Ahdistus-tuleeko se taas

Yksin_sumussa

Olen ikuinen stressaaja, murehtija ja aina pahinta ajatteleva keski-ikäinen nainen. "Ihan oikeitakin" sairauksia löytyy, mutta tämä ahdistuneisuus löysi minut runsas vuosi sitten.
Oikeasti en olisi voinut kuvitella sellaista tunnetta ja että mulle, joka olen aina kuvitellut olevani vahva. Mutta niin se vaan tuli, pikkuhiljaa hiipien ja vieden melkein mukanaan. Sain lääkityksen ja siitä avun. Hetken oli olo, että minähän elän ja lääkitys lopetettiin.

Nyt taas hetkittäin tulee samanlaisia olotiloja. Kuvittelin että kevään tultua myös minä "herään" ja nyt kun huomaan ettei niin käynytkään, alkaa pelottaa että se tulee taas tai että se onkin pysyvä olotila.
Miten ihmeessä sitä saa itsensä kiinnostumaan elämästä, kun tuntuu ettei sitä ole?

9

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mämietin

      kerro oireista rehellisesti

    • Yksin_sumussa

      No sehän se .... Asioista on vaikea puhua, helpompi pitää kaikki sisällään. Hävettää...aina vahva ihminen, päästää itsensä tähän tilanteeseen. Toisaalta ei mulle mitään vaihtoehtoja annettu. Kun asioita ei sano ääneen-niitä ei ole?

    • mikämättäänyt

      Kerrot olevasi vahva, mutta samalla ikuinen stressaantuva, murehtiva ja huolten taakoittama - et siis mitenkään vanha. Taidat vasta nyt oikeasti tiedostaa, ettet ole se vahva vaan heikko. Ja ei sinun tarvitsekaan olla muuta kuin mitä olet.
      Oletko juossut elämää karkuun? Ovatko lapset lähteneet kotoa tai onko työelämässä saavutettu lakipiste, ym.

    • joogananda

      opettele meditoimaan. saat mielen rauhan. opit tarkkailemaan itseäsi, ajatuksiasi ja tunnistamaan stressit. käsittelemään niitä jos mahollista paikkakunnallasi niin aloia jooga. nostaa kuntoa ja tukee mielen hallintasi opiskelua eli meditointia. onnea matkaan...

    • Yksin_sumussa

      Siis aina olen ollut kova stressaamaan ja kantanut muidenkin murheet, mutta olen kestänyt ja jaksanut, ollut siis vahva. Osaan kyllä tarkkailla itseäni ja tunnistan stressin. Ja ennen olen osannut käsitelläkin, mutta enää en osaa ja siksi kai ahdistaa. Kun ei enää hallitsekaan kaikkea.

      Ja tosiaan lapset on omillaan, mutta luopumistyö on jo tehty, se ei stressaa. Olen elänyt, mutta nyt tuntuu että elämä on ohi.

      • mikäsiinähävettää

        Siin se onkin. Lopulla se tankki tulee täyteen. Ja sitten kun helpottaa ja voi jäädä kuin laakereilleen sieluun kasatut paineet alkavat nostaa torjumisen estojen yli. On saattanut olla, että kun on ollut kiireitä, niin on voinut paeta kohtaamasta ja kuuntelemasta itseään.
        Nuorellakin käy usein näin. Kun on kireä ja tiivis tenttikausi päällä, niin jaksaa, mutta heti kun se on ohi ja pääsee vapaammalle sairastuu kovaan flunssaan. Kun on pakko jaksaa niin elimistö pukkaa aderanaliinia ja pitää sympaattisen hermoston päällä. Levossa tulisi olla päällä parasympaattinen hermosto, mutta eipä sei voikaan kun on sitä patoutunutta stressiä.
        Vaikuttaa ettet vieläkään myönnä väsymystäsi, ja haluat olla vahva, mutta ...


    • sähkökemiallinen.radasto

      Ahdistus on oire, ei sairaus. Ahdistuksella on aiheuttaja: jokin huono olosuhde, pelko, paha muisto, huoli. Oiretta sinänsä voinee opetella hallitsemaan ja joissain tapauksissa lääkekin voi auttaa, mutta loppujen lopuksi on poistettava ahdistuksen syy.

      Joskus ahdistus voi jäädä päälle, vaikka syy on jo poistunut, koska ahdistus on kemiallinen tapahtuma aivoissa, joka aiheuttaa autonomisen hermoston toimintahäiriöitä. Voi siis käydä niin, että keho vanhasta tottumuksesta pyörittää samaa sähkökemiallista radastoa, vaikka alkuperäinen ahdistuksen syy onkin jo jäänyt historiaan ja ratkaistu. Tällöin ihan toimivia apuja on kognitiivinen terapia, rentoutumisen opetteleminen, huomion kiinnittäminen uudenlaiseen asiaan (esim. uuden kädentaidon opetteleminen, liikuntaharrastus tai mielenkiintoinen lukuharrastus), jolloin aivot pakotetaan mielekkäällä tavalla pois jämähtäneistä kuvioista, aktivoimaan uusia radastoja.

      • järkee-pelii

        Ahdistus ei missään nimessä ole kemiallinen tapahtuma aivoissa, vaan tunne. Ahdistus on tunne, ja tunteet ovat omaa eksistenssiään, eikä aivoisssa tapahtuvaa mekaniikkaa.


    • Artsi4321

      Joskus kun on sopivasti touhua, ei kerkiä ahdistumaan eikä murehtimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe