Loviisaan pormestarimalli

Olisimuutoksenaika

Pormestari voitaisiin valita valtuuston voimasuhteiden mukaan ja kaupunginjohtajan virka lakkautettaisiin. Nykyäänkin kaupungin johtavat viranhaltijat on käytännössä valittu poliittisin perustein. Etenkin kaupunginjohtaja poliittisen kaupankäynnin tuloksena. Pormestarimalli lisäisi hallinnon läpinäkyvyyttä. Pormestarin tulisi tietenkin olla määräaikainen.

Loviisassa olisi hyviä ehdokkaita pormestarin virkaan, kuten nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén ja hallituksen jäsen Jouni Malmivaara. Näin saataisiin johtamiseen ja myös elinkeinopolitiikan johtoon todellista osaamista.

Loviisa tarvitsee nyt uusia tuulia ja ajatuksia!

47

640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutostarvitaan

      Pätevä pormestari olisi myös nykyinen hallintojohtaja Lönnfors. Hän on sentään varatuomari ja voisi olla myös vaihtoehto uudeksi kaupunginjohtajaksi, jos pormestarimalliin ei päätetä mennä.

      • päteväpuikkoihin

        Sangen hyvä ja realistinen ehdotus. Johtajan on hallittava vastuualueensa hallinnolliset asiat ja henkilöstön asiallisen johtamisen. Kerta vaatimukset näin nyt täyttyisivät, niin kannatan suuresti ja lämpimästi esitystä, ei muuta kun toimeksi!


    • Justså

      Pormestarimalli näyttää sangen hyvältä!

    • Kulisseissatapahtuu

      Ryhmässä meillä oli puhetta, että erään potentiaalisen ehdokkaan johtamiskoulutuksesta on jo päätetty. Pormestarihanke etenee! Hieno homma!

    • Voikunjohtajatietäisi

      Nykyinen Johtaja on kovin varma asemastaan. Ei kannattaisi tuudittautua siihen ajatukseen. Kulisseissa kuitenkin tapahtuu kaikenlaista. Kättelijät ja edessäpäin hymyilevät esittävät kuitenkin takana erittäin rajua arvostelua ja tekevät myyrän työtään.

      • Alkunäyttilupaavalta

        Mitä helvettiä! Täällä Suomi24:ssä oli tähän saakka aidosti oikea debatti pormestarista, kunnes taas joku äänioikeutettu kansalainen tuli tarpeilleen. Taidan silti tulla joskus uudelleen.


    • ukkonooavaan

      Minusta Keskimäki voisi olla erittäin hyvä pormestari. Tuntee kaupungin systeemit.

      • sipoolainenkesäasukki

        Mia olisi parempi; on kykenevä käskyttämään napakasti johtavaa ja muita johdettavia viranhaltijoita.


      • kunhankattelin

        Keskimäki oli eilen telkkarissa, hyvin varma esiintyminen. Olisi pormestariainesta.


    • tiinakeskimäki

      "Nyt Kittilässä on kaksi kunnanjohtajaa – ”Sylissämme on kaikkien aikojen sotku”

      Kunta on jo neuvotellut Anna Mäkelän kanssa sopimuksesta ja laittoman irtisanomisen korvauksista.

      Korkein hallinto-oikeus KHO laittoi loppupisteen väittelylle kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisen laillisuudesta 3. kesäkuuta. KHO:n ratkaisun mukaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös kumota Mäkelän irtisanominen lainvastaisena pysyy voimassa.

      Valtuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas) sanoo, että kunnalla on edessään vakavien sotkujen selvittäminen. Ja niille saattaa kertyä hintaa."

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/nyt-kittilassa-on-kaksi-kunnanjohtajaa-sylissamme-on-kaikkien-aikojen-sotku/

      • Näinpäin

        Kittilä on aivan varmasti sotkenut omat asiansa perusteellisesti. Hiukan pistää kuitenkin silmään, että Suomen Kuvalehti jatkuvasti rummuttaa siitä. Luottotoimittajako asialla, ja kenen?


      • Sinnepäinkö

        Ken on lempi- tai luottotoimittaja "vartiotornin" haltijatontulle? Kuulema hän saa tiukkaa ohjausta tik-takin ja ledilamppujen tuntumasta.


    • tiinakeskimäki
    • Kaikillaoliniinmukavaa

      KSF: n vapaaehtoisuuteen perustuva sijoitusneuvosto reissasi Nizzassa, kun samaan aikaan muita uhkaa YT:t ja fudut.

      Kaupungin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva hallitus ja myös vapaaehtoisesti tehtäviinsä hakeutuneet viranhaltijat reissasivat veronmaksajien piikkiin Monoriin, kun sitten vähän ajan päästä vanhuksilta vietiin lämmin ruoka ja alkoi pakasteesta herkuttelu.

      KSF:n sijoitusneuvosto pohti miljooniensa käyttöä Nizzassa. Mitä Monorin matkalaiset mahtoivat pohtia? Keskustan kehittämistä 300 000 eurolla, avustuksen myöntämistä yhdistykselle, sopimuksen allekirjoittamista "yleisellä toimivallalla ja freskon maalausta? Olihan matkalla mukana myös yhdistyksen jäsen.

    • Osaajaetenee

      Loviisan kaupunginjohtajan Olavi Kalevan tilalle KSOY:n hallitukseen valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wiren.

      Pormestarimalli taitaa edetä ja Kaleva saattaa pudota vielä kunnanjohtajien yhdistyksen hallituksestakin kun ja jos pormestarimalli syrjäyttää kunnanjohtajan. Tosin tämä ay-yhdistys on kunnan kannalta täysin
      merkityksetön.

      • Sillälailla123

        Viittaa siihen, että Kaleva tekee lähtöä. Kuinka lähellä eläkeikää hän mahtaa olla?
        Sinänsä ihan kiva pesti tuo KSOY-jäsenyys. 8-9 tonnia vuosipalkkio kokouspalkkiot päälle. Tehtävästä jossa ei varsinaisesti ole mitään merkitystä mitä jäsenet tekevät- ei se sähkön saanti seinästä ainakaan kovin merkittävästi ole kiinni siitä, ketkä istuu hallituksessa.


      • hyvämia

        Asiat ovat niin kuin näyttää. Vihdoinkin järki voittaa!


    • tiinakeskimäki

      "ANSIOLUETTELO

      Nimi: Olavi Pentti Kaleva, 44-vuotias valtiotieteen maisteri Vaasasta. Työskennellyt yliopistotutkinnon jälkeen yhtäjaksoisesti n. 18-vuotta kunnallishallinnon palveluksessa erilaisissa tutkimus-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.

      Syntymäpaikka: 11.9.1957 Oulu

      Kotiosoite: Länsimetsäntie 32 I 65280 Vaasa
      Puh. 06-3214602 (koti), työ 06-3206543, Gsm 040-5462015

      Siviilisääty: Naimisissa vuodesta 1980, yksi lapsi 17-vuotias Janne poika (-84), vaimo Raili Kaleva Vaasan keskussairaalassa laboratoriohoitajana.

      Koulutus: Ylioppilastutkinto 31.5.1977 (suorituskieli ruotsi)
      Valtiotieteen maisteri 30.9.1983 (Åbo Akademin taloudellis-valtiotieteellinen tiedekunta) pääaineena julkisoikeus (erikoistunut kunnallisoikeuteen), ensimmäinen sivuaine julkishallinto. Pro gradu opinnäytetyö ”verkställbarheten av förvaltningsbeslut” (hallintopäätösten täytäntöönpanokelpoisuus).

      Työkokemus: Opiskeluaikana työskennellyt eri tehtävissä mm.Pohjois-Pohjanmaan kehitysvammapiirin kuntainliitossa, Turun keskusvankilassa, Oulun lääninhallituksen poliisiosastolla ja Oy Alko Ab:ssa.

      Vakituiset työ- ja virkasuhteet tutkinnon jälkeen;

      - Sotkamon kunta, elinkeinoasiamies 20.2.1984-31.1.1988
      - Sotkamon kunta, matkailuasiamies 1.2.1988-30.4.1988 ja sen ohella Vuokatin matkailukeskus Oy:n toimitusjohtaja
      - Vaasan läänin seutukaavaliitto, seutukaavatutkija 1.5.1988-31.7.1994. Ajalla 17.9.1990-31.12.1990 toiminut myös o.t.o. rannikkoseudun aluelautakunnan vs. esittelijänä
      - Svenska Österbottens landskapsförbund, projektisuunnittelija 22.8.1994-30.9.1994, tehtävänä laatia kulttuurimatkailun kehittämissuunnitelma ruotsinkieliselle Pohjanmaalle
      - Österbottens förbund-Pohjanmaan liitto, kehittämissuunnittelija 1.10.1994-31.12.1998
      - Österbottens förbund-Pohjanmaan liitto, elinkeinopäällikkö 1.1.1999-"

      • oppimallaeteenpäin

        Eihän noilla ansioilla pääse kuin Loviisan Raatihuoneelle vielä joksikin aikaa ennen kuin pormestari valitaan taloon. Hallituksen puheenjohtaja Heijsbroekiahan kaupunki on jo kouluttanut 3.000 ekulla pormestariksi sopivaan puheenjohtajavirkaan.


      • pystipöydällä

        Kyllä! Näyttää sangen heikolta vaativiin tehtäviin? Nyt täytyy vastapainoksi CV:lle löytyä niitä timantin arvoisia saavutuksia.


      • faktatesillejosonplussaa

        Onko Olavilla oikeita saavutuksia Lovisassa? Kertokaa jos tiedätte. Ansioluettelo ei kerro paljoakaan kyvyistä.


      • toivossaeletään

        Muutama hullu vuosi vaan eläkkeelle.


    • Urotekolöytyi

      Toki. Letter of intent.

      • indententtiko

        Mikä toi letterisi oikein on? Liittyykös se siihen vanhaan juttuuun kun ne Herrat vaimoinensa halusi kieltää liikenteen keskustassa, Brandenstaininkadulla joitakin vuosia sitten? Vaatimuskirje löytyy luultavasti vielä kaupunkin arkistosta. Katukuvassa se näkyy etelleen Kalevin resistentin lähellä silmiin pistävänä illustraationa. Kadun reunassa on kaikenlaisia kieltoja ja rajoituksia osoittavia liikennemerkkejä, ihan kuin pelleistä tehdyssä monjumentissä. Pitäisi näin keskikesän juhlan lähestyessä poistaa toi liikennemerkkien olavi-salko ja laittaa tilalle Juhannuss alko. Suomalaiset Juhannusmenot ei siel nurkilla kelpaa, sillä Kokko vois päästä karkuun kun östan lippalakki on päässä vinosti ja kenkät hukassa, eli skål.


    • Sopimusontabu

      Lovarin 23.6.2016 pääkirjoituksessa unohtui yksi "ei oo mittään".

      Johtajasopimuksen painopistealueet ja työn arviointi ei oo mittään!

    • Eimittään

      Siitä unohtui kans: Johtaja ei oo mittään!

      • eiedessäälittäviämittään

        Köyhä on oppinut, että saavutuksia ei oo, eli niitäkään ei mittää.


    • sahaniemestäpuhaltaa

      ilmeisesti se "valiojoukko" on jollain lomallaan, eli "ei oo mittään"- änitorvi on vähäksi aikaan vaiennut. kun hallinto palaa palleilleen, niin johan alkaa taas pukkaamaan vähemmän tasapainoista juttua.

    • Officeclosed

      Byroo on tyhjä. Rähinä alkaa sitten taas kun tehoton oleskelu byroossa jatkuu ja nettisurffailu alkaa!

    • Osaajapormestariksi

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on osoittautunut erittäin osaavaksi. Puheenjohtaja on jättänyt varjoonsa kaupunginjohtajan. Olisi jo korkea aika uudistaa organisaatio ja siirtyä pormestarimalliin.

    • etunimkaima

      Muistatteko Pernajan entisen kunnanjohtajan Sjögårdin? Siinä olisi pätevä mies pormestariksi. Varmaan nostaisi Loviisan kurasta.

      • Eijatkoon

        Kartanosta tuli kuitenkin äkkilähtö?( Taitaa nimi muuten olla Sjödahl)


    • Åkethedemari

      Sjödal on pätevä talousasiantuntija. Uudeksi kaupunginjohtajaksi sopisivat Sjödal tai hallintojohtaja Lönnfors, joka myös erottuu joukosta pätevyydellään.

    • etunimikaima

      Joo.Sjödahl se oli. Tekee muutes vielä kartanolle hommia vaikkei oo johtaja. Kyllä varmasti se Lönnforskin on parempi kun Kaleva.

      • Mouccu

        Höpö ,höpö mitää tee siellä! Janotti kuulemma liiaksi !


      • pikkuukkojajaharhoja

        Oliko lääketietäjien ohjaamalla katkaisussa?


    • 19402

      Mia Heijnsbroek-Wirén vaikuttaa olevan täysi pässi.

    • Henkankaveri

      Tuo Lindelöf jää nyt kesällä eläkkeelle. Joutais hyvin pormestariks tänne, tuntee porukan hyvin.

    • Jagundrar

      Eikös Mia Heijnsbroek-Wirén ole hotelli- ja ravintolaalan ammattiopettaja? Mihin perustuu oletus vankasta kokemuksesta elinkeinoelämästä- ja politiikasta?

      • Liiansuuretluulot

        Viime valtuuston kokouksessa kaupunginhallituksen Mia Heijnsbroek-Wiren ei vastannut hänelle esitettyihin kysymyksiin. Sille ei ole muuta selitystä kuin se, ettei osannut vastata. Hänen julkiset esiintymisensä eivät vakuuta, että kompetenssia olisi niihin luottamustehtäviin joissa hän on ja pyrkii jatkossakin. Jutut ovat lähinnä diipadaapaa.

        Valtuuston puheenjohtajankaan toiminta ei herätä luottamusta hänen osaamisensa.


    • Pernajanhomo

      Otto Andersson on hyvä pornomestari.Ja kaupunginjohtaja.

    • Yyrjäänä

      Hagfors parempi.

    • Niinonpaljonparempi

      Kannatan!

    • Hejahejaa

      Pormestarimalli etenee. RKP siirsi "yhteisymmärryksessä" kaupunginjohtajan niin sanotusti sivuun.

      Tie o nyt auki RKP:laiselle pormestarille. Epäilemättä hyväpalkkaiseen virkaan voidaan valita sopiva RKP:lainen, koska mitään pätevyysvaatimuksia ei ole asetettu.

      • leppäkerttujentähtia

        Onko talouskoulun leipurilla mahdollisuus pormestarin pallille? Olis kyllä henkilökohtaista tunkua jos vain riittävästi maksetaan.


    • AlacarteMayor

      Pormestarikeiton resepti:

      - Pätevä akateemisen tutkinnon suorittanut chef siirretään sivuun, kun hän ei suostu valmistelemaan maa-alueen ostoa maataloustukiperiaatteella keiton ainesten kasvattamiseen ja muutenkin aikaisemmin hyvin maistuneet chefin elinkeinopoliittiset reseptitkin ovat yhtäkkiä olleetkin mauttomia
      -Keittäjä käy aikaisemmin muutaman päivän kurssin, jolla hänet pätevöitetään akateemisen chefin tehtävään
      - Keittäjä ei ota vastaan palautetta keittämiensä liemien mauttomuudesta, vaan väittää niiden maistuneet koko patteristolle
      -Keittäjä kehuu liemiensä hyvää makua joka kotiin jaetussa virallisessa kunta-Birkassa
      - Keittäjä ei koskaan katso taaksepäin vanhoihin soseisiin vaan hämmentää eteenpäin uusien kitkerien puurojensa parissa
      - Jos keittäjän pöperö ei maita, niin syy on aina niiden syöjissä
      - Vallan puffetista leijailevaa ruåtsalaisen surströmmingin kuvottavaa hajua keittäjä kutsuu vaalipäivänä kokatun tuoreen kevätrullan raikkaaksi tuoksuksi
      - Keittäjä köökijengineen sanoo tuoreiden murkinoiden olevan ulkoasultaan lässähtäneitä ja järjestää vaareille ja mummeleille pakastekönttämakuelämyksiä jotka kuumennetaan viiden tähden & 700 watin automaattisessa menumikrossa
      -Keittäjän annokset pakataan aina astiaan, jossa on moraalinen tyhjiö, joka takaa niiden säilymisen aina seuraavaan vaalikauteen asti

      Bon Appetit!

    • RKP

      Voi jeesus jos jostain MHW:sta tehdään pormestari. Osaamisen taso tuli selväksi tässä tonttikauppacasessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe