Onko lenkkisauna taloyhtiössänne maksullinen?

menee.hermot

Meidän jämähtäneessä taloyhtiössämme siirryttiin asukkaiden toivomuksesta lämmittämään saunaa keskellä viikkoa viikonlopun maksullisten saunavuorojen lisäksi. Lenkkisaunan idea on mielestäni ollut aina tarjota ilmainen saunomismahdollisuus kaikille. Nyt luin ilmoitustaululta, että saunamaksu onkin yhtäkkiä 1€ kerta. Mistään tällaisesta ei ollut puhetta, kun asiasta sovittiin.

Mites teidän taloyhtiöissänne menee, maksatteko erikseen lenkkisaunassa käynnistä?

49

3696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiTolkkua

      Ei ole maksua. Tuollaisen periminen ja valvonta tulee sikakalliiksi suhteessa tuottoon.

    • manulleillallinenko

      Ilmaisia lounaita ei ole. Saunan lämmittäminen ja loppusiivous maksaa-joku ne maksaa. Eikö Sinusta olekin reilua että ne maksaa jotka siellä saunassa käy.

      • menee.hermot

        Kyse on osaketalosta, jossa jokainen maksaa yhtiövastiketta. Pitäisikö lumitöiden ja rappusiivouksenkin osuus jakaa kulkemisen mukaan?


      • SaunaTonttu22

        Lumitöitä ja rappusiivousta tarvitsee jokainen. Lenkkisauna on ylimääräistä hupia ja maksut pitäisi kerätä käyttäjiltä. Yhden euron maksu on lähinnä symbolinen ja käytännössä maksun kerääminen voi maksaa enemmän kuin siitä saadaan.


      • don.hammar
        SaunaTonttu22 kirjoitti:

        Lumitöitä ja rappusiivousta tarvitsee jokainen. Lenkkisauna on ylimääräistä hupia ja maksut pitäisi kerätä käyttäjiltä. Yhden euron maksu on lähinnä symbolinen ja käytännössä maksun kerääminen voi maksaa enemmän kuin siitä saadaan.

        Maksaahan se enemmän kuin taloyhtiön tarjoama ilmainen saunavuoro. Pyörittämällä euron laskua tulee enemmän hintaa jokaiselle osakkaalle, kuin mitä sähkölaskukaan saunan lämmittämisestä tulisi maksamaan. Joku kirjoittaa sen laskun, saat kuitin, sitten se kirjataan kirjanpitoon. Ei muuta kuin kiellät vastuuvapauden seuraavassa sääntömääräisessä yhtiökokouksessa, jos tekevät noin typeriä päätöksiä. Saavat päättäjät maksaa itse erotuksen. Ota asia heti puheeksi.


      • sinunminunEImeidän

        "Ilmaisia lounaita ei ole. Saunan lämmittäminen ja loppusiivous maksaa-joku ne maksaa. Eikö Sinusta olekin reilua että ne maksaa jotka siellä saunassa käy. "
        Juujoo hissiin voisi kanssa asentaa masiinan joka leimaisi käytetyt hissimatkat ja ne veloitettaisiin käyttäjiltä.
        Porrasrappukäytävän valo olisi maksettava myös valonapin painajalla..
        Omassa taloyhyiössä kylmäkellarin komeroista on käytössä 3/4 osaa joten kellarin sähkölasku olisi maksatettava heillä.
        Kuivaushuoneen kuivaaja vie sähköä hirmuisesti, se on aina päällä ja vain 1/4 talon asukkaista varaa kuivaushuonetta käytöönsä.
        Olen huomannut että vajaa puolet ihmisistä pyyhkii jalkansa mennessä ulkoa sisälle, vaikka ulkorapulla olisi kuinka hyvät mahdollisuudet tehdä se. Eiköhän nuo siivouskulut vosi maksataa heillä jotka eivät pyyhi jalkojaa.


    • EiTolkkua

      Huomasin vasta ettei aloittaja sanonut peritäänkö maksu jokaiselta huoneistolta vai vain todellisilta käyttäjiltä. Tarkenna.

      • lukihärö

        "...maksatteko erikseen lenkkisaunassa käynnistä?"

        Käyttäjiä tuossa tarkoitetaan selvästikin.


      • saunapurkuun

        pitäskö naapureiden vielä maksaa makkarat ja kaljatkin nää uus avuttomat luulee että kaikki on ilmaista. yhtiössä muut maksaa sunkin saunomiset hinta pitäs olla 5.e nenä. tajuutko vuokralainen ollenkaan mistä valitat


      • Kertoisitko mistä se sinun ilmoittamasi hinta 5 €/nenä koostuu? Miten muuten saunojien määrä vaikuttaisi kustannuksiin?


    • menee.hermot

      No joo. Meillä keihuu taustalla. Vanha väki haluaa näyttää vielä olevansa vaikutusvaltaisia, vaikkeivät enää mistään mitään ymmärräkkään.
      Kun ajattelee vähänkin eteenpäin, niin tulee kalliiksi maksun ottaminen. Luultavasti osa taloyhtiön porukasta on ihan valmiita maksamaankin että saavat vielä pompotella muita.

      Täytyy muistaa tuo vastuuvapaus asia. Kiitos vinkeistä.

      • käyttäjämaksakoon

        pitäskö muiden maksaa vielä oluet ja makkaratkin. hinta voisi olla 10-15e käyttäjä niin kulut tulisi ees jotenkin katettua


      • ihme.nillittäjä.oot
        käyttäjämaksakoon kirjoitti:

        pitäskö muiden maksaa vielä oluet ja makkaratkin. hinta voisi olla 10-15e käyttäjä niin kulut tulisi ees jotenkin katettua

        olet hyvä esimerkki kyttääjästä jonka pitäsi asua omakotitalossa eikä kerrostalossa kun et ymmärrä edes yhtiövastikkeen ideaa


      • lpufde

        Perinteisesti ns. lenkkisauna on bonus viikottaisen saunavuoron maksaville asukkaille.Eli muut asukkaat eivät ole oikeutettuja tähän etuun ennen kuin maksavat kuukausimaksun viikottaisista saunavuoroistaan.


    • 8osd

      1 euron saunamaksun periminen (miten se tapahtuu?) maksaa enemmän kuin tuottaa. Meillä on yhtiössä pari sataa asukasta. Lenkkisaunat on joka viikko, miehille ja naisille omat saunat ja se on lämmennyt taloyhtiön alusta asti eikä siitä peritä käyttömaksua eikä lenkki ole saunojille pakollinen. Yhtiön asunnoista noin 40 %:ssa on oma sauna (myöhemmin rakennettuja rivitaloasunnoissa) ja silti lenkki-, talkoo- ja joulusaunassa saa käydä myös saunallisen asunnon omistaja.

      Turha nipottaminen tulee kalliiksi eikä oikeudenmukaisuus siitä lisäänny.

    • Suomeksi_kiitos

      Mikä hitto on lenkkisauna?

      • lue-aloitus

        Eikö se ensimmäisessä viestissä ollut kohtalaisen ymmärrettävästi selostettu?


      • Suomeksi_kiitos

        Miksi lenkkisauna? Kannattaisi varmaan käyttää jotain ymmärrettävämpää sanaa? Täälläkin on sellaista mainostettu, mutta kukaan ei vaivaudu suomentamaan termiä tahi käyttämään jotakin järjellistä ilmaisua.


      • Anonyymi

        Sellainen sauna missä talon miehet käyvät kyttäämssä naapureiden penikset ja vertaavat omaansa,naisten vuorolla taas naiset vertaavat onko johannalla enempi pimppikarvoja kuin Tiinalla😋😋Jussi katselee onko Mikkolla isompi kuin hänellä


    • vanharaasku

      Lenkkisauna on ilmainen meidän taloyhtiössä. Miksi lenkkisauna lämmitetään , tiedättekö ? Siksi koska sauna pestään sinä päivänä. Lämmitetään saunan kuivumiseksi.

      • kerropaikka

        no jo on peruste. on siinä vitsiä kerrakseen kukahan tommosenkin uskoo. vai eikö teillä tosiaan ole saunassa lainkaan lämmitystä.


      • vanhataasku

        Saunaa ei lämmitetä joka päivä. Siivoja käy maanantaina, kun saunavuoroja ei ole. Siinä sulle selitys.


    • hyvänlomaneväät

      Silloin jokainen talonasukas maksaa erillisestä saunankuluista ellei ylimääräisestä vuorosta peritä maksua

    • käytönmukaan

      useimmiten edes ei kukaan käy ja sauna lämpiää turhaan..

      • vanharaasku

        Turhaanko ? Sauna kuivatetaan pesun jälkeen, koska seuraava saunavuoro on vasta perjantaina. Näin saunaa hoidetaan oikein.


      • grtegh

        Ilmaiseksi pitäis saada kaikki, kun ensin kavalletaan Kelalta asumistuki. Avo- aviopuolison kun voi laittaa vaikkapa sukulaisen osoitteeseen kirjoille ja nimellinen asumusero päälle.


      • pianvuokralle

        missähän päin suomee noin hullu as,oy sijaitsee sitähän vois mennä kuppaamaan ihan rauhassa kun noin tyhmiä ovat


      • Anonyymi

        Minä käyn joka Tiistai kun lenkkisaunassa käy talossa asuvat maahanmuuttaja miehet,näkee isoja peniksiä


    • viidenvirma

      Jos talossa on kylpyammeet lenkkisauna jossa käydään suihkussa säästää jo osan kuluistaan vedessä. Saunamaksua lenkkisaunasta ei saa 'perittyä' Saunavihko ja rahapurkki ei todella paranna asiaa.
      Saunassa ei ole omaa sähkömittaria eikä vesimittaria kuten ei pesutuvassakaan tai talouskellarissa.
      Vesimaksut menevät henkilöluvun mukaan ja taksa löytyy kokonaiskäytöstä. KELA hyväksyy suurimpana 25 €.
      Lenkkisaunan maksullisuus tuo turhaa toraa taloon ja kyttääjät kyttäävät..
      Täytyneen selvittää miten huoltoyhtiö pesettää saunan?..
      Olen asunut samaa kerrostaloasuntoa yli 20 vuotta tänä aikana lauteet ovat uusittu kerran ja koko sauna paneloitu ja lauteet uusittu kerran. En pidä hirveänä määränä, enkä itse käytä saunaa olen käynyt alle 20 kertaa kokoaikana.

      Kateuden määrite: Itse en tarvitse mutta muille en anna. Oikea suomalaisen selkäranka.

    • Hyvin-hoidettu-yhtiö

      Meillä on saunavuorot pe-la ja ylimääräinen eli viikolla tapahtuva saunominen maksaa 35 euroa (muistaakseni - saattaapa olla enemmänkin). Osakkeenomistajista, homma on ok.
      Joku vuokralainen on tosin narissut siitä, mutta se ei aiheuta toimenpiteitä. Muuttaa pois jos ei kelpaa.
      Olemme laskettaneet isännöitsijällä yksittäisen lisälämmityksen kokonaiskulun, lämmityksen aloituksesta -> loppusiivoukseen. Hintaa en nyt muista, mutta se oli monelle osakkaalle yllätys. Minulle se ei ollut, koska yrittäjänä tiedän mitä työ sivukuluineen ja arvonlisäveroineen maksaa.
      Kallistahan se saattaa olla, mutta meillä on näin. Taloyhtiömme on hyvässä talouskunnossa ja kiinteistö, iästään huolimatta, hienossa kunnossa. Nopeaa korjausta vaativat asiat hoituu heti ja lisäksi on säännölliset tarkastukset, jotka dokumentoidaan. Tarkastetut kohteet mm. kuvataan.
      Meillä pidetään päätöksissä taloyhtiön puolia, sikäli kun laki antaa siihen mahdollisuuden. Jokaisessa yhtiökokouksessa osakkaita muistutetaan miettimään ratkaisuja joilla kiinteistön kuluja saadaan alemmas, heikentämättä asumismukavuutta, lisäämättä asukkaiden kuluja ja heikentämättä kiinteistön kuntoa.
      On aivan talousjärjen vastaista polkea omaisuutensa käytöstä koituvia kustannuksia, koska jonakin päivänä ne on maksettava kuitenkin.
      Kyseessähän on loppujen lopuksi yhteinen omaisuutemme.
      Yhteiskunnan ylläpitämät vuokrakolossit ja sosiaalikämpät ovat sitten eri asia, vaikka mehän nekin maksamme.

      • tyhmyys

        " Yhteiskunnan ylläpitämät vuokrakolossit ja sosiaalikämpät ovat sitten eri asia, vaikka mehän nekin maksamme. "
        Et näy tietävä yhtään mitään.
        Vuokralainen maksaa siinä kuin omistusasujakin.
        Jopa vuosia kuten VVO talojen keittiö ja kylpyhuonen remontit, ne nostavat vuokraa heti. Ja kokonaiss neliö määrän mukaan ei keittiön tai kylpyhuoneen neliöiden mukaan.
        Jopa parvekelasitus nosti vuokraa toki samanverran asunnon koosta riipumatta 28,90 €/kk. MUTTA korotus on yhä lasituksesta on nyt 15vuotta.


    • risujemma

      Mites tämmöinen juttu.
      Osaako kukaan kertoa onko mitenkään laillista tai
      normaalia käytäntöä muualla tämmöinen jne.

      Muutiin asuntoon jonka sopimuksessa luki ettei talosssa ole saunaa käytettävissä lainkaan jne.

      No, nyt oli viime jouluna rapussa kuitenkin lappu että joulusauna on tänä ja tänäpäivänä käytettävissä. Onko taloyhtiön joku osakkeenomistaja kääpä estänyt saunankäytön jostain syystä ja itse salaa nauttii sen käytöstä? No, tiedän ainakin yhden mulkun tässä rapussa joka niin voisi tehdä.

      • Ramses-oli-faarao

        Sinullahan on hyvä asenne. Rapussasi asuu mulkku. Oletko muuten koskaan katsonut peiliin?
        No olkoon.
        Oletko osakkeenomistaja vai vuokralainen (sopimus, siis ilmeisesti vuokralainen)?
        Jos olet osakkeenomistaja niin kysy isännöitsijältä. JOKAISESSA taloyhtiössä on sellainen.
        Jos olet vuokralainen niin kysy vuokranantajalta.


    • sammakoitakäärmeitä

      No noita uskomattomia kasvaa joka puussa.
      Kun muutin tähän, kysyin saunomisesta pihalla olleilta asukkailta. He ilmoittivat talossa on saunavuoroja vain to-la ja lenkkisauna tiistaisin, mutta se on vain osakkeen omistajille. "Ai jaa meinatteko että Posti Pankin henkilökunta alkaa saunoa täällä?"

      • Vanhukset

        Toi ei pidä paikkaansa. Vuokralaisella on samat oikeudet saunan, parkkipaikan saantiin ja talon yleisten tilojen käytössä kun osakkeenomistajilla.


    • turkduva

      Eikös se ole niin se maksaa joka kuluttaa?Jos taloyhtiössä lämmitetään saunaa vain näitten lenkkeilijöiten takia,silloin saunamaksun suotittaat vain käyttäjät yhtiövastikkeessa ei sitä tarvitse erikseen laskuttaa.Ei kannata tehdä yksinkertaisesta asiasta mitään polittista ropleemaa.

    • ei_maksa_mitään

      Taloyhtiö tarjoaa lenkkisaunan VELOITUKSETTA kaikkien talon asukkaiden käyttöön. Tietysti siis myös niille, joilla ei ole maksullista saunavuoria. Näin meillä.

    • lyhyt_pyrstö

      Kuka ne makkarat maksaa vai haetaanko Hustilta ?

    • eeeeeeeeeeeeee

      Ilmainen lenkkisauna on myös meidän taloyhtiössä, sauna on tarkoitettu kaikille asukkaille. Maksullisia vuoroja on sitten pe- la.

    • tairam

      Taloyhtiöissä ei ole ilmaisia saunavuoroja, siitä saunomisesta maksaa jokainen talonasukas yhtiövastikkeessa kävi sitten saunassa tai ei käynyt, tämä on totuus

    • löylyä.lissää

      Kaikissa asumissani kerrostaloissa on ollut "tiistaisauna" tai "lenkkisauna", mutta maksua ei siitä ole vielä missään peritty. Itselläni on maksullinen viikkosaunavuoro, mutta kaikilla lenkkisaunojilla ei ole. Lenkkisaunatiedotteessa ilmoitetaan kyllä hieman vihjailevasti "lenkkisaunan ei ole tarkoitus korvata viikottaista saunavuoroa".

      • Anonyymi

        Periaatteessa lenkkisaunavuoron käytöstä voisi periä nimellisen maksun vaikka sen euron. Täällä käyvät enimmäkseen miehet lenkkisaunassa, ne kun ovat kovia saunomaan, yhdellä on jopa kaksi omaa maksettua saunavuoroa sen ilmaisen lenkkisaunan lisäksi. Saunomisen terveysvaikutuksista en menisi takuuseen, tyyppi ei kyllä näytä hyötyneem millään tavalla saunassa käynnin runsaudesta. Päinvastoin..


    • HKBleuKovana

      Mulla on saunalenkki lahkeessa, ja naapurin akka sitä on jo kytänny pitkään. Jospa lähtis lenkkisaunaan.

      • Anonyymi

        Kuka sitä haisevaa lötköä kaipaa tuskin naapurin muijakaan. Täytyy olla kova tarve kun halpa roskaruoka kelpaa.


    • Anonyymi

      Lenkkisaunat ovat ilmaisia,ainakin täällä Uudessakaupungissa,Jalavatie 3

    • Anonyymi

      Lenkkisaunassa käyvät pääsääntöisesti ne joilla ei ole maksullista saunavuoroa. Miksi minun täytyy maksaa pummien saunominen? maksan omasta vuorostani.

      • Anonyymi

        Lenkkisaunassa käyvät myös he jotka maksavat myös omasta saunavuorosta. Joten..


    • Anonyymi

      Minusta kaikkein tyhmintä on olla käymättä lenkkisaunassa, joka kuitenkin on päällä 2-3 tuntia. Usein ne on tyhjillään koko ajan, tai muutama kävijä korkeintaan, vaikka taloyhtiössä on 70 huoneistoa. Ja joskus maksulliset viikonloppuvuorotkin on tyhjillään, sen huomaa siitä kun omalla saunavuorolla käydessä kiuas on joskus todella äkänen, eli saunassa ei ole tuntiin käyty.

      • Anonyymi

        Minusta kiukaan termostaatin tulisi pitää aina sama lämpötila riippumatta siitä onko löylyhuoneessa kukaan käynyt tai ei, mutta saunan ovi on pidettävä kiinni koska termostaatti reagoi viileän ilman tuloon löylyhuoneeseen nostaen kiukaan lämpötilaa jatkuvasti. Eli saunan ovi kiinni. Termostaatin tulisi pitää lämpötilaa 80 - max90 asteisena. Meillä valitettavasti se heittelee ja nousee jopa yli 100 asteen mikä on ehdottomasti liikaa. Saunassa on tarkoitus heittää löylyä joka nostaa hien pintaan kun taas liian kuumassa saunassa iho vain kuivuu. Ja tulee paha olo.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe