suako 10 000e rakennettua talon maaseuvulle

ramppe1

pitäs talo rakentaa,paikallisilla duunareilla maaseuvulle.10000e kuulemma,jo suapi pienen talon rakennettua?

72

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilipalipoika

      No tontista joutuu falle maksamaan noin 200% ylihintaa, eli 1000e tontin saat 3000-4000 eurolla. aaltopelti ja muutama tukipuu eivät sitten enää paljoa maksakkaan. Näin ollen talon saa asumiskuntoon n. 7000 eurolla. Vähän kun viitsii nähdä vaivaa ja etsiä aaltopellit tunkiolta niin kuin me teimme. Talomme kokonaiskustannukset jäivät alle 5000euron. Erosin vuonna 2007 ja myin menestyvän firmani Nasalle 600 000 $ kaikki kulut kun ottaa pois niin tililleni kopsahti 480 000e .Nykyään toimin liikennelentäjänä finnairilla osa-aikaisesti ja vaimoni on lääkäri, teini ikäiset lapsemme juhlivat tänä juhannuksena mökillämme kavereidensa kanssa. Lapsillamme alkoi kesäloma jo pari viikkoa sitten. Ammatikseen tyttö pelaa KHL:ssä ja poika NHL:ssä. Me nautimme juhannuksesta täällä Pattayalla. Vuokrasimme lentotukialuksen miehistöineen ja opettelemme soittamaan ukuleleä autiolla saarella smoking on the wateria Eiku, eiku metodilla. Tiedän ettei kaikilla mene yhtä hyvin, mutta hyvää kesää sinne Suomeen.

      • notwelcome

        Uusi ammattikadehtija saapunut trollaamaan ketjuja.


      • riippuupaikasta

        Älä kuule unta näe. Tontti maksoi juuri sen mitä pyydettiin paikalliseltakin. Sinuahan on tietenki kusetettu ja sekin on tiedossa. 25 000 - 30000 ekee taloon . Tonttiin
        muutama tonni korkeintaan. Saa jo ihan hyvän ja tilavan.


      • onnäitänähty
        riippuupaikasta kirjoitti:

        Älä kuule unta näe. Tontti maksoi juuri sen mitä pyydettiin paikalliseltakin. Sinuahan on tietenki kusetettu ja sekin on tiedossa. 25 000 - 30000 ekee taloon . Tonttiin
        muutama tonni korkeintaan. Saa jo ihan hyvän ja tilavan.

        Se mikä maksaa millin 1 000 000-1 500 0000 Thb maaseudulla maksaa vaikka Pattayalla 2-3 milliä ja saa ihan riittävän hyvän ja hienon talon.


    • kauansittenrakennuttanut

      Kyllä tuolla summalla onnistuu, tosin ei mitään erinomaista saa. Mikäli rakentaa, suosittelisin itse olemaan paikalla, niin tulos voi olla parempi.

      • väiskisääksi

        Joo, ja kun itse tekee niin saa sellaisen minkälainen tulee.


      • Thaimaa1
        väiskisääksi kirjoitti:

        Joo, ja kun itse tekee niin saa sellaisen minkälainen tulee.

        Älä väiskisääksi anna lain vastaisia neuvoja.

        Oman talon rakentaminen tai rakennuttaminen

        Thaimaassa ei ns. hartiapankkirakentaminen ole mahdollista. Kaikki, omankin talon, rakentaminen on työluvan vaativaa. Lisäksi tulee muitakin lupavaatimuksia huomioon otettavaksi. Älä missään tapauksessa ota vastaan edes ns. naapuriapua muilta ulkomaalaisilta. Jos joku ulkomaalainen valvoo projektiasi, kun et ole itse paikalla, varmista että hänellä on juuri tähän työhön vaadittava työlupa. Jos rikot näitä neuvoja vastaan, otat melkoisen riskin, koska myös työn teettäjä joutuu vaikeuksiin , ei pelkästään tekijä.

        Jos päädyt rakennuttamiseen, kannattaa luottaa paikalliseen ammattitaitoon ja kokemukseen. Thaimaassa on rakennettu tähän ilmastoon ja olosuhteisiin soveltuvia taloja jo silloin, kun suomalaiset kulkivat metsissä oravia metsästämässä ja asuivat tilapäismajoissaan. Kannattaa lukea ensin joku asiaa selventävä kirja, kuten esimerkiksi Philip Brycen How to buy land and build a house in Thailand. Suomalaiset ratkaisut eivät aina ole tänne sopivia, koska meillä ei ole routaa maassa, ilmanvaihto ja tuuletus ovat tärkeitä samoin varjoisuus ja muu auringolta suojautuminen. Lämpöä yritetään pitää ulkona eikä sisällä niin kuin suomessa. Sähkö ja vesi ja jätevesiratkaisut ovat erilaisia, materiaalit ovat paljolti suomalaisesta poikkeavia.

        Eri virastoissa asioiminen

        Alue, jolla tuleva asuntosi sijaitsee voi olla keskustassa eli Mueang Hua Hin, tai jossakin kylässä, Muu Baan. Kylä taas on alueella, tambon, joka taas on isommalla alueella, Amphöö, joka taas sijaitsee provinssissa, Changwat. Kylässä on päällikkö, joka hoitelee kylän asioita. Tambonissa on Opodor virasto, joka huolehtii mm. puhtaanapidosta. Amphur virasto hoitaa mm. avioliiton rekisteröintejä, avioeroja, tallentaa testamentteja , sieltä voi aloittaa myös yellow bookin hankinnan, jos sellaista katsoo tarvitsevansa. Amphöön alueella toimii myös Land Office eli land departement. Se hoitaa maanmittaukset, kirjaa omistajanvaihdokset, maanvuokrasopimukset.

        Lisäksi on muitakin virastoja ja laitoksia, joissa voit joutua asioimaan. Vesiasiat hoitaa kaupungissa Hua Hinin vesilaitos ja ylempänä sisämaassa Pranburin vesilaitos. Sähkölaitokselta saat sähköliittymän, rakennuslupa-asiat hoitaa tietääkseni Tessabaan.

        Kaikki asiat on itsekin hoidettavissa, edellyttää ainakin englannin kielen osaamista, mielellään vielä ns. taikkuenglantina ja helpottaa usein, jos osaa edes vähän thaita.

        Jos kielitaito ei riitä tai jos haluaa päästä helpommalla, voi aina maksaa jollekin asian hoitamisesta ja roikkua muuten vaan mukana. Suosittelen kuitenkin että aina kun mahdollista, hoidat asiasi itse, koska se on ainoa keino oppia asioiden hoitaminen tässä maassa.

        Esimerkiksi me asumme Moobaan 7 kylässä, Hinlekfain tambonissa, Hua Hinin Amphöössä ja Prachuabin Changwatissa, sähkö tulee Hua Hinin sähkölaitokselta ja vesi Pranburista eli asiointipaikkoja on monta.

        Ilmeisesti sotilashallinto sai aikaan sen, ettei enää edes Land Officessa tarvitse maksaa mitään pöydäalusrahoja asioiden hoitamiseksi.


      • totuusesiinperkele

        Oikeassa olet. Ei kannata antaa väärää tietoa. Thaimaalaisten tekemän tutkimuksen mukaan maassa ei muuten ole prostituoituja lainkaan.


    • keräilijäosaa

      Muutamassa talossa olen käynyt, niin Suomessa kuin Thaimaassakin, jotka eivät ole varsinaisesti maksaneet mitään.

    • ramppe1

      eli,kyllä sillä hinnalla jonkunlaisen talon rakentaa.en tarvitse mitään luxusta.

    • ramppe1

      maa pläntti,on jo ostettu ja maksettu

    • Thaimaa1

      300,000 or 500,000 bahts only. Sain eilen talojen kuvia Thaimaasta. Tässä hintahaarukka pelkistä taloista rakennettuna. Olen käynyt paikanpäällä katsomassa taloja muutamassa paikassa. Keittiöt ovat Suomalaisittain katsottuna surkeita.
      Itselläni on myös ajatuksena rakentaa talo Thaimaahan Mekong joen rannalle. Talosta olisi näkymä Mekong joelle ja Laosiin. Maapaikan koko on 1600m2.

      • halpa-Laos

        Tua on hyvä idea, itsellä kans suunnitelmissa tulevaisuudessa tua rajan läheisyyteen rakentaminen tai kokonaan Viantianeen muutto ei kuitenkaan ihan keskustaan, vaikka aika rauhallinenhan sekin on jos ei hippien huudahduksista välitä . Alkaa olemaan hinnat kohtuudessa ja erittäin hyvää patonkia


      • Thaimaa1
        halpa-Laos kirjoitti:

        Tua on hyvä idea, itsellä kans suunnitelmissa tulevaisuudessa tua rajan läheisyyteen rakentaminen tai kokonaan Viantianeen muutto ei kuitenkaan ihan keskustaan, vaikka aika rauhallinenhan sekin on jos ei hippien huudahduksista välitä . Alkaa olemaan hinnat kohtuudessa ja erittäin hyvää patonkia

        Laos on entinen Ranskan alusmaa ja he ovat jättäneet Laosiin ruokakulttuurinsa. Missään en ole syönyt niin hyvää täytettyä patonkia, kuin Luang prabangissa, Vientianessa ja yleensä Laosissa.
        Sinulla näyttää olevan talohaave samalla suunnalla kuin minulla. Hinnat ovat kohillaan kun pysytään poissa turistikohteista.
        Maapaikan 1600m2 hinta taloinen 1500000THB. Tontille voi rakentaa kaikkiaan kolme taloa. Ei paha.
        Monimutkaisten omistusjärjestelyjen kautta omistan tästä paikasta lain salliman osuuden.
        Ilmainen neuvo. Sijoita rahaa Thaimaahan juuri sen verran kuin sinulla on varaa menettää jos kaikki menee pieleen.


      • laki-asiantuntija

        Ei niiden omistusjärjestelyjen kovin kummallisia tarvi olla. Vaimon nimillä oleva yhdessä hankittu omaisuus menee Thaimaan lain mukaan puoliksi eron yhteydessä, ja voit hakea osuuttasi juridistisin keinoin. Se vaan, että noissa tapauksissa hommaan menee monia vuosia ja asianajajasi kulut voivat olla korkeammat kun puolet tuosta miljoonasta viidestäsadastatuhannesta batista. Sen takia varsin vähän fallet lakiosuuksiaan käräjillä vaativat. Sun nimilläs tuo maapaikka ei voi olla edes puoliksi vaimosi kanssa. Sä voit perustaa eukkos kanssa firman joka omistaa maapaikan sulla 49% ja Thaikkumuijallas 51% ja päätäntä valta. Silloin ei kannata käydä vieraissa :-D Tai muijas päättää myydä koko tilan siskolleen 2000 paaterolla. 30 30 vuoden maan vuokra sopimus on mielestäni käytännöllisin. Kaikki jää loppujen lopuksi thaimaalaisille, mutta sä saat tehdä tilalla mitä haluat niin kauan kun elät paitsi myydä sitä. Joskus se jää omille thaikku akan kanssa tehdylle lapselle/lapsille. joskus petolliselle aviovaimolle. Liittoja on niin erilaisia.


    • vähintään5X

      Kun talo tehdään länkkäritasoiseksi ilmastointeineen uima-altaineen, sen kustannustaso nousee ainakin viisinkertaiseksi.

      • uimataidotonteri

        Uima-allas maksaa saman verran kun halpa talo, onneksi emme tarvitse. Ilmastointilaite maksaa sen 50 000b makuuhuoneeseen tarvii yhden, muualle riittää fanit,


      • loputonrahasuo

        JA YLLÄPITO maksaa thain talon verran vuodessa


      • taaskusetettiin
        uimataidotonteri kirjoitti:

        Uima-allas maksaa saman verran kun halpa talo, onneksi emme tarvitse. Ilmastointilaite maksaa sen 50 000b makuuhuoneeseen tarvii yhden, muualle riittää fanit,

        Otetaan nyt yksi nolla pois 50 000 tonnista niin ollaan lähempänä totuutta. Voithan
        sinä maksaa vaikka 100 000 ilmastointilaitteesta. Itse saan sillä pienen tontin.


      • TurhatUnelmatPois
        loputonrahasuo kirjoitti:

        JA YLLÄPITO maksaa thain talon verran vuodessa

        Uima-altaan elinkaarikustannus muodostuu sen 10 vuoden aikana, jonka se kestää, talon kuluja korkeammaksi.


      • uimataidotonteri
        taaskusetettiin kirjoitti:

        Otetaan nyt yksi nolla pois 50 000 tonnista niin ollaan lähempänä totuutta. Voithan
        sinä maksaa vaikka 100 000 ilmastointilaitteesta. Itse saan sillä pienen tontin.

        Selvennyksenä taaskusetettiin tietäjälle. Tarkoitin ilmastointilaitetta, en jääpalakonetta.


      • mullaonsellainenmyös
        uimataidotonteri kirjoitti:

        Selvennyksenä taaskusetettiin tietäjälle. Tarkoitin ilmastointilaitetta, en jääpalakonetta.

        Ilmastointilaite maksaa n.5000 THB. Mene vaikka kaupasta katsomaan jos et usko.


      • söderkullare

        Ja defan lohkolämmitin johtoineen 85e. Vitun puupää


      • Thaimaa1
        söderkullare kirjoitti:

        Ja defan lohkolämmitin johtoineen 85e. Vitun puupää

        Vitun puupää.
        Tämän kaltaiset viestit eivät kuulu tähän keskusteluketjuun.


    • Teppo68

      Ulkomaalainen ei voi omistaa maata thaimaassa, eli ei voi...eli taloa ei voi rakentaa

      • gylgyl

        Talon voi tietenkin rakentaa. Tontin omistusjärjestelyjä on monenlaisia. Leasing, vuokraus, yritystontti, vaimolle, työntekijälle tai yhtiökaverille 51% tontista jne. jne.


      • Teppo68

        Jos sinulla on thai vaimo, hän voi ostaa tontin tietyin rajauksin, ja hänellä on näyttää tuloja että on itse hankkinut tontti rahat, sekä sopimus ero tilanteessa et tule vaatimaan aviooikeuden pohjalta puolta itsellesi, tontin voi vuokrata 33 vuodeksi, muu on rempulointia.


      • Thaimaa1
        Teppo68 kirjoitti:

        Jos sinulla on thai vaimo, hän voi ostaa tontin tietyin rajauksin, ja hänellä on näyttää tuloja että on itse hankkinut tontti rahat, sekä sopimus ero tilanteessa et tule vaatimaan aviooikeuden pohjalta puolta itsellesi, tontin voi vuokrata 33 vuodeksi, muu on rempulointia.

        Thaikkuvaimon tontille rakentaminen

        Usein farangimies rahoittaa thaikkuvaimon ostaman tontin. Kun tontti rekisteröidään ulkomaalaisen kanssa naimisissa olevalle Thaille, vaatii Land office kirjallisen vakuutuksen, että miehellä ei ole vaatimuksia kiinteistön suhteen, vaan että se kuuluu yksin vaimolle ja että se on hankittu pelkästään thaipuolison varoilla. Tietysti vaimo voi sitten vuokrata tontin miehelleen pitkällä sopimuksella, mutta avioerotilanteessa tilanne ei sitten olekaan selvä. Omistushan jää vaimolle. Yleensä mies saa lähteä muualle suunnittelemaan seuraavan kohteen rakentamista ja vaimo jää kotikylään talonsa kanssa.

        On sanottu, että Thaimaahan kannattaa sijoittaa juuri sen verran kuin on valmis menettämään. Kun ottaa huomioon, että kaikista sotilasvallankaappauksista huolimatta Thaimaan talous ja järjestys maassa on erittäin vakaa, ovat riskit omaisuuden menettämiseen suuremmat monissa muissa maissa. Toisaalta kun matkailu elinkeinona koko ajan kaikesta huolimatta kasvaa, on taloon tai muuhun asuntoon sijoittaminen tuottavaakin. Myös muu sijoittaminen esim. rahamarkkinoille on turvallista ja tuottavaa.

        Jos siis kaikista riskeistä huolimatta olet harkitsemassa vuokraamisen sijasta oman asunnon hankkimista, pidän condominiumin ostoa omiin nimiin tai pitkäaikaista vuokrasopimusta ja talon rekisteröintiä omiin nimiisi kaikkein turvallisimpana, koska ne ovat selkeästi lain mukaisia eikä niihin todennäköisesti tule kohdistumaan muutospaineita ja joka tapauksessa kannattaa hankkia jo jonkin aikaa valmiina ja käytössä ollut asunto tai talo ja välttää kaikkea keskeneräistä, koska vain siinä tapauksessa voi tietää varmasti, mitä on hankkimassa.


      • anneli-terävä

        Teppo68, ulkomaalainen voi rakentaa pattayalle vaikka pilven piirtäjän, niin kuin moni ulkomaalainen sijoitusyhtiö on tehnytkin. Maata et voi omistaa, Muijas voi tai voit tehdä sen 30 30 vuoden vuokrasopimuksen maan käytöstä.


    • ramppe1

      2pientä makuu huonetta ja isompi olohuone avokeittiöllä.olis suunnitelmissa.ja europe vessa tietysti ja suihku.

    • ramppe1

      tulisko noin,60-70neliöö.talo.ihan sopiva,myöhemminhän voi parannella ja tehdä muutos töitä.Jos on rahhoo.mutta kyllä mulle tämmönen kelpaa.

    • ramppe1

      tontti on noin 200kertaa200h

    • ramppe1

      tai 200m kertaa 200m

    • paalutuspäälle

      riittää hyvin, anna mennä vaan.

    • Thaimaa1

      Tässä vähän maan hintaa Mekong joen varrella.
      Price about 550.000 bahts
      13M and long 52M

      • rouudtripppimies

        Tunnetko Mekong joen seutuja? Kauniita seutuja kyllä ja joki tuo vehreyttä. Sen mitä minä olen joihinkin vuoden aikoihin käynyt Mekongin ja Kwain ja joillakin muilla joen rannoilla niin hyönteistä on aivan vitukseen. En välttämättä lähtisi rakentelemaan ympärivuotista asumusta joen varteen Kaakkois-Aasiaan. Jopa Paissa (pohjoisthaimaata, viime viikolla oltiin 2,5pv) joen varressa oli niin vitullinen kuhina ötökkää että siirryttiin tsekkauksen jälkeen kauemmas joesta. Saattaa olla että olen osunut vain sellaisille seuduille mutta korjaa jos sinulla on muuta kokemusta.


      • Thaimaa1

        Olin viime lokakuussa pohjois Thaimaassa. Silloin siellä ei ollut hyttysistä riesaa. Sinä olet varmaankin ollut ns. räkkäikaan jolloin Suomessakin on lapissa hyttysiä. Katselin kultaisessa kolmiossa vastarannalle. Vasemmalla näkyi Myanmar ja oikealla Laos. Hyttysistä ei ollut tietoakaan. Yövyin kerran Huay Xaissa joen rannalla. Bungalovissa oli kyllä hyttysverkko vuoteen yläpuolella, mutta hyttysiä ei näkynyt. Lähdin täältä slow boatilla Mekong jokea alaspäin kohti Luang Prapangia ja Laosiin. Yöpyminen oli Pak beng nimisessä kylässä. Joella ja ja kylässä ei myöskään ollut hyttysiä. Parin päivän jokilaivamatka sinänsä oli kokemisen arvoinen.
        Luang Prabangissa yövyin joen rannalla bunglalovissa pari yötä ilman, että hyttyset olisivat häirinneet. Hyttysverkot olivat kyllä sängyn yläpuolella, mutta niitä ei tarvittu. Seuraava kylä olikin sitten Vang Vieng jonkun pienen joen rannalla. Pitihän siellä kokeilla miltä tubing (traktorin renkaan varassa lilluminen virtaavassa joessa)tuntuu. Eikä täälläkään ollut hyttysiä. Vientianen yöpymiset hoituivat myön ilman hyttysiä kauniissa bungalovissa. Nong Khaissa Thaimaan puolella yöpymiset olivat taas bungalovissa joen rannalla. Päivälliset joen rannalla olevissa ravintoloissa maistuivat ilman hyttys jälkiruokaa.
        Minulle tämä parin viikon matka Mekong joella ja rantakaupungeissa oli elämys. Mekong joki näytti minulle parhaat puolensa. Siellä pitäisi on eri vuodenaikoina pitempään, jolloin saisi paremman kuvan elämisestä ja asumisesta.


      • rouudtripppimies
        Thaimaa1 kirjoitti:

        Olin viime lokakuussa pohjois Thaimaassa. Silloin siellä ei ollut hyttysistä riesaa. Sinä olet varmaankin ollut ns. räkkäikaan jolloin Suomessakin on lapissa hyttysiä. Katselin kultaisessa kolmiossa vastarannalle. Vasemmalla näkyi Myanmar ja oikealla Laos. Hyttysistä ei ollut tietoakaan. Yövyin kerran Huay Xaissa joen rannalla. Bungalovissa oli kyllä hyttysverkko vuoteen yläpuolella, mutta hyttysiä ei näkynyt. Lähdin täältä slow boatilla Mekong jokea alaspäin kohti Luang Prapangia ja Laosiin. Yöpyminen oli Pak beng nimisessä kylässä. Joella ja ja kylässä ei myöskään ollut hyttysiä. Parin päivän jokilaivamatka sinänsä oli kokemisen arvoinen.
        Luang Prabangissa yövyin joen rannalla bunglalovissa pari yötä ilman, että hyttyset olisivat häirinneet. Hyttysverkot olivat kyllä sängyn yläpuolella, mutta niitä ei tarvittu. Seuraava kylä olikin sitten Vang Vieng jonkun pienen joen rannalla. Pitihän siellä kokeilla miltä tubing (traktorin renkaan varassa lilluminen virtaavassa joessa)tuntuu. Eikä täälläkään ollut hyttysiä. Vientianen yöpymiset hoituivat myön ilman hyttysiä kauniissa bungalovissa. Nong Khaissa Thaimaan puolella yöpymiset olivat taas bungalovissa joen rannalla. Päivälliset joen rannalla olevissa ravintoloissa maistuivat ilman hyttys jälkiruokaa.
        Minulle tämä parin viikon matka Mekong joella ja rantakaupungeissa oli elämys. Mekong joki näytti minulle parhaat puolensa. Siellä pitäisi on eri vuodenaikoina pitempään, jolloin saisi paremman kuvan elämisestä ja asumisesta.

        Kuulostaa hyvältä! Millainen jokilaiva? Hytit ja tarjoilua vaiko kerrossängyt ja omat eväät? En ole ikinä ollut jokilaivoilla mutta kiinnostaa. Hyvä homma ettei ötökät aina kiusaa vaikka myrkyt tehoaa varsin hyvin kun muistaa niillä itseään kyllästää. Viidakossa hyönteistorjunnasta on kokemusta. Muutama yö verkolla varustetussa riippumatossa on kokemusta vuosia sitten luonnonpuistossa.
        Joki ja trekkaukset kiinnostaa! Lisää juttua vaan! Me ollaan urbaanisti nyt kälyisessä hotellissa tämä yö matkalla pohjoisesta takaisin Pattikselle.
        Yksi asia ihmetyttää. Joskus paskaisimmassakin motellissa on loistavasti toimiva Wi-Fi ja sitten taas 120 euron hotellissa se saattaa olla toimimatta kokonaan. Nettipokerin paukuttajana asialla on merkitystä.


      • Thaimaa1

        Oheinen linkki avaa näkymän pak bengiin.
        http://www.tiekutsuu.fi/pak-beng/pak-beng.htm

        https://maailmaonsun.wordpress.com/2013/05/14/risteily-mekong-joella/
        Tästä linkistä näet jokilaivat. Minä en ole kirjoittanut näitä tarinoita vaan nämä ovat vastaavan matkan tehneiden henkilöiden kertomuksia.

        Jokilaiva, jolla matkustin oli normaali reittilaiva, eli se pysähteli välillä ottaakseen matkustajia joistakin kylistä. Kuten kuvista näkyy niin ei laivassa ollut hyttejä eikä mitään ihmeellistä tarjoilua.

        Kapteeni asui perheineen laivan peräosassa ja kapteeni vaimo piti pientä kioskia laivassa. Pientä purtavaa ja olutta oli tarjolla.

        Netti toimi joka puolella matkan aikana hyvin.
        Kokeilin myös sport trackeria ja yllätys yllätys, sekin toimi, eli sain tallennettua puhelimeeni monia reittejä. On hauska katsella jälkeen päin missä tuli kuljeskeltua.


    • MikäMiksiMiesPuuttuu

      Uskomatonta! Hieno ja pitkä keskusteluketju päivässä asialinjalla pysyen. Johtunee siitä että palstan pilaaja on kipeä tai kuollut.

    • Untollaonjo

      Rain maata voi omistaa yhtiö, joka tuo Thaimaasta Suomeen vientituotteita.

      Elintarvikebisneksessä Thaimaa on valovuoden Suomea edellä, joten tuollaisen yrityksen perustaminen on lisäksi hyvin kannattavaakin, jos jaksaa hoitaa yritystä.

      • tarkkuuttapeliin

        Kymmenillä Pattiksen suomalaisilla on lain mukaisesti omaa omistamaansa maata hallussaan. Aivan ehdoton ei ole tuo kielto omistaa maata.

        Kannattaa selvittää vaikka Hanslankarin kanssa tuo maan omistamisen järjestely.


      • onnistuunäinkin
        tarkkuuttapeliin kirjoitti:

        Kymmenillä Pattiksen suomalaisilla on lain mukaisesti omaa omistamaansa maata hallussaan. Aivan ehdoton ei ole tuo kielto omistaa maata.

        Kannattaa selvittää vaikka Hanslankarin kanssa tuo maan omistamisen järjestely.

        Jos maa-alue, vaikkapa 100 tonttia on yhtiöitetty, niin farangilla on mahdollisuus omistaa yhtiöstä osake eli tontti, kunhan thaikut omistaa noista sadasta osakkeesta eli tontista vähintään 51 tonttia. Sama homma kuin condo-talon osakkeissa.


      • Teppo68
        onnistuunäinkin kirjoitti:

        Jos maa-alue, vaikkapa 100 tonttia on yhtiöitetty, niin farangilla on mahdollisuus omistaa yhtiöstä osake eli tontti, kunhan thaikut omistaa noista sadasta osakkeesta eli tontista vähintään 51 tonttia. Sama homma kuin condo-talon osakkeissa.

        Siis thaikut omistavat tontteja omistavasta yhtiöstä 51%, et siis omista yhtään tonttia vaan 49% yhtiöstä joka omistaa ne tontit, käytännössä olet vähemmistöosakas, joka on maksanut yhtiöstä 100 % mutta saa vain 49% eli määräysvalta ei ole sinulla, ja silloin sinun täytyy olla hyvin tyhmä.

        Asunto-osake yhtiöissä en myydä maata vaan osakkeiden hallintaan oikeuttavat osakkeet, ja sekin vain siinä tapauksessa että on vapaana tuosta 49%:sta osakkeita joita voidaan myydä ulkomaalaisille, lisäksi ne saattavat olla äänioikeus rajoitettuja.


      • tarkkanaporkkana
        Teppo68 kirjoitti:

        Siis thaikut omistavat tontteja omistavasta yhtiöstä 51%, et siis omista yhtään tonttia vaan 49% yhtiöstä joka omistaa ne tontit, käytännössä olet vähemmistöosakas, joka on maksanut yhtiöstä 100 % mutta saa vain 49% eli määräysvalta ei ole sinulla, ja silloin sinun täytyy olla hyvin tyhmä.

        Asunto-osake yhtiöissä en myydä maata vaan osakkeiden hallintaan oikeuttavat osakkeet, ja sekin vain siinä tapauksessa että on vapaana tuosta 49%:sta osakkeita joita voidaan myydä ulkomaalaisille, lisäksi ne saattavat olla äänioikeus rajoitettuja.

        Juuri näin. Osake on kuitenkin sama asia kuin tontti. Osakkaat maksavat osakeyhtiölle vastiketta osakeyhtiön huollosta ja osakkaat valitsevat yhdessä huoltoyhtiön sekä isännöitsijää vastaavan henkilön. Asia on käytännössä sama kuin Suomessa eli maksat jollekin kiinteistöveroa ja katumaksuja plus vaikkapa ruohonleikkuusta tai aidan maalaamisesta. Tuskinpa tässä esimerkkitapauksessakaan, vaikka thaikut omistaisivat 90% tonteista niin he alkaisivat tehdä kiusaa farangeille joilla on 10% tonteista, koska samalla he tekisivät kiusaa omalle yhtiölleen.
        Osakkeen omistamista ei pidä sekoittaa vuokrasuhteeseen. Vuokralaista voi aina kiusata. Jos vuokralainen laittaa tilan kuntoon niin omistaja voi aina sanoa että onpas tila nyt nätti, tuplataanpas vuokra tai voit lähteä kävelemään jos ei käy.
        Siksipä kannattaa antaa lakitoimiston tarkastaa sopimukset.


      • Teppo68

        Osakkeita ovat kumpikin, se on totta mutta jos osakeyhtiö omistaa 100 kpl yhden rai tonttia, se ei tarkoita että yhtiö voi myydä 1 % osuudella 1 rain tontin, ei onnistu mitenkään missään, vaan omistat yhtiöstä 1%/100 tontista. Et muuta..
        Ulkomaalainen ei voi ostaa maata Thaimaasta lainkaan, se on absoluuttinen totuus.


      • juujaniin
        Teppo68 kirjoitti:

        Osakkeita ovat kumpikin, se on totta mutta jos osakeyhtiö omistaa 100 kpl yhden rai tonttia, se ei tarkoita että yhtiö voi myydä 1 % osuudella 1 rain tontin, ei onnistu mitenkään missään, vaan omistat yhtiöstä 1%/100 tontista. Et muuta..
        Ulkomaalainen ei voi ostaa maata Thaimaasta lainkaan, se on absoluuttinen totuus.

        Teknisesti ottaen sillä ei ole merkitystä omistatko vai et, jos maa-alue on käytössäsi hyvän sopimuksen turvaamana.
        Jos ajatellaan loppupelissä kuka omistaa maan, niin se on Maa itse. 30000 vuotta sitten kukaan ei omistanut mitään mistään. Ihmisten keksimiä juttuja nämä teennäiset omistamiset rauhan säilyttämiseksi sääntöjen ja omistusten avulla.
        Onhan jo Kuunkin omistamisesta riidelty kuten arktisten alueiden öljyvaroistakin. 1900 luvun alkupuolella vaikutti eräs korttihuijari, joka myi Eiffel- tornin ja Vapaudenpatsaankin pariin kertaan vaikkei tietenkään niitä omistanut.


    • pojatpojatnytnyt
      • rahamaailmaapyörittää

        Shellikin tuli järkiinsä.
        http://www.hs.fi/talous/a1443405038644
        En tunne öljynporausta, enkä sen etsintää, enkä osaa arvioida niiden kustannuksia, mutta tuo 6-7 miljardia kalskahtaa käsittämättömältä summalta mitä mukamas ovat käyttäneet alueen tutkimiseen.
        Olen laskenut huvikseni sen mitä maksaisi Kheopsin pyramidin uudelleenrakentaminen ja Eiffeltornin. Ne ovat osaamisalueellani. Niissäkään ei mennä kuin murto-osaan noista kustannuksista. Neuschwansteinin linna ja Kheopsin pyramidi olivat laskelmissani tuolla 600- 800 miljoonaahaarukassa ja Eiffel-torni vain kolmisenkymmentä miljoonaa. Nuo siis töineen materiaaleineen.
        Aina kun maksajina on valtiot tai suuryhtiöt niin kustannukset ovat ihan muuta kuin ne OIKEASTI ovat. Ruskeat kirjekuoret vilahtelee.


    • TähtienPojat

      Etelämantereella on harmaiden tukikohtia ja ovatkin tehneet johtavien valtioiden kanssa tuon sopimuksen että saavat olla rauhassa.

    • siisMITÄ

      Lukemalla tämän luulis Jonneillekki aukeavan mitä satiiri tarkoittaa.. :D

    • Suomen_Reiluin

      Thaikut ilmeisesti ei diggaa condoista vai onko ne liian kalliita. Keskihintaisen condon hinnalla saa omakotitalon Thaimaassa. Suomessa ei saa kuin rämän rintamamiestalon pöndeltä. Tuttu vosu paukautti Buriramiin 120m2 komeen kivitalon 1,5 miljoonalla bahtilla. On lasia, marmoria ja isot terassit. Ilman miestä perseellä tienattuna hieno suoritus kun samalla elättää äitiään ja kahta skidiä joiden koulutkin pitää maksaa. Juuri laitoin hänelle sosiaaliavustuksena 250 euroa.

      • Thaimaa1

        Minä kävin katsomassa Koratin kaupungissa samalla tontilla olevia kahta taloa. Yhteensä 10 huonetta. Talojen yhteishinta 3 400 000Thb. Ei paha, koska talot sijaitsivat noin 1 km ydinkeskustasta omakotialueella. Thaimaassa on sama kuin Suomessa. Suuret kaupungit kalliita, turistialueet helkkarin kalliita ja pienet kaupungit ei turistialueilla halpoja.


      • khameefan

        Meitsin lomatyttöystävä paukutteli perseellään kans Buriramin provinssiin nätin 90M2. elättää 3 muksua joista nuorin on mun. ei pyydä multa rahaa, ainoastaan läsnäoloa kun olen hoodeilla. Kertoi Tanskalaisen kakkos/ykkös poikaystävän lähettävän 20 000-40 000b kuukaudessa. Vanhempiensa tontille rakensi. 19v siskonsa rakentaa samalle tontille oman talonsa kunhan oppii ottamaan kunnolla suihin, aika kakomista oli kun yritin opettaa, sen täytys osata taltuttaa se oksennus refleksi


      • eipanomies

        Tunnusta ihmeessä lapsi omaksesi. Tyttösi tulee saamaan sen jälkeen lapsilisät Suomesta. Näin voit maksattaa panosi yhteiskunnalla. Ole myös isä lapsellesi. Tiedän tapauksen, jossa kävi juuri näin.


      • niinhyvänainen
        khameefan kirjoitti:

        Meitsin lomatyttöystävä paukutteli perseellään kans Buriramin provinssiin nätin 90M2. elättää 3 muksua joista nuorin on mun. ei pyydä multa rahaa, ainoastaan läsnäoloa kun olen hoodeilla. Kertoi Tanskalaisen kakkos/ykkös poikaystävän lähettävän 20 000-40 000b kuukaudessa. Vanhempiensa tontille rakensi. 19v siskonsa rakentaa samalle tontille oman talonsa kunhan oppii ottamaan kunnolla suihin, aika kakomista oli kun yritin opettaa, sen täytys osata taltuttaa se oksennus refleksi

        Sisko on siis yksityisyrittäjä kun ei mahdu kuin yksi meisseli kerrallaan. Okei kerron pienen tarinan ihan lerpan kiusaksi. Thaikkuneitoni otti poskeen tässä yks päivä ja viihdytti itseään dildolla siinä samalla. Tai siis lildolla jos lerpalta kysytään. Sillä imulla saa imaistua tonniviissatasen isolohko-Ladan pakoputkesta käyntiin. Juttelin hänelle urakan jälkeen ja ihmettelin miksi hän vain nyökkäilee eikä vastaa. Viiden minuutin kuluttua hän näytti sormella suutaan ja elehti että pitää mennä sylkäisemään mällit pois. Kärsivällinen kunnon tyttö. Kuuntelee miestään, imee vaan ei niele.


      • barbellaan

        Meillä niellään kaikki ja imetään suutin puhtaaksi. Toi lada juttu on muuten aika vanha, mutta jonkun mielestä näköjään hyvä? Kukapa sitä mielestään huonoja kaskuja alkaisi somessa levittelemään? Syöttää mulle myntoneita vai mitälie mintun makuista karkkia onkaan, sanoi että maistuu mällikin ihan mintulta kun niitä syön. Rannalla tuli tyttö sanomaan että tekee 500batista mitä tahansa, muija oli mun mukana mutta kulki 5metriä jälessä, niinkun joillakin on tapana. Nikkasin muijalleni silmää ja tein diilin, huoneelle ja mun ja muijan rectumit kiilsivät nuoltuna. Annoin 800b lisää erinomaisesta palvelusta ja/tai likasen työn lisää. Oli varmaan aika tuore alalla kun katsoi ihmeissään kun muijani kusi mun suuhun. Muijani kerto että oli kysellyt paskalla ollessani siltä ihan tosissaan, että mitä noi farangit oikeen syö? Muija oli sanonut että pieniä kiviä, no tällähän tärähti heti kivikova nännierektio? ja vedettiin kunnon uusinnat, tyttö sano että aikaa on vielä parituntia. Suomalainen poikaystävä laitto just viestiä, oli laskeutunut suwalle. Tykkäs kakkoseen painamisesta mutta sanoi ettei kehtaa sanoa Jarille joka oli hänen adoniksensa nimi. Sanoi, että kaveri on asiallinen ja ehkä vähän liiankin rauhallinen seksi hommissa. Ei ehtinyt kuulemma itse oikein edes orjentoitua koko rakastelu hetkeen. Jari tuli aina vain takaapäin, hän valmistautui kunnon kyytiin ja pisti silmänsä kiinni, niin Jari jo juoksi vessaan takomaan rintaansa ja huutamaan peilikuvalleen, että: Hyvä Jari sä oot äijä, pane sitä, pane sitä koko yö. Tyttö kertoi kuinka oli Jarin tavannut, Jari oli opettamassa Pattayan poliisin erikoisyksiköille aseistetun henkilön kiinniottoa ja oli ollut Pattayalla vasta pari päivää. Tyttö bongasi Jarin tämän ollessa aamulenkillä rannalla, sanoi ensimmäisen kohtaamisen olleen mieleen painuva. Jari nuoli häntä aivan oikeista paikoista, tytöllä oltiin todettu samana aamuna tippuri, mutta eihän voinut sitä Jarille sanoa, piti vaan antaa nuolla. Hän ei uskonut että suhteesta tulisi pitempi aikainen. Viikon olivat hengailleet ja tytön tippuri alkoi olemaan ohi. Jari valitteli kurkkuaan ja tyttö vei Jarin klinikalle, koska Jarilla oli matkavakuutus. Tuomio oli julma.. Jarilla oli conorrea kurkussa.. Jari oli vihainen ja kertoi tytölle, että hän kyllä tietää keneltä on sen saanut. Jari osti sähköpampun ja nyrkkiraudan ja ritsan ja sanoi, että jos hän näkee tämän naisen joka hänelle myi 1000b kurkkuconorrean hän kyllä soittaa suomen suurlähetystöön ja kirjoittaa suomi24 ja kertoo naisen tuntomerkit ja omat avioeronsa ja verottettavan omaisuutensa arvon ja pienestä firmastaan myyntivoittona kuittaamansa rahan. Jari oli tosissaan ja vihainen vaikka conorrea oli saatu naiselta jolle hän lähettää tänäkin päivänä 250ekk rahaa elämiseen. Että moikka vaan.


      • hyvämieskoitasormella
        niinhyvänainen kirjoitti:

        Sisko on siis yksityisyrittäjä kun ei mahdu kuin yksi meisseli kerrallaan. Okei kerron pienen tarinan ihan lerpan kiusaksi. Thaikkuneitoni otti poskeen tässä yks päivä ja viihdytti itseään dildolla siinä samalla. Tai siis lildolla jos lerpalta kysytään. Sillä imulla saa imaistua tonniviissatasen isolohko-Ladan pakoputkesta käyntiin. Juttelin hänelle urakan jälkeen ja ihmettelin miksi hän vain nyökkäilee eikä vastaa. Viiden minuutin kuluttua hän näytti sormella suutaan ja elehti että pitää mennä sylkäisemään mällit pois. Kärsivällinen kunnon tyttö. Kuuntelee miestään, imee vaan ei niele.

        Ei naisen suuhun mahdu kun yksi meisseli kerrallaan. Noita sun kokoja menee kyllä 3-4 helposti. En ihmettele tuota että tyttöystäväsi viihdytti itseään lildolla. Täytyyhän naisenkin jotenkin saada itsensä kuumaksi?


      • 22cmkautta15cm
        hyvämieskoitasormella kirjoitti:

        Ei naisen suuhun mahdu kun yksi meisseli kerrallaan. Noita sun kokoja menee kyllä 3-4 helposti. En ihmettele tuota että tyttöystäväsi viihdytti itseään lildolla. Täytyyhän naisenkin jotenkin saada itsensä kuumaksi?

        Tsot tsot! Se oli metafora. Ei aktuaalinen toteama. Kikulini on kalibeeria Elinan surma. Tyttöystävälläni on lisäksi pieni suu. Hän joutuu pitämään suihinotossa taukoja kun leukoihin sattuu. Ammattilaiset harvoin ihmettelevät isoakaan kalua. Sain yhdeltä baarilikalta baarin heille tarjoamia spärdäreitä läjän. Mukana oli sellaista kokoa olevia jotka olis mennyt vaikka jalkaan. Kyllä ne on kaiken nähneet. Sen sijaan kahta samanlaista naisen tavaraa en ole nähnyt, vaikka niitä useamman sata olen roplannutkin. Thaikuilla on tuote kuin teinitytöllä. Se on todiste siitä että järvi ei soutamalla kulu.


      • äkäinenvahti

        Kaunis kiitos teille kusipäisille kakaroille viestiketjun sotkemisesta.
        Onnistuitte taas erinomaisesti.


      • kesällä-kerran
        äkäinenvahti kirjoitti:

        Kaunis kiitos teille kusipäisille kakaroille viestiketjun sotkemisesta.
        Onnistuitte taas erinomaisesti.

        Se on harmitonta äijähuumoria ja huulen heittoa mitä miehet harrastaa joskus keskenään pikku kaljoissa. Lahtelaisena Sleepy Sleepersiä nuorena fanittaneena ei alapääjutut aiheuta mitään allergisia reaktioita. Ei kaikkea pidä ottaa niin vakavasti.
        Aiheeseen liittyen olin landella talkoissa omakotialueella pari vuotta sitten. Kaikki talot tehtiin samalla systeemillä. Paalut maahan, lattia valettiin metrin korkeuteen maasta, sitten valettiin pylväitä ulkokehälle joiden väliin tuli valmiit mitoitetut betonielementit ikkuna-aukkoineen. Rappaus päälle, metalliset kattotuolit ja pelti katoksi. Tuuletettu välipohja ettei peltikaton kuumuutta tarvi jäähytellä sisätiloissa.
        Simppeliä rakentamista kun ei tarvitse lämmöneristeistä huolehtia ja betoniseinät pitää kivasti lämpöä ulkopuolella. Komea kivilattia maksoi 150 bahtia neliö. Kolme raksamiestä maksoi yhteensä 750 bahtia päivässä. Betonin hintaa en erikseen muista. Koko mökki, olisko 75m2, maksoi valmiina reilun puoli miljoonaa bahtia. Projekti kesti alle 3kk. Kundit leikkasi kivilaatatkin sellaisella tarkkuudella että mitään kittejä eikä jalkalistoja tarvittu seinän vieriin. Vesieristeitä ei turhaan viritelty. Pintarappaus oli hienoa jälkeä ja kävi nopeasti. Kyllä mä väitän että kymppitonnilla on mahdollisuus rakentaa 60m2 talo tuonne. Yksi pumppu riittää jäähdyttämään tuon torpan. Ritilät väliovien yläpuolella jakaa ilmaa riittävästi.


    • ramppe1

      juu,ens viikolla mennään rakentajan kans tekeen,paperit pankkiin ja nimet alle.Projekti alkaa seuraavalla,viikolla.noin 4-5kk rauhallisesti tehdä.402,000baht lopullinen hinta.2pientä makuuhuone/isompi olohuone avokeittiö samas/farang vessa suihku..maa ostettu 200 kertaa 200metriä.yhteensä kaikki noin 15,500e.talo maa.myöhemminhän voi aina parannella.mut ens alkuun näin.

    • ramppe1

      tulee olemaan,noin 65-80m neliö2 suunnilleen.

    • MiltsinRajaaOdotellessa

      Rakensin vuosi sitten Thaimaan naapurimaahan talon. En nyt kerro maata ettei kaverit tunnista kun meitä on täällä aika vähän.
      Vajaa 400 tonnia se kaikkineen kustansi mutta on se sitten aika komeekin, uima-allaskin löytyy.
      Hinnat on täällä sen jälkeen kehittynyt siihen malliin, että nyt pelkkä tonttikin maksaa yli tuon. Ja siis tämä on tapahtunut vuodessa. Kun asumiskulut on 150 kuussa ja lämpöä piisaa niin alkaa vaikuttaa siltä, että tämä oli tähänastisen elämän paras investointi.

    • ramppe1

      juu,sähkö ja vesi pitää tietysti maksaa erikseen.yritetään pärjätä ens alkuu pelkällä tuulittemalla kattoon ja seinustoille.oon niihin tottunu,ei tarvitte välttämättä ilmastointi laitetta.

      • muistavälipohja

        Läpiveto hoitaa jäähdytystä hyvin kun on etu ja takaovi vähintään. Ylhäältähän se aurinko paistelee suurimman osan päivästä niin kattoon kohdistuvan lämmön kun saa pidettyä torpasta pois tuulettuvalla välipohjalla niin säästää sähköä. Joskus ollut sellaisessa talossa vierailulla jossa peltikatto näkyy sisäpuoleltakin. Se on kuin Vietnamin sotavankien kidutuskammio. Lämpötila voi nousta sisällä viiteenkymmeneen asteeseen sellaisessa.


      • rakennuttajarane
        muistavälipohja kirjoitti:

        Läpiveto hoitaa jäähdytystä hyvin kun on etu ja takaovi vähintään. Ylhäältähän se aurinko paistelee suurimman osan päivästä niin kattoon kohdistuvan lämmön kun saa pidettyä torpasta pois tuulettuvalla välipohjalla niin säästää sähköä. Joskus ollut sellaisessa talossa vierailulla jossa peltikatto näkyy sisäpuoleltakin. Se on kuin Vietnamin sotavankien kidutuskammio. Lämpötila voi nousta sisällä viiteenkymmeneen asteeseen sellaisessa.

        Piti vielä sanoa että paa vähän leveämmät räystäät jos mahdollista. Sellainen 80cm on hyvä. Varjostaa ikkunoita ja seiniä päivällä ja kämppä ei kuumi niin pahasti. Terassi jos on auringon laskusuuntaan niin siihen reilusti lippaa.


    • ramppe1

      Juu.kiitos hyvistä tiedoista.Välikatto pitää tulla ja tarkistaa myös.Se lippa tulee,talon etupuolelle ja pitäisi olla häikäisy suojana myös.samaan hintaan.Hieno kuulla,jos tonttien arvo on noussut.5300e,maksoimme 200kertaa 200m tontista ja nyt talo siihen maksaa 10,100e eli noin 403,000baht.

    • ramppe1

      eli kokonais kustannus,15300e,talo/tontti.Sähkö ja vesi tietysti,sopimus tehhää.Kuhan talo valmis.Mutta kk tasolla,sähkö/vesi laskut,noin 1500thb.

    • ramppe1

      asiasta.toiseen,en ymmärrä,enkä ymmärrä näitä ihmisiä mikkä haukkuu ku koirat toisia.mulla ainakin menee korvasta sisään ja toisesta ulos.ei niistä kannata välittää.lomalla jos joku huutelee,niin varmaan rahat loppu.Ja kiukuttelleee muille?

    • ramppe1

      Vaikka lomalle,lähtee Reinot jalaas.Niin ei tarvi käyttäytyä,ku Reino.Kunnioitus muita,kohtaan on tärkeää.Niin metsä,vastaa ku sinne huutaa.Eli ei meistä,kukaan ole parempi ku toinen.Kansalliksuuksia katsomatta.Eli olemme tasa arvoisia kaikki.

      • Reinothistoriaa

        Saulit jalassa nykyään lomaillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe