SUOSITTUJA TAPOJA JOTKA EIVÄT MIELYTÄ JUMALAA

IhmettelenSuuresti

Viikko on taas vierähtänyt otsikon sisältävän aiheen parissa, Raamatun lisäksi aiheeseen liittyvien kirjojen kanssa. Vielä kun onnistuisin sen kirjoittamaan ymmärrettävään muotoon. Sen olen huomannut aikaisemmissa kirjoituksissani, että aika paljon on tullut kirjoitusvirheitä, kirjaimia on puuttunut monista sanoista, että yritän panostaa siihen jatkossa enemmän.
Meillä on voitettavana kaikki arvokas eikä menetettävänä mitään todella arvokasta, jos koetamme miellyttää Jumalaa kaikessa.
Psalmit 16:11

11

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhmettelenSuuresti

      Mutta Saatana yrittää kääntää ihmisiä pois tosi palvonnasta ja ohjata heidät teille, jotka eivät miellytä Jumalaa. Tämän aikaansaamiseksi hän käyttää muun muassa raamatunvastaisia suosittuja tapoja.
      Kaikki suositut tavat eivät ole vääriä. Mutta jos niiden juuret ovat väärässä uskonnossa tai jos ne jollain muulla tavalla ovat ristiriidassa Raamatun periaatteiden kanssa, niin ne eivät miellytä Jumalaa.
      Matteus 15:6
      On kiinnostavaa todeta, että useimmat meidän aikaamme säilyneet suositut tavat ovat luonteeltaan uskonnollisia. Koska olemme jo nähneet, että maailmallinen uskonto on poikennut pois Raamatun määrittelemästä puhtaasta palvonnasta, niin meidän ei pitäisi hämmästyä havaitessamme, että monet sen tavoista perustuvat pakanallisiin uskonnollisiin menoihin.
      Varoittaessaan israelilaisia ympärillä olevien kansojen uskonnollisista tavoista Jumala käski kansaansa.
      Jeremia 10:2
      Tämä on rakkaudellinen varoitus, koska nuo pakanalliset tavat perustuivat valheelle ja esittivät Jumalan ja hänen päätöksensä väärässä valossa. Noilla tavoilla oli usein huono vaikutus niitä harjoittavien moraaliin. Siksi Raamattu neuvoo meitä nykyään. Vilpitön halu miellyttää Jumalaa auttaa meitä siinä.
      Roomalaisille 12:2

    • IhmettelenSuuresti

      Monet kirkossakävijät kantavat kaulassaan ristiä tai heillä on kotonaan krusifiksi ja ristejä nähdään myös monissa kirkkorakennuksissa. Mutta tiedätkö, että risti on todellisuudessa pakanallista alkuperää ? Tosiasiat osoittavat, että risti, jota on pidetty vain kristillisyydelle tunnusomaisena vertauskuvana, oli käytössä jo satoja vuosia ennen Kristusta.
      Mutta eikö Jeesusta naulittu kahdesta hirrestä tehtyyn ristiin. Raamattu osoittaa selvästi ettei näin tapahtunut, vaan että Jeesus kuoli puussa.
      Apostolien teot 5:30 ja 10:39

      Ristimerkki, jota yksinkertaisimmassa muodossaan edustaa kaksi suorassa kulmassa toisiaan leikkaavaa viivaa, oli sekä idässä ja lännessä olemassa jo kauan ennen kristillisyyden ilmaantumista. Sen synty ulottuu hyvin kauas menneisyyteen inhimillisessä kulttuurissa. Ristiä on kunnioitettu Egyptissä ja Syyriassa ikimuistoisista ajoista asti. Idän buddhalaiset pitivät sitä yhtä suuressa kunniassa. Ajanlaskumme alussa pakanoilla oli tapana tehdä ristinmerkki otsaansa viettäessään eräitä pyhiä salamenoja.

      Ajanlaskumme kolmannen vuosisadan puoliväliin mennessä kirkot olivat joko poikennet eräistä kristillisen uskon opeista tai tehneet niistä vääristeltyjä muunnoksia. Kirkollisen luopiojärjestelmän arvonannon lisäämiseksi pakanoita otettiin kirkkoihin, vaikkeivät he olleetkaan uudestisyntyneet uskossa, ja heidän sallittiin suurelta osalta pitää pakanalliset merkkinsä ja vertauskuvansa. Siksi TAU eli T...... jonka poikkipuu oli alennettu, omaksuttiin edustamaan Kristuksen ristiä.
      On epänormaalia vaalia ja kunnioittaa välineitä, joita on käytetty jonkun rakkaamme murhaamiseen.
      Otetaan esimerkki: Kenen mieleen tulisi suudella revolveria, jota on käytetty jonkun omaisen murhaamiseen tai pitää sitä kaulakoruna. ?
      Koska näin on ja koska risti on todistettu Pakanalliseksi uskonnolliseksi vertauskuvaksi, niin niillä, jotka ovat pitäneet sellaista esinettä tai joilla on krusifikseja kodissaan, koska he ovat ajatelleet sen osoittavan kunnioitusta Jumalaa ja hänen poikaansa Jeesusta Kristusta kohtaan, on edessään TÄRKEÄ RATKAISU.
      Jatkavatko he niiden käyttöä ?
      Aikovatko he jopa säilyttää ne ?
      Totuudenrakkaus ja halu miellyttää Jumalaa KAIKESSA auttaa oikean ratkaisun tekemisessä.
      5. Mooseksen kirja. 7:26

    • IhmettelenSuuresti

      Uskonnollisten veistosten, pyhäinjäännösten ja kuvien käyttö kodissa on ollut suosittua aina muinaisen egyptin ja Babylonian ajoista saakka. Niitä ovat vaalineet ihmiset, jotka ovat uskoneet niiden suojelevan heidän kotejaan ja tuottavan niille suojausta.
      Mutta miellyttävätkö tällaiset tavat Jumalaa ?
      Hyväksyykö hän ne, ne jotka luottavat aineelliseen hartaudenharjoitukseen kohteisiin, sen sijaan että panisivat täyden luottamuksen häneen, elävään tosi jumalaan ?
      Osoittaen paheksuvansa uskonnollisia kuvia hartaudenharjoitusvälineenä Jumala antoi israelilaisille lakinsa, jossa hän kielsi niiden käytön. lisäksi hän varoitti heitä himoitsemasta niiden kuvien kultaa ja hopeaa, joita he löysivät pakanakansojen keskuudesta.
      2. Mooseksen kirja 20:4, 5
      5. Mooseksen kirja 7:25
      Muuttuiko jumalan suhtautumistapa kristillisyyden tultua? EI, sillä Raamattu osoittaa kristittyjenkin välttäneen kuvien käytön
      Apostolien teot 17:29
      Noudattaen apostoli Johanneksen neuvoa.
      1. Johanneksen kirje 5:21
      2. Korinttolaisille 5:7
      Maallinen historia vahvistaa tämän. Aikaisemmin mainitsemani tietosanakirja kertoo:
      " Jumalankuvat olivat tuntemattomia alkukristittyjen palvonnassa "
      Koska varhaiskristityt eivät pitäneet kodeissaan uskonnollisia kuvia, niin mistä Kristuksen kuvat saivat alkunsa?
      Toinen kirja nimeltään " Kristillinen uskonnon ja kirkon yleinen historia" vastaa:
      " Pakanat kuten (kolmannella vuosisadalla elänyt Rooman keisari) Aleksanteri severus, jotka näkivät Kristuksen jotain jumalallista, ja lahkot jotka sekoittivat pakanuuden ja kristillisyyden keskenään, käyttivät ensimmäisinä Kristuksen kuvia. "
      Koska siis varhaiskristityt eivät käyttäneet minkäänlaisia kuvia Kristuksesta, niin on myös täysin selvää, ettei heillä ollut myöskään Jeesuksen äidin Mariankaan kuvia.
      Merkitseekö tämä sitä, että on väärin pitää kodissaan minkäänlaisia taide-esineitä, kuten kuvia ja veistoksia ? Ei, sillä taide-esineillä ja uskonnolliseen hartaudenharjoitukseen omistetuilla esineillä on ero. Mikä ratkaisee sen, onko jokin veistos tai kuva epämieluinen Jumalalle ?
      Tämä: Kunnioitetaanko tai palvotaanko sitä kenties asettamalla kynttilöitä sen eteen, kuten paljon näkee ?
      esittääkö se Raamatun väärässä valossa ?
      Esiintyykö siinä pakanallisia vertauskuvia ?
      Olet ehkä todennut, että joissakin Jeesusta Kristusta esittävissä kuvissa on sädekehä eli pyhimyskehä hänen päänsä päällä. Jos katsot sanaa " sädekehä " tietosanakirjasta, niin saat tietää, että muinaiset egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät sitä pakanallisuskonnollisessa taiteessa. Pyhimyskehä juontuu aina babylonilaisesta auringonpalvonnasta saakka, ja se esiintyy Babylonin jumalaa esittävissä kuvissa.
      Onko meillä menneisyydessä mitään esimerkkiä siitä, mitä meidän tulisi tehdä, jos havaitsemme sellaisia uskonnollisia kuvia keskuudessamme ?
      Mitä teki uskollinen Jaakob, kun hän löysi vääriä jumalia huonekunnastaan ? Hän poisti ne.
      1. Mooseksen kirja 35: 2 - 4
      Ja mitä teki nuori kuningas Joosia aloitettuaan tosi jumalan etsimisen ? Hän poisti veistetyt kuvat Juudasta ja murskasi ne.
      2. Aikakirja 34: 3 - 4
      Mitä erinomaisia INNON ESIMERKKEJÄ kunnian antamisesta Jumalalle.
      Psalmit 115: 1 - 8 ja 18.
      IHMISTEN JA LAITOSTEN KUNNIOITTAMINEN
      Monin paikoin on tapana varata päiviä " pyhimysten " tai kuuluisien henkilöitten, joko kuolleitten tai elävien, kunnioittamiseen.
      Miellyttääkö tämä Jumalaa ? Raamattu varoittaa osoittamasta palvovaa kunnioitusta luomuksille, joten sensuuntaiset pyhäpäivät eivät ole sopusoinnussa jumalan tahdon kanssa.
      Apostolien teot 10:25 - 26
      Apostolien teot 14: 11 - 15
      Roomalaisille 1: 25
      Johanneksen ilmestys 19:10
      Perustuvatpa " vainajien muistopäivät " todellisuudessa väärään oppiin ihmissielun kuolemattomuudesta. Ei ole siksi hämmästyttävää lukea, että " vainajien muistopäivät palautuvat pakanallisiin vainajainpalvontamuotoihin., kuten esimerkiksi pyhäinpäivä. Totuuden tietä rakastavat välttävät huolellisesti sellaisia juhlia.
      Toisina juhlapäivinä ylistetään ja kunnioitetaan kansoja tai maailmallisia laitoksia. tässä tavassa on väärää se, että siinä annetaan kunnia sellaiselle järjestöille hyödystä, josta kunnia kuuluu todellisuudessa Jumalalle, tai että näitten laitosten väitetään pystyvän pelastamaan ja suojelemaan tavalla, mihin vain jumala pystyy.
      Jeremia 17: 5 - 7
      Näihin juhliin osallistuvat ovat siis vilpillisiä jumalaa kohtaan. Tosi kristittyjä OHJAA periaate:
      " Te ette ole maailmasta "
      Johannes 15:19
      Sen sijaan että he jäljittelisivät maailmaa, he " eivät mukaudu tämän maailmanajan mukaan "
      Roomalaisille 12:2
      Eräät varsin viattomilta näyttävät tavat vaikuttavat samaan suuntaan kuin edellä mainitutkin tavat. vaikka esimerkiksi syntymäpäivien vietto voi näyttää vähämerkitykseltä, niissä ylistetään luomusta ja tehdään hänestä huomion keskipiste Jumalan sijasta. On myös syytä panna merkille, että Raamatussa on mainittu VAIN KAKSI syntymäpäivän viettoa:
      Egyptin faaraon ja Herodes Anmtipaan ja molemmat hallitsijat noudattivat väärää uskontoa.
      Jatkuu......

    • IhmettelenSuuresti

      1. Mooseksen kirja 40:20 - 22
      Matteus 14:6 - 10
      Entä varhaiskristityt ?
      Kirjassa" Kristillinen uskonnon ja kirkon yleinen historia " Neander sanoo:
      " Syntypäivänjuhlan ajatus oli tämän aikakauden kristityillä yleensä vieras. He karttoivat syntymäpäiväjuhlia, koska ne olivat pakanallista alkuperää."
      Ne, jotka vakavasti yrittävät miellyttää Jumalaa, välttävät viisaasti tapoja, jotka korottavat ihmisiä tai jotka ovat peräisin väärästä uskonnosta.
      Johannes 5.44

    • IhmettelenSuuresti

      Pääsiäinen on kristikunnan suurimpia uskonnollisia juhlia, ja sitä sanotaan vietettävän Kristuksen ylösnousemuksen muistoksi.
      ONKO NÄIN ?
      Antoiko Kristus käskyn viettää ylösnousemustaan, EI
      Uudessa testamentissa ei ole MERKKIÄKÄÄN (kristikunnan) pääsiäisjuhlan vietosta. Ajatus joidenkin erikoisaikojen pyhyydestä oli ensimmäisille KRISTITYILLE VIERAS.
      Sen viettoon yhä liittyvät suositut tavat vahvistavat riittävästi historian todistuksen sen babylonilaisesta luonteesta. Pitkäperjantain lämpimillä ristisämpylöillä ja pääsiäissunnuntain värjätyillä kananmunilla oli kahdenlaisissa (babylonilaisissa) menoissa samanlainen osuus kuin nykyäänkin.
      Kun vuoden 1933 /1938 Raamattukäännös (suomalainen) puhuu " pääsiäisestä ", se tarkoittaa aina " juutalaisten " pääsiäistä. Kristikunnan pääsiäisjuhlalla ei siis ole mitään tukea Raamatussa. Se on pakanallista alkuperää. eikä se siksi miellytä Jumalaa.
      Entä joulu ?
      Sitä kirjoitinkin jo aikaisemmin, mutta otetaan se uudestaan muutamalla sanalla.
      Kun selailee eri hakuteoksia yleisessä kirjastossa, joutuu toteamaan, että se oli tuntematon varhaiskristittyjen keskuudessa. Jeesus opetti seuraajiaan viettämään hänen kuolemansa muistoa, eikä hänen syntymäänsä
      1. korinttolaisille 11:24 - 26

      Joulu ei kuulunut kirkon varhaisimpiin juhliin. Ensimmäinen todiste tästä juhlasta on peräisin Egyptistä.
      Mitä on sitten sanottava joulukuun 25 päivästä, jota valtaosa maailmasta viettää Kristuksen syntymäpäivänä. Raamattu osoittaa, että paimenet olivat siihen aikaan vielä kedolla yöllä.
      Raamatun Tietosanakirjakin tunnustaa, HE eivät olisi voineet olla siellä kylmänä sateisena talviaikana
      Luukkaan 2:8 - 12

      Sama Tietosanakirja mainitsee tämän ajankohdan alkuperästä seuraavaa:
      " Rooman piispa Liberius määräsi vuonna 354 kansan viettämään joulukuun 25 päivää. Hän valitsi tämän päivän luultavasti siksi, että Rooman asukkaat viettäisivät jo sitä saturnaliajuhlana viettäessään auringon syntymäpäivää. "
      Koska joulun juhla on pakannallista alkuperää, niin ei pitäisi näyttää oudolta, että joulutavatkin ovat pakanallista alkuperää.
      Uskonnon ja siveysopin tietosanakirja kertoo seuraavaa:
      " Useimmat nykyään vallitsevista joulutavoista, eivät ole aitoja kristillisiä tapoja vaan pakanallisia tapoja, jotka kirkko on omaksunut tai joita se on suvainnut. Rooman saturnalia oli mallina useimmille rattoisille jouluajan tavoille. "
      Americana tietosanakirja osoittaa lisäksi, että pakanallisesta roomalaisesta saturnaliajuhlasta lainattuihin tapoihin kuului " lahjojen antaminen.
      Ei ole EPÄILYSTÄKÄÄN siitä, että joulu on pakanallista alkuperää. Tietäessämme tämän meidän tulisi kiinnittää huomiota apostoli Paavalin sanoihin, joissa hän varoittaa sekoittamasta totuutta valheeseen
      Galilealaisille 5:9

      Hän nuhteli eräitä varhaiskristittyjä siitä, että he juhlivat päiviä, joita ei vietetty Mooseksen lain alaisuudessa, mutta jotka Jumala oli poistanut kristityiltä
      Galatalaisille 4:1 - 11

      Kuinka paljon onkaan tärkeämpää tosi kristityllä nykyään välttää juhlaa, jota Jumala ei ole MILLOINKAAN valtuuttanut, joka on peräisin pakanallisesta Babylonista ja jota väärin sanotaan kristilliseksi juhlaksi !
      Mitkä ovat parempia pakanalliset juhlat:
      Tosi kristityillä on parempaa kuin pakanalliset juhlat. Heillä " Hengen hedelmä ", mitkä ovat
      Galatalaisille 5:22

      Nämä hedelmät aikaansaa anteliaisuutta, joka on paljon kauniimpaa ja aidonpaa kuin se " "joulun henki " mikä kukoistaa vain kerran vuodessa. Jumalan henki aikaansaa ystävällisyyttä ja epäitsekkyyttä, joka on selväst nähtävissä vuoden JOKAISENA PÄIVÄNÄ. Tämä kannustaa kristittyä antamaan aidosta kristillisestä rakkaudesta, eikä siksi, että he toivoisivat saavansa takaisin tai että heitä olisi painostettu antamiseen
      Luukkaan 6:35 - 36
      Apostolien teot 20:35

      Aidot kristityt voivat antaa lahjoja ja iloita keskenään KAUTTA VUODEN.
      Luukkaan 6:38

      • Pukkeli1

        Jehovantodistaja mormonismipalstalla kenttäilemässä! Tämä tästä vielä puuttuikin. Sokea yrittää taluttaa sokeaa.
        Ellei olisi niin surullista, huvittuisin suuresti.


      • IhmettelenSuuresti
        Pukkeli1 kirjoitti:

        Jehovantodistaja mormonismipalstalla kenttäilemässä! Tämä tästä vielä puuttuikin. Sokea yrittää taluttaa sokeaa.
        Ellei olisi niin surullista, huvittuisin suuresti.

        Mihin JT uskovat?
        Minä uskon Raamatunsanaan.
        Tarkoittaako kantasi sitä, että Raamattu ei ole totta?


      • samarin
        IhmettelenSuuresti kirjoitti:

        Mihin JT uskovat?
        Minä uskon Raamatunsanaan.
        Tarkoittaako kantasi sitä, että Raamattu ei ole totta?

        Jehovan todistajat uskovat Raamattuun siten kuin uskollinen ja ymmärtäväinen orjaluokka Raamattua tulkitsee.


    • IhmettelenSuuresti

      Vanhempien ei tarvitse odottaa syntymäpäiviä eikä joulua, vaan he voivat antaa lahjoja lapsilleen VUODEN ERI AIKOINA. Tämä johtaa yhden tai kahden sijasta MONIIN onnellisiin tilaisuuksiin. Lapset tietävät myös, että lahjat ovat heidän VANHEMMILTAAN ja että he antavat ne rakkaudesta heitä kohtaan. Tämä lujittaa enemmän vanhempien ja lasten välisiä rakkauden siteitä kuin kerran vuodessa tapahtuva lahjojen anto. Lapsia ei myöskään johdeta KIITTÄMÄTTÖMYYTEEN ihmistä eikä Jumalaa kohtaan opettamalla heitä ajattelemaan, että heillä on oikeus saada lahjoja tiettyinä aikoina.
      Kolossalaisille 3:14
      Nyt kun olemme käyneet läpi TOTUUDEN, suosittujen tapojen pakanallisesta alkuperästä, sillä on suureammoisen vapauttava vaikutus, itse ainakin koen näin. Me emme enää tunne velvollisuudeksemme noudattaa tapoja, jotka maailman ihmisille ovat osoittautuneet taakaksi niin taloudellisesti kuin muutoinkin. MIKÄ TÄRKEINTÄ, totuuden tuntemuksemme vapauttaa meidät kulkemaan tietä, joka miellyttää Jumalaa ja voi johtaa iankaikkiseen elämään hänen vanhurskaassa uudessa maailman ajassa
      Johannes 8:32
      Roomalaisille 6: 21 - 22

      Tässä Mormooneille ja muille valmis paketti, joista Jumala ei ole kiinnostunut, kelpaako?
      Se valinta ei kuulu minulle, sen on jokaisen tehtävä itse!!!!

    • bgfd12345678

      Kyllä se on vaan mormooneillakin vielä kesken tuo Raamatun oikein tulkitseminen.

      • Hese.Hampurilainen.69

        Hesekielen ymmärtäminen on kyllä vaikeaa meille kaikille Raamatun lukijoille. Hesekielellähän se Raamattu alunperin kirjoitettiin. MOT


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe