Mistä aika aborttiin??

15vraskaana

Oon raskaana!!! En haluu kertoo vanhemmille tai lapsen isälle... Tää oli vahinko!!! Meijän luokan bileis menin yhen meiän luokan pojan kanssa vessassa panemaan ja siin kännis jäi ehkäsy pois!!!

Nyt oon RASKAANA ;( oon vasta 15 ja en selviäis vauvan kanssa!!! Mistä varaan ajan aborttiin ja miten pääsen tekemään sen niin että kukaan ei saa tietää koskaan että olen ollut raskaana!?

31

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Proudmutsi

      Suosittelen kovasti että mietit vielä!!! Olen 30 nainen ja annan neuvon että en ikinä antaisi tyttäreni tehdä aborttia!!! Lapsi tulisi olemaan sinulle parasta mitä on tapahtunut :)

    • 15vraskaana

      No mul on vaa semmone olo et en selviäis mul ei oo ees tän isä tukena!!! Mutsi ja faija tappaa mut jos kerron niille ja en kehtais mennä masunkaa kouluu
      plus oon kipukammonen ja kuolisin synnytykseen...
      Itken vaan koko ajan ku en tiiä mitä teen!!! Oisko järkevää tehä itsemurha tässä tilanteessa?? Olen viikolla 8 clearbluetestin mukaan...

      • hoit_su

        Nyt puhut vanhemmillesi ja lapsen isälle myös, hobi, hobi. Asia ei koske pelkästään sinua vaan heitäkin.


      • 15vraskaana
        hoit_su kirjoitti:

        Nyt puhut vanhemmillesi ja lapsen isälle myös, hobi, hobi. Asia ei koske pelkästään sinua vaan heitäkin.

        Mut miks sekottasin ne tähän? ne vaa pakottais mut pitään sen lapsen ja pojal ei taija ees kiinnostaa ku ei olla vakituisesti yhessä


      • kiirettäeipidä

        Itsemurha kannattaa tehdä vasta sitten, kun lapsesi on 15 v.

        Tosin lapsen 15 v:n ikä on ohimenevä ilmiö, joten hampaita puremalla siitäkin selviää (ehkä). Kun lapsesi täyttää 50 vuotta, saattaa olla jo hiukan helpompaa \o/. Tai sitten ei, koska apsesi saattaa saada ns. viidenkympin villityksen. Mutta kun saat lapsesi hyvään vanhainkotiin, niin sitten on aika huokaista helpotuksesta. :)


      • Hoida.asia.heti
        hoit_su kirjoitti:

        Nyt puhut vanhemmillesi ja lapsen isälle myös, hobi, hobi. Asia ei koske pelkästään sinua vaan heitäkin.

        Eikö paikkakunnallasi ole terveysleskusta tai äitiysneuvolaa, koulussa terveydenhoitajaa? Pitäähän sinun hoitaa asia ja äkkiä jonkun ammatti-ihmisen kanssa. Mene hyvä lapsi lääkäriin äläkä voivottele siinä.
        Ja muista, että poika joutuu vastuuseen alaikäiseen sekaantumisesta, ja kuka sulle viinat antoi? Alaikäinen joutuu aikamoisiin vaikeuksiin viinan kanssa, kuten itsekin nyt olet huomannut.
        Kun olet heittäytynyt tekemään aikuisten asioita, niin hoida asiasi nyt kuten aikuinen. Tätä tarkoittaa vastuu.


    • kiirettäpitää

      Soita terveyskeskukseen. Katso numero sun kotikunnan tai -kaupungin kotisivuilta. Kuntien osoitteet ovat yleensä: www.kunnan nimi ilman ääkkösiä.fi Sieltä etsit terveyspalveluiden kohdalta puhelinnumeron. Soita jo huomenaamulla, sillä raskautesi on jo aika pitkällä.

      • 15vraskaana

        Kiiitti paljonn <333 menen heti ettiin ennen ku mieli taas muuttuu... Se näät muuttuu koko ajan mut

        Olen melko varma jo että teen abortin ei siitä varmaan mitää haittaakaa voi olla??


      • kiirettäpitää

        Soitto terveyskeskukseen on sun tapauksessa oikea tapa toimia, ihan riippumatta mitä teet, jos olet raskaana tai oletko ollenkaan raskaana. Kyllä he siellä osaavat auttaa.


    • 15vraskaana

      Mutta olenko murhaaja jos teen abortin??

      • KrääbiioSanniPohjonen

        Olet sinä silloin murhaaja!!! Vauvaa ei saa tappaa!!!


      • hoit_su

        et ole, älä usko noita hörhöjä.


    • Adoptioon

      Abortti voi johtaa lapsettomuuteen... Itse tein abortin 26 vuotiaana koska suhteeni lapsen isään oli huono ja se oli molemmille oikea ratkaisu... Nyt olen 38 vuotias ja en koskaan yrittämisestä huolimatta tullut raskaaksi... Olen nyt pienen namibialaisen tytön äiti ... Voisit auttaa näitä äitejä antamalla lapsesi vaikkapa adoptioon c:

    • 15vraskaana

      Taisin tulla katumapäälle!!! Musta alko tuntuu että jos teen abortin mä oon murhaaja ja jos pidän nii oon siit vastuussa nii kauan et se on 18... Ja sit mul pelottaa seki et jos mun oma elämä loppuu...

      Auttakaa sanokaa mitä mun kannattais tehä? :'(

      ja jos nyt päädyn aborttiin niin kannattaako varata aika TAYSsistä vai jostai pienemmält terveysasemalta/keskukselta?

      Tänää soitin jo neuvolaa ja kysyin mitä tehdä jos oon nuori... Sain heti huomiseksi ajan ultraan ja samalla voin keskustella sen neuvolatädin kanssa....


      Mut voiks joku auttaa mua päätökses??? :'( jos saan apuu oon superkiitollinen :)

    • Dhklfjll

      Olet elämäsi vaikeimman asian edessä. Mieti ja tee omatuntosi mukaan. Jos raskaus on pitkällä kehoittaisin pitämään lapsen.... hän on kuitenkin ihminen jossain suhteessa. Ehkä vanhempasi kuitenkin tulevat vastaan.... elämässä ehtii vielä kouluttautua vaikka olisi lapsi...

      • TerveystiedonOpeAnnika

        Olen samaa mieltä, vaikka lapsen isä ei olisi tukena vanhempasi auttavat sinua parhaan mukaan kuitenkin. Ja ehkä jokupäivä löydät sen oikean joka haluaa olla isä lapsellesi!

        Onnea tulevaan ja helpotusta päätöksentekoon

        Toivoo Annika Terkan Ope


    • 15vraskaana

      Onko keskenmeno mahdollinen kun tulee niukkaa vuotoa ja yksi pikkupoika potkas jalkapallon suoraan mun mahaan ja lähti ilmat pihalle??

    • 15vraskaana

      Kävin tänään neuvolassa ja ei ollut keskenmeno... Näin lapseni ekan kerran ja kuulin äänet... Oli liikuttavaa :o kyllä testi heitti aika paljon olen 12 viikolla!!! Nyt mul olis / vaihtoehtoo abortti tän viikon loppuun mennessä TAYSsistä tai lapsen pitäminen!!! Pikaisia vastauksia???

    • 15vraskaana

      Tänään päätin...
      Puhuin tämän pojan kanssa kelle odotan lasta ja yhessä päätettiin että abortti tehdään... Hän tulee mukaani tekemään sen abortin ja yhessä maksetaan abortti, koska tää oli meidän molempien moka...

      Kiitti paljon auttaneille... Vanhemmille en edes kertonut ku alkasivat ragee et et kyl tapa 12 viikkost lasta ku oot noin pitkäl... Ne ois sanonu tyylii: pidät ku oot menny tekemäänki... Huomenna siis lapsen isän kanssa mennään tekemään abortti TAYSsiin ennenku on liian myähäst... :)

    • 15vraskaana

      Lapsen isän tyttöystävä ei tiedä mitään koko hässäkästä onneks x)

    • enmuutavoi

      Säälin sitä pientä ihmistä.

    • 15vraskaana

      Hei COME ON!!! Olen 15!!! Luuletko että ryhdyn tän ikäsenä huoltaan jotain niin pientä ja viatonta!!! Sähläisin ja möhlisin vain kaiken!!! Lopulta kuitenkin tapahtuis jotain katastrofaalista!!!

      • Pyytävätsinäannat

        Helppoo se on heinänteko, eikös. Valehtelet niin että korvasi heiluu.
        Voihan se olla , että toiveesi toteutuu, kun unelmoit raskaaksi tulemisesta. Totuus onkin toisenlainen.
        Älä nyt ehdoin tahdoin hankkiudu paksuksi, että saat tehdä abortin. Tapat pienen ihmisen.
        Unelmoit kenties jostakin pojasta , jolla on jo tyttökaveri. Olet kateellinen tytölle. Koitat pimperoo antamalla saada pojan itsellesi.
        Et ole sen jälkeen poikien silmissä, kuin yleinen jakorasia, jolta saa kun vain pyytää.


      • Kristiina1998

        Kyllä ehkäisy pitää muistaa.Olen kännissä on vain tekosyy.Varmasti kadut aborttia muutaman vuoden päästä.


    • 15vraskaana

      Hei camoon!!! Ei tarvi tulla tollee sanoo jos on pakko haukkuu ja väittäää et oon provo!!!

      Kaikki on taas hyvin abortin sain tehtyä onnekseni

      • Ohimennen.vaan

        Äkkiäpäs se kävikin, eilen illalla vielä pohdiskelit sitä viestissäsi, ja seuraavana päivänä se oli jo sitten takana. Illalla kotona koneen ääressä?
        No mistä se aika aborttiin sitten järjestyi, ja mitä kautta juttu hoidettiin?


      • 15vraskaana

        Jos et tiennyt yksityiseltä sain ajan nopeemmin kun huomasivat että raskaus oli niin pitkällä ettei turhaa tarvii erikoislupaa hakea jollon en välttämättä saiskaan sitä vaikka olen niin nuori vielä. Mulla oli kolme päivää aikaa tehä abortti ilman erikoislupaa...


    • Älkää tehkö abortteja... tieto vaan tulevalle isälle että on saattanut lapsen alulle, niin saattaahan tuo herätäkin vastuuseensa. Jos on valmis harrastamaan seksiä ilman ehkäisyä, pitää olla valmis myös synnyttämään siinnyt lapsi. Se on just niinku uskovat sanoo, Jumala on elämän ja antaja ja ottaja ja hänellä on yksinoikeus päättää nämä asiat (no, ehkä sotatilannetta ja kuolemantuomiota lukuunottamatta). Älä saata itseäsi vaikeuksiin Jumalan kanssa! Adoptoijia kyllä löytyy. Lisäks musta näyttää et usein nuorena lapsensa saaneet säilyy nuorina ja kauniina pitkään...

    • Miten kävi murunen? Viestistäsi on jo aikaa, mutta voisin sanoa muutaman sanan. Olet 15, elämä vielä edessä. Sinulla on aikaa lapsille kun vartut ja aikuistut, vielä niitä ei tarvitse hankkia. Päätös on sinun omasi, päätit mitä vain. Keskeytys on asia, josta pääsee yli joko ammattiavun avulla tai käymällä itse läpi asiat mielessään ja hyvksymällä ne olemalla sinut itsensä ja valintojensa kanssa. Soitto terveyskeskukseen selventää monta asiaa ja tiedustele, miten alaikäisyyden kanssa toimitaan tämmöisessä tilanteessa. Seksikumppanille sinun ei tarvitse asiasta mainita, oletan että hän on myös yhtä nuori kuin sinä. Teillä on vielä aikaa perustaa perheet, nyt sinun tulee nauttia nuoruudestasi, hankkia ammatti, oma koti ja vasta sitten voit alkaa miettimään parisuhdetta ja tulevia lapsia. Ei sinulla ole mitään hätää. Ja itse sinä päätöksen teet, ei kukaan muu, ei edes täällä netissä. Ja oli ratkaisusi mikä vaan, se on ainoa oikea ratkaisu. Muiden ei tarvitse sitä hyväksyä, mutta voit pystypäin kulkea eteenpäin elämässäsi kun teit omasta mielestäsi sinulle sopivimman ratkaisun. Rauhallista syksyä sinulle!

    • Anonyymi

      ÄLÄ TEE ABORTTIA.KADUT KUITENKIN SITÄ MYÖHEMMIN. TAATUSTI SAAT APUA LAPSEN KASVATTAMISEEN.MIETI NYT HYVÄ IHMINEN TOISENKIN KERRAN.KANNA VASTUUSI ÄLÄ MENE PIILOON.

    • Marleena1980

      Kannattaa käyttää ehkäisyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe