Googlen tulokset

ihmetyttää256

Google sanoi ettei suostu poistamaan minua herjaavaa mv-artikkelia hakutuloksistaan.

Millä perusteella Google voi väittää että tällainen vihauutinen hakutuloksissani on "yleisen edun mukaista"?
Mikä voi olla se yleinen etu joka vaatii että maineeni on pilalla loppuikäni?

7

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wewewed

      Toivottavasti se niin on ja myös jatkossa, että google kieltäytyy sensuroimasta hakutuloksia.
      Jos kysyjä vaatii jotain poistettavaksi, se pitää kohdistaa tiedon levittäjään eikä hakukoneoperaattoriin. Google kertoo pelkästään lähteen osoitteen, eikä siis vastaa tiedon jakelusta.

      • Etpä-paljon-tiedä

        Totta kai Google "sensuroi hakutuloksia" ja on tehnyt niin jo vuosikausia! Ja heillä on ihan lain määräämä velvollisuuskin siihen. Vuodesta 2014 lähtien Google on poistanut noin 1,5 miljoonaa hakutulosta.

        Kuka hyvänsä voi pyytää että häntä koskevat tietyt hakutulokset eivät enää tule näkyville Google-hakuun. Tämä pyyntö tehdään täyttämällä lomake.

        Googlen tiimi analysoi pyynnön ja päättää onko se aiheellinen. Aloittajan tapauksessa pyyntöä ei ole pidetty aiheellisena. Aloittajan seuraava askel on sitten tehdä valitus tuosta päätöksestä. Valitus tehdään kunkin maan tietosuojaviranomaisille; Suomessa Tietosuojavaltuutetulle.


    • wewewed

      Pah, google poistaa tietoja vain hakukoneoptimoinnilla, jolloin ne poistokriteerit ovat varsin yleisluonteisia, ei se ala arvottamaan mahdollisia yksittäistapauksellisia oikeudenloukkauksia.

      Sen tyyppisten tietojen poistoja, mistä aloittaja on suivaantunut google ei arvattavasti toteuta, vaan se tietojen poistopyyntövaatimus pitää tehdä sille varsinaiselle tiedon levittäjälle, tässä tapauksessa ms-sivuston pitäjälle, jos oikeasti haluaa siihen hakutulokseen jotain konkretiaa.

      • Etpä-paljon-tiedä

        Mitä helvettiä sinä höpötät??? Olet täysin väärässä. Google nimenomaan poistaa noita hakutuloksia täysin yksilökohtaisesti ja yksittäistapauksina.

        "Sen tyyppisten tietojen poistoja, mistä aloittaja on suivaantunut google ei arvattavasti toteuta"

        Mitä vitun järkeä on "arvailla" näitä juttuja, kun ihan selvää tietoakin on täysin vapaasti saatavilla??

        Mene sivulle www.google.fi ja laita hakutermiksi vaikkapa "Anneli Auer" (otin tuon esimerkin ihan hatusta koska arvasin että se nyt ainakin on sellainen hakusana joka tuo toivotun tuloksen). Ja niinpä toikin: hakutulosten alla lukee "Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla. Lisätietoja".

        Kun klikkaat lisätietoja niin saat sivun https://www.google.fi/policies/faq/ jossa kerrotaan tarkasti tuosta EU-tuomioistuimen "right to be forgotten" -päätöksestä.

        Ja sitä tietojen poistamista voi tosiaan pyytää lomakkeella https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch&hl=fi

        "Toukokuussa 2014 Euroopan unionin tuomioistuin (C-131/12, 13.5.2014) päätti, että tietyillä käyttäjillä on oikeus pyytää hakupalveluita poistamaan käyttäjän oman nimen sisältävien kyselyiden hakutuloksia, jos henkilön oikeus yksityisyyteen on suurempi kuin kyseisistä hakutuloksista saatava hyöty.

        Kun tällainen pyyntö tehdään, me punnitsemme toisaalta yksilön oikeutta yksityisyyteen ja toisaalta kansalaisten yleistä oikeutta saada ja jakaa tietoa. Arvioidessamme pyyntöäsi tarkistamme, onko tuloksissa vanhentuneita tietoja sinusta, sekä arvioimme, liittyykö tietojen saatavuuteen yleinen etu. Saatamme esimerkiksi kieltäytyä poistamasta tiettyjä tietoja taloudellisista väärinkäytöksistä, virkavirheistä, rikostuomioista tai viranomaisten julkisesta toiminnasta."

        Että yleisluonteista hakukoneoptimointia - joo varmaan!!

        Eniten ihmetyttää täällä se että juuri ne jotka eivät tiedä hevon vittua yhtään mistään ovat kaikkein kärkkäimpiä kommetoimaan.


      • wewewed

        Juuri niin, vanhentuneet tiedot on poistettu sillä että hakukoneella ajettu tietovarantoon aineisto uusiksi. Ei sinne ole mitään aueria päivitetty, että poista nyt nimenomaisesti sen tiedot, koska on sitä pyytänyt.


      • Etpä-paljon-tiedä

        Ei helvetti, nyt on pakko uskoa että olet trolli sillä ei kukaan voi oikeasti olla noin kovapäinen ja tyhmä. Mutta siltä varalta että moinen ihme olisi oikeasti mahdollista, niin tässä sinulle vielä selkokielistä tietoa:

        http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/2014-05-30/Haluatko-sinä-tulla-unohdetuksi---Google-julkaisi-lomakkeen-tietojen-poistopyyntöä-varten-3319930.html

        http://yle.fi/uutiset/lahes_puolet_googlen_poistopyynnoista_menee_lapi/7932197

        http://yle.fi/uutiset/naita_tietoja_ihmiset_haluavat_poistaa_googlesta/7943172 - Mielenkiintoinen lista erimerkkejä siitä millaisia tietoja Google on suostunut poistamaan ja millaisia ei.

        Ja nuo poistot on tehty siis vain ja ainoastaan sen takia että henkilö ITSE, tai hänen edustajansa (esim. asianajaja, tai vanhempi, jos on kyse alaikäisestä) on sitä nimenomaisesti vaatinut.


      • wewewed

        Tässä on se oleellinen: Tuomion mukaan hakukoneesta olisi poistettava virheelliset ja siihen mukaan luettuna vanhentuneet tiedot, jotka "eivät ole asianmukaisia, olennaisia tai ne ovat liian laajoja niihin tarkoituksiin, joissa hakukoneen ylläpitäjä niitä käsittelee".

        Ja yksittäisellä henkilöllä on siis oikeus vaatia, että hakukone toimii em. rajoissa, jolloin esim. goole joutuu tsekkaamaan, onko pyynnön esittäjää koskevia vanhentuneita, epäolennaisia tai liian laajoja hakutuloksia vielä jossakin se omassa tietovarannossa. Ko. tiedot todennäköisesti poistuisivat itsestään ilman pyyntöäkin aikanaan, mutta pyynnöllä ainakin ajantasaistuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe