Leikkauksen jälkeen CRP 700 teho-osastolla

rukoilkaa

Läheisellä leikattiin toinen syöpäkasvain, suht onnistuneesti. Kasvain saatiin pois mutta paksusuoleen tuli leikkauksessa haava. Syystä tai toisesta haavaa ei korjattu ja potilas ommeltiin kiinni. Seuraavana päivänä potilaalla oli jäätävät kivut. Kävi ilmi että paksusuoleen tullut haava vuotaa ulostetta ja muuta myrkkyä kehoon, tulehdusarvot nousi. Lääkäri sanoi että leikkauksessa tiedettiin että suoleen saattaa tulla ja tuleekin haava, mutta miksi asiaa ei sitten korjattu??

Parin päivän päästä vasta potilas leikattiin ja leikkauksesta suoraan teholle nukutukseen. Munuaiset petti ja potilas sai dialyysihoitoa. Kerittiin jo toivoa paranemista kun muutaman päivän kuluttua munuaiset hiukan toimi ja elimistöstä saatiin n. 5l nestettä pois, mutta sitten tuli taas käänne. Lääkärit oli tämän pienen hyvän käänteen myötä ottanut potilaan pois dialyysistä vaikka tulehdusarvot edelleen oli korkeat, jonka vuoksi munuaisten toiminta taas melkeen nollaantui.

Nyt potilas on ollut yli viiko teholla, dialyysissä ja hengityskoneessa vatsa auki. Pari päivää sitten tulehdusarvot oli 700 eikä ole voitu leikata koska suolet todella turvonneet. Potilaalla on erittäin vakava sepsis.

Mitkä ovat aivan maksimaaliset tulehdusarvot mitkä ihmisellä on ollut/mistä on selvinnyt? Onko kellään kokemusta näin korkeista tulehdusarvoista? Sitä on koittanut pysyä positiivisena, mutta tilanne alkaa olla todella huolestuttava. Vastaavissa tapauksissa 45% menehtyy..... Kaikki tämä vaan siksi, että tehtiin leikkauksessa haava eikä sitä hoidettu heti...

3

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivotaanparasta

      Paha tilanne onkohan vanhakin potilas jolloin vielä huonommat mahdollisuudet?

    • myfa

      Olet kyllä ymmärtänyt jonkun asian tuosta väärin. Ei ole mahdollista, että kirurgi tietäen vahingoittaneen suolta, jättäisi sen korjaamatta. Eri asia on tietysti se, että tiedettiin riskin olevan suuri, että suoleen TULISI myöhemmin reikä (esimerkiksi syöpäkudoksen haurastuttama suolen seinämä) ja tämä suolen puhkeaminen (haava) tuli leikkauksen jälkeen, jolloin surauksena oli sepsis.

      Tilanne muistuttaa muuten hämmästyttävän paljon isäni kokemaa. Hänelle tehtiin ohitusleikkaus sydäninfarktin jälkeen ja kaksi päivää leikkauksesta hän sai kovat vatsakivut ja todettiin suolen puhkeaminen ja vatsakalvon tulehdus, jonka seurauksena yleinen sepsis eli verenmyrkytys. CRP oli myös yli 600, tarkkaan en enää muista kuinka korkea, ja hänelleä petti myös munuaiset ja joutui dialyysiin. Oli kriittisessä tilassa useita päiviä Meikun teholla.

      Hiljalleen (siis tosi pitkän ajan kuluessa) vointi koheni, mutta vielä kuukausien jälkeen, kun kotiutettiin, oli vatsan peitteet yhtä avohaavaa ja hänelle oli tehty väliaikainen avanne, koska suolisto piti asettaa lepotilaan parantumaan. Haavaa suihkuteltiin ja hoideltiin kotisairaanhoidon avustuksella viikkoja ja kun se vihdoin oli ummessa ja isän peruskunto muutenkin kohebtunut tarpeeksi, suljettiin avannekin ja suoli pääsi taas normaalia kautta tyhjentymään.

      Isäni kuoli sitten vuosia myöhemmin keuhkosyöpään, mutta tuo hoitojakso jätti häneen kyllä alentuneen kunnon ja terveyden.

    • selviytynyt

      Sairastin septisen shokin hiljattain; toki toipuminen vie vielä aikaa. Sama juttu; paksusuolta raapaistiin kasvaimen poiston yhteydessä. Tulehdusarvot yli 700, en vielä tiedä kuinka paljon korkeimmillaan. Tajuttomuus, hengityskone, haima tulehtunut, munuaiset eivät toimineet, suolisto tulehtunut...jne.
      Sydämelle annettiin pariin otteeseen virtaa...
      Vatsa vedettiin auki rintalastasta alavatsan alaosaan, VAK-laitteella imivät kudosnesteitä pois. Avohaava oli pinta-alaltaan n. A4 kokoinen, joka sitten pikkuhiljaa kurottiin umpeen kahdeksassa (8) eri leikkauksessa. Leikkausten väli 3 vrk. Haava saatiin umpeen. Vajaan kuukauden aikana minut nukutettiin ja leikattiin toistakymmentä kertaa kaikkiaan. Paino putosi 2-3 ensimmäisen viikon aikana parikymmentä kiloa, sen jälkeen vielä kymmenisen kiloa; kokonaispainonpudotus oli kutakuinkin tasan 30 kiloa parin kuukauden aikana.
      Lääkäri kertoi vaimolleni ettei voi antaa toivoa hänen sitä kysyessä; katsotaan miten tilanne kehittyy.
      Kuolleisuusprosentti vastaavissa tapauksissa kuulemma 60-70%.
      Vaimoani kehotettiin myös teho-osastolla ottamaan huomioon myös se vaihtoehto, etten selviäisi.

      Olen keski-ikäinen mies. Leikkaukseen mennessäni ylipainoa oli kohtalaisesti, mikä oli tässä tapauksessa hyvä asia. Lihaskuntoni oli ikäisekseni todella hyvä. Oli, sillä voimakas septinen shokki söi rasvan lisäksi myös lihaksia. Olo on "riisitautisen" oloinen, vaikkakin olen ulkoisesti ns. normaalin näköinen. Kuten edellä kirjoitin, toipuminen vie aikaa.

      Kiitän Jumalaa siitä, että Hän kuuli rukoukset.
      Jaakobin kirje:
      5:16 Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe