Mitä toivoa häälahjaksi?

Muruttajat22

Mitä voisi toivoa häälahjaksi? Kippoja ja purkkeja meiltä jo löytyy...
Voisiko vaikka "toivoa" esim. lahjakorttia ruokakauppaan tai vastaavaan?
Mitä te olette toivoneet/ostaneet häälahjaksi?

35

4586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei

      Jokainen pariskunta ja hääjuhla on yksilöllinen, mutta kyllä monet toivovat häälahjaksi rahaa. Silloin tilinumero ja säästämisen kohde kannattaa laittaa jo hääkutsuun. Kun asia esitetään kivalla tavalla, ei vaativaan sävyyn, ei varmaan kenellekään tule ahnetta mielikuvaa hääparista. Minusta rahan käyttökohde on tärkeä mainita, jotta jonkinlainen persoonallisuus säilyy. Kukaan ei varmaankaan viitsi rahoittaa pariskunnan arkista elämistä..
      Luulisi, että häävieraat ymmärtävät, että useimmilla pareilla on jo ne kipot ja kapot olemassa joten turha niitä on antaa.

      Iloista ja ikimuistoista hääjuhlaa!

      Pappi Elisabet

      • juhlatjuhlitaan

        Rahaa ei pidä koskaan antaa häälahjaksi.

        Miksi yleensäkään annetaan häälahjoja? Sehän on sama, jos ostaisi morsiusparin yöksi sänkyynsä.


      • Rahaa nyt kuitenkin moni morsiuspari toivoo. Miksi ei voisi kunnioittaa toivomusta? Lahjoista yleensä, häälahjathan ovat ikiaikainen tapa kaikissa tunnetuissa kulttuureissa. En ihan tavoita ajatustasi, mutta mitäpä siitä, mielipiteitä on monia.


      • juhlatjuhlitaan

        Häät voidaan pitää ilman lahjojakin.


      • papin.neuvo

        Ajatus, että häihin kutsutuille asetettaisiin lahjatoivomus, oli se sitten tilinumeron ilmoittaminen tai esineitten pyytäminen, on mauton. Voitte yllättää vieraat iloisesti, kun laitatte jo kutsuun, ettette halua lahjoja, vaan kutsua ystävät ja sukulaiset ottamaan osaa hääiloon.

        Älkää salliko myöskään puhemiehen ja kaason järjestää "teidän näköistänne" ohjelmaa. Olen ollut vihkivänä pappina sadoissa häissä, joissa samat "leikit" toistuvat ja toistuvat. Ei väki toivo loputtomia leikkejä, vaan tilaisuutta vapaasti seurustella ystävien kanssa, joita kenties ei ole nähty vuosikausiin. Uusia tuttavuuksiakin voi syntyä, jos häissä ei ole ohjelmaa. Tarjoilu keventää tunnelmaa paremmin.

        Vihkiminen tapahtuu juhlavasti ja ystävällisesti Jumalan armoa korostaen, hääjuhla iloisesti seurustellen. Taivaassakin iloitaan meidän ilostamme.


      • abdullah
        juhlatjuhlitaan kirjoitti:

        Häät voidaan pitää ilman lahjojakin.

        Eukolle tuonti hipsteri pillun panijaksi.


    • kerjuuuhäätonOUT

      Aika rohkea veto on ylipäätään alkaa esittämään MITÄÄN häälahjatoiveita ja varsinkaan rahalahjoja. Kerjuuhäät on todella OUT!
      Olin itse kutsuttuna eräisiin kerjuuhäihin toissa kesänä, jonne oli kutsussa ilmoitettu pankkitilin numero ja nettiosoite lahjalistasta. Lopputulos oli, että osa porukkaa oli ottanut oikein ohjelmanumeroksi siellä häissä todellisen v##tuilulahjan luovutuksen. En ole vielä niin hienoa v##tuilua tavannut, osa porukkaa lähti ulos nauramaan, kun ei pystynyt pidättelemään nauruaan sisätiloissa, osa porukkaa ei edes tajunnut ja tuntui, että tuo hääparikaan ei ollut oikein kartalla. Eipä ole sen jälkeen tullut yhtään hääkutsua lahjatoiveiden kera...

      • iirikseenlirutettu

        Tuo on kyllä hyvä idea, että antaa sivistyneesti samalla mitalla takaisin. Jos kerta kerätään rahaa häämatkaan, niin annetaan se raha sitten häämatkaan, että sen voi käyttää vain kyseiseen matkaan.
        Meidän häämatkaan lahjoittamilla rahoilla ostettiin kaivinkone tai maksettiin velkoja pois.


    • häälahjaakerrakseen

      Unohtakaa toiveet ja lahjalistat, eikä missään nimessä mitään tilinumeroita! Ellette sitten halua munata itseänne ihan julkisesti.
      Tilinumero hääkutsussa on takuu varma, että osa kutsutuista tykkää siitä p**skaa! Tyhmempiin se tietty uppoaa ja joku voi laittaa rahaakin tilillenne. Toiset tuovatkin sitten piruuttaan vaikka mitä lahjoja ja jos ette ole penaalin terävimpiä kyniä, tajuatte niidenkin idean viimeistään hopeahääpäivänä...

      • jkgdtr

        Onhan sekin hyvä, jos edes hopeahääpäivänä tajuaa häävieraiden pimppuilut ;D


    • sulhanen2006

      Me ei toivottu mitään häälahjoja, vaan toivotettiin häävieraat tervetulleiksi häihimme. Jotkut toivat meille lahjojakin, kun eivät muuten kehdanneet tulla häihimme. Itse hieman loukkaannuin niistä lahjoista, kun halusimme vain juhlia vieraidemme kanssa häitämme, mutta kunnioitan lahjan antajia ja hyvä näin. Mukavat muistot on häistämme!

    • Oppeliini1

      Ette pyydä mitään lahjoja!!!!!!!!

      Ainoa mikä juhlistaa häitänne , on kutsuvieraat! Jos he valitsevat järjestä aikataulunsa niin että voivat tulla juhlaanne, se on paras lahja heiltä!

      Lopettaa tuo typerä häälahjakerjäysajattelu. Se todella on alentavaa kutsuvieraita kohtaan! Se saa teidädät näyttämään tosi tolloilta ja yksinkertaisilta junteilta. Haluatteko edustaa tuollaista karakterityyppiä juhlapäivänänne?

    • Maria1986

      Ratkaisimme asian niin,että jätimme lahja listan yhteen liikkeeseen.Siihen merkittiin mitä kukakin oli ostanut.Saimme todella hyviä lahjoja.

    • Lena1998

      Toivoimme teema-astiasta.

    • Johanna1981

      Halusimme antaa jokaisen vieraan itse päättää mitä antaa lahjaksi.

    • yökmitäkerjuuta

      Kyllä yököttää lahjalistat ja tilinumerot hääkutsuissa! Että jotkut osaa olla tyhmiä, että pitää kerjätä vielä häissäkin.

    • Erilaisia.häitä

      Mitä kerjäämistä se on jos esittää toiveensa vaikka rahalahjana. Minä osallistun paljon mieluummin rahalahjoitukseen kuin mietin mitä pitäisi ostaa. Raha on kevyttä kulettaa - nettipankissa vielä kevyempää - ja soveltuu jokaiselle vastaanottajalle. Hääateriatkin maksavat ja useimmilla nuorilla ei ole suuria rahavaroja. En edes ilkeäsi mennä mässäilemään nuorten kustannuksella. On aivan eri asia, jos joku pari viettää varttuneella iällä kolmansia häitään. Heillä voi ollajo pörssissä varaa. Ja jos ei ole niin myykööt illalliskortteja tai kutsukoot sen verran väkeä että on millä maksaa.

      Siis lahjaa miettiessä pitää ottaa juhlijan tilanne huomioon. Loppu!

    • vaihtoehtojaon

      Eikö lahjalistan voisi antaa vaikka sinne, mihin ilmoittaudutaan. Osa vieraista kysyy samalla siltä kaasolta tai hääparin vanhemmilta lahjavinkkejä. Jos siellä on jotain antaa, niin hyvä.
      Lahjarahat voi ohjata myös hyväntekeväisyyteen ja antaa sen kohteen tilinumeron.
      Tai sitten antaa tulla, mitä tulee. Osa on osuvia ja kivoja, mutta loppuja voi sitten viedä vaikka lahjoituskirpputorille.

    • Riimitys

      En ymmärrä tuota kerjäys-ajattelua. On luonnollista, että ihmiset haluavat antaa lahjan toisten tärkeänä päivänä ja mikäs sen helpompaa, kuin erilaiset lahjalistat tai tilinumero esimerkiksi matkakassaa varten. Mitäs niille häälahjoille tapahtuu, jotka on ostettu summanmutikassa? Pahimmassa tapauksessa tulee 5 voileipägrilliä yms. jotka on sitten pakko myydä. Ei kai kukaan halua ystävälle tällaista säätöä?! Ollaan onnellisia toisten puolesta ja annetaan mieluinen lahja, oli se sitten mitä vain. Lahjalista on kuitenkin hyvä toteuttaa niin, että sieltä löytyy paljon vaihtoehtoja myös opiskelija-budjetilla eläville, että ei nyt tarvitsisi ottaa [url="http://www.vertaalaina.fi/laina-vertailu-1000.html"/]lainaa[/url] häitä ja häälahjoja varten. Nykypäivänä polttaritkin saattavat maksaa jo aika paljon, joten jos sattuu monet häät ja polttarit yhdelle kesälle, niin rahaa voi mennä aika paljon.

    • Raha_ok

      Tottahan toki häälahja viedään avioituvalle parille! Täällä ovat ihmiset suu vaahdossa sanomassa ettei saa edes toivoa mitään, kunhan vieraat tulevat paikalle. Häissä tärkeintä eivät kuitenkaan ole ne lahjat vaan aviopari ja heidän hääpäivänsä. Niilä lahjoilla toivotetaan onnea yhteiselle elämälle ja ylimääräisen roinan (eli tavaroita kaksin kappalein ja ylipäänsä tarpeetonta) lahjoittaminen on huono tapa, sitä kun ei saaja toivo kuitenkaan eikä pysty hyödyntämään.

      Rahan pyytäminen lahjaksi ei ole huono idea, etenkin jos on muutto edessä ulkomaille häiden jälkeen, tai pari on vanhempi/asunut pidempään yhdessä. Ja toiveiden ilmoittaminen etukäteen on asiallista. En tunne montaa ihmistä, jotka olettavat vieraiden tulevan tyhjin käsin oman merkkipäivänsä juhliin ja vielä vähemmän ihmisiä jotka eivät tuo mitään.

      Että jäitä hattuun, asiallisesti kirjoittamaan toivelistaa ja iloisesti ja hyvässä hengessä kutsumaan ihmisiä juhlimaan tärkeää päiväänne!

      • rahanpyytäminenOUT

        Kerjuuhäät on todellakin OUT!! Lahjalistoilla ja tilinumeroilla munaa vaan itsensä. Joku vaan tuo kalliin uunipadan, jonka sisälle on laitettu kallista juustoa. No, hääparihan ei osaa edes vilkaista sinne uunipadan sisälle, kun se on tehdaspakkauksessaan ja puolen vuoden päästä se alkaa haisemaan melkoisesti...
        Ja ottaakko riski, etteivät kerjäämisiin kyllästyneet anna oikein kunnon rahalahjaa, jota ei sitten hääparilla ole varaa ottaa vastaan (menolippu Etelämantereelle...).
        Monet rahankeräykset on nähty, joilla on sitten makseltu sulhasen verovelkoja tms. vaikka sukulaiset häämatkaan luulivat lahjoittavansa rahat. Sukulaisten lahjaksi ostama uusi autokin myytiin jobbarille heti häiden jälkeen. Anopin lahjoittama omakotitalo myytiin heti... oli kuulemasti ihan paska talo.


      • enannaenäänrahaa
        rahanpyytäminenOUT kirjoitti:

        Kerjuuhäät on todellakin OUT!! Lahjalistoilla ja tilinumeroilla munaa vaan itsensä. Joku vaan tuo kalliin uunipadan, jonka sisälle on laitettu kallista juustoa. No, hääparihan ei osaa edes vilkaista sinne uunipadan sisälle, kun se on tehdaspakkauksessaan ja puolen vuoden päästä se alkaa haisemaan melkoisesti...
        Ja ottaakko riski, etteivät kerjäämisiin kyllästyneet anna oikein kunnon rahalahjaa, jota ei sitten hääparilla ole varaa ottaa vastaan (menolippu Etelämantereelle...).
        Monet rahankeräykset on nähty, joilla on sitten makseltu sulhasen verovelkoja tms. vaikka sukulaiset häämatkaan luulivat lahjoittavansa rahat. Sukulaisten lahjaksi ostama uusi autokin myytiin jobbarille heti häiden jälkeen. Anopin lahjoittama omakotitalo myytiin heti... oli kuulemasti ihan paska talo.

        Pahaltahan se tuntuu, kun kuulee jälkeenpäin, että häälahjaksi annetut rahat meneekin sitten ihan muuhun, mihin niitä on toivottu.


      • JandJ

        Meilla on juurikin se tilanne, etta haiden jalkeen alkaa muutto prosessi ulkomaille. Tavara pitaisi saada pakattua mukaan vaan matkalaukkuihin, niin en haluaisi just mitaan imureita tai kahvinkeittimia. Kutsuun laitettiin linkki haa nettisivustolle, jossa lukee etta lahjoja emme kaipaa, mutta jos jollain haluaa muistaa niin toivomme pienta ja kevytta. Toivottavasti ihmiset ymmartaa.. Olkoon sitten rahaa tai tavaraa, kunhan ei astioita ja kodinkoneita!


    • kylliw

      Rakkauslukko joka ripustetaan siltaan.

    • Häälahjavinkkejä

      Tässäpä samaa pohdintaa kuin monessa muussakin kommentissa ja ideoita niin hääparille kuin häävieraille: https://tahtoo.fi/haablogi/haalahjavinkit

      Tiivistettynä: Raha on kelpo toive, joka voi monelle vieraalle olla jopa helpotus. Toisaalta, jos ei missään nimessä halua antaa rahaa, toki hääparille voi viedä muutakin. Kummastakaan ei ole syytä suuttua - ei vieraan eikä hääparin.

      • enannaenäänrahaa

        Jälkeen päin se vasta suututtaakin, kun kuulee pyydettyjen lahjojen olleen vain rahastusta ja sukulaisten uunotusta. Vai miltä tuntuu, kun porukalla kerätään sukulaisten kanssa hyvää hyvyyttään toivottuun tarkoitukseen rahaa hääparille ja sitten jälkeenpäin ilmenee, että ne rahat menikin ihan muuhun. Siinä tuntee itsensä petetyksi pahemman kerran!

        Omallahan saa tietysti tehdä jokainen miten tahtoo, mutta pahalta tuntui kun on huijattu. Kuinkahan monen häälahjaan annetut rahat meni silloin Wincapitaan? https://fi.wikipedia.org/wiki/Wincapita


      • tuttavalahjoitti
        enannaenäänrahaa kirjoitti:

        Jälkeen päin se vasta suututtaakin, kun kuulee pyydettyjen lahjojen olleen vain rahastusta ja sukulaisten uunotusta. Vai miltä tuntuu, kun porukalla kerätään sukulaisten kanssa hyvää hyvyyttään toivottuun tarkoitukseen rahaa hääparille ja sitten jälkeenpäin ilmenee, että ne rahat menikin ihan muuhun. Siinä tuntee itsensä petetyksi pahemman kerran!

        Omallahan saa tietysti tehdä jokainen miten tahtoo, mutta pahalta tuntui kun on huijattu. Kuinkahan monen häälahjaan annetut rahat meni silloin Wincapitaan? https://fi.wikipedia.org/wiki/Wincapita

        Pahalta tuntui jo sivusta seuraten, kun tuttavamme antoi tyttärelleen häälahjaksi omakotitalon, että oli nuorelle parille oma katto pään päälle. Vähän aikaa asuivat talossa ja pois myivät. Siinä tuli lahjoittajallekin paha mieli, kun hyvä talo myytiin pilkkahintaa pois.
        Tätini lahjoitti aikoinaan oman perintöosuutensa serkkuni häälahjaan, jolla ostivat asunto-osakkeen. Nyt tuo asunto on myyty jo aikaa sitten ja serkkuni asuu vuokralla miehensä kanssa, rahat meni pelatessa tuon mainitsemasi Wincapitan kanssa.


    • Hyväntekeväisyys

      Hääparin valtsemalle hyväntekeväisyysorganisaatiolle lahjoitus hääparin nimissä.

    • rakkauttavaan

      Eipä taida häät olla enää muodissa, meillä naapurissa kirkko, jossa tänä keväänä, kesänä ei ole vielä vihitty ainoatakaan paria. Joten nuoret, ihmiset ovat ilmeisesti tulleet järkiinsä ja käyttävät
      häihin varattuja rahoja järkeviin tarkoituksiin.
      Naimisiin kun voi mennä ilman sitä kaameata hössötystäkin.

    • voi

      Jos vain toiveissa niin, suosittelen toivomaan jotain ISOA ja KALLISTA. Auto? Asunto?

    • Anonyymi

      Meiltä löytyi myös kaikenlaista kippoa ja purnukkaa, joten haluttiin koittaa vähän ohjata myös vieraiden lahjoja. Laitettiin häälahjalista wishsimplyyn (https://wishsimply.com/l/weddings/fi) ja laitettiin sinne lisää meidän astiaston astioita. Ehkä saadaan sitten kutakin kokoon 8 kappaletta, ja voidaan sitten kestitä vieraita toisenkin kerran.

      Yhdet tuttavat olivat laittaneet lahjalistan kautta keräyksen kokoon elämykselle. Halusivat kuumailmapallolennolle, ja sitten lupasivat laittaa kaikille siihen keräykseen osallistuneille takaisin kiitoskortissa kuvan sieltä. Minusta se oli myös ihan kiva idea.

    • Anonyymi

      Hieno idea! Laitettiin kanssa lista tuonne wishsimpyyn.

    • Anonyymi

      Kävin sitten minäkin katsomassa tuota lahjalistapalvelua. Näytti ihan näppärältä ja siellä oli myös vertailtu muita suomessa toimivia lahjalistapalveluita https://wishsimply.com/compare-wishlist-services/fi

      Eipä täällä niitä ole montaa, vai tietääkö joku vielä jonkun muun ?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kerjuuhääkutsut menevät suoraan roskiin. Tietysti kopioin hääparin osoitteen ja lähetän heille kauniin onnittelukortin.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe