Eikö tuota saada päiväjärjestykseen

Jokainenvalitseeitse

Luoteis-Lappi laulattaa raattamalaisista,kuin heitä kohdellaan huonosti. Muoniolaiset ovat maksaneet 7 vuotta ja vielä maksavat vuosia. Tällä rahalla olisi saanut heille rivitalon ja tietenkin Muonio maksaisi. On ihme,jos tuo ei lopu niin emme tilaa enää lehteä! Muoniolaisten lasten selkänahasta nekin rahat revitään. Aina pitää muistaa ,että kukaan ei pakota raattamaan muuttamaan , jos siellä on paha olla.

14

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lygoyöuäpoo

      eikö ole isompia murheita budjettipuolella. Muoniolaiset lapset saavatten raattamasta lisärahaa koulille.

      Kun tenavat käypi vähiin,se tulee valtion kassasta. Typerin asia jankuttaa, lapsille heploin tie koulunkäyntiin ja kulut sen mukaan jakoon,

      Kukas sinne on jankuttanut muuttamista? Ei kukhaan. Lapsia tulloo,tekevät muutaki ku kalastusta, Muonioissa kasvatetaan vaan närästystä.

      Mitä haluaist tehdä asialle, ehkäisyä kylään, ja muonioon ilmaista testobuustia että joku ees nytkähtäs? oho, mulla on tämmöinen, onko tämä temm???..ja peräkylille opas prään.

      • Puolueetonseuranta

        Vanhempien mukaa pelkät kuljetukset maksaa 50000 euroa vuosi koululautakunnan puheenjohtajan mukaan 60000 euroa. Nämä on pelkät kuljetukset,ruoka,mahdolliset kouluavustajat lisänä eikä se opetus ja ruokakaan ilmaista ole. Miksi näille ei kelpaa oma lähikoulu? Kyllä tässä on kyseessä jotain mitä me emme tiedä. Lähdetään omasta toimivasta kyläkoulusta kauas Muonioon,vain muutamat oppilaat. Onko tästä kerrottu valtiovallalle ja lehdistölle . Kittilä lakkauttaa kouluja kun osa menee naapurikuntaan,koska on köyhä Kittilän kunta . Jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä ainakin vielä.


    • sais-jo

      lakkauttaa koko luoteis-lappi lehden. vain 16 sivua ja puolet siittäkin mainoksia ja ilmoituksia. en enää tilaa ensi vuodeksi.

      • Täysinkyllästynyt

        Joo ,jos vain jauhetaan Kittilän raattamalaisten ongelmista minun puolesta lehti jää tilaamatta. Kyllästyttää tuo ainainen ruikuttaminen ja muoniolaisten haukkuminen. Kittilälehti kuuluu Raattaamaan.


      • Onhanseaivan

        haista paska lehti.


    • Kaukaakatsottuna

      Kittilän kunnalla on varaa lähettää Raattaman koululaiset mihin tahansa kouluun. Nyt lopeta heti Luoteis - Lappi herjailusi. Heidän tehtävänä on juuri kirjoittaa asioita oikein. Selitykset pois ja on erittäin hyvä, kun Raattamasta koululaiset opiskelevat Muoniossa. Kittilän kunta maksaa sentilleen, mitä koululaisten kouluttamisesta kuuluu maksaa Muoniolle. Lopeta heti loukkaava kirjoittelu, koska Muoniossa on pelkona, että jos oppilasmäärät alenevat. Aina vain tulee vaikeammaksi lasten koulutus, koska pelätään koulutoiminnan supistumista edelleen Muoniossa.

    • Muonionsyrjäkylä

      Linjausta tehdään. Muoniossa vähenee oppilasmäärät ja koulujen yhdistämisissä edetään. Muoniossa maksaa koulun ylläpito ja koululaiskuljetukset, nykyäänkin näkyvästi. Tutkitaan, jos kouluja ajetaan alas, mutta mihin oppilaat. Vertailulaskennat ovat jo tarkasti käynnissä, miten kokonaisuuksina voidaan säästää. Muoniolaiset voidaan vaikka linja- autoilla viedä Kittilään koulun käymiseen. Luokkien oppilasmäärät lisääntyvät, sekä pelkona on nykyisten luokkien vähäiset oppilasmäärät.

    • Vastauksiavenataan

      Paljoko yksi raattamalainen oppivelvollinen tuottaa Muonion kunnalle,siis euroina? Nimenomaan euroina vuosien aikana ja tulevaisuudessa? Jos saan vastauksen,että tuottaa ,tilaan lehden uudellen.

      • jatkuuko

        Vieläkö Raattaman lapset käy koulua Muoniossa?


    • Särkijärki

      "Jos saan niin", tuolla tyylillä on ikävä nimi.
      Pirauta kuntaan ja kysy paljonko joutuu maksamaan nettorahaa vieraskuntalaisen opetuksesta. Kerro sitten täällä.

    • LähdenkinLänteen

      Kouluissa, kun luokkien oppilasmäärää lisätään. Suurissa oppilas luokka määrässä, tapahtuu samalla, että opettajan opetustaidot vain paranevat. Turha on pirautella, koska pelkästään yhden opettajan vähentämisellä saadaan linja- auto lastillinen koululaisista Muoniosta- Kittilän kuljetettua lukukaudet. Kokonaiskustannuksissa arvioidaan, koulun kiinteistön ylläpitokustannukset, opettajien ja koulu henkilökunnan palkat, niistä sosiaaliset menot, ruoka ja keittiön kustannukset kaikkine menoineen myös. Arvioidaan, jos kaikki toiminta siirretään Kittilään. Tämän seuraamana Kittilässä vastaavat opetus toiminnat tulevat heillä vasta vajaatoimintaiset täyteen tehoon. Muonion kunta on ollut pitkässä taantumassa rakennusten peruskorjauksista, (Terveyskeskus?) uudisrakentamisessa, sekä niissä toimintojen käyttökelpoisuus kunnot saatetaan kunnoiltaan alas ja vastaavien tilojen käyttö tulee siirtää asiantutija kunnan hallintaan.
      Onko Muonion kunta kaatumassa naapurikunnan syliin. Kunta on saanut varmasti hyviä neuvoja useiden vuosien saatossa entiseltä kuntayhtymä pomolta. Tämä aikoinaan teki tarkkoja laskelmia kuntahyödyllisiä suunnitelmallisia laskelmia miten pitää kiireisesti toimia ja rakentamalla kehittää kuntaa. Luhistuuko kunta Matti Myöhäsessä rakennelmissaan nyt siihen, että kunnalla ei ole hetken kuluttua asiallisia toimitiloja toiminnassa, missä kuntapalveluja voidaan tarjota rakennepuuttein kunta palveluja.

      • meekouluun

        Voi hyvät sylvit taas tätä selontekoa. Kaikki asiat uutta ja ihmeellistä. No nyt selvis...


      • epätietoinen2

        Kuka se on tuo entinen kuntayhtymän pomo ja milloin hän oli siinä toimessa?


    • Ideatkäyttöön

      Nyt tarvitaan double-decker Muonion ja Kittilän välille. Nuhanenät ja vaivaiset alakertaan, koululaiset yläkertaan. Ei tarvita koulu eikä tkeskusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe