Sukuelinkirurgia (MtF)

leikkaustapohtiva

Hei!

Olen parikymppinen transnainen, jonka korjausprosessin seuraava vaihe on sukuelinkirurgia (kohdallani siis neovaginan rakentaminen). Olen jättänyt asian pitkäksi aikaa hautumaan, koska leikkaus on tuntunut riskeineen liian pelottavalta ja elämäntilanteeseeni sopimattomalta. Nyt on kuitenkin alkanut tuntua, että alan olla valmis. Erityisesti riskeistä mietittyvät veritulpat ja arpeutumistaipumus. Voiko näitä arvioida mitenkään omakohtaisesti etukäteen, jos ei ikinä ole ollut minkäänlaisissa leikkauksissa tai sukurasitetta ei tietääkseni ole? Entä millainen fyysinen kunto on oltava leikkauksessa? Mitä pitää ottaa huomioon? Alapään karvoitus?

Sitten psyykkinen puoli. Olen sairastanut vaikeaa masennusta, joka on johtanut mm. opintojeni viivästymiseen, ts. roikun turhautuneena yliopistolla, kun en muutakaan osaa tehdä. Psykoterapia on käyty jo lähes kokonaan ja kuntoutuminen on käynnissä. Tarkoitukseni on myös vaihtaa opintoalaa, ja siihen nähden leikkauksen ajankohta olisi ehkä passeli, kun saisin edes yhden asian elämässäni kuntoon. Vai onko? Onko kenelläkään arviota, kuinka kauan jonottaminen ja muu odotus kestää? Töölön sairaalan olosuhteet? Leikkauksen jälkeinen toipuminen, kotona pärjääminen (omassa kodissa, kumppanin luona, vanhempien luona), käytännön kokemuksia esim. matkustamisesta sairaalasta kotiin? Mitä teitte sairaslomanne aikana? Miten valmistauduitte leikkaukseen?

Olisin kiitollinen asiallisista vastauksista ja omista kokemuksistanne! Jonkin verran olen saanut tietoa HYKSin tutkimusyksiköstä, eri palstoilta ja blogeista, mutta katsotaan, saisinko jotain uutta ja erityisesti omaan tilanteeseeni soveltuvaa tietoa.

112

2533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kklkj

      Riskejä voi hieman torjua ennakkoon. Veritulppien välttämiseksi hormoonihoito lopetetaan viimeistään kuukausi ennen leikkausta. Vastaavasti liiallisten verenvuotojen välttämiseksi lopetetaan eräiden lääkkeiden ja muiden tuotteiden käyttö: Mm. aspiriinipohjaiset lääkkeet, e-vitamiini ja kalaöljyjen käyttö on lopetettava viikkoa-paria ennen leikkausta. Jos tupakoi, saat varmaankin tiukan käskyn lopettaa jo esikäynnistä alkaen (siis useita kuukausia ennen leikkausta) eikä saa aloittaa ennen kuin leikkaushaavat on parantunut kokonaan. Sairaalassa saa kyllä ohjeet miten vältetään veritulppia vuodehoidon aikana.
      Arpeutumistaipumus ilmenee jo aiemmin. Koska et ole ollut aiemmin leikkauksissa, arpeutumistaipumusta pitää tarkastella vaikkapa tapaturmien yhteydessä syntyneiden haavojen paranemistuloksista. Mikäli isotkin haavat ovat parantuneet siististi ilman että arpi kasvattaisi liiallista kudosta, arpeutumistaipumusta ei todennäköisesti ole.
      Fyysinen kunto tulisi olla edes kohtuullinen ja jos on jotain sairauksia, ne pitää olla hyvässä hoitotasapainossa. Kovin tiukkoja rajoja ei tässä ole, ne selvitetään ennakkoon. Karvoituskysymystä voi selvitellä vaikkapa esikäynnillä poliklinikalla. Kannattaa varautua siihen että jalkavoimat heikkenee sairaalassa vuodelevon aikana, joten ainakin jonkinasteinen jalkalihasten treenaaminen kannattaa ennakkoon.
      Psyykkistä puolta arvioidaan erikseen ennen leikkausta, jotta leikkauksen jälkeen ei joutuisi psykoosiin suuren elämänmuutoksen vuoksi. Yleensä tilanne on jo todettu ongelmattomaksi jos tutkimusyksikkö on kirjoittanut lähetteen sukuelinkirurgiaan.
      Jono Töölön sukuelinkirurgiaan lienee nykyhetkellä "tapissa", eli hoitotakuun maksimissa (6 kk), eikä välttämättä pääse siinäkään ajassa leikkaukseen (lomat ja lääkäreiden kurssitukset venyttää jonoa).
      Kotona selviytynee kohtuullisen hyvin. Joku kannattaisi olla vähän apuna ainakin ensimmäisenä viikkona kotona. Ensimmäisinä päivinä minulla oli "juoksupoika" hoitamassa kauppareissut. Yleiskunto on alkuun hieman heikko ja ennen kaikkea istuminen ei oikein onnistu ilman apuvälineitä, sohvalla löhöäminen tulee tutuksi. Matkustaminen kotiin voi olla hankalaa juuri tuon istumisongelman vuoksi (reikätyyny on hyvä apuväline). Itse selvisin lyhyestä taksimatkasta löhöämällä takaistuimella puolimakaavassa asennossa. En oikeastaan "tehnyt" mitään toipumisaikana (kuukausi), lähinnä vain kotitöitä ja haavapolilla käynnit.
      Leikkausajankohdan sovittaminen omiin elämänolosuhteisiin ei välttämättä osu parhaimmilleen. Jono on jono ja se elää omaa elämäänsä, eikä esikäynnillä arvioitu ajankohta välttämättä täsmää loppujen lopuksi. Jos ei hyväksy annettua leikkausaikaa, uusi aika voi olla vielä epämääräisempi. Leikkausaika ilmoitetaan yleensä täsmällisesti ainakin kuukautta ennen tuon lääkekatkon vuoksi, mutta sitä voi kysellä ennakkoon puhelimitse myös jononhoitajalta ennen kuin paperit tulee.

      • Okkkh

        "Leikkausajankohdan sovittaminen omiin elämänolosuhteisiin ei välttämättä osu parhaimmilleen. Jono on jono"

        Toisaalta, jos itselle hyvä aika on vähän kauempana tulevaisuudessa niin kannattaa siitä mainita. Kaveri toivoi leikkausta valmistumisensa jälkeen ja toive otettiin ymmärtääkseni jossain määrin huomioon. Kun melkein kaikki haluaa leikkaukseen mahd. pian, niin jos joku toivookin elämäntilanteesta johtuvaa lykkäystä, niin eihän tätä väkisin oteta siihen sumaan.


    • MuistaTärkeäAsia

      Jos olet luonteeltasi puhelias, niin yritä hillitä oma puhetulvasi. Sillä lääkärit tekevät liiasta puheliaisuudesta sen johtopäätöksen, että sinulla on päässäsi vikaa. Jos tekee mieli itse kysyä jotain, niin korkeintaan pari pientä kysymystä.

      Lääkäri saattaa myös kertoa sinulle, että tulet kuolemaan kuukauden kuluttua leikkauksesta keuhkoveritulppaan. Jos hän tämän sanoo, niin säilytä rauhallisuutesi äläkä missään tapauksessa kiihdy. Jos kiihdyt niinkin pienestä asiasta, kuin siitä, että tulet kuolemaan kuukauden kuluttua leikkauksesta, niin se taas tulkitaan siten, että sinulla on psyykkisiä ongelmia.

      Leikkauksen kulkua lääkäri saattaa kuvailla sinulle seuraavalla hienolla tavalla, Kun sitä "reikää kaivetaan" niin suoleen sattaaa tulla reikä. Tuo leikkauksen kuvailu tapa saattaa kuulostaa oudolta, mutta älä siitä välitä sillä se on Töölössä normaalia.

      Koska näiden "Töölön hullujen" päätöksiin, et voi millään tavalla vaikuttaa, niin sitten vaan kantelet reippaasti oikeussiamiehelle. Jos sen joudut tekemään, niin varaudu "helvetin moiseen" kirjoittamiseen. Jaksat sen kyllä sillä lopussa kiitos seisoo.

      Minäkin jouduin kolme vuotta taistelemaan saadakseni hoitoni. Itkin ja purin hammasta yhteen kun kirjoitin lääkäreiden valheisiin vastauksia. Lääkärit syyttivät minua suunnilleen vähän kaikista sairauksista jotka lääkärikirjasta löytyvät ja jotka voisivat estää leikkaukseni.

      Lopulta oikeusasiamieheltä tuli päätös ja sen mukaan piti uudelleen tutkia, että onko minussa mitään leikauksen estävää syytä. Tehtiin uusi psykiatrinen tutkimus jossa todettiin, että ei minussa mitään vikaa ole. Kävin kaikissa mahdollisissa tutkimuksissa joissa todettiin, että olen täysin terve eikä mitään leikkauksen estävää syytä ole.

      Otettiin kaikki mahdolliset verikokeet, jotka voidaan ottaa ja niissä minut todettiin täysin terveeksi. Otettiin sydänfilmi ja tehtiin jopa pään magneetti kuvaus ja kaikissa minut todettiin terveeksi. Kuitenkin Suomalaiset lääkärit löysivät minusta kaikki mahdolliset viat.

      Voi hyvällä syyllä kysyä, että pitäisikö Töölön lääkäreiden vaihtaa ammattia vaikka pullakuskeiksi sillä eivät he ainakaan lääkäreiden töitä osaa tehdä. Joku on silloin pielessä ja pahasti kun terveestä ihmisestä löydetään olemattomia vikoja.

      Nyt olen lähdössä Ruotsiin leikkaukseen, sillä enää en edes menisi noiden sadistien leikattavaksi. Kävin kolme viikkoa sitten Ruotsissa esikäynnillä ja siellä ei ole mitään leikkauksen estävää syytä ja nyt odotan kutsua leikkaukseen.

      Jos vertaa Suomalaisia ja Ruotsalaisia lääkäreitä ystävällisyyden suhteen, niin ei niistä voi puhua edes samana päivänäkään. Ruotsalaiset lääkärit olivat todella ystävällisiä, verrattuna Suomalaisiin sadisteihin.

      Muista kuitenkin tärkein. Älä missään tilanteessa lannistu, sillä kysymys on sinun elämäsi tärkeimmästä asiasta.

      T Reija Johanna Ahti

      • luluO

        Yllä oleva teksti kannattaa jättää noteeraamatta AP, sillä minulla esimerkiksi ei ollut mitään ongelmia lääkärien kanssa!


      • Okkkh

        Joku täällä hyvin kirjoitti, että jos trollaaminen kiinnostaa, kannattaa mennä ja liimata kolikko jalkakäytävään. Tai jos on pakko tänne kirjoitella, niin sen voit tehdä täällä ikiomassa ketjussasi sen sijaan että kiusaat vilpittömiä kysyjiä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14287372/ran-oma-ketju!


      • kohta.tapahtuu

        No, nuo mainitut Töölön lääkärit ovat ymmärtääkseni kohta käräjillä ja sen jälkeen hekä osa telkienkin takana. Tuon ylläolevan pitkän viestin kirjoittanut henkilö on aloittanut mittavan oikeusprosessin heitä vastaan.


      • TavallinenReiska
        kohta.tapahtuu kirjoitti:

        No, nuo mainitut Töölön lääkärit ovat ymmärtääkseni kohta käräjillä ja sen jälkeen hekä osa telkienkin takana. Tuon ylläolevan pitkän viestin kirjoittanut henkilö on aloittanut mittavan oikeusprosessin heitä vastaan.

        Taas kolmantena persoonana...


      • MilläTavallaKiusaan
        Okkkh kirjoitti:

        Joku täällä hyvin kirjoitti, että jos trollaaminen kiinnostaa, kannattaa mennä ja liimata kolikko jalkakäytävään. Tai jos on pakko tänne kirjoitella, niin sen voit tehdä täällä ikiomassa ketjussasi sen sijaan että kiusaat vilpittömiä kysyjiä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14287372/ran-oma-ketju!

        vilpitöntä kysyjää? Kerroin vain omista kokemuksistani siitä mitä omassa hoidossani tapahtui. Töölön lääkäreiltä voi odottaa täysin sadistista kohtelua ja asioiden vääristelyä.

        Vastaa nyt yhteen kysymykseen vaikka tiedänkin, että et osaa siihen vastata. Selitä minulle seuraava asia. Miten Töölössä lääkärit valehtelivat ja vääristelivät asoita. Töölön lääkäreiden mukaan minussa oli kaikki mahdolliset leikkauksen estävät viat jotka estivät leikkaukseni.

        Nyt viimeisen vuoden aikana minulle on tehty perusteelliset lääkärin tarkastukset eikä niissä ole löytynyt minusta mitään vikaa sillä olen täysin terve.

        Ensin tehtiin psykiatrinen tutkimus Meilahden sairaalassa ja sieltä sain puhtaat paperit. Sitten otettiin terveyskeskuksessa kaikki mahdolliset verikokeet ja jälleen sama tulos. Olen täysin terve. Viimeksi tehtiin noin kuukausi sitten pään magneettikuvaus ja taaskaan ei löytynyt mitään vikaa joka olisi estänyt leikkauksen.

        Kolme viikkoa sitten kävin Tukholmassa vastaanotolla ja siellä vaan toivotettiin tervetuloa leikkaukseen.

        Selitä nyt, että mistä tämä ero johtuu? Toisessa maassa sain sadistista kohtelua ja Tukholmassa ystävällistä.

        Kun laitan oman nimeni kirjoituksen alle, niin miten voin kirjoittaa kolmannessa persoonassa. Tarkista vähän "älypää" tietojasi kieliopissa.

        Reija Johanna Ahti


      • HerätysPoika
        MilläTavallaKiusaan kirjoitti:

        vilpitöntä kysyjää? Kerroin vain omista kokemuksistani siitä mitä omassa hoidossani tapahtui. Töölön lääkäreiltä voi odottaa täysin sadistista kohtelua ja asioiden vääristelyä.

        Vastaa nyt yhteen kysymykseen vaikka tiedänkin, että et osaa siihen vastata. Selitä minulle seuraava asia. Miten Töölössä lääkärit valehtelivat ja vääristelivät asoita. Töölön lääkäreiden mukaan minussa oli kaikki mahdolliset leikkauksen estävät viat jotka estivät leikkaukseni.

        Nyt viimeisen vuoden aikana minulle on tehty perusteelliset lääkärin tarkastukset eikä niissä ole löytynyt minusta mitään vikaa sillä olen täysin terve.

        Ensin tehtiin psykiatrinen tutkimus Meilahden sairaalassa ja sieltä sain puhtaat paperit. Sitten otettiin terveyskeskuksessa kaikki mahdolliset verikokeet ja jälleen sama tulos. Olen täysin terve. Viimeksi tehtiin noin kuukausi sitten pään magneettikuvaus ja taaskaan ei löytynyt mitään vikaa joka olisi estänyt leikkauksen.

        Kolme viikkoa sitten kävin Tukholmassa vastaanotolla ja siellä vaan toivotettiin tervetuloa leikkaukseen.

        Selitä nyt, että mistä tämä ero johtuu? Toisessa maassa sain sadistista kohtelua ja Tukholmassa ystävällistä.

        Kun laitan oman nimeni kirjoituksen alle, niin miten voin kirjoittaa kolmannessa persoonassa. Tarkista vähän "älypää" tietojasi kieliopissa.

        Reija Johanna Ahti

        Kannattaisi katsoa mihin viestiin vastattiin.

        Sinä se olet yksi peruukipää ja se näkyy taas nuppiasi kuumassa liikaa hautoneen.


      • MihinLuuletMinun
        HerätysPoika kirjoitti:

        Kannattaisi katsoa mihin viestiin vastattiin.

        Sinä se olet yksi peruukipää ja se näkyy taas nuppiasi kuumassa liikaa hautoneen.

        vastanneen? Vastasin juuri siihen mihin oli tarkoituskin. Sinulla vain näyttää pää kuumenevan ilman peruukkiakin.


      • Okkkh
        MihinLuuletMinun kirjoitti:

        vastanneen? Vastasin juuri siihen mihin oli tarkoituskin. Sinulla vain näyttää pää kuumenevan ilman peruukkiakin.

        Aloittaja kysyi genitaalikirurgiasta. Sulla ei ole siitä kokemusta joten et osaa neuvoa mitenkään. Pois, hus.


      • kohta.tapahtuu
        TavallinenReiska kirjoitti:

        Taas kolmantena persoonana...

        Ei, kyllä olen ihan tämän oikeusmurhab kärsineen henkilön tulevan oikeusjutun sivusta seuraaja.


      • Tarkkaa_lukemista

        Aloittajalle hyvin tärkeä tieto: Nämä Töölön lääkäreitä haukkuvat viestit on yhden henkilön (RA) masinoimia ja ne pitää jättää huomiotta!


      • toivottavastikylmenee
        kohta.tapahtuu kirjoitti:

        Ei, kyllä olen ihan tämän oikeusmurhab kärsineen henkilön tulevan oikeusjutun sivusta seuraaja.

        Toivottavasti kylmenee lopullsesti reissullaan. Ei jää ikävä. Harvoin noin kuvottavaa ihmistä tapaa.


      • OnkoSellainenIhminen
        toivottavastikylmenee kirjoitti:

        Toivottavasti kylmenee lopullsesti reissullaan. Ei jää ikävä. Harvoin noin kuvottavaa ihmistä tapaa.

        kuvottava joka vain haluaa oikeutta itselleen. Todella outo ja sairas mielipide.


    • Okkkh

      Mielenterveysongelmista ei kannata stressata jos diagnoosi on jo saatu, siinä taitaa se suurin kynnys olla. Töölössä kai esikäynneillä vähän arvioivat asiaa päällisin puolin mutta eivät ala sen tarkemmin tutkimaan enää. Jos on hakeutunut hoitoon ja se on edennyt hyvin niin ei pitäisi olla pulmia.

      Töölössä on hyvää ruokaa, pahaa kahvia ja enimmäkseen oikein mukavaa henkilökuntaa. Ellei lääkityksen kanssa tule erityisiä ongelmia, kivut pysyvät hallinnassa eikä muutenkaan hirveästi harmita; opioidit on tehokkaita.

      Vuodelepo ryydyttää melkein yhtä paljon kuin itse leikkaus. Pulloonpuhalteluharjoituksista ei kannata laistaa, muuten keuhkot on rapakunnossa kun pääsee pois.

      • EiTodellakaanPitäisi

        olla pulmia, mutta Töölön sadistiset hullut voivat koska tahansa alkaa väittämään, ilman syytä, että potilaalla on psyykkisiä ongelmia jotka estävät leikkauksen. Psykiatrit ovat todenneet, että potilas on terve eikä mitään psyykkisiä ongelmia ole jotka estäisivät leikkauksen. Tästä huolimatta sadistiset hullut voivat niitä kehittää.

        Siinä sitten ihmettelet tutkimukset läpikäyneenä ja täysin terveenä, että miksi lääkärit kieltäytyvät leikkauksesta. Voin sanoa,että vitutus oli todella suurta, kun aloin oikeusasiamiehelle kirjoittamaan kantelua kokemastani kohtelusta.

        Meinasi siinä itku tulla, kun luin mitä lääkärit minusta valehtelivat. Joko lääkärit jotka eivät ole saaneet psykiatrista koulutusta ovat ylivertaisen hyviä, tai sitten ammattitaitoiset psykiatrit ovat todella huonoja. Kuitenkin psykiatrit ovat jo kahteen kertaan kirjoittaneet minulle lausunnon jonka mukaan olen psyykkisesti täysin terve.

        Jotta nämä idiootit eivät taas väittäisi minun kirjoittavan kolmannessa persoonassa, niin tässä on nimeni

        Reija Johanna Ahti.


      • TerveMiesJuu
        EiTodellakaanPitäisi kirjoitti:

        olla pulmia, mutta Töölön sadistiset hullut voivat koska tahansa alkaa väittämään, ilman syytä, että potilaalla on psyykkisiä ongelmia jotka estävät leikkauksen. Psykiatrit ovat todenneet, että potilas on terve eikä mitään psyykkisiä ongelmia ole jotka estäisivät leikkauksen. Tästä huolimatta sadistiset hullut voivat niitä kehittää.

        Siinä sitten ihmettelet tutkimukset läpikäyneenä ja täysin terveenä, että miksi lääkärit kieltäytyvät leikkauksesta. Voin sanoa,että vitutus oli todella suurta, kun aloin oikeusasiamiehelle kirjoittamaan kantelua kokemastani kohtelusta.

        Meinasi siinä itku tulla, kun luin mitä lääkärit minusta valehtelivat. Joko lääkärit jotka eivät ole saaneet psykiatrista koulutusta ovat ylivertaisen hyviä, tai sitten ammattitaitoiset psykiatrit ovat todella huonoja. Kuitenkin psykiatrit ovat jo kahteen kertaan kirjoittaneet minulle lausunnon jonka mukaan olen psyykkisesti täysin terve.

        Jotta nämä idiootit eivät taas väittäisi minun kirjoittavan kolmannessa persoonassa, niin tässä on nimeni

        Reija Johanna Ahti.

        Kirjoittelusi tänne ovat paras osoitus psyykkisistä ongelmista joista ensimmäinen on vainoharhaisuus.


      • MilläTavallaOlen
        TerveMiesJuu kirjoitti:

        Kirjoittelusi tänne ovat paras osoitus psyykkisistä ongelmista joista ensimmäinen on vainoharhaisuus.

        vainoharhainen? Miten perustelet tuon väitteen? Odotan vastaustasi suurella mielenkiinnoll.


    • APtässä

      Kiitos teille vastanneille neuvoista!
      Epävarmuus ja pelot helpottavat jonkin verran, kun saa suunniteltua ja käytyä mielessä läpi leikkaukseen ja siitä toipumiseen liittyviä käytännön asioita. Suurimmat riskit ja groteskit kuvailut leikkauksesta ovatkin jo tuttuja. Ajantasaisia kokemuksia ja selviytymistarinoita (Suomessa) on vain vaikea löytää, joten toivon saavani lukea niitä edelleen. Luonnollisesti on tärkeä kuulla myös, jos jokin on mennyt pieleen ja kokemus on ollut ikävä, jotta siihen osaa varautua.

      Toivon todella, Reija Johanna Ahti, että sinua ymmärrettävästi vaivaamaan jääneet kokemasi vääryydet tulevat kuitatuiksi, saat tarvitsemasi avun Ruotsista ja pystyt jatkamaan elämääsi omana eheänä itsenäsi. Huomaan, että tällä keskustelupalstalla lähes jokainen korjausleikkausta koskeva aihe on päätynyt tuloksettomaan ja aiheesta sivuun johtaneeseen inttämiseen ko. tilanteesta.

      • KiitosNoistaSanoistasi

        Ainakin mielialani on kohentunut huomattavasti sen jälkeen, kun kävin Ruotsissa vastaanotolla. Kerrankin tapasin mukavia ja asiallisia lääkäreitä.

        Luin myös papereita jotka ovat lähteneet asianajajan toimesta poliisille.. Toivon, että pääset leikkaukseen ennenkuin todella alkaa tapahtumaan ja leikkaukset vaikeutuvat.

        T Reija


      • Muutos_epävarmaksi
        KiitosNoistaSanoistasi kirjoitti:

        Ainakin mielialani on kohentunut huomattavasti sen jälkeen, kun kävin Ruotsissa vastaanotolla. Kerrankin tapasin mukavia ja asiallisia lääkäreitä.

        Luin myös papereita jotka ovat lähteneet asianajajan toimesta poliisille.. Toivon, että pääset leikkaukseen ennenkuin todella alkaa tapahtumaan ja leikkaukset vaikeutuvat.

        T Reija

        Leikkaukset eivät "vaikeudu" (huomaa RA:n muuttunut epävarma kanta). Uhkauksia Töölön lääkäreille on jaeltu jo vuosia eikä mitään ole tapahtunut. Oikeusasteetkin on käyty läpi eduskunnan oikeusasiamieheen saakka eikä mitään raskauttavaa ole todettu. Harmi että veronmaksajat joutuvat maksamaan nämä turhat asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.


      • TaasTuliPahasti
        Muutos_epävarmaksi kirjoitti:

        Leikkaukset eivät "vaikeudu" (huomaa RA:n muuttunut epävarma kanta). Uhkauksia Töölön lääkäreille on jaeltu jo vuosia eikä mitään ole tapahtunut. Oikeusasteetkin on käyty läpi eduskunnan oikeusasiamieheen saakka eikä mitään raskauttavaa ole todettu. Harmi että veronmaksajat joutuvat maksamaan nämä turhat asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.

        valheita, mutta sehän kuuluu kirjoitustyyliisi. Koska olet ilmeisen kakkitietävä, niin kerro, että mitkä kaikki oikeusasteet on käyty läpi.

        Ei niin yhtäkään oikeusastetta ole läpikäyty, joten eipä siinä ole mennyt veronmaksajien rahojakaan. Oikeusasiamiehelle olen kannellut ja sieltä tuli myönteinen päätös leikkauksen suhteen.

        Nyt vasta asia on menossa oikeuteen ja siitä tuleekin tosi iso juttu. Kesti vaan aikansa ennenkuin törmäsin asianajajaan joka ottaa asian tosissaan.

        Kantani ei ole muuttunut yhtään epävarmemmaksi, mutta sitä sinä vajavaisilla aivoillasi et pysty tajuamaan.


      • turhia-luuloja
        TaasTuliPahasti kirjoitti:

        valheita, mutta sehän kuuluu kirjoitustyyliisi. Koska olet ilmeisen kakkitietävä, niin kerro, että mitkä kaikki oikeusasteet on käyty läpi.

        Ei niin yhtäkään oikeusastetta ole läpikäyty, joten eipä siinä ole mennyt veronmaksajien rahojakaan. Oikeusasiamiehelle olen kannellut ja sieltä tuli myönteinen päätös leikkauksen suhteen.

        Nyt vasta asia on menossa oikeuteen ja siitä tuleekin tosi iso juttu. Kesti vaan aikansa ennenkuin törmäsin asianajajaan joka ottaa asian tosissaan.

        Kantani ei ole muuttunut yhtään epävarmemmaksi, mutta sitä sinä vajavaisilla aivoillasi et pysty tajuamaan.

        EOAM ei tee päätöksiä jostain leikkauksista, ei edes anna mitään oikeudellisia päätöksiäkään.


      • Oikeusasiamiehen
        turhia-luuloja kirjoitti:

        EOAM ei tee päätöksiä jostain leikkauksista, ei edes anna mitään oikeudellisia päätöksiäkään.

        päätöksessä luki erittäin selvästi, että hoitoni tilanne ja hoitokelpoisuuteni pitää selvittää. Tämän jälkeen tulikin tapahtumiin ja hoitooni vauhtia.

        Siinä olet oikeassa, että oikeusasiamies ei päättänyt leikkauksesta, mutta hänen päätöksensä jälkeen asioihin tuli vauhtia.


      • LaskutRullaa
        TaasTuliPahasti kirjoitti:

        valheita, mutta sehän kuuluu kirjoitustyyliisi. Koska olet ilmeisen kakkitietävä, niin kerro, että mitkä kaikki oikeusasteet on käyty läpi.

        Ei niin yhtäkään oikeusastetta ole läpikäyty, joten eipä siinä ole mennyt veronmaksajien rahojakaan. Oikeusasiamiehelle olen kannellut ja sieltä tuli myönteinen päätös leikkauksen suhteen.

        Nyt vasta asia on menossa oikeuteen ja siitä tuleekin tosi iso juttu. Kesti vaan aikansa ennenkuin törmäsin asianajajaan joka ottaa asian tosissaan.

        Kantani ei ole muuttunut yhtään epävarmemmaksi, mutta sitä sinä vajavaisilla aivoillasi et pysty tajuamaan.

        Älysitkö kysyä suostuuko lakimiehesi tekemään työn ilmaiseksi kun häviät juttusi?

        Mutta onhan sinulla kaatopaikka jonka myymällä saat osan lakimiehen kuluista katettua.


      • MiksiMinäMaksaisin
        LaskutRullaa kirjoitti:

        Älysitkö kysyä suostuuko lakimiehesi tekemään työn ilmaiseksi kun häviät juttusi?

        Mutta onhan sinulla kaatopaikka jonka myymällä saat osan lakimiehen kuluista katettua.

        lakimiehen korvauksen?


      • hgfhfhfchghfgjhghgjv
        MiksiMinäMaksaisin kirjoitti:

        lakimiehen korvauksen?

        Se maksaa joka on tehnyt toimeksiannon. Mikäli häviää oikeuskäsittelyn, oikeus voi määrätä maksettavaksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Maksutonta oikeusapua saa vain oikeusaputoimistosta ja tulot pitää olla vähennysten jälkeen hyvin pienet (kun ei ole avioliitossa, 600 €/kk).


      • VarmaVoittoTaas
        hgfhfhfchghfgjhghgjv kirjoitti:

        Se maksaa joka on tehnyt toimeksiannon. Mikäli häviää oikeuskäsittelyn, oikeus voi määrätä maksettavaksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Maksutonta oikeusapua saa vain oikeusaputoimistosta ja tulot pitää olla vähennysten jälkeen hyvin pienet (kun ei ole avioliitossa, 600 €/kk).

        Ei Repa voi hävitä. Hän jo aikanaan tiesi senkin että eoam määrää syyttäjän ajamaan asiaa ja hän vain katselee vierestä ja yhtyy syyttäjän vaatimuksiin.

        Kuinkas sitten kävikään?


      • TrkistaTaasTietosi
        hgfhfhfchghfgjhghgjv kirjoitti:

        Se maksaa joka on tehnyt toimeksiannon. Mikäli häviää oikeuskäsittelyn, oikeus voi määrätä maksettavaksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Maksutonta oikeusapua saa vain oikeusaputoimistosta ja tulot pitää olla vähennysten jälkeen hyvin pienet (kun ei ole avioliitossa, 600 €/kk).

        äläkä puhu paskaa. Tiedän sabgen hyvin, että koskaa ilmaisen oikeusavun. Tuleeko sinulle kaikessa viisaudessasi lainkaan se mieleen, että asianajaja toimittaa paperit oikeusaputoimistoon?


      • UudelleenKiitos
        TrkistaTaasTietosi kirjoitti:

        äläkä puhu paskaa. Tiedän sabgen hyvin, että koskaa ilmaisen oikeusavun. Tuleeko sinulle kaikessa viisaudessasi lainkaan se mieleen, että asianajaja toimittaa paperit oikeusaputoimistoon?

        "sabgen hyvin, että koskaa ilmaisen oikeusavun"

        Kirjoittaisitko saman niin että sitä saa selvän mitä yrität sanoa?


      • rew54eee65e6uer65e
        TrkistaTaasTietosi kirjoitti:

        äläkä puhu paskaa. Tiedän sabgen hyvin, että koskaa ilmaisen oikeusavun. Tuleeko sinulle kaikessa viisaudessasi lainkaan se mieleen, että asianajaja toimittaa paperit oikeusaputoimistoon?

        Siis luuletko että se ilmainen oikeusapu kattaa myös itse palkaamasi asianajajan palkkion. Mikäli kävisi niin outo asia että voittaisit juttusi niin silloin oma asianajajasi voi laskuttaa hävinnyttä vastapuolta, muuten lasku tulee sinulle.


      • OletkoIhanOikeasti
        rew54eee65e6uer65e kirjoitti:

        Siis luuletko että se ilmainen oikeusapu kattaa myös itse palkaamasi asianajajan palkkion. Mikäli kävisi niin outo asia että voittaisit juttusi niin silloin oma asianajajasi voi laskuttaa hävinnyttä vastapuolta, muuten lasku tulee sinulle.

        niin tyhmä, että et tajua sitä tosiasiaa, että oikeusaputoimistosta ei saa joka asiaan oikeusapua? Silti ilmaista oikeusapua pitää saada. Selvitä ensin asiat, mutta tuskinpa osaat sitä tehdä.


      • rew54eee65e6uer65e
        OletkoIhanOikeasti kirjoitti:

        niin tyhmä, että et tajua sitä tosiasiaa, että oikeusaputoimistosta ei saa joka asiaan oikeusapua? Silti ilmaista oikeusapua pitää saada. Selvitä ensin asiat, mutta tuskinpa osaat sitä tehdä.

        Netti on "ihmemaa" josta nuo aiemmin esitetyt asiat selvisi.


    • fgdfgfg

      Trans-liike kaipaa Reijan kaltaisat sisäistä oppositiota, ettei kaikki ole vain "ihanaa kulta"- höpsöttelyä ja söpöilyä.

      • Väärä_tyyli

        Järkevästi toimiva "oppositio" on olemassa ja saa enemmän aikaiseksi kuin tuollainen rähjäyslinja. Suurin osa transsukupuolisista suhtautuu tutkimus- ja hoitoprosessiin terveellä kriittisyydellä. Tuollainen höpsöttely taitaa olla enemmänkin tiittien hommaa.


      • MilläTyylilläRikoksen
        Väärä_tyyli kirjoitti:

        Järkevästi toimiva "oppositio" on olemassa ja saa enemmän aikaiseksi kuin tuollainen rähjäyslinja. Suurin osa transsukupuolisista suhtautuu tutkimus- ja hoitoprosessiin terveellä kriittisyydellä. Tuollainen höpsöttely taitaa olla enemmänkin tiittien hommaa.

        Jos tämä on väärä tyyli, niin selvitä mikä sitten on oikea tyyli, että saa oikeutta. Millä tyylillä saa törkeän rikoksen tehneet henkilöt vastuuseen rikoksesta?

        Asianajaja joka on tutustunut kaikkiin asiaan liittyviin papereihin on tehnyt monisivuisen tutkintapyynnön. poliisille. Juu juu taas alkaa tuo typerä jankutus, että hän on tehnyt sen vain laskua kasvattaakseen. Minulle se on aivan samantekevää jos hän kasvattaa laskua sillä enhän minä sitä maksa.

        Asianajajilla on myös omat säännöt joiden mukaan heidän pitää toimia. Heidän pitää selväsanaisesti kertoa asiakkaalleen, että onko jutulla mitään mahdollisuutta menestyä. Ei heilläkään ole lupaa mistä tahansa laskuttaa.

        Heillä on se pelko, että he lentävät ulos asianajaja liitosta ja siinä tapausessa menee luottamus.


      • fjkffhvv
        MilläTyylilläRikoksen kirjoitti:

        Jos tämä on väärä tyyli, niin selvitä mikä sitten on oikea tyyli, että saa oikeutta. Millä tyylillä saa törkeän rikoksen tehneet henkilöt vastuuseen rikoksesta?

        Asianajaja joka on tutustunut kaikkiin asiaan liittyviin papereihin on tehnyt monisivuisen tutkintapyynnön. poliisille. Juu juu taas alkaa tuo typerä jankutus, että hän on tehnyt sen vain laskua kasvattaakseen. Minulle se on aivan samantekevää jos hän kasvattaa laskua sillä enhän minä sitä maksa.

        Asianajajilla on myös omat säännöt joiden mukaan heidän pitää toimia. Heidän pitää selväsanaisesti kertoa asiakkaalleen, että onko jutulla mitään mahdollisuutta menestyä. Ei heilläkään ole lupaa mistä tahansa laskuttaa.

        Heillä on se pelko, että he lentävät ulos asianajaja liitosta ja siinä tapausessa menee luottamus.

        Tottakai sinä sen asianajajan laskun maksat, ääliö. Ja kyllä se asianajaja tekee puolestasi tutkintapyynnön vaikka Japanin keisarista, jos sinä niin haluat ja hänelle siitä maksat. Vaikka miljardi ihmistä sinulle sanoisi, ettei jutussasi ole minkään valtakunnan järkeä, niin ethän sinä sitä usko. Lääkärit ovat kohdallasi arvioineet leikkauksen riskit liian isoiksi. Lisäksi olit vielä jonkin aikaa sitten jatkamassa elämääsi miehenä. Tottakai tuollainen ilmiselvä epäröinti vaikuttaa mielenterveytesi arviointiin. Ja mitä kertoo henkisestä kantistasi se, että suutut verisesti, kun lääkäri puhuu "reiän kaivamisesta"?

        Ihan oman itsesi takia, luovu koko prosessista. Koko hommassa on kyse siitä, että epäilet vahvasti omaa diagnoosiasi ja mahdollisuuksiasi elää minkäänlaista naisen elämää. Pelko, pettymys ja epävarmuus paistavat viesteistäsi kilometrien päähän. Genitaalileikkaus on valtava asia, eivätkä sitä tee edes kaikki ne, jotka ovat varmoja halustaan korjata sukupuolensa. Mieti nyt hyvä ihminen mitä olet tekemässä.


      • KukaTässäSeÄäliö
        fjkffhvv kirjoitti:

        Tottakai sinä sen asianajajan laskun maksat, ääliö. Ja kyllä se asianajaja tekee puolestasi tutkintapyynnön vaikka Japanin keisarista, jos sinä niin haluat ja hänelle siitä maksat. Vaikka miljardi ihmistä sinulle sanoisi, ettei jutussasi ole minkään valtakunnan järkeä, niin ethän sinä sitä usko. Lääkärit ovat kohdallasi arvioineet leikkauksen riskit liian isoiksi. Lisäksi olit vielä jonkin aikaa sitten jatkamassa elämääsi miehenä. Tottakai tuollainen ilmiselvä epäröinti vaikuttaa mielenterveytesi arviointiin. Ja mitä kertoo henkisestä kantistasi se, että suutut verisesti, kun lääkäri puhuu "reiän kaivamisesta"?

        Ihan oman itsesi takia, luovu koko prosessista. Koko hommassa on kyse siitä, että epäilet vahvasti omaa diagnoosiasi ja mahdollisuuksiasi elää minkäänlaista naisen elämää. Pelko, pettymys ja epävarmuus paistavat viesteistäsi kilometrien päähän. Genitaalileikkaus on valtava asia, eivätkä sitä tee edes kaikki ne, jotka ovat varmoja halustaan korjata sukupuolensa. Mieti nyt hyvä ihminen mitä olet tekemässä.

        onkaan? Osaat vain jankata asiaa, mutta asioita et osaa perustella. Yritä edes perustella se, että miksi en saa ilmaista oikeudenkäyntiä.

        Millä tavalla lääkärit ovat arvioineet leikkauksen riskit minun kohdallani liian suuriksi? Asiantuntijana osaat varmasti kertoa mitä ne riskit ovat. Osaat varmasti myös kertoa, että miksi Ruotsalaisten lääkäreiden mielestä mitään leikkauksen estävää riskiä ei ole. Taas tulee varmasti perusteluna se, että he saavat rahaa siitä. Sellainen ei varmasti tule edes mieleesi, että lääkäreiden etiikka estää heitä alkamasta liian riskialttiiseen leikkaukseen.

        Tiedän, että tätäkään kysymystä sinulle on turha esittää, mutta kysyn nyt kuitenkin? Viime elo-syyskussa olin mielenterveysarviossa Töölön sairaalassa eikä mielenterveydestäni löytynyt mitään huomautettavaa. Lääkärit kyllä kysyivät tuosta, että olen sanonut haluavani takaisin. Kun kerroin heille, että se oli vain katkeruuden osoitus saamastani kohtelusta, niin asia sivuutettiin sillä.

        On päivänselvää, että sinä olet paljon viisaampi, kuin vuosia opiskelleet psykiatrit joten odotetaan vielä sinun lausuntoasi asiasta.

        Missä olen suuttunut verisesti? Kerro minulle se. Se, että leikkausta kuvataan tuollaisella tavalla on törkeää, mutta missä se suuttuminen tapahtui?

        Sinähän et tosiaankaan tiedä, että mistä tässä hommassa on kysy. Olet taas näitä "kotitarve psykologeja" jotka eivät itse ymmärrä asioista mitään.

        Missä viesteissäni paistavat pelko ja epävarmuus? Miten voin epäillä omaa diagnoosiani? Sinunlaisesi kotitarve psykologit eivät tiedä asioista yhtään mitään. Se, että on varma halu korjata sukupuolensa ei vaikuta asiaan millään tavalla, jos jättää korjauksen tekemättä.

        Ihmisillä on juuri sinunlaisesi hullun aiheuttamia pelkoja. Pelätään sitä, että miten ja läheiset ja yhteiskunta suhtautuu muutokseen. Pelätään kaikkeja niitä ilkeyksi. mitä mahdollisesti joutuu kuulemaan.

        Monella on perhe ja pelätään, että tuleeko esim avioero muutoksen seurauksena. Katkeaako suhde lapsiin. Joutuvatko lapset kuulemaan ilkeyksiä siitä, että äitisi/isäsi on poikkeava. Minunkin poikani sai asiasta koulun kovanaaman kimppuunsa. Viimeinen pisara oli se, kun tämä kovanaama erehtyi sanomaan pojalleni, että isäsi on "sellainen" . Tämä kovanaama saikin nopeasti huomata, että hän ei se kovaamaa todellinen olekaan. Poikani näytti tälle "kovanaamalle", että kuka se todella kova on.

        "Asiantuntijana" osaat varmasti kertoa, että mitä se oikea naisen elämä. Varmasti moni muukin haluaa tietäävää mitä on se "naisen elämä" sinun mielestäsi.


      • MuisteleOmiaJuttuja
        KukaTässäSeÄäliö kirjoitti:

        onkaan? Osaat vain jankata asiaa, mutta asioita et osaa perustella. Yritä edes perustella se, että miksi en saa ilmaista oikeudenkäyntiä.

        Millä tavalla lääkärit ovat arvioineet leikkauksen riskit minun kohdallani liian suuriksi? Asiantuntijana osaat varmasti kertoa mitä ne riskit ovat. Osaat varmasti myös kertoa, että miksi Ruotsalaisten lääkäreiden mielestä mitään leikkauksen estävää riskiä ei ole. Taas tulee varmasti perusteluna se, että he saavat rahaa siitä. Sellainen ei varmasti tule edes mieleesi, että lääkäreiden etiikka estää heitä alkamasta liian riskialttiiseen leikkaukseen.

        Tiedän, että tätäkään kysymystä sinulle on turha esittää, mutta kysyn nyt kuitenkin? Viime elo-syyskussa olin mielenterveysarviossa Töölön sairaalassa eikä mielenterveydestäni löytynyt mitään huomautettavaa. Lääkärit kyllä kysyivät tuosta, että olen sanonut haluavani takaisin. Kun kerroin heille, että se oli vain katkeruuden osoitus saamastani kohtelusta, niin asia sivuutettiin sillä.

        On päivänselvää, että sinä olet paljon viisaampi, kuin vuosia opiskelleet psykiatrit joten odotetaan vielä sinun lausuntoasi asiasta.

        Missä olen suuttunut verisesti? Kerro minulle se. Se, että leikkausta kuvataan tuollaisella tavalla on törkeää, mutta missä se suuttuminen tapahtui?

        Sinähän et tosiaankaan tiedä, että mistä tässä hommassa on kysy. Olet taas näitä "kotitarve psykologeja" jotka eivät itse ymmärrä asioista mitään.

        Missä viesteissäni paistavat pelko ja epävarmuus? Miten voin epäillä omaa diagnoosiani? Sinunlaisesi kotitarve psykologit eivät tiedä asioista yhtään mitään. Se, että on varma halu korjata sukupuolensa ei vaikuta asiaan millään tavalla, jos jättää korjauksen tekemättä.

        Ihmisillä on juuri sinunlaisesi hullun aiheuttamia pelkoja. Pelätään sitä, että miten ja läheiset ja yhteiskunta suhtautuu muutokseen. Pelätään kaikkeja niitä ilkeyksi. mitä mahdollisesti joutuu kuulemaan.

        Monella on perhe ja pelätään, että tuleeko esim avioero muutoksen seurauksena. Katkeaako suhde lapsiin. Joutuvatko lapset kuulemaan ilkeyksiä siitä, että äitisi/isäsi on poikkeava. Minunkin poikani sai asiasta koulun kovanaaman kimppuunsa. Viimeinen pisara oli se, kun tämä kovanaama erehtyi sanomaan pojalleni, että isäsi on "sellainen" . Tämä kovanaama saikin nopeasti huomata, että hän ei se kovaamaa todellinen olekaan. Poikani näytti tälle "kovanaamalle", että kuka se todella kova on.

        "Asiantuntijana" osaat varmasti kertoa, että mitä se oikea naisen elämä. Varmasti moni muukin haluaa tietäävää mitä on se "naisen elämä" sinun mielestäsi.

        Joko unohdit itse täällä kertoneesi Suomisen sanoneen sinun kuolevan veritulppaan kuukauden sisällä leikkauksesta.

        Sellaisen riskin perusteella on selvä syy kieltäytyä leikkauksesta joka ei ole potilaan hengen pelastamiseksi tarpeen.


      • LoputontaJankuttamista
        MuisteleOmiaJuttuja kirjoitti:

        Joko unohdit itse täällä kertoneesi Suomisen sanoneen sinun kuolevan veritulppaan kuukauden sisällä leikkauksesta.

        Sellaisen riskin perusteella on selvä syy kieltäytyä leikkauksesta joka ei ole potilaan hengen pelastamiseksi tarpeen.

        koska jatkat tuota jankuttamista, niin kerro minulle, että millä perusteella lääkäri voi antaa tuollaisen ennusteen.

        Anna myös vastaus seuraavaan. Psykiatri Katinka Tuisku kysyi viime syksynä tuosta asiasta ja Suominen oli kiistänyt koskaan, niin sanoneensa.

        Anna nyt vastaus siihen, että miksi Suominen ensin sanoi minun kuolevan veritulppaan ja mikisi hän kiisti näin sanoneensa. Anna myös vastaus siihen, että mistä Suominen sen tietää, että kuoleeko joku kuukauden vai viiden vuoden kuluttua?

        Anna myös vastaus hyvin yksinkertaiseen kysymykseen, Miksi tuollaiset asiat eivät Ruotsissa haittaa vaikka siellä on kaikki samat paperit mitä käytössä, kuin Suomessakin.

        Unohdat myös sen asian, että veritulppa ei ollut leikkauksesta kieltäytymisen syy. Syy oli yksi perätön puhelinsoitto, jossa minusta valehdeltiin.


      • hgjkjk
        LoputontaJankuttamista kirjoitti:

        koska jatkat tuota jankuttamista, niin kerro minulle, että millä perusteella lääkäri voi antaa tuollaisen ennusteen.

        Anna myös vastaus seuraavaan. Psykiatri Katinka Tuisku kysyi viime syksynä tuosta asiasta ja Suominen oli kiistänyt koskaan, niin sanoneensa.

        Anna nyt vastaus siihen, että miksi Suominen ensin sanoi minun kuolevan veritulppaan ja mikisi hän kiisti näin sanoneensa. Anna myös vastaus siihen, että mistä Suominen sen tietää, että kuoleeko joku kuukauden vai viiden vuoden kuluttua?

        Anna myös vastaus hyvin yksinkertaiseen kysymykseen, Miksi tuollaiset asiat eivät Ruotsissa haittaa vaikka siellä on kaikki samat paperit mitä käytössä, kuin Suomessakin.

        Unohdat myös sen asian, että veritulppa ei ollut leikkauksesta kieltäytymisen syy. Syy oli yksi perätön puhelinsoitto, jossa minusta valehdeltiin.

        Mitä vanhempana alat estroille sitä jyrkemmin kasvaa ennuste/kokemuksiin, tilastoihin perustuva totuus että saat veritulpan sitä herkemmin. Lääkärikin on ihminen joka ei halua leikata ihmistä tai määrätä sellaista lääkitystä jolla asianomainen voi kuolla tai seurauksena maata tikkusuorana sängyn pohjalla. Kun he pelkäsivät sinullekin, vanhalle ihmiselle käyvän suurella todennäköisyydellä näin, yritä ymmärtää heitäkin. Lääkärin kuuluu informoida näistä asioista , kuten ovat tehneetkin. Sinun sekamelska aivosi ei vain tätä ymmärrä.


      • KunKysyitNiin
        LoputontaJankuttamista kirjoitti:

        koska jatkat tuota jankuttamista, niin kerro minulle, että millä perusteella lääkäri voi antaa tuollaisen ennusteen.

        Anna myös vastaus seuraavaan. Psykiatri Katinka Tuisku kysyi viime syksynä tuosta asiasta ja Suominen oli kiistänyt koskaan, niin sanoneensa.

        Anna nyt vastaus siihen, että miksi Suominen ensin sanoi minun kuolevan veritulppaan ja mikisi hän kiisti näin sanoneensa. Anna myös vastaus siihen, että mistä Suominen sen tietää, että kuoleeko joku kuukauden vai viiden vuoden kuluttua?

        Anna myös vastaus hyvin yksinkertaiseen kysymykseen, Miksi tuollaiset asiat eivät Ruotsissa haittaa vaikka siellä on kaikki samat paperit mitä käytössä, kuin Suomessakin.

        Unohdat myös sen asian, että veritulppa ei ollut leikkauksesta kieltäytymisen syy. Syy oli yksi perätön puhelinsoitto, jossa minusta valehdeltiin.

        "Anna myös vastaus hyvin yksinkertaiseen kysymykseen, Miksi tuollaiset asiat eivät Ruotsissa haittaa vaikka siellä on kaikki samat paperit mitä käytössä, kuin Suomessakin."

        Ehkä ruotsalaiset eivät kanna huolta siitä kuoleeko joku suomalainen transu vai ei.


      • SelväTapaus
        hgjkjk kirjoitti:

        Mitä vanhempana alat estroille sitä jyrkemmin kasvaa ennuste/kokemuksiin, tilastoihin perustuva totuus että saat veritulpan sitä herkemmin. Lääkärikin on ihminen joka ei halua leikata ihmistä tai määrätä sellaista lääkitystä jolla asianomainen voi kuolla tai seurauksena maata tikkusuorana sängyn pohjalla. Kun he pelkäsivät sinullekin, vanhalle ihmiselle käyvän suurella todennäköisyydellä näin, yritä ymmärtää heitäkin. Lääkärin kuuluu informoida näistä asioista , kuten ovat tehneetkin. Sinun sekamelska aivosi ei vain tätä ymmärrä.

        Eli sinä siis valahtelit väittäessäsi Suomisen sanoneen sinun kuolevan veritulppaan.


      • VaikkaKuinkaYrittäisi
        hgjkjk kirjoitti:

        Mitä vanhempana alat estroille sitä jyrkemmin kasvaa ennuste/kokemuksiin, tilastoihin perustuva totuus että saat veritulpan sitä herkemmin. Lääkärikin on ihminen joka ei halua leikata ihmistä tai määrätä sellaista lääkitystä jolla asianomainen voi kuolla tai seurauksena maata tikkusuorana sängyn pohjalla. Kun he pelkäsivät sinullekin, vanhalle ihmiselle käyvän suurella todennäköisyydellä näin, yritä ymmärtää heitäkin. Lääkärin kuuluu informoida näistä asioista , kuten ovat tehneetkin. Sinun sekamelska aivosi ei vain tätä ymmärrä.

        asiaa vääntää, niin sinun aivosi ovat siitä huolimatta täysin solmussa. Onko niin vaikeaa ymmärtää, että ainoa syy hoitoni eväämiseen oli yksi perätön puhelinsoitto.

        SIIS VIELÄ KERRAN. MINUA EI HOIDETTU JA SYY TÄHÄN OLI YKSI PERÄTÖN PUHELINSOITTO.

        Esitin tuossa muutaman kysymyksen, mutta vastausta kysymyksiini en saanut. Ensimmäiseksi: Antakaa joku selitys siihen, että miksi Suominen väitti minun kuolevan veritulppaan? Toiseksi:Miksi Suominen kiisti Tuiskulle että olisi koskaan niin sanonut?


      • ckkgff
        VaikkaKuinkaYrittäisi kirjoitti:

        asiaa vääntää, niin sinun aivosi ovat siitä huolimatta täysin solmussa. Onko niin vaikeaa ymmärtää, että ainoa syy hoitoni eväämiseen oli yksi perätön puhelinsoitto.

        SIIS VIELÄ KERRAN. MINUA EI HOIDETTU JA SYY TÄHÄN OLI YKSI PERÄTÖN PUHELINSOITTO.

        Esitin tuossa muutaman kysymyksen, mutta vastausta kysymyksiini en saanut. Ensimmäiseksi: Antakaa joku selitys siihen, että miksi Suominen väitti minun kuolevan veritulppaan? Toiseksi:Miksi Suominen kiisti Tuiskulle että olisi koskaan niin sanonut?

        Mikä perätön puhelinsoitto, kuka sen soitti ja miksi? Mistä tiedät puhelinsoitosta ja siitä, että sinua ei hoidettu juuri sen puhelun takia? Suominen on todennäköisesti sanonut jotakin siihen suuntaan, että veritulppariski on kohdallasi suuri ja suurimmillaan kuukauden kuluessa leikkauksesta. Tuskin on antanut sinulle mitään varmaa kuolemantuomiota, mutta kai ymmärrät, ettei tällaista leikkausta voida lähteä tekemään, vaikka kuolemanriski olisi "vain" 25% esimerkiksi? Tuo on vaativa ja suuri leikkaus, josta toipuminen on vaivalloista sinua puolta nuoremmillekin.


      • TyhmyysTaasKukkii
        ckkgff kirjoitti:

        Mikä perätön puhelinsoitto, kuka sen soitti ja miksi? Mistä tiedät puhelinsoitosta ja siitä, että sinua ei hoidettu juuri sen puhelun takia? Suominen on todennäköisesti sanonut jotakin siihen suuntaan, että veritulppariski on kohdallasi suuri ja suurimmillaan kuukauden kuluessa leikkauksesta. Tuskin on antanut sinulle mitään varmaa kuolemantuomiota, mutta kai ymmärrät, ettei tällaista leikkausta voida lähteä tekemään, vaikka kuolemanriski olisi "vain" 25% esimerkiksi? Tuo on vaativa ja suuri leikkaus, josta toipuminen on vaivalloista sinua puolta nuoremmillekin.

        Voiko enää tyhmempiä kysyä, kuin mitä sinä kysyit. Luuletko, että tämän soiton soittaja on tullut minulle kertomaan, että soitti perättömän soiton ja samalla tuhosi elämäni. Sinä varmasti olisitkin, niin tyhmä ja niin tekisit.

        Oletko koskaan kuullut sellaisesta asioista kuin lukutaito ja että siihen kuuluu myös lukemisen ymmärtäminen. Varmasti nuo ovat liian vaikeita asioita sinulle.

        Korvissa minulla ei vielä toistaiseksi ole ollut mitään vikaa. Suominen sanoi selvällä Suomenkielelllä, että kuolen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Huvittaa tuo arvailusi ja omien käsitystesi muodostaminen asioista joista et tiedä yhtään mitään.

        Kai sinäkin tajuat sen tosiasian, että jokaisen potilaan kohdalla on veritulppa riski.

        Koska leikkaus kestää vain 2 tuntia, niin mitä vaaraa siinä on. Sängystä noustaan 3-4 päivän kuluttua. Mitä erikoista tuossa on? Paljon isompia leikkauksia tehdään.

        En myöskään saanut vastausta hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Ilmeisesti se kysymys oli sinun aivoillesi liikaa. Miksi Suominen sanoi minulle, että kuolen kuukauden kuluttua leikkauksesta ja Tuiskulle kiisti, niin sanoneensa. Tuiskun mielestä se sanominen oli todella törkeää.

        Yritä edes vastata tuohon kysymykseen.


      • SelväSyy
        TyhmyysTaasKukkii kirjoitti:

        Voiko enää tyhmempiä kysyä, kuin mitä sinä kysyit. Luuletko, että tämän soiton soittaja on tullut minulle kertomaan, että soitti perättömän soiton ja samalla tuhosi elämäni. Sinä varmasti olisitkin, niin tyhmä ja niin tekisit.

        Oletko koskaan kuullut sellaisesta asioista kuin lukutaito ja että siihen kuuluu myös lukemisen ymmärtäminen. Varmasti nuo ovat liian vaikeita asioita sinulle.

        Korvissa minulla ei vielä toistaiseksi ole ollut mitään vikaa. Suominen sanoi selvällä Suomenkielelllä, että kuolen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Huvittaa tuo arvailusi ja omien käsitystesi muodostaminen asioista joista et tiedä yhtään mitään.

        Kai sinäkin tajuat sen tosiasian, että jokaisen potilaan kohdalla on veritulppa riski.

        Koska leikkaus kestää vain 2 tuntia, niin mitä vaaraa siinä on. Sängystä noustaan 3-4 päivän kuluttua. Mitä erikoista tuossa on? Paljon isompia leikkauksia tehdään.

        En myöskään saanut vastausta hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Ilmeisesti se kysymys oli sinun aivoillesi liikaa. Miksi Suominen sanoi minulle, että kuolen kuukauden kuluttua leikkauksesta ja Tuiskulle kiisti, niin sanoneensa. Tuiskun mielestä se sanominen oli todella törkeää.

        Yritä edes vastata tuohon kysymykseen.

        Sinun juttusi on niin monesti havaittu valheiksi joita olet sitten korjaillut muuttamalla tarinaa itsellesi sopivaan muotoon. Ei sinua ota vakavasti enää kukaan.

        Tuo kysymäsi ristiriitaisuus selittyy ylsinkertaisesti sillä että et tapasi mukaan ole ymmärtänyt mitä sinulle on sanottu ja muistat asian väärin tavalla joka sopii sinun olaan tarinaasi.


      • MitenVoiMuistaa
        SelväSyy kirjoitti:

        Sinun juttusi on niin monesti havaittu valheiksi joita olet sitten korjaillut muuttamalla tarinaa itsellesi sopivaan muotoon. Ei sinua ota vakavasti enää kukaan.

        Tuo kysymäsi ristiriitaisuus selittyy ylsinkertaisesti sillä että et tapasi mukaan ole ymmärtänyt mitä sinulle on sanottu ja muistat asian väärin tavalla joka sopii sinun olaan tarinaasi.

        sellaiset asiat väärin jotka voi papereista lukea? Kohta alat väittämään, että en osaa lukea.


      • KuinkaOn
        MitenVoiMuistaa kirjoitti:

        sellaiset asiat väärin jotka voi papereista lukea? Kohta alat väittämään, että en osaa lukea.

        Sinulla on siis Suomiselta saamasi kirjallinen lausunto jossa hän sanoo sinun kuolevan veritulppaan ja toisaalta toinen kirjallinen lausunto jossa hän kieltää niin sanoneensa?


      • KerrankinOletOikeassa
        KuinkaOn kirjoitti:

        Sinulla on siis Suomiselta saamasi kirjallinen lausunto jossa hän sanoo sinun kuolevan veritulppaan ja toisaalta toinen kirjallinen lausunto jossa hän kieltää niin sanoneensa?

        mutta kauan se kesti.


      • hghdfdssa
        KerrankinOletOikeassa kirjoitti:

        mutta kauan se kesti.

        Jos Suominen on sanonut että kun olet jo niin iäkäs, mahdollisuus että kuolet veritulppaan on isosti mahdollista, on AIVAN ERI ASIA kuin se että olisi sanonut että kuolet 100 %:lla mahdollisuudella veritulppaan. Sinun tyhjät aivosi ei vain osaa tätä eroa ymmärtää.


      • SekoiletTaas
        KerrankinOletOikeassa kirjoitti:

        mutta kauan se kesti.

        Tässä taas nähdään kuinka tarinasi elää ja muuttuu. Edellisen kerran sanoit että Suominen kyllä on noin sanonut, mutta kirjallista lausuntoa sinulla ei ole.

        Osoita nyt sitten olevasi oikeassa ja scannaa ne molemmat paperit tänne näkyviin.


      • kjlöj
        hghdfdssa kirjoitti:

        Jos Suominen on sanonut että kun olet jo niin iäkäs, mahdollisuus että kuolet veritulppaan on isosti mahdollista, on AIVAN ERI ASIA kuin se että olisi sanonut että kuolet 100 %:lla mahdollisuudella veritulppaan. Sinun tyhjät aivosi ei vain osaa tätä eroa ymmärtää.

        Minullekin Suominen luetteli kaikki mahdolliset koplikaatioriskit, mutta en ottanut niitä sellaisina että ne varmasti toteutuu kohdallani (eikä mitään niistä tullutkaan).


      • OlisiMielenkiintoista
        kjlöj kirjoitti:

        Minullekin Suominen luetteli kaikki mahdolliset koplikaatioriskit, mutta en ottanut niitä sellaisina että ne varmasti toteutuu kohdallani (eikä mitään niistä tullutkaan).

        tietää, että mikä on ollut näiden kirjoittajien koulumenestys. Tuskinpa tarkkikselta on kovinkaan montaa L:ää tullut, sillä se huomaa jo tyylistä.

        Vaikka näille kuinka sanoisi, että Suominen sanoi minun kuolevan kuukauden kuluttua leikkauksesta, niin siitä huolimatta jankutus jatkuu.

        Näiden tyhjät aivot eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että Suominen on todella törkeä nainen. Vain todella törkeä henkilö voi antaa potilaalle suoran kuolemantuomion.

        Muisti näillä kirjoittajilla on erityisen valikoiva. Nämä muistavat vain itse keksimänsä jutut.

        Sama henkilö kirjoittaa näitä vastauksia. Ensin pikkuriikkisissä aivoissa tulee pieni oivallus ja nopeasti kirjoittamaan se ennenkuin asia unohtuu ja sitten odottamaan jos tulisi uusi.


      • ukjlkj
        OlisiMielenkiintoista kirjoitti:

        tietää, että mikä on ollut näiden kirjoittajien koulumenestys. Tuskinpa tarkkikselta on kovinkaan montaa L:ää tullut, sillä se huomaa jo tyylistä.

        Vaikka näille kuinka sanoisi, että Suominen sanoi minun kuolevan kuukauden kuluttua leikkauksesta, niin siitä huolimatta jankutus jatkuu.

        Näiden tyhjät aivot eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että Suominen on todella törkeä nainen. Vain todella törkeä henkilö voi antaa potilaalle suoran kuolemantuomion.

        Muisti näillä kirjoittajilla on erityisen valikoiva. Nämä muistavat vain itse keksimänsä jutut.

        Sama henkilö kirjoittaa näitä vastauksia. Ensin pikkuriikkisissä aivoissa tulee pieni oivallus ja nopeasti kirjoittamaan se ennenkuin asia unohtuu ja sitten odottamaan jos tulisi uusi.

        Sinähän tässä olet kuin joku pikkupoika, tikkari suussako kirjoittelet. Ei ole yhtään lääkäriä joka tietäisi sinun kuolevan kuukauden päästä mutta koska tietävät että on kyse jo tosi iäkkäästä miehestä, mahdollisuudet alkaa olla moninkertaisesti suuremmat kuin 20 vuotiaalla.
        Eli koska tietävät mahdolliset tilasto-todennäköisyydet iäkkään ihmisen kuolemisesta tähän leikkaukseen, heidän velvollisuutensa oli sinullekin, yksinkertaisellekin ihmisellekin sen kertoa. Eivät vain tajunneet kuinka yksinkertainen sinä todellisuudessa oletkin. Muitten koulumenestyksiin sinun on turha takertua, omasi on meille kaikille kyllä tullut jo täysin selville.


      • SelvennäVähän
        OlisiMielenkiintoista kirjoitti:

        tietää, että mikä on ollut näiden kirjoittajien koulumenestys. Tuskinpa tarkkikselta on kovinkaan montaa L:ää tullut, sillä se huomaa jo tyylistä.

        Vaikka näille kuinka sanoisi, että Suominen sanoi minun kuolevan kuukauden kuluttua leikkauksesta, niin siitä huolimatta jankutus jatkuu.

        Näiden tyhjät aivot eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että Suominen on todella törkeä nainen. Vain todella törkeä henkilö voi antaa potilaalle suoran kuolemantuomion.

        Muisti näillä kirjoittajilla on erityisen valikoiva. Nämä muistavat vain itse keksimänsä jutut.

        Sama henkilö kirjoittaa näitä vastauksia. Ensin pikkuriikkisissä aivoissa tulee pieni oivallus ja nopeasti kirjoittamaan se ennenkuin asia unohtuu ja sitten odottamaan jos tulisi uusi.

        Äsken myönsit että sunulla on kirjallinen todiste siitä, että Suominen on kertonut sinun kuolevan kuukauden sisällä veritulppaan ja nyt väität hänen vain sanoneen niin. Mitä hän nyt sitten teki, sanoi, kirjoitti vai sekä että?


      • MitäIhmettäSinä
        SelvennäVähän kirjoitti:

        Äsken myönsit että sunulla on kirjallinen todiste siitä, että Suominen on kertonut sinun kuolevan kuukauden sisällä veritulppaan ja nyt väität hänen vain sanoneen niin. Mitä hän nyt sitten teki, sanoi, kirjoitti vai sekä että?

        sekoilet.


      • KohtaVäitätEttä
        ukjlkj kirjoitti:

        Sinähän tässä olet kuin joku pikkupoika, tikkari suussako kirjoittelet. Ei ole yhtään lääkäriä joka tietäisi sinun kuolevan kuukauden päästä mutta koska tietävät että on kyse jo tosi iäkkäästä miehestä, mahdollisuudet alkaa olla moninkertaisesti suuremmat kuin 20 vuotiaalla.
        Eli koska tietävät mahdolliset tilasto-todennäköisyydet iäkkään ihmisen kuolemisesta tähän leikkaukseen, heidän velvollisuutensa oli sinullekin, yksinkertaisellekin ihmisellekin sen kertoa. Eivät vain tajunneet kuinka yksinkertainen sinä todellisuudessa oletkin. Muitten koulumenestyksiin sinun on turha takertua, omasi on meille kaikille kyllä tullut jo täysin selville.

        olit itse paikalla kuulemassa mitä Suominen minulle sanoi. Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet.

        Onko koskaan tullut vajavaiseen mieleesi, että täysin terveetkin ihmiset kuolevat? Miten sen selität, että ihminen joka on nuori eikä koskaan ole sairastanut flunssaa pahempaa yllättäen kuolee. Mitä talastosi silloin sanovat?

        Pikemminkin teillä on ollut puutetta koulumenestyksessä. Jos teillä olisi tappaakaan älyä, niin keskustelisitte asiallisesti tapahtuneesta. Koska menestys on ollut vain haavetta, niin peitätte tyhmyytenne turhaan suunsoittoon.

        Asialliseen keskusteluun te ette pysty. Kysyin useaan kertaan että miten on mahdollista, että Töölön lääkärit pystyivät löytämään minusta psyykkisiä vikoja ilman tutkimusta. Sen sijaan ammattitaitoiset psykiatrit ovat minut kaksi kertaa tutkineet eivätkä ole mitään psyykkistä vikaa löytäneet. Tämä asia menee jo täysin yli älynne ja ymmärryksenne ettekä osaa antaa asiallista vastausta.


      • ÄlykästäKeskustelua
        KohtaVäitätEttä kirjoitti:

        olit itse paikalla kuulemassa mitä Suominen minulle sanoi. Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet.

        Onko koskaan tullut vajavaiseen mieleesi, että täysin terveetkin ihmiset kuolevat? Miten sen selität, että ihminen joka on nuori eikä koskaan ole sairastanut flunssaa pahempaa yllättäen kuolee. Mitä talastosi silloin sanovat?

        Pikemminkin teillä on ollut puutetta koulumenestyksessä. Jos teillä olisi tappaakaan älyä, niin keskustelisitte asiallisesti tapahtuneesta. Koska menestys on ollut vain haavetta, niin peitätte tyhmyytenne turhaan suunsoittoon.

        Asialliseen keskusteluun te ette pysty. Kysyin useaan kertaan että miten on mahdollista, että Töölön lääkärit pystyivät löytämään minusta psyykkisiä vikoja ilman tutkimusta. Sen sijaan ammattitaitoiset psykiatrit ovat minut kaksi kertaa tutkineet eivätkä ole mitään psyykkistä vikaa löytäneet. Tämä asia menee jo täysin yli älynne ja ymmärryksenne ettekä osaa antaa asiallista vastausta.

        Sinun käsityksesi asiallisesta keskustelusta on sellainen missä sinua myötäillään ja silitetään peruukiasi myötäkarvaan.mitään kritiikkiä et kestä ja vastaväitteet ovat aina älykääpiöiden esittämiä.

        Siitäkin huolimatta että senapukoululainen olit sinänitse


      • TodellaHienoa
        ÄlykästäKeskustelua kirjoitti:

        Sinun käsityksesi asiallisesta keskustelusta on sellainen missä sinua myötäillään ja silitetään peruukiasi myötäkarvaan.mitään kritiikkiä et kestä ja vastaväitteet ovat aina älykääpiöiden esittämiä.

        Siitäkin huolimatta että senapukoululainen olit sinänitse

        taas oli mietintämyssy päässä ja sait aikaan todellisen neronleimauksen. Nyt varmasti kuljet tuon jälkeen rinta rottinkilla.


      • VastaaJosOsaat
        TodellaHienoa kirjoitti:

        taas oli mietintämyssy päässä ja sait aikaan todellisen neronleimauksen. Nyt varmasti kuljet tuon jälkeen rinta rottinkilla.

        Miksi et vastannut kysymykseen siitä joko kohta Aino Mattilan asia on oikeudessa. Sinä uhosit vetäväsi hänet oikeuteen jo vuosia sitten. Vai onko oikeus jättänyt ottamatta asian käsittelyyn koska haluaa sortaa sinua?


      • OdotaAivanRauhassa
        VastaaJosOsaat kirjoitti:

        Miksi et vastannut kysymykseen siitä joko kohta Aino Mattilan asia on oikeudessa. Sinä uhosit vetäväsi hänet oikeuteen jo vuosia sitten. Vai onko oikeus jättänyt ottamatta asian käsittelyyn koska haluaa sortaa sinua?

        ja sillä aikaa kun odottelet voit kehittää jotain kivaa sanomista vaikkapa peruukista. Peruukkihan on suorastaan pop ja siitä on kiva vääntää asiaa, kun mihinkään asialliseen et pysty.


      • kjlöj
        OlisiMielenkiintoista kirjoitti:

        tietää, että mikä on ollut näiden kirjoittajien koulumenestys. Tuskinpa tarkkikselta on kovinkaan montaa L:ää tullut, sillä se huomaa jo tyylistä.

        Vaikka näille kuinka sanoisi, että Suominen sanoi minun kuolevan kuukauden kuluttua leikkauksesta, niin siitä huolimatta jankutus jatkuu.

        Näiden tyhjät aivot eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että Suominen on todella törkeä nainen. Vain todella törkeä henkilö voi antaa potilaalle suoran kuolemantuomion.

        Muisti näillä kirjoittajilla on erityisen valikoiva. Nämä muistavat vain itse keksimänsä jutut.

        Sama henkilö kirjoittaa näitä vastauksia. Ensin pikkuriikkisissä aivoissa tulee pieni oivallus ja nopeasti kirjoittamaan se ennenkuin asia unohtuu ja sitten odottamaan jos tulisi uusi.

        No niin taas sieltä kaadettiin paskaa silmille täydeltä laidalta, vaikka en kirjoittanut sanaakaan sinun tapauksestasi, kerroin vain omat kokemukseni.
        Minä EN OLE "sama henkilö", luulet vaan käyväsi vuoropuhelua yhden henkilön kanssa.


      • kjkllj
        KohtaVäitätEttä kirjoitti:

        olit itse paikalla kuulemassa mitä Suominen minulle sanoi. Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet.

        Onko koskaan tullut vajavaiseen mieleesi, että täysin terveetkin ihmiset kuolevat? Miten sen selität, että ihminen joka on nuori eikä koskaan ole sairastanut flunssaa pahempaa yllättäen kuolee. Mitä talastosi silloin sanovat?

        Pikemminkin teillä on ollut puutetta koulumenestyksessä. Jos teillä olisi tappaakaan älyä, niin keskustelisitte asiallisesti tapahtuneesta. Koska menestys on ollut vain haavetta, niin peitätte tyhmyytenne turhaan suunsoittoon.

        Asialliseen keskusteluun te ette pysty. Kysyin useaan kertaan että miten on mahdollista, että Töölön lääkärit pystyivät löytämään minusta psyykkisiä vikoja ilman tutkimusta. Sen sijaan ammattitaitoiset psykiatrit ovat minut kaksi kertaa tutkineet eivätkä ole mitään psyykkistä vikaa löytäneet. Tämä asia menee jo täysin yli älynne ja ymmärryksenne ettekä osaa antaa asiallista vastausta.

        "Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet."
        Suomessakin on kuollut transsukupuolinen henkilö SRS leikkaukseen. En muista kuoliko leikkauspöydälle, mutta kuitenkin pian sen jälkeen leikkauksen komplikaatioihin. Muualla maailmassa kuolemia on paljonkin.


      • SelväSyy
        kjkllj kirjoitti:

        "Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet."
        Suomessakin on kuollut transsukupuolinen henkilö SRS leikkaukseen. En muista kuoliko leikkauspöydälle, mutta kuitenkin pian sen jälkeen leikkauksen komplikaatioihin. Muualla maailmassa kuolemia on paljonkin.

        Totuus ei sovi Reiskan näkökantaan, siksi sitä pitää muuttaa kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla.


      • SinähänNeKaikki
        kjkllj kirjoitti:

        "Vielä ei ole yksikään transsukupuolinen kuollut leikkaukseen joten heikot ne ovat tilastotodennäköisyydet."
        Suomessakin on kuollut transsukupuolinen henkilö SRS leikkaukseen. En muista kuoliko leikkauspöydälle, mutta kuitenkin pian sen jälkeen leikkauksen komplikaatioihin. Muualla maailmassa kuolemia on paljonkin.

        kuolemat varmasti tiedät, sillä kohta väität, että niistä raportoidaan suoraan sinulle. Sinähän se olet ainakin omasta mielestäsi vastuuhenkilö joka vastaa mitä leikkauksissa tapahtuu.

        Tosiasia on se, että kaikissa leikkauksissa kuolee ihmisiä. Osa kuolee siihen, että heillä on jotain perussairauksia. Ja kaikkia sairauksia ei ole edes tiedossa.

        Täysin terveitäkin ihmisiä kuolee äkillisesti vaikka heillä ei ole tiedossa olevia sairauksia. Minäkin meinasin kuolla mitättömän pieneen naulanreikään keskellä kämmentä.

        Katua ylittäessä voi jäädä auton alle tai voi muuten vaan kuolla liikenteessä, vaikka kolarissa.

        Koko elämä on riskipeliä ja kuolema voi tulla koska tahansa, eikä sitä voi ennalta aavistaa. Kuolema oli silloinkin lähellä, kun iso jäähallin katto alkoi sortumaan ja minä olin siellä alla. Pari vuotta sitten meinasin kuolla tai loukkaantua pahasti omalla pihallani.

        Mitä sitä etukäteen murehtimaan mitä tapahtuu. Täysin turhaa tressaamista. Suosittelen sitä sinullekin, että älä sinä turhaan minun elämälläni itseäsi tressaa.


      • AsialinjanMiehiä
        SinähänNeKaikki kirjoitti:

        kuolemat varmasti tiedät, sillä kohta väität, että niistä raportoidaan suoraan sinulle. Sinähän se olet ainakin omasta mielestäsi vastuuhenkilö joka vastaa mitä leikkauksissa tapahtuu.

        Tosiasia on se, että kaikissa leikkauksissa kuolee ihmisiä. Osa kuolee siihen, että heillä on jotain perussairauksia. Ja kaikkia sairauksia ei ole edes tiedossa.

        Täysin terveitäkin ihmisiä kuolee äkillisesti vaikka heillä ei ole tiedossa olevia sairauksia. Minäkin meinasin kuolla mitättömän pieneen naulanreikään keskellä kämmentä.

        Katua ylittäessä voi jäädä auton alle tai voi muuten vaan kuolla liikenteessä, vaikka kolarissa.

        Koko elämä on riskipeliä ja kuolema voi tulla koska tahansa, eikä sitä voi ennalta aavistaa. Kuolema oli silloinkin lähellä, kun iso jäähallin katto alkoi sortumaan ja minä olin siellä alla. Pari vuotta sitten meinasin kuolla tai loukkaantua pahasti omalla pihallani.

        Mitä sitä etukäteen murehtimaan mitä tapahtuu. Täysin turhaa tressaamista. Suosittelen sitä sinullekin, että älä sinä turhaan minun elämälläni itseäsi tressaa.

        Heti kun Reiskalle kerrottiin hänen olleen väärässä alkoi vittuilu. Tässä siis nähtiin taas esimerkki hänen peräänkuuluttamasta asiallisesta keskustelusta.


      • KerroIhmeessäEttä
        AsialinjanMiehiä kirjoitti:

        Heti kun Reiskalle kerrottiin hänen olleen väärässä alkoi vittuilu. Tässä siis nähtiin taas esimerkki hänen peräänkuuluttamasta asiallisesta keskustelusta.

        mitä nyt olen vittuillut? Onko se jotain vittuilua, kun kerroin, että koko elämä on riskipeliä? Ja jos sinun aivosi pystyvät muuttamaan sen vittuilu muotoon, niin kerro meille muillekin, että mitä vittuilua siinä oli.

        Mielestäni vain kerroin asiallisesti mitä minulle on tapahtunut.


      • TyyliKullakin
        KerroIhmeessäEttä kirjoitti:

        mitä nyt olen vittuillut? Onko se jotain vittuilua, kun kerroin, että koko elämä on riskipeliä? Ja jos sinun aivosi pystyvät muuttamaan sen vittuilu muotoon, niin kerro meille muillekin, että mitä vittuilua siinä oli.

        Mielestäni vain kerroin asiallisesti mitä minulle on tapahtunut.

        Sinun käsityksesi asiallisuudesta eroaa kovasti yleisestä käsityksestä.


      • KerroNytLopultakin
        TyyliKullakin kirjoitti:

        Sinun käsityksesi asiallisuudesta eroaa kovasti yleisestä käsityksestä.

        mitä taas tein? Kysin asiallisesti, että missä kohtaa olin väärässä ja millä tavalla vittuilin? Tämäkin taas ylittää älynne kapasiteetin joten vastausta en tule saamaan.


      • u7yt565e65r56

        Kyllä sinä vittuilit ja nyt yrität vääntää mustaa valkoiseksi.
        Nuo asiat mitä kirjoitit on jokaiselle päivänselviä asioita, mutta kirjoitit ne vittuilumielessä kun jäit tappiolle.


      • HuonoNeuvo

        Ei taida psykiatreista olla mitään apua jos kerran ovat todenneet sinutkin terveeksi.


      • MiksiTervettäIhmistä
        HuonoNeuvo kirjoitti:

        Ei taida psykiatreista olla mitään apua jos kerran ovat todenneet sinutkin terveeksi.

        ei todettaisi terveeksi?


      • KukaMokasi
        MiksiTervettäIhmistä kirjoitti:

        ei todettaisi terveeksi?

        Terve pitääkin todeta terveeksi. Mutta kuka oli se osaamaton lääkäri joka sinut terveeksi totesi?


      • KoskaOletIlmeisen
        KukaMokasi kirjoitti:

        Terve pitääkin todeta terveeksi. Mutta kuka oli se osaamaton lääkäri joka sinut terveeksi totesi?

        varma siitä, että minussa on jotain vikaa, niin kerro mitä se vika on.


      • Nokikkain_tulisi_turpiin
        KoskaOletIlmeisen kirjoitti:

        varma siitä, että minussa on jotain vikaa, niin kerro mitä se vika on.

        Ainakin joitain vikaa on ihmisessä joka kirjoittelee tuollaisia törkytekstejä.
        Harmi että ylläpito poistaa vain kaikkein törkeimmät tekstit. Saisi poistaa kaikki ilmiannetut tekstit.


      • MitäTörkytekstejä
        Nokikkain_tulisi_turpiin kirjoitti:

        Ainakin joitain vikaa on ihmisessä joka kirjoittelee tuollaisia törkytekstejä.
        Harmi että ylläpito poistaa vain kaikkein törkeimmät tekstit. Saisi poistaa kaikki ilmiannetut tekstit.

        Mitä törkeää on siinä jos kirjoittaa saamastaan ala-arvoisesta kohtelusta?


      • KunKertaKysyt
        KoskaOletIlmeisen kirjoitti:

        varma siitä, että minussa on jotain vikaa, niin kerro mitä se vika on.

        Voin kertoa, että se vikapaikka on päässäsi, enkä nyt puhu puuttuvasta tukasta.


      • KäviKutenarvelinkin
        KunKertaKysyt kirjoitti:

        Voin kertoa, että se vikapaikka on päässäsi, enkä nyt puhu puuttuvasta tukasta.

        Kysyin selvällä Suomen kielellä, että mitä törkeää on siinä, kun kirjoittaa ala-arvoisesta kohtelusta jonka uhriksi on joutunut.

        Kävi kuten arvelinkin. Vastausta kysymykseeni en saanut.


      • KerroMiksi
        KäviKutenarvelinkin kirjoitti:

        Kysyin selvällä Suomen kielellä, että mitä törkeää on siinä, kun kirjoittaa ala-arvoisesta kohtelusta jonka uhriksi on joutunut.

        Kävi kuten arvelinkin. Vastausta kysymykseeni en saanut.

        Miksi sinulle pitäisi vastata koska et koskaan vastaa itsekään?


      • Nokikkain_tulisi_turpiin

        Annoit oikein hyvän esimerkin: Viimeinen lause. Suurin osa viesteistäsi on tuollaista herjaamista.


      • KenelleSinäMukaPystyt
        Nokikkain_tulisi_turpiin kirjoitti:

        Annoit oikein hyvän esimerkin: Viimeinen lause. Suurin osa viesteistäsi on tuollaista herjaamista.

        turpiin antamaan?


    • kirurginvuorotteluvapaa

      Tällähetkellä on todella huono jonotilanne ja hoitotakuu 6kk ei todellakaan toteudu, että kannattaa varautua ainakin vuoden jonotukseen.

      • kjllkl

        Jos jonotus menee yli 6 kuukauden, siitä kannattaa valittaa Valviraan. Kunhan tulee riittävästi valituksia niin HYKS saa uhkasakon ja johan alkaa löytyä työtunteja kirurgeille. Edellisellä uhkasakkokerralla jono purettiin niin tehokkaasti että hetken MtoF jono oli nolla ja FtoM kuukauden tai pari. Lääkärit jopa toivovat näitä valituksia koska eivät pysty itse vaikuttamaan päättäjiin.

        Tällä hetkellä jonotus todellakin kestää pitkään, vaikka se laskettaisiin virallisesta jonoon asettamisesta (poliklinikkakäynnistä).


    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      355
      3163
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      121
      1176
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1157
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      133
      943
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      737
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      717
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      679
    Aihe