Onko Suomen menetys verokeitaista 10 vai 200 milj

T-Tallaaja

Asianajotoimisto Boreniuksen osakas Janne Juusela: " Kansainvälisestä verokeidasvilpistä Suomelle aiheutuvat verotuottomenetykset ovat 10 miljoonaa euroa vuodessa tämän päivän parhaitten tietojen pohjalta arvioituna."

Verohallinnosta eläköitynyt harmaan talouden tutkija, verotusneuvos Markku Hirvonen: "2010 eduskunnan tarkastusvaliokunnalle tekemässämme tutkimuksessa arvioimme yksityishenkilöiden kansainvälisestä veronkierrosta aiheutuvan veronkierron määräksi vajaat 200 miljoonaa euroa. Tutkimuksessa ei arvioitu yritysten verosuunnittelun aiheuttamia veromenetyksiä."

Kysymyksessä on ilmeisesti kaksi alaa tuntevaa ammattilaista. Mistä syntyy moinen ero arvioissa ja kumpi arvio tuntuu olevan lähempänä oikeaa? Oma mielipiteeni on, ettei kumpikaan, summa on paljon suurempi.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2016/05/26/onko-suomen-menetys-verokeitaista-10-vai-200-miljoonaa/20165706/12

8

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairas.yrityssektori

      Yritysten verosuunnittelusta johtuvat menetykset suomelle ovat niin mittavia että jos ne saataisiin kuntoon, suomen velkaantuminen pysähtyisi kokonaan eikä tarvittaisi mitään yhteiskunta"sopimuksia". Yritykset ja heidän omistajansa maksattavat tällä keinoin niin voittonsa ja veronsa kuin myös tappionsa tavallisilla kansalaisilla, veronmaksajilla ja kiitokseksi irtisanovat ja lomauttavat sitten vielä työntekijöitä, veronmaksajia, tavallisia kansalaisia. Onkohan mitään muuta ryhmää jota kohdellaan näin huonosti?

      • FirmatMuuttaaPois

        Sitten vasta menetyksiä tuleekin, jos verokyttäystä kauttalinjan pahennetaan. Sen jälkeen täällä ei ole enää niitä yrityksiäkään, eikä varakkaita henkilöitä, samalla menee työpaikat.

        Muuta keinoa ei ole, kuin verotuksen keventäminen kautta linjan, jotta ei tarvitse tehdä monimutkaisia järjestelyjä. Se edellyttäisi valtionkulujen, eläkkeiden ja etuisuuksien runsasta leikkaamista. Tähän tuskin kyetään, joten valtio verottaa suomen puhtaaksi työpaikoista ja kaikesta taloudellisesta aktiviteetista. Pitäkää hatuistanne kiinni, nyt syöksytään alas, velka kasvaa, verotus kiristyy ja kansa köyhtyy, tämä on sosialismia!


    • Veroloisijat

      Taitaa olla Janne Juuselalla oma lehmä ojassa tai sitten elelee ihan jossain unimaailmassa, eikä realismista mitään tietoa. Jos pienellä maalaisjärjellä ajattelee, niin noita ulkomaan kautta veronkiertäjiä on suomessa paljon. Jos niitä olisi vain pari niin 10 milj. olisi sopiva summa, mutta kun kiertäjiä riittää, niin eivät varmaan ihan pikkusummilla lähde veroja kiertämään. Tällaisella pienellä ajatusmaailmaalla jo voi todeta että puhutaan sadoista miljoonista. Jannehan saattaa puhua omista tutuistaan, eli vain niistä henkilöistä jotka tietää vamasti verohuijareiksi. Sillon toi 10 miljoonaa kuulostaa ihan ymmärrettävältä. Eihän asianajotoimiston osakas voi muista puhua kuin fakta asioista ;)

    • Väärä_kysymys

      Enemmän pitäisi kysyä, mitä maksaa Suomessa vallitseva kireän verotuksen helvetti. Se karkottaa yrityksiä, nostaa turhaan hintoja ja lisää työttömyyttä. Siitä kertyy valtava yhteiskunnallinen tappio, johon verrattuna tuollaiset muutaman kymmenen tai sadan miljoonan summat ovat mitättömiä.

    • öjlk

      Tuohan riippuu
      1) mitä lasketaan verokeitaaksi? Esim. Ruotsin ja Viron verolainsäädännöillä on tiettyjä (eri) merkittäviä etuja Suomeen verrattuna, näin veronmaksajan näkökulmasta.
      2) mitkä "menetykset" lasketaan? Rikollisen veronkierron, ns. aggressiivisen verosuunnittelun (mitä ihmettä se sitten onkaan) vai ihan kaiken verosuunnittelun "aiheuttamat" veronvähennykset Suomeen? Viime päivinä on annettu ymmärtää, että Irlannin kautta sijoittaminenkin on syntiä. Voi kamala, suunnilleen kaikki järkevät EU-alueella kaupattavat ETF-rahastotkin on rekisteröity Irlantiin, olenko minäkin nyt paha veronkiertäjä kun olen sellaisia ostanut...
      3) mistä hatusta vedetään se arvioitu summa, jota ns. totuutena julistetaan. Oikeastihan kukaan ei tiedä, vaan kyseessä on tietyistä lähtökohdista tehdyt veikkaukset.
      Nämä jotkut jeesustelijat haluavat kieltää kaiken taloudellisen toiminnan Suomen rajojen yli. Siitä vaan, mutta ei se ainakaan lisää Suomen saamia verotuloja.

    • Ap-Kirj

      "Janne Juuselan esittämä 10 miljoonaa (euroa) tuntuu kyllä olevan aika kaukana todellisuudesta. Pelkästään Lichtensteinin LGT-pankin tarkastuksessa selvinneiden 17 tallettajan osalta määrättiin yli 10 miljoonan euron jälkiverot, Hirvonen sanoi."

      Huom! Yhdessä ainoassa veroparatiisissa toimivan yhden pankin tarkastuksessa löytyi "pintaraapaisulla" tällainen veronkierto.

      Verosuunnittelu on asia erikseen mutta tuosta voi kukin päätellä minkälaisista summista mahdollisesti on kysymys.

      Jos Juuselan arviota puntaroi ja se olisi referenssinä palkata kaveri johonkin vähänkin arviontikykyä vaativaan tai matemaattista kykyä edellyttävään tehtävään, valitsematta jäisi.

    • paskaonhyvää

      Asianajotoimisto Boreniuksen liikevaihto on noin 35 milj. Jos veronkierron hyöty on 10 milj. niin kannattaisiko vain kiltisti maksaa tuo 10 milj vero ja säästää Boreniuksen 35 milj. palkkio?

    • vitunpaskahousut

      Katselin noita Panama dokumentteja niin yksi mikä pisti silmään niin kaikki yrittää salata ja kiemurrella ja väistellä kysymyksiä. Ei vittu mitä paskahousuja ja neitejä, ensin vältellään veroja itsekkäästi ja ahneesti, sitten ei ole edes miestä tunnustamaan rehellisesti mitä on tehty! Perkele mitä paskahousuja pitää olla ns. rikkaissa mulkuissa, noloa porukkaa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe