Asunto vakuutena

Gasell

Tietääkö kukaan paljonko asuntolainaa pitää olla maksettu jotta voi ottaa kulutusluottoa asunnon vakuutta vastaan?

18

352

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklkg

      Se nyt riippuu ja roikkuu. Pääasiassa vapaana olevista vakuuksista, ja pankin asennoitumisesta asiaan (= kuinka varmoja ne ovat, että asunto on tosiaan ilmoitetun arvoinen, vai epäilevätkö arvon laskeneen). Jos olette ottaneet 110 % lainan, josta asunto on 70 % vakuutena, niin ensin pitää maksaa se 40 % pois, että asuntovakuutta alkaa vapautua...

    • keltainen_pilli

      Ihan vaan omasta kokemuksesta ( itse en ole ottanut velkaa tällä tapaa ) niin voin sanoa, että ei kannata lähtee tolle linjalle ollenkaan... Voi nimittäin käydä niin, että kohta teillä ei ole muuta kuin velkaa.... ja sit kun teillä on velkaa vaikka 100% sen asunnon arvoon, niin...... teillä ei olle enää asuntoa vaan pellkkää velkaa!

      Mä en ainakaan enää alistu siihen, että pankki on talon isännöitsijä... sen verran on tulut tutaa pankin toiminnasta.

      • keltainen_pilli

        vielä lisäyt... jos rahaa ei ole asuntolainan päälle kulutukseen, niin sitä ei ole... Sillon se asunto on ylirahoitutettu... ja pelkäämpä pahoin, että kun heinäkuussa tulee 10% minivaatimus asuntojen omarahoitukseen, niin... moni hyvin toimintuleva asuntovelkaa ottava haukkaa vettä henkeensä..... varsinkin jos sen 10% saa rakentaa monesta erilaisesta komponentista..... Tästä oli varoitus vaan... ja arvaatkaas miten käy niille joilla asiat on läpinäkyviä....


      • huyhljhg

        Eikö yksi piste riitä sinulle virkettä päättämään? Jättää.... älyvapaan.... vaikutelman kaikkine kirotusvihreineen tämä viipyilevä, läähättävä kirjoitustapa. Sisältö on oma mielipiteesi, jota et voi olettaa kaikkien jakavan.
        Aloittajalle: asunnon arvon pitää kattaa ensisijaisesti oma lainansa eikä uuden luoton nostamisesta pidä koitua mitään katkoksia asuntolainan maksuihin. Vakuudellisessa kulutusluotossa puhutaan 20-30 t€ summasta, eli asuntolainasta pitäisi olla maksettuna 30-45 t€, jos käytetään 70 % arvostusta. Kaikki ulkopuoliset luottovakuusjärjestelyt ja takaajat on pitänyt jo tiputtaa pois, eli ihan tuoreeseen kämppään ei lisälainoja vielä saa.


    • Näin_

      Onkohan tässä tapauksessa (niin kuin kovin monessa muussakin) kyse siitä että, on liian iso asuntolaina, liian isot kuukausierät? Ja sen vuoksi rahaa ei jää elämiseen? Jos siitä lähtee paikkaamaan kulutusluotolla, niin ollaan todella pahalla tiellä. Korot ovat nyt alhaalla, mutta tulevat ihan varmasti nousemaan muutaman vuoden päästä. Silloin katastrofi onkin sitten valmis.

      • keltainen_pilli

        Siis puhut asiaa tai ainakin lähelle asiaa. Itselle tuli jo piikki tuossa omaan aiempaan vastaukseen... mut jos ei muuta asiaa haluta myöntää, niin puututaan sitten kirjoitusvirheisiin...

        Mutta yksi asia matalista koroista. Kun pääomat on luokkaa 200 te, niin matalakin korko on iso määrä euroja. Pieni velka taas isollakin korolla on kestettävissä.

        Ja ilmeisti aika moni on nyt vetänyt raha-asiansa päin seinää. Siitä kertoo jo miten monella on merkintä luottotiedoissa ja toisaalta kuina harvalla on yleisesti velkaa. Ei todellakaan hyvä kellekkään tällä menolla.

        Kyllä tästäkin viestistä ne pilkku- ja pistevirheet löytyy... ja onhan velkaa ottavilla usein velattomia vanhempia ja isovanhempia joilta voi käydä rahaa hakemassa.... ihan pieni piikki tähän.....


      • kaikkea_kuulee
        keltainen_pilli kirjoitti:

        Siis puhut asiaa tai ainakin lähelle asiaa. Itselle tuli jo piikki tuossa omaan aiempaan vastaukseen... mut jos ei muuta asiaa haluta myöntää, niin puututaan sitten kirjoitusvirheisiin...

        Mutta yksi asia matalista koroista. Kun pääomat on luokkaa 200 te, niin matalakin korko on iso määrä euroja. Pieni velka taas isollakin korolla on kestettävissä.

        Ja ilmeisti aika moni on nyt vetänyt raha-asiansa päin seinää. Siitä kertoo jo miten monella on merkintä luottotiedoissa ja toisaalta kuina harvalla on yleisesti velkaa. Ei todellakaan hyvä kellekkään tällä menolla.

        Kyllä tästäkin viestistä ne pilkku- ja pistevirheet löytyy... ja onhan velkaa ottavilla usein velattomia vanhempia ja isovanhempia joilta voi käydä rahaa hakemassa.... ihan pieni piikki tähän.....

        "ja onhan velkaa ottavilla usein velattomia vanhempia ja isovanhempia joilta voi käydä rahaa hakemassa"
        Muista alkaa säästämään, että sinulla on sitten rahaa kun lapsesi ja lapsenlapsesi käyvät "hakemassa" sinulta rahaa. Laita muuten ne rahat sellaiseen paikkaan, josta jälkeläistesi on helppo hakea.
        Vanhempiesi ja isovanhempiesiko varaan olet laskenut lainoja otellessasi?


      • huyhljhg

        Perataanpa Keltapillin väitteitä vähän lisää.
        - "Ihan vaan omasta kokemuksesta ( itse en ole ottanut velkaa tällä tapaa )"
        Olet siis kokenut jotakin tämän kysyjän kysymyksen asian vierestä, joten olet erittäin pätevä ilmoittamaan täydellisen totuuden, miten nyt pitää toimia?
        - "sit kun teillä on velkaa vaikka 100% sen asunnon arvoon, niin...... teillä ei olle enää asuntoa vaan pellkkää velkaa!"
        Asunnon omistusoikeus ei muutu, jos sitä vastaan on otettu velkaa 50% tai 100% kauppahinnasta. Asunto on sen, jolle siihen oikeuttavat osakkeet on kirjattu tai talo lainhuudatettu. Velkojen hoitamatta jättäminen vasta vaarantaa omistusoikeuden: velan pantin voi realisoida, jos rahasuorituksia ei saada.
        - "Mä en ainakaan enää alistu siihen, että pankki on talon isännöitsijä... sen verran on tulut tutaa pankin toiminnasta."
        Suomessa asuntovelkaa on lähes 900 000 asuntokunnalla, eli perheellä tai yksinasuvalla. Aika puuhakkaita pitää pankkineitien olla, että joutavat päsmäröimään jokaisessa talossa - vai olisiko sitten Posti ottanut mallia ruohonleikkuukampanjaansa tästä meiningistä? Itse en ole tällaista havainnut, mutta oma kokemuksesi on epäilemättä todellinen. Asiakaspalvelun laatuun pystyy muuten vaikuttamaan ihan itse asiakkaana, kannattaa kokeilla vaikkapa iloista hymyä, näin alkajaisiksi.
        - "kun heinäkuussa tulee 10% minivaatimus asuntojen omarahoitukseen, niin... moni hyvin toimintuleva asuntovelkaa ottava haukkaa vettä henkeensä....."
        Hyvin toimeentulevat ihmiset ovat useimmiten myös hyvin informoituja. He seuraavat uutisia ja maailman tapahtumia. Omarahoitusvaatimus on ollut tiedossa jo useita vuosia ja heinäkuussa pankkien vakiintunut käytäntö kirjataan lakiin. Mikään ei siis heidän kohdallaan muutu. Vähän pienemmällä palkalla elämäänsä rakentavat sen sijaan joutuvat säästämään vähän pidempään, mikä ei ole mitenkään huono asia.
        - "mut jos ei muuta asiaa haluta myöntää, niin puututaan sitten kirjoitusvirheisiin..."
        Ei, en ole samaa mieltä kanssasi, en usko jumalaiseen ilmoitukseesi, jota latelet omasta kokemuksestasi. Netikettiä noudattavat ihmiset osoittavat kohteliaisuutta toisilleen OLEMALLA HUUTAMATTA ...tai läähätt...ämättä... ja korjaamalla selkeät kirjoitusvirheet, että muiden on helpompi ymmärtää kirjoittajan tarkoitus.
        - "Kun pääomat on luokkaa 200 te, niin matalakin korko on iso määrä euroja. Pieni velka taas isollakin korolla on kestettävissä."
        Isoja lainoja ei myönnetä pienituloisille. Korkojen euromäärät kulkevat siis suhteessa tulotasoon. Pankkien stressitesteillä karsitaan helposti sellaiset lainahakemukset, joissa nouseva korko kaataisi perheen budjetin.
        - "Ja ilmeisti aika moni on nyt vetänyt raha-asiansa päin seinää. Siitä kertoo jo miten monella on merkintä luottotiedoissa ja toisaalta kuina harvalla on yleisesti velkaa."
        Velallisia asuntokuntia oli 2014 yhteensä 1,4 miljoonaa, eli 53% kaikista asuntokunnista. En pitäisi tätä "harvana". 1970-80-lukujen pankkisäännöstely on jäänyt taakse ja luottoyhteiskunta on tullut ryminällä. Kaikki tähän liittyvät ilmiöt eivät ole positiivisia, mutta säännöstelytalouden ohjeilla ei uudessa tilanteessa pärjätä. Pankkiin ei mennä enää hattu kourassa, vaan kilpailuttamaan lainapalvelun tarjoajaa. Samaan aikaan moni kuluttaja eksyy kulutusluottoviidakkoon ja työttämyyden iskiessä romahdus on kova.
        - "velattomia vanhempia ja isovanhempia joilta voi käydä rahaa hakemassa..."
        Heh, mistä tällaisia saa?? Heti laitan tilaukseen!


    • Velkakierre

      Kun kulutusluoton korko yleensä on reilusti korkeampi kuin asuntolainassa, ei kannata maksaa asuntolainaa pois, jotta saisi otetuksi kulutusluottoa. Parempi ratkaisu on pistää asuntolaina lyhennysvapaalle tai hidastaa muuten lyhentämistä. Saa koroistakin vähennystä. Sama kai se on minkä nimisellä velkarahalla kuluttaa.

    • Gasell

      Minulla on asiat niin että olen peliriippuvuuden takia velkaantunut pahoin ja siksi mietin voisiko pankista saada asuntoa vastaan halvempi yksi luotto.

      • Velkakierre

        Sinullahan on jo sellainen halpa luotto. Nimittäin se asuntolaina, eikä sen halvempaa olekaan. Maksa ennemmin pois niitä pelivelkojasi, sillä ne eivät varmasti ole halpaa rahaa. Ota asuntolainaan lyhennysvapaa niin rahaa riittää.


      • Näin_

        Juuri näin.
        Ja pankissa kannattaa kertoa rehellisesti mistä on kyse. Huomaavat ongelmat ennen pitkää kuitenkin.

        Oleellisinta on tietysti päästä irti tuosta pelaamisesta. Siihenhän on saatavissa apua ja tukea.

        Paljonko sitä pelivelkaa muuten on ja kuinkakuinka suuri on lainasi kk-erä? Tai oikeastaan lyhennyksen osuus kk-erästä?


    • Gasell

      Pelivelkaa on lähemmäs 30000e ja maksan niitä 550e/kk,lyhennysten osuus vain n.100e/kk kun kyseessä tuoreet velat.Lisäksi maksan asuntolainaa 400e/kk ja pankin vakuudellista kulutusluottoa 190e/kk,jossa korko 3%. Ja kun tulot on lapsilisien ja elatustukien kanssa nettona alle 2500e/kk niin tekee tiukkaa.

      • gtsv

        Jos vakuudellinen kulutusluottosi on samasta pankista kuin asuntolainasi, en usko, että sinulle myönnetään toista rinnalle. Varmaksi en toki vanno.
        Ymmärrän hyvin halusi löytää halvempaa lainaa, jos tuo 30000 euron potti ei lyhene kuin satasella kuussa. Sinulle jää elämiseen 1300 €/kk, josta menee vielä vastike, sähköt, vedet, luurit ym. Miten pitkään jaksat sinnitellä?
        Jos pystyt hoitamaan kunnialla kulutusluottosi loppuun, voit nostaa uutta tilalle, ja jos olet hoitanut asiasi kunnolla, saatat kuitata koko pelivelan halvemmaksi lainaksi. Pystytkö tiristämään vaikka muutamia kymppejä lisää lyhennyksiä, 190 eurosta vaikkapa 250 euroon? Paljonko velkaa on jäljellä? Entäpä oletko kirjannut tarkasti paperille, mitä pelivelkoja sinulla on, mitkä ovat korot, kulut ja lyhennykset?
        Toinen vaihtoehto on Takuu-Säätiö. Järjestelylainaa voi saada max 34000,- vakuudettomien velkojen hoitamiseen, mutta maksukykyä pitää löytyä. Sinulle jäisivät siis vakuudelliset asuntolaina ja kulutusluotto ja siihen rinnalle myönnettäisiin järjestelylaina pelivelkoihin. Tämä vaatii tosin luottohäiriömerkinnän kirjaamista ja tiukkoja paperisulkeisia velkaneuvojan kanssa.
        Mutta ihan ensimmäisenä tarvitset elämääsi jotakin pelaamisen tilalle. Mitä se olisi? Monet harrastukset maksavat, toiset ovat aivan ilmaisia, mutta minä suosittelisin jotakin vapaaehtoistyötä, järjestöjen tai vaikka seurakunnan kautta. Pysyisit ihmisten parissa ja kokisit itsesi tärkeäksi ja hyödylliseksi.


    • Gasell

      Pelaamisen olen lopettanut ja hakenut apua ja toivon etten enää koskaan retkahda.

    • hullunhommaa

      huh heijjaa, millä ruokit ja vaatetat lapsesi?
      Tuo pelivelkahan kestää ikuisuuden ennen kuin se on kuittaantunut pois ja ajattele noita korkojen määrää!

      Eikö sulla yhtään kellot kilkattaneet aiemmin, että tuollainen pelaaminen ei ole tervettä?

      • köyhäminä

        Jäähän tuosta vielä n 1300 eur eläämiseen, ellei vastike ole kauhean suuri. Mulle ja lapselle jää vain n 500 eur. Mutta kyllä olisi ollut järkevämpää olla pelaamatta. Itse oon laittanut vain jonkun euron pokeriin silloin tällöin, mutta kun tulot on kehnot.


    • Hiadua

      JOOOOOOOOOOOOO.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe