TOSI SEURAKUNNAN JA SEN PERUSTUS RAAMATUN VALOSSA

IhmettelenSuuresti

Jos HALUAMME elää ikuisesti Jumalan uudessa maailman ajassa, niin meidän täytyy tunnustaa tosi seurakunta eli kirkko ja sen perustus, viitaten niihin Jeesus sanoi:
Matteus 16:18

Mikä on tämä seurakunta ja mikä on se kallio, jolle se on perustettu ?
Tämä palsta ei anna siihen oikeaa vastausta.
Raamattu antaa meille OIKEAT vastaukset.

6

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhmettelenSuuresti

      Vaikka monet nimittävät rakennuksia, joihin ihmiset kokoontuvat jumalanpalveluksiin, " "kirkoiksi ", niin tiedätkö, ettei Raamattu missään käytä niistä sitä nimitystä ? Raamatussa sana " Kirkko " sikäli kun se jossakin raamatunkäännöksessä esiintyy, viittaa AINA IHMISIIN, todellisuudessa ihmisjoukkoon eli seurakuntaan
      Filemonille 2.

      Tosi seurakuntaa verrataan ihmisruumiiseen, koska siinä on monta jäsentä, mutta vain yksi pää niin kuin ihmisruumiissakin. Henkeytetty Raamattu sanoo:
      Efesolaisille 1: 22 - 23

      Että Jumala on tehnyt Kristuksen KAIKEN pääksi seurakunnalle, joka on hänen ruumiinsa. Tätä seurakuntaa verrataan myös Kristukselle kihlattuun neitsyeen, koska ryhmänä tosi seurakunnan jäsenet tulevat olemaan läheisessä yhteydessä Kristukseen niin kuin vaimo mieheensä. Kirjoittaessaan eräille seurakunnan jäsenille apostoli Paavali sanoi:
      2. Korinttolaisille 11:2

      Kyseessä on siis puhdas seurakunta, jossa ei ole maailmallista turmellusta ja joka on USKOLLINEN Päälleen Jeesukselle Kristukselle.

    • Selkeyttä

      Matt. 16:18 on todella hyvä kohta. Kannattaa mainita myös muita jakeita:

      13 Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: "Kuka Ihmisen Poika* on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?" [16:13-20: Mark. 8:27-30; Luuk. 9:18-21]
      14 He vastasivat: "Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista." [Matt. 14:2]
      15 "Entä te?" kysyi Jeesus. "Kuka minä teidän mielestänne olen?"
      16 Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika." [Matt. 14:33; Joh. 6:69, Joh. 11:27; Ap. t. 9:20; 1. Joh. 5:5]
      17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. [Matt. 11:27; Gal. 1:15,16]
      18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari*, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. [Nimi Pietari, kreikaksi Petros, pohjautuu sanaan 'kallio'.][Joh. 1:42; Ef. 2:20; Ilm. 21:14]
      19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu." [Jes. 22:22; Matt. 18:18; Joh. 20:23; Ilm. 3:7]
      20 Sitten hän kielsi opetuslapsiaan kertomasta kenellekään, että hän oli Messias. [Matt. 17:9]

      Mikä oli se kallio, jolle kirkon tuli rakentua? Ei se ollut Pietari henkilönä, vaan se mitä hän sanoi Kristuksen olevan: 16 Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika."
      Pietarilla oleva todistus Kristuksesta Jumalalta Pyhän Hengen kautta oli se todistus, kallio, jolle kirkon tuli rakentua. Lisäksi kirkossa tulee olla se organisaatio, jonka Kristus asetti eli apostolinen johto. Se oli tarkoitettu pysyväksi. Niinpä Juudaksen tilalle valittiin Mattias. Lisäksi kirkossa tuli olla profeettoja, kuten tästä ilmenee. Apostolit olivat myös profeettoja, joista Pietarilla oli avaimet eli johtamisen valtuus:

      Perustusta käsitellään tässä laajemmin:
      Ef. 2
      19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
      20 apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
      21 jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
      22 ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

      Kirkon tuli olla yhtenäinen eli yksi eikä niin kuin nyt, että on tuhasia erilaisia kirkkoja ja suuntia.

      • IhmettelenSuuresti

        Kuka on tosi seurakunnan perustus ?
        Jeesus Kristus osoitti SELVÄSTI, että HÄN ITSE on tämä perustus. Hän sovelsi ennustukseen itseensä sanoen:
        Psalmit 118: 21 - 22
        Matteus 21: 42 - 44
        Apostoli Paavalikin todistaa puolestaan, että Jeesus on KULMAKIVI kirjoittaessaan Efeson kristityille
        Efesolaisille 2:19 - 20
        Apostoli Paavali oli hyvin varma tästä asiasta, sillä hän sanoi toisaalla:
        1 Korinttolaisille 3:11
        Tosi seurakunnalla ei varmasti voisi olla PAREMPAA eikä LUJEMPAA perustusta kuin Kristus Jeesus. Hänen oma täydellinen lunnaiksi annettu ihmiselämänsä tekee tämän jumalallisen järjestelyn mahdolliseksi. Mutta MITEN voimme saattaa tämän Jeesuksen ja Paavalin todistuksen sopusointuun sen kanssa, mitä Jeesus sanoi Pietarille:
        Matteus 16:18
        Voimme olla VARMAT, ettei siinä tule olemaan ristiriitaa.


    • IhmerrelenSuuresti

      Pietari oli juuri tunnustanut Jeesuksen Kristukseksi (eli Messiaaksi), elävän Jumalan pojaksi. Jeesus sanoi: (otetaan uudestaan sama jae)
      Matteus 16:18
      Jotkut ymmärtävät näiden sanojen merkitsevän, että Jeesuksen kirkko eli seurakunta rakennetaan perustukselle, jona on Pietari. ( Tämä on roomalaiskatollisen kirkon virallinen kanta.)
      Mutta paljon tärkeämpää on tietää, miten Pietari Itse ymmärsi Jeesuksen sanat. Pietari sanoi Herrasta Jeesuksesta:
      1. Pietarin kirje 2: 4 - 8
      Nämä Pietarin sanat osoittavat, että hän ymmärsi niin kuin Apostoli Paavalikin Jeesuksen olevan "kulmakivi", "kallio", jolle seurakunta on rakennettu. Pietari on vain yksi niistä 144 000 "elävästä kivestä", jotka muodostavat tosi seurakunnan.
      Johanneksen ilmestys 7:4 - 8
      On totta, että Pietari nautti suurista eduista Jeesuksen Kristuksen apostolina. Mutta missään hän ei sano ajatelleensa, että hän olisi ollut apostoleista ensimmäinen. Eikä missään Raamatussa (UT) mainita, että muut apostolit ja opetuslapset olisivat tunnustaneet Pietarin "paaviksi" ja kunnioittaneet häntä sellaisena. Kerrankin apostoli Paavali havaitsi tarpeelliseksi nuhdella Pietaria eli (Keefasta, alun perin nimeltään Simon) julkisesti, koska hän ei ollut menetellyt sopusoinnussa tosi kristillisen uskon kanssa. Se tosiseikka, että Pietari oli väärässä tässä uskoa ja moraalia koskevassa asiassa, ja myös se, että Paavali epäröimättä oikaisi häntä julkisesti, osoittaa, ettei Pietaria pidetty apostolien, eikä varhaisseurakunnan "erehtymättömänä" päänä.
      Galatalaisille 2:11 - 14
      Tosi seurakunnassa on vain yksi Pää, Jeesus Kristus, joka ylösnousemuksensa jälkeen "pysyy iankaikkisesti" eikä siksi tarvitse seuraajaa
      Heprealaisille 7:23 -25

    • IhmettelenSuuresti

      Jeesus on pää, ei jaa seurakuntaruumistaan pappisluokkaan ja "tavallisen kansan" muodostamaan maallikkoluokkaan. Jeesus sanoo seuraajilleen:
      Matteus 23:8 - 10
      Jeesus osoittaa täten, että niiden keskuudessa, jotka muodostavat tosi seurakunnan, EI OLE mitään luokkajakoa, Hän järjesti kuitenkin niin, että miehet ottaisivat johdon kristillisessä seurakunnassa, palvelisivat veljiensä hengellisiä tarpeita ja järjestäisivät hyvän uutisen saarnaamistyön. Jeesus sanoi, ettei sellaisten pitänyt "herroina hallita" veljiään vaan olla heidän orjiaan eli palvelijoitaan.
      Matteus 20:25 - 28
      Pitääkö se paikkansa niistä papeista, jotka tunnette?
      Soveltuakseen Raamatun kuvaukseen tosi seurakunnasta siihen kuuluvien täytyy olla YKSIMIELISIÄ Palvonnassaan. Apostoli Paavali kirjoitti tästä:
      1. Korinttolaisille 1:10
      Emme voi siis Raamatun mukaan odottaa että löytäisimme heidät hajaantuneina kaikkiin kristikunnan ristiriitaisiin uskontoihin. Heidän täytyy olla kokoontuneina VAIN YHTEEN Raamatun mukaiseen maailman laajuiseen seurakuntaan.
      Efesolaisille 4:4 ja 5
      TOSI SEURAKUNNAN JA SEN PERUSTUKSEN ARVOSTAMINEN
      Kristuksen, Päänsä, alaisuudessa olevien tosi seurakunnan jäsenten sanotaan tulevan "Aabrahamin siemeneksi, perillisiksi lupauksen mukaan"
      Galatalaisille 3:29
      Tämän lupauksen mukaan kaikki muut tottelevaiset ihmiset tulevat siunatuiksi Jeesuksen Kristuksen ja hänen seurakuntansa kautta.
      1. Mooseksen kirja 22:18
      Raamattu ennusti, että Kristuksen valtakunnan perustamisen aikaan maan päällä olisi jäljellä vain jäännös näistä "ylhäällä olevan Jerusalemin" Jumalan taivaallisen seurakunnan, lapsista.
      Galatalaisille 4:26
      Johanneksen ilmestys 12:10 ja 17
      Jeesus sanoi näitä hänen seurakuntansa maan päällä olevia palvelijoita "uskolliseksi ja ymmärtäväiseksi palvelijaksi". Jeesus sanoi myös, että ne, joiden havaittaisiin uskollisesti palvelevan hänen tullessaan toimintatyöhönsä , määrättäisiin "kaiken (hänen) omaisuutensa hoitajaksi", toisin sanoen Kristuksen valtakunnan kaikkien maallisten etujen hoitajaksi. He ottaisivat johdon perustetun valtakunnan Raamatun sanan saarnaamisessa kaikille kansoille "lopun aikana"
      Matteus 24:14
      Matteus 24:45 - 47
      Matteus 25: 19 - 23
      Kaikkien niiden, jotka nykyään toivovat saavansa ikuisen elämän Jumalan uudessa maailman ajassa, on TUNNUSTETT AVA tämä järjestely. Jeesus näet sanoi, että hän erottaa tänä "lopun aikana" suosion asemaan niille hyvää tekevät, jotka maan päällä ovat jäljellä, hänen "veljistään", hänen perijätovereistaan, jotka muodostavat kristillisen seurakunnan
      Matteus 25:31 - 40
      He ovat jäljellä olevia "eläviä kiviä", joka rakennetaan hengellisiksi huoneeksi eli temppeleiksi, "paikaksi, missä Jumala asuu hengen välityksellä".
      1. Pietarin kirje 2:5
      Efesolaisille 2:20 - 22
      Ne jotka tekevät "tekevät hyvää" tämän temppeliluokan jäsenille, kuvaillaan ilmestyskirjassa "suureksi joukoksi", jotka tulee Jumalan suojeluksen alaisuuteen. Pane myös merkille, että he palvelevat iloiten Jumalaa "päivät ja yöt hänen temppelissään", tosin sanoen hengellisen temppeliluokan, kristillisen seurakunnan, jäännöksen yhteydessä.
      Johanneksen ilmestys 7:9 - 10 ja 15
      Nämä lampaankaltaiset ihmiset sanovat Aabrahamille annetun lupauksen perillisille itse asiassa:
      Sakarja 8:23
      Samoin kuin tosi kirkkoon eli seurakuntaan kuuluvat vaeltavat uskollisesti Kristuksen askeleissa ja julistavat Valtakunnan sanomaa, nämäkin lampaankaltaiset "käyvät heidän kanssaan" palvellen Jumalaa heidän mukanaan.
      Teemmekö niin? Jos teemme, niin voimme ODOTTAA ikuista elämää maan päällä sekä kaikkia MUITA siunauksia, jotka virtaavat Kristukselta ja hänen kirkastetulta seurakunnaltaan taivaista.

      Nyt ei ole kenelläkään enää epäselvää tällä palstalla, mihin seurakuntaan pitää liittyä, kun sitä tarkastellaan Raamatun valossa......Mormoonikirkko ei sitä ole ollut koskaan.
      Siitä huolimatta Mormoonienkin pitää saada tietää totuus, siihen velvoittaa Matteuksen lähetyskäsky.
      Matt. 28:19 - 20

      • Maunoylivieskasta

        Huomaa, että olet lukenut Raamattua tosi perusteellisesti!
        Kiitos opetuksesta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe