinna tulee kasvamaan potenssiin viisi lähivuosina HHT-akselin paisuessa kuin pullataikina ja kaikki tila tarvitaan rakentamiseen.

    • TilaaOn

      Rakentakaa sairaala Kirstulaan. Iso tyhjä tontti motarin vieressä.

    • Nomuttajotta

      Missään tapauksessa sairaalanmäellä ei kannata enää laajentaa. Vaan purkaa ja rakentaa koko pytinki uudestaan.

      Nykyinen on todella surkeassa kunnossa, ilmanvaihto, viemärit, kaikki pommeja. Homeita maalataan piiloon tai peitellään johdotuksilla ja koteloinnella. Ehkä valveutunut henkilökunta alkaa kohta vaatia korvauksia sairaanhoitopiiriltä...

      Tilat eivät palvele enää nykyajan vaatimuksia, hygienia ja potilaiden yksityisyys kärsivät. Siirtomatkat ovat pitkiä, vievät aikaa, mikä a) voi vaarantaa potilaan hengen, b) syö henkilökunnan aikaa.

      Uuden rakennuksen tulee ehdottomasti olla pohjaltaan kompakti ja yksinkertainen. Kerroksia, kerroksia vaan. Uuden rakentaminen on halvempaa kuin vanhan täyssaneeraus. Nykyaikaisessa sairaalassa tarvitaan vähemmän henkilökuntaa suorittamaan samat työt mitä nykyisessä rakennuksessa.

      On myös taloudellisesti edukkaampaa panostaa kotisairaanhoitoon, sairaalassa makuutus maksaa.

    • avoavoavo

      Avohoitohan maksaa saman verran vanhassa tai uudessa sairaalassa, koska potilas oleskelee omassa kodissaan. Miksi tämä lasketaan vain uuden sairaalan säästöksi? Tarkoitushakuinen laskelma. Kivahan sitä on rakennella uusi sairaala, jos rahat olisi olemassa. 200 miljoonaa...

      Muutenkin Hämeenlinna hiipuu kun lähi vuosikymmenet elämä siirtyy Tampere Turku Helsinki seuduille. Me ollaan väliinputoajia, vaikka melko lähellä asutaankin.

    • gfdgdsg

      rakennetaan rakennetaan rakkennetaan....vaikka kaupunki kuihtuu. Kuka grynderin kamu tätä kaupunkia johtaa?

    • todellahyvä

      Hyvä paikka sairaalalle.

    • tilastot
      • Julkinen.salaisuus

        Hys hys ny.


    • terveys

      turhaa edes miettiä sairaalan paikaa, kun kohta on vain terveysasema.

      • pitäkääsairaalanne

        forssahan lähi kuntineen jo erosi hölmöläiten touhuista


      • Kiitos.pertulle

        Pravdassa sitäkin paheksuttiin.


    • Asiakasonpotilas

      Onko tärkeää että työntekijät pääsevät töihin helposti, eikös asiakkaat ole etusijalla.

    • Vitun_kusipäät

      ..Tosin Armeijan miehiltä ei ole vielä kysytty että saisko sen paikan !

      • Oletvittuhörhö

        Joo palikka ei tiedä mitään mutta alueen omistaja tietää vitun kusipää. Eikä sitä saa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe