Jokapäiväinen vatsakipu

Inhottavavaiva

Olen nuori mies ja olen kärsinyt joka päiväisistä vatsavaivoista jo monta vuotta. Minulle myös todettiin ärtyvän suolen oireyhtymä mutta haluisin saada lisä neuvoja vaivan välttämiseen vielä lisää. Ihan sama mitä syön niin aina pitää vähän ajan päästä ruokailun jälkeen lähteä vessaan koska tulee ilmavaivoja, mahaan käy koskemaan tai menee sekaisin... Vatsa ei myöskään tunnu hyvältä ja aina on vähän huono olo, mahaa painaa tai maha myllertää. En pysty nauttimaan elämästäni täysillä tämän vaivan takia joka vaivaa minua joka päivä. Miten voisin välttää jokapäiväiset vatsakivut ja ilmavaivat?

5

996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laktoositon60

      Ensimm tulee mieleen ruoan vaikutus oireisiisi....esim laktoositoleranssi, koska itsellä tulee aina noita oireita jos käytän laktoosipitoista ruokaa. Meni vuosia oireiden kanssa ennenkuin syy löytyi. Magneettikuvaus yms tehtiin ja kaikki ok.

      Kesti kyllä aikansa sekin, että oppi löytämään ruoka-aineita joissa ei laktoosia; rasvat, juustot, einekset, leivonnaiset yms. Nykyään ne onneksi jo aika hyvin merkitty.

      Kokeile laktoositonta, oireiden häviämiseen menee kyllä aikaa, ei ne päivässä katoa.

      Jos ei auta muutamassa viikossa, niin onko sinulla testattu esim keliakian mahdollisuus, tosin siihen kuuluu kyllä ripulia. Viljatuotteiden allergiaa?

      Tulosta ei voi odottaa saavansa päivässä kahdessa eli etene yksi asia kerrallaan, esim ensin laktoositonta muutama viikko, viljatonta seuraavaksi jne ....

    • HerraRefluksi

      Googlesta kotialueesi lähin ravintoneuvoja tai ravintoterapeutti. Ne osaa auttaa.

    • ruokavaliokuntoon

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viljojen ja/tai maidon (varmista, että pelkästään maidon laktoosi ei aiheuta sinulle ongelmia) karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

      Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

      Margariinit lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, camelinaöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).


      Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt pullossa ovat sen sijaan terveellisiä.



      Syöthän D-vitamiinia?

      D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

      Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100µg päivässä.



      Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.

    • ruoassasensalaisuus

      Komppaan edellistä ehdotusta. Jokin ruoka-aine ei sovi elimistöllesi, mistä johtuen suolisto on voinut vaurioitua. Kun jätät elimistöä ärsyttävän ruoka-aineen pois, niin suolisto voi parantua. Gluteeni ja/tai laktoosi ja/tai viljat yleensä eivät ehkä sovi sinulle? Onko verestäsi mitattu keliakiaan viittaavat vasta-aineet? Onko allergiatestejä tehty?
      Itse en ole tietääkseni allerginen millekään, mutta kokeilin gluteenitonta jonkun aikaa ja vieläkin olen lähes gluteiinittomalla ruokavaliolla (syön kauraleipää mm. johon on voinut tarttua gluteiinia yms.) Vatsan turvotus on mulla suoraan suhteessa viljan syöntimäärään, eli nyt on parempi olla siinä suhteessa. Maidoton tähän lisäks olis kyllä haastavaa, mut jos kärsit vatsakivuista, niin ehkä haaste kannattais ottaa vastaan?

      • Voisimpaparemmin

        Joo on otettu kaikki mahdolliset testit mutta kaikki ok. Ei siis pitäisi olla laktoositoruokavalio tai keliakiaa. Voisin kyllä testata olla ilman jompaakumpaa hetken!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe