Onko tuo Yle:n Sekaisin?

Tylsätavis

Sarja kuinka realistinen teidän mielestä? Itseä vähän kummastutti se että keskusteleeko ylilääkäri oikeasti kaikkien potilaiden kanssa? Ja miksi kukaan potilaista ei käynyt kertaakaan psykologin tai terapeutin juttusilla?
Lähinnä ottivat lääkkeensä,oleilivat huoneissaan,kävivät tupakalla ja välillä härnäsivät henkilökuntaa.
Pidän kyllä sarjasta ja aion katsoa loputkin jaksot.Sarjan neljä nuorta tekevät hienoa työtä rooleissaan.

10

1784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hrhree

      Varmasti paskaa propagandaa. Ei varmaan näytetä eristyksiä, sähköshokkeja ja pakko"hoitoa".

      • Tylsätavis

        Oli Papillon pari kertaa lepositeissä.Sähköhoitoa sai kaksi potilasta jolle toiselle taisi hoito iskeä manian päälle ja toisen masennus vain syveni.Ja ainakin kaksi heistä oli pakkohoidossa,yksi heistä jäi hoitoon kun muut pääsivät pois neljännen jakson lopussa.


    • gho

      Miksi netistä ei löydy tieoa sarjasta?

      • Tylsätavis

        Löytyy kun googletat.Ja Yle Areenasta voi katsoa koko sarjan.


    • Hyvänmaun_rajoilla

      Katselin koko sarjan ja propagandistinenhan se omaan silmään oli. Vastenmielistäkin oli katsoa ohjelmaa psykiatrisesta pakottamisesta tietäen miten paljon ihmiset nuorista vanhuksiin kärsivät ammattikunnan käsissä joka päivä. Toisten kärsimyksestä ja ihmisoikeusrikoksista huumorin tekeminen on vähän hyvänmaun rajoilla. Varsinkin, kun ohjelman julkaisee Yleisradio.

    • yksi_kokemus

      En ole suljetulla koskaan ollut, joten vaikea sen puolesta miettiä, mikä sarjassa oli realistista tai epärealistista. Kuitenkin minun on helppo uskoa se, että potilaita vain lääkitään ja keskusteluterapiaa on vähän ja sitä on vaikea saada. Itsekin masennukseeni hain apua jokunen vuosi sitten ja heti ensimmäisenä minulle haluttiin lätkäistä rauhoittavia sekä masennus- ja unilääkkeitä. Keskustelemassa kävin jokusia kertoja psyk.hoitajan luona.

      Hoitajani sanoi minua hankalaksi ja yhteistyökyvyttömäksi, kun en tahtonut lääkkeitä ja totesi, että jos tahdon keskusteluapua, kannattaa hankkia poikaystävä. Taisi olla pienestä kiinni, etten joutunut suljetulle, koska en tahtonut niitä lääkkeitä. Onneksi muutin toiselle paikkakunnalle. Sen jälkeen en enää apua ole halunnutkaan hakea, mutta onneksi elämä on lähtenyt menemään paremmin, enkä koe enää olevani masentunut.

    • niinpäniin12
    • Tylsätavis

      Niin siis minä luulin että sarja jatkuu vielä.Taisi olla piilokritiikkiä mt-hoidolle koko sarja varsinkin kun ajattelee että Lumikki kotiutettiin siinä kunnossa että ei pystynyt kävelemään ja toiselta oli mennyt asunto alta hoidossa ollessa(eikö sairaalan sosiaaliviranomaisen ja myös hoitavan lääkärin pitäisi huolehtia siitä että potilaan pakolliset menot hoidetaan tai että potilas muistaa maksaa ne(vuokra tässä tapauksessa).Nuori mies joutui hoidosta suoraan kadulle.

      • Hyvänmaun_rajoilla

        Minusta sarja päinvastoin pyrki legitimoimaan psykiatrista järjestelmää, laitosta ja pakottamista puettuna näennäisesti "kriittiseen" sävyyn.

        Ohjelmassa oli osaltaan pientä huumoria psykiatrian ristiriidoista, ja aavistus piilokritiikkia, esimerkiksi miespuoleisen henkilön pilkatessa sähköshokkittamisen tieteellistä perusteettomuutta tai yhtä tyhjän kanssa toimintaperiaateselitystä tai toisen miespuoleisen henkilökunnan jäsenen suoraa vallankäyttöä kapinoivaa vankia vastaan, mutta loppujen lopuksi sarja legitimoi psykiatrista valtaa ja mm. sähköshokin käyttämisen antamalla kuvan "potentiaalisista" hyödyistä, vaikka sarjan henkilöille se ei tarinassa auttanutkaan, mitä ikinä auttamisella tässä yhteydessä tarkoitetaankaan. Samoin "ylilääkärin" roolihahmona näytettiin läksyttävän em. miespuolista "hoitajaa" eristämisrangaistuksen käytöstä väärässä yhteydessä, mutta mikä olisi oikea hyväksyttävä tapa käyttää eristysselliä?! Millä perustein on oikein lukita lakiarikkomattomia kansalaisia laitokseen, jota kutsuu sitten vankilaksi rehellisesti ja sairaalaksi tekopyhästi tai vilpittömästi tietämättömyyttään. Huomioitavaa kuitenkin on, että sarjan henkilöt olivat alaikäisiä ja alaikäisistä vastuussa ovat vanhemmat tai muu huoltaja(t) tai huoltajuustaho. Siksi kritisointi on erotettava aikuisten kohtelusta. Ei sillä, ettäkö psykiatrinen pahoinpitely olisi sallitua kellekään vauvasta vaariin.

        Lopputuloksena ohjelma voi antaa vaikutelman asiaan tutustumattomille katsojille, että psykiatrinen järjestelmä on ok, oikeudenmukainen ja tarpeellinen, mutta seassa voi joskus olla joku mätä omena (jota esitti naispuoleinen "hoitaja"), mutta, että itse järjestelmä on juuriltaan puhtoinen ja ei sisällä suurempia virheitä.

        Fakta kuitenkin on, että psykiatrinen järjestelmä on ihmisoikeuksien vastainen eikä sellaisen olemassaoloa voida sallia aidosti vapaassa oikeusvaltiossa. Tähän ydinkysymykseen harva keskustelijakaan tajuaa ottaa kantaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe