Kärkikolmion paikka

vinksin_vonksin

kevyen liikenteen väylällä, eli pyörätietä nyt tarkoitetaan.

Aikaisemmin kärkikolmio on osoittanut väistämisvelvollisuuden kevyen liikenteen tunnelista (autotien alitus) toisella puolella tietä jatkuvalle pyörätielle tuleville pyöräilijöille - mopot taitavat muistaakseni ajaa autotiellä.

No, nyt joku on siis vääntänyt tämän liikennemerkin osoittamaan väistämisvelvollisuutta mäkeä alas tuleville, jotka ovat koko ajan ajaneet sillä puolen tietä, siis tulevat tunnelille mäkeä alas ja tunneli on heistä katsottuna vasemmalla puolella. No, sitä vaan että kun tämän liikennemerkin paikkakin on nyt aivan pöllö! Se on siis vasemmalla puolella siinä tunnelin suuaukolla. Jos merkin olisi tarkoitus osoittaa väistämisvelvollisuus näille mäkeä alas posottaville niin sehän olisi se merkin paikka siellä oikealla puolella alas tulevaa pyörätietä. No, syyksi tähän merkin liikkuvuuteen (itse asiassa sen merkin voi nyt tulkita osoittavan vähän kummallekin sekä tunnelista tulijoille että mäkeä alas lasketteleville väistämistä, huonosti väännetty) syynä taitaa olla se, että sieltä tunnelista tulee paljon koululaisia... Joitten ei siis tarvitse koskaan oppia väistämistä .... Nythän on niin, että nämä tenavat ajavat muutenkin viisi rinnakkain pyörätiellä, eivät katso eteensä ja vaikka katsoisivatkin niin eivät väistä vastaantulijoita - pyörätie on siis tässä tapauksessa vain toisella puolella autotietä! Tästä merkin liikkuvuudesta pistin kaupungin tekniseen virastoon viestiä,, yhä edelleenkin samalla tavalla vinksin vonksin! Järjestyksen ihmisenä minua tämä häiritsee. Ja entäs sitten jos tuossa jokin kolari sattuis, johon poliisia avuksi tarvittais, jos pahemmin käy. No, kenelles väistämisvelvollisuus nyt kuuluu, kun merkki näyttää vähän kumpaankin suuntaan!

Ja sitten tämä vielä, että toisessa vastaavanlaisess paikassa, jossa on myös tunneli ja siihen tulee tunnelista tulijoista katsottuna vasemmalta puolelta mäkeä alas lasketellen pyörätie, niin tässä kohtaa se merkki kyllä edelleenkin osoittaa väistämisvelvollisuuden tunnelista tulijoille!

3

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Log_

      Tiehallinnon ohjeissa kolmio täytyy sijaita tien oikeassa reunassa tai molemmissa reunoissa. Tästä pitäisi jokaisen hoksata, että jokin on pielessä....

      Periaatteessa liikennemerkin vaikutus ei lakkaa vaikka merkki on vaikka ilkivaltaisesti heitetty lähimpää ankkalampeen. Tämä tietenkin huomioidaan tutkinnassa jos jotain tämän takia sattuu.

      • aloittaja_

        No, eilen lähdin liikkeelle aloitustekstin kirjoittamisen jälkeen, ja nyt se merkki on sitten käännetty oikeaan suuntaan eli tunnelista tulijat väistävät.


    • Svensson

      Tuolla Espoossa osataan ihan oikeasti sotkea kevyen liikenteen asioita.
      Otaniemessä, Kehä-ykkösen vieressä, on kärkikolmio ihan kaupungin toimesta laitettuna klv:n vasemmalle puolelle varoittamaan takaa pyöräilijän eteen kääntyvistä autoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      53
      2931
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      542
      2780
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1917
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1905
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1412
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe