Elinkeinopolitiikan madon luvut

Nyteihyväheilu

Lovarissa julkaistun yrittäjäkyselyn mukaan Loviisa sijoittuu elinkeinopolitiikassa Uudenmaan häntäpäähän. Annetut arvosanat ovat heikot. Tavallinen kaduntallaajakaan ei tosin hevillä keksi elinkeinopoliittisia onnistumisia. Arvostelun keihäänkärki on kohdistettava suoraan kaupungin johtoon ja erityisesti kaupunginjohtaja Olavi Kalevaan, koska kaupunginjohtajan johtajasopimuksessa yhdeksi työn painopistealueeksi on nimenomaan määritelty elinkeinopolitiikan tuloksellisuus.

26

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voihyvätveljeteihyvä

      Miten Lapinjärvi on ylivoimainen yrittäjäkyselyssä Loviisaan nähden, vaikka meitä on rahastettu samasta elinkeino-ohjelmasta?

      Ohjelma löytyy netistä: http://www.loviisa.fi/files/download/loviisan_ja_lapinjArven_elinkeino-ohjelma_2020.pdf

      Yrittäjäkyselyn tulos on hämmästyttävä. Yrittäjät kirjoittavat kaupunginstrategian ja nauttivat brunseista, mutta toisaalta viestittävät kyselyihin kurjuuttaan? Herää epäily siitä, että yrittäjät ja viranhaltijat eivät ole toimineet Loviisan kaupungin edun mukaisesti. Tieto paskasta yritysympäristöstä saa ulkopuoliset yrittäjät karttamaan tätä mätäpaisetta ja näin suojataan hillopurkit omin käsin tyhjennettäväksi. Tietenkin täysi vastuu pannukakuksi menneestä elinkeinopolitiikasta on Olavi Kalevalla ja Sten Frondenilla, mutta myös Jouni Malmivaara on elinkeino-ohjelman laatijana ja kaupunginhallituksen jäsenenä osallinen ja vastuussa Loviisa sijoittumiseen elinkeinopolitiikassa Uudenmaan häntäpäähän.

      Tarvitseeko ostaa ja jakaa lisää Tahto-pystejä kirjoituspöydille paperipinojen painoksi?

    • Joriittääsaamattomuus

      Elinkeinopolitiikka voi kuvata yhdellä sanalla: Saamatonta!

    • tiinakeskimäki

      Loviisan kaupungin hallintojohtaja Christoffer Masar kertoi, että kaupunki harkitsee valittavansa oikeudenkäyntikulujen kohtuullistamisesta. Kaupunki selvittää myös miltä osin oikeusturvavakuutus korvaa oikeudenkäyntikulut siltä osalta, joita Keskimäki ei korvaa.
      http://www.loviisansanomat.net/paauutiset.php?id=6324

      Keskimäen kirjoittelu ei ole myöskään nauttinut sanavapauden suojaa, joten irtisanominen ei ole loukannut hänen sananvapauttaan.
      http://www.loviisansanomat.net/paauutiset.php?id=7089

    • tiinakeskimäki

      Miksi Loviisan Sanomat ei kerro, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ottanut Keskimäki v. Suomi käsiteltäväkseen?

    • Gfooh

      Ketään ei kiinnosta!

      • hekulihei

        Kyllä kuntalaisia kiinnostaa. Voipi tulla lunta torniin!


    • Laskutilaajalle

      Kaupunkilaisia kiinnostaa, mutta ei sitä tahoa joka teki palvelutilauksia lähes 200 000 eurolla ja ilman hankintaohjeen tarkoittamia hankintapäätöksiä!

      Nyt sitten säästetään ja vanhuksilta otettiin pois lämmin ruokakin. Syökööt pakasteita jostain lintulautaruokinta-automaattista.

    • Äänikellotorninalta

      Torille asti kuului GFOOH! Ääni vaikutti tulevan toisen kerroksen nurkkahuoneesta.

    • homeboxingnightagain

      Taas perjantai! Viikon saavutukset vielä nollilla. Ei muuta kun nyt heti torniasta Mariankadulle tankkaamaan ja sitten mäkeä alas, heh heh. Kukaan ei eikä saa valvottua menoja ja työaikaa, kiitos hyvän sopimuksen ja pohjattoman luottamuksen. Mitä noista elinkeinopulitiikon madonluvuista, tällä itsekeskeisellä toteutuksella ovat pelkkiä hupijuttuja. Kyllä Jouni tietää totuuden ja on varmasti lojaali. Yes, illalla shoppailemaa, taidan hankkia uuden pystin vaikka itse hieman maksamalla. Ne piristävät kivasti.

    • Pimpompom

      Ehkäpä vielä "kiireiltään" ehtisi piipahtaa satujumpassakin.... HEH, HEH.

    • mustapartainen

      Kaupunki on näköjään palkannut konsultin. Posti toi hemmetinmoisen kaavakekasan ruksattavaksi. Rahoille ei vissiin keksitty risteily- tai muuta parempaa käyttöä.
      Rakentakaa Lidlin kevyen liikenteen liittymä lailliseksi! Muuta ei tähän hätään tule persaukiselle mieleen.

    • Antaudunehdoitta

      Yhyy! Älkää enää kiusatko minua, yritän kyllä parhaani. En kestä enää tällaista painetta ja olen jo harkinnut eroa tehtävistäni. Koen työnteon lähes ylivoimaiseksi ja turhaksi, sillä kaikki täälläkin tietää ja osaa kaiken paremmin! Suomi24, tämä nykyajan huippuosaajien kokoontumispaikka on myrkkyä meille poliitikoille, täällä kaikki muuttuu niin läpinäkyväksi ja helpoksi. Olen oppinut täältä paljon ja tullut siihen tulokseen, että kyllä kansa tietää, osaa ja on oikeassa. Nurkkahuone vaikenee, Suomi24 kautta eduskuntaan vai toisinpäin.

      • viisaskuntalainen

        Kusipää!


      • Osuijauppos

        Niin se vaan menee, kaikki pahimmat parjaajat ei kestä itse yhtään arvostelua.


      • Pinnallapysyy
        Osuijauppos kirjoitti:

        Niin se vaan menee, kaikki pahimmat parjaajat ei kestä itse yhtään arvostelua.

        Johtajan huudahdusta valtuustossa lainaten : Valetta!


      • Jättefin
        Pinnallapysyy kirjoitti:

        Johtajan huudahdusta valtuustossa lainaten : Valetta!

        Kaupungissa saa esittää vain rakentavaa kritiikkiä mitä se sitten tarkoittaakin? Johdon työtä ei saa arvioida ja työn saavutuksista puhumattakaan. Erityinen tabu on lain ja johtosääntöjen noudattamatta jättäminen. Jos sen ottaa esille, niin se luokitellaan parjaamiseksi, turhaksi valittamiseksi ja yhteistyökyvyttömyydeksi. Erityisen yhteistyökyvytön ja joukkoon sopimaton on se, joka uskaltaa asettaa kunnan edun yksittäisten edun saajien edelle.


    • Fuusiopuhallus

      Kuntaliitoksen jälkeen yhdessä kaupungissa on neljän kunnan suuruinen hallintokoneisto. Johtajia riittää joka oksalle ja siitä huolimatta konsulttien käyttö vaan kiihtyy. Johtavat viranhaltijat teettävät omia töitään konsulteilla, jotka kyllä tehtailevat laskuja veronmaksajille kaiken maailman selvityksistä ja suunnitelmista. Kaupungin organisaatioiden uudistaminen ei etene ja kaikki säästöt revitään kuntalaisten peruspalveluista, joita koko ajan vain heikennetään. Koko kuntafuusio oli täysin hyödytön ainakin vanhan Loviisan asukkaille ja varmaan muillekin.

      Johtavat viranhaltijat vaihtoon ja sassiin!

    • Byebye

      Viranhaltijat valmistelevat ja esittelevät asiat kaupunginhallituksen/valtuuston /lautakuntien luottamushenkilöille, jotka sitten tekevät päätöksen. Viranhaltijat tekevät päätöksen johtosääntöjen antamien valtuuksien puitteissa. Turha on vastuullisten sanoa "Yhyy". Itse ovat ihan vapaaehtoisesti hakeutuneet kunnan virkoihin ja luottamushenkilöksi.

      Jos ei osaa tai halua virkaansa hoitaa lainsäädännön ja johtosääntöjen pykälien mukaisesti tai ei piittaa kunnan edusta, niin silloin pitäisi todellakin erota.

    • Uroteotesiin

      Saa tällä palstalla esittää myös kehuja.
      Osuijauppos voi aloittaa :

      Kaupunginjohtajan työn saavutukset:
      -
      -
      -

      Kehitysjohtajan työn saavutukset:
      -
      -
      -

      • nysetullee

        Kun Osuijauppos on osallinen tai muuten tietämätön mistä löytyy kehuja, niin laitan tähän formattiin numeriset saavutusten kehut:


        Kaupunginjohtajan työn saavutukset:

        - klaikki saavutukset ja yritykset = /- 0 (nolla)

        Kehitysjohtajan työn saavutukset:

        - klaikki saavutukset ja yritykset = /- 0 (nolla)

        Tämä on vilpittömästi ja hyvällä tietämyksellä tehty arvio. Kun ei löydy kehuttavaa niin ei vaikka Pysti annettiin. Voitte itse tai muut, myös kaikkitietävä tornin Osuijauppos parantaa ja selittää kehuilla saavutuksia, esim. Sahaniemi Yes, Yes..


    • Löytyyhänniitä

      Osuijauppos ei näytä keksivän työn saavutuksia? Pul, pul....

      Kuinka olis noi katujen yläpuolella liehuvat viirit ja tolpissa roikkuvat yksikieliset rätit? Vai onko ne yhdistyksen työn saavutuksia? Entäs nää uudet banderolliterästolpat?

    • napakymppejäpukkaa

      Hei anteeksi! En elämältäni ehdi päivystämään täällä älymystön seassa ja ihailemaan aikaansaannoksiani tai että provosoituuko niistä joku.

      Haluan pyytää myös anteeksi jos olen johtanut sinua harhaan, en minä hei oikeasti ole nurkkahuoneenkaveri, se oli vain sellainen huuli. Pahoittelut jos aiheutin turhaa mielipahaa.

      Mutta jos olisit reilu kaveri, kirjoittaisit nimelläsi kun lähdet muita julkisesti arvostelemaan. Pyysit listaamaan kaupunginjohtajan saavutuksia? Mitä jos pistäisit omat saavutukset ensin esiin, vähän niin kuin vertailukohteeksi? EN usko että kellään on rahkeita samaan, mutta olisihan siinä ainakin ihasteltavaa. Uskon että jokainen meistä kasvaa ihmisenä jos pyrkii edes listasi häntäpään suorituksiin.

      Laitas vähän herkkuja, jookos?

    • Eiosalliseltairtoa

      Lue johtajasopimus, niin ymmärrät. Tai sitten et. Mielipaha näyttää olevan siellä suunnassa.

      Laita nyt palstalle niitä työn saavutuksen herkkuja ja lopeta P:n jauhaminen!

    • Taaskomäosuin

      Mikä vtun sopimus? Luuletko sinä pässi oikeasti että joku Kaleva lukee sinun paskanjauhamista täällä? Nyt lääkkeet naamaan ja nukkumaan, toi ei ole enää tervettä!

    • Tätämieltä

      Jos kirjoittaja tai kirjoittajat ovat julkisessa virassa eli viranhaltijoita tai luottamushenkilöitä, niin heidän tulisi kirjoittaa omalla nimellään. Heidän tulee pitää joka tapauksessa mielessään laissa (kunnallinen viranhaltija) määrätyt käyttäytymissäädökset.

      Jos kirjoittaja tai kirjoittajat ovat tavallisia kuntalaisia, niin he voivat hyvin kirjoittaa nimimerkillä. Ketään ei tietenkään saa loukata, mutta julkisen viran hoitoon kohdistettu arvostelu on oikeusvaltiossa sallittua vaikka siitä ei raatihuoneella tai muissa poliittisen vallan kabineteissa pidettäisikään.

    • tiinakeskimäki

      KUULUSTELUPÖYTÄKIRJA Rikoksesta epäilty
      Esitutkintapöytäkirjan numero 8060/R/17824/13

      Olavi Kalevan kuulustelukertomuksesta 21.10.2013

      MERKITÄÄN: Tiina Keskimäki on vuonna 2012 nostanut siviilikanteen loviisan kaupunkia vastaan irtisanomisasiassaan. Oikeudenkäynnissä Loviisan kaupunki on esittänyt uudet terveysperusteiset irtisanomisperusteet.

      Kysymys: Keskimäki kertoo kuulustelussaan toimittaneensa vuonna 2010 kaupungin johdolle (Risto Niemiselle) terveyshuollon potilaskertomuksensa vuosilta 2006.2010. Uudet irtisanomisperusteet ovat suoraan liittyneet Keskimäen terveydentilaan, joten Keskimäki katsoo, että kaupungin johto on käyttänyt törkeällä tavalla hyväkseen hänen itsensä työnantajalle toimittamia terveystietoja. Miten kommentoitte tätä väitettä?

      V: En ole ollut missään tekemisissä Keskimäen terveystietojen kanssa. En ole ollut myöskään mukana valmistelemassa hänen irtisanomistaan.

      K: Keskimäki kertoo kuulustelussaan, että hänen terveystietojaan on levitelty Loviisan kuntalaisille mm. Loviisan Sanomien verkkokeskustelupalstoilla, Oletteko kirjoittanut ko. Verkkokeskustelupalstoille? Oletteko kirjoittanut sinne nimimerkeillä Pernåbo ja EPuustinen.

      V: En ole ikinä kirjoitellut mihinkään verkkokeskustelupalstoille nimelläni tai millään nimerkillä. En myöskään tiedä ketkä sinne kirjoittavat. En käy edes lukemassa kyseisiä keskusteluita. Olen kuullut, että Keskimäki on ko. palstoilla itse kertonut terveystietojaan. En ole kirjoitellut missään sosiaalisessa mediassa koskaan. Kiistän syyllistyneeni Tiinä Keskimäen terveystietojen levittämiseen. Kiistän jyrkästi syyllistyneeni mihinkään rikokseen asiassa.
      Kuten aikaisemmin mainitsin, niin en edes tunne Keskimäen terveystietoja koskevia papereita. en ole siksikään edes voinut niitä levitellä.

      K: onko teillä asiaan muuta lausuttavaa:

      V: Ei

      Onko kuulustelun kulkuun mitään huomautettavaa:

      V: Ei

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe