Ostaisitteko kesämökin vakituiseksi asunnoksi?

mökkikodiksi22

Haussa on koti maalta ja tulee kateltua noita kesämökkien ilmoituksia. Mutta muistelen lukeneeni että ei kesämökille voi niin vaan muuttaa vakituiseksi asukkaaksi. Muutamien mökkien kohdalla olen kysynyt välittäjältä asiasta ja siellä todetaan että juu kyllä kunta suostuu. Mutta entäs jos ei suostu?? Eikös tuollainen pitäsi olla ostohetkellä tiedossa??

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kljlkjklj

      Selvitä siis.

    • tuurista_kiinni

      Välittäjät puhuu läpiä päähänsä.

      Toki poikkeuksiakin on - joskus myydään vakituiseksi asunnoksi rakennettuja taloja mökkinä.

    • No, sitten aloittaja vain tekee ehdollisen kaupan. Maksaa vaikka heti kättelyssä 10 kauppahinnasta ehdolla, että käyttötarkoituksen muutos onnistuu. Loput sitten kun käyttötarkoituksen muutos on saanut lainvoiman. Tällaisessa tapaksessa alkukauppahinta kannattaa tallentaa sulkutilille/välitysliikkeen asiakasvaratilille.

      • eiuskaltais

        Mutta eikös tuollainen muutos kestä kauan, ja missä sitä sitten ostajana asuu sen aikaa jos oma on jo myyty? ei voi muuttaa tuonne jos päätös olisikin kielteinen? muistan Hesarissa olleen jutun jossa espoolainenko mies se oli ei saanut muutettua jossakin länsiuudellamaalla olevaa mökkiä vakituiseksi asunnoksi, ovi oli liian kapea tai jotain muuta idioottimaista.


      • dddd3

        No missäs se ostaja sitten asuu, jos sitä lupaa ei saakkaan?


    • Jos mökki sijaitsee rantakaava-alueella muutos vakituiseksi asunnoksi on käytännössä mahdotonta. Vaatisi koko kaavan muutoksen ja siinä kohtaa varmasti yksityiseltä loppuu tahtotila kesken kun aletaan puhumaan kuka koko homman maksaa.
      Mökillä kyllä voi asua vaikka hamaan maailman tappiin ei sitä kukaan estä. Ainut ettei siellä voi olla kirjoilla. Itse olen asunut yli kymmenen vuotta ja hyvin onnistuu. Kun laajensin rakennustarkastaja totesi et jos hänellä olis samanlainen paikka niin ei hetkeäkään asuis kylällä omakotitalossa.
      Tähän ettei voi olla kirjoilla on olemassa ihan järkiperäinen syy. Terveydenhoito terveyskeskuksessa onnistuu ihan missä tahansa. Muita kunnan tai sosiaali palveluja ei tarvitse järjestää kesäasukkaille. Esim. lasten koulukyyti, kotiapu, kotisairaanhoito, yleiset vanhusten palvelut.

      • vaadin_korvauksia

        On niitä muitakin syitä. Ei ole pulaa latvakakkosista, jotka haluaisi tinkiä rakentamiskustannuksista. Heidän mielestään on ihan turhaa laittaa kunnon lämmöneristyksiä, 2-lasiset ikkunat riittää, samoin seinät voi olla ohkaiset, jätevedet joutaa peltoon sellaisinaan, koneellista ilmanvaihtoa ei tarvita jne. Eli mielellään tinkisivät uudisrakennusten vaatimuksista rakentamalla "mökin", vaikka alusta alkaen on tavoitteena muuttaa sinne pysyvästi. Eli jos mökin muuttaminen OK-taloksi olisi läpihuutojuttu, niin kaikkihan tekisi näin ja säästäisi!

        Tottakai kuvioon kuuluisi nykyään sekin, että kun huonojen eristysten vuoksi tämän OK-talon lämmitys nielisikin nelinkertaisen määrän sähköä verrattuna rak. määr mukaiseen taloon, niin tässähän olisi hyvä syy vaatia korvauksia viranomaisilta. Miksette estäneet minua tekemästä tyhmyyksiä!?

        Samaahan on nähty rakentamisessa mm. valvonnan suhteen. Rakennuttaja suostuu maksamaan valvonnasta korkeintaan tonnin eli valvoja on käytännössä pelkkä nimi paperissa - ei tuolla hinnalla paljon työmaalla notkuta. Ja kun menee pieleen, ollaan vaatimassa korvausksi, "miksei viranomaiset valvoneet"? Toisaalta, jos viranomaiset johonkin puuttuu, niin sitten itketään kanssa, kun tulee turhia kustannuksia, "kyllä mä osaan muutenkin / ei näitä ennenkään tarvittu".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe