Moottoripyöräluokkien korotus rahastusta

Timbalandz

Olen aivan vitun vihainen autokoulujen rahastuksesta ja trafin mitä typerimpien sääntöjen keksimisestä.
Olen vuosi sitten ajanut kevarikortin ja nyt ajan ajokorttia, eli rahaa palaa pirusti. Olin ajatellut ostaa isomman pyörän tässä vuoden päästä, koska ajattelin, että korttihan tässä automaattisesti kohta korottuu ja saan ruveta ajamaan isompaa prätkää. Mutta ei, koska Suomi on niin saatanan paska holhousyhteiskunta, joka näköjään haluaa päästä moottoripyöräilijöistä eroon laatimalla myös siihen tällaisen kolmivaiheisen paskan rahastussysteemin.
Eli ei riitä, että ajokorttia ajettaessa on aluksi perusvaihe, harjoitteluvaihe ja lisäksi joku ihmeen syventävä vaihe, jotka vielä maksaa perkeleesti, vaan on myös keksitty, että moottoripyöräkorttiin lisätään aina korottaessa a1-->a2 pari tuntia teoriaa ja 5 tuntia ajo-opetusta mutta myös korotuksessa a2-->a-luokkaan sama helvetin rumba. Vittu moottoripyöräilijälle joka on ajanut jo 2-4 vuotta sitä vitun pyörää, MIKSI?ei se mopo ennenkään oo käsistä karannut, kun on ilman 7 tunnin opetusta lähetty 300cc prätkällä ajelemaan, niin mikä vittu siinä on, että tällainen muutos on tullut?? Ja yhteishintaahan näistä tulee se vitusti päälle tonni eli erittäin mukavaa näin opiskelijalle!! Taitaa siis mun osalta moottoripyöräily jäädä sikseen.
Kuitenkin jos täällä olis joku fiksu ihminen joka osaisi selittää vähän tyynemmin minkä takia asia näin on ja mikä edellisessä automaattisesti korottuvassa systeemissä on ollut vikana, niin pliis selittäkää, en kestä tätä paskaa. Jotain joukkokannettahan tässä tekis mieli ruveta väsäämään...

11

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porvarinahneus

      En tiedä, voiko ilmiötä nimittää holhousyhteiskunnaksi.
      Ennemmin näen sen niin, että autokouluyrittäjien lobbaus on osunut täydellisesti maaliin. Yleensä virkamiehet siellä liikenneministeriössä eivät osaa ajatella raha-asioita tavallisen kansalaisen kannalta ollenkaan, itsellä heillä kai tarpeeksi hyvät palkat.

      • lisääholhousta

        Katsastuslainsäädäntö uudistuu: Ajoneuvojen tienvarsitarkastukset saattavat lisääntyä jatkossa, moottoripyörille pakollinen katsastus?
        Talouselämä12.7. 10:28
        JAA ARTIKKELI
        AddThis Sharing Buttons
        Suomi alkaa valmistella kansallisten katsastussäädösten muuttamista EU:n uuden liikennekelpoisuuspaketin saattamiseksi voimaan. Samassa yhteydessä tarkastellaan muutakin kansallista katsastussääntelyä suhteessa EU-direktiivien vaatimuksiin, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

        Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi säädösten sujuvoittaminen, jonka myötä muun muassa ”kansalaisten arkea haittaavaa turhaa sääntelyä on tarkoitus purkaa”.

        Unionin liikennekelpoisuuspaketti sisältää uudet direktiivit niin katsastuksesta, rekisteröintitodistuksista ja kuin tienvarsitarkastuksista, ministeriöstä kerrotaan. Säädöksiä tarkastellaan muun muassa moottoripyörien ja nopeiden traktoreiden katsastusvelvollisuuden osalta.

        Klikkaa tästä
        Näiden lisäksi kohteina ovat katsastuspaikat ja -laitteet sekä tarkastuskohteet ja -menetelmät.

        Esimerkiksi moottoripyöriä ei ole tarvinnut Suomessa tähän saakka katsastaa. Katsastusdirektiivin mukaan moottoripyörät on kuitenkin katsastettava tai on käytettävä vaihtoehtoisia tapoja moottoripyörien liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

        Hankkeessa selvitetään myös mahdollisuutta lisätä ajoneuvojen tienvarsitarkastuksia. Ministeriön mukaan tarkastustoiminnan laajentaminen edistäisi autojen liikennekelpoisuuden reaaliaikaista valvontaa ja samalla edistäisi liikenneturvallisuutta.

        Tarkoituksena on, että hallituksen esitys voitaisiin antaa eduskunnalle alkuvuodesta 2017. Direktiivin täytäntöönpanoaika päättyy 20.5.2017. Suomessa noin 2,5 miljoonalle henkilö- ja pakettiautolle tehdään vuosittain määräaikaiskatsastus. Kansalaisille tämä maksaa noin 160 miljoonaa euroa.


    • KaasuJalka1202

      jostain (A1-A2) 125cc - 500/600cc 35kw on kumminki aika iso hyppy ja siitä (A2-A) 35kw - saat ajaa niin isoo kuin haluat esim sitä 1000cc niin on siinäkin aika iso hyppy tehoissa pyörän käsittelyssä niin pitää valmistaa että osaat hallita isompaa pyörää ja samalla pieni kertaus kaikesta joka ei ole yhtään pahasta vaikka olisit ajanut 20 vuotta kaksipyöräisella.


      veikkaan että olet vain joku nuori kaahari jota kiinnostaa vaan se pelkkä vauhti ja näyttämisen tarve, niin ehkä hyväkin jos et korotakkaan korttiasia ja hommaa oikeata moottoripyörää että säästät henkesi ja elät pidempää.

      • opetuslupalainen

        Voi miten lapsellinen kommentti! Kyllä sillä kevarillakin hengen saa itseltään jos niin haluaa! Minä en näe myöskään muutakuin autokoulujen rahastuksen ainakin tässä A2:sta A:han korotuksen.


      • hdhh43
        opetuslupalainen kirjoitti:

        Voi miten lapsellinen kommentti! Kyllä sillä kevarillakin hengen saa itseltään jos niin haluaa! Minä en näe myöskään muutakuin autokoulujen rahastuksen ainakin tässä A2:sta A:han korotuksen.

        kuka niin väittänyt että ei sais, kyllä sillä mopolla saa hengensa menetettyy ja jopa fillarillakin? mutta todennäkösesti saat isommalla todenäkösuudella henkesi menetettyä jos vaan hyppäät suoraan kevarista jonkun 1000cc kilpapyörän selkään ja kokemustakin ehkä pari vuotta jolloin laiskalla kevarilla ajamisesta ja vuosi jolloin mopolla, jos et saa minkäälaista perehdytysta ja opetusta isommalla pyörällä ajamiseen ja hallitsemiseen niin tommoinen iso hyppy todennäkösesti johtaa kuolemaan kun kaveri menettääkin sen 1000cc kilpa pyörän hallinnan kun ei lähemmäs minkaalaista kokemusta "oikeella" moottoripyörällä ajamisesta.

        jos näytä väliluokkia ja autokoulua ei olisi, moottoripyörä tapaturmat jotka johtavat kuolemaan tai vakavaan loukkaatumiseen liisäntyisivät ainakin 600%


    • 1100cc

      Lahjaksi saatu kortti ja ensin 750cc kyykky sit custom nyt 3v jälkeen 1100 BMW eikä ole ollu edes läheltä piti tilannetta.Pelkkä maalaisjärki riittää Osan ottoni nuorille jotka joutuu tuohon älyttömään rahastus rulettiin

    • korpeemaan

      Sitten kun on riittävästi ikää (24v), niin voi mennä autokouluun ja ajaa turbobusaan oikeuttavan kortin naurettavan vähillä teoria- ja ajotunneilla.

      Se siinä korpee, että nuori aktiivimotoristi joutuu kantamaan selkä vääränä rahaa autokoululle ja viranomaisille, kun vaan sattuu olemana nuori, että pääsee joskus ajamaan yli 35kW moottorilla varustettua moottoripyörää.

    • Lätkä_60

      Toivottavasti noi autokoulut tikahtuu omaan näppäryyteensä ja lobbausaltis Suomiviranhaltija kakoo lobbauspullaa.
      On hyvä, että turvallisuusnäkökohtia korostetaan, silti tuollainen on kuppausta.
      Nuorilla muutenkaan yleensä liikaa massia, ja renkaitakin pitäisi ostaa.

    • illima

      joukkokanne siinä ois ideaa ihan älytöntä rahastusta jos kaks pyöränen kiinnostaa niin sitä pitäs vaan kannustaa minäkin vanha motoristi ja kolmen pojan eli tulevien motoristien isä

    • harmaarotta

      Olen myös pahoillani nuorten motoristien puolesta, kun joutuvat, kuten joku jo mainitsi, kantamaan säkillä riihikuivaa autokouluille! Itse olen jo yli viiskymppinen ja myös lahjakortti. Tämä kesänä aloin harrastaa moottoripyöräilyä ja täytyy myöntää, että itse olen joutunut opettelemaan alusta koko homman. En kyllä usko, että autokoulun kautta olisin sen parempi. Pyörä 800-kuutioinen ja painaakin pirusti. Kyllä se vaan on järki pidettävä kyydissä kokoajan ja myöntää, että on vasta-alkaja niin selviää kyllä. Mutta nauttinut olen siitä vapauden tunteesta, kun painaa pitkin korpisuoraa!

    • gag432

      jättää sen mopoilun ja kevarit pois ja semmoset lelut, säästää jo vähintää 1500e ja ajaa suoraan A2/A kun ikä riittää, tolla rahalla jonka säästit voit vaikka ottaa viellä autokortin tai korottaa sitten A2 tohon A joka maksaa joku 500e. säästät ihan hel*** rahaa kun jättää välistä noi mopo/kevari lelu pelleilut ja hommaa suoraan itelle sopivan moottoripyörän ja alkaa sillä harjottelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe