Burnout - mitä tehdä?

Viimeistäviedään

Hei kaikille,

Olen ollut 5 vuotta pienyrittäjänä ja nyt kun firma on saatu kannattavalle tasolle, niin iski kauhea väsymys. Väsyttää koko ajan, vaikka unen pitäisi olla riittävä (7-8 tuntia yössä) ja pidän jopa yhden vapaa päivän. Ärsyynnyn pienistä asioista ja kettuilen kaikille tutuille ja tuntemattomille (en asiakkaille).

Tein netissä pikatestin, kuinka stressaantunut olen ja tuli täydet pisteet. Olen jo burnout, mutta en uskalla ottaa sairaslomaa. Firmaa en haluaisi lopettaa, koska se on nyt kannattava, mutta sijaiseen ei ole varaa ja millä itse sitten elän jos ei ole tuloja.

Tahtoisin löytää kohtalokavereita. Mitä olette itse ratkaisseet asian. Nyt haluaisin, vaikkapa murtaa jalkani, jotta pääsisin pitkälle sairaslomalle. Silloin saisi Kelasta edes jotain korvauksia.

Kiittäen ja kunnioittaen.

Lainsuojaton pienyrittäjä :(

13

1030

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OrdnungMussSein

      Ongelman perussyytä pitää lähteä hakemaan sinusta itsestäsi. Mieti hetki
      omaa asennoitumista eri asioihin ja analysoi, missä asioissa pingotat liikaa ja ovatko nämä asiat hallintasi ulkopuolella. Samalla mieti, mihin asioihin pystyt vaikuttamaan ja oletko tehnyt niiden eteen tarpeeksi. Stressi ei muodostu suuresta työmäärästä, jos työ on hallinnassasi. Stressi muodostuu siitä, että yrität häslätä asioiden kanssa, joihin sinulla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Pidä kiinni myös oikeista fyysisistä tarpeista eli syö oikein ja säännölliseti äläkä laiminlyö yöuniasi. Burnout on lähes aina itseaiheutettua.

    • zxcvcxzxcvcxzxcvcx

      Sotket asioita, ei sinulla mitään loppuun palamista ole. Miksi et pidä lomaa enempää, jos yrityksesi on kannattava? Kannattava se ei silloin ole, jos sinulla ei ole varaa lomaan, silloin kannattaa lopettaa yrittäminen.
      Syitä väsymykseen pitää hakea sinusta itsestäsi, kehostasi ja elintavoista. Alkoholi, lihominen, turha säheltäminen, laiskuus liikunnassa, puutostila, myös moni elimistön vajaatoiminta aiheuttaa tuollaisia oireita. Mene hyvälle lääkärille tutkituttamaan itsesi ja neuvoja kysymään.

    • Viimeistäviedään

      Niin. Stressiä tulee eniten kannattamattomasta liiketoiminnasta. Liiketoiminnalla saa lyhennettyä velkaa, jota on vielä 3 vuotta. Jos se olisi maksettu niin silloin olisi varaa palkata sijainen ja pitää lomaa.

      • Estrogen

        Tällaisiakin tapauksia varten on yrittäjillä neuvontapalveluita. Jos olet jäsenmaksusi maksanut, voit soitella tai mennä käymään spesialistien pakeilla.
        Itselle tulee mieleen tiukka neuvonpito rahoittajapankin kanssa, jonka ruloksena saat esim. puoli vuotta tai vuoden lykkäystä velan maksuun, voit pitää lomaa ja ottaa sijaisen, ja parin viikon huilijaksolla lepäät ja lataat akkuja.
        Jos kyseessä on nainen 40-50 v. niin ilmiön nimi on menopaussi.


    • Viimeistäviedään

      Olen 41 v. mies. Jos saisi saikkua niin Kelasta saisi edes vähän korvausta.

    • Antti0357

      Ei täällä paljoa myötätuntoa heru!

      Itse paloin loppuun perheyrityksessämme, loputtoman kiireen ja velkojen takia. Voimat vain loppui. Ensin minusta tuli raivohullu, sitten tuli stoppi. Jouduin jättämään Isän ja veljeni omilleen.

      Nyt opiskelen kuntoutusrahalla voimieni mukaan ja pyrin johonkin ammattiin jossa ei tule kiire.

      Nukun nykyisin 10 - 11h öitä ja kaupasta tullessani menen nokosille. Kaikki askareet tuntuvat raskailta. Minua auttoi suunnattomasti kun luin muiden burnout ihmisten kokemuksia, ja toipumisia.

    • Antti0357

      Niin ja firmalla menee nykyisin hyvin. Minä vain olin liian kovilla.

    • loppulähellä

      Minulla myös jaksaminen alkaa olla äärirajoilla. Kuudes vuosi menossa, kolme palkattua työntekijää. Hyviä töitä ja isoja asiakkaita. Nautin työstä vaikka sitä olisi välillä liikaa, sen kestää jos siitä saisi rahaa. Rahat tuntuvat kuitenkin aina olevan lopussa, minne ne menee?? en pröystäile. Ei ole omistusasuntoa, ei uusia autoja minulla eikä firmalla. Koko ajan on tiukkaa ja välillä olen ollut aivan nollilla. Nytkin on alv maksamatta koska ei ole tilillä katetta maksaa. Jossain mättää ja pahasti, tätä olen miettinyt pitkään mutta ratkaisua ei löydy. Hintoja on nostettu yms ja hinnatkin on samoilla tasoilla kuin kilpailijoilla, jotkut tekevät jopa paljon halvemmallakin. Kohta lähestyy palkkapäivät ja kesälomatkin painavat päälle ja pitäisi olla varaa maksaa lomat. Onko vika tilitoimistossa vai missä?? Ei auta taas kun nostaa hintoja ja katsoa jatkuuko toiminta vai häviävätkö asiakkaat muualle ja tulee se loppu tälle toiminnalle. Yrittämisestä pitäisi jäädä yrittäjälle rahaa niin ettei tarvitsisi repiä ja tehdä pitkää päivää. Lomatkin tuntuvat olevan monelle yrittäjälle vain unelma koska on vain tehtävä työtä että homma pyörii ja laskut saa maksettua. Moni tuttu on jo lopettanut loppuunpalamisen tai konkurssin takia. Eikö tämä vain Suomessa kannata?

      • Yrittäjänä15vuotta

        Saatko tilitoimisto/ taloushallinto-ohjelmasta kuukausittain raportit? Tuloslaskelma ja tase? Sieltä lähtisin ensimmäisenä katsomaan tilannetta. Onko yrityksen kulurakenne raskas? Löytyykö tehostamista? Miten seuraat työntekijöiden tekemisiä?
        Vertaa omaa kulunrakennetta oman toimialan kulunrakenteeseen ja kilpailijoihin.


    • loppulähellä

      Tämä vaikuttaa myös kotioloihin. Ajatukset kääntyvät pakosti työkuvioihin ja sressi valtaa ajatukset. Tekee ihmisestä kiukkuisen ja poissaolevan. Rahat tiukilla vaikka olevinaan teen voittoa? En keksi muuta kuin kirjanpitovirheen. Onko muilla rahat tiukilla? Itse nostan vähemmän palkkaa kuin kokeneimmat työntekijäni. Ei tästä vaan saa mitään. Jos voisin palata ajassa taakse päin niin en missään nimessä perustaisi yritystä vaan jäisi palkkatöihin.

      • klt

        Hei,
        minäkin olen ollut välillä samoissa tunnelmissa; olen nainen yli 60 v.yrittäjä. Tekemättömät työt, liikaa hajontaa tekemisissä, liikaa netissä, liikaa, liikaa ihan kaikkea ! Aamu seitsemästä ilta seitsemään- ruokailut sivussa ja kahvitunnit hommien lomassa.
        Päätin muuttaa: ensin kävin risteilyllä ja totesin, että elämää on muuallakin kuin töissäni ja tästä lähin viikonloppuisin vain harvoin töihin.
        Töihin aamu kasilta ja kotiin viimeistään viideltä. Netissä ei roikuta työpäivän aikana. Työpaikalla ei rupatella kuin vähän muuta kuin työasioita, töihin sitä on tultu eikä hoitamaan parisuhdetta. Ruokatunti (omat eväät mukana) noin vartti ja kahvipaussi myös, silloin en tee töitä. Lomia pari kertaa vuodessa vähintään kaksi viikkoa putkeen ja lisäksi pitkiä viikonloppuja. Työpuheluita kyllä otan vastaan, mutta koskaan ei ole ollut kuin muutama puhelu ja piristänyt vain lomaa.
        Päätin myös, että aina, siis ihan aina ensiksi saan palkan, että saan vuokran, sähkön yms. oman kulutuksen verran. Sen jälkeen muut. Koska jos minä en ole yrittäjänä, niin ei niillä minun työntekijöillä tai yhteistyökumppaneillakaan ole töitä.
        Päätin, että joka viikon viimeiset kaksi tuntia siivoan pöydän ja työympäristön, sitten hyvä aloittaa viikko #puhtaalta pöydältä#.
        Tsemppiä!


    • Vidduuu

      Tällä kans vähä stressi ja ahdistus hellittää. Yrittäjä myös. Ei tää häviä ole.kestettävä on.

    • 26v_yrittäjänä

      Aika monella on harha että yrityksellä menee hyvin kun jää jotain viivan alle mutta ei itse saa juurikaan palkkaa vaikka painaa ympäripyöreitä päiviä.
      Itse älysin jo ennen vuosituhannen vaihdetta että yrittäjän oma työ pitää AINA arvostaan samoin kuin työntekijän.
      Jos yrittäjä laskee oman työn arvoksi vaikka 80% työntekijän arvosta niin silloin ei ole koskaan varaa pitää vapaita.

      Jos arvostat oman työsi 100% samaksi kuin työntekijän (huomioi työntekijän tehokkuus n. 60% yrittäjän tehosta) ja viivan alle jää jotain niin silloin yritys on kannattava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe