Suomen itsenäisyys ja puolustusministeri

kukaonEUhenkilö

Meille on luotu kuvaa itsenäisyydestä, jota ei koskaan ole edes ollut. Annettujen tietojen mukaan. Missä Suomessa nyt mennään?

Siitä varmasti kaikki suomalaiset ovat samaa mieltä, että missään ei ole mitään järkeä, Suomi tuhotaan ja kaikki on toisarvoista veivaamista liike-elämän eduksi ja meistä tehdään orjia järjestelmälle, joka on vaikeasti hahmotettavissa, ja joka puhetasolla on pelkkää propagandaa.

Tämä uutinen iski kuin nyrkki silmään:

"Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) näkee Suomen itsenäistymisen alkuvaiheiden ja tämän päivän sotaharjoitustoiminnan taustalla yhteisen motiivin.

– Jääkärit saivat sotilaskoulutuksensa Saksassa, mutta käyttivät saamiaan oppeja Suomen itsenäisyyden hyväksi. Tästä on kyse myös tämän päivän kansainvälisessä koulutus- ja harjoitusyhteistyössä, Niinistö sanoi sunnuntaina puheessaan Vapaussodan Perinneliiton kesäpäivien pääjuhlassa Tammisaaressa, Raaseporissa."

http://www.ksml.fi/kotimaa/Puolustusministeri-Niinistö-rinnastaa-jääkäriliikkeen-tämän-päivän-sotaharjoituksiin/773327

Tässä historiataustaa HS:n artikkelista.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074263146/Mannerheim ja Saksasta kotiutuvat jaakarit aloittivat napit vastakkain

Mutta tilanne "tsaarin kuva Mannerheimin yöpöydällä" suhteessa Neuvostoliittoon - vastaavasti tämän päivän Venäjän ja Neuvostoliiton erot? Pystyykö niitä tämän päivän tavallinen ihminen edes hahmottamaan - tai onko niitä?

"Lähtiessään 1915-16 matkaan jääkärit jättivät taakseen Suomen, jossa itsenäisyys oli vielä utopia. Siihen pyrki vain kourallinen aktivisteja poliittisen kentän molemmista ääripäistä. Eliittisukujen ylioppilaspoikia ja työväen radikaaleja yhdisti tsaarinvallan vastustaminen."

Mutta oliko tsaarivallan vastustaminen yhtä kuin kommunismin tukeminen? - Ainakin se käytännössä meni näin, ja siinä välissä sitten vehkeiltiin kansallissosialistisen Saksan ja Hitlerin kanssa. Koko ajan on kolme rintamaa, ei kahta.

"Arvo Veikko Pentti (13. helmikuuta 1915 Hämeenkyrö – 1. helmikuuta 1986 Hämeenkyrö) oli suomalainen keskustalainen poliitikko, sotilas ja Mannerheim-ristin ritari numero 29. Mannerheim-ristin ritariksi hänet nimitettiin 19. lokakuuta 1941. Sotilasarvoltaan Pentti oli everstiluutnantti. Myöhemmin hän toimi myös puolustusministerinä ja suojelupoliisin päällikkönä.[1] Pentti toimi kansanedustajana 1958–1970 ja hoiti neljästi puolustusministerin tehtäviä. Suojelupoliisin päällikkö hänestä tuli 1972."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvo_Pentti

Hän olikin siis KGB:n agentti.

Entä tämä:

"Helsingin Sanomien uutiskartan mukaan Neuvostoliitto valloitti Suomen 1944"

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/helsingin sanomain kartta-35749

Ja entä tämä?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051019663504_uu.shtml

Käytännössä jääkärit olivat auttamassa tsaarivallan muuttamista kommunismiksi, ja Suomesta saatiin muka itsenäinen maa - kansa manipuloinnin ja propagandan alle, ja todellisuudessa "itsenäinen Suomi" toimikin KGB-vakoilussa, sen alla ja Neuvostoliiton hyväksi.

Juuri on ollut sisäministeriön organisoimana venäläistentulo, Euroopan rajat on kaadettu, Katainen neuvotellut EPP-puolueen (toisen maailmansodan Saksasta, Euroopassa valtaa pitävä, myös (?) kansallissosialistinen) ja Putinin Yhtenäinen Venäjä puolueiden yhdistymisestä Big-Euroopaksi.

Missä kohdin tässä on Suomen kansa tai Suomen itsenäisyys, josta puhuu puolustusministeri Niinistö? On tehty perustuslaki, jolla luovutettiin itsenäisyys EU:lle.

Mikä maa on Euroopan Unioni, jolle vastaavasti perustuslailla (Lissabonin sopimus) annettiin henkilösubjektin asema, ja se voi allekirjoittaa sopimuksia, mutta myös omistaa.
Laissa tällä on valtava merkitys, koska omistaa oikeuksia on ihan eri asia kuin tehdä sopimuksia.

Tämä oli korjaus Rooman vallanajan järjestelmään, ja jonka vuoksi Euroopan Unioni ei voi hajota, eikä siitä voi erota, jos sillä on "omistusoikeus" lakiin perustuen - kuten meihin tai maahamme. Tämä on syntynyt velkakriisin nimissä siten, että Suomen kansan valtuuttamat poliittiset edustajat - ovat luovuttaneet Suomen (maan) velkatakauksin, mutta velkakirjat ovat EU:n (kenen?) hallussa.

Tässä esimerkki - miten paljon oletatte meidän poliitikkojemme ymmärtävän sopimusoikeudesta?

http://www.helsinki.fi/oikeustiede/oppiaineet/sopimusoikeus/materiaali/sopimusoikeuden_perusteista.pdf

18

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoijakkaa

      Jaha, Sirpalla viheltää taas pahasti ja tulee näitä koomisia avauksiakin joissa sekoitetaan toisiinsa kuulumattomia asioita aivan kajahtaneesti yhteen, ei ihme että Sirpa sai niin monet bannit Murha info-foorumilta.

      Sinänsä olisi hyvä jos ko. Sirpa laittaisi juttunsa tähän yhteen ketjuun ja jättäisi muut ketjut sotkematta näillä sekoiluillaan, yksinkeskusteluahan Sirpa pääasiassa harrastaa, eli vastailee omiin juttuihinsa, usimmat muut kun tajuavat noiden Sirpan juttujen olevan aivan liian tyhmiä.

    • kunkalikkakalahtaa

      Jahas venäjätrolli taas paikalla...

    • historianhavinaa

      Monet varmasti ihmettelevät, että mikä on näiden venäjätrollien tarkoitus, mihin niillä tähdätään - ja jos katsotaan esim. Suomen yksipuolista irtisanoutumista Pariisin rauhansopimuksesta Euroopan Unionin perustamisvuotena, jossa määrääjänä oli Neuvostoliitto, niin ehkä tilanne aukeaa edellä olevan puolustusministeri Niinistön sanomisen kautta.

      "Vapaaehtoinen maanpuolustustyö tuli mahdolliseksi, kun Suomi yksipuolisella päätöksellään 21. syyskuuta 1990 julisti Pariisin rauhansopimuksen aserajoitusartiklat sisältävän III luvun mitättömäksi.[2][3] Kyseinen luku kielsi myös armeijan ulkopuolisen sotataitojen koulutuksen.[2] Vuonna 1993 maanpuolustusjärjestöt perustivat Maanpuolustuskoulutus ry:n, jonka tehtävä on johtaa ja organisoida vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta. Säädösperusta toiminnalle saatiin vuonna 1994, ja organisaatiota kehitettiin vähitellen koko 1990-luvun loppupuoli. Pääperiaatteena oli, että MPK antaa koulutusta yksilöille, mutta puolustusvoimat harjoittaa joukkokokonaisuuksia.[4] Vuoden 2001 puolustuspoliittisessa selonteossa päätettiin kehittää tuntuvasti vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta. Puolustusministeri Jan-Erik Enestam asetti 1. lokakuuta 2002 ministeriötason työryhmän pohtimaan sitä, miten vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen tehtävät, vapaaehtoiset järjestöt sekä niiden tuottamat palvelut voitaisiin kytkeä viranomaisten toimintaan. Raportti julkaistiin 1. kesäkuuta 2004, ja siinä ehdotettiin - pääesikunnan edellisenä vuonna tekemän selvityksen pohjalta -, että luotaisiin uusi puolustusvoimien sodan ajan joukkotyyppi nimeltä maakuntajoukot.

      Maakuntajoukkojen tukena olisivat koulutus- ja tukiyksiköt, joissa voisivat toimia halukkaat yli 15-vuotiaat Suomen kansalaiset."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_maakuntajoukot

      Alku löytyy suojeluskunnista - sieltä Suomen "kansalliskaartista".

      • jaihanlakiamyöten

        Edellä olevasta linkistä listää. Tiesitkö sinä, että Suomessa on tavallaan kaksi päällekkäistä armeijajärjestelmää?

        "Vasemmistoliiton ja vihreiden eduskuntaryhmät vastustivat lakiehdotusta eduskuntakäsittelyn kaikissa vaiheissa. Vasemmistoliiton mielestä maakuntajoukot uhkasivat muodostua uusiksi suojeluskunniksi, joita voitaisiin käyttää sisäisten levottomuuksien kukistamiseen. Myös pelko siitä, että joukkoihin hakeutuisi "pyssyuskovaisia ja ramboja", esitettiin keskustelun aikana. Vastauksessaan hallituksen edustaja, puolustusministeri Seppo Kääriäinen muistutti, että virka-aputehtävien yhteydessä henkilökohtaista asetta järeämpiä voimakeinoja saa käyttää vain puolustusvoimien palkattu henkilökunta, ja sekin vain poliisin ohjauksessa.[14] Vihreät puolestaan painottivat sitä, että uusi joukkomuoto saattaa viedä rahoitusta siviilipuolen kriisinhallinnalta.[15][16]

        Muut eduskuntapuolueet olivat esitykseen tyytyväisiä. Eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen puolustusvaliokunnan esittämässä muodossa 14. helmikuuta 2007 äänin 160 puolesta, 15 vastaan ja 24 poissa.[17] Tasavallan presidentti vahvisti lain 11. toukokuuta 2007."

        Löytyvätkö tästä ryhmästä sotapoliisit?


      • emmetiedämissämennään

        Mutta todellisuudessa olemme tietopaitsiossa - kertoo wiki:

        "Maakuntajoukkotoiminta on aloitettu vuonna 2004 koeluontoisesti muutamissa sotilaslääneissä. Syksyllä 2006 alettiin kaikissa muissakin sotilaslääneissä koota ensimmäisiä maakuntajoukkoja. Maakuntajoukkoja on perustettu 29 kappaletta. Kokonaisuudessaan yksiköissä on n. 5 000 reserviläistä. Puolustusministeriön ilmoituksen mukaan tyypillinen vapaaehtoinen on 38-vuotias perheellinen mies, jolla on akateeminen tai keskiasteen koulutus.[18]

        Maakuntajoukkoja on tarkoitus käyttää ainakin muiden sodan ajan joukkojen perustamisen suojaamiseen, paikallispuolustukseen, tärkeiden kohteiden suojaamiseen sekä virka-aputehtäviin. Joukkojen varsinaisesta organisaatiosta on melko vähän julkista tietoa."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_maakuntajoukot


      • olisikivatietääenemmän

        Asepuvut ovat henkilökohtaisia ja ne voi säilyttää kotona, mutta aseita ei - paitsi tietysti omaa asetta, jos on aseenkantolupa, eikö vain? Aika mielenkiintoista, että samaan aikaan on sitten Suomessa kiristetty aselakeja, ja eräässä vaiheessa poliisiylijohtaja Paatero halusi kerättävän kansalaisilta aseita pois. Muistatte varmasti nämä monet mutkat ja mutinat, että henkilökohtaisilla aseilla on merkitys myös maanpuolustuksen kannalta. Oli vuosi 2011.


      • kukaasialla
        olisikivatietääenemmän kirjoitti:

        Asepuvut ovat henkilökohtaisia ja ne voi säilyttää kotona, mutta aseita ei - paitsi tietysti omaa asetta, jos on aseenkantolupa, eikö vain? Aika mielenkiintoista, että samaan aikaan on sitten Suomessa kiristetty aselakeja, ja eräässä vaiheessa poliisiylijohtaja Paatero halusi kerättävän kansalaisilta aseita pois. Muistatte varmasti nämä monet mutkat ja mutinat, että henkilökohtaisilla aseilla on merkitys myös maanpuolustuksen kannalta. Oli vuosi 2011.

        Vapaaehtoinen maanpuolustus ja taistelijat asialla - ei poliisi:

        "Helsingissä pidettiin 4.–5. joulukuuta 2008 Etyj:n ulkoministerikokous, johon osallistui yli 1 200 ulkomaalaista vierasta. Näitten suojelemiseksi pantiin toimeen laaja turvallisuusoperaatio, johon Puolustusvoimat osallistui 500 sotilaan suuruisella virka-apuosastolla. Osastosta 120 taistelijaa oli Helsingin maakuntakomppaniasta. Virka-apuosaston päätehtävänä oli kohteiden vartiointi."

        Alkoi rahakriisi. jouduimme valtaviin rahatakauksiin ja seuraavaksi valtasi tunnuksettomat sotilaat Ukrainaa kunnes netissä luki: "Euroopan rajat ovat auki, tervetuloa Eurooppaan!", ja alkoi kansanvaellus.

        Mitä seuraavaksi?


    • juoksupojanosa

      Ei ole itsenäisyyttä. Kohta Nato ostattaa taas Suomentolloilla sikakalliit ja ylihintaset lentokoneet Useasta.. Baltian takia...

    • kukakekämissähäh

      No, ennen sitä ehtii kyllä olemaan vielä tämä. Yksi seikka tekee harjoituksesta erikoisen?

      "Noin 600 sotilasta nousee maihin kesäkuussa Hangossa – komentaja: Yksi seikka tekee harjoituksesta erikoisen

      – Emäalus voisi hakea suomalaisen joukon veneineen ja kuljettaa sen operaatioalueelle. Tällaisen joukon normaali tehtävä on ottaa sillanpääasema haltuun, jotta huoltoreitti saadaan auki."

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001166574.html

      Haetaanko nyt emäaluksen toimesta Suomesta mukaan operaatioon nämä maakuntajoukot?

      • sisällissodassa

        Puolustusministerin puheesta aloitusviestissä:

        "Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) näkee Suomen itsenäistymisen alkuvaiheiden ja tämän päivän sotaharjoitustoiminnan taustalla yhteisen motiivin."

        Suomen itsenäistymisen alkuvaihe liittyy Suomen sisällissotaan. Olemmeko siis sisällissodassa, ja miten lähellä on todellinen, aseellinen yhteenotto?

        Wikistä Suomen sisällissota:

        "Suomen sisällissota käytiin Suomen senaatin eli hallituksen ja sitä vastaan kapinoineen Suomen kansanvaltuuskunnan johtamien joukkojen välillä 27. tammikuuta – 15. toukokuuta 1918."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sisällissota


      • antaaskattoa

        Viittaus Suomen senaattiin hallituksena on edellä mielenkiintinen - varsinkin, kun wikitiedon mukaan siihen kuuluu myös oikeuslaitos.

        "Keisarillinen Suomen senaatti oli vuosina 1809–1918 toiminut Suomen suuriruhtinaskunnan korkein siviilihallintoelin ja tuomioistuin."

        Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen, että vain muutama vuosi sitten voimaan astunut uusi Suomen perustuslaki ei perustu Euroopassa määriteltyyn demokraatiaan vallan kolmijako-oppiin vaan toimeenpidevaltaa voi käyttää lakia säätäväkin elin. Tässä tapauksessa hallitus, kun puhutaan pakkolaeista. Suomi ei perustuslaillisesti edusta siis länsimaista demokratiaa.

        Wikistä:

        "Vallan kolmijako-oppi on perustava osa länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa. Suomen hallitusmuodossa kolmijako-oppi otettiin käyttöön itsenäistymisen jälkeisenä vuonna 1919, mutta alkuperäisestä mallista luovuttiin ajan kuluessa kytkemällä lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta kiinteästi toisiinsa."

        Ja kun muistamme Koiviston konklaavin ja hänen ohjeistuksensa eri oikeusasteiden tuomaristolle aina KKO:ta myöten, että pankkien oikeudenkäynnit 90-luvulla oli ratkaistava vain pankkien eduksi - niin tässä jos missä näkyy tämä sama tilanne.

        Eli oikeuslaitokset ovat poliitikkojen/hallituksen hallussa ja ilmeisesti silloin sisällissotatilanne on "senaatin" - hallituksen - lisäksi kohdistuttava oikeuslaitokseen.

        Jaa-a, mielenkiintoista nähdä, että miten tilanne etenee - löytyykö ytyä todelliseen putsaukseen.


      • tutkijatvaihtoon

        Ja sitten osui silmiini Värysasia Euroopan Unionista eroamiseksi, jossa on asiantuntijan mukaan perustuslaillinen ongelma, mutta uutisessa ei kerrota mikä se on. No se on tietysti se, että ei voida järjestää kansanäänestystä EU:sta eroamiseksi, koska silloin rikottaisiin Suomen perustuslakia, koska sinne juuri lisättiin Euroopan Unioniin kuuluminen.

        Mikähän on, kun ei edes näin yksinkertaista asiaa voida sanoa suomallaisille ääneen?!

        Mutta tämä nyt meni kyllä jo aika överiksi?! Onko todellakin mahdollista, että akatemiatutkija voi olla näin tietämätön asioista?!

        "Akatemiatutkija Päivi Leino-Sandbergin mukaan on hyvin vaikeaa löytää perusteita sille, että valittu menettely olisi ollut perustuslain vastainen. Päätös ei hänen mukaansa tapahtunut vahingossa, vaan eduskunta on osallistunut päätöksentekoon tiiviisti.

        – Edustuksellinen demokratia on toiminut erittäin hyvin, myös eurooppalaisessa vertailussa."

        http://www.ksml.fi/kotimaa/Perustuslain-tuntijat-epäilevät-Väyrysen-euroaloitetta/774167

        No, kun Suomessa ei ole edes länsimaista demokratiaa - edustuksellisesta nyt puhumattakaan - mutta ei sitä myöskään ole EU:ssa Lissabonin sopimuksen jälkeen, vaan kyseessä on diktatuuri, ja tästä syystä tehtiin myös jäsenmaihin uudet perustuslait yhteensopiviksi EU-diktatuurin kanssa.

        Siis vielä kerran - jos ei ole edes perustavaa osaa, niin ei voi olla demokratiakaan.

        "Vallan kolmijako-oppi ON PERUSTAVA OSA länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa. Suomen hallitusmuodossa kolmijako-oppi otettiin käyttöön itsenäistymisen jälkeisenä vuonna 1919, mutta alkuperäisestä mallista luovuttiin ajan kuluessa kytkemällä lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta kiinteästi toisiinsa."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vallan_kolmijako-oppi


    • uutisoituatietoa

      Onpa erikoista. Kunta nimeltä Enontekiö luovuttaa kunnanjohtajansa YK:lle mittavan operation johtajaksi.

      "Suomalainen prikaatikenraali Mauri Koskela on valittu YK:n Undof-operaation apulaiskomentajaksi, kertoo puolustusministeriö. Undof-operaatiossa YK valvoo Syyrian ja Israelin joukkojen välisen aselevon toteutumista Golanilla."

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052421615271_uu.shtml

      "Irtisanoutumiseen ei sisälly dramatiikkaa, vaan kyse on Koskelalle tarjotuista uusista haasteista, kertoo Enontekiön kunta tiedotteessaan.

      Koskela ilmoitti erostaan kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina 18. tammikuuta. Hän kiitti luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä kuntalaisia luottamuksesta, tuesta ja erinomaisesta yhteistoiminnasta.

      Enontekiön kunnanvaltuusto valitsi Koskelan vs. kunnanjohtajaksi viime vuoden kesäkuussa.

      Vuonna 1960 syntynyt Koskela on reserviin jäänyt prikaatikenraali. Hän on valmistunut maanpuolustuskorkeakoulusta 1995 ja työskennellyt muun muassa apulaisjohtajana ja johtajana puolustusvoimien kansainvälisessä keskuksessa. Maavoimien henkilöstöpäällikkönä hän oli 2012–2013.

      Koskela oli keskustan kansanedustajana toimivan Mikko Kärnän sijainen. Myös Kärnä on ilmoittanut irtisanoutuvansa."

      http://kuntalehti.fi/tyopaikat/tyopaikkauutiset/mauri-koskela-jattaa-enontekion/

      Kyllä häiritsee se, että niin poliisiylijohtajat kuin armeijan henkilökuntakin ovat aktiivisia poliitikkoja jonkun puolueen nimissä, eivätkä ole hoitamassa Suomen kansan yhteisiä asioita. Ehkä se sitten näkyy lopputuloksesta.

      Ja hän tuli vasta vajaa vuosi sitten kunnanjohtajaksi Ylöjärveltä?! Onpa erikoista...

      "Vuonna 1960 syntynyt Mauri Koskela on toiminut viimeksi YK:n UNMIL-operaation esikuntapäällikkönä Liberiassa ja jäänyt sittemmin puolustusvoimista eläkkeelle.

      Hän on aiemmin ollut mm. Jääkäriprikaatin komentajana, puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen johtajana ja Porin Prikaatissa esikuntapäällikkönä.

      Enontekiön kunnanjohtajan viransijaisuus oli auki, koska Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä (kesk.) valittiin eduskuntaan varasijalta Paavo Väyrysen jäätyä Euroopan Parlamenttiin."

      http://yle.fi/uutiset/enontekion_vs_kunnanjohtajaksi_mauri_koskela/8099530

    • harjoituksennimissä

      Niin että Hankoon tullaan oikein panssarivaunujen kanssa kriisiä hallitsemaan?! Tätä en tiennyt. Jopa kansanedustajan turvallisuudentunne nyt horjuu - eikä ihme.

      Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd.) puhui eduskunnassa tiistaina sisäisen turvallisuuden selonteon käsittelyssä. Hän syytti ensin ulkoministeri Timo Soinin (ps.) naureskelleen, kun poliisimiesten määrän vähenemisestä esitettiin huoli.

      – Toinen asia, jonka haluan nostaa esille, joka on lisännyt suomalaisten turvattomuutta, on tieto siitä, että lähiaikoina kotiseudulleni Hankoniemelle vyöryy amerikkalaisia panssarivaunuja. Myönnän suoraan, että tieto tästä on horjuttanut myös omaa turvallisuudentunnettani, Maarit Feldt-Ranta sanoi.

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vyoryminen-50896

    • hiiriveroparatiisissa

      Onpa kummallista sisäisen turvallisuuden lässytystä Orpolla, jos kansanedustaja viittaa jo omaankin turvattomuuden tunteeseensa turvallisuusselvityksen julkaisun jälkeen sotaan. Sitä taitaa tuolla senaatilla olla suurin sisäisen turvattomuuden tunne? Onko ne aseistetut vartijat jo eduskunnassa?

      "Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) totesi ensimmäistä sisäisen turvallisuuden selontekoa esitellessään, että "työttömyys, maamme taloudellinen tilanne ja siitä johtuva etuuksien ja palveluiden heikennykset näkyvät yhä selvemmin tyytymättömyytenä kansalaisten keskuudessa. Samanaikaisesti tapahtunut turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ja sen edellyttämät taloudelliset panostukset ovat entisestään vahvistaneet negatiivista ilmapiiriä ja vastakkainasettelua sekä heikentäneet turvallisuuden tunnetta".

      Sisäministerin mukaan turvallisuuden tunteeseen vaikuttaa erityisesti luottamus viranomaisten kykyyn vastata terrorismin uhkaan. Vaarana on hänen mukaansa se, että kaukaiseksi koetun viranomaistoiminnan rinnalle syntyy omankädenoikeuteen perustuvaa toimintaa.

      – Kaiken turvallisuuden perusta on luottamus. Suomessa vallitsevasta luottamuksen ja legitimiteetin yhteyttä vahvistavasta perinteestä tulee pitää kiinni. Laajemmin luottamus vahvistaa edelleen sosiaalista koheesiota yhteisöissämme, joka luo pohjan turvallisuudelle, turvallisuuden tunteelle ja hyvin toimivalle yhteiskunnalle, Petteri Orpo sanoi."

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/debatti sis turvallisuus-50891

      - hän viittaa maan sisäiseen eriarvoisuuteen, elintasonlaskuun ja negtiivisten tunteiden lisääntymiseen ja aggressioihin sisäisen turvallisuuden kohdalla

      - mutta turvallisuus hänen mukaansa kansalaisille syntyykin siitä, että viranomaiset osaavat vastata mielikuvitusuhkiin liittyen terrorismiin?!

      - hienosti pelasti pihalle poliitikot ja viranomaiset sekä heidän todellisen toimintansa.

      Tervetuloa Suomeen ja tervetuloa suorittamaan totaalinen putsaus maan sisällä!

      • kukaniitäturvaa

        Petteri Orpo:

        "– Kaiken turvallisuuden perusta on luottamus. Suomessa vallitsevasta luottamuksen ja legitimiteetin yhteyttä vahvistavasta perinteestä tulee pitää kiinni."

        Mikä helvetin luottamus? Jos sellainen joskus oli, niin se oli kyllä täyttä harhaa ja typerää auktoriteettiuskoa - suomalaisten silmät ovat jo auenneet.


    • mitänetekivätkään

      Minkähän verran tämä uutinen lisää poliitikkojen turvattomuuden tunnetta, kun itse eduskunnasta kehiteltiin bonusoptiojärjestelmä 2000-luvulle valtion firmoihin, kun jäi niin perkeleesti rahaa valtion kassaan 90-luvun pankkitukien maksatuksen jälkeen, että oli mietittävä, että miten se saadaan mulle ja mun kavereille.

      Jotain täällä

      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=123509

      Vain yksi firma ja yksi johtaja. Muistin virkistämiseksi.

      "Lilius on Ilta-Sanomien laskelmien mukaan ehtinyt Fortum-uransa aikana tienata noin 33 miljoonaa euroa. Summassa on mukana palkka, palkkiot sekä optiot."

      http://www.uusisuomi.fi/raha/56194-huh-mika-paiva-–-paatos-33-miljoonan-euron-uralle

      Ja lopulta meidät omistikin mafia.

      • katkeraapurtavaa

        Ongelma on se, että Espanjan syyttäjän virallisen 488 sivuisen syytekirjelmän mukaan, joka julkaistiin alkukesästä 2015 Venäjän johto on kiinteässä yhteydessä mafiaan, ja lienee avainsana KGB.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe