Työkyvyttömyyseläkkeelle

Pääsinkö

Työkyvyttömyyseläkkeelle alle 50 vuotiaana, kuka oikeasti tällaista haluaa ?
Ei mene jakeluun kyselyt, pääsitkö helpolla / millä pääsit / miten pääsisi yms...
Oikeasti sairaan kun ei tarvitse edes miettiä , miten PÄÄSISI .
Päätös on masentava eikä oman tilanteen hyväksyminen ole ollenkaan helppoa !

23

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maailmannapa

      Jossain vaiheessa elämääsi ehkä opit että hei maailma ei pyörikkään sinun ympärilläsi ja on ihmisiä jotka ajattelee asioista eri tavalla. On toki ihmisiä jotka menee hautaan asti ettei tätä valaistumista tule.

      Kuinkahan mahtaa sinun käydä?

      • valaistumista.sinullekin

        Toivottavasti sinäkin joskus vielä opit, että muilla on oikeus ajatella eri tavalla kuin sinä.


    • Vihaaneläkelaitosta

      No minä en 46 vuotiaana päässyt, vaikka oli ainut vaihtoehto. Työkkärissä ilman yhtäkään työ tai kurssitarjousta. Vakuutusoikeuden päätöksellä vasta eläkkeelle kahdenkymmenen b lausunnon kanssa.
      Kyllä eläkesäätiö jaksaa kiusata, eikä mikään muu kuin oikeuslaitos voi sille mitään.

    • Pääsinkö

      Kykenemällä menemään työkkäriin tai ylipäätänsä jonnekkin kertonee ,ettet ole aivan toivoton tapaus !
      Ja tämä ensimmäinen kommentoija, maailmannapa, lienee ajatuksenjuksultaan vähä-älyistä tasoa ?

      • Voijeesus

        Voi sinua kun et ymmärrä. Kävin saattajan kanssa yhdenkerran työvoimatoimistossa ja sen jälkeen kaksi kertaa minun aloitteestani puhelimitse yhteydessä. Ole hyvä äläkä ota kantaa kun asiasta et yhtäänmitään ymmärrä.


      • kakakk

        Siksipä itse en aio mennäkkään työkkäriin ikinä. Vaihtoehdot suht vähissä.


    • voivitsi

      Onko tää paikka jonne keräännytään porukalla mollaan lähes jokainen keskustelun aloittaja,näkemättä hänen kantaansa asioihin. Tietämättä mitä sairautta kukin sairastaa.
      Paraneeko oma olo muille vittuillessa ?

      • köyhäilyä

        Sano muuta. Ihan kuin olisi oma valinta jos ei ole työkykyinen.


    • näinsemenee

      Osalle tulee järkytyksenä se kun todetaan työkyvyttömäksi-osa taas pyrkii saamaan eläkkeen jo nuorena..Kaikkia ei vaan huvita työnteko pikku palkalla ja toiset tahtoo jatkaa eläkeiän ohitettuaankin.Meitä on moneen junaan kuten sairauksiakin.

    • VäiskiVemmel

      Onnettomuuden seurauksena minulla on osa sepelvaltimoista melko pahastikin (90%) tukossa ja siitä johtuva infarktivaara. Kaksi vuotta työttömänä ollen kesti saada diagnoosi jatkuvien kipujen syyhyn ja sen ansiosta saan lääkkeistä viimeinkin 65% alennusta Kelalta. Siinä kaikki.

      Vähitellen olen liikunnan ja uusien lääkkeiden ansiosta päässyt eroon kovista kivuista, mutta pienikin mäki ottaa lujille, enkä kävelyä kovempaa urheilua pysty millään muotoa harrastamaan. En siis pysty luultavasti koskaan enää ruumiilliseen työhön.

      Ei ole kuitenkaan tullut kuin ajoittain mieleen, että pitäisiköhän anoa pääsyä työkyvyttömyyseläkkeelle, kun eläkeikäänkin on vain vähän päälle viisi vuotta ja varsinkin, koska pitkäaikaistyöttömyyskorvaus on liian pieni elämiseen: Saan käteen 500 plus rippeet kuussa.

      Kyllä ottaa välillä aivoon, kun näkee mitä pakolaisten kustannukset Suomessa ovat. Kuulemma vähintään 20 000 euroa vuodessa! Olen sentään itse tehnyt 30 vuotta kokopäivätyötä Suomessa. Jotenkin (mitenköhän?) on tullut kostomielialaa valtiota kohtaan omien kansalaisten epätasa-arvoisesta kohtelusta verrattuna maahanmuuttajiin.

      Onko täällä muita vastaavassa tilanteessa olevia? Mitä olette tehneet tai mitä meinaatte?

      • noniinew

        Väiski Vempeleelle suositus että keskittyy omien asioidensa pohtimiseen ja eteenpäin viemiseen eikä mieti niinkään mitä "kuulemma" joku muu asia maksaa mikä ei liity itselle mitenkään.

        Kertomuksen perusteella kannattais harkita sitä työkyvyttömyyseläkettä tai ainakin kysellä mitä hoitava lääkäri on siitä mieltä. 60 v on sellainen ikärajapyykki että silloin työkyvyttömyyseläkehakemuksia käsitellään lievemmin kriteerein.

        Ensin kuitenkin siis tuolla polulla vuoden sairasloma ja sitten vasta eläkehakemus.


    • VäiskiVemmel

      Kiitos hyvistä neuvoista. En kuitenkaan ole Suomessa ajamassa vain omia asioitani, vaan olen vaikuttanut myös paljon muuhunkin. Siksi epäoikeudenmukaisuutta en hyväksy varsinkaan, kun on kysymys meitä kaikkia koskettavista asioista.

    • vakyhtiöyleensävoittaa

      Oletko tyhmä, mieti sitä?

    • eläkkeelle

      Minä olen 57-vuotias työkyvytön oudossa tilanteessa. TE-keskus katsoo heitä konsultoineen työterveyshuollon erikoislääkärin kanssa minut täysin työkyvyttömäksi. Kaikenlainen työvalmennus on myös pois suljettu. TE-keskus on sanonut, että se ei tule tarjoamaan mitään työtä eikä tee omalta puolelta mitään työllistämistoimia.

      Ongelma on KELA, joka sen TE-keskusta konsultoineentyöterveyslääkärin suureksi yllätykseksi (hän laati sairauseläkehakemuksen) totesi minut niin terveeksi, että en ollut edes sairausloman tarpeessa. Näkemysero oli 100%, mutta sillä erotuksella. että 3 spesialistia on tutkinut minut perusteellisesti lääketieteellisesti ja yksi KELA:n vakuutuslääkäri papereiden takaa vakuutuslääketieteellisesti pitäen lääkäreiden tutkimuksia ja kirjoituksia outona höpötyksenä. KELA:lla on eniten haraa olemassaolonsa aikana tänä päivänä. Näinkö se raha hankitaan?

      • Raskaatmullat

        Minä kannoin 18 erikoislääkärin b-lausuntoa, joisa todettiin täysin työkyvyttömäksi. Joka kerta eläkevakuutuslaitoksen nimetön hevoslääkäri totesi, että ihan kunnossahan minä olen.
        Onneksi vakuutusoikeus näki asian toisin ja eläke myönnettiin heti.
        Jos on vajaakuntoinen eikä saa apua, niin ei kukaan niiden saatanan persereikälaitosten kanssa tapella jaksa.
        Kaikkea mahdollista huonoa ja vastoinkäymistä vaan teille arvoisat mulkut, jotka niitä bumerangeja tehtailette.


      • perslävekset

        samaa rataa täälläkin mutta n30 b lausuntoa ja 5 vuotta sairaslomaa/kuntoutusta ja tulos edelleen työkyvytön. sanoin jo kun olin vuoden liikuntakyvytön että laittakaa ne eläkepaperit tulemaan niin ei tarvii hukata rahaa minuun niin eivät uskoneet. 5 vuotta lopulta olin siinä bumerangitouhussa ja sitten vasta tajusivat. olipa kallis kokeilu.


    • fgr34g

      Vanha ja huippukokenut lääkäri totesi minulla olevan astman, mutta Kela ei hyväksy sitä, koska olen isokokoinen ja pystyn puhaltamaan mittariin kovempaa kuin keskivertomummo. Et silleen.

      • sdfjtgk

        Astma ei ole eläkeperuste , tiedoksi vaan. Onneksi pääsin muilla meriiteillä työkyvyttömyyseläkkeelle .
        Prosessi kesti vain neljä vuotta , mutta uskoivat lopulta.


    • suojatyötäkaikkityöt

      Omien töiden/harrastusten kanssa puuhaava.

    • putkiduunari

      Tämän päivän työelämä on mennyt niin sairaaksi että en ihmettele miksi monet haluaa sairaseläkkeelle.
      Se vaatii vaan paljon sairaslomaa, viimein työnantaja katsoo ja hyväksyy tilanteen, työntekijä tulee halvemmaksi sairaseläkkeellä kuin työllisten kirjoissa. Rahassa kaikki tänään mitataan. Sairaseläkkettä ehdottava työterveyslääkäri tietty on työnantajan palkkalistoilla, vakuutusyhtiön lääkärit myöskin. Tosin iso firma voi säädellä näitä asioita, pikkufirmalle se on mahdotonta. samoin kunnille.
      Eli isosta firmasta pääsee lintsaamalla sairaseläkkeelle, pienestä ja kunnan- ja valtionhommista kuolemalla. Siitäkin on näyttö!

    • Mielenkiintoista on koko ns. ketju, joka käsittelee tuollaisia asioita. Siis ensiksi pitää sairauspäivärahaa saada määrätty aika. Sen käsittelee Kela, joka luultavastikin ohjaa sellaiseen naurettavaan laitokseen kuin kuntoutustutkimuskeskus. Niitä levällään pitkin Suomea, eikä kai oikein kenekään hallussa ja hallinnassa, siis Kelan lisäksi.

      Siellä kuntoutustutkimuslaitoksessa sitten tehdään työkykykartoitus, jonka tarkoituksena on kumota lääkärisi antamat lausunnot.
      Siellä tehdään taivutuksia useampia, eteen taakse ja sivulle, lykätään kottikärryjä autotallissa, sinne rakennettulla radalla, jossa on töyssyjä, kapeikkoja ja sen sellaista (10 m). Tehdään hyppelyjä, kirjallisia testejä ja muuta, täysijärkisen mielestä vähintäänkin lapsellisia asioita, ja tosiaan, kyse on työkyvyn määrittelystä.
      Viikon jälkeen saa sitten lausunnon. Tuohon viikkoon on sisältynty useita keskusteluja psykologin, sosiaalityöntekijän ja lääkarin kanssa. Siis noiden älyttömien testien lisäksi.
      Lopputulos on, että lausunto, jolla sairauspäivärahasi, siis eläkkeelle hakeutumisesi katkaistaan - kuuluu seuraavasti, siis oikein lääketieteen lääkärin laatima lausunto (kuntoutustutkimuskeskuksen), työkyvystäsi.

      "työkykyä riittää joihonkin työtehtäviin, jossakin ja joskus vaihtelevasti", esimerkiksi myyntityöhön".

      Kuitenkin on useita lausuntoja, mm. erikoislääkäriltä siitä, että pitkä puhe rasittaa kurkunpäätä, ja aiheuttaa äänenkäheytymisen ja muutamassa päivässä puhumisen jatkuessa, äänen häviänimisen.
      Oikeastaan kaikki työt, sellaiset järjelliset ja mahdolliset, on eri erikoislääkärien lausunnoilla, lääketieteellisin perustein todettu pois suoljetuiksi, joista vain kuntoutustutkimuslaitoksen lääkäri on lausunnossaan eri mieltä.

      Asiasta valitetaan vakuutusoikeuteen, kahden vuoden jälkeen tulee päätös, jossa yhtä älykkäästi todetaan, hakijan voivaan työllistyä joskus johonkin työhön.

      Siis tämä on nykypäivää Suomessa, ja näitä tapauksia on kymmeniä tyhnsia TE-keskusten kortistoissa, jotka eivät koskaan tule oikeata, tai työpaikkaa yleensäkään enää saamaan, mutta syyllistetään ja roikotetaan kortistossa tekemässä täysin turhauttivia päivähoitopaikkojen laatimia "mukatöitä" päivärahalla.

      • KakkaSystem

        Systeemi on todella säälittävä, ei voi muuta sanoa.
        Miten lääkäri kehtaa olla tuollaisessa toiminnassa mukana, ihmetellä täytyy?


      • OmituinenSetti
        KakkaSystem kirjoitti:

        Systeemi on todella säälittävä, ei voi muuta sanoa.
        Miten lääkäri kehtaa olla tuollaisessa toiminnassa mukana, ihmetellä täytyy?

        Koomistahan se on, lääketieteessä luulisi sairauden olevan sama, lääkäristä riippumatta. Kelalla ihan omat sairaudet ja lääkärit, tai oikeammin, Kelan lääkäreille ei ole sairauksia. Heille kaikki ovat terveitä ja työkykyisiä, vaikka ei ketään koskaan palkkaisi sairauden vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe