Olen loppu tähän olemiseen.

Masentunutkoira

Elämäni on vain oleskelua. Ketään ei ikinä ota yhteyttä eikä minulla ole aktiviteettejä, ainakaan sellaisia mitkä piristäisi mieltäni. On yksinkertaisesti masentavaa.

32

435

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieleenjytää

      Ehkä vähän helpottaa kun kuulet että toinen samanlainen :(

      • oijuhyt5

        JA kolmaskin.... Ei yhtään ystävää? Näin se vaikuttaa ihmiseen


        Yksin ollessa ajatukset pyörivät samaa kehää. Kuvitusku

        Psykologi Hanne-Leona Luomajoki kertoo, miten ystävättömyys vaikuttaa ihmiseen.

        – Ihminen, jolla on ystäviä, tuskin usein tulee miettineeksi, mikä merkitys sillä on hänen mielenterveydelleen. Hänelle asia on itsestään selvä, psykologi Hanna-Leona Luomajoki sanoo.

        Jos ystäviä ei todellakaan ole yhtään, ihminen jää oman mielensä vangiksi.

        – Todellisuus kapenee. Päässä pyörivät vain tietynlaiset asiat, ja mitä ikinä ne ovatkaan, ulkopuolista perspektiiviä ei saa.

        Luomajoki sanoo, että tämä voi helposti johtaa masennukseen.

        – Koetaan irrallisuutta ja tyhjyyttä. Ihminen on tarkoitettu elämään toisten ihmisten kanssa. Aivan täydellinen erakkous on riski mielenterveydelle.

        Studio55.fi/Pii

        http://studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.shtml/1584764/ei-yhtaan-ystavaa-nain-se-vaikuttaa-ihmiseen


      • egeqg

        Neljäskin, vaan olen päässyt tk-eläkkeelle.


    • JepulisJAjetsulleen

      Minulla on ihan samoin: Nautin elämästä ja teen mitä lystään, kun en kelpaa edes töihin. Vähän on tietysti niukkaa, mutta voi tätä elämän ihanuutta, kun saa nukkua aamulla pitkään ja olla rauhassa päivästä ja viikosta toiseen. Onneksi on sentään vaimo, jolla on pysyvä virka ... ja pitkät työpäivät. Minä poika se vain oleilen ja elän terveellisesti luontoretkistä nautiskellen - jos sää on hyvä, enkä viitsi aina vain harrastella kotona mitä nyt million keksinkin. KIITOS VALTIO, ETTÄ TYÖLLISTÄT PAKOLAISET, ETKÄ MINUA! Saanpahan vähän revanssia, kun ei tarvitse osallistua näihin talkoisiin. Totuus on kuitenkin se, että hankin kolme ylempää yliopistotutkintoa, hyvän kielitaidon ja lähes 30 vuotta lujaa ammattitaitoa, jonka jälkeen en sitten yhtäkkiä enää kelvannutkaan edes apurahan hakijaksi saati uuden tohtorinväitöksen tekijäksi. Satojen työhakemusten ja monien vuosien jälkeen päätin viimein, että nyt riitti: Jos ei kelpaa, niin ei sitten. Ja nyt mina poika nautin vain elosta ja laulan:

      "Järjestelmä tarpeeksi on mua lypsänyt.
      Luulen, että aika alkaa olla kypsä nyt.
      Tulkaa viekää sitten vaikka tuhkat pesäsätä,
      Mut' minä nautin kesästä.

      Käyn ahon laitaa
      Minä ilman paitaa.
      Ei estä kukaan kun matkaa teen.
      Vain suvituulen
      Minä kutsun kuulen.
      Se ottaa mukaan mun uudelleen.

      Viranomaiset saa mua turhaan etsiä.
      Vielä riittää sentään jonkin verran metsiä.
      Enkä välitä mä kuulla yhtään uutista
      Sen raatikaisen tuutista.

      Siellä missä käki vielä kehtaa kukkua,
      Siellä sammalvuoteella on hyvä nukkua.
      Kahila ei laula, eikä höyry selosta.
      Mä nautin hiljaiselosta.

      Elämä tää on vain sattumalta saatua,
      Mutta stressin uhrina ois synti kaatua.
      Hetkeäkään heiluisi en täällä hengissä
      Mä kiiltonahkakengissä.

      Hiljaa vaeltaen tahdon sinne ehtiä
      Missä ilmesty ei joutavia lehtiä.
      Hoitakaa te uskolliset hyvin sorvia.
      Jo näkyy hiirenkorvia.

      Käyn ahon laitaa
      Minä ilman paitaa.
      Ei estä kukaan kun matkaa teen.!

      JUHA VAINIO

    • tytonpullero

      Hey on kiva lukea että jotkut ovat syrjaantymisesta keksinyt sen hyvän puolen..mutta itseäni se joskus ahdistaa..Olen luonteeltani kuitenkin aktiivinen ja tekemattomyys ahdistaa. .no käyn kuntosalilla paivittain. .Siinäpä se sitten onkin..kaupungille ei huvita mennä yms..ja olen ollut jossain ilmaistapahtumissa mutta niissä on eläkeläisiä tunnen itseni ulkopuoliseksi. .Itselläni ei ole kun peruskoulu ja hajanainen työkokemus ja olen saanut useimmiten kenkää työstä ellen ole itse lähtenyt jos liikaa kiusataan. En ole sopeutunut minnekään. .muutaman koulun .olen aloittanut mut ne on jääny kesken..no tass päivästä päivääntyomarkkinatuella jolla tulee toimeen. .nukun kymmeneen ja sit kahdelta salille kauppaan kotiin. .jos joku lahden seudulta tietää minne vois mennä itseään ulkoiluttaa. .baarit alkoholi ei kiinnosta..Olen nainen 49..ja sinkkukin. .

      • miäshesasta

        Ihaku mun kirjoitus,paitti en sydänvian takee käy kuntosalilla. Luonnossa kävelyä yms.


      • yksinköyk
        miäshesasta kirjoitti:

        Ihaku mun kirjoitus,paitti en sydänvian takee käy kuntosalilla. Luonnossa kävelyä yms.

        samat sanat sydänvika käyn kävelemässä, siihen se jääkin. mutta olisi mukava jos olisi jotain juttu seuraa, näin yli kymmenenvuotta. yli viiskymppinen yksinäinen on syrjäytetty. mamuilla ilmaiset harrastukset ja viel kyyti järjestetään. töissä haluaisin käydä mutta siihen on mahdoton päästä. viikkoja etten ole kenenkään kans puheissa vain omissa ajtuksissa. Diakonikin järjestää eläkeläisille ja alkoholisteille retkiä. Ei edes varaa käydä lapsenlpsia katsomassa kun asuvat kaukana, ei työmarkkinatuella reissata. YKSIN KULJEN ELÄMÄNTEITÄ, YKSIN ITKEN KYYNELEITÄ....


      • yksinköyks

        mut vankilassa olis hyvät oltavat vois harrastaa ilmaiseksi kouluttautua ja ruoka olis jokapäivä. päivärahakin tulisi jee...


    • ngkfnkgks

      Vai ei "ketään ota ikinä yhteyttä". Miksi pitäisi? Miksi et itse voisi olla aktiivinen ja alotteellinen ja ottaa yhteyttä?

      • alk....s

        minulla ei ainakaan ole puheaikaa.. koskahan seurakunnat järjestäisivät retkiä yksinäisille keskiikäisille. eläkeläiset ja lapsiperheet kyl pääsevät jossain käymään. ainoa mihin pääset on alkoholistien leiri .juomaa kyl saa ilmasi on pakko rueta juomaan. ja ruuankin saa


      • Tosiasiatensin

        Useimmilla syrjäytyneillä on ikäviä kokemuksia yhteyksistä muihin ihmisiin. Jos kerta toisensa jälkeen kokee hylkäämistä, ylenkatsetta ja syrjimistä, porukasta ulos jättämistä, ei kukaan halua antaa tieten tahtoen itseään jatkuvasti henkisesti pahoinpidellä, mieluummin erakoituu. Jos ei ihmisen persoona kelpaa, se ei sitten kelpaa, mutta itseänsä ei tarvitse muuttaa toisten mielipiteiden mukaan, mielistelläksen muita ja saadakseen kavereita, se olisi väkivaltaa itseä kohtaan.


      • tuomittuyksinäisyyteen

        "Miksi et itse voisi olla aktiivinen ja alotteellinen ja ottaa yhteyttä?"

        Siksi että opin jo ala-asteelta lähtien, että on täysin hyväksyttyä pitkänkin ystävyyssuhteen jälkeen hylätä toinen ilman mitään selityksiä, kun siltä tuntuu. Sama toistui yläasteellakin ja nyt vielä jatkokoulussakin. Hylätyksi tuleminen ystävyyden jälkeen on pahempaa kuin se ettei olisi ystävyyttä ollenkaan. Se saa pelkäämään ihmissuhteita ja koko ajan odottaa vain sitä, että koska seuraava ihminen hylkää. Se on kaikkein pelottavinta, kun joku osoittaa kiinnostustaan minua kohtaan, koska uusi mahdollisuus hylätyksi tulemiseen on käsillä. Vaikka ei se enää oikeastaan edes pelota, kun se on jo niin ennalta-arvattavaa.

        Mutta eipä siinä, olen kyllä jo oivaltanut että minussa itsessäni se vika täytyy olla. Siksi en enää yritäkään.

        T. yksinäinen nainen


    • VäiskiVemmel

      En ymmärrä miten ihmiset valittavat tekemättömyydestä, kun se on oma valinta: Tekemistä on vaikka kuinka paljon! Eikä sen tarvitse olla kallista, eikä tarjota edes rahallista korvausta. Opiskele, harrasta mitä vain mikä kiinnostaa. Opettele vaikka koodaamaan Pythonia, jos et todellakaan keksi mitään kiinnostavampaa. Se olisi edes hyödyllistä, kuten vaikkapa iPhonen ohjelmoinnin opettelu. Voisi syntyä vaikka mitä. Kävele luonnossa, joka on paljon edelisiä kiinnostavampaa ja terveellisempää, mutta molempi parempi. Lue. Voit keksiä mitä tahansa. Maailma on avoin - varsinkin työttömälle! Hyödynnä se. MIeti vaikka mitä elämässä kannattaa tehdä ja tee niin.

    • Libouviuc

      No täällä nyt ei kannata oikeastaan panostaa mihinkään suuresti, koska kaikki on niin ohimenevää. Ihmiset raatavat ja kuvittelevat suuria itsestään ja hehkuttavat toisilleen erinomaisuuttaan, josta kukaan ei ole oikeasti kiinnostunut, koska kaikki ovat kiinnostuneita vain itsestään. Montaako henkilöä tekoineen täällä muistetaan heidän kuoltuaan, ei juuri ketään, monesti ei edes lähipiiri muista, vaan mieluummin unohtaa "herra- tai rouvajohtajan" hoitolaitokseen vaippoineen. Moni raataa henkihieverissä tavoitellen viimeisillä voimillaan sitä niin hyvää eläkettä, että "sitkun" ja sitten viekin sairaus rahat ja unelmat ja "parhaassa" tapauksessa hauta odottaa...mutta saahan sitä tavoitella...kauas linnut karkaavat.

      • hanskatnaulaan

        Hyvä! Siis lakatkaamme raatamasta ja kuvittelemasta että joku siitä tulee päätä silittelemään.
        Nauravat seläntakana, jos oikein yrittää päteä.
        Ja toden totta, eikö mielekkäämpää tekemistä löydy??


      • Onnenpäiviä
        hanskatnaulaan kirjoitti:

        Hyvä! Siis lakatkaamme raatamasta ja kuvittelemasta että joku siitä tulee päätä silittelemään.
        Nauravat seläntakana, jos oikein yrittää päteä.
        Ja toden totta, eikö mielekkäämpää tekemistä löydy??

        Juurikin näin. Miten moni uneksii että saisi vain olla, ilman velvollisuuksia tai (nimenomaan tylsää) työtä. Harrastaa tai olla harrastamatta. Monelle ei onnistu ennenkuin liian vanhana ja vaivaisena. Tässä taitaa olla nuoren ihmisen paine tehdä ja vaikuttaa ja saada mitä muutkin, jokin kuvitteellinen este on?


    • riittää.mulle

      Mua ei kiinnosta enää kuin syöminen (ei, en ole ylipainoinen) ja juominen.
      hyvä ateria, pari bissee ja sitten kevyttä juopottelua kunnes nukahtaa.
      aamulla ei krapulaa ja sama kuvio toistuu.

    • Vempulakaveri

      Ihmisen elämä tapahtuu omalla kohdalla. Muiden kiinnostuksella ei ole väliä, mutta älä hukkaa terveyttäsi ja omaa elämääsi.

    • rohkaisuksiteille

      Ei se palkkatyö ole ainut elämäntarkoitus. Tietenkin rahaa tulee enemmän, mutta onko siitä loppujen lopuksi hyötyä. Olen oppinut elämään pienellä butjetilla ja rahaa on jäänyt jopa säästöön. Ei ole häpeä käydä leipäjonossakaan, dyykata lukemista lehtikeräyksistä, kuluta kirppareita. Siitä voi tulla ihan elämäntapa. Ihmisiä tapaa, saa tuttuja ja ystäviä vapaaehtoistyön kautta ja voi elää hyödyllistä ja mukavaa elämään.
      Syön suhteellisen terveellisesti, pidän yllä kuntoa ja terveyttä. Voi mikä onnentunne tämä vapaus järjestellä elämänsä niin kuin haluaa.
      Ja kun elämä on annettu Jumalan johtoon, niin ei koe olevansa syrjäytynyt. En olleenkaan koe olevani sellainen.

      • niimpäniins

        kun pikkupaikkakunnalla ei ole ruuanjakoo, hyvä kun hammaslääkärissä pääsen käymään matkaa yli 10 km ja pyörällä en voi ajaa sairauksien tautta.


    • Kukavstketä

      Elämäni on vain oleskelua. Ketään ei ikinä ota yhteyttä eikä minulla ole aktiviteettejä, ainakaan sellaisia mitkä piristäisi mieltäni. On yksinkertaisesti masentavaa.

      Eikö kielikorvaasi särje lause: "Ketään ei ikinä ota yhteyttä..."? vrt. lauseeseen "Kukaan ei ikinä ota yhteyttä..."

      • VIHAANTUOTASANAA

        Jokainen joka käyttää "Ketä"-sanaa "Kuka"-sanan sijaan joutaakin tulla tuomituksi yksinäisyyteen lopun iäksi!!!


    • socox

      No, syrjäytymiseen kai tottuu.

      Itse oikeastaan nautin vapaudesta. Jo lapsena huomasin kuinka ällö paikka esim koulu on.

      Samoin armeija ja koulutus sekä työelämä. Teen omia hommia ja nautin vapaudesta. Perhettä ei ole. Mihinkään uraputkeen ei kiinnosta lähteä.

      Vapaudessa on hyvä elää jos pärjää taloudellisesti.

      Lukee kirjoja, matkailee lähiympäristössä,kirjoittelee.

      Nk. Ystävien kanssa kannattaa olla varovainen, parempi kun pärjäilee yksin.

    • 649659

      Maailma on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisimpia kirjoja! Siinä on ollut yksi henkireikä, ja rakas harrastus.
      Ja uusia tulee kokoajan, kaikkia ei elinaikanaan ehdi lukea...
      Olen ollut niinpaljon yksin, ja kauan, ja nyt poissa työelämästäkin että tiedän tuon aloittajan tunnelman.
      Samaan oravanpyörään jossa ennen olin, ei saa minua enää mikään eikä kukaan :)

    • näinaluksi

      keitä riisiä, ja syö. tarvitset vain vettä, riisiä ja suolaa. siinä pikku aktiviteettia sinulle, ruoanlaittoa meinaan

    • 20plus8

      Minä puhun asiaa.

    • arstastb4tbaw34tbb

      Mä ikäni puursin ja puursin ja kuin muut halusivat. Vaimon bipolaari vei eron aikaan ja samaan aikaan olin verkkokalvoleikkauksessa joka töpättiin ja tuli useita leikkauksia ja tippoja ja piikki silmään. Tää Sisu mies ikänsä menetti vaimon , kolme koiraa siis lapsemme ja psykoosi Skopolamin tipoista.
      Yli kaksi v meni ja ajat sitten lääkkeet pois joista vain haittaa ennen kuin sain elämästä kiinni.
      Itsarin suunnittelin oliko ilmeiseti psykoosiehkäisylääkkeen syytä. Itse vähensin ANNOKSIA , KUN TAJUSIN LÄÄKEKURJUUTENI.

      Omakotitalo ja odotin , odotin kun ain ikäni kaikki yksin niin nyt en kyentynyt ja odotin , mutta ei tullut apuja. Apuja ei tullut vaikka suuri joukko tiesi ja tunsi ja kristittyjä ,kuin myös..
      Postilaatikosta ei tule morsianta ei auttajaa ei ymmärtäjää ei kuin laskuja lisää vaan........
      Askel jonnekkin minne haluaisit . Yksi askel ja siitä....

      • arstastb4tbaw34tbb

        Lisään vielä.
        Ikäni kaikki pystynyt tekemään ja yksin. Tämän nollauksen jälkeen pari vuotta meni sohvalla ja odotin , jos joku ottaisi ja mentäisiin töihin . EIPÄ KUULUNUT EI NÄKYNYT JA OHI AJOIVAT , NÄKIVÄT KUN RUOHO REHOTTA JA KAIKKI REPSOTTAA, VAAN EI KUKAAN KYSYMÄÄN YHTÄÄN MITÄÄN......

        Mä kurjuudesssani nuorena miehenähuusin JEESUS AUTA ja sain kokea tulevan maailman voimia ja vapauduin Alkon , pornografian ym orjuuksista ja se on luottamus Jumalaani mikä kantaa kannattaa , jaksan.

        Missä kanssakulkijat ....missä...

        Käyn ehkä kohti ydintä ja ymmärrän, että voin ite kohdata jotenkin kärsivän..................................................................................................................................................................................................................................................................


    • Itse olen ollut työttömänä jo yli 5 vuotta. Käyn kuntouttavassa työtoiminnassa neljänä päivänä viikossa.

    • Mun tyypillinen arkipäivä

      herätyskello soi klo 6. Käyn vessassa pesemässä hampaat. Syön lautasellisen puuroa, ja juon kupin kahvia. Surffailen tabletilla netissä. Kahdeksaksi menen kuntouttavaan työtoimintaan. Lähden sinne kävellen, ja olen siellä kahteen asti. Puoli kolmen aikoihin olen kotona, ja laitan ruokaa. Ruuan jälkeen juon tuopillisen kahvia, ja otan päikkärit. Laitan herätyskellon soimaan neljäksi, ettei päikkärit veny liian pitkäksi. Lähden kylille kävelemään. Siinä joskus viiden jälkeen palaan kotiin kaupan kautta, jos tarvitsee jotain ruokia ostaa. Kuuden aikaan syön ilta palaa, ja loppu ilta menee koneella ja telkkarin ääressä.

    • on-se-ittestä-kiinni

      Kyllä se niin on että kukaan ei sinne kotiin tule mukaansa hakemaan. Itse se on aktiviteettinsa löydettävä.
      Joka kylällä on kirjasto. Maantietä ja metsäpolkua pääsee. Järvessä ui ilmaiseksi, jos ei avantoon uskalla niin kesäisin ainakin. Kun kerran netit näkyy kaikilla olevan, sieltä löytyy pilvin pimein mielenkiintoista asiaa. Jos historia kiinnostaa, aineistoa on niin paljon ettet eläissäsi ehdi kaikkea lukea. Jos lääketiede- luonto- uskonto- mikä tahansa kiinnostaa, avaa netti!
      Elämä on ihan just niin kurjaa ja kamalaa kun sen itse tekee! Jos jäät miettimään että miten kamalan epäreilua kun mua koulussa kiusattiin, kun mulla on näin huonot jalat etten pääse liikkeelle, kun mulla sitä ja tätä. Sinne nurkkiisi saat homehtua.
      Se on myös niin, että vaikka naapurit huomaisi että tuolla nyt ei mene hyvin, on hyvin usein vaikea ketään lähestyä kun on saanut vihamieliset katseet ja "mitä se sulle kuuluu". Mieluiten sitten jättää sinne omilleen happanemaan.
      Itsesääli ja katkeruus ovat ihmisen pahimpia vihollisia!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe