Haso Linnanpelto haussa NYT

Jos_hakis

http://www.att.hel.fi/fi/asumisoikeusasunnot/helsingin-asumisoikeus-oy-linnanpelto
Muuten näyttäis olevan kivan näköinen kohde, mutta kaikki asunnot tosi isoja ja julkinen liikenne ja pelvelut aika heikot.

32

1184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järjestysnumero

      58m² kaksio pihalla on ainoa, jota tuolta voisi hakea. Siihenkin joutuu laittamaan kiinni reilu 40 000€ ja vuokra on yli 700€. Kannattaa jo ehkä miettiä oman asunnon ostamista. Kohteessa on isoja asuntoja paljon ja noilla hinnoilla voi olla vaikeuksia saada niitä kaupaksi.

      Tuolta on pitkä matka bussille ja palvelut kaukana. Oma auto pitäisi olla ja perheissä kaksi, että asuminen tuolla olisi siedettävää. Jos ei ole autoa, niin kauppakassien kantaminen ja muu kulkeminen on pidemmän päälle erittäin rasittavaa.

      • hoplaati

        Siinä toisessa kaksiossa on piha ja yläpuolisessa parveke, mutte sitten se asuntopiha on arvoitus, onko se tarkoitettu molempien huoneistojen yhteiseksi, kun ei se voi olla sen alapuolisenkaan yksinomaan.


      • hähäh
        hoplaati kirjoitti:

        Siinä toisessa kaksiossa on piha ja yläpuolisessa parveke, mutte sitten se asuntopiha on arvoitus, onko se tarkoitettu molempien huoneistojen yhteiseksi, kun ei se voi olla sen alapuolisenkaan yksinomaan.

        miten nin se ei voi olla sen alimmaisen asunnon omassa käytössä?


      • hoplaati

        Kun ei sitä asuntopihaa ole esitteessä merkitty kummallekaan näistä kaksioita, vaan 2. kerroksen huoneistossa on parveke ja maantasossa terassi. Muissa kohteissa pihat on kyllä mainittu kunkin huoneiston kohdalla terassin lisäksi.

        Siinä vaan voi olla naapurisopu koetuksella, jos yläkerran asukas rahtaa lasten uima-altaan, pihakeinun ja grillin alemman huoneiston terassin eteen puhumattakaan siitä istutusalueesta.


      • Piha_on

        Kyllähän 1.kerroksen kohdalla lukee piha ja pohjapiirrustuksessakin se näkyy.


      • hoplaati

        Lue se pdf-esite huolella, älkäkä vänkää minua vastaan.

        Asuntoja yhtiössä on yhteensä 24 kpl. Asuntoon kuuluu parveke sekä pihaterassi, paitsi asunnossa C15 johon kuuluu pihaterassi ja asunnossa C16, johon kuuluu parveke.


      • tidaa
        hoplaati kirjoitti:

        Lue se pdf-esite huolella, älkäkä vänkää minua vastaan.

        Asuntoja yhtiössä on yhteensä 24 kpl. Asuntoon kuuluu parveke sekä pihaterassi, paitsi asunnossa C15 johon kuuluu pihaterassi ja asunnossa C16, johon kuuluu parveke.

        ATT:n sivuilta kopioitu
        "C15 1 2h, k, s, piha 58,0 m2 40 838,00 € "
        "C16 2 2h, k, s, parveke 58,0 m2 40 021,00 €"


      • Jos_hakis
        hoplaati kirjoitti:

        Lue se pdf-esite huolella, älkäkä vänkää minua vastaan.

        Asuntoja yhtiössä on yhteensä 24 kpl. Asuntoon kuuluu parveke sekä pihaterassi, paitsi asunnossa C15 johon kuuluu pihaterassi ja asunnossa C16, johon kuuluu parveke.

        Mitähän jos hoplaati lukisit itse sen pdf-esitteen...tai jos et jaksa niin jo esittely sivulla on tieto
        Asuntotyypit: 2–5H K S piha, 2H K S parveke
        Myös pohjakuvissa lukee C15 kohdalla asuntopiha ja terassi, niin kuin kaikissa muissakin. Myös huoneistoluettelossa lukee C15 2h, k, s, piha.
        Miten näistä tiedoista voi jäädä epäselväksi että piha kuuluu huoneistoon C15 terassin lisäksi????


      • hoplaati

        Katsoin att:n lähettämiä aiempia tarjouskirjeitä ja näyttäisi olevan muissakin rivareissa samalla tavoin, että huoneistoon kuuluva osa on vain terassi ja asunnon edustalla oleva kattamaton piha-alue on yhtiön. Rivitaloksi sen tekee ilmeisesti huoneisto-kohtainen ulko-ovi.
        Itseasiassa olin kuvitellut, että aso-rivariin kuuluisi pala tontin hallintaa, mutta hyvä kun selvisi tämäkin asia ennen lunastuspäätöstä. Paremminhan sitä voi tietysti hyödyntää kuin kerrostalon pihaa, jos ei tosiaan satu olemaan sillä kohtaa muita suoraan jakamassa.

        Voi siinä olla hitunen myyntitekniikkaa kutsua terassia pihaksi, mutta kun selvästi ostajaa kehoitettu perehtymään yksityiskohtaisempiin myyntiasiakirjoihin myös kauppaa tehtäessä, siinä saa syyttää itseään hölmöydestä, jos olettaa jotain sellaista, mitä ei todellisuudessa ole olemassa.


      • Jos_hakis

        Jos nyt jotenkin yrität ymmärtää että näihin kuuluu piha terassi!!
        Kopio att:n sivulta:
        Maantasokerroksen asuntopihojen tasot ovat kyllästettyä, höylättyä lautaa. Piha-alueita ei ole suunniteltu lasitettaviksi. Pihojen välissä on tason levyiset rakennuslevyllä verhotut aidat. Muu piha-alue on rajattu pensasistutuksin. Asuntojen pihoilla on asukkaille varattu oma istutusalue.

        Eli sinun logiikalla nuo istutusalueet ovat vapaasti käytettävissä, eli jos saisin tuon pavekkeellisen 58m2 asunnon voisin mennä istuttamaan perunani vaikka asunnon A5 istutusalueelle????


      • hoplaati

        Minun puolesta jokainen saa olettaa mitä lystää, enkä siitä viitsi kiistellä, kun se ei ole minulta pois ja ihmisillä ylipäätään niin erilaiset lähtökohdat mieltää tämäntyyppisiä asioita. Sinänsä hyvä vaan, että keskustelua käydään.


      • Jos_hakis

        Ilmeisesti viimeinkin tajusit


      • hoplaati

        Siihen kuuluu työvelvoite, mutta paljon mitään muuta ei saa tehdä ilman lupaa. Ainoastaan kesäkukkia saa istuttaa ja nekin on jätettävä poismuuttaessa paikoilleen.


    • kopp234

      Onpahan mielenkiintoinen ratkaisu, että koko talorykelmässä vain kaksi alle 60 neliön asuntoa. Pihallinen näistäkin ehkä jotenkin järkevä ja siihen ehkä hakemuksen laitan juuri pihan vuoksi. Hinta yllättävän korkea sijaintiin nähden.

      Jos katsoin oikein niin pesutupaa ei tässä asossa ole ollenkaan. Mahtaako olla ensimmäinen sellainen ratkaisu Hason ja Hekan taloissa?

    • Asokas

      On tosiaan sen verran hintava kohde että tähän hakeminen jää osaltani väliin vaikka ATT/HASO:n kohteita yleensä haenkin.
      Lähinnä lapsiperheille suunnatulta tuo vaikuttaa mutta kova hinta aiheuttanee lapsiperheiden kannalta ikävän asetelman. Kun kohde on noin tyyriiksi hinnoiteltu, veikkaan monella asumisajan jäävän lyhyeksi omistusasuntoon muuton vuoksi. Kavereiden jatkuva vaihtuminen ei ole lasten kannalta optimaalinen tilanne. Ja aiheuttaa se pysyville asukkaile lisäkulujakin jos asuntoja täytyy remontoida usein luonnollisen kuluman vuoksi.

    • erkkiiil

      Tänään tuli tarjous. On kyllä liian kallis sittenkin.

    • mummopupu

      Mistäs se hinta tulee, kenties paremmat äänieristeet paremmat vai ?Hain kyllä ja saas nähdä miten mummon käy.

      • erkkiiil

        Olisi kyllä kiva kuulla, mistä johtuu että tuo aso-maksu on tässä kohteessa niin korkea.


    • suem

      1km kävelymatka metrikselle, ja metroasemalla on k-kauppa. Saatiin kanssa tarjous eilen. :)

    • kopp234

      Samoin tarjous tuli meillekin. En usko, että otetaan tätä vastaan johtuen juuri hinnasta. Vienanpuiston muutama neliö isompikin asunto (mitä siis emme saaneet) oli melkein 10 000 € halvempi.

      Sijainti autottomalle on aika onneton. Kauppakassien kantaminen metroasemalta talvella ja syksyllä olisi aikamoista. Myöskään en koe turvalliseksi yöllä kävelyä metroasemalta kotiin puistotietä pitkin.

      Alue vaikutti kivalta kun kävimme siihen tutustumassa ja varmasti lapsiperheelle ja autolliselle oiva kohde. Viljelypalstat ja puisto lapsille olivat oikein miellyttäviä.

      Jäämme siis odottamaan jos Att:tlä tulisi vielä kohteita näiden nyt haussa olevien lisäksi, joissa olisi meille sopivampi kohde.

      • höökipulveri

        Yhtiö on varmaan yhdellä stadin rauhallisimmalla tontilla.

        Tontin vieritse ei mene yhtään autotietä. Lähin läpiajettava tie on 250metrin päässä ja lähin vähän vilkasliikenteisempi tie (Länsimäentie) on yli puolen kilometrin päässä.

        Tonttia reunustaa kahdelta suunnalta puistikko/siirtolapuutarha/naperoiden peuhapuisto ja yhdeltä pientaloalue sekä yhdellä sivulla on pienkerrostaloja niin että maailma on valintoja täynnä.
        Haluatko sinne idylliseen Kontulaan(nimi muutetaan vähän ajan päästä Myllypuroksi, koska se nyt vaan on paljon kivempi) palvelujen äärelle vai sitten tuonne korpeen.

        On muuten ensimmäinen HASOn uudiskohde kolmeen vuoteen mihin en laittanut hakemusta sisään.


    • Linnapelto

      Minkä suuruisilla numeroilla olette kyseistä asuntoa hakeneet?

    • Eiosaapäättää

      Saimme kanssa tarjouksen numerolla 150000. Käytiin aluetta ihastelemassa ja monta plussaa löytyy mutta on silti kyllä sairaan hintanen ja kaukana palveluista. Sinänsä kiva pohja ja sijainti. Vielä pohditaan...hmmm.

      • melu

        Hei, onko joku käynyt jo tekemässä asuntokauppaa, millaiset materiaalit oli?


    • Bella276

      joo, kiinnostaisi kovasti kuulla tulevista naapureista. millä mielellä ja minkälaista porukkaa tulossa? joko paperit allekirjoitettu?

      • melu

        Mihin asuntoon olet muuttamassa? Joko tiedät materiaaleista? :)


    • minäsevaankelaan

      Me ei oo vielä päätetty. Onkohan ne talot saman tyyppisiä mitä on kadulla puutalot siellä naapurissa. Oon saamassa asunnon, mutta hui, tuo hinta on aika kalliinpuoleinen, vai mitä ootte mieltä ? Alue on miellyttävää muuten , onko tontti jotenkin arvostetumpaa, oli siellä savimaata joskus sen tiedän.

    • Linnanpeltoasukas

      Hei onko kukaan käynyt tekemässä kauppaa? Millaiset materiaalit? Laminaatinvalinta ym?

    • Kallishalpavai

      Kallis ? Uudesta 100 neliön kämpästä kk-vuokra noin 1000e. Mistä saa halvemmalla ? Ostettiin heti vaikka ajattelin kyllä, että taitaa olla paljon tummaa naapurina kun on niin halpa. Käytiin äsken katsomassa ja niin kuin arvelin, tummaa oli piha täynnä. No, oli ihan mukavaa porukkaa, mutta onhan se vähän väärin että fatta maksaa ostohinnan ja suurimman osan vuokrasta.

      • EnnakkoluuloistaEroon

        Mihin perustuu oletuksesi, että joku ihonvärin perusteella olisi automattisesti toimeentulotukiasiakas? Voivathan hekin olla työssäkäyviä tai muuten vain varakkaita tai ottaneet lainaa ja maksaneet asuntonsa itse. Vuokralle voi olla vaikea päästä rasististen ennakkoluulojen vuoksi, joten ei mikään ihme, että hekin päätyvät aso-asuntoon. En ole koskaan kuullut, että toimeentulotuesta maksettaisiin kenenkään aso-asuntoja. Olen itsekin joutunut joskus turvautumaan toimeentulotukeen.


      • halbaaa

        "Kallis ? Uudesta 100 neliön kämpästä kk-vuokra noin 1000e. Mistä saa halvemmalla ? "
        Vienanpuisto 104m2 / 932e/kk

        Linnanpellon 58 neliöisen asomaksu 40 838e kun muissa HASOn kohteissa tommosen 60 neliöisen asomaksut pyörii siinä 30000e esim. Kivipadonpuistossa 60,5 m2 /30197 € .

        Eli vois sanoo, että melkein kaikki HASOn kohteet on halvempia


    • Asumistuki

      Asumisoikeusmaksuja ei maksa fatta. Näihin saa asumistukea ihan normaaliin tapaan mikä on hyvä esim. eläkeläisille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe