ahdistava ero vireillä

glygooli

24 vuoden yhteiselo menossa vessanpyttyyn. Vaimo teki selväksi että nyt riittää. Okei, onhan tämä jo jonkinaikaa ollut suht tasasen harmaata, mutta kun se tulee noin äkkiä eteen niin pistää miehen pyörryksiin. Myönnän olleeni omissa poika porukoissa viettämässä iltaa, mutta jotenkin sitä joskus tarvii vapaata keskustelua muiden kanssa. Nyt sanottiin että talo myyntiin ja sen jälkeen hän lähtee heti. Ajatus siitä että joku muu kundi pitää tulevaa exää hyvänä vaan pyörii mielessäni enkä meinaa päästä siitä eroon. Onko muilla samanlaisia kokemuksia ja miten ihmeessä olette päässeet yli siitä. Tässä on jo härnäämisen makua, kun viimeksi olin lätkäpeliä katsomassa ukkoporukassa, niin rouva oli pyyhkäissyt yli 10 vuotta nuoremman poikamiehen kämpälle, kuulemma viiniä juomaan. En ole mitenkään erityisen mustasukkaista tyyppiä, mutta tällainen jo aiheuttaa jonkinmoista orastavaa vatsahaavaa. Tottakai sitä hellyyttä täytyisi antaa ja osoittaa useammin, mutta olishan se kiva saada itsekkin joskus, eikä olla jokakerta se alotteen tekijä. Olisin kiitollinen asiallisista kommenteista ja varsinkin jos itselläsi on kokemuksia vastaavanlaisesta. Tämä kun haittaa jo töissäkäyntiä ja unettomat yöt jo liiankin tuttuja. Talommekin viellä lopputarkastamatta, rahat tiukilla, yhteinen laina yksin minun harteillani, ollut jo puolitoistavuotta, eli en tiedä saanko rakennettua taloa valmiiksi, eli sekin menee halvalla. Perk.......e

16

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasasenharmaata

      Anna kuule ämmän mennä. 1-2 vuotta ja et sitä takaisin enää ottais.

    • Eronnutmyös

      Jos nainen jättää nuoremman vuoksi, ei hänen takiaan kannata murehtia. Ajattelee niin, että hyvä kun nyt eikä viiden vuoden päästä. On enemmän aikaa löytää uusi.
      Unettomat yöt kuuluu valitettavasti asiaan. Oma ero oli toki mainitsemaasi helpompi, mutta iso muutos. Muutaman valvotun yön jälkeen nukkuu huomaamattaan hyvin. Kelloa ei kannata yöllä katsella, vaan miettiä mukavia rauhoittavia muistoja. Siinä menee pitkään. Vuosi pari.
      Jos teillä ei ollut avioehtoa, pitää tehdä ositus. Silloin kaikki puolitetaan, myös velat, ellet sitten osta taloa itselle. Kannattaa tehdä ositus hyvässä hengessä tuo sinulle, tuo minulle. Kyllä sinä talon saat maksettua. Ellet, myy ja muuta rivitaloon, jossa ei ole liian iso kuten talosi.
      Kaikesta huolimatta koeta tulla toimeen exäsi kanssa rauhallisesti, etenkin jos teillä on lapsia.
      Tapaa ihmisiä ja puhu erosta avoimesti. Sekin helpottaa. Hyvä, kun purkauduit täällä. Aika parantaa, mutta sitä menee.

    • tsemppiäsinne

      Avioliitto perustuu uskoon.

      Tai siis sanotaan, että se on uskoa, toivoa ja rakkautta.
      Hetken päästä selviää, että se on ensisijaisesti taloudellinen liitto tai paketti.

      Mitäs sitten kun tunne loppuu tai iskee pettymys?

      Kuten yllä sanoi: anna mennä. Tai onko jotain millä asian saisi puhuttua selväksi?

      JA vielä lisään: ei se 24v mennyt pyttyyn, vaikka pettymys näyttäisikin nyt siltä. Se oli silloin, nyt on nyt ja voit vielä päättää tulevasta.

    • eivaanjaksa

      Tasasen harmaata on vielä varmaan ihan siedettävää, varsinkin jos on lapsia. Mutta jos suhde on pelkkää vastoinkäymistä vastoinkäymisen perään niin eihän siinä mikään suhde hengissä pysy. Meiltäkin terapiassa kyseltiin, kun tiesivät mitä pidemmän aikaa oli ollut, että koska teillä on ollut hyvä olla eli sitä ylämäkeä ja kun oikein mietittiin niin eipä paljoa tullut mieleen. Tuntuu pahalta sanoa itsekkäästi niin, että tietyllä tavalla haluan irti siitä kaikesta vastuunkantamisesta mikä tuntuu yksin omille harteilleni asettuvan.

    • Toisenhuomioiminen

      Niin, tulee mieleen että onko ollut hyvinkin tavallista että sinä olet viettänyt omaa aikaa poikaporukoissa? Kaikissa suhteissa on niitä ylä ja alamäkiä. Onko teillä nyt käynyt niin että sinun mielestä kaikki on ollut "suht ok" ja vaimosi mielestä ei. Asioiden eteen ei ole tehty mitään? Hyvä suhde ei toimi jos ei molemmat ole valmiita sitä hyväksi tekemään. Voisiko teillä olla siihen vielä mahdollisuus? Miksei voisi olla? Olen itse pitkässä parisuhteessa, meillä molemmilla on myös ihan omia menoja. Yksi hienoin asia molemmin puolin on se, että aina ENSIN kysytään kumppanilta, että sopiiko sinulle tämä tai tämä meno. Tottakai sopii, mutta on toisen huomioimista kysyä sitä, siitä tulee aina hyvä mieli.

      • toisenhuomioiminen

        kyllä jokakerta olen asiasta kysynyt hänen mielipidettään ja vastaus on aina sama, ei käy tai muuta vastaavaa, eli jos olen siltikin mennyt niin ilta jo valmiiksi pilalla. itse hän vain ilmoittaa lähtevänsä ja sillä siisti. ei siinä paljon ole muiden mielipiteitä kyselty. viimeksi oli hänen työporukan risteily josta kerrottiin kahtapäivää aikaisemmin, no senkun menet, mitäs siinä muuta


    • faktahomma-66

      Vaimosi on puuma...

      Niin se kyllä on, ettei liittoa pidä jatkaa, jos siitä saa vain vatsahaavan. Mutta nyt on nyt. 24 vuotta ei ole menneet vessanpyttyyn; niistä on vain kokemus karttunut, eikö niin? Vaikka en perusta esineellistämisestä sitten niin yhtään, niin ota esimerkiksi sellaisen, koska se on käytännöllinen: Tänään ostat innoissasi auton, jossa on kaikki ne ominaisuudet, joita autolta odotat. 20 vuoden päästä siihen tulee perustavanlaista vikaa - tulet hulluksi sen kanssa. Sinun on välttämätöntä luopua autosta, vaikket haluaisi eikä siihen ole varaakaan. Et sano tässäkään tilanteessa, että 20 vuotta tuon auton kanssa meni vessanpyttyyn. Saatat arvella jopa, että olipa hyvä auto 20 vuotta. Miksi tämä vastaavanlainen, kiitollinen ajattelu on niin vaikeaa, kun pitää ajatella toista ihmistä?

      • Kohtaloita

        Tuo oli mielenkiintoinen näkökanta. Minusta jos lähtee pitäisi asiallisesti keskustella,eikä jättää uppoavaa laivaa. Onhan se jos kapteeni hyppää ensiksi laivasta ja jättää matkustajat. Minulle nimittäin kävi näin,kaikki jäi minulle,lapset talo. Valitettavasti käytti hyväksi heikkouttani,minulle lapset oli/on kaikki kaikessa. Tästä on pari vuotta kun lähti,nuorista näkee turvattomuuden tai äidin puutteen. Jos tämän joku äiti lukee,miettisi niitä lapsia eikä olla itsekäs,itsenäinen puumaäiti. Minulla on lapset tärkeitä sitten tulee tuleen uuden etsintä (tuskin kukaan huoliikaan


      • jepjepulis

        Pieni kommentti > jos liiton aikana, etenkään loppuvaiheessa/-vuosina ole keskusteltu, niin miksi erotessa pitäisi? Usein asiallinen keskustelu erotilanteessa on mahdotonta. Siksi se ei keskustella. Siksi juuri erotaankin.


    • eierottu

      Jos aviossa ollessaan kumpikin kulkee omissa porukoissa viihteellä ja kumpikin on uskollinen ja rehellinen niin silloin ei ole vaikeuksia. Tämäkin kertoo että molemmilla selkeästi on. Eihän eukko nyt sitä äkkieroa halua halua jos asiassa ei olisi kakkosia eikö niin? Silloin kannattaa erota jos suhteessa on kolmansia osapuolia. Mikä siinä erossa ahdistaa jos kerta molemmilla kakkoset? Omaisuus saadaan realisoitua rahaksi ja loppulaina puoliksi. Näin se menee ei se sun eukko sen paremmin tästä selviä. Hänellekin jää varmaan ahdistus vaikka nyt veloista. Ainoastaan rehellinen keskustelu yhdessä nyt mikä on tärkeintä elämässä. Sitten valintoja ja siitä eteenpäin. Miettikää mitä haluatte elämältä siitä se lähtee.

      • Entiedäluulen

        Kirjoitat asiaa:rehellinen keskustelu kaiken a ja o. Minun tapauksessapa sitä ei koskaan tullut. Välittömästi jos asioista yritti keskustella hyökkäys tuli vasten kasvoja. Ei sitä toista osapuolta kummallakaan ollut tai tiedä häntä,ei minulla ainakaan. Varmaan aloittajallakin on sama ongelma,olisikohan mielenterveys tahi lievemmin masennus kyseessä suhteen äkilliseen karkeamiseen?


      • jepjepulis
        Entiedäluulen kirjoitti:

        Kirjoitat asiaa:rehellinen keskustelu kaiken a ja o. Minun tapauksessapa sitä ei koskaan tullut. Välittömästi jos asioista yritti keskustella hyökkäys tuli vasten kasvoja. Ei sitä toista osapuolta kummallakaan ollut tai tiedä häntä,ei minulla ainakaan. Varmaan aloittajallakin on sama ongelma,olisikohan mielenterveys tahi lievemmin masennus kyseessä suhteen äkilliseen karkeamiseen?

        Minun taas piti ex-liitossa vältellä rehellistä keskustelua. Loppuvuosina, puhui mistä tahansa, ellei se ollut exän mieleen, tuli riita, tai vähintään tunne että kaikkea sanomaani voidaan käyttää todisteena minua vastaan. Enpä sitten enää edes ollut motivoinut puhumaan, etenkään tärkeistä asioista. Näin kasvaa varmasti myös erilleen. Erotilanteessa ei olisi tullut puhuminen enää mieleenkään.


    • siistiero

      Erot eivät ole koskaan kivoja asioita. Mutta jos molemmat sitä haluaa on lopettaminen helppoa. Jos taas ahdistaa niin pitää miettiä miksi? Mikä on se juttu joka ahdistaa? Käsisydämmelle ja rehellisyys tuo helpotuksen.

      • Enolepitänyt

        "Kiva ero"! Aamulla luin lehdestä hopeahääpäiväonnittelun ja ajattelin, että jestas, sehän on kohta. Soitin käräjäoikeuteen, että miten toimin, kun haluan erota. Kävin hakemassa kaikkien vaiheiden monistetut lomakkeet ja vein allekirjoitetut ensimmäisen asteen hakemukset käsiteltäväksi saman tien. Toisen vaiheen allekirjoitetut laitoin jemmaan käsittelyn ajankohtaa odottamaan.
        Puolen vuoden odottelun jälkeen kuskasin lomakkeet käsiteltäväksi ja vähän aikaa odottelin ja vihdoin tuli tuomiopäätös avioerosta. Siihen loppui yli 25vuotta kestänyt avioliitto, enkä avioerosta puhunut koko aikana mitään. Vihdoin kämppäkin tyhjeni ja jäin yksin.


      • jepjepulis

        Tuohon vielä: ero on kuitenkin monta kertaa kivempi asia kuin kurjan liiton jatkaminen.


      • Eeeerit

        Miksi se oli kurja? Miksi teit lapsia,talon kun oli niin kurjaa? Miksi ,et hoida lapsia? Jos oikeasti toista rakasti haluaa keskustella vaikeistakin asioista mm,lasten asiat. En voi ymmärtää itsekästä äitiä. Kaverit vai lapset? Tämä on meillä,ei kaikissa eroissa näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe