Kuuluisia taevalkoskelaesie

poejanmulukku

Tuosa toesessa ketjussa, jossa puhutaan Peätalo-instituutista, joku oli varastanu minun nimimerkin. Ei semmosta pijä tehä. Et sie tiijä, että varastamine on synti? Antaneeko Jumalakaa anteeksi semmosta syntie? Siksi minä heti keskiviikko-oamuna kiirehin rekisteröimähän tämän nimimerkin.

Mutta Peätalo-instituutista minulla on varma tieto. Se on joku rakennushökötys Taevalvoaran rinteellä. Siellon ollu ravontola ja viinaa on juotu. Ei Jumala hyvällä silimällä semmosta kato. Se on suurempi synti vielä ku valehtelu ja mimimerkin varastamine. Mutta en minä tiijä aevan varmasti, oesko se Peäpalo-instituutti kirjailijakorkeakoulu vae mikä. Siellä on aeneaski televisio. Keräs-Niilo oli käöny kahtomassa siellä televisiota, koska sillä ei oo kotona semmosta syntilootaa, jota uskovaeset eivät sitte millään hanki kotiin, sillä se on suurempi synti ku nimimerkin varastamine ja valehtelu.

Keräs-Niilo on semmone pieni mies ja köyhästä paekasta jostai syrjästä, mutta tosiassiessa se on suurempi mies ku Taevalkoskelta ikkään on tullu kettää. Se on etuskunnassa ny. Eilennii illalla uutisissä näötettii ku se istu etuskunnassa omalla paekallaa kun joku Kaekkone oli valittu johonki hommaa, ja se Keräs-Niilo naoreskeli tyytyväesenä koko syntisen Tv-ruutun levveyveltä ku se varmaa oli äänestänyt sitä Kaekkosta siihe hommaa mutta en minä ny muista mikä homma se semmone oli että ihan syntisessä televisijossa pittää maenita, mutta ei se varmaan mikkää resitentin homma ollu, ku ehän minä usko, että meillä nyt olis joku Kaekkonen resitenttinä, kun oekeastaan se Keräs-Niilo olis siihe hommaa sopivampi, ku eihän Taevalkoskelta monesti nii suurie miehie sikijä.

Keräs-Niilo on kae lääkäri ja se on vielä suurempi ihme ku se etuskuntatouhu ikkään. Onko Taevalkoskelta yhtään muuta lääkäriä tullu? Leäkärinä se on tuhonnu monta elämää jo. Semmoseen ei kuka tahansa pysty. Muttei se enää mittää tuhoa ku se istuu etuskunnassa ny ja on Sipilän takapiru. Sipilä on se peäministeri Kempeleesä, joka sae etuskuntavaaleissa 30.000 eäntä ku Keräs niilo ite sai vain 5.300 eäntä. Ja nyt koko suomen kansa luuloo, että Sipilä se johtaa tämän moan tuhhoamista eivätkä ollenkaan ymmärrä, että koko tuhnoamisrojekti on Keräs-Niilon keksintö.

Moassa on nyt 269.000 ihmistä työtä vailla, mutta kahtokoahan ny vaen kuhan Keräs-Niilo pistää hommat seis etuskuntakauven loppuun mennessä nii meillä on aenaski 2.690.000 työtöntä ja se on jo jottae semmosta, joho ei yksikää taevalkoskelaene oo ennen Keräs-Niiloa pystyny.

Patsas sille Keräs-Niilolle pittää pistää pystyyn Taevalkoskelle. Jos ei siihen Keskustorille, joka on jo pilattu Paätalon ruostuvilla rautarommuilla nii aenaski Mehtäkylän tien varteen vaekka siihen rauhanyhistyksen tontin reunaan, sillä Keräs-Niilo on ikänsä ollu uskovaenen mies, ja sehän se tärkein assie on elämässä eikä se varmaan oes ikinä päässy lääkäriksi eikä etuskuntaankaan, jos ei Jumala ois sitä aottanu ja hyvästi siunannu. Ja jos joskus on synti tarttunu niiku se meihin kaikkiin heikkoihin ihmispolosiin pakkaa tarttumaan nii sitähän voi aina ahkeroiva parannuksen askelille, koska ainahan Taevalkoskelta löytyy uskovaesie ihmisie, joille voi kertoa murheista ja pääsee taas vappaaksi.

Muistaakseni viime kesänä suviseuroissa saarnasi joku Turpeis-Tuomo evankelijumie ja minä aattelin, että se on varmasti pappi ku se niin selekeästi puhu ja kirkasti Ristuksen armoa. Mutta joku tiesi, ettei se mikkää pappi oo, vaan polliisi. Poliisit tavallisesti on vittumaesie miehie ku antavat sakot ihan turhasta jos kaasujalaka on käyny lattiessa, mutta en minä usko, että Turpeis-Tuomo semmosta tekisi, koska evankelijumin ääni ja syntien sovituksen sana kirkastakin kirkkaampana paesto sen puhheesta aenaski viime kesänä kun se saarnasi ratiojossa nii että sitä saatto kuunnella vaekka moapallon toisella puolella ja saaha siitä virvotusta helteisellä taivasmatkalla.

Keräs-Niilo on kuulemma kirjottanu monta paksua kirjaakin, melekeen niiku se Päätalon Kallekin, mutta en minä niitä vielä oo lukenu, mutta varmuuvella luven vielä ne jokkaesen. Taevalkoskella sikijää nuita kirjailijoeta, aenaski Räesäs-Veikko on kirjailija ja sen koti on jossae Jokijärven suunnalla niiku Päätalon Kallenki.

Sehän oli joku lihava rehtori Nyyperi 1960-luvulla, joka opetti Keräs-Niiloa ja muita taevalkoskelaisia tavoille. Vahtolan Joukokin on ollut Nyyperin opissa ja siitä tuli rohvessori Oulun yliopistoon. Ja muitahi kuuluisia taevalkoskelaesie se on opettanu, mutta ei se Nyyperi ite taennu olla uskovaene mies.

Jaksa ny tässä aekasi keskiviikko-oamuna kirjottaa tähän kaekkie mieleen tulevie juttuja Taevalkoskelta, mutta olokoon tämän verran ny tällä kerralla. Jos tuli virheitä kirjotukseen niin pyyvän anteeksi.

6

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S_Oturi

      Kun tuli resitentin hommasta puhe niin en minä oikein tiijä, mitä se resitentti tekee. Luulen, että sen tärkein tehtävä on mielistellä Venäjän resitenttiä. Se venäjän resitentti Putini on pieni mies niin kuin Keräs-Niilokin, joten siksikin Niilo sopisi resitentiksi. Sillon kun Vanhas-Matti oli peäministerinä ja Putini Venäjän peäministerinä niin sehän aienaski televisiossa näytti aivan hassulta, että 199-senttinen Vanhanen nuoleskeli 168-senttistä Putinia. Vanhanenhan olisi voinut pyyhkästä Putinin lattiaan niin että siitä oesi jääny vaen märkä läiskä.

      Oes parempi, että suomalaeset valistisi resitentiksi jonkun pienen miehen sillon kun venäläesetkin tekevät niin. Tuo Keräs-Niilo passaisi hyvin.Jos taas venäläeset valitsevat resitentiksi jonkun ison miehen kuten Jeltsinin, Suomessa voitais homma antaa vaikka Heinäluomalle, vaikka se onkin sosiaalitemokraatti ja käynyt vain ammattikoulun niin kyllä se sen homman varmasti osaisi hoitaa ku eihän tarttis muuta ku olla samaa mieltä Venäjän resitentin kanssa ja sanova, ettei me haluta mitään uutta talavisotaa, jossa jokainen suomalainen tappoi 6.7 venäläistä joten kaikki sovat olis tuhoisia venäjän kansalle.

    • lossikkako

      Oot jo sottaa hankkimassa? Rupeahan lähtemään sinne Alasalmen entisen lossin suuntaan..

      • Emminä_mit-

        tää sottaa oo hankkimassa, vaekka se soattas jännittävä homma ollakki. Sillonku minä olin pienempi poejanmulukku ne kaikki jätkät aena vaen puhu sovasta eikä mittää muuta puhheenaehetta ollu paitsi lestaatiolaesesta uskosta kyllä puhuttiin ja kaikkia syntejä anteeksi annettiin niiku oekein onki. Tiijättäkö että siihen aekaan Taevalkoskella pirttiseoroessa aena oli paljo ääneenkiittäjie, kun taevas aokeni ja kirkkaos näky ja monet julukijumalattomat saevat parannuksen armon, mutta siitähän on nyt jo kauvan aekaa eikä semmosia Jumalan ihmeitä ennää tapahu, vaekka kyllä se taevalkoskelaene polliisi Turpeis-Tuomo kirkkaasti evankeliumia saarnovaa ja syntien sovituksen sana on aevan samanlaene nyt ku oli sillon heti sovan jäläkeenni.


    • Selevästi

      nähhään, että tuo on juovuspäessään kirjotettu. Taevalkoskellaki on nyt viinakaoppa, mutten minä usko, että se olisi aoki puoliseihtemältä keskiviikko-oamuna, mutta onhan kirjottaja soattanu ostaa viinapullon jo eilettäin, taikka parikin pulloa, jotka se on naokkaellu pitkin yösytäntä ja sitte oamulla roeskassu nettiin tuon alotuksen. Sitä minä vaen, ettei se terveös pitkää semmosta kestä, ja jos ei selevie iltaan mennessä ku viinakaoppa vielä on aoki nii ei ne myy sille ennää uutta puolloa, jotenka ensi yö pittää olla selevin päen.

      Huomasittako, että otsikkoonkin sillä oli tullu virhe? Siinä lukkoo "kuuluisia" ku pitäs olla "kuuluisie".

    • toloho

      Tässä mittää viinikaopan aokiemista jouva oottelemmaan, eikä tarvii, pontikkaa on nyttii lasissa ja lissää liiterissä.
      Tuli hyvvää aenetta jussinpäeväksi, ja suattaa jiähä vielä usseamman viikon hienosäätelyihinni. Tulukaahan käömään!

    • taevaskoski

      Muutama pölijä taivaskoskessa menny lopullisesti sevon ja löytäneet tai varastaneet läppärin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe