Nyt se sitten tapahtuu -toriparkki tulee

Turun.mies

Ensi maanantaina tulee kaupunginhallituksen päätöksiä.

Turun Sanomissa oli herättävä kirjoitus toriparkista. Ei voi sanoa vastaan:

"Toriparkki nyt tai ei koskaan!

Toriparkin vastustajilla ei mielestäni ole jäljellä yhtäkään perusteltua aihetta vastustaa parkkiluolan rakentamista kauppatorin alle. Kumottu on muun muassa väite, että ”ortodoksikirkko ja muut torin ympäristön talot sortuvat sinne savimonttuun”. Niin ei tule käymään. Vastustajat väittivät aikanaan myös, että hankkeen maksajaksi tulee Turun kaupunki eli me veronmaksajat. Se ei ole totta, vaan Turun Toriparkki OY on hankkeen toteuttaja ja maksaja. Kaupunki maksaa pintapuolen remontin, joka on joka tapauksessa tehtävä. On myös esitetty väitettä, että torikauppa loppuu, jos parkkiluola rakennetaan. Se on valheellinen uhkakuva. Tosin arkeologiset kaivaukset tulevat jossain määrin häiritsemään torikauppaa. Huolella tehdyissä rakennussuunnitelmissa on päätetty, että torikauppa jatkuu koko rakennusvaiheen ajan. – Ja olen varma, että uudistetulla ja laajennetulla torilla kauppa tulee jatkumaan ennen näkemättömällä kukoistuksella.
Nyt vastustajat ovat hätäpäissään keksineet uuden argumentin, että rakennustyömaalta tulevan maa-aineksen pois kuljettaminen likaa Turun kadut. Tämän tähden toriparkkia ei siis heidän mielestään saisi rakentaa. Aika heppoinen peruste.
Edellä mainituilla valheellisilla väittämillä toriparkin vastustajat ovat muokanneet ihmisten mielipiteitä toriparkin vastustukseen. Ja ihmisen ajatusmaailmaan manipuloitua tunneperäistä mielipidettä on vaikea myöhemmin muuttaa. Tosiasioille ei siinä tilassa löydy painoarvoa. Lukkoon lyödyn mielipiteen tueksi on etsittävä yhä uusia vahvistuksia, jotka oikeuttaisivat heitä säilyttämään mielipiteensä. ”Ei toriparkille!” he huutavat kiihkossaan, kuin muinaiset Artemis-jumalalattaren kannattajat Efesossa. Apt. 19:28-32.
Mielestäni nyt on aika päättäjien siirtyä toimimaan Turun hyväksi. Maanvuokrasopimus Toriparkki Oy.n kanssa tulee hyväksyä.
Turun upean kävelykeskustan tekeminen edellyttää autojen siirtämistä maan alle, pois katujen varsilta. Torin alle pysäköiden voimme kiireettömästi tehdä tori- ym. ostokset ja käydä samalla vaikkapa kahvilla. Näin toriparkki lisää keskustassa asiointia.
On hyvä ajatella valmista toria ja sen ympäristöä viheristuksineen, kahviloineen ja penkkeineen.
Mielestäni maanalaisia pysäköintitiloja ei koskaan voi olla liikaa. Eikä toriparkista voi olla muuta kuin hyötyä. Parkkihallille tulee olemaan todella runsasta käyttöä lähivuosina, kun uusi Matkailukeskus valmistuu ja Louhi käy ahtaaksi. Myöhemmin nuo kaksi pysäköintiluolastoa tullaan yhdistämään. Mielestäni näin on hyvä.

Weijo Lindroos,
Suomen Turku"

Tässä suora linkki lehtikirjoitukseen:

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/2250310/Toriparkki nyt tai ei koskaan

48

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedän.samoin

      Kiitos, kyllä se saa jo tullakin. Vaikka eihän sitä ole vielä vatvottu kuin 20 vuotta. Jos toriparkkia ei nyt päätetä tehdä, on se Turun keskustan kuoleman paikka.

    • Pemaridemari

      Kaikki peliin ettei TOK.n ja TS.n yhteistä johtajaparkkia koskaan rakenneta. Yhtäkään maksajaa (lue veronmaksajaa) se ei tule palvelemaan mitenkään. Liikennesumppu turussa lähestyisi turuntautisten poliitikkojen päätöksellä läpitunkemattomaksi. Nyt on politikoilla oiva tilaisus äänestämällä vastaan osoittaa, että turun päätöksenteko ei ole kok/dem sullemulle pervoilun pakottamaa.
      Orsivesi tulee tekemään painajaisen torin ympäristöön sairaan kaivuuidean myötä. Pitää ainakin sopimuksilla varmistaa että TS ja TOK vastaavat vahingoista koko omaisuudellaan, myös omistajien henkilökohtaisella omaisuudella.
      Jos luolapäätös voittaa, niinmuistakaa, että kannattajien nimet ovat tiedossa, samoinkuin osoitteet ja perheen osoitteet.

      • Hyisaatanakokdem

        Tostahan siinä juuri on kysymys. TOK ja TS kaiken saajpuolella. Veronmaksajien kontolle jää sitten orsivesivahingot vajoamisineen yms infrastruktuurin sekoittajat. Pääasia että hyvävitunveli-porskuttaa ja voi paksusti. Mitähän kaikkia sullemulle lupia yms. Tässäkin taas on vaikuttimena. Koko saatanan turun päätöskoneisto on sisäsiittoista paskaloisten temmellyskenttää.


    • KaikkihyvinT

      Toriparkki idea on mielestäni typerä. Sanotaan se heti alkuun, niin tiedetään mitä mitä kannatan ja mitä en..

      Sanot muiden väitteitä huteriksi, ja omat perustelisi ovat aivan tuulesta temmattuja, kuten: "ja olen varma, että uudistetulla ja laajennet.." Saat toki olla varma, mutta se ei ole mikään argumentti. Ja mielestäsi katujen likaantuminen on tyhmä huolenaihe. Olen samaa mieltä, mutta sekään ei tee tästä huolesta yhtään sen turhempaa, että me olemme siitä samaa mieltä.

      Toriparkki ei tarvita seuraavista syistä: urbaaniin kaupunkikuvaan kuuluvat henkilöautot; niitä ei siis ole mitään syytä piilottaa. Ja jos autot pitää piilottaa, miksi tehdä se vaikeimman kautta? Leikitkö sinäkin piilosta siten, että piiloudut metrin päähän etsijästä?
      Turusta ei ole parkkipaikat loppu, eikä edes vähissä. Toki 100 metrin päässä torista on hankalaa sellaista kaikkina ajankohtina löytää, mutta se lienee olevan ymmärrettävää. Koska vaaditaan toria katettavaksi, ettei kesällä ole kuuma ja talvella kylmä? Nekin kuuluvat ulkoilmaan ja kaupungin keskustaan.
      Jos haluaa päästä torille helposti, mene taksilla. Ja miksi et mene taksilla, koska sinulla ei ole siihen varaa. Joten keskustaan pitää päästä edullisesti, ja sen takia toriparkki on haitallista sille ihmisryhmälle kenellä ei ole varaa saapua taksilla ja yhdentekevää niille keillä varallisuutta siihen on.

      Sinänsä toriparkin vastustus näyttää turhalta, kyllähän sinne sellainen tulee. Mutta kaiken tämän metelin pitämisen jälkeen ei Turku enää kehtaa tehdä itselleen täysin katastrofaalisen tyhmää sopimusta, millainen olisi epäilemättä syntynyt ellei asia olisi noussut niin vahvasti esiin.

      • idiootit

        parkkipaikkoja pilvin pimein jo vuosia tyhjillään ammottavassa p-louhessa. olipas hyvä todistus siitä, miten tarpeelliseksi koetaan lisäpaikat...


    • ParasIlo

      Auttamattoman myöhässä!

      Typerän toriparkkinne Turkuun voitte toki rakentaa. Jo nyt näkyy, miten torialueella hengailevat lähinnä päivettyneet tulijat. Meitä ympäristökuntalaisia ei saa kyllä mitenkään motivoitua sinne ostoksille, kaiken löytää edullisemmin, ilman parkkimaksuja ja ennen kaikkea turvallisesti liikkuen muualta kuin nykyään jo suorastaan ällöttävän torin lähikulmilta.

      RIP Turun tori, näin se vain on. Mutta saittehan monikulttuuria!

    • Huomaaja

      Tietämättömyys rehottaa. Huomattu.

      Mutta mitä pahaa ja vahingollista voisi olla siinä, että autorumilukset siirretään maan alle ja pintapuoli saadaan ihmisille? Ja kaiken lisäksi, kun toriparkin maksaja on torin ympärillä olevista firmoista koostuva Turun Toriparkki OY.
      Katso se tästä:
      http://www.turuntoriparkki.fi/www/turun-toriparkki-oy

      • fe332

        Missä utooppisessa avaruusmaisemissa mahdat seikkailla? Ihan jokaikisessä urbaanissa kaupungissa on autoja näkyvillä. Ja on ollut viimeiset sata vuotta näkyvillä.
        Vai pitääkö Turusta tehdä jokin paratiisi teille keskiajan ihailijoille? Aina syy kannattaa toriparkkia on se, että sillä koittaa perusteettomasti rahastaa. Amen.


    • peruspaska

      Turussa asuvien velkataakka nousee

      • Kaarinanumeroyksi

        Muuta Kaarinaan ja välty pääosaltaan Turun velkaantumiselta !


    • Toriparkin.puolesta

      Et sitten ymmärrä alkuunkaan mistä toriparkissa on kysymys, jos pidät sitä huonona ratkaisuna.

      • SeVaihtoehto

        Vapaasti voi pitää huonona ratkaisuna, jossei ole rakennusliikkeessä töissä.


    • oikke

      Ei sitä toriparkkia turkulainen veronmaksaja tarvitsekaan.
      Sitä tarvitsevat torinympärystän oleva ja tulevat liikekiinteistöt, joille tulee halvemmaksi rakentaa tarvitsemansa parkkitilat torin alle, kuin omille tonteilleen.
      (Österblad, Torinkulma, Wiklund, Hamburger Börs).
      Tähän paikoitushankkeeseen saadaan vielä veronmaksajat mukaan tulkinnanvaraisilla vuokrasopimusehdoilla ja pilkkahintaisella vuokralla Turun arvokkaimmalle rakennuspaikalle.
      Veronmaksajille riittää Louhi, joka on vajaakäytössä. Sieltä on suoraan pääsy torille, sen liikenne on myös järjestetty optimaalisesti kaupungin sisääntuloreitteihin nähden.
      Nyt demarit saivat jo poskettoman rakennusoikeuden Sepänkadun tontilleen, eli vastavuoroisuutta ilmeisesti odotetaan tulevassa äänestyksessä.
      Autopaikoituksen siirtäminen omalta tontilta pois lisää tavallaan rakennusoikeutta, koska tekniikka- ja varastotilat voidaan toteuttaa normaalisti autopaikoitukseen käytettäviin kellarikerroksiin. Tällöin kerroksiin voidaan rakentaa täysipainoisesti rakennusoikeutta vievää, vuokrattavaa liiketilaa.
      Torinkulman kaavassahan on kielletty rakentamasta IV-konehuonetta ullakolle, ja sallittu autopaikan osoittaminen tontin ulkopuolelta toriparkkin.
      Wikken pihan parkkipaikat siirtyisivät toriparkkiin, tilalle voitaisiin rakentaa uudisrakennus.
      Eli kaikki voittavat, paitsi veronmaksaja.

    • Ajatteleva.Turusta

      Merkillisiä ajatuksia toriparkin vastustajilla. Selvästi huomattavissa, että ne ovat alemman ymmärryksen omaavia. Ei ole yhtään järkevää syytä vastustaa autojen siirtämistä maan alle. On typerää haluta pitää autot katujen varsilla, kun ne voi kaivaa maan alle.

      • Pomoite

        Luuletko saatanan vassariapina että sinne parkkipaikkoja tavallisille pulliaisille tulee...voi tyhmyyden määrää...tiiätkö mikä on TOK ja TS


    • Nyt.tai.ei
    • Toriparkki.on.nyt.totta
    • Toivon.pikaista.työtä

      Saatte varautua kiusantekijöiden viivytyksiin toriparkin toteuttamisessa.

    • oikke
      • oikke

        Eikun 1.6


    • Eristyskoppiin

      Olen samaa mieltä, että kiusantekijät pitäisi laittaa linnaan.

    • Ooransso

      Hyvä juttu, että loppuu ainainen kitinä. Eikö nyt kaikkien osapuolten pitäisi olla tyytyväisiä. Kävelykatualue lisääntyy, jee. Autot saadaan maan alle piiloon . Vielä kun bussit saataisiin myös parkkeerattua maan alle, toivon mukaan, niin hyvä olisi. Olisi loistavaa, jos bussit voisivat ajaa toiselta puolen rantaa joen ali torin alle ja toiselta puolen vaikka Louhen suuaukosta sisään. Ja bussit sitten vain niin, että eivät seisoskelisi siellä vaan ainoastaan olisi pysäkin kuten muuallakin ja vain päätepysäkeillä taukohuoneet ja kuskinvaihdot sun muut. Bussiliikenne on se joka tekee torinseudusta tällä hetkellä ankean.
      Nyt ollaan tyytyväisiä edes tähän ratkaisuun jaikävää on, että tätä hommaa ei saatu tehtyä silloin kun sen aika oli. Jos olisi silloin vältytty vänkäämiseltä niin nyt siellä jo torin varrellakin kukkisivat kirsikkapuut ja ihmisillä oliosi tilaa kävellä ja pyöräillä.

    • Turku.on.paras

      Juuri näin Ooransso.

      Toriparkki voikin myöhemmin laajentua, kun uusi Liikennekeskus valmistuu. Silloin tarvitaan uusia ratkaisuja.
      Ja tuo bussien maan alle kätkeminen olisi kyllä nyt seuraava suuri hanke. Jospa joku valtuutettu alkaisi ajaa sitä asiaa, ajamaan bussit maan alle. Siinä olisikin valtuustolla tyyräämistä seuraaviksi vuosiksi.

    • mielitekeeKYSYÄ

      Ettei olisi tulossa Tampereen tautia. Että alkaa mennä salaperäisesti kaikki pöyristyttävät suurprojektit läpi. Onko nämä samoja rak.liikkeitä kuin Tampereella?

      • halvatneliöt

        treella kuulemma nysvättiin Areenakeskuksen päätöstä sulettujen ovien takana.

        Aika sirkushintaan meni tontit rakentajille. Jou, halvalla.


    • Asun.vieressä

      Nyt uutta Matkailukeskusta kannattamaan.

    • Sossukokkareet

      Toivottavasti kaikki kapulat laitetaan rattaisiin, vaikka päävastustajilla jo leneekin uudet talotontit.

    • Onnäitänähty

      Toivotaan että hankkeelle tehdään kaikki mahdollinen kiusa ainakin viivytykseen vuoksi...laillisesti, tottakai, mutta kaikin mahdollisin lain suomin keinoin. Ainakin sullemulle kokkaredemarit repivät pelihousunsa kun luvatuille mökki yms. tonteilleen rakentaminen viivästyy.

    • Älä.ole.nahjus

      Kiusanteko kuvastaa merkillistä luonteen kieroutta. Ei ole rehtiyttä.
      Miehen kuuluisi olla suora ja rehellinen.

      • esimerkkejä

        Kuten nuo päättäjät ja rakentajat? Tienuujoukko.


      • 65vuottaturkua

        Miten väärässä oletkaan. Koko toriparkki on maksatettu kuntalaisilla jo ennen ensi kuokaniskua. Niin uskomattomasti rakennusoikeuksia, tontteja ja erilaisia käyttöoikeuksia on vaihtanut omistajaa. Turkua likaiempaa päätöksentekoa ei löydy edes afrikasta.


    • Kaarinantauti

      Kaarinassa samaa touhua, kunnan merenranta leirintäalue, hirsimökkeineen kymppitonnilla omakotitonttina Kokkarille. Nyt myynnissä tälle alueelle kymmeniä omakotitaloja meren rannassa ja rahat kiinteistöbisnes miesten liiveihin.
      Mitään ei enää tehtävissä. Toivottavasti talobisnes kuitenkin työllistää ja voittovaroja verotetaan. Niin ei kaikki veronmaksajien varat häivy tuottamattomaan.
      Politiikka ja Turun tauti puhuu kehyskunnissakin.

    • On.selvää
    • Selviö

      Linkissä oli hyvä ja asiallinen kirjoitus. Kiitos.

    • Kauhakuormaaja

      Se mistään tule, se rakennetaan...

    • oikke
    • Vaikeaksimeneekokdem

      Mitään toriparkkia maan alle ei tule. Näette sitten miksi. Kyllähän nuo muutaman yhtiön omistajatkin sen arvannevat ja ovat myös huomioineet riskikartoituksissaan (seikka, josta syystä jo heti kättelyssä kommunikoidaan aiheesta; "vuokrasopimuksen siirtäminen kolmannelle osapuolelle".), jos siis joku ei ole tuota aihetta vielä kummeksunut :)

      • 2Kylläkiitos3

        Yleensä tappiollisen toiminnan myyminen (oikeasti siirtäminen) bulvaaniyhtiölle tarkoittaa sitä, että arvoton bulvaaniyhtiö menee konkurssiin, ja velkojat jäävät nuolemaan näppäjään ja vastuu toiminnasta siirtyy julkiselle puolelle.

        Toki tämä on rikollista, mutta näinkin on varmasti silloin tällöin sattunut ja tapahtunut.


    • Innostava.video
      • vanha_JUTTU

        Kalliita rakennusprojekteja promotoidaan kalliilla materiaalilla.


    • Tori.puluille

      Miten joku voikin vielä tuon videon katsottuaan vastustaa toriparkkia. Täytyy olla aika pehmonen päänuppi.

      • veronmaksaja_

        Riittää kun on tarkka lompsastaan


      • Voihölmöjä

        Niin...kyllä varsinainen pehmonuppi täytyy olla jos perustaa arvionsa propagandavideoon.


      • soitotJaLaulut
        Voihölmöjä kirjoitti:

        Niin...kyllä varsinainen pehmonuppi täytyy olla jos perustaa arvionsa propagandavideoon.

        Tollattet projektit sen verran isoja rahastuksia rakentajille, että tahtoo olla tueksi hyvät videot. Ja mitä vaan ikinä tarvitaankaan.

        Mutta ei kannat mennä lankaan. Mitä komeammat puitteet, sitä enemmän veronmaksajaa meinataa kupata.


    • SamassaYhteydessä

      Laituritapahtuman yhteydessä kootaan turkulaiset veronmaksajat jonoon torille, lypsettäväksi. Lypse valuu sitten suoraan toriparkkikuiluun.

      • kansallaonrahaa

        kyllä raitsikkaankin pitäis jotain saada. tarvitaanko toinenkin lypsykerta.


    • Valvon.asiaa

      Ei nyt enää sovi pyristellä. Toriparkki tulee, eikä minun vastustamiseni enää muuta sitä. Nyt pitää keskittyä seuraamaan, että miten se tehdään, ja miten vahingot vältetään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe