Erillistalo mikä järkevyys?

kysynvaantuota

Mikä idea noissa erillistaloissa on, siis onko ne ok taloja mitkä ovat pienellä alueella ja ovat osakeyhtiö muotoisia.. Eikö hallinnoillinen paritalokin ole enemmän omakotitalomaisempi?

15

5043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paras_vaihtoehto

      Paritalo = kolhoosi. Olet käytännössä naimisissa naapurisi kanssa. Yhteinen talo, yhteinen tekniikka. Esim. vesiliittymiä ja mittareita on vain 1. Samoin esim. kaukolämmön kanssa. Toki sen alla voi olla huoneistokohtaiset alamittarit, mutta juu get tö point?

      Jos naapuri ei maksa laskujaan, olet kusessa. Jos naapuri on juoppuhullu/kusipää, olet kusessa. Jos taloa pitäisi remontoida, mutta naapuri on sitä mieltä, ettei tätä ennenkään ole tarvinnut (=on varaton/tyhmä/periaatteen mies) olet kusessa.

      Erillispientaloista koostuva yhtiö on puolestaan loistoidea.
      - yksittäinen hullu voidaan äänestää nurin mm näissä remonttiasioissa
      - ei seinänaapureita
      - yleensä jokainen hoitaa oman pihansa, mutta ikävämmät tekniset jutut voidaan ulkoistaa huoltoyhtiölle (ei liian kallista, kun on monta maksajaa, vrt. OK-lato/paritalokolhoosi), myös paperinpyöritys=isännöinti voidaan ulkoistaa
      - esim. kun LVV poks, niin soitto huoltomiehelle sen sijaan, että pitää itse alkaa järjestelemään putki- ja sähkömiehiä paikalle
      - helppo myydä, turvallinen ostajalle, koska as oy eikä kiinteistö (eikä etenkään kiinteistö, jossa tulee puoli/ätyshullu seinänaapuri kaupantekijäisinä)

      Asunto-osaketta ostettaesa pienenmpi leimavero, ei tartte niin tarkkaan syynätä tekniikkaa, kun on se yhtiö siellä takana turvana (vastaa pitkälti tekniikasta, kph vesieristeistä jne). Siis pitkälti sama idea kuin vakuutuksen ottamisessa. Maksat koko ajan pientä summa (vastike) siitä ilosta, ettet huomaa olevasi 20 000 € köyhempi, kun jotain ikävää sattuu.

      • kysyjäp

        Osatotuus:). Mutta jos paritalo on sellainen missä ei ole yhtenäistä seinää ja ei ole AS OY! eli omat kustannukset kummallekkin, tosin tuo vesimittari on totta. Eikös näihin saa omia kiinnityksiäkin?.
        Sitten on paritalo yhtiöitä missä on monta paria!..
        Mutta erillistalosta ei ole mitään tietoa mahtaako olla uusia juttuja.. Jostakin katselin myytävänä olevia niin vastike tuntui minun mielestä suurelta.

        Saa ne ihmiset riitaa joka asiasta joka paikasta, ihan ok talossakin...ihmiset on omistushaluisia. Parempi on aina että älä kaveeraa naapureiden kanssa, mutta moikkaile kuitenkin.


    • paras_vaihtoehto

      Vastikkeen suhteen aika oleellinen kysymys on mm. sisältääkö vastike lämmön (käytännössä kaukolämpö) vai ei. Plus nouseehan se vastike, jos on hommattu isännöitsijä huoltoyhtiö ja tämä huoltoyhtiö tekee myös jotain säännöllisiä töitä (esim. lumen leikkuu tai nurmikon auraus).

      Riidan aikaansaamiseen on parempi varautua. Kamalin tapaus, minkä tiedän, oli kahden tuttavaperheen rakentama paritalo. Siihen tehtiin yhteiset saunatilat, joissa oli kiva viettää aikaa. Paitsi että toiselle perheelle tuli avioero, mies vek, jäljelle jäi vaimo jolla meni sukset ristiin myös naapurinsa kanssa - varmaankin piti tätä naapuriaan puolueellisena = ex aviomieheensä kallellaan olevana. Ja sit kämppä myyntiin... mahtoi se yhteinen saunatila olla tässä kohtaa iso myyntivaltti?

      Taloyhtiössä on enemmän asukkaita, joten se riitakin syntyy helpommin. Toisaalta yksittäinen jääräpää ei saa aikaan täydellistä kaaosta. Sama juttu, jos/kun yhdellä osakkaalla on maksuvaikeuksia. Toki siitä tulee muille kuluja. Pitää ne vesilaskut yms. maksaa silti, vaikka yksi jättää vastikkeensa maksamatta. Mutta on sentään äärimmäisenä painostuskeinona huoneiston haltuunotto (tosin siitäkin tulee kuluja). Paritalossa on vaarana, että menee vedet tms. poikki, jos ei maksut hoidu (sovittu joku hieno sulle/mulle ratkaisu). Ja kun "äänet on tasan" ollaan kaikissa erimielisyyksissä pattitilanteessa, josta ei ole ulospääsyä. Myös kiusantekoon on aika huimat mahdollisuudet, kun on esim. päävesimittari & sulut sisällä toisessa asunnossa...

      Erillistaloista koostuva as yo ei ole uusi keksintö. Näitä on tehty ainakin 70-luvulta alkaen. Tosin usein versiona, missä talot on kytketty yhdeksi jonoksi niiden välissä olevien kylmien varastojen avulla. Melkein kuin rivitalo, muttei kuitenkaan, kun ei ole asuinhuoneistojen seinät kiinni toisissaan. Ja on niitä tosiaa sellaisiakin yhtiöitä, mistä koostuvat täysin erillisistä pientaloista (kokoluokkaa 100 m² /-), joilla on "oma tontti", jolle ajetaan suoraan kadulta. Eipä se yhtiömuotoisuus silloin päällepäin näy ellei huomaa katsoa, miten talot on numeroitu.

      • kysynvaanonkonäin

        Periaatteessa sehän on paritaloja jossa seinät eivät ole yhdessä, vaan yhdistetty kevyillä katoksilla,.

        Per..sti varotellaan paritalo, mutta miksi ihmeessä niitä rakennetaan, paritalosta sanoisin että sinänsä parempi kuin rivari, kun saadaan molemmat autot talolle ja pystyy vähän korjailemaankin , eikä kukaan kävele taloa ympäri...


      • hidas_sytytys
        kysynvaanonkonäin kirjoitti:

        Periaatteessa sehän on paritaloja jossa seinät eivät ole yhdessä, vaan yhdistetty kevyillä katoksilla,.

        Per..sti varotellaan paritalo, mutta miksi ihmeessä niitä rakennetaan, paritalosta sanoisin että sinänsä parempi kuin rivari, kun saadaan molemmat autot talolle ja pystyy vähän korjailemaankin , eikä kukaan kävele taloa ympäri...

        Taidat olla hidat, etä ihan pikkaisen, vaan megalmaanisen hidas.

        Paritalossa olet käytännössä naimisissa naapurisi kanssa. Jos menee sukset ristiin, olet kusessa korviasi myöten. Jos naapurisi on varaton tai joku yliönuuka essonvaari asenteella "ei tätä tarvi remontoida, kyllä tää kestää siihen asti kunnes minut haudataan" olet kusessa. Kusessa olet myös silloin, kun naapuri on puuhapete, joka väsää kaikkea mahdollista, vaikkei osaakaan.

        Jokaisessa riitatilanteessa on "äänet tasan" = pattitilanne. As Oy:ssä voidana yksittäinen hullu äänestää nurin, periaatteessa huoneiston haltuunotto mahdollista jne. Kun on useampia asuntoja, on myös varaa palkata ammatti-isännöitsijä puhumaan jengille järkeä pyörittämään mahde remonttiprojekteja, huoltoyhtiö jne.


      • kysyjämies

        Ymmärrän pointtisi, tuo hyvin vittumainen tilanne, mutta talon pitäisi olla siten ettei ole yhteistä seinää, eikä muutakaan yhteistä, tuo vesimittari on se pakollinen, ja se hallintasopimus, eli omat jutut omilleen. Mutta totta aina mahdollisuus riitaan, tämä ja nämä on käsitykseni.. Toi osake juttu olis parempi jos olisi useampi paritalo samassa as oy:ssa


      • ei_pal_auta

        Mikä paritalo se sitten on, jos ei ole yhteistä seinää?

        Ja vesi & viemäriliittymiä on silti vain 1 yhteinen, jätehuolto yms. pelaa yhdellä sopimuksella. Mutta kaikissa riitatilanteissa on "äänet tasan".


    • juujajoo

      Hei, unohtakaa se PARITALO, keskustelkaa nyt erillistalosta ja sen hyödyistä ja haitoista!... Katselin yhtä uutta myyntiin tulevaa jossa neliö hinta oli 3400€

    • mekkk

      paritaloissakin pitä olla omat järjestelmät niin vesi, sähkö ja viemärit että kumpikin tekee omat sopparit kaikista asioista eikä' mitään yhteistä lämminvesivaraajaa vaan omat ja yhtiöjärjetyksen voi tehdä niin että kumpikin vastaa omasta puolestaan niin ei toinen joudu maksamaan. Voi myös jättää asunto-oskeyhtiön persutamatta ja silloin se on kiinteitöomisteinen ja kumpikin maksaa oman puoliskon kulu. Erillistaloissa on myös yleensä yhtiöjärjestyksen mukaan niin että talon kunnossapidosta vastaa osakas ja yhtivastikettä kerätään vain lumenluontia varten.

      • jossittelija

        Jos mummolla olisi munat, se olisi vaari


      • paritaloerillisralo

        Maksaako erillistalosta siis aivan turhasta? Ja onko sinun vastuu jos vaikka asuntosi menee homeeseen. Eli yhtiö ei tuu vastaan?


      • justiinajutila
        paritaloerillisralo kirjoitti:

        Maksaako erillistalosta siis aivan turhasta? Ja onko sinun vastuu jos vaikka asuntosi menee homeeseen. Eli yhtiö ei tuu vastaan?

        Asun erillistalossa ja jos esim. hometta tulisi, niin minun ei tarvitse sitä omin avuin korjata.


    • markkumatruusi

      Oikeasti jos pitäisi olla pari tai erillistalo pitäisi olla kunnon piha(oma), eikä sellaisia että jos kaadut takaovella olet kaatunut kadulle. Autoakin saisi puunata rauhassa kämpän edessä ettei kukaan puutu. Ja tietysti mahdollisuus ajaa kaksi autoa pihaan.

      Onko sulla justiina tuore erillistalo? Tuntuu olevan kovissa hinnoissa nuo...

      • justiinajut

        Ei nämä uusia ole. Jos kaadun takaovella, niin ihan omaan pikkupihaan kaadun..


      • muuteneijärkeä

        Pihaa pitää olla kunnolla vaikka olisi rt


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe