Miksi virolaiset

Virolaisetkieroja

ihmiset (jopa miehet) ovat lähes poikkeuksetta hyvin kateellisia ja kieroja? Virolaisten tyyli tuntuu olevan sellainen, että kasvotusten ollaan mielin kielin ja kun selkää kääntää, niin moraa tulee. Miksi näin?

24

2371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemuksestakerron

      Ne on samanlaisia kuin suomalaiset, oikeastaan me suomalaiset ollaan ihan ykkösiä selkäänpuukotuksessa. Ja helvetin kovia olemme valehtelemaan ja salaamaan ihan tärkeitäkin asioita. Uskonlahkolaiset ovat kuin soraan helvetin esikartanosta.

    • PeraP

      Voi olla jonkinlainen alemmuuskompleksi, jos puhutaan tuntemuksista suomalaisia kohtaan. Anu Saagim sanoi että virolaiset tuntevat itsensä huinommiksi kuin suomalaiset.

      • olisikonäin

        Mä luulen että virolaisilla on paljon kateus/halveksinta-akselilla sellaista jakomielistä asennetta suomalaisiin. Toki tämä tällainen asenne on yleistä ihmisten keskuudessa ylipäätänsäkin, mutta virolaisten suomalaisiin kohdistamana se on erityisesti esiin tulevaa siksi kun nää taloustilanteet ovat sen verran kärkeviä. Virolaiset paljolti katsovat olevansa suomalaisia parempia ihmisiä(erityisesti enemmän fiinejä ja eurooppalaisia ja kauneempia tietty myös), mutta toisaalta ja juuri siksikin vihaavatkin suomalisia jos tai kun katsovat olevansa taloudellisesti heikommilla. Virolainen siis katsoo, että se on niin kauhiastas väärin, kun hän 'paremman lajin' ihminen on taloudellisesti heikommilla hunommaksi katsomaansa nähden.
        Vaikkapa Tallinnassa pyöriviä suomalaisia nähdessään virolaisten päissä alkaa myös pyöriä makrotalousteorioita, jodenka pohjalta nämä tulkitsevat suomalisten läsnäolon tavalla tai toisella kielteiseksi, taloudellisessa mielessä ja vähän sosiaalis/kulttuuuris-imagollisesti muutenkin. Jos suomalainen ei ostele tarpeeksi sitä roinaa mitä heillä kaupan on ja ei käytä niitä taksejakaan vaan kävelee, niin se on huono köyhä ruma suomalaispaskiainen jonka olisi syytä pysytellä poissa. Ja jos taasen suomalainen ostelee paljon ja pitää hintoja alhaisena on hän virolaiselle niinikään ei-toivottu siltä pohjalta katsoen että tämä on nostamassa paikallisia hintatasoja siellä.


    • eiaitäh

      Virolaiset mieslääkärit ovat ainakin niin koppavia ja tylyjä, että voi niitä parkoja jotka joutuvat asiakkaiksi ja työkavereiksi. Ehkä on poikkeuksiakin, mutta niistä en tiedä.

    • sepporäty

      Viro on paska maa.

      • Kansaloinen

        Niin on, mutta jos viron poliitikoilla on "munaa" jatkossa vastustaa EU:n pakolaismädätystä kuten muilla Itä-euroopan johtajilla, eikä kansalaiset ole niin vietävissä kuten täällä, saa Viro tulevaisuudessa hyviä valkoisia pakolaisia ympäri Eurooppaa.


      • Herraskansaa

        Tainnut viroloiselle iskeä kateus yön synkinpinä yksinäisinä hetkinä. Kateus vie kalatkin vedestä. ;)


      • fhhffjjjjjjj

        Virolaisten ei kannattaisi puhua insestistä mitään. Virossa oli pitkään perinteenä että perheenpään päästessä työviikon jälkeen vapaalle, tanakan vodkakännin vedettyään nai tyttäriään ja veteli eukkoansa turpiin. Jos poikaparkoja oli perheeseen sattunut ne piestiin mustelmille jos kiinni saatiin. Maanantaona sitten taas kädet täristen rakentamaan uljasta Neuvosto-Viroa. Eikä se tilanne miksikään ole muuttunut vaikka huijarit maan johdossa ovat vaihtuneet.


      • kovatonharhat

        Ja tekö maaorjista polveutuneet ette ole sukurutsan tuotteita.


    • Virolaiset

      Itse en ole koskaan törmännyt ns. "normaaliin ihmiseen" virolaisten keskuudessa, jokainen heistä tuntuu jauhavan (jopa toisistaan ja sukulaisistaan) paskaa minkä kerkiää.

    • törkyistäkansaa

      Virolaiset eivät peseydy. Saunaankin mennään suoraan suihkussa käymättä, vessasta mennään buffetpöytään käsiä pesemättä. Ei mikään yllätys että virolaislaivalla jylläsi norovirusepidemia. Virolaiset haluacat elää saastan keskellä.

      • totuudestapuhuen

        Viron aikuisväestön tietämys hygienia- ja sukupuoliasioista jäi pelkän arvailun ja kokeilun varaan koska yhteiskunta ei halunnut näistä pukahtaa mitään. Edelleen HIV:iä ei Virossa ole ihmisten mielessä edes olemassakaan. Tai ehkä jollain narkkarilla mutta ei se heitä koske. Kondomien käyttö on virolaisen miehen mielestä jotenkin noloa tai epämiehekästä. Prostituoitujen palveluiden käyttäminen koetaan yksityisasiaksi. Kyllä virolaisilla on pitkä tie kuljettavanaan. Epärehellisyys, kateus, kyräily ja seläntakana puhuminen, kyllä ne ovat vahvasti virolaisia kansanpiirteitä.


    • Hauskaatavatessamme

      Kai heillä on niitä samoja kuolemansyntejä kuin suomalaisillakin: kateus, itsekkyys, ennakkoluulot, ahneus jne.

      Minä kai olen onnekas kun minulla on työvuosien saldona puolentusinaa hyviä (perhe)tuttavia, joissa voin edelleen poiketa sielläpäin kulkiessani. Mukavia ja hauskoja ihmisiä. Mieleen on painunut mm. yhden herran 75v-juhlat, en vastaavanlaisia ole täällä meillä nähnyt mm. musiikkia oli runsaasti sukulaisten esittämänä.
      Joku viikko sitten poikkesin yhden suvilassa eli mökillä ja kyllä vieraanvaraisuutta riitti satunnaiselle matkailijalle.

    • göriöz

      Me suomalaiset ollaan niille kuin isovelipuoli, jolla menee paremmin. Syytä ollakin kateellinen suomalaiselle yhteiskunnalle. Tännehän ne tunkee tekemään duunia ja ottaa osansa suomalaisesta yhteiskunnasta, aina tukia myöten. Osa ihan mukaviakin toki. Neukkuaika tuhosi paljon Vironkin sivistyneistöstä ja tämä näkyy edelleenkin siinä kansassa. Eivät ole samalla tavalla sivistyskansaa kuin me suomalaiset. Meillä osataan olla kriittisiä itseämmekin kohtaan, sillä se on avain parempaan maailmaan. Virossa ollaan sisäänpäinkääntyneempiä ja pidetään itseä tärkeämpänä, kuin muita ihmisiä.

      • pidemmällä

        Kyllä, totta puhut. Virolaisilla on paha kompleksi asiasta. Suomessa menee kaikesta huolimatta aina paremmin kuin Virossa. Mistä tämä johtuu? Esimerkiksi suomalainen ei varasta välittömästi kaikkea irti saatavaa heti kun silmä välttää. Vaikka Suomessakin on alkoholisteja väestössä, Virossa kännääminen on enemmän arkielämää kuin juhlimista. Viron arkitodellisuutta ei kestä kukaan selvinpäin. Näennäinen stereotypia virolaisesta miehestä epärehellisenä, alkoholisoituneena huorissajuoksijana on itseasiassa todellisuutta.


    • vapaatarosvousta

      Suomalaisten autot Virosta lähtiessä on täynnä kaljaa, virolaisten autot Suomesta lähtiessä täynnä perämoottoreita.

    • Ennakkoluulotonihminen

      Kaikki virolaiset ei todellakaan ole tollasia! Mun oma isä on virolainen ja voin avoimesti kertoa, että hän osaa kyllä olla rasittava ja rasismiakin harrastaa. Muunmuassa kutsuu tummaihoisia apinoiksi. Mutta osaa hän olla hyväkin. Isän puolelta esimerkiksi minun täti on kultanen ihminen ja hänen mieheensä voisin sanoa jopa ystäväksi.
      Kaikki tuntemani virolaiset ovat älyttömän mukavia ja ystävällisiä ihmisiä, joitten puolesta taistelisin vaikka henkeni uhalla. Tietysti jotkjt virolaiset ovat pahoja ihmisiä, niinkuin mistä vaan maasta.
      Ja siitä, että virolaiset eivät tuntisi sanaa hygienia. Siihen voin sanoa, että se on jo roskaa. He käyvät suihkussa ja pesevät käsiä ihankuin kuka vaan muu. Älkää ihmiset puhuko asioista, joista ette tiedä oikeasti mitään. Kukaan ei ole samanlainen, kaikissa on jotain pahaa. Se ei kumminkaan tee ihmisestä tai kansasta ala-arvoisempaa.

    • Emeritustutkija

      Kuten joku totesi aikaisemmin, Viron sivistyneistö tuhottiin täydellisesti Neuvostoliiton aikana ja sillä saatiin kansaa tyhmennettyä helposti hallittavaksi samalla tavalla kuin esimerkiksi Italia hallitsi aikoinaan Somaliaa. Somaliassa tosin ei koskaan tarvinnut tehdä sivistyneistölle mitään koska sellaista ei siellä ollut.

      Seuraukset olivat Virolle joka tapauksessa kauaskantoisia ja luonnollisesti näkyvät monin tavoin tänäkin päivänä ja poliitikot ymmärtävät sen antamalla Virolle monenlaista apua omilleen pääsemiseksi. Suomi on rakentanut muun muassa Viron armeijan, tullilaitoksen ja poliisin. Kansakunnan tuho voidaan toteuttaa hetkessä, mutta korjaaminen vie sukupolvia.

      • PutinistitOnRasisteja

        Hahah, ottaako putinistilla koville Suomen ja Viron läheiset välit ja yhteistyö? Tiesitkö putinisti sen, että suomalaiset ovat rahoittaneet kovasti myös Venäjää, etenkin Karjalan tasavaltaa? Myös Pietarin vedenpuhdistamo on suomalaisten verovaroilla rakennettu.

        Sinulla tuntuu myös olevan joku fiksaatio Somalian ja somalien haukkumiseen. Vaan eipä teiltä Venäjä-fanaatikoilta voi muuta odottaakaan. Venäjällä rasismi jyllää ja vähemmistöt kärsivät. Sitä se teettää tuo kristinuskon liika tuputtaminen. Virossa ollaan viisaampia. Se on Euroopan vähiten uskovainen maa ja Suomessa ollaan onneksi menossa samaan suuntaan. Toisin on Venäjällä, jonka presidenttikin on konservatiivi kristitty.


    • Juontaiskos

      aiheen juuret niinkin etäälle kuin Neuvostovallan alle? Kun muutama sukupolvi eli ryssän, anteeksi rakkaan itänaapurin, valvovan silmän alla, niin virolaisen oli opittava kikkailemaan arjesta selvitäkseen. Tuota juilaamista kun tehdään muutama vuosikymmen niin siitä tulee elämäntapa, päivän normaali, eikä siitä opitusta elintavasta ole helppo muuttaa kurssia. Kateus suomalaisia kohtaan, jos sitä on, johtunee sekin tuosta historiasta. Meikäläiset sai pidettyä ryssän pois maasta ja pääsi hakemaan edes jollain tavoin omaa identiteettiään kun taas virolaisten oli mukauduttava rosvovaltion mieltymyksiin.

    • virostalainen

      Terve.
      Juontaiskos ehkä on asunut nevostoliitossa, että hän ajattele tietävänsä, miten virolainen ajattelee ja tekee ja tuntee.
      Hänellä olis paremi kiitää Suomen miehiä joka pelastivat hänen turkin ryssältä vuosia sitten.
      Hän on taas henkilö joka puhuu asiosta, mitä ei tietää.
      Viro on hetkellä ainakin vapaa NATO maa. Pyllystää oikeaan suuntan. Ei joka suuntan...

    • hei34

      Hyvä juttu, lol
      Eikö osa suomalaisia ole samalaisia?
      Jos teillä on sellaisiä kokemuksia virolaisten kanssa ei tarkoita sitä, että kaikki ovat sellaisiä.
      tsemppiä.

    • Anonyymi

      Koska NL teki tehtävänsä ja kateellsåisia Suomen puolustustahdosta ja kansan kokoamisen voimasta. Totaalisen kieron tuntuista ja vttuilevaa kansaa. En arvosta. Läheltä seurannut ns ammattilaista, joka on lopulta kaukana siitä.

    • Anonyymi

      Kummatkin Suomalaiset ja Virolaiset
      ovat erikoisen kaksinaamasia!
      Kumpaakaan ei voi luottaa.
      Sopivat toinen toiselle Suomessa
      Suomalaisten piikkiin,
      Virolaiset paljon ovelampia valehtelijoita,
      toinen toistensa haukkujia.
      Heh, kaksi heikkoa Euroopan kanssa!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe