Tehkää edunvalvonta valtuutus

plolpö

Jos ette ole aviossa, asutte erillänne ja toinen joutuu hoitokotiin, niin hoivakodissa oleva ei pääse omaan kotiinsa avopuolisonsa kanssa, jos edunvalvoja näin päättää. Edunvalvoja keksii olemattomia syitä miksei avopuolisoa voi päästää yhdessä esim.avomiehensä kotiin vaikka olisi siellä viettänyt viimeiset 10 vuotta lähes kaikki viikonloput. Viranomaiset ovat hakoja valehtelemaan ja keksimään olemattomia tapahtumia saadakseen etuja esim.tutuilleen. Edunvalvottavaa on helppo lypsää, koska se ei selviä asianosaisille ja on mahdotonta estää. Avopuolisoa, joka on terve ei auta kukaan tässä tapauksessa.Viranomais suosituksia ei noudateta mutta rikollista toimintaa voidaan jatkaa kaikkien viranomaisten läpisormien katsomisella. Tavallinen ihminen on täydellisesti alistettu ja hyvin harva osaa lähteä peräämään oikeuksia puolisolleen ja itselleen. Järkyttäviä ihmiskohtaloita aiheutuu viranomaisten toiminnan seurauksena.

6

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bnbvb

      Järkyttävää sairaan ihmisen oikeuksien laiminlyöntiä. Oikeuteen edunvalvoja välittömästi.

      • Anonyymi

        Yleiset edunvalvojat eivät tee mitään päämiehen eduksi, ellei joku vahdi ja valvo.
        Elikkä, edunvalvojalle täytyy olla "edunvalvojat"?
        Edunvalvoja ja sosiaalityöntekijä palloittelee keskenään, että se asia kuuluu sinulle ja näin kuluttavat aikaa turhaan ja asian eteniminen pitkittyy.
        Näin ainakin Itä -Suomessa 2022.

        Onko havaintoja muualla ?


    • st332

      Edunvalvoja perii vuosittain usean sadan euron maksun palveluistaan, jotka yleensä rajoittuu muutaman laskun maksamiseen valvottavan tililtä.

      Yhteydenpito edunvalvojaan on lähes mahdotonta: puheluihin ei vastata ja ihmisarvoa loukkaavassa kalterein eristetyssä odotustilassa saa odottaa tuntikausia vuoroaan. Ja jos vastaanottoaika loppuu ennen kuin saat vuoron, sinut poistetaan odotustilasta ja ovet suljetaan.

      Jos edunvalvoja lupaa siirtää omalta tililtäsi rahaa käytettäväksesi tiettynä päivänä, voit olla varma, että se viivästyy - oli sitten vaikka joulu- tai juhannuspyhät edessä.

      Edunvalvoja valvoo valtion (ja kunnan) etua: pidetään eläkeläisen tilillä sen verran katetta, että sosiaaliseen tukemiseen ei tule tarvetta. Tämä tehdään pienentämällä viikkoraha niin pieneksi, että on pakko jonottaa ruokaa jakelujonoissa.

      Edunvalvojan palvelua käyttävät mielenterveyspotilaat, huonokuntoiset vanhukset, yhteiskuntaan sopeutettavat vangit ja huumeiden käyttäjät.

      Edellä mainitut jonottavat kaikki samassa kalteriaulassa. Palvelutiskillä heitä kohdellaan tasa-arvoisesti: yhtä tylysti ja yhtä innottomasti. Edellisten asiakkaiden asiakirjat on huolellisesti jätetty näkyville hetuineen virkailijan työpöydälle..

      En suosittele edunvalvontaa kenellekään.

    • Ikävä kyllä edunvalvonta ei aina toimi niin hyvin kuin sen pitäisi, lisäksi yhdellä edunvalvojalla voi olla satoja asiakkaita vastuullaan. Tiedän myös tapauksen, jossa vanhus joutui omasta omakotitalostaan vanhainkotiin, edunvalvoja vaihdatti omaisen tietämättä ja heille millään tavalla perustelematta lukon asuntoon koska tyttärellä oli myös avain äitinsä kotiin. Oli kyllä outoa, koska mitään perintöriitoja tms. ei ollut edes odotettavissakaan kun oli vain yksi ainoa tytär eikä vanhuksella ollut muutenkaan mitään arvokasta omaisuutta. Riidan ja oikeustoimilla uhkailun jälkeen edunvalvoja suostui luovuttamaan uudet avaimen tyttärelle.
      Tiedän toisenkin tapauksen edunvalvojasta joka vastaa kehitysvammaisen nuoren miehen asioista, tämä mies siis saanut suht mittavan perinnön isovanhemmiltaan testamentin kautta. Edunvalvoja pakottaa nyt perinnön vuoksi tämän kehitysvammaisen miehen pois hoitopaikastaan, siis muuttamaan perimäänsä asuntoon jossa ei itsenäisesti kuitenkaan tule pärjäämään. Kait siellä joku kodinhoito tahi muu taho (esim. kehitysvammaisten avopalveluista) sitten alkaa juosta katsomassa miehen pärjäämistä ja samalla laskuttamaan miehelle järjestettävistä palveluista. Tässäkään tapauksessa omaisille ei ole ilmoitettu mitään, vaan tieto tuli hoitopaikan kautta. Tuntuu oudolle, että edunvalvojalla on liian paljon valtaa tietyissä asioissa.

      Aina kannattaa näitä' asioita miettiä perheen kesken jo hyvissä ajoin ennekuin mitään ikävää tapahtuu. Sairaskohtaus tai onnettomuus voi vammauttaa ihmisen pysyvästi kykenemättömäksi huolehtimaan itsestään ja asioistaan, tällöin on hyvä olla jo valmiiksi luotu turvaverkko jolloin esim. pankki-ym. asiat pystyy joku luotettava läheinen huolehtimaan. Jos joudutaan hankkimaan ulkopuoleinen edunvalvoja, se toki laskuttaa palveluistaan ja kuten monet kokemukset osoittaa, niin hänen kanssaan on usein käytännössä hankala asioida.
      Edunvalvonta päättyy yleensä vasta kun valvottava kuolee ja perunkirjoitus ja perinnönjako tehty. Näistä tulee lähettää kopio edunvalvojalle jonka jälkeen edunvalvonnan loppumisesta tulee ilmoittaa perillisille ja luovuttaa perillisille vainajan jättämä omaisuus kokonaisuudessaan.

    • Systeri77

      Sisaren ei ole helppoa päästä edunvalvojaksi. Vaikka sisareni ei ole dementoitunut vaan liikuntakyvytön ja on kertonut lääkärille, että hän haluaa minusta edunvalvojan, se ei meinaa kelvata maistraatille. Lisää selvityksiä ja papereita tarvitaan. Koska lääkärintodistus tehtiin kolme kuukautta sitten, niin tarvittaisiin uusi, ikäänkuin tällä välin olisi voinut tapahtua jokin ihmeparannus.

      Minulla ei ole rikosrekisteriä, se on tarkistettu, mutta varmaan epäilevät varkaaksi! Sisareni eläke on kovin pieni ja hoitokodin maksu ylittää sen, mutta hänellä on pankissa rahaa metsän myynnistä. Nyt lasken vain miten pitkälle raha riittää.

    • Anonyymi

      Onnettomuuksiakin sattuu jollekin joka päivä. Pariskunnat voi valtuuttaa toisensa silloin, kun ovat vielä terveitä. Eli paperi tehdään terveenä ollessa ja sairauden iskiessä viedään lääkärintodistuksen kanssa käräjäoikeuteen. Kuulemma menee jopa 6kk ennenkuin kyseisessä byroossa saadaan valtuutettua valittu henkilö.

      Kenet sinkku valtuuttaa edunvalvojakseen? Ystävä? Sisarus? Paras miettiä etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe