Jeesus hylkäsi lain noudattajat ...

laintekoja

Jeesus antoi kovan tuomion tunnollisille sapatin ja muiden Tooran lakien noudattajille, koska he omilla teoillaan kuvittelivat olevansa Jumalalle kelvollisia eivätkä tarvinneet pelastajakseen Jeesusta.

He olivat sokeita taluttajia, itse eivät menneet sisälle, eivätkä sallineet muidenkaan mennä sisälle. He saarnasivat sapatin noudattamisesta ja muiden Tooran säädösten noudattamisesta ja julistivat, että joka niitä noudattaa, se on Jumalan lapsi.

Jeesuksen seuraajat he tuomitsivat kadotuksen lapsiksi.

Matt. 23:13

Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä

106

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkokultaisuus

      Julistatko sinä Jeesusta vai sapattia?

      • 1234567---

        Julistatko sinä Jeesusta ja pidätkö sapatin pyhänäpäivänä, kuten Jeesuskin ?


      • 1234567---

        Jeesus sanoo: Menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät, en ole koskaan teitä tuntenut. Tulee julistaa Jeesusta, mutta miksi suurella osalla on sapattisin kirkkojensa ovet suljettuina. Jeesus toimi toisin meni nimenomaan sapattisin opettamaan synägoogaan ja samalla paransi sairaita.


      • SenOletteTehneetMinulle

        Fariseukset ja kirjanoppineet eivät noudattaneet laista tärkeintä rakasta Jumalaasi yli kaiken ..ja lähimmäistä kuin itseäsi. Laki meni tämän edelle.


      • 1234567---
        SenOletteTehneetMinulle kirjoitti:

        Fariseukset ja kirjanoppineet eivät noudattaneet laista tärkeintä rakasta Jumalaasi yli kaiken ..ja lähimmäistä kuin itseäsi. Laki meni tämän edelle.

        1700-luvun Luterilaisen virren sanoin. Virsi 361.5. Ann' sinun PYHÄ LAKIS mull' olla ojennus. Tääll' virkan töisä kaikis', niin etten horjahtais.

        Jumalan kymmenestä käskystä on jokainen käsky ihmisen parhaaksi Jumala nähnyt.


      • klih
        1234567--- kirjoitti:

        Jeesus sanoo: Menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät, en ole koskaan teitä tuntenut. Tulee julistaa Jeesusta, mutta miksi suurella osalla on sapattisin kirkkojensa ovet suljettuina. Jeesus toimi toisin meni nimenomaan sapattisin opettamaan synägoogaan ja samalla paransi sairaita.

        Jeesus meni sapattisin synagoogaan opettamaan, koska muina päivinä siellä ei ollut ketään.


      • 1234567---
        klih kirjoitti:

        Jeesus meni sapattisin synagoogaan opettamaan, koska muina päivinä siellä ei ollut ketään.

        Nämä muut päivät olivat niitä arkipäiviä, niin siksi synägoogassa ei ollut ketään. Sapatti on Jumalan antama pyhäpäivä.


    • Ei.epäselvää
    • Matt7_13-25

      Raamattuun on muistiinmerkitty asioita, mitkä pitää tietää, ennenkuin aloittaa kirjoittamaan.
      Jeesus sanoi, että te teette tyhjäksi Jumalan sanan ---- ja kuinka??
      Perinnäissäännöillä. Se oli juutalaisuudessa ongelma.
      Ja siksi se on muistiinmerkittynä lopunajan kansalle varoittavana esimerkkinä.

      Katsotaan tuomiopäivää ja Sana, sekä Jumala tuomarina.

      Tämänpäivän kristitty Herransa edessä.

      Emmekö sinun nimessäsi tehty näitä tekoja, ja esitettiin Herra, Herra, arvonimeä Jumalan edessä. Muistattehan tämän??

      Mitä sanoo Herra näille - uskoville?- ... Menkää POIS minun tyköäni te -laittomuuden tekijät- ....

      Mitähän tämä tarkoittaisi? Tämänpäivän kristillinen ja luterilainen (juutalaisuus),,, en viittaa kansallisiin juutalaisiin, vaan kristityihin.
      Te teette tyhjäksi Jumalan sanan ja perinnäissäännöillä, kuten aloittaja vääntää niin hurskaasti ja olettaa olevansa opettaja. Opettaja, joka joutuu kovemman tuomio alle.

      Mitä on laittomuus - ??? - sehän kylmentää useimpien rakkauden.
      Se esiintyy hurskaasti lopun aikana.

      Lain päämäärä on rakkaus. Sen voimana on Henki. Siis Pyhä Henki on voimana siihen kuuliaisuuteen, mitä Jumalan tahdon tekemiseen tarvitaan.
      So. rakkautta lähimmäiseen, lapsilla vanhempia kohtaan, työntekijällä työnantajaan, kotona naapuria kohtaan, monella tapaa. Siis se on lain päämäärä, eli rakkaus.
      So. rakkautta Jumalaa kohtaan, koska Hän on lunastaja ja pelastaja.
      Jumala antaa Henkensä siihen. Voimaksi. Rakastaa Herra, ei tarvitse siinä suhteessa turhaa lausua Jumalan nimeä, eikä tarvitse perinnäisopeilla tehdä Jumalasta "väärää kuvaa", Myös on Sapatin Herra, sillä Hän on Luoja. Hän siunasi ja pyhitti ja antoi Adamille siunatun päivän. Siis päivän, johon Adami luodessa sai jo ensimmäisenä astua viettämään. Se on opetuksellisesti kerronnallinen IsossaKirjassa.

      Matteuksen ev. Jeesus opettaa maan suolasta. Te olette ja jatkaa.
      En ole tullut kuomoamaan lakia vaan täyttämään.
      Siis sitä Jumalan rakkautta ja pyytää kuuliaisuudessa seuraamaan Häntä.
      Hän sanoo, ettei ole lupa poistaa edes pienintä käskyä ja niin opettaa, ilman seuraamuksia. Se on tuossa Matteuksessa.
      Siis ei lakia ole poistettu. Seremonia laki kyllä, sillä emme enää uhraa eläinuhreja, vaan on tämä kertakaikkinen sijaisuhri- karitsa kuollut ja ylösnoussut, Jumalan karitsa.
      Jumalan laki - se osoittaa synnin. Siis on rikottu Jumalan tahtoa vastaan ja se vie parannukseen ja armoalttarille. Siinä ollaan lain alla.
      Mutta, jos kuuliaisuudessa uskova - Hengessä- seuraa Jumalantahtoa, hän ei ole lainalla, vaan armonalla.

      Siis kumoammeko siis lain?? Ei suinkaan, vaan ilolla yhdymme Jumalantahtoon ja Hengessä se toteutuu.
      Omassa hengessä ei, jos lihan mukaan pyrkii asioita hoitamaan.

      Aloittaja. Jeesus sanoo, jos sinä kumoat pieninkään käskyn Jumalantahdosta, etkä paremmmin sitä "täytä" siis Hengessä, et pääse perille. Olet kuin tuo juutalainen fariseus, kirjanoppinut jne.
      Teet tyhjäksi Jumalan sanan.

      Jumala haluaa varjella omansa tässä ajassa. HÄn on antanut kirjoituksensa, että tiedämme mitä tehdä.
      Hän on antanut Voimansa- Henkensä jne. Siis miksi tehdä tyhjäksi Sanaa. Vaan kun tiedämme mikä on Hyvää. Jumalantahdon mukaista, eläkäämme Hengen voimasta kuuliaisuudessa.
      Siksi Apostolinen helluntalaisuus pitää sapatinkin raamatullisena.
      Katolilaisuudessa, luterilaisuudessa kyllä on ihmisoppia, mutta se ei tee asioita Pyhyyden kanssa kauppoja. Ehkävielä sapattiin ja ihmisoppiyhtälöön. Paratiisissa, eedenissä oli kaikki hyvää, Pyhää ja kohdallaan. Oli vielä sitä kuuliaisuutta elämässä. Miehen ja naisen välinen "liitto" oli okei, eikä ongelmaa. Samoin lepopäiväkin ja muu suhde Jumalan kanssa ok. Siis sieltä asti oli aadamilla nämä Jumalanmielenmukaisuus olemassa. Ei se siitä ole kumoutunut, mutta kirkot, perinnäisopit jne. ne muuttelevat näitä Pyhiä asoita ja lihassa ne tulevat kirkkopyhiksi. Niitä voi täytellä hengessä = h-pienellä, ihmisen voimista. Siinä hengessä siunaillaa kaikenkarvaista liittoa pyhäksi, kaikenlaista perinnäispyhää viikottain ja kuukausittain, sekä vuosittain, mikä ei ole raamatullista. Mitä se on? Se on sitä perinnäisoppia, mikä tekee tyhjäksi Jumalan sanaa.

      Pitääkö meidän jatkaa samaa rataa???? Ei vaan te ja me, jotka haluamme palata Apostoliseen ja tavallaan ollaan Abarhami- uskoisia, kuullaan Jumalaa ja tehdään sen mukaan.
      Jopa erotaan siitä ihmiskäsitteisistä hapatteista, perataan ne pois, mikä ei ole raamatullista oppia. Siksi meitä Hengessä kuuliaisesti vaeltavia on, armon alla, Kristuksessa, koska Hän on lunastanut ja armahtanut meitä. On Ylimmäisenä Pappina taivaissa ja rukoilee kaikkien niitten puolesta, jotka kuunelevat Sanaa ja tekevät sen mukaan. Siihen yhtyy Pyhä Henki. Sekä siihen Henki antaa voiman.

      Oletko sinä lukija siinä joukossa, vai seuraatko tehden tyhjäksi Jumalan sanan perinneopeissa ja pyhittelet "laupiaana" isien mukaan??
      Valinta on sinulla, Jeesuksella on iankaikkisen elämän sanat.

      Seuraa -Minua- .... sitä on kuuliaisuus Sanalle ja kirjoituksille.

      Mat 7:13 Menkää ahtaasta portista sisäl

      • kalliorakennus

        jatkan

        Mat 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        Mat 7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        Mat 7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        Mat 7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        Mat 7:17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
        Mat 7:18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
        Mat 7:19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
        Mat 7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
        Mat 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        Mat 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        Mat 7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        Mat 7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        Mat 7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.


      • vanhurskautemme.mikä

        Tämä vielä
        Mat 5:1 Kun hän näki kansanjoukot, nousi hän vuorelle; ja kun hän oli istuutunut, tulivat hänen opetuslapsensa hänen tykönsä.
        Mat 5:2 Niin hän avasi suunsa ja opetti heitä ja sanoi:
        Mat 5:3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Mat 5:4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
        Mat 5:5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
        Mat 5:6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
        Mat 5:7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
        Mat 5:8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
        Mat 5:9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
        Mat 5:10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Mat 5:11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        Mat 5:12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        Mat 5:13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
        Mat 5:14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        Mat 5:15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        Mat 5:16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
        Mat 5:17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        Mat 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        Mat 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        Mat 5:20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.


      • lisään.vielä.tämän

        Siis Jumalan tahto, laki, joka osoittaa synnin, tekee lainalaiseksi.
        Tai uskolliselle, joka Hengessä vaeltaa Jumalan tahdossa on vapaudenlaki, se ei syytä armonkansalaista. Hän tietää, että tuo laki on koko maa ja olemassaolon voimassa, jokaisessa ajanjaksossa.

        Hän ei pura tuota Pyhyyttä, eikä opeta väärin, perinnäisopeilla, eikä isien väheksyvillä näköaloilla, vaan kuuntelee kirjoituksia, ottaa siitä vaarin ja niin opettaa.

        Siksi taivasten valtakunta kunnioittaa sitä Jumalan lasta, joka osoittaa sen kallion, mihin Jumalan tahdon mukaan rakennetaan rakennus joka kestää.


      • esimerkiksi.lainalaisuus

        Jos ajat autoa ja nopeusrajoitus kertoo suurimman sallitun nopeuden.
        Kun sitä kunnioitat ja tottelet, et ole lainalla.

        Mutta, jos et tottele, vaan lihassasi annat vallan. Täytät omaa tahtoasi ja "kaahaat" mitä sattuu ja lihassasi hyvältä tuntuu, olet lain rikkoja ja lain alainen.

        Sen osoittaa sinulle laki - jota vastaan rikot. Sen lainrikkojan saattaa ojennukseen viranomainen, poliisin ja jopa tuomioistuimen ääressä tuomari, joka kertoo, mitä laki sanoo ja saat lainmukaisen tuomion.

        Siis lainalainen on rikkoja. Laki toisaalta sen noudattajalle ei tuo tuomiota, vaan elämä ja toiminta jatkuu turvallisesti ja lähimmäisiä rakastavasti. Elämä liikenteessä esimerkkinä on hallinnassa.

        sitä on laki. Sitä laittomuus, tai lainalla olo.
        Riittävästi kun rikkoo lakia, ja poliisi istuu harteilla, tuntuu se lainpaino, eikä se laki siitä häviä, vaikka pyrkisi pakoon. Se on.
        Rikkominenhan tekee lainalaiseksi. Se on laittomuutta.
        Siinä ei kunnioiteta sen maan perustusta, missä eletään.
        Se on lihallista. jne.


      • mitä.kuuntelemme

        Voiko jollekin sitten "naapurina" kaverina julistaa lopisen armonrukkasella olalle. Aja vain, et ole lain alla. Ole kaltaisemme ymmärrämme sinua. Kumotaan laki, ei se sido meitä..

        Häviääkö se yhteiskunnan "liikennelaki" sillä julistuksella?? Ei se katoa. Se elämää suojaava liikennemerkki on edelleen siinä tienvieressä.
        Mutta, nämä perinnäisopin lihalliset, jotka itsekään ei noudata elämää suojaavaa asiaa, ovat vääriä opettajia.

        Siis ketä kuuntelet???

        Jumalan valtakunta kantaa Jumalan tahdon lakia, lakia, jonka päämäärä on se rakkaus.
        Siksi on hyvä oppia vaeltamaan sen mukaan. Sieltä rukouskammiostaa käsin.
        Herra, lähden tähän päivään. Anna viisautesi ja Voimasi minulle tänään, että voisin olla uskollinen Herra, Sinun tahdollesi.
        jne.

        Siis se on valintaa tässä elämässä. Aina on ollut se kansa - joka Hengessä pyrkii kuuliaisuuteen.
        Jos joku opettaa muuta, se on väärä opettaja.
        Jos joku ei ole kuuliainen, se ei ole esimerkki, vaan seuraamisen kohde on itse Herra, Jeesus itse sanoo, "seuraa minua".

        Eikö se ole sinunkin sydämelle tärkein auktoriteetti, jotta rakkaus meissä tulisi esiin, missä tämä Jumalan valtakunta tulisi kirkastetuksi. Tällaisin jatkokirjoituksin... tähän


    • juttututtu

      Oliko Jumala, joka antoi israelilaisille lain / opetuksen ????

      • Sanasta.Kiinni.Lujasti

        Jumala antoi Moosekselle 10 käskyä, toimitettaviksi Israelin kansalle.

        Ja käskyt sikisivät lopulta koko maailmalle tiedoksi..
        Jeesuksen kautta meillä kaikilla kansoilla on mahdollisuus päästä Yhden Ainoan Jumalan yhteyteen!


    • luterilainen.vieläkin

      Matteus 5
      18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
      19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

      Luukas 16
      17 Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

      Roomalaiskirje 7
      12 Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.

    • Jeesuksestakerro

      Miksi julistat lakia?

      Miksi et julista Jeesusta, kerro Jeesuksesta pelastajasta, kerro ystävä kallis, vai onko Jeesus sinulle vieras?

      2. Tim. 1:1

      Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, lähetetty julistamaan lupausta siitä elämästä, joka on Kristuksessa Jeesuksessa

      Julistiko Paavali sapattia vai Kristusta?

      • 1234567---

        Jumala julisti kymmentä käskyä, myöskin sapattikäskyä MUISTA. Jumala kirjoitti kymmenenkäskyn lain omalla sormellaan kahteen kivitauluun. Nämä käskyt ovat ikuiset ja muuttamattomattomat. Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.
        Seuraa sinäkin Jeesusta ja pidä kirkkosi ovet sapattisin auki Jumalanpalveluksille.


    • Jeesuksestakerro

      'Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus' näin teki Paavali.

      Tästä syystä 'juutalaiset joutuivat kiihkoon'

      Jeesuksen nimi tuntuu nostattavan kiihkoon myös tänä päivänä ja sapatin julistajat tuomitsevat tänäkin päivänä Jeesuksen seuraajat helvetin lapsiksi ...

      sama meininki tuntuu olevan menossa ...

      'vain yksin Jeesus hän mulle riittävi ...'

      Oliko Jeesuksen sovitus täydellinen vai ei - jos se oli täydellinen, miksi yrität lisätä siihen jotakin ... ellei se mielestäsi ollut täydellinen, mikä sinut sitten pelastaa?

      • 1234567---

        Sunnuntain julistajat ovat antaneet tuomioita ihan konkreettisesti. Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattisin, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää, ja jos voivat levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta.- Index Canonum.
        Onko nämä tuomiot, jotka on langetettu ihmisen toimesta sinun mielestäsi oikeita ?
        Kuka muutti sunnuntain viikon ensimmäisen päivän nimen Herran päiväksi ? Vuonna 325 jKr. Rooman piispa Sylvester muutti nk.apostolisella vallalla viikon ensimmäisen päivän (sunnuntain) nimen Herran päiväksi.

        Annetaan Jumalan tuomita sanassaan. Jumalan sanassa sanotaan: Joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen omansa. Jumala on tuomari monessa Raamatun kohdassa.


    • juttututtu

      Jumalalta kohtuuton vaatimus, että israelilaisten olisi kolmessa vuodessa pitänyt hylätä vuosituhanten aikana vakiintuneen oppinsa, jonka uskoivat Jumalaltaan saaneensa.

      Lakia noudattivat Jeesuksenkin "vanhemmat"viedessään kaksi kyyhkystä uhrattavaksi syntyneestä poikalapsesta "esikoinen."

      • KTS--

        Ehkä kohtuuton vaatimus ihmiselle mutta EI Jumalan hengelle:

        Room:
        12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

        HYVÄ!


    • näin.on

      Jeesus opetti aivan päinvastoin, kuin aloituksessa väitetään. Jos kumoaa pienimmänkin kirjaimen Vanhan testamentin säännöistä ja niin opettaa, niin tullaan kutsumaan pienimmäksi taivasten valtakunnassa:

      Mt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

      Hyvin monet Jeesuksen jälkeen eläneet ja myös meidän ajan papit opettavat katolisen kirkon harhaoppia siitä, ettei Vanhaa testamenttia tarvitse enää noudattaa. Moni pappi menettää harhaopeillaan pelastuksensa. Siitä kertoo Raamattu:

      Mt. 23:13 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.

    • Holokaustistako_kyse

      Jeesus antoi kyytiä juutalaisille rahanvaihtaja pankkiiireille ja kristityillä orjakauppaa tekeville juutalaisille kauppiaille. Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja vapautti kristityt orjat ja sanoi heille: "Minun huoneeni on oleva rukouksen huone. Mutta te teette siitä rosvojen luolan."
      Jeesus mainitsi juutalaiset rosvoiksi jo tuolloin. Rosvot eivät olleet mielissään siitä, etä Jeesus otti oikeuden omiin käsiinsä ja usuttivat roomalaiset Jeesuksen niskaan. Myöhemmin juutalaiset vielä kostivat ja naulituttivat Jeesuksen ristille.

    • "mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa" (Room 7:6)

      Vanhassa liitossa laki ohjasi kirjaimena Jumalan kansaa. Uudessa liitossa laki on kirjoitettu meidän sydämiimme, kun olemme syntyneet Hengestä.

      Paavali puhuu synnin ja kuoleman laista. Synnin ja kuoleman laista meidät vapautti Elämän Hengen laki, joka on Uuteen liittoon liittyvä elementti, jota ei vanhassa liitossa ollut.

      "Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista." (Room 8:2)

      Synnin ja kuoleman laki on voimaton, koska Jeesus täytti tämänkin lain. Ei suinkaan kumonnut sitä. Hän kärsi synnin ja kuoleman lain meille säätämän tuomion. Ja me Jeesuksen kuolemaan upotetut olemme Hänen kanssaan nousseet kuolleista uuteen elämään, jossa meitä ohjaa meidän sydämiimme kirjoitettu Elämän Hengen laki.

      Ja niin meissä vaikuttaa nyt Elämän Hengen laki. Jos emme ole Kristuksessa, niin tuo laki ei vaikuta meissä,
      ja silloin me olemme edelleen synnin ja kuoleman lain alaisia.

      Kun olet Kristuksessa, sinä et enää ole synnin ja kuoleman lain alainen, koska Jeesus on tuon lain täyttymys kohdallasi. Hän kärsi synneistäsi seuraavan kuoleman rangaistuksen. Siis ei tuo synnin ja kuoleman laki ole loppu vaan täytetty Jeesuksessa Kristuksessa.

      Laki ei ole millään tavoin loppu. Se on täytetty. Meissä vaikuttaa Elämän Hengen ja Vanhurskauden laki, kun Kristus lain täyttäjänä asuu Henkensä kautta meissä. Tuo Elämän Hengen laki ei anna meille vapautta tehdä laittomuuksia. Me emme edelleenkään tapa, varasta, tee huorin jne.

      Mutta me emme enää esimerkiksi suorita lihan ympärileikkausta, koska meissä on tapahtunut uudestisyntymisen ihmeen myötä tuon ympärileikkauslain täyttymys eli sydämen ympärileikkaus. Siis ei lakia ympärileikkauksesta ole kumottu, vaan se on täytetty meissä,
      jotka olemme Hengen uudessa olotilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

      http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=200&t=614

      • OletYmmärtänytVäärin

        Olet tehnyt juuri niin kuin monet meidän ajan kristityt tekevät, eli lukevat Raamattua korvasyyhyyn. Teet yskittäisistä lainkohdista mielesi mukaisia johtopäätöksiä ja oppeja siitä, että jokin lause olisi tarjoittanut sitä, ettei tarvitse noudattaa lakia, vaikka jakeet eivät ole sitä tarkoittaneet.

        Lain orjuus tai vapaus laista eivät tarkoita sitä, ettei Vanhaa testamenttia tarvitse noudattaa. Jos haluat ottaa jostain esimerkkiä, selvittääksesi tarvitseeko Vanhaa testamenttia noudattaa Uuden liiton aikana, niin katso miten Paavali teki. Hän noudatti Uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä, kuten teki muutkin apostolit:

        Ap.t. 25: 8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."


      • 1234567---

        Onko kalamoksen kirkossa sapattisin kirkon ovet auki jumalanpalveluksille ? Jeesuksen esimerkkihän oli Hän meni tapansa mukaan sapattisin synägoogaan


      • OletYmmärtänytVäärin kirjoitti:

        Olet tehnyt juuri niin kuin monet meidän ajan kristityt tekevät, eli lukevat Raamattua korvasyyhyyn. Teet yskittäisistä lainkohdista mielesi mukaisia johtopäätöksiä ja oppeja siitä, että jokin lause olisi tarjoittanut sitä, ettei tarvitse noudattaa lakia, vaikka jakeet eivät ole sitä tarkoittaneet.

        Lain orjuus tai vapaus laista eivät tarkoita sitä, ettei Vanhaa testamenttia tarvitse noudattaa. Jos haluat ottaa jostain esimerkkiä, selvittääksesi tarvitseeko Vanhaa testamenttia noudattaa Uuden liiton aikana, niin katso miten Paavali teki. Hän noudatti Uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä, kuten teki muutkin apostolit:

        Ap.t. 25: 8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

        Minähän nimenomaan kirjoitin, että laki ei ole millään tavoin loppu. Se on täytetty. Meissä vaikuttaa Elämän Hengen ja Vanhurskauden laki, kun Kristus lain täyttäjänä asuu Henkensä kautta meissä. Tuo Elämän Hengen laki ei anna meille vapautta tehdä laittomuuksia. Me emme edelleenkään tapa, varasta, tee huorin jne.

        Olet varmaan kanssani samaa mieltä myös siitä, kun kirjoitin, että me emme enää esimerkiksi suorita lihan ympärileikkausta, koska meissä on tapahtunut uudestisyntymisen ihmeen myötä tuon ympärileikkauslain täyttymys eli sydämen ympärileikkaus. Siis ei lakia ympärileikkauksesta ole kumottu, vaan se on täytetty meissä, jotka olemme Hengen uudessa olotilassa emmekä kirjaimen vanhassa.


      • vihasivatPaavalia
        OletYmmärtänytVäärin kirjoitti:

        Olet tehnyt juuri niin kuin monet meidän ajan kristityt tekevät, eli lukevat Raamattua korvasyyhyyn. Teet yskittäisistä lainkohdista mielesi mukaisia johtopäätöksiä ja oppeja siitä, että jokin lause olisi tarjoittanut sitä, ettei tarvitse noudattaa lakia, vaikka jakeet eivät ole sitä tarkoittaneet.

        Lain orjuus tai vapaus laista eivät tarkoita sitä, ettei Vanhaa testamenttia tarvitse noudattaa. Jos haluat ottaa jostain esimerkkiä, selvittääksesi tarvitseeko Vanhaa testamenttia noudattaa Uuden liiton aikana, niin katso miten Paavali teki. Hän noudatti Uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä, kuten teki muutkin apostolit:

        Ap.t. 25: 8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

        Miksi juutalaiset vihasivat Paavalia?

        Ap. t. 13:45

        Mutta nähdessään kansanjoukot juutalaiset tulivat kiihkoa täyteen ja väittelivät Paavalin puheita vastaan ja herjasivat
        Ap. t. 23:12

        Mutta päivän tultua juutalaiset tekivät salaliiton ja vannoivat valan, etteivät söisi eivätkä joisi, ennenkuin olivat tappaneet Paavalin


    • juttututtu

      Kyllä rahanvaihtajat olivat tärkeitä toimijoita. Kun ihmiset tulivat uhraamaan temppeliin, niin heidän ei tarvinnut kuljettaa uhrieläimiä pitkiä matkoja mukanansa vaan saivat vaihtaa oman valuuttansa hopeasekeliin, joka kelpasi maksuvälineeksi eläinten myyjille.

      Lienee kovasti ylimitoitettu tuo temppelin tyhjentäminen myyjistä, ostajista ja rahanvaihtajista. Näin ovat todenneet asiaan perehtyneet tutkijat.

    • hjnmhkghjugy

      Aloittaja ei ole ymmärtänyt sitä, että Jeesus taisteli juutalaisten perinnäissääntöjä vastaan eikä Jumalan lakia vastaan. Perinnäissäännöt olivat juutalaisten rabbien keksimiä omituisia ja pikkutarkkoja sääntöjä, jotka tekivät elämän hyvin hankalaksi.
      Esim. perinnäissäännön mukaan juutalainen sai mennä sapattina uimaan, jos hän asui veden äärellä, mutta hän ei saanut kantaa märkää pyyhettä takaisin sisälle sapattina vaan se piti noutaa arkipäivänä. Märän pyyhkeen kantaminen olisi ollut työn tekemistä, joka oli kielletty sapattina.

      Otan tähän muutamia jakeita koskien perinnäissääntöjä, jotta halukas voi tutkia asiaa
      Matteuksen evankeliumi:
      15:2 "Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat vanhinten perinnäissääntöä? Sillä he eivät pese käsiään ruvetessaan aterialle."
      15:3 Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Miksi te itse rikotte Jumalan käskyn perinnäissääntönne tähden?
      15:6 Ja niin te olette tehneet Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissääntönne tähden.

      Markuksen evankeliumi:
      7:3 Sillä eivät fariseukset eivätkä ketkään juutalaiset syö, ennenkuin ovat tarkoin pesseet kätensä, noudattaen vanhinten perinnäissääntöä,
      7:5 Niin fariseukset ja kirjanoppineet kysyivät häneltä: "Miksi sinun opetuslapsesi eivät vaella vanhinten perinnäissäännön mukaan, vaan syövät leipää epäpuhtailla käsillä?"
      7:8 Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."
      7:9 Ja hän sanoi heille: "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne.
      7:13 Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette."

      Galatalaiskirje:
      1:14 ja että edistyin juutalaisuudessa pitemmälle kuin monet samanikäiset heimossani ja ylen innokkaasti kiivailin isieni perinnäissääntöjen puolesta.

      Kolossalaiskirje:
      2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

    • tuleJeesuksenluo

      Fariseukset ja kirjanoppineet ovat tänäänkin kiihkoa täynnä - Jeesuksesta ja hänen rakkaudestaan ja uhristaan Golgatalla he eivät puhu - he puhuvat lain kirjaimen noudattamisesta ja hylkäävät tänäkin päivänä Jeesuksen ristin sovituksen.

      Mitä sinulle merkitsee se, että Jeesus, viaton uhrikaritsa, uhrasi verensä sinun syntiesi tähden?
      Mitä sinulle merkitsee se, mitä Jeesus puhui ja opetti lähimmäisen rakastamisesta?

      Jos Jeesus merkitsee sinulle niin vähän, ettet halua hänestä mitään kertoa, oletko uudestisyntynyt Jumalan lapseksi Jeesuksen veren kautta?

      Tutki itseäsi ja rakkauttasi Jeesukseen, onko Jeesus sinulle rakas?

      Joh. 21:15
      Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".
      Joh. 21:16
      Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Kaitse minun lampaitani"

      Miksi Jeesus asetti rakkauden häneen kaikkein tärkeimmäksi?

      Armoa vai lakiako pitäisi julistaa - pysähdy hetkeksi mietimään asioita oikeasti!
      Vastaatko kiihkoa täynnä, vai vastaatko rakkaudessa.

      Jeesus, Jeesus, Jeesus, Jeesus, Jeesus, ota lähellesi ne lapset, jotka ovat luisuneet omiin tekoihin, ota heidät syliisi ja anna heidän kokea niin koskettava rakkautesi, etteivät he enää ketään tuomitsisi. Anna heidän suuhunsa uudet sanat, anna heidän todistaa sinusta Jeesus, mitä sinä olet tehnyt heidän elämässään. Ota pois heidän sydämestään omien tekojen kerska ja ylvästely. Anna heidän ymmärtää se Jumalan armon valtavuus Jeesuksessa Kristuksessa ja se mittaamaton velkamme anteeksianto.

      Meidän lihamme ei voi koskaan periä Jumalan valtakuntaa - lihamme jää pelastuksen ulkopuolelle ainaiseksi.
      1. Kor. 15:50
      Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta
      Gal. 5:17
      Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte

      Miksi yrität mahdotonta, jota Jumalakaan ei voi tehdä, yrität tehdä omaa lihaasi taivaskelpoiseksi!
      1. Moos. 3:19
      Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."
      1 Kor 15:
      40 Ja on taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita; mutta toinen on taivaallisten kirkkaus, toinen taas maallisten

      Jeesus kutsuu sinua!

    • Jeesuksenhylkääjät

      Juutalaiset antoivat Jeesuksen ristiinnaulittavaksi, koska hän sanoi olevansa Jumala ja Messias, se luvattu.

      Hyljätessään Jeesuksen, he hylkäsivät sen ainoan pelastajan ja joutuivat lain käskyjen noudattajina kadotuksen lapsiksi.

      Matt 26:
      63 Mutta Jeesus oli vaiti. Niin ylimmäinen pappi sanoi hänelle: "Minä vannotan sinua elävän Jumalan kautta, että sanot meille, oletko sinä Kristus, Jumalan Poika".
      64 Jeesus sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanoit. Mutta minä sanon teille: tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä."
      65 Silloin ylimmäinen pappi repäisi vaatteensa ja sanoi: "Hän on pilkannut Jumalaa. Mitä me enää todistajia tarvitsemme? Katso, nyt kuulitte hänen pilkkaamisensa

    • ihanaJeesus

      Amen.

      Ilman Jeesusta me kaikki hukkuisimme.

      • lauantai-ilta18.6

        Ja myös ilman kuuliaisuutta hukumme.
        Jeesushan sanoi langenneelle naiselle, "mene, mutta älä enää syntiä tee"!

        Mitä on raamatullisesti synti, mitä kirjoitukset siitä puhuvat?

        Se on laittomuutta, Jumalan tahdon, eli lain rikkomista. Jumalan lain päämäärä on rakkaus ja sen toteuttaminen on Hengen työ meissä.

        Kun laittomuus lisääntyy, mitä on raamattuun muistiinmerkitty. ??
        Silloin kylmenee useimpien rakkaus.!

        Siis täällä on joku kirjoittelemassa, että ristinjälkeen ei tarvitse olla kuuliainen.
        Armon alla saa tehdä mitä vain, siis on lupa olla tottelematonkin, lihan heikkouden tähden. Koska liha on heikko, on lupa rikkoa sitä polunkäyntiä, mitä Karitsan askeleissa on kulkeminen, kaidalla tiellä.

        Suomennettuna henkilö pyrkii omassa hengessä vaeltamaan ja siksi se Jumalan tahto ja laki on ankaran näköinen. Se syyttää, henkilö on lain alla, ja Jeesus huulilla pyrkii madaltamaan Jumalan kansan kuvaakin tässä maailmassa. Siis pyrkimys on kulkea kahta tietä.

        Siitähän siinä on kyse.

        Mutta, sumennetaan lisää. Kyse on uskovana vaeltamisessa Hengen voimassa vaeltamista. Siksi Jumalan tahto sydämessä varjelee synniltä. Se on Hengen työ meissä. Eihän siinä lainalla mennä, vaan vapaana.

        Aivan eri asia, kuin lavean armon eksyneessä opetushengessä on oppia joku ottanut.

        Jumala on myös kiivas Jumala ja aloittaa kirjoitusten mukaan tuomionsa omasta huoneestaan. Onhan tämäkin muistettava ja siksi nämä lavean- omahengen kautta pyrkivät puhuvat pelossa Herra Herra, ja kätkevät leiviskänsä.
        Joku mataa tuossa ja toinen siinä. Unohdetaan armonkansalaisena Henki. Jumalan lähettämä puolustaja.

        Siis puhutaan taas laista, ettei väärä - lainalaisselittely taas jollain palstalla jatku. Siis jos teet kuten Jumalan tahto on kirjoitettu, se on annettu suojaamaan ja varjelemaan tietämme, ne ovat kirjoitukset. - Minä olen Herra, sinun Jumalasi jne.
        Se todellinen tietoisuus Hengessä, joka kirkastaa KRISTUSTA, Hänen voimastaan olemme voittamassa, ettemme enää syntiä, sitä laittomuutta tee.

        Lakihan erottaa meidät maailmasta, ettei siten meitä maailman kanssa tuomittaisi.
        Se Jumalan Sanana on kaksiteräinen miekkakin. Voimme taistelle Perkelettä vastaan siinä Hengessä.
        Katsokaa Jeesusta, Erämaa ja Perkele. Kyllä siellä rienaaja yritti kumarruttaa ja tulla Pojan valtaistuimelle.
        Tuossa opetetaan muistiinmerkittynä taistelun idea. Kirjoitukset.
        Te eksytte, ellette tunne kirjoituksia.
        Siksi pelastus on Jumalan työ. Sijaisuhri on kuollut, Hänen ristinsä ja minun. Siis Hengessä taistelu syntiä ja saastaisuutta vastaan, jopa verille asti, on Sanan opetusmetodi.

        Ei laittomuuden hengessä, sillä jos niin mennään, laittomuuden hengessä ja omassa hengessä, Jumalan nimi tulee pilkatuksi.
        Ja juuri sitähän tämä aikakin. on. Kuinka paljon ihmiset pilkkaavat, kun näitä omassa hengessä vaeltajia on.
        He ovat laina alla, koska rikkovat lakia, siis lakia, jonka päämäärä on rakkaus.

        Jumalan rakkaus meissä, Hengen voimasta, vie Kristuksessa meidät perille. Olemme puetut Häävaatteisiin, kuten Edenissä Jumala puki 'Adamin ja Evan, että heidän alastomuutensa synnin tähden peittyisi. Alastomuus tuli tottelemattomuudesta.
        Alastomuus tuli Hyvän ja pahantiedonpuun hedelmästä.
        Ei oltu kuuliaisia Jumalan sanalle. Adam lymysi ja syytti Jumalaa.

        Juutalaiset eksyi perinnäisoppeihin ja tekivät niillä tyhjäksi Jumalan Sanan.
        Mitä on JumalanKansan laki? Jumalan tahto.
        Seremonialaki, se varjolaki, se kumottiin.
        Adamin ja Evan puku oli jo seremoniallinen, siis kuvasti varjona sitä, mikä oli tuleva.
        Mutta aina rikottiin synnissä Jumalan tahtoa, joka olisi suojellut pahalta.
        Nytkin Jumalan tahto, siis laki - suojelee pahalta. Rikkominen ei suojele, vaan saattaa osalliseksi siihen syntiin.
        Perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.
        Kuinka paljon tänään eri kirkkokunnissa jopa siunataan kauhistusta? Siis hehän ovat lainalla. He eivät ole kuulaisia, vaan omassa hengessä pyhittävät ja pyhittelevät tässä ajassa.
        He eivät pidä Jumalan sanaa Pyhänä. Siis sellaisena, mikä on erotettu Jumalanpuolelta pyhää käyttöä varten.
        Siis Jumala pyhittää, Jumala antaa Henkensä voimaksi, Jumala pelastaa Pojassa, Jumalan tahto erottaa maailmasta, Jumalan tahto on sydämessä ja siksi se ympärileikkaa sydämen lihasta, joka synnin tähden vallitsee jne.

        On käsitettävä, kirjoituksista, mitä SE opettaa, ei sitä mantraa, mikä uskovaisten keskuudessa manaillaan, että Jumalan tahto olisi nyt lakkautettu. Ei, vaan Henki auttaa Kristuksessa toteuttamaan sen, mitä Sijaisuhri merkitsee.
        Synnille on kuoltava. Tie on kaita ja tämä on nykykristillisyydessä unohtunut ja maailma on tullut kirkkoihin sisälle.
        Kort.M


      • kirjoitusvirheenkorjaus

        Mutta, *)sumennetaan lisää. Kyse on uskovana vaeltamisessa Hengen voimassa vaeltamista. Siksi Jumalan tahto sydämessä varjelee synniltä. Se on Hengen työ meissä. Eihän siinä lainalla mennä, vaan vapaana.

        Aivan eri asia, kuin lavean armon eksyneessä opetushengessä on oppia joku ottanut.

        -------- * piti olla suomennetaan lisää----
        Kort.M


    • katsoJeesukseen

      Ihana Jeesus, pelastajani!

    • SEURAAJA-KUNNASSA

      LAINAUS: "Jeesuksen seuraajat( MITEN SINÄ SEURAAT JESHUAN PYHÄÄ VAELLUSTA, PIDÄTKÖ HERRAN PYHÄN SAPATIN KUTEN ISRAELIN LUNASTAJA, VAI ET? OLETKO SOKEA TALUTTAJA? ) he tuomitsivat kadotuksen lapsiksi.

      Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle( Ilmestyskirja luku 21, Taivaan Jerusalem ) mennä"

      1.Jh.2:6 Joka sanoo Hänessä( JUMALAN SANA, VT, KRISTUKSEN VERIUHRI ) pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin Hän( JESHUA )Vaelsi( TEOT ).

      • jeshuahushua69

        Sinun jeshuasi on hassu!


      • vilkaistaan.sapattia

        Täällä joku Jeshuan nimissä esiintyy. Puhut sapatista, että pidätkö!

        Pitäisikö meidän hieman sitä tarkastella, koska moni sen ajatuksen ja käsitteen ääressä kiikaroi kalenteria ja lukee isien perinnäisopin määritteistä taas ylösnousemuspäivää ja sen pyhitystä.

        No, lähdetään IsonKirjan alkusivuille.

        Ensimmäin ajatus meidän on otettava haltuun, että kun puhutaan sellaisesta käsitteestä, kuin pyhä - sehän on tavallaan koskematon asia. Sillä on sellainen merkitys, että sen tuoma ajatus, koskettaa hyvällä tavalla meitä jokaista.

        Siksi Jumalan luoma ja Jumalan taivas, Jumalan kättentyöt ovat PYHIÄ. Eli on vanhurskas ja PYHÄ. Ilman saastaisuutta ja katoavaisuutta. Omaa ikuisen elämän, on kuolematon jne.

        Lähdetään siitä liikkeelle.

        Raamattu puhuu luomisesta. Se on Jumalan kätten työ.
        Sen elämä - oli Jumalan antamaa- ja siksi se omaa PYHÄ - merkityksellisyyden ja suojelunkin, että meidän ei pitäisi tuhota elämää senkin takia.
        Siinä luomisessa tultiin hetkeen että Jumala loi Adamin ja se seitsemäs, - joka täydellisyyden lukunakin on nähtävänä, kertomassa ymmärrykseen luomakunnasta ja Luojasta.

        Kaikki oli sangen hyvää ja siksi Jumala siunasi seitsemmännen päivän, aivankuin kruunuksi. Emme näe siellä syntiä. Silloinhan Adam- eli levon valtakunnassa. Siis sapatti- "kumartakaa Häntä, joka on luonut taivaan ja maan - on merkitykseltään mitä Ilmestyskirja viestii, on tuossa PYHÄN- yhteydestä luettavissa.

        Myös siksi tuleva sapatinlepo - merkitsee aikaa, jossa kaikki on sangen hyvää - siis ei syntiä, ei mitään, mikä vahingoittaisi Luojan Hallintavaltaa tässä iankaikkisuusajassa.

        ts. sapatti - sanana on luettavissa käsitteeseen, Luojan- työ.
        Myös se, että juuri siksi sen merkitys on Adamia - meitä varten..

        Vertaan sitä sellaiseen "muistoon" levosta, kuin Herrankuoleman muisto- ateria. Se on valmis, lunastus on valmis, armo on osoitus sijaisen kuolemasta, joka kirkasti Isän rakkauden meille.
        Opetti sen valtakunnan syvintä olemusta ja siksi on Sapatin Herra, vapauden Herra.

        Sapatissa on siksi syvempi merkitys, kuin moni ajattelee.
        Se ei ole vain päivä, muitten joukossa, tai mikä päivä vaan, tai ylösnousemupäivä.
        Ylösnousempuspäivän leimallinen merkitys lepopäiväksi on perinnäisoppi ja sanan tyhjäksitekemistä.

        Lunastus kuuluu kaksituhattavuotta, kohta- siis- takanaolevaan aikaan, kun sijaisemme todellinen Uhrikaritsa kuoli. Siihen pääsiäiseen kuuluu koko ketju, risti - kuolema- ylösnousemus - ja se muistoateria. Se on siinä. Ei siinä ole sitä sunnuntaioppia raamatussa. Se on vain ihmisten tekemä - kirkkokäsite - pyhitys, joka on perinnäisoppi. Se pyhä ei kerro siitä viestistä, mitä sapatti itsessään kertoo.

        Sapatti kertoo - levosta - mitä Herra itse teki - luomisentapahtumassakin - kaikki oli Adamille valmista.
        Oli elämänpuu - oli eden - jne. mutta oli vapaa valinta syödä elämänpuusta ja se keskellä paratiisia oleva Hyvän ja pahantiedonpuu- älä syö - kuulaisuuden opetus meidän lihalle tänäänkin. Mutta - se sapatti. Sen merkitys on ymmärrettävä.
        Ei lankeemusta, - Luojan kätten työt - valmiit ja Herran siunaus.

        Se asia on sapatin opetuksen suhteen nähtävä.

        Mutta, eihän teille tällätavalla opeteta sapatista. Siitä vain kiistellään sunnutain ja lauantain välillä ja merkitys on lihallisen ajatuksen leimaamat.

        Mutta, jos sydämeen tulee rakkaus- Minun Isäni, loi Kristuksessa taivaan ja maan. Antoi elämänpuun - kertoo meille levon merkityksen, kuinka kaikki HÄNESSÄ on tosi, niin Hän siunaa uskovalle kaiken armosta. Kaikki on valmista.
        Siksi kun tuossa merkityksessä Herra siunasi- haluan ottaa osaa tämän Sapatin Herran, minun Herrani, sijaiseni kanssa luomisen syvään näköalaan, että myös kerran kaikki luodaan uudeksi. Uusi taivas ja maa. Sapatinlepo, jota nyt nautin, edenin ulkopuolella, kun otsa hiessä teen tehtävää, voin kuokkani jättää syrjään ja muistaa, kenen kätten töistä olen siunattuna.
        Ja myö jaan sen osan kanssaihmisillekin, etten orjuuta heitä palvelemaan minua sellaisessa, mikä ei ole välttämätön elämälle.

        Siis - sapatin näköala liikkuukin sydänrakkauden piirissä ja se on rakkauden suhde - lepoon - sen oikeassa merkityksessä.

        Niin, tulikohan tuo "sapatti" nyt paremmin ymmärretyksi, näin suomalaiselle tallaajalle, jonka huulilla on Jeesus- nimi.
        Minkä Jumala on Pyhittänyt, älkäämme me erottako elämästämme. Siksi se on siunattu - tänäänkin. Ja siksi se on Jeesuksen opetuksen mukaan Jumalan tahtona ajan loppuun asti täällä, jossa vielä matkaa tehdään. Näin sen ymmärrän, Hänen rakkautensa tähden, tämä sijaisuhrini ristin äärellä, Hänen joka on Ylimmäisenä pappina taivaissa, rukoilemassa, että jokainen pelastuisi ja pitäisi Hänen pyhyyksistään armonkautta kiinni.
        Kortteentien Matti.


    • eipäsunohdetatätä

      Fariseukset halusivat tappaa Jeesuksen juuri sen jälkeen, kun Jeesus oli puhunut heille sapatista ja tehnyt sitä, mitä ei saanut sapattina tehdä fariseusten mielestä ..

      On huomioitava, että Jeesuksella ei ollut lupa opettaa sapattina, koska hän ei ollut pappissukua eli Leeviläistä sukua, vain leeviläinen pappeus oli Jumalan käskynä voimassa Mooseksen lain mukaan Israelissa. Jeesus oli Juudan sukukuntaa, joten hän ei ollut lainkaan pappiskelpoinen ... Jeesuksen toiminta oli siis kaikin tavoin vastoin Mooseksen lakia ...

      Messias tuli osoittamaan, mikä oli lain tarkoitus; sen tuli ajaa ihmiset tunnustamaan syntisyytensä ja kelvottomuutensa Jumalan edessä ja turvautumaan Messiaaseen, Jeesukseen ainoana pelastajana.

      • näin.se.on

        Ja, kun on uudestisyntynyt, niin pitäytyy kuuliaisena Herran tahtoon.
        Sitähän se on. Se on pyhityselämää. Taistella syntiä vastaan Hengen voimassa. Synti on Jumalan lain rikkomista.


    • mummikainuusta

      Minulle tärkeäksi ohjeeksi nousi seuraava kohta:
      Room. 14:5. Toinen pitää yhtä päivää toista parempana, toinen pitää kaikkia päiviä yhtä hyvinä. Kukin olkoon omassa mielessään täysin varma.
      6. Joka kiinnittää huomionsa tiettyihin päiviin, tekee sen Herran tähden. Joka syö, syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa. Joka ei syö, on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa.
      7. Eihän kukaan meistä elä itseään varten eikä kukaan kuole itseään varten.
      8. Jos me elämme, elämme Herralle. Jos kuolemme, kuolemme Herralle. Elämmepä siis tai kuolemme, me olemme Herran omat.
      9. Juuri sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleiden että elävien Herra.
      Jos joku pitää sapattia eli lauantaita Herralle Pyhitettynä, olkoon hän siinä ihan vapaa. Jos joku pitää sunnuntaita Herralle Pyhitettynä, olkoon hän siinä vapaa. Ja jos joku (kuten itse teen) pidän jokaista päivää Herralle Pyhitettynä, olkoon hän siinä vapaa. Tämä ei ole pelastuskysymys, joten kukin tehköön omantuntonsa mukaan ja olkoon varma asiasta. Jos et sitä ole, rukoile viisautta ja Jumala antaa sinulle sitä.
      Elämmepä siis tai kuolemme, me olemme Herran omat.
      Room. 14:1 Hyväksykää uskossaan heikko joukkoonne rupeamatta väittelemään mielipiteistä.

      • kainuun.mummolle

        Mummille kainuuseen sanoo kainuulainen mies.
        Piispa Kaila Roomalaiskirjeen selityksessä kertoo s.188
        Tuossa kohtaa meidän täytyy todeta, ... , no otetaan hänen teksti, ettei ulkomuistista. lainaus. Meidän on pakko tässä Roomalaiskirjeen kohdassa sanoa ja ajatella paastopäiviä joita askeetit pitivät joko enemmän tai vähemmän. Apostoli ei ankarasti tuomitse erikoisten paastopäivien pitäjia, vann sanoo jae 6 ... ja voit sen lukea, mitä siihen lainasit.

        6. Joka kiinnittää huomionsa tiettyihin päiviin, tekee sen Herran tähden. Joka syö, syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa. Joka ei syö, on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa. ....

        Siis mummo kainuusta. Me emme saa muuttaa asiaa, mitä siihen on kirjoitettu. Nyt mummo on kompastunut perinnäisoppiin ja tehnyt sapatin tyhjäksi perinnäissäännöllä ja näin opettaa.
        Eikös ole vaarallista sellainen?!! Sinä puhut sapatti- pyhästä ja kirjoitukset paastoajaista! .... Pistäpä reunahuomautuksiin sanaasi korjaus, että muistat.

        Jumalan käskyt, siis laki - on siunaukseksi ja varjelukseksi ihmiselle läpi elämän. Kun armosta seuraamme Jeesusta, Hengessä emme riko Jumalan tahtoa, emme ole lain alla. Hän on lainalla, joka rikkoo sitä lakia vastaan. Haureellinen on lain alla, mutta joka vaeltaa siveästi uskossa, ei ole lain alla. Eikös niin.
        Mutta, jo aikain alusta Jumala on luomakuntaan pannut kaiken opettamaan Jumalan tahtoa. Edenissä oli kaikki hyvin ja niin kauan kun rakkaudesta Häneen vaelleettiin kuuliaisuudessa.
        Myös miehen ja naisenvälinen liitto on aikain alusta.
        Nyt vain kirkot eksyy perinnäisoppeihin ja siunailevat sitä, mikä on epäpyhää. He ovat laina alla. Mutta kuka kuulaisiuudessa vaeltaa, hän ei ja tekee oikein. Sapattikin tuli Eedenissä ja se on sitä vapautta. Kuuliaisuus - on Luoja.
        Meidän on pitäydyttävä Jumalan tahtoon -nöyränä- .
        Jeesuskin teki, mitä Jumalan sanassa oli ja kertoi juutalaisille, että he tekevät ominlupineen tyhjäksi Sanan. Idea oli vikaisuuteen laittomuuden henki.
        Haluatko "mummi" olla suolana ja niin opettaa, että sinua suureksi kutsuttaisiin taivaassa!??
        Lue Matt. 5:13-20 ... Lue, ja vaari kainuusta on iloinen, jos se saa Luoja Jumalan sinun todistukseksi huulillesi, niin sinulla on Sapatin Herra. ... Se adam - Edenissä tehtiin savesta ja puhallettiin elämän Henki ja kas - Adamilla oli tuleva ensimmäinen päivä se sapatti - Jumalan erottama ja pyhittämä leiväpalapäivä.
        Jaetaan mekin nämä leipäpalat Jeesuksen siunaamana vakkasesta.
        Niinkuin on kirjoitettu.
        Tämä muotojumalinen maailma kyllä sotii sanaa vastaan, mutta palataan Apostoliseen aikaan tältäosinkin. Jookos, Jeesuksen nimessä ja veressä. Uskollisena Herran sanalle ja teemme matkaa luvattuun maahan. - lopulliseen sapatinlepoon.


    • Matteuksesta23luku

      Mat 23:1 Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen
      Mat 23:2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
      Mat 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.
      Mat 23:4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.
      Mat 23:5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
      Mat 23:6 ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,
      Mat 23:7 ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.
      Mat 23:8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.
      Mat 23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.
      Mat 23:10 Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus.
      Mat 23:11 Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne.
      Mat 23:12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
      Mat 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.
      Mat 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!
      Mat 23:16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
      Mat 23:17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
      Mat 23:18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.
      Mat 23:19 Te sokeat! Kumpi on suurempi, uhrilahjako vai alttari, joka uhrilahjan pyhittää?
      Mat 23:20 Sentähden, joka vannoo alttarin kautta, vannoo sen kautta ja kaiken kautta, mitä sen päällä on.
      Mat 23:21 Ja joka vannoo temppelin kautta, vannoo sen kautta ja hänen kauttansa, joka siinä asuu.
      Mat 23:22 Ja joka vannoo taivaan kautta, vannoo Jumalan valtaistuimen kautta ja hänen kauttansa, joka sillä istuu.
      Mat 23:23 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää.
      Mat 23:24 Te sokeat taluttajat, jotka siivilöitte hyttysen, mutta nielette kamelin!
      Mat 23:25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!
      Mat 23:26 Sinä sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että sen ulkopuolikin tulisi puhtaaksi!
      Mat 23:27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!
      Mat 23:28 Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.
      Mat 23:29 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te rakennatte profeettain hautoja ja kaunistatte vanhurskasten hautakammioita,
      Mat 23:30 ja sanotte: 'Jos me olisimme eläneet isäimme päivinä, emme olisi olleet osallisia heidän kanssaan profeettain vereen'!
      Mat 23:31 Niin te siis todistatte itsestänne, että olette niiden lapsia, jotka tappoivat profeetat.
      Mat 23:32 Täyttäkää siis te isäinne mitta.
      Mat 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?
      Mat 23:34 Sentähden, katso, minä lähetän teidän tykönne profeettoja ja viisaita ja kirjanoppineita. Muutamat heistä te tapatte ja ristiinnaulitsette, ja toisia heistä te ruoskitte synagoogissanne ja vainoatte kaupungista kaupunkiin;
      Mat 23:35 että teidän päällenne tulisi kaikki se vanhurskas veri, joka maan päällä on vuodatettu vanhurskaan Aabelin verestä Sakariaan, Barakiaan pojan, vereen asti, jonka te tapoitte temppelin ja alttarin välillä.
      Mat 23:36 Totisesti minä sanon teille: tämä kaikki on tuleva tämän sukupolven päälle.
      Mat 23:37 Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.
      Mat 23:38 Katso, 'teidän huoneenne

      • ajanFariseuksille

        Mat 23:38 Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'.
        Mat 23:39 Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen'."

        Niinpä. Tuossa on tuo koko luku Matteuksesta. Aloittaja korvasyyhyynsä otti vain jakeen.

        Käsittääkseni juutalaiset tekivät tyhjäksi Jumalan sanan perinnäisopeilla.

        Se on varoittava esimerkki lopunajan kansalle.

        No, mitä tekee lopunajan - kristillinen kansa.
        Se tekee tyhjäksi Jumalan sanan omilla perinnäisopilla, kuten aloittaja.

        Ei sen enempää.... Te ette tunne kirjoituksia, vaan hapatteet ovat rakkaita.


      • näinpänäin

        Mat 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.

        Mat 23:4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.

        Mat 23:5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi

        ts. pikkuinen jatko. Opetus - silloin kun sen on Jumalan Pyhä Sana, se tehkää ja pitäkää. Siis tänäänkin.
        Mutta tekojen mukaan, joka kieltää Pyhyyden, älkää sitä seuratko.
        Tänään on kylmetynyt useimpien rakkaus. Miksi laittomuuden ja sen hengestä, ettei olla kuuliaisia Sanalle. Laittomuus on syntiä.
        Jumalan lain päämäärä on rakkaus ja se toimii Hengestä käsin.

        Mutta lihalliset kristityt esim. pyrkivät pienellä h-lla hengestä käsin elämään. Siksi heille Jumalan tahto on raskas, koska he ovat synnin tähden lain alla.


      • BUPLIKAANI

        En ole fariseus, sillä en maksele kirkollisveroja, enkä kymmenyksiä. enkä myöskään laita rahaa keräyksiin, joita esim. TV seiskassa pyörii.


    • JeesusMessias

      Matt 12:
      1 Siihen aikaan Jeesus kulki sapattina viljavainioiden halki; ja hänen opetuslastensa oli nälkä, ja he rupesivat katkomaan tähkäpäitä ja syömään.
      2 Mutta kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänelle: "Katso, sinun opetuslapsesi tekevät, mitä ei ole lupa tehdä sapattina".
      3 Niin hän sanoi heille: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä,
      4 kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, ja kuinka he söivät näkyleivät, joita ei hänen eikä hänen seuralaistensa ollut lupa syödä, vaan ainoastaan pappien?
      5 Tai ettekö ole lukeneet laista, että papit sapattina pyhäkössä rikkovat sapatin ja ovat kuitenkin syyttömät?
      6 Mutta minä sanon teille: tässä on se, joka on pyhäkköä suurempi.
      7 Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä.
      8 Sillä Ihmisen Poika on sapatin herra."
      9 Ja hän lähti sieltä ja tuli heidän synagoogaansa.
      10 Ja katso, siellä oli mies, jonka käsi oli kuivettunut. Niin he kysyivät häneltä sanoen: "Onko luvallista sapattina parantaa?" voidaksensa nostaa syytteen häntä vastaan.
      11 Niin hän sanoi heille: "Kuka teistä on se mies, joka ei, jos hänen ainoa lampaansa putoaa sapattina kuoppaan, tartu siihen ja nosta sitä ylös?
      12 Kuinka paljon suurempiarvoinen onkaan ihminen kuin lammas! Sentähden on lupa tehdä sapattina hyvää."
      13 Sitten hän sanoi miehelle: "Ojenna kätesi!" Ja hän ojensi; ja se tuli entiselleen, terveeksi niinkuin toinenkin.
      14 Niin fariseukset lähtivät ulos ja pitivät neuvoa häntä vastaan, surmataksensa hänet


      Jeesus ei ollut Leevin sukukunnasta, hän siis rikkoi toiminnallaan Mooseksen lain. Vani Leeviläinen kelpasi papiksi ja sai opettaa Jumalan sanaa. Jeesus teki tyhjäksi myös sapatin säädökset, jotka Mooseksen laki määräsi tarkasti noudatettaviksi.
      2 Moos 35:
      1 Ja Mooses kokosi kaiken Israelin kansan ja sanoi heille: "Näin on Herra käskenyt teidän tehdä:
      2 Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon.
      3 Älkää sytyttäkö tulta sapatin päivänä, missä asuttekin."

      • väärästä.tulesta

        Jes 58:13 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,
        Jes 58:14 silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Herran suu on puhunut.


        Eikö vaimoväen kuulu saada viettää "sapattia". Siksi sapatin pyhyys- lepo käsittää tulenteossa sen, että perheenpäät ymmärtävät ilonpäivän.

        Rikkomisessa puhutaan - omien asioiden ajamisesta ja joutavuuksista.

        Taitaa tänään otetaan vaikka sana sunnutai- vaikka se pakanallinen juhla onkin, niin sielläkin on niitä omien asioiden hoitoa, sekä joutavuuksia. --- kannattaa vaakakuppiin panna oikeat "punnukset" niin käsittää sen, mitä tulta ei pidä sytyttää ja mitä tulta sytetään.

        Pyhän Hengen tuli lampussa - myös sapattina on Hengen työ. Se valaiskoon sydämet, niin Sapatin Herra - on sydämen Herra.

        Kyllä pakanalliset ja hapatteelliset pyhät saa kumotakin oikean Jumalan siunaaman päivän rinnalta.


    • ApostilienTEOT

      Apostolien teot: 10:35 vaan että jokaisessa kansassa se, joka Häntä pelkää ja TEKEE vanhurskautta, on Hänelle otollinen.( ELI JOKA EI TEE, EI SITEN OLE ! )

      Roomalaisille 7:12 Laki on Pyhä, ja Käskysana on Pyhä, Vanhurskas ja HYVÄ !

      #SEURAAJA-KUNNASSA 27.5.2016 17:03: LAINAUS: "Jeesuksen seuraajat( MITEN SINÄ SEURAAT JESHUAN PYHÄÄ VAELLUSTA, PIDÄTKÖ HERRAN PYHÄN SAPATIN KUTEN ISRAELIN LUNASTAJA, VAI ET? OLETKO SOKEA TALUTTAJA? ) he tuomitsivat kadotuksen lapsiksi.

      Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle( Ilmestyskirja luku 21, Taivaan Jerusalem ) mennä"

      1.Jh.2:6 Joka sanoo Hänessä( JUMALAN SANA, VT, KRISTUKSEN VERIUHRI ) pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin Hän( JESHUA )Vaelsi( TEOT ).#

      1.Pietarin kirje 2:15 on Jumalan tahto, että te( JESHUAN SEURAAJAT )HYVÄÄ TEHDEN tukitte suun mielettömien ihmisten ymmärtämättömyydeltä. HYVÄ !

      • Simpauttaja.Hojo.Hojo

        Apostolliin tekoja sano Lieksan suntio kun kolehit joi ja tapuli koatu.


    • oletkotosiseuraaja

      Todellakin.. todellakin.. paljon puhetta, vähän tekoja...

      Kerropa sinä sapatinviettäjä hyvistä teoistasi ja osoita sillä tavalla, että sinä olet tosi Jeesuksen seuraaja.. silloin sinun puheesi saa oikeata sisältöä ja silloin sinä olet tosi Jeesuksen seuraaja. Puheet ovat turhia, jos sinulla ei ole mitään tekoja esittää todistukseksi Jeesuksen seuraamisesta.
      - milloin sinä olet käynyt sairaita katsomassa
      - milloin olet käynyt vankeja katsomassa
      - milloin olet todistanut Herrasta parantamalla sairaita
      - milloin olet osoittanut Jumalan voiman voimallisilla teoilla
      - milloin olet myynyt kaiken mitä omistat ja antanut köyhille
      - milloin olet antanut kaiken aikasi Jeesukselle

      • tarkastellen.sydäntä

        Mielenkiintoista tuo kirjoitustulvasi.

        Oletko miettinyt sitä, että kyse on Jumalan tahdon ilmaisusta, jonka päämäärä on rakkaus. Riitelet Jumalaasi vastaan, joka pyhitti ja erotti sapatin Adamia varten.
        Jeesuksen seuraamisessa on myös sapatti- koska Hän on sapatin Herra. Ei hän sitä kumonnut, vaan täytti ja käski jopa tuonkohdan ajatuksella opettamaan, ei kuomoamaan.

        Mat 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        Mat 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        Mat 5:20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Mutta, kaikki tapahtukoon rakkaudesta. Ilman rakkautta sapatinkin kohdalla, kaikki on turhaa, jopa nekin työt, jotka tehdään Herra Herra huulilla, mutta eletään laittomuudessa.
        Laittomuus kylmentää useimpien rakkauden. Siis hylkää Jumalan tahdon, siitähän siinä on kyse.
        Ei se ole tarkoitus, että otetaan torvi ja suuriviittainen nuttu tupsuneen ja mennään rukouksia esittämään sapattina katujenkulmiin. Ei. Vaan eletään arki ja sapatti pyhä- kammiosta käsin, jopa niin, että edes sinä et sitä huomaa. Isä maksaa, jos niikseen tulee. Se ei saa olla ulkokultaista.
        Usko ei myöskään saa olla perinnäopillistakaan. Vaan hapate pitää perata ennenkuin syödään se karitsa.
        Sellainen oppi kirjattiin Saanaan muistiin vanhanliiton aikana.
        Siis synti pitää hyljätä.

        oletko seuraaja kirjoitti listan.. tarkoittiko kumotakseen sapatin, mene ja tiedä. Otetaan toinen muistiinmerkitty.

        Mat 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        Mat 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        Mat 7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Vasta uskollisuudessa uudestisyntynyt, joka tunnustaa Jumalan tahdon, Hengessä tekee myös niitä tekoja, mihin Henki kutsuu tekemään. Sairaita katsomaan, vankeja jne.

        Laittomuuden hengessä se on vain muotomenoa, ilman rakkautta. Muistetaan tämäkin.


      • Meidän.ISKÄ

        KILPITORJUNTA: Matteus 6:1 "Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että teitä katselisivat.

        Muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on Taivaassa.

        :2 Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä ihmisiltä. Totisesti sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
        :3 Vaan kun almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
        :4 että almusi olisi salassa; ja Isäsi joka salassa näkee, maksaa sinulle.
        :5 Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
        :6 Vaan kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja Isäsi joka salassa näkee maksaa sinulle.
        :7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.
        :8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä Isänne kyllä tietää, mitä te...

        JA MIEKANPISTO: Matteus 23:1 Silloin Jeshua puhui kansalle ja opetuslapsilleen
        23:2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
        ( LUULETKO ETTÄ TÄMÄ NYKYÄÄN KOSKEE VAAN JUUTALAISIA? )

        23:3-4 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.

        He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellakaan liikuttaa.

        23:5-7 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat.

        He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi.

        Ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa.

        Ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi.'

        23:8-12 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä YKSI( ISRAELIN JUMALAN PYHÄ HENKI )on Opettajanne. Ja te olette kaikki veljiä.

        Ja ÄLKÄÄ KUTSUKO ISÄKSENNE KETÄÄN MAAN PÄÄLLÄ. Sillä YKSI( SHMA ISRAEL, ADONAI JHVH ECHAD ) on teidän Isänne. Hän joka on Taivaassa.

        Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus. Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne. Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan. Ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.

        23:13 Mutta voi teitä, ULKOKULLATUT kirjanoppineet ja fariseukset, kun suljette Taivasten Valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten mennä sisälle.

        :14 Voi teitä, ulkokullatut kirjanoppineet ja fariseukset, kun syötte leskien talot, jopa näön vuoksi pitkiä rukouksia pitäen! Sentähden saatte sitä kovemman tuomion.
        :15 Voi teitä, ulkokullatut kirjanoppineet ja fariseukset, kun kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin itse olette!
        :16 Voi teitä, sokeat taluttajat jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        :17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
        :18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin on valaansa sidottu.'
        :19 Te sokeat! Kumpi on suurempi, uhrilahjako vai alttari, joka uhrilahjan pyhittää?
        :20 Sentähden, joka vannoo alttarin kautta, vannoo sen kautta ja kaiken kautta, mitä sen päällä on.
        :21 Ja joka vannoo temppelin kautta, vannoo sen kautta ja Hänen kauttaan, joka siinä asuu.
        :22 Ja joka vannoo Taivaan kautta, vannoo Jumalan Valtaistuimen kautta ja Hänen kauttaan, joka sillä istuu.

        23:23-24 Voi teitä, ulkokullatut kirjanoppineet ja fariseukset, kun annatte KYMMENYKSET( UNOHDIT KYMMENYKSET ! ) mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä LAISSA( JA SAPATIN UNOHDIT ! )tärkeintä on: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää. Sokeat taluttajat, siivilöitte hyttysen mutta nielette kamelin!

        :25 Voi teitä, ulkokullatut kirjanoppineet ja fariseukset, kun puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!
        :26 Sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että ulkopuolikin tulisi puhtaaksi!
        :27 Voi teitä, ulkokullatut kirjanoppineet ja fariseukset, kun olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia. Ne kyllä ulkoa näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!
        :28 Samoin tekin kyllä ulkoa näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta olette sisältä täynnä ulkokultaisuutta( VALHETTA ) ja laittomuutta( KÄSKYT ).

        JA VÄÄNTÖ: 25:44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin näimme sinut


      • muistettavaa

        Muistetaan tämäkin ja jatkan pätkän.
        Siis huomaamme sen tuomiolla, että Herra hylkäsi myös laittomuuden ihmisen. muotojumalisen, jonka sydän ei sano Aamenta kirjoituksille.
        Siis mitatkoon Sana meidät itsekunkin ja kukin pankoon sydämensä Herran edessä ojennukseen. Me jokainen teemme tilin Jumalalle itsestään.
        Hebrealaiskirje 10 luku kertoo kuinka laki jaetaan seremonialakiin.
        Siis uhraamisiin ja nyt emme elä enää seremonialainmukaan.
        Kertakaikkinen uhri on annettu. Tuolla uhrilla on tehty pysyvästi täydelliseksi ne jotka PYHITETÄÄN.
        Siis se on meissä Hengen työ Kristuksessa. Siksi meidän on seurattava Jumalan tahdossa elämämme ajan, sillä perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.
        Siksi Uudessaliitossa Herra panee lakinsa SYDÄMEEN, että saa sen ympärileikattua maailmasta.
        Siksi laki erotti vanhanliiton kansan maailmasta. Se osoitti synnin mistä pitää tehdä parannus ja Jumalan tahdon, missä on vaellettava.
        Laittomuus ja tottelemattomuus, se ettei oltu kuulaisia johti siihen, että kuoltiin erämaahan. Jopa lopunajan kansalle opetetaan ottamaan vaari tuosta kansasta, joka teki tyhjäksi Jumalan sanaa.
        Siksi tuo Heb 10:19-31 herättäköön sydämet, katsokaa myös painatusta jakeista 28 ja 29 ... jos joku kieltää ..... mitä?
        Entä se, että poljetaan jalkoihin .... mitä??

        Tuomio lähtee Jumalan huoneesta, siis meistä, tämä on raamattuun muistiinmerkittyä totuutta.
        Siksi kun me "tunnemme" hänet, joka on sanonut - Minun on kosto, minä olen maskava, sekä myös: - Herra on tuomitseva kansansa.. On kauheaa joutua elävän Jumalan käsiin.

        Siis haloo!! Tekomme mitataan. Ei armonkansalainen voi miten tahansa elää ja toimia. Tekomme tuomitaan, vaikka kuinka armonjakkara on olemassa.

        Siksi KUULIAISUUS ON avainasemassa vaelluksessa Hengen voimasta. Synti on perattava pois, kun ja jos Herran kuoleman muistojuhla pöytään käydään.
        Tie on kaita monella tapaa.

        Tämä aika on kylläkin aika laveakatseinen synnin perään. Mutta Herra ei ole.

        Elämänpuu ja hyvän, sekä pahantiedonpuu.
        Kun sinulle tarjotaan "hyvää" hedelmää, erotatko sitä, onko se "taivaallinen" .Siksi harhaopettajat ovat kovemman tuomion alaisuudessa.
        Ei pidä tehtä tyhjäksi Sanaa, ei edes kauniilta vaikuttavien perinnäisoppien kautta. Muistakaamme tämäkin.


    • Kunnollinen.Tullimies.69

      Pelastuuko kunnollinen tullimies?

      • niinpä.israelista

        Joh 1:47 Jeesus näki Natanaelin tulevan tykönsä ja sanoi hänestä: "Katso, oikea israelilainen, jossa ei vilppiä ole!"

        Idea raamatussa on se, että Jumalalla on aina ollut kansa, joka seuraa häntä. Tälle kansalle Hän antaa tahtonsa ja lakinsa armon välityksellä, uskon kautta Kristukseen, niin sydämeen.

        Siis ei juutalaisuus pelkästään ihmisen siemenen kautta pelasta, vaan raamattuun on muistiinmerkitty se, kuka on on oikea israelilainen.
        Uskollisella seuraajalla ei ole sitä sydämen vilppiä, vaan Hengessä pyrkimys armonistuimen kautta elää päivänsä seuraten Herraa.
        Siihen Jeesus voi sanoa, että "oikea israelilainen" ..
        Jumalankansa, joka käy perille, luvattuun maahan.

        Tämäkin aika Herran puolelta uudestisynnyttää ihmisen elävään toivoon. Jumalan tahto osoittaa miten vaeltaa Hengessä.
        Rikkominen - on synti - parannus - on mielenmuutos tekoon ja vaellus, niinkuin on kirjoitettu, ja oppia tuntemaan Jumalan tahto, ettei eksyisi.
        Siis kyse on tullimiehen sydämestä. Pyhä Henki kirkastaa syntiselle sijaisuhrin. Sijaisuhri julistaa anteeksiantoa, Anteeksiannossa lähdetään tielle, jossa seurataan tätä Karitsaa hänen askeleissa.
        Hän oli kuuliainen ja hänen ristinsä ja minun on se matkan avain.
        Vanha aadam kuolee ja uusi saa sijan Uuden Aadamin kautta.

        Siinä ei kysytä kirkkojen nimikirjoja vaan elämänkirjaa taivaassa.

        Ei muotojumalisuuksia, perinneoppeja, kirkkopyhiä - ihmismäärein.
        jne.

        On vain Jumala - ja Hänen Sanansa. Sana on tuomarina.
        Meidän sanamme tuomittavina. Siis- kun vaelletaan rakkaudesta Häneen, srk. - morsian kysyy Yljältään, mitä tehdä. Hän on Ylipappina tänään. Muita välimiehiä ei ole, ei edes vaikka piispan titteliä kantaisi jossain kirkossa. He ovat oljenkorsia, mitä niistä pitää kiinni. Joku kovasti Lutteroi - mutta hänkin on oljenkorsi.
        Se huojuu ja on tuomiolla.
        Joku pitää kiinni ateismista, mutta siinä ei omin ansioinkaan pelastuta.
        Ei edes uskovaisuudessa omat työt pelasta, vaan se, että uskollisena pitää kiinni Jumalan työstä ja vaeltaa henkilökohtaisesti rakkaudesta Häneen tiellä, joka on Hengen kautta puhdas.
        Siten perille pääsee vain vanhurskautettuna. So. Jumalan työ ja siinä on tämä israel. En päästä sua, ennenkuin siunaat minua.
        Jokaisella on Jaakobin paininsa, että se vilpitön rakkaus ja tahtoelämä alistuu Jumalanmielen mukaisuuteen.


    • lakivaiarmo

      Matt 5:
      21 Te olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä tapa'

      22 joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

      Murhamiehet kirjoittelevat täällä ja vaativat lain noudattamista ...

      Mitä siitä pitäisi ajatella?

      • Sana-opettaa

        Armonkansalainen ei tahaltaan riko lakia, ellei vaella lihanmukaan.
        Jumala "vaatii" seuraamaan Häntä - Kristuksessa.
        Hän oli kuulainen Jumalan tahdolle. Lain päämäärä on rakkaus.

        Mielelläni kysyisin, ketä herraa seuraat?
        Rienaaja kysyy "onko Jumala sanonut!???"" Siis siksi pitäisi ajatella, miksi kuuliaisuus on taivaallinen idea ja miksi kyseenalaistajat näkevät Jumalan tahdon "pahaksi", ?

        Et voi rikkoa liikennelakiakaan armoon vedoten, vaan kun saat "kortin", sen jatko-ajamisen edellytyksenä on opetetun sääntöjen noudattamista. Se luo turvallisuuden siihen liikenteeseen ja on elämisen ehto.

        Sitä se on taivaallinenkin. Ilman Pyhitystä ette näe Herraa.

        Turhaa sitä on kiemurrella.


    • näin.on

      Laittomuuden tekijät eivät pääse taivaaseen, vaan ainoastaan ne jota tekevät Jumalan tahdon. Jeesus oikeasti vaatii lain noudattamista:

      Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

    • valhettelijoitapaljon

      Sydänten tuntija tuntee sinun sydämesi ja se on täynnä saastaisuutta!

      Minnes joudut?

      Ps. 53:3

      (53:4) Mutta kaikki he ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.

      Tämä jae on voimassa syntymästä kuolemaan saakka!

      Raamatun sana sanoo, ettei kukaan kykene lakia täyttämään, vaan kaikki ovat kelvottomia!

      Sinä, joka luulet lain täyttäväsi, elät valheessa - Raamatun sana sanoo sen selvästi. Väitätkö Raamatun sanaa vastaan?

      Juuri siksi Kristus tuli!

      • näin.on

        Tie taivaaseen on kapea ja vain hyvin harva sinne pääsee. Mutta kyllä taivaaseen pääsee ihmisiä.

        Ne jotka eivät vaadi lain noudattamista ovat hukassa. Kristus sovitti Golgatalle niiden synnit, jotka ovat Hänellä kuuliaisia.

        Hepr. 5: 8 Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. 9 Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia.

        Jos sinä opetat sellaista evankeliumia, että saa tehdä laittomuttaa vapaasti, kun meillä on Kristus, niin se on väärää evankeliumia.


      • 1234567---

        Kaikki ovat pois poikenneet, mutta kaikki pois poikenneet eivät kumoa Jumalan kymmenkäskyn lakia. On kahdenlaisia syntisiä. Toinen puoli kumoaa Jumalan kymmenenkäskyn lain, sapatti mukaan lukien. Toinen puoli syntisiä ei kumoa Jumalan kymmenenkäskyn lakia, niinpä he pitävät Jumalan antaman sapatinkin pyhänäpäivänä. Heille kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.


    • täydellisiäkö

      'Jos sinä opetat sellaista evankeliumia, että saa tehdä laittomuttaa vapaasti, kun meillä on Kristus, niin se on väärää evankeliumia.'

      Panetko tällaisia teksteja tahallasi, vai etkö ymmärrä mitään?

      Kukaan ei ole sellaista näissä ketjuissa opettanut. Kysymys on siitä, että luuletko täyttäväsi käskyt - kun Raamattu sanoo selvästi, että kukaan ei niitä kykene täyttämään, vaikka kuinka hartaasti sitä yrittäisi - aina jää sisin syntiseksi ja Kristuksen veren puhdistusta tarvitsevaksi.

      Room. 7:18

      Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei

      • näin.on

        Sinun puheistasi saa sellaisen käsityksen, että kun kukaan ei pysty täydellisyyteen, niin ei sitä lakia tarvitse edes yrittää noudattaa. Jeesus oikeasti vaatii lain noudattamista ja jos ei se huvita, niin menettää pelastuksensa, vaikka olisi kuinka paljon käynyt ylistämässä ja tunnustamassa uskoaan.

        Tämä Jeesuksen opetus antaa aika hyvän selvyyden siitä, mitä Jumala oikeasti odottaa ja ketkä pääsevät taivaaseen. Laittomuuden tekijät eivät pääse taivaaseen:

        Mt. 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


    • Kristussovittikaikki

      'Kristus sovitti Golgatalle niiden synnit, jotka ovat Hänellä kuuliaisia.'

      Mistä näitä valheenpuhujia riittää?

      Kristus sovitti kaikkien synnit, joka ainoan ihmisen synnit.

      1. Joh. 2:2

      Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien

      • näin.on

        Se ei ole valetta vaan, niin lukee Raamatussa:

        Hepr. 5: 8 Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. 9 Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia.

        Sinä olet tyhmä morsiusneito ja et ole pääsemässä taivaaseen. Tee parannus pikaisesti.


      • samapäämäärä

        Sinä siis uskallat tuomita Kristuksen verellä pestyn ihmisen!

        sinulla on rohkeutta enemmän kuin ymmärrystä.

        Kerran Kristus tuomitsee meidät, sinut ja minut, minä turvaan Kristuksen veriuhriin ja sinä omiin tekoihisi - millainen on meidän tuomiomme?

        Sinä et tieten halua ymmärtää Jumalan armon salaisuutta Kristuksessa.

        Minä elän parannuksessa päivittäin, missä sinä elät?

        Voisin panna koko elämäni sinun elämäsi rinnalle ja minun elämäni kestäisi hyvyydessä vertailun sinun elämääsi, mutta minä en turvaa omaan hyvyyteeni, vaan Kristuksen veren turvaan ja anteeksiantoon, koska minä ymmärrän, että olen syntinen, enkä voi koskaan tulla kelvolliseksi omin voimin Jumalalle. Minun lihastani ei voi koskaan tulla taivaskelpoista, siksi ylösnousemuksen päivänä minä saankin uuden iankaikkisen ruumiin, jossa ei ikinä enää syntiä ole.

        Sinä sanot noudattavasi käskyjä ja luulet niistä saavasi kiitoksen ja elämän - sinä mieletön - et kykene ainoatakaan käskyä tottelemaan, koska sinun lihasydämesi on täynnä saastaisuutta. Et voi pysäyttää yhtäkään pahaa ajatusta ennenkuin ne ovat jo tulleet. Juuri siksi me kumpikin tarvitsemme päivittäin Kristuksen veren puhdistavaa voimaa - olemme täydellisesti riippuvaisia Kristuksesta.

        Kuuliaisuus Jumalalle on sitä, että me ymmärrämme, että olemme syntisiä ja tarvitsemme Jumalan Kristuksessa valmistaman pelastuksen syntien anteeksisaamiseksi. Meidät olisi kuulunut naulita ristille, mutta Kristus otti meidän paikkamme ristillä, kuoli meidän syntiemme tähden ja vuodatti verensä meidän sovittamiseksemme. Kristus siis asettuu meidän puolestamme Jumalan eteen ja sanoo: 'Minä olen sovittanut tämän ihmisen synnit, niistä on jo hinta maksettu.'

        Täynnä kiitollisuutta siitä, että meidän puolestamme Kristus kärsi kuoleman, me haluamme seurata häntä ja kulkea hänen kanssaan ja tehdä kaikkea hyvää, jotta meidän tähtemme Kristuksen nimi ei pilkatuksi tulisi. Jokainen Kristuksen oma haluaa palvella Kristusta ja pyrkii kaikin keinoin taistelemaan sisimmässään asuvia himoja ja pahuutta vastaan, jottei niitä toteuttaisi elämässään.

        Tähänhän sinäkin pyrit, niinkuin minäkin. Pyrkimyksemme on siis täysin yhteneväinen ja sama, ero on ehkä vain siinä, että sinä pyrit pelosta käsin välttämään syntiä ja minä rakkaudesta Jeesukseen pyrin välttämään syntiä.

        Tavoitteemme ja päämäärämme on siis täysin yhteneväinen ja sama, rakas veljeni ja sisareni Herrassa.


    • yksinJeesus

      Room. 3:26

      jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen

      kuka meidät vanhurskauttaa?

      1. Kor. 1:30

      Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi

      kuka meidät pyhittää?

    • ajatuksiamonelle

      Jes. 55:7

      Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta
      2. Kor. 10:5

      Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle
      Fil. 4:7

      ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa

      Vaikka meillä olisi näin jalot pyrkimykset toteuttaa Jumalan tahtoa, me emme pysty siihen.

      Luuk. 5:8

      Kun Simon Pietari sen näki, lankesi hän Jeesuksen polvien eteen ja sanoi: "Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen"

      Pietari käsitti totuuden omasta sydämestään - mutta käsitämmekö me.

      Meidän on palattava Jeesuksen luo ja sanottava: 'Herra armahda minua.'

      Onko siis olemassa täydellisesti pyhiä ihmisiä, joissa ei ole lainkaan syntiä?

      Ellei ole täydellisesti pyhiä ihmisiä, jokainen, joka sanoo elävänsä Jumalan tahdon mukaan, on valehtelija. Mitä me heille nyt sitten sanomme?

      • Avinu_AVRAHAM

        Yritä edes tehdä sitä hyvää, mitä Jumala sinulta tahtoo. Ja jätä pahasi tekemättä.

        Rakkauden vastakohta, vastustaja, ei ole viha, vaan välinpitämättömyys myös Totuudesta, Jumalan Sanasta, sillä Rakkaus on Totuus, ei valhe ja väkivalta.

        Malakia: 3:6 Sillä minä, HerraJHVH, en muutu, ettekä te, Jaakobin lapset, herkeä:

        5.Mooseksen kirja: 6:5 Ja rakasta HerraaJHVH Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta VOIMASTASI. 30:20 Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kuule hänen ääntänsä ja riipu hänessä kiinni, sillä siinä on sinun elämäsi ja pitkä ikäsi, ja niin sinä saat asua siinä maassa, jonka Herra sinun isillesi, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, vannotulla valalla on luvannut heille antaa."

        Jeshajahu 48:12 Kuule minua, Jaakob, ja sinä, Israel, jonka minä olen kutsunut: Minä olen aina sama, minä olen ensimmäinen, minä olen myös viimeinen.

        Matteuksen evankeliumi: 22:37 Niin Jeshua sanoi hänelle: "'Rakasta HerraaJHVH Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi.'

        Markuksen evankeliumi: 12:30 ja rakasta HerraaJHVH Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta VOIMASTASI.'

        Luukkaan evankeliumi: 10:27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta HerraaJHVH Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta VOIMASTASI ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."

        Jaakobin kirje: 1:17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.


    • ajatuksiamonille

      Lihan voimalla lain käskyjä yrittäen noudattaa?

      Pyhän Hengen voimalla Jeesusta seuraamaan ja pyrkien elämään niin kuin hän eli?

      Kumpi tie on helpompi ja kumpi vaikeampi?

      Kummalla tiellä tulokset ovat parempia? Kummalla tiellä Jeesus paremmin näkyy meissä?

      Moni jumalatonkin pyrkii elämään nuhteetonta ja hyvää elämää ja onnistuu siinä paremmin kuin moni uskova.

      • JESHUA.Sapatin_HERRA

        Montako Sapattia Jeshua Messias jätti pitämättä Herran Lain Käskyn mukaan? Jos

        alat tarjoilla turhia ihmiskäskyjä ja perinnesääntöjä, niin niitä on "kristityilläkin".


    • näin.on

      Aloituksen tekijä on syllistynyt vakavaan syntiin valehdellessaan Jeesuksen opetuksesta. Häntä tullaan kutsumaan taivasten valtkunnassa kaikkein pienimmäksi. Jos ette noudata häntä paremmin Jumalan tahtoa, niin ette pääse taivaaseen.

      Mt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

    • ajatuksiamonille

      Kuulostaa todella siltä, että sapatista on tullut monille pelastaja, ainoa tärkeä asia, jonka noudattamisella voi pelastua ja he tuomitsevat kaikki muut kadotuksen lapsiksi.

      Julista Jeesusta älä sapattia, sapatti ei pelasta ketään, vain yksin Jeesus pelastaa.

      'Ja jätä pahasi tekemättä' Tuomion julistaja, kerropa nyt sitten mistä pahuudesta minua syytät? Ellet kykene osoittamaan sitä pahuutta, mitä teen, olet valehtelija; muistat kai sen Raamatustasi, mikä valehtelijan osa on?

      Haluatko, että kerron elämästäni - minun elämäni voin avoimesti kertoa, mitään sellaista, mitä minun pitäisi häveten kertoa, ei koko elämästäni löydy!

      Vaadin sinut nyt sitten tilille sanoistasi - syytät minua pahuudesta!

      Minun Raamatussani ei ole muuta pelastajaa, kuin Jeesus.
      Ap. t. 4:12

      Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

      • 1234567---

        Sapatti onkin hyvin tärkeä, koska se on Jumalan merkki. Valehtelijat eivät peri Jumalan valtakuntaa.
        Miksi sitten suuri osa julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille ? Tämähän on valehtelua jos mikä opettaa näin.


      • Jeshuat_Jisrael

        JESHUA, HERRA JHWH PELASTAA, AUTTAA, PARANTAA, VAPAUTTAA SYNNISTÄ JA SYNNIN TUOMIOSTA, SYNNIN JA KUOLEMAN VALLASTA, SATAN'AN PAHOJEN HENKIVALTOJEN JA MAAILMAN ALKEISVOIMIEN ORJUUDESTA HERRA JHWH PELASTAA ELI JESHUA.

        Roomalaiskirje: 2:13 sillä eivät lain kuulijat( JOTKA VAIN KUUNTELEVAT LAKIA ) ole vanhurskaita( OIKEAMIELINEN, OIKEUS, LAKI ) Jumalan edessä, vaan ( HERRAN ) Lain noudattajat vanhurskautetaan( TODETAAN JA TEHDÄÄN OIKEAMIELISIKSI ).


      • Sunnuntai.On.Pyhä.Päivä
        1234567--- kirjoitti:

        Sapatti onkin hyvin tärkeä, koska se on Jumalan merkki. Valehtelijat eivät peri Jumalan valtakuntaa.
        Miksi sitten suuri osa julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille ? Tämähän on valehtelua jos mikä opettaa näin.

        Kyllä nämä judaistikulttien höpösapatit tiedetään...!


    • Eero.Ei.Sakotettu

      Jeesus hylkäsi lain noudattajat ...

      Tuosta asiastahan keskusteltiin silloin kun Räsänen oli mimisterinä. Antoi lehdistön mukaan lausunnon jota joku kirkonmieskin tuki. Kristityn ei tarvitse noudattaa laikia jos se on ristiriidassa omantunnon ja sanan kanssa. Siis lakia ei olekkaan ylimpänä oikeus ohjeeena ?
      Entäs sitten ? Ovatko siis lainkuuliaiset hylkytavaraa, mietitään tuota ?

    • ymmärtäväinen

      Aloitus on hyvin selkeästi laadittu. Ymmärtäväinen kyllä ymmärtää siitä, mitä se tarkoittaa.

      Ymmärtämättömät eivät tietenkään voi sitä ymmärtää.

      • kiRKKo-USKO_vain.EN

        Raamattu on hyvin selkeästi laadittu. Ymmärtäväinen kyllä ymmärtää JUMALAN Sanaa, mitä Se Sana tarkoittaa. Ymmärtämättömät eivät tietenkään voi sitä ymmärtää, ilman Pyhää Henkeä, joka on JUMALAN KOKO SANAN TUOTTANUT.

        Kol.2:6 Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen( SANA TULI LIHAKSI )Jeshuan, HerranJHVH, niin vaeltakaa( TEOT JA SANAT )Hänessä,

        2:7 juurtuneina Häneen( JUMALAN SANA, VT, KRISTUS ) ja Hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu( JUMALAN SANASTA, VT ); ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
        2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin( IHMISKÄSKYT ) ja maailman alkeisvoimiin( RIIVAAJIEN VIISAUTTA ) eikä Kristukseen( JUMALAN SANA, VT ).
        2:9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
        2:10 ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää,
        2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
        2:13 Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset,
        2:14 ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        2:15 Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

        2:16-17 Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta( TEKEMISEN TAVASTA ), älköön myös MINKÄÄN JUHLAN tai uudenkuun tai Sapatin johdosta, jotka OVAT( n. 60 jKr. ) tulevaisten ESIKUVA, mutta ruumis on Kristuksen.

        ( LAINAUS: "Ymmärtäväinen kyllä ymmärtää siitä, mitä se tarkoittaa.

        Ymmärtämättömät eivät tietenkään voi sitä ymmärtää." :LOPPU )

        2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama
        2:19 eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua.
        2:20 Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä:
        2:21 "Älä tartu, älä maista, älä koske!"
        2:22 - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta -ihmisten käskyjen ja oppien mukaan?
        2:23 Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.


    • kutsusinulle

      Kristus ensin ja sen myötä tulee kaikki hyvä elämä, pahuudesta luopuminen, varas ei enää varasta, huorintekijä ei enää tee huorin, tappaja ei enää tapa, valehtelija ei enää valehtele, kadehtija ei enää kadehdi, pöyhkeilija ja kerskailija ei enää pöyhkeile eikä kerskaa omasta erinomaisuudestaan, ahne luopuu ahneudestaan ja antaa omastaan runsaasti pois köyhille, vihaaja etsii vapauden vihastaan tarvittaessa vaikka terapiassa, ylpeä ei enää ylpeile, vaan pukeutuu nöyryyteen ja toisten kunnioittamiseen ja rakastamiseen, himokas vastustaa omia mielitekojaan niin ettei niitä toteuta, vaan keskittyy saamaan koko ajatusmaailmansa ahkeralla Raamatun tutkistelulla ja rukouksella ja mietiskelyllä uudeksi Jeesuksen mielen mukaiseksi, ylensyöjä ja juomari tekee täyden parannuksen paheistaan ja alkaa noudattaa terveellisiä elämäntapoja Kristuksen kunniaksi ja kiitokseksi, laiska luopuu laiskuudestaan ja alkaa tehdä ahkerasti työtä ja ansaita oman elatuksensa itselleen ja perheelleen, turhamainen luopuu paheistaan ja alkaa keskittyä toisten ihmisten huomioimiseen ja auttamiseen, aviopuolisot alkavat kunnioittaa ja rakastaa toisiansa ja huolehtivat hyvin lapsistaan ja tekevät parannuksen kaikesta halveksunnasta, rakkaudettomuudesta, alistamisesta ja muusta vallan väärin käytöstä ja etsivät yhdessä ratkaisuja kipeisiinkin ongelmiin ja elämän haasteisiin ja tukevat ja rohkaisevat toinen toistansa ja lapsiansa, homot ja lesbot ja muut seksuaalisesti poikkeavat pidättyvät Raamatun vastaisista seksisuhteista ja ovat lähimmäisillensä avuksi, juoruilija ja pahan puhuja tekee täyden parannuksen puheistaan ja alkaa puhua Jumalan mielen mukaan hyvää toisista ihmisistä. Vastuuttomasta tulee vastuullinen ihminen, joka ei enää syytä muita oman elämänsä tapahtumista, vaan ottaa omasta elämästään täyden vastuun ja alkaa elää sen mukaan - tarvittaessa hän hakee apua selvitäkseen menneisyyden haavoista. Kostoa hautova etsii anteeksiantoa voidakseen luopua koston ajatuksista ja päästäkseen Kristuksen antamaan iloon, rauhaan ja tasapainoon elämässään. Langennut etsii kiireesti anteeksiantoa ja pyytää voimaa Jeesukselta, jotta hän ei enää lankeaisi, vaan voisi elää Kristukselle mieliksi. Jeesuksen oma ei etsi tämän ajan kunniaa ja mainetta eikä varallisuutta, vaan hän etsii taivaallisia aarteita, voidakseen tehdä lähimmäisilleen hyvää, hän pyytää ja rukoilee elämäänsä hyviä Hengen hedelmiä, kuten rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. Jeesuksen oma on myös valmis palvelemaan lähimmäisiään ja rakentamaan uskonyhteisöään niillä Pyhän Hengen antamilla armolahjoilla, joita Pyhä Henki on hänelle antanut toisia varten.

      Tämän kaiken vaikuttaa Kristus, kun ihminen tulee aidosti ja vilpittömästi ristin luokse anoen syntiensä anteeksisaamista ja uutta elämää, Jumala antaa tällaiselle vilpittömälle etsijälle uuden elämän, hänestä tulee Jumalan lapsi ja hän pääsee osalliseksi kaikesta edellä kuvatusta pienin askelin ja hän alkaa enemmän ja enemmän muistuttaa Herraansa Jeesusta Kristusta ja hän jakaa ympärilleen iloa, rohkaisua, toivoa ja sitä luottamusta Jeesukseen, joka kerran muuttaa kaiken hyväksi ja tämä lyhyt elämän matka kaikkine vaikeuksineen jää taakse ja lopullinen iankaikkinen ilo ja rauha ja täydellisen ikuisen elämän onni alkaa.

      Tällaiselle matkalle Jumala sinua kutsuu, tule Kristuksen luokse ja siitä sinun matkasi voi alkaa, matka elämän muutokseen ja kohti sitä iankaikkista elämää Jeesuksen Kristuksen läsnäolossa, jossa saat katsella Herraasi kasvoista kasvoihin.

      • elämän.realiteetit.2016

        Kaunista teoriaa.


      • markku.lievonen

        Ihan hyvä ajatus mielenuudistuksesta, mutta mistä löytyy ihminen,- joka toteuttaa kaiken tuon mitä toit esille?

        Niin, edelleen on punainen lanka, miten Jeesukseen uskova uskollaan vahvistaa JUMALAN lain. Uskolla,- koska itsetuntemisen kautta tulee näkemään miten lain täyttäminen ihmiselle on mahdottomuus.

        Niin, ihmisen ei tule paeta todellisuutta, joka on kylläkin karu todellisuus Paavalin sanoja lainaten.

        20. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, JOKA MINUSSA ASUUU / joka minussa asuu.
        21. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;
        22. sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin,


    • kutsusinulle

      Edellä olevan tekstin saa kopioida halutessaan minun luvallani.

      Terveisin Pekka

    • suuremmoista

      Hyvää huommenta kaikille, hellepäivät ovat ohi. Toivottavasti kaikki riensivät ulos nauttimaan Jumalan suomasta ihanasta kesähetkestä. Unohtakaa välillä netti ja keskustelut ja huolehtikaa liikunnasta ja virkistäytymisestä. Tuollaisina ihanina kesäpäivinä ei voi muuta kuin ihmetellä Jumalan valtavaa rikkautta, mitä hän luomisessa on osoittanut, sitä mittaamattoman runsasta luomisen iloa, mikä on silmäimme ja korvaimme ja muiden aistiemme havaittaviksi tuotu esille, sitä valtavaa Jumalan rakkautta, mikä hänellä ihmistä kohtaan on, kun hän on valmistanut näin ihanan maan ihmisen asuttavaksi ja kaikkea mahdollista antanut iloksi ja nautittavaksi.
      1. Tim. 4:3
      ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
      1. Tim. 4:4
      Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;

      Erityisesti kesän kauneimpina hetkinä nousee sydämestäni luonnostaan valtava kiitos ja ylistys Jumalalle, että sain nähdä taas kerran jotain näin kaunista. Jumalan mittaamaton luomiskyky ja mittaamaton taito luomisen miljardeissa ulottovuuksissa ja erilaisuuksissa ja mestarillisen taitavissa teoksissa, jotka elävät ja ovat kauneuden jäljittelemätöntä rikasta ja monipuolista ihanuutta, kertovat suuremmoisella kielellä siitä Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta, jolla hän on kaiken suunnitellut ja ajatellut ja nähnyt valtavasti vaivaa tehdäkseen juuri minun elämästäni ihanan ja nautinnollisen; kuinka valtavan paljon ihanampi ja suuremmoisempi onkaan itse Luoja, jonka rakkauden ja ihanuuden olemuksesta luomisteot puhuvat niin suuremmoisen kaunista kieltä.

    • Jeesuspelastaaa

      Jeesus ja yksinkertainen evankeliumi - mitään muuta ei tarvita. Siinä on kaikki, mitä pelastukseen tarvitaan.

    • Kristusvaisvihollinen

      Tänäkin päivänä omavanhurskaat kerskaavat lain noudattamisesta ja hylkäävät Kristuksen antaman pelastuksen. He kuvittelevat saavansa Jumalalta erityisen palkkion siitä, että pyrkivät noudattamaan Tooran säädöksiä pilkulleen, vaikka eivät edes jaksa ottaa selvää siitä, mitä Toora heiltä vaatii ..
      Kaikella tällä he kuvittelevat olevansa Kristuksen opetuslapsia...

      Kristus vai omat teot ... siinä se uskontaistelu monesti käydään.

      Sielunvihollinen sanoo: 'ellet noudata Tooraa, et voi pelastua'

      Jumala sanoo: Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Room 3 luku.

      Kumpaa siis pitäisi uskoa?

      Edellä on jo kerrottu, mihin usko Kristukseen ja Kristuksen seuraaminen ihmisen vie - ei suinkaan synnin tekemiseen, vaan hyviin tekoihin olemaan Kristukselle mieliksi - ei ansaitakseen jotain, vaan kiitollisuudesta siitä valtavasta armosta, että on saanut löytää tien Kristuksen luo.

      • Amen!


      • kysymysKTS.lle

        Miksi KTS- palvot lippua?

        Olet jonkun puolella toista vastaan!


      • VarokaaKTSää
        kysymysKTS.lle kirjoitti:

        Miksi KTS- palvot lippua?

        Olet jonkun puolella toista vastaan!

        KTS on paholaisen kätyri. Hän on valekristitty, joka eksyttää täällä järjestelmällisesti. Hän valehtelee ja vääristelee Raamattua. KTS lukee Raamattua kuin piru.

        KTS on Israelia vastaa ja puhuu palestiinapropagandaa koko ajan. KTS:n kommenteihin ja aloituksiin ei kannata vastata millään tavalla.


      • totta.puhut
        VarokaaKTSää kirjoitti:

        KTS on paholaisen kätyri. Hän on valekristitty, joka eksyttää täällä järjestelmällisesti. Hän valehtelee ja vääristelee Raamattua. KTS lukee Raamattua kuin piru.

        KTS on Israelia vastaa ja puhuu palestiinapropagandaa koko ajan. KTS:n kommenteihin ja aloituksiin ei kannata vastata millään tavalla.

        Niin, hänen aikaisemmassa lippunimmarissa oli mukana sinko myös henkilönmukana, mutta sitä ei pienestä lipusta nähnyt, ennekuin otti sen leikepöydälle ja isonti nähtäväksi. Siis KTS- on terroristisoluun kuuluva ihminen - hengestään.
        Mitäpä hän pantterina "pilkuilleen" voi.


    • armostapelastettu

      Totisesti.

      Armoa on kaikki.

    • näin.on

      Jos tuota aloitusta uskoo ja vieläpä tämän KTS:n muita vastaavia lausuntoja, niin siinä tyhmä morsiusneito saa mitä ansaitsee eli helvetin tulta.

      Jeesus ei hylännyt lain noudattajia vaan lain rikkojat Jeesus hylkää. Ne jotka ovat kunnolla lukeneet Raamattua voivat tämän opetuksen löytää helposti Raamatusta.

      Täällä on toinenkin keskustelu, jossa on paljon Raamatun viittauksia, joista käy ilmi se, että Jeesus ja Paavali kummatkin vaativat Lain noudattamista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14309430/uuden-liiton-aikana-tulee-myos-noudattaa-vtta

      Tässä pari Raamatun kohtaa, joista käy ilmi, että Jeesus vaati jopa pappeja noudattamaan lakia, jos he haluavat päästä taivaaseen:

      Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te LAITTOMUUDEN tekijät'.

      Mt 23: 1 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen:

      2 "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. 3 Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

      Room 2: 12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

      • näin.on

        Mt 28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."


    • armovailaki

      Laki vai armo, siitähän Paavali piti Galatalaisille kovan saarnan, nämä kun luulivat, että lain tekojen kautta voi marssia sisälle iankaikkiseen elämään. Näin tehden he pilkkasivat Kristuksen täydellistä sovitustyötä ristillä, kuoliko Kristus siis turhaan, kun se ei Galatalaisille riittänyt, vaan piti omia tekoja lisätä, jotta saisi kunnon pelastuksen... talloivat jalkoihinsa Kristuksen Pyhän veren ja olivat matkalla helvetiin.

    • armovailaki

      Eihän armo anna lupaa tehdä pahaa, ei se ole lupa laittomuuteen, vaan kutsu Kristuksen seuraamiseen ja tekemään edeltävalmistettuja hyviä tekoja.

      Tekojen kautta ei kuitenkaan kukaan voi pelastua, vain Kristuksen työ antaa täydellisen pelastuksen ja siihen ei kukaan .. ei kukaan .. saa lisätä mitään omaa!

      • näin.on

        Kristus ei kuollut Golgatalla sen takia, että saisimme vapaasti rikkoa lakia vastaan. Jos joku sellaista väittää, niin tällainen opetus ei ole Herrasta. Monet papit niin väittävät, mutta eivät ole Herrassa. Paavalikin sanoi, ettei ollut rikkonut mitään juutalaisten lakia vastaan.


      • eipahaan

        Kukaan ei ole pahuuteen yllyttänyt ketään. Ei kukaan, joka Kristuksen nimeä mainitsee.

        Turha siitä on jauhaa ... eihän täällä nyt rikollisten puheita julisteta ..


    • näinonkirjoitettu

      Hetkinen. Jeesus ei suinkaan paheksunut lain noudattajia, vaan tekopyhyyttä. Fariseukset vahtivat nimittäin tarkkaan muiden lain noudattamista, mutta epäonnistuivat siinä itse.

      Totuushan on, että kukaan ei pysty Jumalan mittapuun mukaan noudattamaan lakia. Jos ei riko teoissa, niin ainakin ajatuksissa. Jeesuksen ydinviesti tässä on, että on varottava itsessään tekopyhyyttä ja ulkokultaisuutta suhteessamme muihin epätäydellisiin ihmisiin.

    • ethänvalehtele

      'että saisimme vapaasti rikkoa lakia vastaan''Monet papit niin väittävät, mutta eivät ole Herrassa'

      Edellä olevien sanoja on nyt vedettävä tilille. Kuka pappi on käskenyt rikkomaan lakia?
      Mitä lakia on käsketty rikkomaan? Milloin tuollaisia käskyjä on annettu?

      Ellei tähän tule selkeätä todistein perusteltuja vastauksia, esittäjä on valehtelija ja tyhjän puhuja!

      • dgdgfdgfdfgdf

        Yleisesti ottaen luterilaisen kirkon papit sanovat, että pelkkä risti riittää, ettei sinä voit olla syntinen. Pappi vaikenee vaatimuksesta tehdä parannus synneistä. Kun papin kanssa kysyy sitä, että pitääkö synni teko lopettaa, niin pappi sanoo ettei kukaan pysty olemaan täydellinen. Kun papilta tivaa lisää asioista, niin keskustelusta saa sellaisen käsityksen, ettei kenekään tarvitse noudattaa Jumalan tahtoa, kunhan vain sanoo suustaan ulos uskonsa. Kun papilta kysyy, pitääkö Vanhtaa testamenttia noudattaa, niin pappi sanoo, että ei tarvitse. Voi olla vapaasti syntinen vai? Lähes kaikki luterilaisen kirkon papit, ovat sellaisia velttoja ja saamattomia kahvinkeittäjiä, suorastaa välinpitämättömiä. He eivät selkeästi opeta, että pelastus edellyttää synnin tekemisen lopettamista.

        Taivaaseen pääseminen edellyttää, että lopettaa synnin tekemisen ja ryhtyy tekemään Jumalan tahdon. Raamattu sanoo, että laittomuutta tekevä ei pelastu taivaaseen. Nämä ovat selvät Raamatun kohdat, joita ei Galtaalaiskirje kumoa eikä muukaan Raamatun kohta.


    • uskonkautta

      Vanhaa Testamenttia ei todellakaan pidä noudattaa. Siinä tulee liikaa ruumiita!

      Jeesusta pitää seurata ja tehdä niitä tekoja, joita Jeesus teki, parantaa sairaita jne.

      1 Kor 6:
      9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
      10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa

      • dsfsdfsdfsfsfd

        Sinulla on se harhaoppi, joka on syntynyt eräistä yksittäisistä Uuden testamentin jakeista, joita olet lukenut korvasyyhyyn. Jos ottaisit huomioon kaiken Uudesta testamentista, niin noudattaisit Vanhaa testamenttia myös.

        Mutta kuten on sanottu, niin kukin nyt itse tehköön valintansa. Viimeisellä tuomiolla sitten saa kuulla, minne matka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe