Tupakoivat vanhushoitajat!

Vanhushoitaja

Aika monissa vanhustyön yksiköissä olen vierailut kevään aikana. Hoitajat valittaa kiirettä, mutta ehtivät kyllä työvuoronsa aikana käydä jopa 3 - 6 kertaa tupakalla. Luonnollisesti samat henkilöt " nauttivat" lakisääteiset kahvi- ja ruokatauotkin. Tupakalle mennään porukalla ja vanhukset jätetään yksin tai tupakoimattomien hoidettavaksi. Turha sanoa, että eihän me kun käväistään. Valtava määrä työaikaa kuluu ja kuka maksaa? Työnantaja!!. Onko työnantajalla valtuuksia kieltää työajan väärinkäyttö? Entä ne yksityispuhelut? Entä älypuhelimella surffailut. Löytyyhän niitä " katvealueita", jotta kukaan ei huomaa?

Tosi ikävää omaisille ja vanhuksille haistella tupakalle lemuavia ja pastilleja imeviä lähityöntekijöitä!

Omaa terveyttä nämä tupakoijat eivät arvosta! Eivät läheisiäänkään eivätkä työkavereita.

12

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaatietooeikellään

      Mulla on isosisko, joka kouluaikana aina oli illat ja viikonloput kotona, eikä koskaan käynyt missään, luki vaan omassa huoneessaan ja vanhemmat ilmetteli, että kuinka paljon hän näkee vaivaa ja kuinka ahkera hän on. Minua moitittiin, kuin luin pakolliset läksyt ja hulmusin ulkona ja sain samanlaisia numeroita kuin isosiskoni. Isosiskoni luki varmaan kirjaston läpi vanhempien tietämättä. Joten turha syyllistää tupakoitsijoita työajan varastamisesta, sinä kun et tiedä, mitä ne muut kunnolliset työntekijät salassa tekee...

    • SavutonSisko

      Se kokemus mullakin on että tupakoivat saavat enemmän aikaan. Ovat virkumpia kaikin puolin. Mutta jos tupakoimattomia vähemmän työteliäitä virkasiskoja kade vihlasee niin mene aina mukaan ulos kun hekin menevät. Sano vaikka että, lähempä minäki haukkaamaan vähän happea.
      Miksi muuten haukut vain tupakoivia työntekijöitä. Jouduin vanhus-ja hoitotyössä tupakoimattomana kärsimään tupakoivien asiakkaiden pahasta hajusta.

      • vanhushoitaja1

        Eihän tuossa avauspuheenvuorossa ketään haukuttu huonoksi tai vähän työtä tekeväksi. Fakta on, etteivät työaikasäädökset tunne työvuoron aikana 3 - 6- 7 tupakkataukoja. Tupakointiin käytetty aika on työajan väärinkäyttöä ja se kaikki on vanhuksilta pois!


      • Lumenpukkaaja

        Valistusta tupakoinnin vaaroista on jaettu kymmenien vuosien ajan ja luulisi nyt ainakin, että terveydenhoitoon koulutetut ihmiset olisivat tietoisia haitoista. Aika kornia, että alan ihmiset yleensä sauhuttelee. On se lisäksi työajan väärin käyttämistä, ei työnantajan tarvitse maksaa poltteluun kuluvasta ajasta.

        Mitä tulee väitteeseen, että tupakoivat olisivat reippaampia työntekijöitä, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Joku tupakoiva vain yrittää puolustella taukojaan. Aivan hölynpölyä!

        Tupakoiva nainen on ruma ja haisee pahalle. Ja se on fakta!


    • hoitsu36

      Just joo. Ne tupakkia röyhyttävät omaiset ne vasta haisevatkin pahalle. Pitäis kieltää niitten vierailut kokonaan.

    • aistiherkkä

      Minusta on käsittämätöntä, että kotihoidon hoitajat tulevat vanhusten luo suoraan tupakalta. Lemu on ikävä. Pois tupakalta haisevat hoitajat;

    • MahtavaLemu

      Itselläni ollut hoitoalalla työkavereita jotka haisevat sekä tupakalle että vanhalle ja tuoreellekin alkolle. Sitten yritetään pastillia imeskellä ettei kukaan huomaa. Kädet tärisi niin ettei insuliinia pystynyt pistämään asiakkaalle. Mutta mitä teki esimies kuultuaan asiasta? Ei yhtään mitään.

    • sairaalatyöpaikkana

      Siinä vaiheessa kun kaikki mahdolliset juoppoämmät alettiin hyväksymään perushoitaja jne. koulutuksiin niin taso laski kuin lehmänhäntä.

      Nykyisin lähiövalaat patsastelevat vanhustenhoidossa mukana, niin ja tietenkin jatkuvasti krapulassa ja sätkätauoilla suunnitellaan jo illan kaljoittelua.

      • Persjalka

        Uskokaa jo, ei nykyisin yksikään valistunut nainen polta tupakkaa! EI NAISET TUPAKOI- oikeasti. Mitä te täällä tyhjää vouhkaatte.

        Minun tuttavapiirissä tai sukulaisissa ei ole ainoatakaan sauhuttelevaa naista ja koko laajassa suku ja ystäväpiirissä vain yksi mies polttaa.

        No, tiedän kyllä yhden ketjutupakoivan naisen, näkyy olevan hyvin usein parvekkeellä kärtsäämässä ja viinakin taitaa maistua. Tämä tapaus onkin sitten niitä roskaruuan ja löhöämisen mestareita. Ei näy ikänään missään muualla kuin autoonsa siirtymässä tai tupakalla.


      • RaitisJaSavutonHoitsu

        Hanki hyvä ihminen oma elämä ettei tarvi kytätä naapureita. Sama koskee teitä muitakin kateellisia kyttääjiä. Minua ei liikuta puupennin vertaa kuka juo tai polttaa tai tekee mitäkin.


      • Insernööri

        Mitähän kadehtimista on tupakoivassa ihmisessä??? Ja tuo:hanki elämä on niin kulunut sanonta.


    • tylyää

      Ennen apuhoitajien ja perushoitajien aikaan ammatti oli arvostettu ja seula tiukka. Nyt kelpaa kuka tahansa lähihoitajaksi ja koulutuskin on sellaista sillisalaattia, että valmistuttuaan heille pitää opettaa ihan perusasiat. Kaipaan entisiä aikoja, kun kouluun piti olla täysi-ikäinen ja todistuksen arvosanakin hyvä ja kunnon testit. Seuloi pois nämä onnettomat luuserit, jotka eivät osaa edes perushoitoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe