Tiivistetty aihe

Merikannontieltä

214

1306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauankatsellut

      Mun mielestäni Flickin omistaja ansaitsi tuon. Onnea hänelle.

      • pennun_tavannut

        Flickin omistaja ei lue palstaa, mutta välitän kiitokset.:)


      • murf

        Se on käynyt kyllä selväksi ettei lue, mutta kirjoittaa senkin edestä :)


    • paikallaollut
    • Sakemanninomistaja

      Järkyttävän näköisiä molemmat sakemannit =( Ihan pahaa tekee

    • kauan_kiikaroinut

      Seuraaja ilmetty isänsä poika. :D - Valloittava Yksilö kerrassaan.:)

      • ihquuu

        Tää..

        https://www.youtube.com/watch?v=1xyS5Rq9JCc


    • pennun_tavannut

      Kirjoitukseni oli poistunut jostain syystä eli tässä se uudelleen, tapasin koirakon ja olisin vaan kertonut että mielestäni hieno koira hienolla asiansatuntevalla omistajalla.

      • solidaristi

        Tottakai jokainen saa kirjoittaa vapaasti nettiin mielipiteitään sekä kertoa kokemuksistaan - sananvapauden rajoittaminen on rikos.


      • aktivisti2

        Suomi24 on yksityisen yrityksen pitämä palvelu - tällä yrityksellä on täysi oikeus päättää, mitä palvelussa julkaistaan. Viestien poistaminen ei ole sananvapauden rajoittamista eikä missään tapauksessa laitonta, tapahtui se mistä syystä tahansa.


      • lainoppinut_solidaristi
        aktivisti2 kirjoitti:

        Suomi24 on yksityisen yrityksen pitämä palvelu - tällä yrityksellä on täysi oikeus päättää, mitä palvelussa julkaistaan. Viestien poistaminen ei ole sananvapauden rajoittamista eikä missään tapauksessa laitonta, tapahtui se mistä syystä tahansa.

        Mikäli asiallinen viesti poistuu, se toistetaan esim. paikallislehdistössä. Taikka parhaimmassa tapauksessa vaikka Hesarissa, maamme suurimmassa päivälehdessä. Sitten on olemassa myös puskaradio, sekä tietyt sisäpiirit, joihin kuuluu mm. lakimiehiä, toimittajia, jne. Ymmärsitkö? Eli sen, että jos poistatat täältä asiallisia viestejä ilkeilytarkoituksessa, toimit väärin.


      • paitsiettäpäs

        Taitaapa trollata joka viestiänsä poistetuksi väittää, jos suomi24 poistaa viestin, lukee ketjussa viestin kohdalla asiasta. Tässä ketjussa sellaista ei ole. Summa summarum: Trolli joka haluaa huomiota ja herätellä keskustelua siitä kuinka muka viestit poistuu syyttä.


      • kiikaroitsija_2

        Nähtävimmin keskustelua halutaan herättää siitä, miksi asiallisia viestejä ja keiden toimesta poistuu. Sekä siitä, kenellä ja minkä vuoksi on vihamielisiä tunteita olemassa tämän ketjun kirjoitusten suhteen. Taikka koiran omistajan suhteen.


    • puistoilija

      Peruskäskyt hallussa 3 kk iässä? ;) Eipä sinänsä ihmetytä. Kilpailijoitten ryhmään sitten vaan tuossa puolen vuoden päästä - samoin, kuin ekan sakun kanssakin.

    • Dakotas_Flick_aliasRocky

      Pentu 3-4 kk ikäisenä hallitsee käskyt istu, maahan, tuntee nimensä, tietää mitä tarkoittaa "EI". Osaa suhtautua elinympäristöönsä kaupungissa asuessaan luontevasti, on siis sosiaalistettu jo syntymästään asti oikein. 7 viikon ikäinen pentu on oppinut kasvuolosuhteistaan paljon; eli mikäli pennun tulevan elämän kannalta tärkeimpiä seikkoja EI OLE OSATTU opettaa pennulle riittävän ajoissa on odotettavissa käytösongemia.
      Summa summarum; mikäli pentu ennen luovutusikää eli ennen 7-8 vkon ikää kokee jotain sellaista, mitä näin nuoren pennun ei tulisi saada kokea, luovutusikäisen pennun elämä on jo alun perin pilattu. Tässä kulkee kasvattajan vastuu. Varsinkin jalostuksellisiin päämääriin pyrittäessä.

      • 1234567891011

        Okei. Eli. Jos pennun sosiaalistamisessa on tapahtunut ongelmia, pitääkö ottaa yhteyttä kasvattajaan, vai voiko itse tehdä johtopäätöksiä, mm. poliisin puolesta, kuinka toimia lainmukaisesti? Pasilan poliisin kannanottoa kaipaisin.


    • päivitystä

      Tänään käytiin pienimuotoisesti "yleisön läsnäollessa" yksin-odottamaan-jäämisharjoituksia lähipuistossa. BH-koetta varten. Onnistui odotettua paremmin. Pentu luottaa siihen, että omistaja tulee aina takaisin kiltisti odotettassa.

    • jalostussuuntaväärä

      Filmien sakuilla heikot takapäät,joten jalat näyttää voimattomilta .Vähän sama fiilis , kun ite yrittäs kävellä kyykyssä.Ei se komeelta näyttäs -_-

      • mielipiteeni

        Hei

        Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Jos sinulla on huono fiilis, älä please viitsi purkaa sitä viattomiin. Ikävää on myös alkaa arvostelemaan yksilöitä puskista, kun ei edes kasvatteja eikä koirien perimää tunne. Joten, voisitko seuraavan kerran tähänKIN ketjuun kommentoidessasi, perustaa näkemyksesi faktatietoon ja yrittää esittää kommentointisi rakentavassa mielessä. Kiitos.


    • naapurista_päivitystä

      Kuiva sekä kiinteä. Sekä etu- että takapää kulmautunut hyvin. L1.

    • flick_

      Päivitystä tältä päivältä; eilen kävimme terveyskeskuksessa sosiaalistuttamassa johtoporrasta sekä tänään kirjastossa, kumpaankaan paikkaan ei saa viedä koiria. Mutta. Kuinkas sitten kävikään? :) KOSKA oikeinsosiaalistetun sekä koulutetun (positiivisen vahvistamisen keinoin) saksanpaimenkoiran (myös pentukoiran) ainakin minä olen aina saanut pitää mukana asioidessani aivan missä vain. Kommentteja kiitos. En harrasta IPOilua enkä näyttelyitä. Minulle tärkeintä on sosiaalinen, hyväluonteinen, mahdollisimman terverakenteinen saksanpaimenkoira, jonka kanssa voin asua kaupunkiasunnossa siten, etteivät naapurit siitä häiriinny. Tähän mennessä on tullut tuhat plussaa! :D

    • näyttiskäyttis800

      Helsingin Juhlaviikkojen kunniaksi lähdemme harjoittelemaan vesipelastusta muiden koiraystävien kanssa merenrantaan, mikä sijaitsee tuossa aivan vieressä.

    • nätisti_KÄSKY

      Postissa käyttäytyi erittäin hyvin, paremmin kuin 5-vuotias toista rotua edustava koira. Eli osasi istua paikallaan hiljaa asioiden hoitamisen ajan, sai siitä kiitosta.

      • pennun_opettaminen_osa3

        Pentu on sosiaalistettu, eli tulee toimeen kaikkien ihmisten sekä eläinten kanssa. Peruskäskyt ovat hallussa. Eli ensin opetettu siten, että pentu ymmärtää mitä siltä vaaditaan ts. tahtoo noudattaa käskyjä oma-aloitteisesti, vasta sen jälkeen käskyjen noudattamista vaaditaan. Positiivisen vahvistamisen keinoin.

        Kun peruskäskyt ovat varmasti hallussa, opetettuna leikinvarjolla, alkaa pikkuhiljaa hampaiden vaihtumisen kanssa samanaikaisesti tulla eteen lauman arvojärjestyksen miettiminen; pentukoira ymmärtää, miksi siltä vaaditaan tietynlaista käyttäytymistä laumassa. Missään vaiheessa ei käytetä negatiivista vahvistamista, vaan aivan kaikki perustuu palkitsemiseen oikeasta käytöksestä. Kiellot ovat kieltoja, ehdottomasti, kaikki toivottu käytös palkitaan siten, että se jää selkäytimeen koko koiran eliniäksi. EI käsky on yksi tärkeimmistä osattavista käskyistä, siitä ei jousteta yhtään, koskaan. Myös luoksetulo, sekä odottaminen paikalla (pentukoiralla aluksi sekuntejen ajan, aikaa pidennetään pikkuhiljaa minuuteiksi), kunnes käskyllä vapautetaan koira. Kun koira saa käskyn vapaa, se silloin saa valvotuissa olosuhteissa tehdä mitä haluaa, kuitenkaan ei niitä asioita, mitkä ovat opetettu kielletyiksi ja jotka se on näyttänyt jo sisäisteneen varmasti.


      • lähipiiristä_terve

        Nyt siis ollaan vaiheessa, jossa pentukoira on oppinut käskyt istu sekä maahan. Niitä noudatetaan. Myös ympäristöä onn edelleenopetettu, kuinka pentukoiriiin tulisi suhtautua silloin, kun niitä opetetaan.


    • rauha333

      Jatkuu...

    • koulutusoppaani_osa_89

      Sivulle sekä seuraa -käskyt hallussa. :)

    • huhhuhhhh
      • perusteluja_kiitos

        Minkälaisia puutteellisuuksia noissa suvuissa on mielestäsi ilmennyt? Jos kirjoitat tänne syyttävään sävyyn tai kyseenalaistat asioita, olisi järkevää myös perustella heittosi? Eli voisitko suoraan kertoa, miksi linkitit tuon tähän ketjuun?


      • huhhuhhhhhh

        Selkäkuvaus SP1, lonkat C/D ja indeksi aivan älyttömän huono 92. Kaksi pentua edellisistä kuvattu ja molemmat huonoja. Veljellään yhdeksän pentuetta ja sen lonkkaindeksi vajonnut 94:ään. Riittänee varmaan perusteluksi?


    • Omistaja_L1

      Moi

      Kirjoittamisen ajan pentu osaa nätisti olla kirjastossa makaa vieressäni tällä hetkellä, ihmisiä pyörii ympärillä.:) 4,5 kk. Tosin olen tehnyt todella paljon päivittäin töitä tämänkin eteen, kuten mielestäni pitääkin pennunomistajan tehdä jotta koirasta tulisi varmakäytöksinen aikunen saksanpaimenkoira.

    • Rölli__

      Lonkkakuvat näyttivät jo etukäteen hienoilta, samoin etupää selän ohella. Eli L1 pentu. Luonnetestin tulos mutulla huippuluokkaa. Pientä pehmeyttä sekä terävyyttä esiintynee kaikilla saksanpaimenkoirilla 4 kk iässä, mutta oikeanlaisella kasvattamisella se iän mukana tasoittuu. Eli tästä koirasta on tulossa huippukoira. ;)

      • huhhuhhhh

        Seurakoira korkeintaan. Ja lonkkakuvia on aika huono etukäteen katella ;)


      • revituosta

        Kuulehan, tästä näkee heti kättelyssä oikeanlaisen viettirakenteen; eli laumavietti, saalis sekä tarvittava puolustusvietti ovat olemassa. Oikeinhyödynnettyinä tästä tullee vielä huippukoira. Oikeanlaisissa käsissä. Tosin koiran yhteiskuntakelpoiseksi tekeminen on perusperiaatteena, sen jälkeen tulee kaikki muu. Luustonrakenteen näkee mutulla jo etukäteen, jopa lonkat sekä etupään. Luonnetestitulos mennee tuonne noin 196 pisteeseen.


      • huhhuhhhh
        revituosta kirjoitti:

        Kuulehan, tästä näkee heti kättelyssä oikeanlaisen viettirakenteen; eli laumavietti, saalis sekä tarvittava puolustusvietti ovat olemassa. Oikeinhyödynnettyinä tästä tullee vielä huippukoira. Oikeanlaisissa käsissä. Tosin koiran yhteiskuntakelpoiseksi tekeminen on perusperiaatteena, sen jälkeen tulee kaikki muu. Luustonrakenteen näkee mutulla jo etukäteen, jopa lonkat sekä etupään. Luonnetestitulos mennee tuonne noin 196 pisteeseen.

        Niin varmaan. Ilman röntgeniä et lonkkia arvioi. Ja noin nuorella vieläpä turhaa. Juttusi muutenkin täyttä huuhaata...


      • reviite
        revituosta kirjoitti:

        Kuulehan, tästä näkee heti kättelyssä oikeanlaisen viettirakenteen; eli laumavietti, saalis sekä tarvittava puolustusvietti ovat olemassa. Oikeinhyödynnettyinä tästä tullee vielä huippukoira. Oikeanlaisissa käsissä. Tosin koiran yhteiskuntakelpoiseksi tekeminen on perusperiaatteena, sen jälkeen tulee kaikki muu. Luustonrakenteen näkee mutulla jo etukäteen, jopa lonkat sekä etupään. Luonnetestitulos mennee tuonne noin 196 pisteeseen.

        "Kuulehan, tästä näkee heti kättelyssä oikeanlaisen viettirakenteen; eli laumavietti, saalis sekä tarvittava puolustusvietti ovat olemassa"
        - Ja ei muuten varmasti nää. Koira on vielä niin nuori, että kehitys pahasti vaiheessa. Näyttää kyllä vahvasti siltä, että tätä pentua ei ole edes olemassa. Pelkkää sairasta mielikuvitusta koko juttu!!


      • opettele_käyttäytymään

        Varmasti näkee. Ammattilainen näkee.


      • opettele_ite
        opettele_käyttäytymään kirjoitti:

        Varmasti näkee. Ammattilainen näkee.

        Ei nää lopputulosta ammattilainen, eikä kukaan muukaan. Pohjat näkee, mutta siitä on turha mitään lopullisia johtopäätöksiä tehdä. Aika näyttää...


      • faktaa_

        Kyllä ammattilainen näkee sen mihin koirasta on. Myös ammattilainen näkee viettirakenteiston jo pennusta.


      • äläjataka
        faktaa_ kirjoitti:

        Kyllä ammattilainen näkee sen mihin koirasta on. Myös ammattilainen näkee viettirakenteiston jo pennusta.

        Turha sun on jatkaa tuota väitettäsi. Olet väärässä ja vailla kokemusta... Mites aggressiopuoli pentukoirasta? Varsinkin aktiivinen?


      • olehyväjapoistu

        Poistu ketjusta.


      • Poistuvaan
        olehyväjapoistu kirjoitti:

        Poistu ketjusta.

        Onko liikaa, jos oikoo valheitasi? Ole hyvä ja poistu itse.


    • kylätaloilija

      Hei, näin teidät puistossa, hienosti olet edennyt pennun opettamisessa. Kaikki peruskäskyt hallussa plus lisäksi ylimääräistäkin, ja pentu tuntuu nauttivan olostaan, kaikesta mitä sen kanssa teet. ONNITTELUT.

    • söpöistäihq

      Jotenkin söpöä että täällä sama henkilö lesoaa eri nimimerkeillä koska kukaan muu ei oikeen jaksa kiinnostua ketjusta. Pari ihan eri henkilöäkin ketkussa toki on mutta suurin osa jotka lesoaa kuinka mahtava koira ja kuinka mahtavat lonkat ja kuinka hienoa kirjastossa jne on ja puistossa on sama hekilö. Tunnistaa tosi helposti kirjotustyylistä ja nimimerkkien samankaltaisuudesta.

      • poistuketjusta

        Poistuisitko ketjusta. Osaatko poistua?


    • kylässä_käymässä

      Mielestäni saa aivan vapaasti kirjoitella varsinkin, jo on jotain positiivista sanottavaa joko omasta taikka muiden koirista. Sensijaan turhan päänaukomisen voisi lopettaa kokonaan. Jos tämä pentu on osoittautunut sellaiseksi saksanpaimenkoiraksi mikä on rotumääritelmän mukainen ja omistajalla on hommat hallussa, onko se sinulta jotenkin pois jossain mielessä? Mielestäni pentu on todella söpö aikuisten oikeasti.:)

      • saa_toki

        Saahan sitä, se vaan on kovin säälittävää että yksi ja sama henkilö kirjoittelee koirasta, esiintyen eri persoonina, säälittävää ja surullista


      • olehyväjapoistu

        Voisitko poistua tästä ketjusta, kiitos.


      • palstapoliisiksiko.aloit
        olehyväjapoistu kirjoitti:

        Voisitko poistua tästä ketjusta, kiitos.

        Kukas sinä luulet olevasi pyytämään ketään poistumaan suomi24-keskustelupalstalta? Jotain rajaa. Pistä kaikin mokomin pystyyn vaikkapa oma blogi, jota voit sitten hallinnoida mielesi mukaan.

        Jos jonkun soisi ymmärtävän poistua täältä kirjoittelemasta, niin sinun. Koen suunnatonta myötähäpeää lukiessani joka kerta eri nikeillä kirjoittamaasi omakehua, joka haisee pitkälle. Luulisi olevan parempaa tekemistä, sillä ketäänhän eivät juttusi hyvässä mielessä kiinnosta.


    • voisitkopoistua

      Et sitten osaa poistua tästä ketjusta?

      Ketjun aloittajalla on täysi oikeus kirjoittaa koirastaan positiivista asiaa. Joten jos sinulla ei ole muuta sanottavaa, niin ole hyvä ja poistu. Aloita vaikka oma ketju, jossa kirjoitat omasta koirastasi jos on jotain kirjoittamisen arvoista.

      • älänaurata

        Aloittajalla tarkoittanet itseäsi.

        Kysytäänpä mieluummin näin: sinä se et sitten osaa lopettaa täysin sopimattomia palstapoliisiyrityksiäsi? Jokaisella, jota sattuu huvittamaan, on täysi oikeus kirjoitella tänne mitä lystää kunhan ei tule samalla rikkoneeksi palstan sääntöjä. Nimenomaan palstan, ei sinun. Jos sinua riepoo se, että joku on kanssasi eri mieltä tai jopa onnistuu osoittamaan sinun olevan täysin väärässä, niin se on yksin sinun ongelmasi.


    • Flick_

      Aloitus on asiallinen. Samoin koira sekä sen jälkeläiset kasvattajineen sekä omistajineen.

      Tällä hetkellä sen verran tilanteeseen päivitystä, että pentukoira on hyvää vauhtia etenemässä kohti BH-koetta osaavissa käsissä. Eli kohta 5 kk ikäisenä ovat peruskäskyt hallussa. Edetään pentukoiran kehitysvaiheiden mukaisesti, oikeaan tahtiin, joka tarkoittaa sitä, että kuunnellaan koiraa, ei painosteta sitä eikä pyritä tekemään "tuloksia" silloin kun koira on vielä pentu; kyseessä on opettaminen sosiaaliseksi koiraksi yhteiskunnallisesti, ei vielä mikään koulutus, joka tapahtuu varsinaisesti vasta koiran ollessa noin puolentoista vuoden ikäinen, tätä ennen ei tulisi koiranpennulta vaatia muuta kuin peruskäskyjen noudattamista sekä sitä, että se osaa käyttäytyä ihmisten sekä muiden eläinten kanssa kuten pitää.

      • juujuuosa693

        Kuka tässä on väittänytkään, ettei aloituksesi ole asiallinen? Sehän tässä on ihmetyttänyt, miksi vaivaudut tekeytymään useiksi kymmeniksi eri kirjoittajiksi, ja miksi kuvittelet oikeudeksesi yrittää poistaa täältä muita kommentoijia. Siitä on asiallisuus kaukana, eikä tuo sinun omakehu joka kommentissa muutenkaan mitenkään hatunnoston arvoista ole. Lähinnä naurettavaa.


      • naapuri3

        Kirjotan tästä naapurista, missä ko. koira omistajineen asustelee. On mielestäni törkeätä väittää hänen kirjoittavan usealla nimimerkillä tai yleensäkään julkisesti mitään muutakaan ikävää hänestä. Olen tuntenut ihmisen vuosikausia, joten haluan kertoa, etteivät viestisi ole kovinkaan asiallisia häntä kohtaan, ihmettelen myös, miksi ylipäätään olet nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa tähän ketjuun mitään, sillä et koko ihmistä tunne, kuten et koiraakaan. Mieti oikeasti, mitä kirjoittelet. Perusta oma ketju, jos haluat kertoa omasta koirastasi jotain rakentavassa mielessä. Ja jos tähän ketjuun kommentoit, tee se korrektisti.


      • sivullinen_

        ASIAA!


    • Flick_

      Hei kaikille tähän ketjuun osallistuneille. Toivon koiran omistajana, ettei tänne kirjoitettaisi asiattomia viestejä koskien koiraani eli Flickin seuraajaa. Siihen ei ole mitään syytä. Toivottavasti tänne kirjoittelijat ovat halukkaita/kyvykkäitä noudattamaan tahtoani. Eli kirjoitellaan rakentavassa mielessä tähän ketjuun, mikäli jotain sanottavaa on. Kiitos.

      • hejssan

        Kukaan ei mielestäni ole kirjoitellut asiattomasti koirastasi. Kaikkia vaan tuntuu ihmetyttävän kun kirjoittelet monella eri nikillä, mm näyttiskäyttis800, flick_, nätisti_KÄSKY, Omistaja_L1, olet varmaan sinä koska puhutaan että se on sinun koirasi, olet kirjastossa/postissa jne.
        Kun kerran koirastasi kirjoittelet, voisit vaikka käyttää pennun nimeä nimimerkkinä niin olisi selvempää eikä sekaannuksia tulisi. Tai sitten Flick.
        Asiaan liittyen, mikä pennun nimi on :)? Kukaan ei ole tullut maininneeksi puhutaan vain pennusta.


      • höpöhöpötaas

        Nyt horiset taas omiasi, joten jotain rajaa tuohon ylireagointiinkin.

        Kukaan ei täällä ole kirjoittanut ensimmäistäkään asiatonta lausetta koirastasi. SINUA täällä on ihan asiasta kritisoitu. Jos kirjoittelet julkiselle palstalle, niin silloin on kyettävä ottamaan vastaan kritiikkiä yrittämättä vaientaa kaikkia koko ajan. Jos et kykene, niin siirry vaikkapa blogiin, jota voit hallinnoida mielesi mukaisesti.

        Olet ihan itse aiheuttanut sen kritiikin, jota et näemmä kestä, kirjoittelemalla tänne millä sattuu nikeillä ja tekeytyen joksikuksi muuksi. Eilen kirjoitit tällä samalla nikillä "Flick_" kutakuinkin näin: "Koira on asiallinen OMISTAJINEEN". Eli välillä olet muka joku muu ja välillä olet omistaja itse. Päätä siis kuka olet ja pysy päätöksessäsi äläkä yritä sälyttää vastuuta siitä muiden niskaan.


      • kiitos_
        hejssan kirjoitti:

        Kukaan ei mielestäni ole kirjoitellut asiattomasti koirastasi. Kaikkia vaan tuntuu ihmetyttävän kun kirjoittelet monella eri nikillä, mm näyttiskäyttis800, flick_, nätisti_KÄSKY, Omistaja_L1, olet varmaan sinä koska puhutaan että se on sinun koirasi, olet kirjastossa/postissa jne.
        Kun kerran koirastasi kirjoittelet, voisit vaikka käyttää pennun nimeä nimimerkkinä niin olisi selvempää eikä sekaannuksia tulisi. Tai sitten Flick.
        Asiaan liittyen, mikä pennun nimi on :)? Kukaan ei ole tullut maininneeksi puhutaan vain pennusta.

        "välillä olet muka joku muu" ??

        Lopeta. Jos koiran omistaja kirjoittaa jotain koirastaan, ymmärrä se, että hän kirjoittaa koirastaan itse omalla nimimerkillään. Ymmärrä myös se, että joku muukin voi kirjoittaa VAIKKAPA hänen koirastaan, jollain toisella nimimerkillä. Tämän ketjun aloittaja nähtävimmin jatkaa kirjoitteluaan omasta koirastaan, tee sinä myös niin, mikäli omistat saksanpaimenen. Mikäli et omista, siirry sivummalle. Äläkä puutu asioihin, mitkä eivät sinulle kuulu. Et tunne koiraa etkä omistajaa, joten siirry tästä ketjusta pois. Kiitos.


      • äläviitsinaurattaa
        kiitos_ kirjoitti:

        "välillä olet muka joku muu" ??

        Lopeta. Jos koiran omistaja kirjoittaa jotain koirastaan, ymmärrä se, että hän kirjoittaa koirastaan itse omalla nimimerkillään. Ymmärrä myös se, että joku muukin voi kirjoittaa VAIKKAPA hänen koirastaan, jollain toisella nimimerkillä. Tämän ketjun aloittaja nähtävimmin jatkaa kirjoitteluaan omasta koirastaan, tee sinä myös niin, mikäli omistat saksanpaimenen. Mikäli et omista, siirry sivummalle. Äläkä puutu asioihin, mitkä eivät sinulle kuulu. Et tunne koiraa etkä omistajaa, joten siirry tästä ketjusta pois. Kiitos.

        Äläpä taas sönkötä. Mikä pakkomielle sinulla on nostaa koko ajan keskustelua siitä, kuka olet ja mitä olet milloinkin kirjoittanut? Turha pyytää muita lopettamaan kun olet nimenomaan itse se, joka keskustelua pitää hengissä. Lopeta siis ihan itse äläkä muista huolehdi.

        Ei enää yhtään selvempää voisi olla, että sinä täällä koko ajan kirjoittelet, mutta identiteetti vaihtuu koko ajan. Jopa nikit ovat jo itseltäsi menneet sekaisin kun samalla nikillä olet kirjoittanut sekä omistajana että jonain muuna.


      • kateelliselle

        Nauru pidentää ikää tunnetusti. Mutta aivan aikuisten oikeasti, kuinka viitsit herjata jatkuvasti henkilöä, joka on tunnetusti osaava pitkänlinjan saksanpaimenkoirien omistaja ja joka on todella mallikelpoisesti aina hoitanut sekä kouluttanut koiransa. Eli tiivistettynä, miksi teet noin?


      • ystävä__
        kateelliselle kirjoitti:

        Nauru pidentää ikää tunnetusti. Mutta aivan aikuisten oikeasti, kuinka viitsit herjata jatkuvasti henkilöä, joka on tunnetusti osaava pitkänlinjan saksanpaimenkoirien omistaja ja joka on todella mallikelpoisesti aina hoitanut sekä kouluttanut koiransa. Eli tiivistettynä, miksi teet noin?

        Samaa ihmettelen minä.


    • lähipiiristä_terve

      Lopeta kommentointisi tähän ketjuun. Tätä on pyydetty moneen kertaan. Pennun kasvattajan sekä omistajan puolesta kirjoitan, tunnen heidät henkilökohtaisesti kummatkin. Lopeta siis ole hyvä.

      Tältä päivältä päivitystä; pentu omistajineen kävi auttamassa muutamaa vanhusta heidän päivittäisissä toiminnoissaan, joista he muuten eivät olisi selviytyneet.

      • äläuntanäe

        En muuten lopeta. Kuten et sinäkään näemmä suostu lopettamaan sitä, mistä nyt on moneen kertaan huomautettu.


    • päivitystä_

      Tänään vierailimme koirapuistossa, kun siellä oli päivällä rauhallista. Pentu on avoin ja rohkea luonteeltaan, tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Osaa ottaa vanhemmat lajitoverinsa vastaan mielenkiinnolla, pysyttelee vierelläni aina tarvittaessa. Omistajan tärkein tehtävä koirapuistoiltaessa on suojella pentua sopivassa määrin sekä rohkaista sitä sosiaaliseen kanssakäymiseen hyvinkäyttäytyvien lajitovereidensa kanssa. Tämä on kohdallamme onnistunut hyvin. Pennusta tulee vielä hyvä uimari, kuten edeltäjänsäkin oli, pitää merivedestä kahlailusta.:)

    • naapuRusto

      Ehkäpä vepe voisi sitten sopia noin harrastuksenomaisesti. :9 Esim.

    • kennelnimi__

      Päivitystä edelleen; en halua puuttua muiden keskustelujenaloittajien ketjuihin, mutta haluaisin sanoa vielä sellaisen pienen yksityiskohdan, joka ei todennäköisimmin ketään kiinnosta eikä tarvitsekaan kiinnostaa; tänään kävimme alle 5 kk ikäisen pennun kanssa kirjastossa, terveysasemalla sekä pankissa. Pentu on haasteellinen luonteeltaan, mutta kaikki sujui todella hyvin. Ehkäpä geneettinen perimä koirankoulutuksellisesti on edesauttanut asioiden jatkumoa. Kun omistaja on osaava sekä yhteistyökykyinen tunnetusti, asiat, aivan kaikki, hoituvat parhain päin. Toisinaan voi käyttää pakotteita hallitusti.:)

      • ääliömäistä.toimintaa

        No onpas muita huomioivaa toimintaa viedä koiraa yleisiin sisätiloihin, vaikka se on kiellettyä. Kaikki eivät aina kehtaa kieltää, jos joku on tarpeeksi röyhkeä, mutta itse pitäisi osata päätään vaivata.


      • vastaukseni_sinulle
        ääliömäistä.toimintaa kirjoitti:

        No onpas muita huomioivaa toimintaa viedä koiraa yleisiin sisätiloihin, vaikka se on kiellettyä. Kaikki eivät aina kehtaa kieltää, jos joku on tarpeeksi röyhkeä, mutta itse pitäisi osata päätään vaivata.

        Tuohon voisi vastata, että kun niiltä muiltahan on kysytty aina etukäteen, sopiiko ottaa koira mukaan, heille on sopinut. Sekä asiakaskunta, vahtimestari, lääkäri, sairaanhoitaja, pankkivirkailijat, kirjastontäti.:)


    • Flick_

      Tänään käytiin käyttämällä joukkoliikennevälinettä tapaamassa sukulaista, eli bussissa 2 t yhtäjaksoisesti, pentukoira, 4 kk ikäinen osasi olla reagoimatta muihin kanssamatkustajiin, sillä tähän olen sen valmentanut. Pentua aloin valmentaa tämänkaltaisiin tilanteisiin jo heti parin kuukauden ikäisenä. Tämänkaltainen soveltuvuus paimenkoiralta arjen toiminnoissa on osoitus sekä omistajan että koiran välisestä saumattomasta yhteistyökykyisyydestä. Siksi tämä koiranpentu on nyt minulla. Pari jo edesmennyttä, niiden kanssa kokeita läpikäyneenä sekä osittain ja suurimmaksi osaksi menestystä yhteiskunnallisesti niiden kanssa saavuttaneena koiranomistajana voin kertoa, että kannattaa täältäkin keskustelufoorumilta poimia, jos siihen kykenee, ne muutamat yksityiskohdat, joita käytännön elämään palveluskoiran kanssa eläessään tarvitsee.

      • asdfghjklöäertuhf

        Eipä ole kummallista, että sait ensimmäisen sakun kanssa Golden Ring -palkinnon, joka annettiin siksi, että koira-omistaja -suhde toimi täysin moitteettomasti, vaikka koira oli vaikeasti koulutettava. Olitko silloin 23 v ikäinen, jolloin kilpailijoiden ryhmässä toimit niinä harvoina harrastajina Sahaajankadun kentällä Puurusen ohella, jotka viitsivät sinne räntäsateessa mennä? Tosin Puurunen oli siinä vaiheessa vielä harrastuksenomaisesti hieman "vaiheessa", ennen kuin muutti Kuopioon. Olimme silloin jo tehneen ensimmäisen koulutustunnuksemme.


    • 290916

      Päivitystä; pankissakäynti sujui hyvin, samoin raitiovaunuilu, pentu myös jokseenkin osaa kulkea ihmisvilinässä sivulla vasemmalla puolella rennonoloisesti.:) Jokainen päivä tulee kiitosta kanssaihmisiltä.

    • 011020016

      24 kg/50 cm. Tavoitteena 43/65-67. Parivuotisena lihaksiston kehityttyä aikuisen mittoihin n. 3 kg painoa enemmän. Toteutunee. Bh-kokeen pohjat tehty, samoin puruihin. Huomenna 5 kk. Hampaat pääosin vaihtuneet normaalisti. Elinlääkäri on tyytyväinen. Palveluskoirien asianmukainen hoito, kasvatus sekä koulutus kulkee geeneissä. :)

      • Mitköhän

        Eikö siitä pitänyt tulla rotumääritelmän mukainen eikä ylisuuri?


    • xxxyyyzzzx
    • Flick_

      Mihin liittoa oikeasti tarvitaan? Voisiko joku, joka kuuluu liittoon, muttei ole tarvinnut liiton "palveluja" noin 20 vuoden aikana vastata tähän. Rakentavassa sekä yhteistyökykyisessä hengessä kyselen. Eikö saksanpaimenkoiran jalostuksen päämääränä ole rodunomainen, psykofysiikaltaan terve saksanpaimenkoira, jonka kanssa voi harrastaa mitä vain lain sekä palveluskoiraliiton arvojen mukaista toimintaa, josta yleisellä tasolla kaikki hyötyvät positiivisessa mielessä?


      Henkilökohtaisesta en ymmärrä Saksanpaimenkoiraliiton ahdasmielistä asennepolitiikkaa ollenkaan, siksipä harrastelemme omaksi iloksemme kansallisia lajeja, mistä ei välttämättä tarvitse "hakea" tuloksia mistään. Pääasia on, että koirakko voi hyvin sekä edistää yhteiskunnallisesti saksanpaimenkoiran maineen johdattamista positiivisempaan suuntaan.

    • diagnosoitu

      Etpä olisi voinut asiaa kiteyttää/koostaa tarkemmin. Nähtävimmin siksi, koska olet Asperger.

      • diagnosoitu

        Hienosti kehuit taas itseäsi toisella nimimerkillä. Nähtävimmin siksi, koska olet narsisti.


    • en_kerro_kukaolen

      Palataanpa taas asiaan; eli tänään kävimme pennun kanssa elintarvikemyymälässä, noihinhan ei saa viedä koiria. Kaikki sujui todella hyvin, voimme vierailla jatkossakin elintarvikemyymälöissä koiran kanssa. :) En ole narsisti, enkä röyhkeile koskaan kenellekään, vaan hoidan asiat asianmukaisesti, ammattitaidolla, vuosikymmenten kokemuksella. :) Mikäli joku tahtoo seurata ja pyrkimykset ovat samat, sivulle-käsky toimii.:D

    • kysyMys1234
      • turhuuksien_kyselijälle

        Ei ole ollut, olisi mukavaa saada tietää mistä suvusta koira oli? Flick on asuinalueellaan aina ollut tunnettu kiltteydestään sekä rauhallisuudestaan kaikkien ihmisten sekä muiden eläinten kanssa toimiessaan. Omistajalla on osansa koiran käyttäymispiirteistöön; sellainen koira, millainen omistaja.


    • naapuri5_
    • Töölöstä_HEI

      Haluan kertoa, että pentu on nyt perussosiaalistettu; kaikki vanhuksista lapsiin pitävätpennusta, olen tehnyt päivittäin tämän eteen töitä n 6-8 t. Homma hallussa siis, tämä kolmas urossaksanpaimenkoirani, jonka yksin olen hoitanut sekä kouluttanut. Mielestäni saan olla tyytyväinen koirankoulutustaidoistani, mihin noin 100 ihmistä lähipiiristäni yhtyvät. Tämä pentu on ollut ERITTÄIN haasteellinen tapaus, mutta en valita. Lisää haasteita kiitos. Olen 23 vuotiaasta asti toiminu saksanpaimenkoirien kanssa, joten olen itseeni todella tyytyväinen, naapurustonikin on siihen kaikkeen pieneen, esim. maassa sekä istu -käskyt ovat jo päivänselviä ja onnistuvat häiriönalaisenakin, vaikka pentu on vasta 5 kk ikäinen, koko ajan olen käyttänyt pelkästään positiivista vahvistamista pennun opettamisessa käytöstavoille normaalissa elämässä.

    • FLICK_

      Haluan vielä lisätä edelliseen sellaisen pienen yksityiskohdan, etten halua korostaa itseäni mitenkään erityisesti, mutta mielestäni saan kertoa asioista julkisestikin, missä olen hyvä. Aivan jokaisella ihmisellä on huonoja ja hyviä puolia olemassa, aivan kaikilla, ja niistä hyvistä ja huonoista saa kertoa vapaasti. Mielestäni sekä lähipiirini mielestä olen onnistunut n. 30 v aikana koirankoulutuksellisesti todella hyvin, vaikkei niitä "tuloksia" näykään missään tilastoissa; minulle pääasia on mahdollisimman terve saksanpaimankoira, jonka kanssa voi elää normaalia tavanomaista elämää minkälaisissa ympäristöissä tahansa,eli joko maalla taikka kaupungissa. Tähän olen aina pyrkinyt sekä onnistunutkin siinä omasta sekä muidenkin mielestä tosi hyvin. Kasvattajakurssit on käyty vuosia sitten hyväksytysti, mutta katsotaan, kuinka asiat etenevät. Tarkoituksenani ei ole haalia itselleni rahaa, vaan perusperiaatteeni ovat aivan muualla. Kiito tästä pennusta, joka minulla tällä hetkellä, enempää en halua henkilökemioista tässä kertoa. Mutta kaikki on nyt tällä hetkellä hyvin eli OODI ILOLLE!

    • uteliaisuudesta_kysyn

      Pirjo Pirteänkö poika vai tyttö kyseessä? Uskoisin, että ÄO 146:lla valitsit helppohoitoisimman turkinpituuden perusteella, eikö niin? Jos koiran turkki vaikka syksyn räntäsateissa vähän kastuu, ei tarvita muuta kuin vähän pyyhkäistä. Onnea edelleen sulle, olet tehnyt todella hienoa työtä pennun kanssa. Harvassa ovat ne, joiden 5 kk ikäinen pentukoira osaa rentoutuneesti maata omistajansa vieressä asioiden hoitamisen ajan mm. kirjastossa taikka pankissa omasta halustaan ilman pakotteita. Nostan Hattua!

      • ompelijoitisija

        Silinteri vaiko minkä mallinen hattu kyseessä?


    • seitsemänplusviisi

      Hupaisaa..:D

    • 160508102016

      Ilmaisenpa minäkin mielipiteeni avoimesti ja rehellisesti tässäkin ketjussa; kuka voi olla niin tyhmä, että luulee Flickin omistajan kirjoittavan tähän ketjuun useilla eri nimimerkeillä, vieläpä kehuen itseään - taitaa olla todella vaikeaa ymmärtää, mikäli ÄO ei riitä, että kuka vain voi lainailla Flickin nimimerkkiä, sillä se ei ole rekisteröity suomi24-foorumiin. Tässä siis rautalangasta. Voilá. Tosin; osa tähän ketjuun kirjoitetuista viesteistä on täyttä totta. OODI siis ILOLLE!:)

    • Flick_

      Mielestäni on kunnioitusta herättävää sellainen, jos kaksi taikka useampi ihminen ovat kyvykkäitä aikuisten ihmisten lailla tekemään yhteistyötä, jos kyseessä varsinkin on elämää suurempi asia.

    • 211008102016

      Jatkan edellisen kuriirin viestiä sen verran, että ainakin henkilökohtaisesti aion pitää siitä huolen jatkossakin, että saksanpaimenkoiran maine säilyy, nämä turhat provokatiiviset kirjoitukset, vihapuheet, voisi tältä foorumilta poistaa-niiden tarkoituksena ei ole muu, kuin mustamaalata rotua. Siksi. Kiitos edelleen yhteistyökykyisyydestänne sekä solidaarisesta asenteestanne.

    • OODI_ILOLLE

      Kannatan, eli tärkeintä saksanpaimenkoiran kasvatuksessa on selkeä, johdonmukainen määrätietoinen ote koulutuksellisesti, koulutusmetodina positiivinen vahvistaminen AINA TOIVOTUNLAISESTA KÄYTTÄYTYMISESTÄ. Näin saadaan tehtyä saksanpaimenkoiranpennusta sosiaalinen hyvinkäyttäytyvä yksilö, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Negatiivista käyttäytymistä ei vahvisteta, vaan se jätetään kokonaan huomioimatta. Koskaan ei koiraa rangaista ei-toivotusta käyttäytymisestä, vaan johdatetaan koiran, varsinkin pentukoiran huomio niihin asioihin, mitä toivotaan sen tekevän. Näin koulutin Flickin. Töitä toisinaan saa tehdä paljon, mutta työ palkitaan. Noudattakaa ohjeistustan.i Halutessanne. Kiitos. Terv. FLICK_:)

    • mie_200_m_päästä

      ps. olen havainnut pientä terävyyttä sekä pehmeyttä tämän pentueen koirissa, joten ehdottomasti suojeluharrastuksiin ei näiden kanssa tulisi suuntautua, vaan juurikin kansallisiin lajeihin mieluummin; nyt pennut ovat siinä iässä, että varsinkin noiden kahden henkiinjääneen uroksen kanssa pitäisi tehdä töitä päivittäin, kuten ainakin tämä toisen uroksen omistaja todisteellisesti on tehnyt, näin heidät pari tuntia sitten postissa, jossa oli kaksi räksyttävää pikkukoiraa, tämä saksanpaimenkoirakko oli hiljaa, pentu totteli, rentoutui, pikkukoiran omistaja koirineen lähti pois, koska ei saanut koiriaan olemaan hiljaa. murkkuikäisen pentukoiran luonteenpiirteistöä voi muokata oikeanlaiseen suuntaan, mikäli omistaja on kokenut koirankoulutuksellisesti sekä rautaisen hermorakenteen omaava aikuinen ihminen;)

    • Flick_

      Ehdottomasti kaikki rättileikit sekä palloilut pois; vasta sitten, kun pentukoira on opetettu käytöstavoille positiivisen vahvistamisen keinoin, varsinkin kaupungissa asuttaessa ja koira on aikuinen noin kahden vuoden iässä, voidaan miettiä, olisiko koirasta suojeluharrasteeseen - tätä ennen olisi hyvä käydä virallisessa luonnetestissä. :) Murkku- eli mörköikäinen pentukoira voidaan saada joko pilattua taikka siitä voidaan osaavissa käsissä saada tehtyä hyvinkäyttäytyvä normaalin persoonallisuudenrakenteen omaava aikuinen, josta on kaikille iloa sekä hyötyä.

      Lue BH-kokeeseen tarvittavista valmiuksista esim. Palveluskoiraliiton sivustolta.

      Nuoren koiran hermosto on vasta kehittymässä ja siihen voidaan vaikuttaa hyvin monin eri keinoin, jokainen omistajan kanssa käyty tilanne tekee muistijäljen pentukoiran aivoihin, samoin, kuin pentulaatikossa sekä kasvattajan luonakin käyty tilanne. Kaikkein tärkeintä on koiranpennulle, sen kehityksen kannalta, ensimmäiset 6 kk. Myös ne asiat jättävät muistijälkiä alitajuntaan, mitä on koettu alle 8 vkon ikäisenä.

      Tämän kirjoitan aitona Flickin omistajana; Flickhän oli hyvinkäyttäytyvin saksanpaimenkoira asuinalueellamme.

      Siinä lisäohjeistusta.:)

    • Flick_

      Säkäkorkeus 57 cm, 5kk. 10 cm vielä, niin hyvä tulee. :) Aikaa tähän n. 3-4 kk. Paino eläinlääkärien mielestä oikein sopiva kokonaisuutta silmälläpitäen. Säädän mutulla.

    • XYZ800

      Kommentoi kirjoitukseeni. Kiitos.

    • 01513012016

      Sanat loppuivat. Kiitos ohjeistuksestasi.

    • Flick_Töölöstä_Hei

      Vaan eivät loppuneetkaan, vaan; pieni pentu on vielä NOVIISI, ts. OPPIPOIKA, mutta oppia ikä kaikki. :) Tänään eli 13.10.2016 kävimme eräässä sairaalassa sosiaalistumassa. :) Sinne ei yleensä saa viedä koiria, mutta hyvinkäyttäytyviä saksanpaimenkoiranpentuja saa. :) OODI SIIS EDELLEEN ILOLLE! - Musisointi jatkukoon!

      ps. musisoida voi eri tavoin, tapoja siis on useita, esim. kirjoittamalla, säveltämällä musiikkia nuottikirjan oppien mukaisesti taikka sitten sanoittamalla erilaisia biisejä. toki myös lehdistön edustajille sähköpostiviestitse.

    • Rocky_

      Toisin sanoen koko taloyhtiömme on hiljentynyt, sillä otin koiranpennun kanssa asiat haltuuni siten, ettei siinä mielessä minulle enää "käydä".

      Tosi hauskaa sinänsä, että olen onnistunut kouluttamaan koko taloyhtiön pennun kanssa siten, että nyt jo kaikki alkavat ymmärtää, missä menee leikin ja todellisuuden raja: sen määrittelede koiran omistaja. Mikäli taloyhtiön isännöinti ei ole kykenevä vastaamaan normaaleista velvollisuuksistaan, voidaan asioita alkaa hoitaa muutakin kautta.

    • Flick_

      Pientä päivitystä tälle päivälle; pentu on nyt hieman yli viiden kuukauden ikäinen, ja vielä pientä eroahdistusoireistoa ilmenee, on osannut jo muutaman kerran olla yksin kotona tuhoamatta paikkoja, vähän aikaa. Kiitosta tullut eläinlääkäreiltä pennunopetuksen suhteen, varsinainen koulutushan alkaa vasta joitain kuukausia myöhemmin. Etenemme milli millimetriltä päivittäin. Eroahdistusoireisto juontaa juurensa mm. liian aikaisesta emästävieroittamisesta, liian ison pentueen pennuille ei riitä "äidinmaitoa" riittävästi suhteessa pentujen lukumäärään, mikä ei liity luovutusikään sinänsä, joka tapahtuu 7-8 vkon ikäisenä koiranpennuilla.
      Edellisestä johtäisi suuren pentueen pennuilla voi "mörköiässä" ilmetä pientä terävyyttä, mihin pitäisi osata koiran omistajan suhteutua lempeydellä, erittäin johdonmukainen ote kuitenkin on todella tärkeätä koko ajan sekä määrätietoisuus kaikessa, mitä tehdään; ne käskyt, jotka ovat jo opeteltu ja varmistettu, että pentu on ne sisäistänyt, pätevät AINA, niistä ei jousteta YHTÄÄN.

    • Flick_

      Eroahdistusoireiston kanssa edetään yksi askel eteenpäin ja toinen taaksepäin, edelleen tulee eläinlääkäreiltä kiitosta. Sekä ympäristöltä myös. Tänään harjoittelimme häiriönalaisena puistossa maahan, istu sekä sivulle -käskyjä - toimivat, pentu on sisäistänyt käskyt sekä osaa suunnata terävyytensä omistajaansa, joka on käskynantaja, koiran ohjaaja. Myös viivästettyinä käskyt toimivat jo eli pentu osaa olla paikallaan maahan-käskyllä 2 minuutin ajan kiinnittämättä huomiota ympäristöönsä häiriönalaisessa ympäristössä, on viiden kuukauden ikäinen.

      Ronyn kanssa olimme kilpailijoiden ryhmässä koiran ollessa 8 kk ikäinen. Nyt tämän pennun kanssa eteneminen on sujunut samaan tahtiin, tosin jarruttelen sen vuoksi hieman, että pentu saisi kasvaa rauhassa aikuiseksi eli leikinvarjolla mennään koko ajan, pentukoiran tulisi saada viettää lapsuutensa rauhassa, leikkiä, riemuita elämästään, siksi pidetään taukoa peruskäskyjen opiskelun jälkeen kaiken mukavan yhdessäolon merkeissä. Silti näistä jo opituista asioista pidetään päivittäin kiinni. :)

    • 20102016

      Terveiset kirjaston aulasta. Pentu makaa rauhallisesti vieressäni tätä kirjoittaessani, ihmiset pitävät.:) Ihmisiä pyörii ympärillä, mutta koska pentu on oikeinsosiaalistettu heti alusta eli luovutusiästä alkaen, voimme myös käydä edelleen erilaisissa paikoissa, joihin koirien vieminen on kielletty.:)

    • Flick_

      Nyt on Aika rauhan. Terveiset kirjastosta edelleen. Kaikki hyvin.

    • Flick_

      Noniin. Eli nyt kun käytiin Rajasaaressa äsken, pennun kanssa kaikki sujui erittäin hyvin. Vaikka pentu on erittäin haasteellinen luonteeltaan, ammattitaitoisissa käsissä siitä saa tehtyä Kultakimpaleen, joka kiiltää kauas. Väärissä käsissä saksanpaimenkoira, väärin opetettuna/koulutettuna voi saada paljonkin pahaa aikaan, päinvastoin kuin silloin, kun saksanpaimenkoira myydään vastuunsa tuntevalle koiranlukutaitoiselle henkilölle.

      Summa summarum; saksanpaimenkoira on MYÖS koirapuistokoira. Toisin, kuin eräs "aktiivi" kotisivustollaan muinoin väitti, kotisivustosta on olemassa Nebulan palvelimella kopiot. :)

    • Flick_

      Heipä hei SensenMAN

      Yritimme äsken keskustella puhelimessa useaan otteeseen, muttei siitä tullut mitään. Olisin vain kysynyt, kuinka pentueen toinen uros voi ja oletko ohjeistanut häntä tässä pentueessa esiintulleiden pienten terävyyksien suhteen. Minulla homma hallussa, kuten aina on ollut. Tunnetusti asuinalueellammekin.:) Mutta Aikuisten Oikeasti, miksi et voi antaa Aulin, Dakotaksen Kaitsun taikka edes aviopuolisosi puhelinnumeroa, olisin vain tahtonut keskustella oman koirani sekä tämän pennun asioista, eli aivan täysin normaaleista arkeen kuuluvista asioista, mitä tämän pentueen pennunomistajat ovat kohdanneet. Toivoisin yhteistyökykyisyyttä.

      ONNISTUUKO? :)

    • Kylätaloilija10

      Äänititkö puhelun? Mielestäni on nyt jotain vialla. Ei koiran omistajassa, vaan MINUN mielestäni kasvattaja voisi ryhdistäytyä. Onhan sellainen kohtuu kummallista, että jos yritetään nätisti vaikka puhua puhelimessa, niin toinen suoraan huutaa puhelimeen eikä pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön keskustelullisellisesti. Stten jos vielä on toivottu, että puhelimitse voisi keskustella, niin sekään ei onnistu. Huoh vaan sanon minä. Sääli, että vielä laittomia uhkauksia lähetetään perään. Ohhohh! HALOO!!!

      • viiraakopäässä

        " Sääli, että vielä laittomia uhkauksia lähetetään perään. Ohhohh! HALOO!!!"
        - Että ihan itse vielä vastasit omaan kirjoitukseesi... melko skitsoa touhua harrastat


    • hfioew

      Kenenkäs vaimo sinä olet? Sen samanko, joka on sinua pettänyt? Vaiko jonkun toisen? Kenen päässä viiraa?

      • viiraakopäässä

        Ja eikun paranee. Oisko aika ottaa taas lääkkeet, vai peräti osastolle asti. Vaikka en ko. kasvattajasta tykkää, niin en ihmettele yhtään vaikka ei kanssasi halua olla tekemisissä.


      • Uhhuhhh
        viiraakopäässä kirjoitti:

        Ja eikun paranee. Oisko aika ottaa taas lääkkeet, vai peräti osastolle asti. Vaikka en ko. kasvattajasta tykkää, niin en ihmettele yhtään vaikka ei kanssasi halua olla tekemisissä.

        Mikä paranee? Toivomus olisi, että puhuisit omalla oikealla nimelläsi niistä asioista, joiden tunnet olevan väärin tämän ketjun aloittajan taikka kasvattajan suhteen? Eli voisitko asiallisesti kertoa, missä mättää?

        Mättääkö Suomen lain mukaan

        1) Kasvattajan toiminnoissa jokin
        2) Koiran omistajan toiminnoissa jokin
        3) Saksanpaimenkoiraliiton toiminnoissa jokin
        4) Kennelliiton toiminnoissa jokin

        Eli koska; koosteenomaisesti ollaan räikeästi rikottu monesti lakia, eikä asiaan ole EHKÄ vieläkään tulossa parannusta, mikä olisi ehdotuksesi, että hommat saataisiin vihdoin "handuun"?

        Asiallisia kommentointeja kiitos, taikka sitten ei kommentointeja ollenkaan.

        Kohtuu hupaisaa, että ihmiset vuosikymmeniä tarkoituksellisesti tahtovat riidellä keskenään, mikähän mahtaa olla ÄOn taso?


    • Kylätaloilija12

      Mielestäni asiat voitaisiin sovitella siten, että Kim pyytäisi anteeksi. Asiaa ei sen jälkeen tarvitsisi enempää puida missään, mutta jos asia halutaan viedä eteenpäin, niin se voidaan sitten todellakin viedä eteenpäin ERITTÄINKIN pitkälle. Sitähän varmastikin KASVATTAJAT TAHTOVAT eli riidellä pennunostajien kanssa lapsellisesti siitä oletko sinä vai minä parempi ihminen, eli siitä vaan, jos elämänsisältö sellaisesta koostuu eli riitelemisestä, huutamisesta toiselle puhelimeen, uhkailusta, suorasta herjaamisesta . - Henkilökohtaisesti en kannata. Tätä on tullut seurattua saksanpaimenkoiraväen toimintoja seurattua vuosikymmeniä; miksi he tällaista tahtovat/kannattavat/mihin sillä pyrkivät?
      Summa summarum; ne, jotka kokevat tehneensä väärin ja toimineensa epäoikeudenmukaisesti taikka lainvastaisesti, korjatkoon pikimmiten erheensä/virheellisen käytöksensä seurauksineen.

    • näyttiskäyttis

      Eriasia on, osaako pyytää. Riittääkö itsetunto lähteä herjaamaan kanssaihmisiä tosta vain jos toinen nätisti ja todistetusti yrittää tehdä yhteistyötä? Jos, niin voisi selvitellä asioita jonkin verran vielä, mikä tämänlaiseen käytökseen on johtanut, kun tätä mieltä ovat monet, että kasvattaja voisi hoitaa asiat solidaarisemmalla tavalla. Miksi siis hyökätä ostajan kimppuun, joka on maksanut pennusta 1200 e ja hoitanut sen parhaalla mahdollisella tavalla, kun asioista on yritetty rauhanomaisesti keskustella ensin tämän ostajan toimesta. Miksi?

      Mielestäni todella törkeää käytöstä. Mutta jos anteeksipyyntö tulee, jää asia siihen. Muttei sitä varmastikaan tule. Joten, mikä olisi seuraava asiainratkaisuvaihtoehto? Siis koko ajan yritetään mennä nätisti eteenpäin, siten, ettei korkeamman tahon tarvitsisi puuttua asioihin.

    • Kerppu5

      Voi hyvä luoja, mitä huomionhakuista narsistisekoilua. Nikit senkun vaihtuu ja jutut käyvät päivä päivältä lennokkaammaksi. Sääliksi käy, jos ollaan olevinaan niin tärkeitä, että tungetaan julkisiin sisätiloihin koiran kanssa ja ollaan niin olevinaan, että. Pieni nöyryys kaunistaa, mutta narsismi on äärettömän rumaa.

      • Naapuri15

        Saat kirjoittaa mitä vain, mutta kannattaisi osata erottaa faktat fiktiosta; eli jos täällä herjaat koiran omistajaa, tee kiitos se omalla oikealla nimelläsi, älä nimimerkin takaa, kun et faktoja tunne. Eli ymmärrätkö, että jonkun koiran omistajan kaverit voivat myös kirjoitella tänne, mikäli ovat koiran ystäviä, vaikkapa aivan samantyylisestikin, eli tässä menee se raja sen psykoottisuuden ja realiteettien välillä, uskotaan siihen kaikkeen roskaan, mitä oma pää tuottaa, minkä jälkeen lähdetään herjaamaan julkisesti jotain nimimerkkiä. Nyt järki käteen. Joo, ja tämän koiran omistaja ei oikeasti, aikuisten, ole mikään narsisti, päinvastoin aivan ihana omanlaisensa mukava ihminen. Vieläpä älykäs sekä viisaskin. Kirjoittelen tästä naapurista, koira omistajineen taitaa tällä hetkellä olla käymässä mökillään. :)


      • naurunalainenolet
        Naapuri15 kirjoitti:

        Saat kirjoittaa mitä vain, mutta kannattaisi osata erottaa faktat fiktiosta; eli jos täällä herjaat koiran omistajaa, tee kiitos se omalla oikealla nimelläsi, älä nimimerkin takaa, kun et faktoja tunne. Eli ymmärrätkö, että jonkun koiran omistajan kaverit voivat myös kirjoitella tänne, mikäli ovat koiran ystäviä, vaikkapa aivan samantyylisestikin, eli tässä menee se raja sen psykoottisuuden ja realiteettien välillä, uskotaan siihen kaikkeen roskaan, mitä oma pää tuottaa, minkä jälkeen lähdetään herjaamaan julkisesti jotain nimimerkkiä. Nyt järki käteen. Joo, ja tämän koiran omistaja ei oikeasti, aikuisten, ole mikään narsisti, päinvastoin aivan ihana omanlaisensa mukava ihminen. Vieläpä älykäs sekä viisaskin. Kirjoittelen tästä naapurista, koira omistajineen taitaa tällä hetkellä olla käymässä mökillään. :)

        Olet sekaisin. Mitäpä, jos ihan itse kirjoittelisit aina omalla nimellä ja NIMIMERKILLÄ etkä tekeytyisi milloin miksikin naaruriksi tai kaveriksi. Pimeetä puuhaa.


    • NaapuRusto

      Tänään eli 31.10.2016 koiranpennun kanssa iltapäivästä tuli koettua muutama hauskanlainen tapahtuma aivan lähipiirissämme. Vieläkin aivan naurattaa. Pentukoiralla oli hauskaa leikkiessään kavereidensa kanssa syksyn lehtien keskellä sukellellen niihin. Myös merivedessä kahlailu kiinnosti erityisen paljon.

    • 0211161644

      Tässä yhdistelmässä on ilmennyt pientä terävyyttä, jonka vain ammattitaitoinen koiranohjaaja pitkäaikaisella kokemuksella voi saada ohjailtua oikeisiin suuntiin eli nimenomaisesti ei sovellu suojeluharrasteeseen, vaan kaikkeen muuhun, kuten kansallisiin lajeihin. Mulla oli joskus 80-luvulla 2 sakua, jotka muistuttivat hieman tätä tämän ketjun aloittajan koiraa. :) Luonnetestitulos tullee olemaan noin 147. Edellisellä oli 198 ja sitä edellisellä 98, joka oli Bacteroides-suvusta. Edelleenkään en ole tämän kyseisen koiran omistaja, vaan myös saksanpaimenkoirien kanssa vuosikausia toiminut tämän aloittajan ystävä. :)

      • Gfkktghiy

        Pitkäaikaisella kokemuksella luulisi tietävän, että terävyys ei ole este suojeluharrastukselle eikä niin hankala itsessään. Tässäkin tapauksessa suurin ongelma on epävarmuus yhdistettynä terävyyteen.


    • Flick_

      Ketjun aloittajana haluan tuoda näkökulmani esiin tästä terävyysaiheesta, eli terävyys juurikin yhdistettynä epävarmuuteen on huono yhdistelmä suojeluharrastamista silmälläpitäen, siksen ohjaile koiranpentua suojelullisiin harrasteisiin ainakaan vielä tässä iässä, sillä tiedän, mitä voisi käydä ja mitä ei käy kun toimin oikein. Tämä pentu on avoin luonteeltaan, mutta pitkäaikaisella kokemuksella saksanpaimenkoirista ja koirista ylipäätään yhdistettynä se koiranlukutaitoisuuteen, geneettiseen perimään koirankoulutustaidollisesti sekä kaikkeen mahdolliseen teoriatietoon, en tätä koiraa ohjaisi suojeluharrastuksen pariin. Enkä muitakaan pentueen koiria. Nämä tulevat olemaan onnellisia rakastavissa kodeissa osaavissa käsissä, toivottavasti ovat saaneet oikeanlaiset kodit kaikki. Metsäjälkeä, tottelevaisuuskoulutusta, esine-etsintää, hakua, vepeä, vapaata juoksentelua metsissä, tiivistä yhteistyötä kaiken mukavan merkeissä päivittäin niin hyvä tulee.:) Minun pentuni olen sosiaalistanut heti 7 vkon iästä alkaen, toimii. Osaamattomissa käsissä olisi voinut käydän toisin, mutta kiitosta on tullut tähän mennessä ympäristöltä.

      Summa summarum; teräväpiirteistä koiraa tulee tukea luonteenkehityksen kannalta persoonallisuuden rakentamisessa siten, ettei siitä tulisi epvarmaa aikuista koiraa. :)

      • sakuilija_myös

        Kuten käytännössä miten? Entäpä jos olet 8 t päivässä normaalisti työssä ja pentu tuhoaa sillä välin paikat kotona eroahdistusoireistosta johtuen? Häkkiä enkä mitään feromonihaihduttimia itse en hankkisi.

        Kiitos jo etukäteen vastauksesta.


      • Kukaonkuka

        Eikö tämän ketjun aloittaja pitänyt olla joku tuttu "merikannontieltä" eikä Flick? Omistajan ei edes pitänyt seurata tätä palstaa? Mikä vedätys tämä nyt on? Onko noissa muissa kommenteissa itsekseen kirjoitteluissa eri nimimerkkien takaa perää?


    • kolmaspäivämarraskuuta

      Et olisi asiaa voinut paremmin kiteyttää. Kaikkea hyvää teille jatkoonkin. Itsekin olen Asperger.

    • voivoiteitä

      Helevetin kömpelö ja hidas elukka. Tuoko oikeesti paras sakemanni maailmassa? Ei voi kuin sääliä sakemannipiirejä. Ettekö edes huomaa, että koira on suojeluun kelpaamaton eli täysin paska.

    • ammattilainen_

      Terävyysaiheesta enemmän tuonnempana. - Liiallinen terävyys geneettisesti yhdistettynä alle luovutusikäisenä koettuina huonoihin kokemuksiin eli ympäristötekijöihin, voi saada koiran käyttäytymään arvaamattomasti aikuisena koirana; ts. mikäli koiranpentu on jo heti luovutushetkestä lähtien epävarma itsestään ja olemassaolostaan, mikä usein suurkenneleiden kasvateille on ominaista, voi johtaa osaamattomissa käsissä vakaviinkin käyttäytymisongelmiin. Toki tällaista voi tapahtua myös pienemmissä saksanpaimenia "kasvattavissa" kenneleissä.

      ---

      Mitä toisille kasvateille kuuluu, kuinka on edistytty?

      • abcdefghijklmn_

        Ei kiinnosta.


    • eräs_vaan

      Ikä 6 kk
      Paino 30 kg
      Säkäkorkeus 64 cm

      Onko tullut ongelmia, vai ollaanko edetty toivottuun suuntaan? Eli kysyn sekä luonteenpiirteistöä että fysiikka koskien tätä. Toivoisin asiallisia ja perusteltuja vastauksia tai kommentointeja.

      • sivustaseuraillut

        Ovat edenneet toivottuun suuntaan sekä koulutuksen että pennun fyysisen kehityksen suhteen. Ammatilaisen eli pätevän eläinlääkärin mielipide.


    • sorry_vaan_sivullinen

      Ei niitä tulee, sillä pääasiallisin tarkoitus on narsistinen, eli pennutetaan koiria kokeilumielessä, yhdistellään eri sukuja, minkä jälkeen myydään niitä vaikka minne, osa pennuista palautuu sen vuoksi koska ne on myyty osaamaattomille henkilöille, sen vuoksi myydään sivustolla nuoria koiria koko ajan, eli niitä, jotka ovat palautettu taikka joita ei kukaan ole ostanut.

    • kommentoi_asiallisesti

      Edelleen kysytään mitä haetaan ja mihin pyritään?

      Tämän keskustelunketjun aloittajan pyyntö. Asiallinen sellainen.

    • naapuRUSTOsta_terve

      Liikkuvuus, ketteryys sekä motoriikka täällä kunnossa. :) Näyttis on. :D

    • samalta_seudulta

      Koirapuistoilu sujui tänäänkin hyvin, eli kun kävelemme esim. Rajasaaressa, siellä kaikki koiranomistajat kunnioittavat toisiaan sekä osaavat olla vastuussa omista koiristaan. Yleensä. Pieni terrieri tosin yritti parivuotiaan sakun kanssa "käydä" vähän, mutta koska omistajan velvollisuuksiin kuuluu pitää huolta omasta koirastaan, nämä uhoilijat lähtivät sieltä pois, koska suojelin omaa pentuani onnistuen siinä Erittäin Hyvin. Jatkossakin lähtevät, mikäli omistajalla ei ole hallussa koiranhallitsemistaidot. Tieto näistä omistajista, joilla ei ole koiranhoito hanskassa, meni poliisiin. Rekisterinumerot myös autoista. Siitä revi.

    • sakuilijamyös

      Haluaisin tiedustella, onko tämä aloittajan linkittämän videon koira näyttölinjainen, näyttölinjaisesta suvusta? Mielestäni on sekalinjaisesta suvusta kyse tarkemmin asiaa tutkailtuani. Tästä yhdistelmästä koirilla on esiintynyt juuri tuota terävyyttä, ovat lisäksi erittäin aktiivisia, suojelunhaluisia. Eli ei välttämättä osaamattomien käsiin soveltuvia.

      • vastannet_halutessasi

        Osaaviin käsiinkö siis kaikki pennut myyty? Onko esittää faktaa? Ei olle.


      • päivitystä_
        vastannet_halutessasi kirjoitti:

        Osaaviin käsiinkö siis kaikki pennut myyty? Onko esittää faktaa? Ei olle.

        Faktatieto löytyy lähiympäristöstä sekä asiansa osaavilta eläinlääkäreiltä. Tästä yhdistelmästä teetetyt pennut ovat erittäin haasteellisia, mikä tiedettiin jo etukäteen. Siksi pidän erittäin tärkeänä seurata pentujen kehittymistä samoin kuin ohjaajienkin/pennunostajien taitoja kouluttaa pentukoirasta varmaitsetuntoinen, aikuinen yksilö. Kasvattaja tietänee vastuunsa, samoin, kuin jokainen kasvattajalta koiran ostanut henkilö. Viimekädessä vastuu on kuitenkin solidaarinen.


    • 69375630

      Kysy kennelin omistajalta. Tokihan kasvattajat yleensä myyvät pentunsa osaaviin käsiin. Toki olishan se paskamaista myydä koiria henkilöille joilla ei oo minkäänlaista osaamista vaativan palveluskoirarotuisen koiran hoidon taikka koulutuksen suhteen.

    • 123abcde

      Mutta siltikin myy yhä? Rahasta.

    • Rocky_

      Hei. Katsastin tätä ketjua ja huomasin, kuinka ihanteellisesti tämä Rockyn omistaja kirjoittelee pentukoirastaan; hänellä kokemusta sekä näkemystä saksanpaimenien persoonallisuuksista. Olettaisin olevan vahva pitkäaikainen kokemus.

      • Rocky_III

        Oikeassa olet tämän Rockyn suhteen/kanssa. Hieman tuo toinenkin Rocky mukailee aihetta. Ehkäpä nämä kaksi Rockya kummatkin omalla tavallaan tuovat ilmi juurin sen alkukantaisimman saksanpaimenkoiran perusluonnetta/olemusta, vaikka koirat yksilöinä poikkeaisivatkin fysiikaltaan toisistaan suurestikin. Yhdistävänä tekijänä näiden kahden kirjoittajan kommentoinneissa näen sellaisen pienen "yksityiskohdan"; kummatkin ovat todella rotuun perehtyneitä, pitkäaikaisen kokemuksen voi nähdä jokaisesta viestistä. Eli onnittelut sekä Rockylle että Flickille Rocky II kanssa.:)


      • Flick_40v_koiria

        Hei

        Asumme kaupunkiasunnossa koiran kanssa ja kaikki sujuu todella hyvin, koira ei hauku asunnossa päivisin, ei hyökkäile ihmisten päälle. Kirjoituksieni jako-osa luettavissa koirakoulutusoppaastani, jota voi päivitellä vaikkapa Töölön kirjaston ala-aulassa. Ensimmäinen kirjani tulee kohta julkisesti esille. On kolmas urossaksanpaimenkoirani, jonka olen kouluttanut yksin. :) Viestiä saa kritisoida Asiallisesti, kuten muitakin viestejäni.


    • faktat_kehiin_

      Onhan tuo sinänsä outoa, jos saksanpaimenkoira ei joidenkin suojelufanaatikkojen mukaan ole kuulemma koirapuistokoira (sensuroitu), vaikka saksanpaimenkoira sitä nimenomaan on. Eli voiko joku "biologi" väittää edelleen, ettei saksanpaimenkoira ole soveltuva koirapuistoiluun? Omalla oikealla nimellä vastauksia kiitos, Helsingin Yliopiston laitokselta.

    • kolmas_yksiö_meneillään

      Meillä tänäänkin koirapuistoilu sujui todella nätisti, koira tulee kaikkien kanssa todella hyvin toimeen. Mulla on tämä kolmas saku, jonka kanssa olemme yli 30 v käyneet puistoilemassa. Kaikki koirani olen yksin hoitanut yksiöissä kaupunkiasunnossa. YKSIN. AO.

      • 30vsaku

        On siinä sulla vanha koira. 30v on jo varmasti ennätys.


    • järkikäteen

      4x7 2=30

      Ymmärsitkö?

      • sarkasmionvaikeeta

        "Mulla on tämä kolmas saku, jonka kanssa olemme yli 30 v käyneet puistoilemassa"
        Eikös tässä selvästi sanota, et saku jonka kanssa 30v puistoiltu ;)


      • kerronmyöhemminlisää
        sarkasmionvaikeeta kirjoitti:

        "Mulla on tämä kolmas saku, jonka kanssa olemme yli 30 v käyneet puistoilemassa"
        Eikös tässä selvästi sanota, et saku jonka kanssa 30v puistoiltu ;)

        Juurihan tuota tarkoitinkin. Kiitos selvennyksestäsi.


    • Flick_Rocky

      Päivitystä, jonka jo lisäsin kotisivustolleni ja otin tästä printinkin, jonka lähetän kasvattajalle.

      Olen saanut tämän erittäin vilkkaan ja uteliaan koiranpennun käsiini siten, että toimin ERITTÄIN johdonmukaisesti sekä ERITTÄIN määrätietoisesti koko ajan. Kolmas saku-uros minulla. Kaikki olen hoitanut yksin ja kouluttanut myös.
      Tämä pentu on erittäin haastava koulutuksellisesti, minkä on myös eläinlääkäri, pätevä sellainen, myöntänyt.
      7-viikon iästä asti olen tämän pentukoiran kanssa tehnyt noin 5 tuntia päivässä töitä. Koira on viisas, mutta todella itsepäinen/omaehtoinen luonteeltaan. Siksi olen noudattanut tasan tarkalleen niitä rajoja, mitä pennun ja nuoren saksanpaimenkoiran kanssa tulisi noudattaa eli vetänyt selkeät rajat sille mikä on kiellettyä ja mikä sallittua. Näin toimittuani olemme nyt siinä vaiheessa koulutusta, että koira noudattaa käskyjä istu, maahan, sivulle, tänne, seuraa -käskyjä jo vapaanakin ollessaan osittain häiriönalaisena kaupunkiympäristössä. Koira on 7 kk ikäinen, ensimmäisen saksanpaimenkoirani kanssa olimme kilpailijoiden ryhmässä koiran ollessa 8 kk, Sahaajankadunkentällä ja saimme tottelevaisuudesta ykkösluokan palkinnon saksanpaimenkoirien erikoiskokeesta rotujärjestöltä, joka on kirjahyllyssäni. Tästä tosin on yli 20 v aikaa. :)

    • miesiehän

      Hupaisaa. Sulla on nyt siis kuukausi aikaa mennä taidonnäytekokeeseen sinne kentälle. Siellä on useiden eri kennelien kasvatteja edelleen treenailemassa, joten mene sinne vain rohkeasti, sit katsotaan mihin susta ja koirastasi oikeasti on. :)

      • Flick_

        Aika aikaa kutakin. Yleisesti ottaen itse koulutan saksanpaimenkoirani yleensä yksin ts. ilman ryhmiä. On osaamista kertynyt vuosien mittaan ja tämä geneettinen perimä koirankoulutuksessa edesauttaa koiranlukutaitoisuuden hyödyntämistä käytäntöön.
        Sitten; saako jokainen koiranomistaja mielestäsi harrastaa koiransa kanssa mitä vain, esim. kansallisia lajeja, vaikkapa vain harrastusmielessä, siten, ettei osallistu mihinkään virallisiin taikka epävirallisiin näyttelyihin/kokeisiin? Onko se joltain pois, jos ei osallistu, mutta muuten hoitaa koiransa mallikelpoisesti koko koiran eliniän ajan?

        Mielestäni olisi hyvin tärkeätä kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että kasvattajat tekisivät koirien omistajien kanssa yhteistyötä siten, että pidettäisiin huolta siitä, että koira on myyty osaavalle omistajalle ja että koiraa aktivoidaan päivittäin sen persoonallisuuden vaatimalla tavalla,koira peruskoulutetaan oikein, sen koko elämän ajan sen henkilön toimesta, jolle koira on myyty eli ajatellaan koiran sekä ympäristön parasta.

        terv. Rocky


    • aaabbbcccddd

      Älähän viitsi, tämän kirjoitan hieman herjamaisena kommenttina edellisiin herjoihin siis vastineena ikään kuin. :) Jos ja kun minulla on ollut kolme saksanpaimenkoiraurosta, jotka yksin olen kouluttanut yhteiskuntakelpoisiksi, en haluaisi tänne kommentteja, jotka sotivat koulutuksellista arvomaailmaani vastaan.

      Rakentavat kommentit hyväksyn.

    • Flick_Rocky

      Päivitän tietoja urospennustani

      Ikä: 7,5 kk
      Paino: n. 36 kg
      Säkäkorkeus: n. 67 cm
      Luonne: tulee hyvin toimeen sekä lajitoveriensa että kaikkien ihmisten kanssa.
      Koulutuksellinen tausta: Osaa käskyt istu, maahan, odota, sivulla, seuraa, osittain jo häiriönalaisenakin kaupunkiympäristössä. Ei hypi ja ei vedä remmissä käskytkin jo voitonpuolella; olen käyttänyt koulutuksessa kolmea eri metodia sovellettuina. Kaikki on perustunut positiiviseen vahvistamiseen.

    • jakkihärkäamerikka

      Hyvä hyvä, hieno koira

    • Rocky_Flick

      Hei kaikille

      Kiitos kaikesta kannustuksestenne. Yleensä saan herjausta, mikä on ikävää. Eli korjaisin vielä tuota paino-pituusindeksiä, uros painaa tällä hetkellä noin 33 kg ja on 67 cm korkea, 7,5 kk ikäisenä. Mielestäni aivan ok. Eläinlääkärit, pätevät ovat antaneet kiitosta. Koira saa viikoittain joka toinen päivä remmilenkkejä ja samassa suhteessa vapaanaleikkimistä toisten lajitoverien kanssa. Tämä kolmas saksanpaimenkoiraurokseni, asumme yksiössä, kuten kaikkien koirieni kanssa olemme asuneet, koskaan kukaan ei ole tullut valittamaan.

    • 18122016

      Tuossa vielä

      https://www.youtube.com/watch?v=NAflO4T6ph8

      Videon koiranohjaaja muistuttaa hyvin paljon Flickin omistajaa, jonka isoäiti koulutti palveluskoiransa verovapaiksi 50-luvulla. Venäjältä suku. Rockyn isoäidin videot myös netissä.

    • Rocky_Flick_

      Tämän uroskoiran pentuvahtii vaikka olisi metsän keskellä ilman sähköä, vettä, mitään mukavuuksia esim. vuorokauden. Koiranpentu suunnistaa keskellä yötä pimeässä oikeaan suuntana ja ajaa petoeläimet pois omalta reviiriltä. Tämä nuori uros on sirorakenteinen, erittäin ketterä, vahtiviettinen. Omanlaiseni koira. Terävyyttä voi iän myötä yrittää hioa pois. Liiallista sellaista.

    • sarakoira

      Oli ihan kiva lukea uudesta koirastasi,paljon sinä tosiaan jaksat toimia ja panostaa joka on hyvin ihaltavaa sakemannin omistajalta.

      Tulee niin omat ajat mieleen kun oli 90 vuosikymmen kun minullakin oli rocky,eipä taida minun edesmennyt koira olla mitään jalosukua enkä ymmärrä noista pisteytyksistä mitä tuolla esitetään.

      Miten minulta on jäänyt huomaamatta flickin poisnukkuminen ja se tuo uuden koiran hankinta,olen ollut poissa vissiin liian paljon palstalta.

      Voisinko kysyä teiltä jotka tiedätte ,minkä hintainen on tuon tasoisen koiran suvun tai taustainen pentu?

      Tuossa tv:ohjelmassa leijonan luola ,jota katson iltaisin tai yöllähän se tulee niin sielä oli kouluttajia jotka möivät sakuja koulutettuina uskomattomaan hintaan,tai siltä se kuulosti korvaani.

      20000euroa oli tietty taso ja 30000euroa oli sitten parempaa tasoa.

      Heidän toimintatapa ei riittänyt sijoittajille,he katsoivat etteivät saa vastinetta ja tuottoa tuosta vaikka hinnat oli mielestäni melkoiset.

      Mitä mieltä olette noista hintajutuista?

    • ostakotimaasta

      Kallista on

      • sarakoira

        Joo sitä minä mietinkin,ja nuo hinnat ei ole euroissa vaan dollareissa,siinä tuli ajatuskatko.

        Se sisälti koulutuksen ja koiran,siinä näytettiin kuinka se toimii,kyllä se sipakka oli ottamaan kiini,ainakin silloin.


    • Mitköhän

      Aika kaukana ollaan rotumääritemästä jos 8kk vanha, vielä kasvava pentu on jo kaksi senttiä ylisuuri..

    • gggfffhhh

      No nyt ollaan taas täällä Töölön kirjastossa kirjoittelemassa alias Flickin kanssa. Kaikki hoituu oikein hyvin, eli nyt pentu 7,5 kk ikäinen ja maahankäsky häiriönalaisena toimii kirjastossa.

    • Hei___

      Tulimme vielä varmistamaan käskyn toimivuuden. Eli nyt 7, 5 kk ikäinen pentukoira on takuuvarmasti sisäistänyt nämä istu, maahan sekä sivulla käskyt. Eli; mikäli tästä lähtien ei pentukoira noudata käskyjä, ja koska noudattaakin, on jalostusmateriaali käyttökelvotonta. Olen kouluttanut 3 saku-uroskoiraa yksin, joten edellisen vuoksi, tunnen olevani pätevä koirankoulutuksellisesti. Kaikki koirani ovat eläneet vanhoiksi sen suurempia terveysongelmia. :)

      Mukavaa joulunodotusta kaikille!

      • sarakoira

        Siis 7.5kk vanha. "Eli; mikäli tästä lähtien ei pentukoira noudata käskyjä, ja koska noudattaakin, on jalostusmateriaali käyttökelvotonta."

        Onko se noin,ja jos onkin niin minkä tähden noita saksanpaimen koiria on lähes 100000kpl rekistöröity kun ne aikuisenakaan osaa juuri mitään mitä olen nähnyt noita nyky sakuja.

        No meillä osaavilla tietenkin koira toimii ihan kivasti.

        Katoppa tästä miten mukavasti saman rotuinen ja väriltään sama kun minulla toimii jonkun emäntänsä kanssa,minusta tälle rodulle liiankin hyvin.

        Kyseessä ei siis ole palveluskoira tai mielyttämisen haluinen rotu.

        https://www.youtube.com/watch?v=Ia2JY-_5_Yw


      • Flick__
        sarakoira kirjoitti:

        Siis 7.5kk vanha. "Eli; mikäli tästä lähtien ei pentukoira noudata käskyjä, ja koska noudattaakin, on jalostusmateriaali käyttökelvotonta."

        Onko se noin,ja jos onkin niin minkä tähden noita saksanpaimen koiria on lähes 100000kpl rekistöröity kun ne aikuisenakaan osaa juuri mitään mitä olen nähnyt noita nyky sakuja.

        No meillä osaavilla tietenkin koira toimii ihan kivasti.

        Katoppa tästä miten mukavasti saman rotuinen ja väriltään sama kun minulla toimii jonkun emäntänsä kanssa,minusta tälle rodulle liiankin hyvin.

        Kyseessä ei siis ole palveluskoira tai mielyttämisen haluinen rotu.

        https://www.youtube.com/watch?v=Ia2JY-_5_Yw

        Kiitos mukavasta videosta.


    • Flick_

      Pentukoirani ei siis ole ylisuuri, jos on 68 cm ja painaa noin 8 kk ikäisenä 35 kg. Tämä mutulla. Tähän pyrin ja tästä pidän kiinni. Pentu kiintyi minuun heti jo ostomatkalla, minkä tein isäni kanssa. Saumaton yhteistyö toimii edelleen. Sain palkinnon koiranlukutoistoisuudestani, kokeen tuomari kirjoitti parhaan tottelevaisuuskokeen ensimmäisen palkinnon saaneelle eli minulle lausunnon tästä, eli koiran ja omistajan yhteistyö saumatonta, palkinto kirjahyllyssäni, 25 vuoden takaa.

      • liiansuuri

        "Pentukoirani ei siis ole ylisuuri, jos on 68 cm"
        - Hatarat on tiedot rotumääritelmästä, vaikka muuten esittääkin kaikkitietävää... Ylikokoinen jo nyt ja kasvaa vielä. Ei hyvä...


      • Flick_päivitystä2
        liiansuuri kirjoitti:

        "Pentukoirani ei siis ole ylisuuri, jos on 68 cm"
        - Hatarat on tiedot rotumääritelmästä, vaikka muuten esittääkin kaikkitietävää... Ylikokoinen jo nyt ja kasvaa vielä. Ei hyvä...

        Ei kasva enää korkeutta. 70 cm riitti. Edellinen oli 78 cm. Mielestäni rotumääritelmää voisi muuttaa juurikin siten, että uroksella olisi tuo 70 cm raja. Tämä on terve kehityksen kulku. Uros on hyvin ketterä sekä sirorakenteinen, juokseen koirapuistossa kovempaa kuin yksikään toinen lajitoverinsa, tekee äkkikäännöksiä sekunnissa paimentaessaan muita. Hyvä koira mielestäni, perinteinen paimen. Saksanpaimenkoirahan on alunperin jalostettu paimentamaan. Ei suojeluharrasteeseen. Kansalliset lajit kunniaan!


      • Tarkkuuttajaymmärrystä
        Flick_päivitystä2 kirjoitti:

        Ei kasva enää korkeutta. 70 cm riitti. Edellinen oli 78 cm. Mielestäni rotumääritelmää voisi muuttaa juurikin siten, että uroksella olisi tuo 70 cm raja. Tämä on terve kehityksen kulku. Uros on hyvin ketterä sekä sirorakenteinen, juokseen koirapuistossa kovempaa kuin yksikään toinen lajitoverinsa, tekee äkkikäännöksiä sekunnissa paimentaessaan muita. Hyvä koira mielestäni, perinteinen paimen. Saksanpaimenkoirahan on alunperin jalostettu paimentamaan. Ei suojeluharrasteeseen. Kansalliset lajit kunniaan!

        Saksanpaimenkoiraa ei ole jalostettu paimentamaan. Se on kylläkin jalostettu paimenkoiraroduista.


      • faktaa_tarkennettuna
        Tarkkuuttajaymmärrystä kirjoitti:

        Saksanpaimenkoiraa ei ole jalostettu paimentamaan. Se on kylläkin jalostettu paimenkoiraroduista.

        SaksanPAIMENkoira. Kyllä, paimenkoira on paimen, joka mieluusti paimentaa laumaa eläimiä, ihmisiä, paimenkoira ei ole tarkoitettu suojeluharrasteeseen vaan nimenomaan paimennustehtäviin.


      • nimistä

        Se että nimessä sattuu olemaan lisäkkeenä esim just toi paimen ei välttämättä tee koirasta paimenkoiraa. Otetaanpa esimerkiksi Venäjänmustaterrieri, nimessä on terrieri mutta koira EI OLE terrieri. Tosin, tässä tapauksessa olet kyllä oikeassa, saksanpaimenet nimeomaan OLIVAT alunperin paimenkoiria, nykyisin tosin eivät ole.


      • Flick_Rocky
        nimistä kirjoitti:

        Se että nimessä sattuu olemaan lisäkkeenä esim just toi paimen ei välttämättä tee koirasta paimenkoiraa. Otetaanpa esimerkiksi Venäjänmustaterrieri, nimessä on terrieri mutta koira EI OLE terrieri. Tosin, tässä tapauksessa olet kyllä oikeassa, saksanpaimenet nimeomaan OLIVAT alunperin paimenkoiria, nykyisin tosin eivät ole.

        Minun koirani nimenomaisesti ilmentää paimennusviettiä eli joka kerta kun olen koirani kanssa ollut muiden eläinten kanssa tekemisissä, pääosin muiden koirien, se nimenomaan paimentaa. Paimensi esimerkillisesti erästä metsästyskoiraakin tänään, eli ne salamannopeat käännökset toisen päättömästi juostessa ympäriinsä, veti puiden välistä silloin, kun toinen vain vetää suoraa ympyrää ja lopulta sai metsästyskoiran kiinni. Vauhti oli todella kova, ja mielestäni hienoa, että saksanpaimen jaksoi juosta noin puolen tunnin ajan yhtäjaksoisesti metsästyskoiran perässä väsymättä saaden sen lopulta kiinni siten, että koirat pysähtyivät samanaikaisesti. Sen jälkeen lähdimme kotiin yhdellä käskyllä ja toinen osapuoli jäi haahuilemaan omistajineen.


      • Hahahahahahha
        Flick_Rocky kirjoitti:

        Minun koirani nimenomaisesti ilmentää paimennusviettiä eli joka kerta kun olen koirani kanssa ollut muiden eläinten kanssa tekemisissä, pääosin muiden koirien, se nimenomaan paimentaa. Paimensi esimerkillisesti erästä metsästyskoiraakin tänään, eli ne salamannopeat käännökset toisen päättömästi juostessa ympäriinsä, veti puiden välistä silloin, kun toinen vain vetää suoraa ympyrää ja lopulta sai metsästyskoiran kiinni. Vauhti oli todella kova, ja mielestäni hienoa, että saksanpaimen jaksoi juosta noin puolen tunnin ajan yhtäjaksoisesti metsästyskoiran perässä väsymättä saaden sen lopulta kiinni siten, että koirat pysähtyivät samanaikaisesti. Sen jälkeen lähdimme kotiin yhdellä käskyllä ja toinen osapuoli jäi haahuilemaan omistajineen.

        Vai että oikeen paimennusvietti. Kaikkee sitä keksitkin...


      • Flick_ROCKY_

        Kuulehan, MIKÄ TARVE SINULLA ON KOKO AJAN SYYLLISTÄÄ JA HAUKKUA TÄNNE KIRJOITTELIJOITA? OVATKO VANHEMPASI TEHNEET SINULLE NOIN? ÄLÄ PURA PLIIS SITÄ SYYTTÖMIIN SINULLE TUNTEMATTOMIIN KIRJOITTELIJOIHIN TÄÄLLÄ. ONKO LIIIKAA VAADITTU?

        ELI FLICKIN SEURAAJA PAIMENTAA. SIINÄ SE. IHKAOIKEASTI PAIMENTAA. OLEN NÄHNYT LIVENÄ KUINKA ESIM. LAMMASLAUMAA PAIMENNETAA, JA ROCKY NYT VAIN SATTUMALTA TOIMII AIVAN SAMOIN. HYVÄKSY ASIA. TOKI SAA MYÖS ASIAN KATEUKSISSAAN OLLA HYVÄKSYMÄTTÄ.


      • siksivaan

        Vaikkapa se, että paimennusviettiä ei ole olemassakaan. Voi koirasi paimentaa, mutta vietiksi sitä ei lasketa.


    • Flick_

      https://www.youtube.com/watch?v=D9Xry5Cloxk

      Tuosta. Eli Flickin omistajankaltaisen ihmisen taidonnäytekoe osa I; Rocky on täysin isänsäkaltainen, näköinen, ts. lähes kopio isästään, katsotaan, mihin Rockystä on. Pentukoira toki saa elellä lapsuutensa rauhassa, tärkeintä on, ettei yliterävästä pennusta tulisi käytännön elämässä toimittaessa aggressiivista. Siksen kannata suojeluharrastusta ennen kuin olen nähnyt, mihin pennusta/koirasta oikeasti on. Annan pennun kasvaa rauhassa kohti aikuisuutta, päivittäin huomioiden pennun psykofyysistä tilaa. Koulutukselliset asia tapahtuvat leikinvarjolla, en vaadi 8 kuukauden ikäiseltä pennulta muuta, kuin peruskäskyjen ehdotonta noudattamista.

    • Flick_

      70cm, paino 37 kg, ikä 8 kk.
      Saanut tosi paljon kiitosta eläinlääkäriltä. Koira sopusuhtainen, tiiviin kiinteä, lihaksisto kehittynyt oikein nivelten ohella. Kasvattaja=omistaja, 7 vkon ikäisestä. Pentukoira tulee toimeen sekä kaikkien muiden eläinten kanssa, ihmisten, lasten kanssa. Ainut ongelma on jo lähes hoidettu, mikä on vaikea eroahdistusoireisto. Olen sen pystynyt hoitamaan jo lähes kuntoon. Ilman kemiallisia valmisteita. Kuten kerrottu, pentu on erittäin haasteellinen, mutta ajan ja kärsivällisyyden kautta asia hoituu hyvään suuntaan. Vietämme vapaa-aikaamme sekä vapaana juosten metsässä mökillämme, osin käyden toisinaan harkitusti koirapuistoissa sekä remmilenkkeillen. Aktivoin koiraani myös päivittäin kotioloissa kerrostalossa asuessamme. Kaikki kolme saksanpaimentani olen samoin hoitanut ja kouluttanut, on tullut kiitosta. Ovat myös eläneet vanhoiksi eli noin 12-13 vuotiaiksi kaksi jo edesmennyttä. Syöpä vei lopulta.

      • sarakoiranomistaja

        Kuoliko flick syöpään siis?


      • Flick_
        sarakoiranomistaja kirjoitti:

        Kuoliko flick syöpään siis?

        Joo. Ensimmäinen saksanpaimenkoirani kuoli verisuonisyöpään ja tämä edesmennyt vaikeahoitoiseen melanoomaan suun limakalvossa. 12-13 v iässä. Olen tehnyt henkilökohtaista tutkimusta aiheesta saksanpaimenkoiran sairaudet noin 15 vuoden ajan. Minulla oli myös foorumi olemassa tätä aihetta varten.

        Olen käynyt KASVATTAJAKURSSIN. JA KOIRIA ON OLLUT 49 VUOTTA. IKÄVÄÄ, ETTÄ NÄMÄ HPN KANNETTAvat hajoavat itsekseen öisin, kovalevyt nähtävimmin vaihdellaan käytetyistä näihin takuunalaisiin koneisiin Puolassa ja tekninen tuki niinsanotusti toimii Ruotsissa.


      • Flick_
        sarakoiranomistaja kirjoitti:

        Kuoliko flick syöpään siis?

        Edelleen on ikävä. Flick oli mitä hienoin saksanpaimenkoira ja eli hienon pitkän elämän. Mutta nyt on uusi pentu ja erittäin haasteellinen, puolustaa henkeen ja vereen, häätää ei toivotut tyypit ympäristöstä pois, leikki koirasuden kanssa, tulivat todella hyvin toimeen. On sosiaalinen yksilö kaikkien mielestä. Ongelmana on ympäristötekijät, eli kun sosiaalistan koiraa joka ikinen päivä puolen vuoden ajan, joku yrittää pilata tämän sosiaalistamisen vaikka yrittämällä tulla tahallaan ärsyttämään koiraani. Tämänkaltaisiin tilanteisiin olen keksinyt ratkaisun; en reagoi asiaan mitenkään muuten, kuin ohjaamalla kiusaajat pois rauhanomaisesti lähipiiristä. Koirani toimii samoin; koirani lukee minua ja päinvastoin. Näin toimittaessa asia yleensä jää siihen.


    • Flick_päivitystä

      Tämä pentu on hieman yliterävä, mutta rakastettava omana itsenään, ihmiset täällä missä asun pitävät, jotkut pelkäävät "mustanaamiota", mutta he jotka tuntevat minut vuosien takaa, tietävät, että pentu on mitä parhaimmissa käsissä ja koulutus etenee päivä päivältä. Terävyys ilmenee esim. siten, että jahtaa syksyn lehtiä, kaikki lehdet pitäisi saada heti kiinni samanaikaisesti ja nyt kun tänne etelä-Suomeenkin tuli lunta, kaikki lumihiutaleet pitäisi saada samoin kiinni heti ja samanaikaisesti. Mielenkiinnolla olen seurannut koirapuistossa tämän pennun reagointia erilaisiin tilanteisiin lajitoveriensa kanssa; tämä paimentaa toisia, toiset leikkivät keskenään, mutta tämä pääosin paimentaa toisia, aivan kuin lammaslaumaa, toki myös leikkii, ja leikkiikin nätisti toisten kanssa, ei minkäänlaista aggressiivista otetta ole kertaakaan ilmennyt vielä tähän 8 kk ikään mennessä, ei lajitovereille eikä ihmisille.

    • miesiehän

      Olet hupaisa. Mutta ei ihmekään, itseilmaisulliset kykysi ovat huippuluokkaa kirjailijasuvusta kun nähtävimmin olet. Onko sulla jo oma katu siellä Töölössä? :)

    • heipäheinaapuri

      Älähän nyt viitsi. Tuossa viereisessä talossa ja toisessakin viereisessä, eli kahdessa eri lähitalossa asui pari kuukautta muutama saksanpaimenkoiranpentu. Kumpaakaan ei ole näkynyt kuukausiin. Toinen oli Bar-Waxan ja toinen Solholmens. Minä puolestani olen sakujeni kanssa asunut tässä samassa taloyhtiössä jo 14 v ja tuossa 200 m päässä n. 8 v. Eli perinteinen sakuilija siis olen ja kaikki nämä koirani olen hoitanut kerrostalossa siten, ettei kukaan koskaan ole niistä valittanut. Tämän pennun kanssa sama homma. Jos joku valittaa, menköön itseensä. Ymmärrän hyvin sellaisen, jos jotkut pelkäävät isokokoista koiraa, sitä en ymmärrä ollenkaan, jos aletaan syytöntä viatonta koiraa, joka ei ole kenellekään tehnyt koskaan mitään pahaa, vihaamaan syyttä suotta ennakkoluuloisesti.

    • naapuri567

      Oliko sulla kirjahyllyssäsi noiden edesmenneiden uurnat palkintoineen, ekanhan palkinnon sait n. 20 v sitten parhaasta saksanpaimenkoirien erikoiskokeen tottelevaisuusosiosta. Sitten kävit tekemässä BH-kokeen toisen sakun kanssa heti vuoden ikäisenä. Ei helvetti. Nyt on kolmas saku, joka makailee kirjastossa mm. rauhallisesti vieressä lattialla kun kirjoitat sähköpostia. Ryhtyisit kasvattajaksi, kun kokonaisuus näyttää olevan handussa totaalisesti. Eli ei vain näytä, vain ON.

    • ou_nou

      Vaikka suvussa esiintyy hieman yliterävyyttä, en näkisi jalostusmateriaalia täysin käyttökelvottomaksi. Jos omistaja saa Golden Ring palkinnon 20 vuotiaana pätevältä tuomaRILTA JA SAKSANPAIMENKOIRIEN ERITYISKOKEESTA TOTTIKSESTA EKAN PALKINNON, ONKO KOIRAN OMISTAJASSA VIKAA? Nyt on omiasrJA 49 V. Ja käyty mm.Puurusen kanssa tekemässä Sahaajankadun kentällä aikoinaan pari juttua.:)

    • rotumääritelmä

      Saanen kommentoida minäkin tähän ketjuun. Jos saku-uros painaa n. 36 kg ja on säkäkorkeudeltaan 8 kk iässä n. 70 cm, en puuttuisi asiaan mitenkään. Jos koira lisäksi vielä on ketterä, eläinlääkärinkin mielestä sopusuhtainen, luusto kunnossa, näyttää terveeltä kaikin puolin, miksi jotkut mustamaalaavat tämänkaltaisen osaavan omistajan pentua täällä?

      • Sekavaatouhua

        Miksi kirjoitat itsestäsi kolmannesa persoonassa? Ja todellakin pitää huolestua 8kk koirasta, joka jo nyt reilusti ylisuuri.


      • päivänselväjuttu
        Sekavaatouhua kirjoitti:

        Miksi kirjoitat itsestäsi kolmannesa persoonassa? Ja todellakin pitää huolestua 8kk koirasta, joka jo nyt reilusti ylisuuri.

        Voi sinua säälittävää raukkaa. Oletat jonkun kirjoittavan kolmannessa persoonassa. Taidat olla skitsofreenikko. Katsos, kun ihmisillä on muutakin tekemistä, kuin "huolestua" jostain "ylisuuresta" saksanpaimenkoiranpennusta. Sinä oletat, että tänne kirjoittelisi joku henkilö, jolla on jokin poikkeavankokoinen saksanpaimenkoira, sitten alat häntä herjata arvostellen sitä sun tätä, vaikkei sinulla itselläsi edes koskaan ole ollut saksanpaimenkoiraa. Voivoivoi vaan.

        Et myöskään osaa yhdistellä asioita toisiinsa, osaat vain ja ainoastaan haukkua ja herjata kanssaihmisiäsi. Onko kasvatus jäänyt kesken, nimittäin vanhempiesi taholta, sinun tapakasvatuksesi?


      • biposakukäyttisnäyttis

        No itseasiassa omaan sekamuotoisen häiriötilan, siksi tänne kirjoittelenkin. Mut onnea tämän ketjun koirakolle. Varmaan tulevat tunnetuiksi vaikkeivat sitä tahtoisikaan.


    • hannuhanhinen

      Hehee. ;D

    • Flick_ROCKY

      Äiti on oikeassa.

      terv. Flick uurnasta kirjahyllystä

      ps. raaputin pari päivää kuolemani jälkeen kotimme kirjahyllyä, koska en olisi tahtonut olla pakastinarkussa eläinlääkäriasemalla. sen jälkeen muutama kk sitten kuolemani jälkeen pyysin, ettei minua enää surtaisi, koska olen päässyt ikuiseen vapauteen ja minulla on hyvä olla. omistajani teki kaiken vuokseni koko elämäni ajan. nyt on uusi pentu; uusi pentu samalla omistajalla; pennun kasvatus on hienosäätöä päivittäin, mutta maltti ON valttia, kuten SANOTTU ja mitä kotiovessani LUKEE!

    • sarakoira

      Asia minulle kuullu sinällään mutta näkisin ettei kai se käyttökoirilla ole tuo säkä korkeus ole niin kauhean tarkkaa.

      70 cm uroksella lienee koiran koko jo,näin se oli minulla rocky niminen koira aikoinaan ja painoa raavaan koiran verran.

      Eli näyttelykoirat on lienee nyt ihan erikseen,eikö?

      Ihan sama se on jokseenkin,koira on otettu ja sen kanssa eletään,eihän sitä nyt lopeteta koon takia,oli se pieni tai suuri.

      Sitäpaitsi käyttökoiran on oltava suhteelisen kookas,mikään hiiri ei meillä olisi ehkä selvinnytkään.

      Jännä muuten nyt seurata sinua ja sinun koiraa ,olet kumminkin ollut aika erinlaisten koirien luonteenkanssa tekemisissä aiemmin,niin nyt ilmeisesti tämä rocky on melkoisen paljon erinlaisempi,näät vähän sitä puolta mitä minullakin se pentuna oli tuo rocky aikoinaan.

      Kerrot tuolla näin........ "Tämänkaltaisiin tilanteisiin olen keksinyt ratkaisun; en reagoi asiaan mitenkään muuten, kuin ohjaamalla kiusaajat pois rauhanomaisesti lähipiiristä."

      Esim:tuo on sellainen juttu,nämä näkee kaukaa monesti ja on parempi pentuaikana hieman kiertää tilannetta.

      Nykyisen koirani kanssa pentuaikana kerroin selvällä äänellä ettei juostaisi tai muuten tultaisi varomattomasti liian lähelle,ääneen näin,älä tule lähemäksi minulla on vartija koira,tämä tepsii lähes aina.

      Niin kuin tiedät keskiaasialainen on todellinen vartija,päättäessään aikuisena sen toimia niin se on lähes pysäyttämätön.

      Eli pentuna halutaan hyviä kuvia mieleen koiralle ettei se reakoi vanhempana negatiivisesti.

      Tuo paimentaminen sinun täyttyy tutkailla vielä,kuinka se siellä kaupungissa toimii,sen kanssa on vaara vanhemmiten yltyä kunhan se saa itsevarmuuden noin kahden vuoden iässä.

      Missään tapauksessa sitä ei ehkä tule sinun yllyttää tai olla välinpitämätön,tuo ominaisuus on ilmeisesti käyttökoirissa sakemanneilla toisinaan,niin kuin minunkin sakulla rockylla oli,sehän haki meillä lampaat pois kun ne joko karkas tai ne piti yksi saada suojaan katon alle,se otti kiini niskasta ja juosten talutti sisään lampaat,mutta saamaa teki mieluusti myös muille koirille,eli sitä ei ehkä hirveesti kannata harjoittaa koska se vietti yltyy ja yltyy.

      Mukavaa seurata sinua ja koiraasi,tosiaan tuo lukeminen on se juttu koiran kanssa,siihen pitää olla aikaa ja silmä kehittyy.

      • Flick_ROCKY

        Viissata tekstiä. Kiitos siitä. Tämä minun pentuni vaikka paimentaakin, on onneksi kiltti kaikille toisille koirille sekä myös ihmisille, joten vaarana ei ole, että siitä kehittyisi yhteiskunnallisesti vaarallinen koira. Olen onnistunut luomaan pentuun hyvin tiiviin suhteen jo tässä vaiheessa, minkä näen pennun käyttäytymisestä eli en jätä sitä mihinkään pitkiksi ajoiksi yksin eli kotiinikaan, pyrin olemaan johdonmukainen sekä määrätietoinen pennun tapakasvatuksen suhteen, aktivoin eri tavoin koiraa päivittäin, rutiinit pyrin pitämään samanlaisina koko ajan, koska koira kärsii eroahdistusoireistosta, joka ilmeni jo hakumatkalla, sekin on jo hieman lievittynyt. Ensimmäisen sakun kanssa saatiin ensimmäinen palkinto tottelevaisuudesta ja kokeen tuomari erikseen mainitsi siinä lausunnossaan, että koiran ja omistajan suhde on todella hyvä. Edellisenkin kanssa oli ja nyt tämän nykyisen pennun suhteen määrittelisin koira/omistaja -suhteen myös hyväksi. Jatkan pennun kouluttamista, uskoisin tästäkin tulevan ihan yhteiskuntakelpoinen yksilö kaikin puolin, sitä pentu jo osittain onkin, hienosäätöä pikkuhiljaa koulutuksellisesti, niin hyvä tulee.


    • minävain333

      Mielenkiintoinen keskusteluketju ja aloitus loistava. :D Huomaa kirjoittelijain suvusta olevan.

    • Flick_ROCKY1

      Vielä lisäyksenä tuohon edelliseen kommenttiini; olen kyllä ääneen sanonut vastaantulijoille juurikin sen, ettei koiraani tulisi koskea ilman lupaani, ja että kaikenlainen pusuttelu, silittely jne. saa vain aikaan sen ei-toivotun käyttäytymisen jatkumisen siksi, koska ei koira ymmärrä sitä, ettei se saa hyppiä toisten päälle jos asiasta joustetaan tippaakaan, ja vaikka pentu sen tekeekin hyvällä, niin en salli sitä yhtäkään kertaa koiran omistajana, eli minä olen se, kuka määrään, kuinka toimitaan.
      Mielestäni olisiki todella tärkeätä valistaa ympäristöä siitä, kuinka nuoreen esim. saksanpaimenkoiraan tulisi suhtautua; tämä on osa saksanpaimenkoiran yhteiskuntakelpoiseksi tekemistä eli ympäristön tulisi olla valistunut näiden palveluskoirarotujen suhteen omalta osaltaan. Kun on liikkeellä osaavat ammattitaitoiset omistajat, pitäisi tasapuolisesti myös ympäristön siihen pyrkiä jos tahtovat olla "vaarallisilta" roduilta rauhassa.

    • 5sakuaomistanut

      Tuonlaista pentua en kenellekään toivoisi, yliterävä, ei-urosleimainen, vaikka olis kilttikin luonteeltaan, en pidä. Saakeli kaunis, paimennusviettinen pääosin, ei hyvä. Vitun rasittava koira hoitaa ja harrastella. Omistajalle tsempit.

      • nytalkaariittää

        Omistaja asiantunteva. Mitä väliä, onko koira "urosleimainen" tai "narttuleimainen", kunhan on terve pääosin eli se selkä spondyloosivapaa ja AA/OO. Ei syöpäsairauksia perimässä.

        Moi. Mulle voi soittaakin. Puhnro saksanpaimenkoiraliitossa.


    • Kynsipitkänen

      Tämän ihmisen koirasta, nykyisestä tai aikasemmista, olisi kiva nähdä jotain videontynkää, onnistuisko? Vaikkapa malliksi millainen on oikea saksanpaimenkoira.. Niin paljon ylistystä löytyy täältä että tekisi mieli nähdä ihan omin silmin! :)

      • tiedote_flick

        Tule käymään täällä minun kotonani, tervetuloa. Tarjoan teetä. Mun hp:n läppäri hajosi puolen vuoden sisällä itsekseen neljättä kert, siis kuvat ja taulujakin olen teetättänyt näistä koiristani, joten kuvia tulee nettiinkin, sitten kun saan joskus tietokoneeni takaisin Puolasta huollosta, tämä miltä nyt kirjoittelen, on vain lainassa minulla jonkin aikaa. Mutta kuten sanottu, Maltti on Valttia. Kuvia takuuvarmasti vielä julkaisen. Itseasiassa omakuvaamistani koiraistani on jo tulossa erääseen kirjastoon näyttely.


      • MustanaamioFlick

        Ei se uskalla. Mutta. Näin tänään tilannenopeuden, veti 10 kk ikäinen koiranpentu noin 38,75 km tunnissa hehtaarin kokoista koirapuistoa kaverinsa kanssa ympäri.


    • Flick___

      Sain HPn lääpätin takaisin huollosta. Yritän laitella kuvia Ronysta. Robinistä sekä Rockysta nettiin. Mulla siis ollut kolme saksanpaimenkoiraurosta, jotka kaikki olen yksin kouluttanut ja palkinnot tottelevaisuuksista kirjahyllyssäni, ensimmäisen palkinnot tottevaisuudesta. Erikoiskokeista. 23 vuotiaana tein ensimmäisen. Nyt olen 49 v. - Pentukoirani, tällä hetkellä 8 kk ikäinen seuraa jo vierelläni kaupunkiympäristössä kadulla kulkiessamme. Ei hypi ihmisiä vasten eikä vedä enää juurikaan remmissä. Namu, lelut sekä pakotteet yhdistettynä toimivat vaihdellen tilanteesta. Positiivinrn vahvistaminen on pääperiaatteeni. Olen saanut kiitosta ympäristöltä. Koirani tulee kaikkien eläinten sekä ihmisten kanssa toimeen ja on kiltti kaikille. Tästä olen infonnut ympäristöäni ja pyytänyt maltillisesti odottamaan, kunnes koko pentukoirani on siinä vaiheessa, että käväisen tekemässä sen BH-kokeen ensiksi, sitten tehdään harrastuksenomaisesti esine-etsintää, jälkeä, hakua mökillämme ja näitä rermmilenkkejä, koirapuistoiluja, sopivin suhtein päivittäin, koirani ei koskaan joudu olemaan yksin kotona, kuin tunnin pari, jos vaikka käväisen kaupassa, sillä teen etätöitä kotoa käsin.

    • moikkamoivaan1

      Hauskanoloinen elämä sinulla. Voit 24/7 hoitaa koiraasi kotonasi etätyötä tehden. Olen kateellinen. Sit vielä 2 ed. saku-urosta oot kouluttanut yksin ja parit palkinnot hyllyssä tottiksista, ounou. Uskon kuitenkin sanomaasi. Olet taitava.

    • Flick___

      Ollen. Mutta aikuisten oikeasti olenkin tosiasiallisesti, sillä, äoni on nn. 146. Kirjallinen dokumentaatio olemassa.

      • oisko46

        Luulis et tuollasella äö:llä varustettu osais edes kirjoittaa oikein.


    • huomenta_

      Olen onnellisissa asemassa tosiaan siinäkin mielessä, että sakuni on vaaraton eli aivan todisteellisesti. Eläinlääkärin lausumankin mukaan. Pätevän. Vaikka pentu hieman aktiivinen, niin el. jonka olen yli 25 v tuntenut diagnosoinut koiran terveeksi myös tämän aktivaatiotason suhteen ja sitä mieltä yhtyen kantaani, että koira on kiltti ja yhteiskuntakelpoinen, luottaa kykyyni hyvin pitkäaikaiseen kokemukseeni palveluskoirista. Tämä tosiaan kolmas saksanpaimeneni, uros, kaksi olen jo yksin kouluttanut siten, että elivät lähes 13-vuotiaksi eikä ongelmia tullut asuessamme kaupungissa kerrostalossa.

    • koirakon_tunteva

      Koiristaan voi saada nähdä kuvia ottamalla yhteyttä koiran omistajaan. Ja aivan livenäkin tavata voi koiran omistajaa, esim. Rajasaaressa.

    • Flick_

      Eipä näkynyt tänäänkään Rajasaaressa yhtäkään koiranomistajaa, jotka eivät olisi tahtoneet tutustua koiranpentuun, muutama koiranomistaja oli erittäin kiinnostunut koirasta sekä sen erityisen sosiaalisesta luonteenlaadusta. Kehuttiin. Koiranpentu leikki muiden kanssa, kaikki meni todella hyvin. Saksanpaimenkoira on koirapuistokoira.

    • Mustanaamion_ystävä

      L1 pentu, kuten edellinenkin oli, osavissa käsissä.

    • Rocky_The_Mountain

      Kunnioitukseni omistajalle. Olen tuntenut 25 vuotta kyseisen henkilön. Ssm ei myy koiranpentuja vääriin käsiin. Eli. Pitää olla pitkäaikainen kokemus saksanpaimenista, ennen kuin yksikään Ssm-kasvatti lähtee osaavalle omistajalle, joka sitoutuu hoitamaan yksin koiran koko noin 15-vuotisen elämän ajan. YKSIN! Henkilö, joka yksin tällaiseen kykenee on arvostettava sekä kunnioitettava koiranomistaja. Tämänkaltaiselle koiranomistajalle voisin jopa nostaa hattua.

      • näinsevainon

        SSM myy koiria kaikille joilla vaan riittää rahaa maksaa. Puhdasta pentutehtailua, vailla jalostus päämärää...


    • oikaisen_hieman

      Ei myy. Vain asiantunteville koiranomistajille, jolloin koira elää noin 12 v keskimäärin ja menehtyy sitten joko syöpäsairauteen taikka johonkin luusto-ongelmaan. Esim spondyloosiin, joka on aivan pikku juttu ja jonka kanssa koira voi aktiivista elämääkin viettäen elää jopa ihmiselämääkin pidemmän elontaipaleen siitäkin huolimatta, että jotkut väittävät saksanpaimenkoirien kärsivän vääränlaisissa käsissä.

      • MustanaamioFlick

        Haluan kertoa, että minulla ollut sakuja noin 30 v ajan. Siksi, koska vastuunsa tuntevat kasvattajat eivät myy pentuja kenelle vain. Ja mielestäni sekä kasvattajien, eläinten omistajien, niiden, keille saksanpaimenia myydään, tulisi sisäistää sellainen pieni yksityiskohta, ettei koiraa myydä kenelle vain. Siinä menee myyjän vastuu. Ostajalla oma vastuunsa.


    • Mustanaamion_ystävätär

      Hieman edelleen päivitystä. En ole kasvattaja enkä omista mitään saksanpaimenkoiran koulutukseen perehtynyttä yritystä. Mutta voisin vain antaa sellaisen neuvon, ettei tuonlaisia ollenkaan tarvita; asiat hoituvat aivan pikkupiirin kesken muutenkin ja tarvittaessa voi kirjoittaa vaikka hesariin artikkelin taikka paikallislehdistöönkin erittäin hyvinkäyttäytyvistä saksanpaimenkoirista. Aloitin aiheen tästä; sille on annettu jo palstatilaa paikallislehdessä. Artikkeli julkaistaneen lähiaikoina. Kiitokset toimitukselle.:) Asumme muuten Töölössä.

    • olethauska

      Hehhvaan...:D

    • anonyymi_tutkija

      Noniin. Eli tyypit saatu kiinni. Töölössä asustelevat edelleen. Nimet sekä osoitteet selvillä. Raukkamaista soopaa, juoruämmiltä. Niiltä, joilla ei ole koskaan ollut koiria/pikkukoirien omistajat. Töölössä muuten asustelee myös useita kymmeniä henkilöitä, jotka repivät pikkukoiriaan remmeissä, heittelevät niitä remmeissä ilmaan päivittäin, miksei eläinsuojelu puutu asiaan?!

    • anonyymi_tutkija

      Otapa yhteyttä ympäristökeskukseen. Siellä toimii eläinsuojelueläinlääkäri, joka on velvollinen katsastamaan myös pikkukoirien omistajien remmissävetotapaukset säännöllisin väliajoin. Niitä tapahtuu päivittäin. Läänineläinsuojelueläinlääkäri valvoo eläinten kohtelua myös kaupunkiolosuhteissa päivittäin/viikoittain. Säännöllisesti. Mm. Töölössä pikkukoiria kohdellaan todistetusta kaltoin, esim. juurikin revitään remmeistä, heitellää ilmaan, käytetään 5 min aamuisin ulkona ennen töihin lähtöä, sitten koira on yksin kotona noin 10 tuntia, jonka jälkeen koira pääsee ulos 10 min ajaksi ja sama toistuu vuodesta toiseen. Sitten pikkukoirasta tulee käytöshäiriöinen, joka rähisee kaikille, sekä ihmisille että eläimille, tämä provosoi isompuikokoisiua koiria, joten sotku on niinsanotusti valmis pikkukoirien omistajien "hoitamana", jotka eivät tiedä eläinten käyttäytymistieteistä yhtikäs mitään. Näin tapahtuu mm. Linnankoskenkadun puistikon lähistöllä.

    • vieras__

      Nosto!

    • HS-toimituksessa_kohta

      Näin tuossa Linnankoskenkadun puistikossa eräitä pikkukoiranomistajia, jotka juuri tekevät tuota, eli repivät remmeistä jne. pitäisikö soittaa samantien poliisi paikalle kun tuollaista näkee vai olisiko tarpeen tehdään ympäristökeskuksen läänineläinlääkärille suoraan ilmoitus koirien kaltoinkohtelusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe