verta ulosteessa

sandonz

Koska syytä mennä lääkäriin? Viikon ajan runsaasti verta ulosteen mukana. Koko aika pitää hypätä vessassa paineen takia. Vatsakipu. Veressä myös mustia hyytymiä.

16

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuslääkäri

      Heti paikalla, koska sinulla on todennäköisesti syöpä, mene heti äläkä lykkää yhtään, niin kiität vielä itseäsi siitä. Moni on kuollut syöpään, kun on jäänyt vain märehtimään pelkonsa kanssa, eikä ole mennyt ajoissa tutkimuksiin.

      • häpeä

        et oo tainnu,edes lääkäriä nähdä,puhumattakaan et lääkäri tuollaisia lausuntoja antais. saatko jotain kiksejä pelotellessasi toisia!!!!!!!!!!!!?????????????


    • HuoletonSuoleton

      En nyt ehkä tuon syövän puolesta liputtaisi, vaan haavaisen paksusuolentulehduksen. Eli kipin kapin ensitilassa lääkäriin, tautia pystytään hallitsemaan tehokkaasti lääkkeillä!

    • sandonz

      No kävin lääkärillä ja sain kiireellisen lähetteen tähystykseen. Sitä odotellessa...

    • Remissio

      Jos tuntuu että et pärjää vatsan kanssa tähystykseen saakka, niin mene vain reippaasti uudelleen näytille. Kortisoni rauhoittaa suolen muutamassa päivässä siedettävään kuntoon, vaikka myrkkyä onkin. Colitis ulcerosa alkaa yleensä rajusti, ja sitä lyhyemmälle matkalle se ehtii mitä nopeammin siitä saa kiinni. Ponnistuksen tarve kuulostaa siltä että tulehdus on vasta peräsuolen alueella, mutta ärhäkkä. Odotellessa kannattaa katsoa myös mitä suuhunsa laittaa. Sokerit, kahvi ja vahvasti maustetut ruuat ärsyttävät nopeasti. Itsellä on pikahoitona keitetty peruna ja porkkanakuuri. Lihaa ei akuutissa vaiheessa siedä ollenkaan. Ollaan kuitenkin erilaisia, joten kuulostele mikä ärsyttää ja mikä ei. Pelko ja stressi myös pois, ne vaan pahentaa vaivaa.
      Apu löytyy kyllä.

    • sandonz

      Nyt joudun juomaan 4 l tuota suolen tyhjentävää nestettä... Aivan kamalaa litkua. Tulee poru. No ei auta kuin juoda.

      • äläpelekää

        tsemppiä. ei tark.välttis mitään vakavaa,mut hyvä tutkituttaa.Pelko pois.


    • sandonz

      Ei taida tulla mitään. Mä olen kolmessa tunnissa juonut puoli litraa! Surkuhupaisaa.

    • sandonz

      Diagnoosi tuli. Ja oli tosiaan haavainen paksusuolentulehdus. Ei onneks siis mitään kovin vakavaa. Ja nyt on kaikki ohi 😊

      • T.ietoBanksy

        En nyt halua lietsoa mitään pelkoja, mutta en nyt kuitenkaan sanoisi haavaiswn paksusuolentulehduksen kohdalla kuitenkaan ettei mitään vakavaa. Käytännössähän tauti useimmilla haittaa enemmän tai vähemmän aktiivisen vaiheen aikana normaalia elämää. Muutenkin taudin kanssa ei todellakaan ole leikkiminen sillä huonoon hoitotasapainoon tai käsistä ryöstäytyessään se voi todellakin tappaa. Muutenkin taudin kulusta kannattaa pysytellä hyvin perillä sillä taudin kulku on voimakkaasti aaltoileva ja sitä ei pysty ennustamaan mitenkään. Faktaa on myös että kai nykytiedon mukaan yli puolella sairastuneista tulehdus karkaa kaikesta huolimatta käsistä niin pahaksi että ainut keino säästää potilas on paksusuolenpoistoleikkaus.
        Mutta kaikesta huolimatta zemppiä! Itsekin olen pärjännyt tämän perkeleen kanssa jo 14 vuotta vaikka täytyy sanoa että ei aina kovin helppoa ole ollut!


      • Col80

        Olen kyllä samaa mieltä! Se tulehdus ei ole itsestään sinne tullut ja uusiutumisen riski on iso. Itse suhtauduin vähän samalla tavalla diagnoosin saatuani ja oireet uusiutui puolenvuoden kuluttua. Itse sain ruokavalion muutoksilla tilanteen paranemaan enkä käytä mitään lääkettä.


      • HoitsuOpiskelija80

        Niin, pieni korjaus, se tulehdus ei ole todellakaan parantunut. Se on vain remissio-vaiheessa. Nämä tulehdukset eivät nimittäin kantajastaan lähde kuin proktokolektomia-leikkauksella. Mutta toisilla kyllä remissio-vaiheet on kestänyt kymmentäkin vuotta mutta silti on aika uhkapeliä olla syömättä sitä estolääkitystä remission aikanakin vaikka se rauhallinen vaihe jatkuisikin vuosia. Näihin tauteihin liittyy kuitenkin hyvin merkittävä syövän riski. Mutta jokaisella on tietysti potilaslain mukainen oikeus tehdä itse parhaaksi katsomansa valinnat oman hoitonsa tai hoitamattomuutensakin suhteen.


      • Col80

        Kyllä, jos estolääkitys on annettu niin sitä ei kannata lopettaa. Itselläni jatkuvasta estolääkityksestä ei edes keskusteltu missään vaiheessa. Akuutissa minulle määrättiin Asacol suppona. Luin e-epan parantavasta vaikutuksesta lasten suolistotulehduksissa ja päätin kokeilla, verenvuoto loppui oikeastaan heti. Itse uskon että mitä varhaisemmassa vaiheessa löytää lääkityksen niin sitä helpompi on välttyä taudin "kroonistumiselta".


      • Puhveli_

        Pieni korjaus, nämä taudit ovat aina automaattisesti kroonisia. On käsittääkseni vain remissio-vaiheita ja akuuttivaiheita mutta tulehdus on ja pysyy hautaan saakka.


      • paulamummu
        Col80 kirjoitti:

        Olen kyllä samaa mieltä! Se tulehdus ei ole itsestään sinne tullut ja uusiutumisen riski on iso. Itse suhtauduin vähän samalla tavalla diagnoosin saatuani ja oireet uusiutui puolenvuoden kuluttua. Itse sain ruokavalion muutoksilla tilanteen paranemaan enkä käytä mitään lääkettä.

        Onpa mukavaa nähdä tuollainenkin - tosin en ole käynyt aikoihin edes lukemassa näitä viestejä:-)
        Olen tehnyt entisistä sivuistani itselleni kalenteria, mutta ei viitsi kaikkea aikaa siihen laittaa - menisi kyllä:-)
        No, 2001 on ollut monillakin tiedossa se, millä varmasti tauti saadaan koe-eläimillekin, mutta siitä on ollut tietoa jo 1975.
        Muuntogeenisiä aineksia ei pidäkään sietää ja tosiaan, terveen ihmisen elimistö toimii ihan oikein, kun se niitä alkaa hylkiä:-)
        http://koti.utanet.fi/~paula/pihalla/mixeri.htm


      • Tie.Itäjä

        Hei hienoa että olet pysynyt näistä nettikeskusteluista pitkän aikaa poissa noine täysin hatusta vedettyine mutu-tutkimuksinesi ja sekavine ajatuskulkuinesi. Pysyisitkö tulevaisuudessakin? Tosin taitaa olla Suomi24:n keskustelut enää se ainut paikka johon pääset kirjoittamaan, monille suolistosairauksia sairastavien foorumeillehän sulla onkin jo kuulemma bannit :D Mistähän mahtaa johtua muuten?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe