Outo jumitus Samsungin laitteissa

outojumiSamsung

Meidän kohta puoli vuotta palvellut Samsung smart tv käyttäytyi tänään tosi oudosti. Käynnistin DVD-soittimen, lähdevalikossa jumitti YouTuben kohdalla ja DVD-ruudussa vain pikaisesti vilahti kun yritin sitä valita. DVD-levy lähti päälle vasta kun käytin luukkua auki. Seuraava ongelma oli sitten se, että äänenvoimakkuuden säätäminen ei onnistunut ollenkaan. Ei soittimen eikä telkkarin kaukosäätimellä, molemmat Samsung. Samat ongelmat tv:n puolella. Kokeilin sammuttaa virran television pääkytkimestä, mutta sekään ei reagoinut mitenkään eli ei sammunut. Molempiin laitteisiin sai siis virrat kaukosäätimellä ja sammutettua myös, mutta eipä juuri muuta. Ja tätä jatkui koko päivän, muutaman kerran kokeilin. Ja nyt kaikkein oudoin osuus: kun mies tuli töistä ja katsoi osaisko tehdä asialle mitään niin koko jumitus oli itsestään korjaantunut. Miehen ensimmäiset kommentit varmaan on helppo arvata... mutta kyllä siinä ihan oikeesti joku perusteellinen häiriö oli. Töllössä ja DVD-soittimessa tai sitten vaan toisessa mutta vaikutti molempiin. Onko kellään muulla ollut tällaista ongelmaa? Mitä voisi olla?

5

1760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SähkömiesTinoissaan

      Nykyiset televisiot ja DVD-soittimet ja digiboksit ovat itse asiassa tietokoneita. Kun prosessori menee jumiin esim. sähköverkosta tulevan häiriön takia, pitää usein tehdä ns. "töpselibuutti", eli johto pois pistorasista, laske kymmeneen ja takaisin. Usein toimii. Jos usein temppuilee, niin seuraavaksi voi epäillä virtalähteen kondensaatttoreita. Olen vaihtnut ne jo kolmeen digiboksiin. Kannattaa ottaa johto pois seinästä aina yöksi, se jatkaa television tai digiboksin iän kolmin-nelinkertaiseksi.

    • outojumiSamsung

      Kiitos vastauksesta! Käytin siis television töpselin irti seinästä, mutta enpä juurikaan hoksannut odotella ennen kuin laitoin sen jo takaisin. Prosessorin jumi kuulostaa loogiselta siinä mielessä, että jotain vastaavaa kuin tietokoneissa on joskus ilmennyt eilisessä ongelmassa kyllä oli. Onko mahdollista että prosessorissa oleva ongelma korjaa tuolla tavalla itse itsensä? Ja että televisio ja DVD-soitin jumivat yhtä aikaa? Toki yhteys niillä on, välillä käy niinkin, että kun television sammuttaa lähtee DVD-soitin päälle ja televisio käynnistyy uudelleen. Yksi hämärä juttu tuli vielä mieleen DVD-soittimen eilisestä oireilusta. Kun levy kerran lähti pyörimään ja jaksovalikko avautui, niin jakson valinta pläräsi ylös alas ylös alas ilman että itse edes yritin tehdä mitään. Jotenkin kammottavaa suorastaan. Mutta ei kai noista tietokoneista tosiaan tiedä mitä milloinkin keksivät. Niin se varmasti on, että sitä mukaa kun televisiot ja muut laitteet ovat kehittyneet tietokonemaisemmiksi niin ongelmatkin mutkistuvat ja moninaistuvat ja vempeleet ovat alttiimpia kaikille ulkoisillekin häiriöille. Täytyypä ottaa johdot seinästä yöksi aina kun muistaa, kiitos vinkistä!

    • Ei_ole_ainoa

      Itselläni on joulukuussa ostettu Sonyn 55-tuumainen UHD-televisio, jossa on kaikki herkut selaimesta (Opera) lähtien. Se jumiutuu milloin mistäkin syystä, ja sen ohjevihkosessa kehotetaan ratkaisemaan jumiutuminen irrottamalla se sähköverkosta viideksi minuutiksi. Nykyisin ei enää osata valmistaa toimivia televisioita. Omassanikin on yhä, viiden netin kautta tulleen päivityksen jälkeenkin, monenlaisia pikku bugeja. On mukava kuulla, että muidenkin merkkien omistajilla on ongelmia. Luulin ostaneeni väärän merkkisen television, mutta ilmeisesti kaikki merkit ovat vääriä! :o)

    • weertv4

      """Nykyisin ei enää osata valmistaa toimivia televisioita."""

      Näinhän se on, mutta ennen ei telkkarien sisälle ollut rakennettu tietokonetta.

      • Käyttäjä_testaa_softan

        Näinhän se on, sillä perinteisen DVB-T/C -tekniikoiden lisäksi lähetykset ovat siirtyneet laajakaistaverkkoihin ja tietenkin tv:n pitää osata nyt paljon kaikkea ylimääräistä. Esim. tv-yhtiöiden tarjoamat palvelut vaativat tietyn tyyppisiä selaimia, jotta ohjelmat saadaan näkyviin. Sama koskee sovellutuksia (Areena, Katsomo, Ruutu, jne) jotka toimivat vain osassa televisioita ja kun sopiva päivitys tulee, niin ne poistuvat tv:n sovellutuksista. Android on vielä alkuvaiheessa, mutta sen mukaantulo vie tv:n aina vaan lähemmäksi tietokonetta ominaisuuksiltaan.
        DVB-tekniikka aloitti tv-ympäristössä melko pienellä pakollisten parametrien määrällä ja kun tv-toimijat ovat ottaneet uusia asioita mukaan, niin päivitystarve on kasvanut huomattavasti. Kun tekijäoikeuksista koetetaan pitää yhä tiukemmin kiinni, niin senkin laitevalmistajat käsittelevät eri tavoin. Päivityspakettien koko on kasvanut niin suureksi, ettei niitä kannata jakaa OTA-päivityksinä. Langaton verkko on tv:lle todella tarpeellinen vaihtoehto. Nykyisin käyttäjä testaa laitteen, ja kun palautetta ongelmista tulee tarpeeksi, niin sitten softaa päivitetään jos jaksetaan...
        Otetaan esimerkiksi oma n. 3 vuotta vanha Sonyni: Siihen on tullut kymmenkunta päivitystä, joissa on tullut jotain lisää ja jotain poistunut, mutta kaikkea ei päivityksien vaikutuksista tietenkään kerrota. Sony noudattaa kopiosuojaustakin erinomaisen hyvin, sillä esim. joissakin C Moren elokuvissa oleva DVB -kopiosuojauksen bitti estää USB-tallennuksen. Se on vain pieni kiusa, sillä sen voi kiertää menemällä toiselle kanavalle hetkeksi, ja kun palataan takaisin, niin laittamalla tallennus nopeasti päälle tv aloittaa tallennuksen;)
        Pohjoismaita on siunattu Nordic-normilla, joka johtaa siihen, ettei EU-mallin tv välttämättä toimi pohjoismaissa kunnolla, vaan tarvitaan erillinen Nordic -versio. Tämän version voi tunnistaa laitetyypin lisäkirjaimista. Jos menun kieli- ja maavalikosta löytyy Suomi, niin se ei vielä tarkoita sitä, että tv löytää kaikki kaapeliverkon kanavataajuudet. DVB-T/C normit ovat sen verran joustavia, että alueellisia sovellutuksia voidaan tehdä.
        Kun tänä kesänä tulee edullsia televisioita myyntiin, niin kannattaa tarkistaa, että niistä löytyy myös T2-viritin. Hintakilpailu on kovaa ja tällä hetkellä tuntuu olevan niin, että kaikki keinot ovat sallittuja ja tarjolla on laitteita, joiden päivityksistä ei ole mitään varmuutta. Usein ei niitä tarjousmalleja löydykään www.testautlaitteet.fi sivuilta, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tv toimisi suomalaisessa antenni- tai kaapeliverkossa. Lisäksi sertifikaatit vanhenevat kolmen (?) vuoden jälkeen ja harva laitevalmistaja jatkaa sen voimassaoloa, sillä se edellyttää tarvittaessa tehtäviä softapäivityksiä. Esim. Antenna Ready HD lisenssejä on n. 3000 laitemallille, joista kuitenkin melkein puolet on jo vanhentuneita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe