Liitto ja erotuomarivaliokunta

O.Ju

Olen tässä pari viikkoa saada liitolta vastausta yksinkertaiseen kysymykseen. kauanko aikaa menee yhden valituksen käsittelyssä, neljä viikkoa sitten tuli liitosta tiedote "Tapahtumaan liittyvä erotuomarin toiminta on erikseen käsiteltävänä Erotuomarivaliokunnassa. Erotuomarivaliokunnan käsittely asiasta on kesken ja sen päätökset käsitellään tarvittaessa erikseen Kurinpitovaliokunnan toimesta."

Johtuuko ksittelyn hitaus siitä, että liiton sivujen mukaan valiokuntaa ei ole tänä vuonna valittu vai onko asia lakaistu hiljaa maton alta.

tällaisen toiminna salailun takai olen aikanaan jäänyt pois liiton toiminnasta.

t. OJ

73

1835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valiokunta

      Oikaisu edellisen kirjoittajan julkaisuun mikä lienee selvä internet-trolli.

      Liittoon ei olla oltu missään yhteydessä kyseiseen käsittelyyn liittyen. Kurinpitovaliokunta on rankaisuvaltaa käyttävä elin ja julkaisee päätöksensä sen jälkeen kun asiasta on ilmoitettu asianosaisille ja heidän seuroilleen. Asianosaisille ilmoitetaan välittömästi päätöksenteon jälkeen sähköpostitse.

      Kurinpitovaliokunta ei ota kantaa erotuomarivaliokunnan päätöksiin, elleivät päätökset edellytä kurinpitovaliokunnan arviota rangaistuksen langettamisesta.

    • Maksavaasiakas

      On tietysti hienoa jos yllä oleva vastaus ei ole itsessään trollausta vaan oikeasti Kurinpitovaliokunnan kirjoittama. Tämä kyseinen tapaus on saanut kuitenkin sen verran huomiota useammilla eri some-kanaville että ratkaisut, silloin kun niitä tehdään ja aivan mihin suuntaan tahansa, on hyvä julkaista.

      Todennäköisesti asia on Erotuomarivalokunnan kannalta niin herkkä, että päätöstä ei osata/haluta/uskalleta tehdä. Tuomarin puolueettomuus on erotuomaritoiminnassa yksiselitteisesti SE tärkein asia ja vasta seuraavaksi järjestyksessä tulevat sääntötuntemus ja mekaniikka. Siksi tuomarit ovat olemassa - kahden subjektiivisen näkemyksen välissä päätöksentekijöinä.

    • HilaryC

      Hei nimimerkki O.Ju. Olet omasta kertomasi mukaan yrittänyt saada liitolta vastausta esittämääsi asiaan. Huomioithan sen, että nämä erilaiset keskustelupalstat eivät ole niitä kanavia, joiden kautta tiedusteluja liittoon lähetetään. Voit olla liittoon yhteydessä helposti soittamalla taikka lähettämällä sinne sähköpostia. Verkkosivujen mukaan liiton toimisto on tämän viikon suljettuna mutta heti seuraavalla taas joku on siellä päivystämässä ja vastaa varmaan mielellään kaikkiin lajista kiinnostuneiden kysymyksiin. Tuossa ylempänä joku vastaa viestiisi nimimerkillä "valiokunta". Pelin henki on kuitenkin se, että täällä roskapönttöluokan chatissa, joksi Suoli24 lasketaan, voi kuka tahansa esiintyä milloin tahansa vaikka Putinina, Donald Trumppina taikka jopa Norosena. Ei siis kovin luotettavaa tarinointia.

      T. Hilary Clinton

    • lajia-aina-seurannut

      VAADIN MÄHÖSEN KANNANOTTOA. SIIHEN VOI LUOTTAA

    • O.Ju

      Hillary, luepa kunnolla iha ajan kanssa ensimmäinen viestini. nyt olen ytittänyt jo kolme viikkoa, sähköpsotilla ja puhelimitse saada liitolta vastausta ilman tulosta. Onko liitto ollut tuon kokoajan lomalla?? kesken kuumimman pelikauden??

      • JVM_

        Uteliaisuuttani kyselen, mitä ko episodissa tapahtui, siis minkälainen virhe on käsittelyssä?


      • Paskamaisteri

        Omituista että minun puheluihin toimistolta on vastattu viimeviikolla kaksi kertaa, en kyllä sen enempää soitellut kun ei ollut sinne asiaakaan. Jos olisin tiennyt tuskastasi niin olisin samalla hoitanut pois tuon sinua häiritsevän kysymyksen.

        Mutta näin omilla aivoillani ajatellen, kuvittelisin ettei mitään ceissiä ole olemassa tai se ei ole aiheuttanut jatkotoimia. Niinkuin tuolla ylhäällä sanottiin, erotuomarivaliokunta ei anna rangaistuksia, sen tekee kurinpitovaliokunta. Tästä voimme helposti päätellä ettei erotuomarivaliokunta ole vienyt asiaa kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi. Olisko suurinpiirtein noin.


    • hard-hitter

      ihan näin mielenkiinnosta mitä puhelusi käsittelivät
      kuitenkin soitit ei vain yhden kerran - vaan kaksi kertaa

      ystävällisin terveisin:
      hard hitter

    • HaisunäädätPerälä

      Liitto on näivi käsittelemään oman kylän poikien tekemisiä.
      Pelaavat nyt väsymistaktiikallla, et jaksa montaakaan viikkoa asian kanssa.

      Jos maaseudun joukkueen pelaaja törttöilee rangaistus on peli katsomossa.

      Punaisen joukkueen mestaruuksista puolet on tehty liiton pöydän takaa, varma tieto.

    • Billclintton

      erotuomarivaliokunnan päätökset käsitellään ja kerrotaan vain ja ainoastaan ko. Erotuomareille. Eli eivät ole julkisia tietoja. Ja mikäli tarkoitat sitä yhtä juttua siellä yhdessä pelissä tältä kesältä, niin ko. Tapahtuma on saatu korjattua/käsiteltyä jo aikoja sitten. Ja minähän en tätä siis kenellekkään ole kertonut

    • Mätä

      Lähestytään asiaa hieman eri kantilta... Onko havaintoa siitä onko tämä kohuttu kouvolalaistuomari tuominnut tuon tapahtuman jälkeen Indians-naisten otteluja tai ylipäätänsä mitään otteluja. Jos vastaus on ei, on tuomari hyllytetty mutta asia vaiettu yleisen edun nimissä. Mikäänhän ei ole niin mätä kuin puolueellinen tuomari joka tuomitsee oman joukkueen peliä.

    • SatSun

      Eipä ole kyseistä kaveria näkynyt kentällä tuomitsemassa. Nimikin on poistettu tuomarilistoilta. Mitään väärää ei varmaankaan ole tehnyt kun asia ei ole mennyt kurinpitovaliokuntaan... tai sitten asia on lakaistu maton alle. Hävettää joukkueen puolesta

    • Semppi

      Miksi tätäkin pitää edelleen vänkätä?? Peli ollut ja mennyt aikoja sitten ja asianosaisia on rangaistu. Mikä riittää vai riittääkö mikään?? Antakaa jo olla!

      • JaaNiiMitä

        Semppi sanoo että asianosaisia on rankaistu. Ainoastaan yksi rangaistus on julkaistu. Onko muitakin, siis tätä tuomaria ?


      • Semppi
        JaaNiiMitä kirjoitti:

        Semppi sanoo että asianosaisia on rankaistu. Ainoastaan yksi rangaistus on julkaistu. Onko muitakin, siis tätä tuomaria ?

        Anna olla. Mä sanoin jo


      • JaaNiiMitä
        Semppi kirjoitti:

        Anna olla. Mä sanoin jo

        No kun en vaan anna olla ennen kun asia kuitataan jossain käsitellyksi ja päätetyksi oli sitten ratkaisut mitkä tahansa. Ei tällaista vaan voi painaa Villasella.

        Faktat:

        Bouncersin naisten joukkueen edustajaa on rankaistu yhden ottelun pelikiellolla syytettyään Kouvola Indiansin naisjoukkueen joukkueenjohtajaa, joka toimi joukkueiden keskinäisen ottelun päätuomarina, räikeästä puolueellisuudesta. SAJL on kertonut, että erotuomarivaliokunta käsittelee asiaa tuomarin toiminnan osalta.

        Avoinna:

        Missään ei ole kerrottu onko erotuomarivaliokunta käsitellyt tuomarin toimintaa ja jos on, niin mikä on ratkaisu. Yleisen oikeudenmukaisuuden nimissä asia on jossain saatettava loppuun käsitellyksi ja päätökset julkisiksi olivat ne sitten mitä hyvänsä. Asiaahan käsiteltiin ainakin Mikkelissä varsin näkyvästi paikallisessa päämediassa.


      • Semppi

        En keskustele tästä. Piste


      • YkäR

        Aika hyvin on liitto saanut vaiettua tämän asian kuoliaaksi. Eikö tuomaroinnin tason pitänyt nousta uudessa, liiton johtamassa järjestelmässä? Tällaiset mätäpesäkkeet estävät lajin nousun aiempien vuosien tasalle.


    • Silenceisgolden

      Ollaan ihan hiljaa, niin ne ei näe meitä.

    • Mätä

      Tuomaria on epäilty räikeästä puolueellisuudesta. Asian on huomioinut myös ulkopuoliset mediat. Ääneen epäillyttä on rangaistu pelikiellolla. On kerrottu, että asia tutkitaan tuomarien valiokunnassa. On kerrottu, että kuripitoasioista kerrotaan kun kurinpitolautakunta saa raportin tuomarivaliokunnalta. Epäilys on julkaistu näkyvästi mediassa mutta lopullinen ratkaisu on jäänyt kertomatta julkisuuteen. On se h*llvetti että jos joudutaan kertomaan niinkin ikävistä asioista kuin doping-rikkeistä niin luulisi että yksi tuomaripäätös - suuntaan tai toiseen - olisi julkaistu sujuvasti.

      Oma epäilyni on se, että tuomarivaliokunta on löytänyt pelistä epäselvyyksiä mutta asiaa ei halua julkaista sen arkaluonteisuuden takia. Miikään ei ole niin mätää lajin kannalta kuin puolueelliset tuomarit. Jos tuomari olisi todettu puhtaaksi pulmuseksi olisi asia jo kuitattu mennen tullen pois päiväjärjestyksestä.

    • Eimitäänväärää

      Tuomari on viheltänyt pelejä ko. paskanpuhumisen jälkeenkin, lähes joka viikonloppu.

      • Tim0day

        Eihän sillä ole edes koulutusta tai ainakaan lisenssiä. Nimeä ei ole liiton tuomarilistoilla.


      • listat

        Liiton tuomarilistat ?? Miltä vuosisadalta ne ovat ?


      • Taiainakaan

        "Eihän sillä ole edes koulutusta tai ainakaan lisenssiä."....

        Alkaa olla aika epätoivoista vääntämistä.

        Anna olla jo, ei ole mitään mistä pitäisi rangaista. Sä et saa tästä millään salaliittoteoriaa vaikka kuinka jankkaat.


      • KUKK0P0IKA

        Saisikohan tämä uusi erotuomarivaliokunta asian päätökseen. Kausi lopuillaan ja nyt vasta nimetään tämän vuoden henkilöt. HYVÄ SAJL!


    • RaisaKt

      Onko tähän tullut selvyyttä? Kyseinen henkilö on tulossa viikon päästä tuomitsemaan meidän pelin niin olisi kiva varmistaa ettei ole mitään epäselvyyksiä

      • Kökkönaama

        Älä jauha paskaa


      • LawAndOrder

        Kyllä RaisaKt:lla on täysi oikeus tietää status. Koska SAJL ei ole kertonut asiasta mitään sen yhden rangaistusuutisoinnin jälkeen, on se omalta osaltaan syyllinen huhujen vellontaan ja tämänkin loskakeskustelun jatkumiseen. Faktat pöytään ja asia valmiiksi.

        Ymmärrän hyvin kaikkien epäilevän asenteen ja tämän "tuomarin" oman oikeusturvan kannaltakin olisi tärkeää, että jotain julkaistaan. Ja jos ratkaisu on se, että mitään tuomittavaa ei ole, sekin on fakta jolla laukaistaisiin tilanne. Ja se toisen suunnan fakta olisi isompi uutinen.

        Nimimerkki Kökkönaama saattaa olla osallinen tässä vyyhdissä joten hänen kommenttinsa voidaan jättää omaan arvoon.


    • Lineback

      Käsittääkseni tuomarivaliokunta on tänä vuonna ollut aika toimimaton. Mitään virallista toimintaa ei ole liiton sivuilla näkynyt. Vuosiluku vaihtui jäsenistön osalta viikko sitten. Onko tällä väliä? On ja ei.

      • Joopiska

        On sillä väliä. Nythän on esitetty epäilys tuomarista joka tarkoituksellisesti vaikuttaa ottelun lopputulokseen, joten tässä jos missä tuomarivaliokunnan tulisi tulla ulos kaapistaan. Väite on vakava ja niin kauan kuin vain epäilys ja syyte on ilmassa, on asia myös kohteena olevan henkilön näkökulmasta vaikea.


    • O.Ju

      Kausi on jo melkein ohitse eikä liitto ole saanut tämän asian suhteen muuta aikaiseksi kuin päivittänyt valiokunnan jäsentiedot ajan tasalle, sekin 6 kk liian myöhään. Taitaa olla liian suuret varpaat Kaakkois suomessa ettei niille voi astua.

    • Vasen_pakki

      Kävin tämän keskustelun takia tutustumassa liitonne sivuilla valiokuntiin ja niiden toimintaan. Sivusta seuranneena mielestäni on aika selvää, ettei erotuomarivaliokunta ole nähnyt päätuomarin toiminnassa mitään sellaista mikä olisi vaatinut asian viemistä kurinpitovaliokuntaan. Muutenkin laji tuntuu hyvin kurinalaiselta sillä sitten heinäkuun alun valiokunnan ei ole tarvinnut puuttua pelaajien toimintaan vaikka kauden kuumimmat pelit ovat menossa. Hatunnosto meidän lajin puolelta.

    • O.Ju

      Kausi 2016 on paria peliä lukuunottamatta pelattu eikä tähän tullut selvyyttä. Onnittelut liitolle johdonmukaisesta toiminnasta/toimimattomuudesta

    • oikea_pakki

      Koska mitään ei ole kuulunut, on selvää että: erotuomarivaliokunta ole nähnyt päätuomarin toiminnassa mitään sellaista mikä olisi vaatinut asian viemistä kurinpitovaliokuntaan.

      * EROTUOMARIVASTAAVA – MÄÄRÄYKSET JA VALVONTA
      Määräykset: Kv ottelut, miesten, naisten ja nuorten sarjat
      Valvonta: Ottelutarkkailu, videovalvonta, erotuomariarviointi, luokitukset

      * Ymmärtääkseni em. tehtävät kuuluvat Ari Ollilalle ja Kalle Kivimaalle:
      http://bit.ly/2bVCGOM

      Samaa mieltä siitä, että kohtuullisesti julkisuutta saaneesta, vakavasta puolueellisuusepäilystä tehtyä päätöstä ei saada julkaistua, niin että asia saataisiin käsiteltyjen mappiin. Surkeaa.

      • tulipunaruusut

        Kivimaa on yhtä punainen kuin kouvostoliitto joten turha ainakaan sieltä suunnalta mitään odotella vähään aikaan.


    • Foreverquilty

      Tää juttu jää näköjään ikuisiksi ajoiksi leijumaan vakavana epäilynä epärehellisestä kouvolalaisesta tuomarista ja joukkueenjohtajasta.

    • Rukala

      Vieläkö te jaksatte tästä vääntää. Koittakaa kaivaa itsenne poteroista ja suunnata katseenne eteenpäin.

    • Oksennus

      Tuomarivaliokunta on edelleen hiljaa, mutta ei-niin-yllätyksellisesti Kurinpitolautakunnan päätöksistä löytyi tällainen. Eikö tota yhtä perhettä saa suljettua pois lajin parista kun mädättäävät kaiken oksennuksen hajuiseksi ympärillään (Oheisesta kurinpitopäätöksestä huomaa, että ko. perheen edustaja istuu SAJL:n liittohallituksessa):

      SAJL:n kurinpitosääntöjen mukainen Kurinpitopäätös nro 26 - 2016 21.08.2016

      Kurinpitovaliokunta on käsitellyt erotuomarivaliokunnan pyynnöstä ottelun N1D Wolverines Helsinki - Indians Kouvola jälkeen tapahtuneen Indiansin kotisivuilla olleen Amerikkalaisen Jalkapallon eettisten sääntöjen vastaisen julkaisun sosiaalisessa mediassa.

      Kurinpitovaliokunta haluaa painottaa päätöksessään että lajin parissa toimivat ovat sitoutuneet noudattamaan Amerikkalaisen jalkapallon sääntöjä, joiden osiossa, Amerikkalaisen jalkapallon perusta, kiinnitetään kaikkien lajin parissa toimivien henkilöiden etiikkaan erityistä huomiota.

      Päätös:
      Jatkuva erotuomareiden välitön tai välillinen arvosteleminen on lajin hengen ja sääntöjen vastaista ja törkeän epäurheilijamaisena myös liiton kurinpitosääntöjen mukaan tuomittavaa ja rangaistavaa. Tässä yksittäistapauksessa Kurinpitovaliokunta pyytää Kouvola Indiansia jatkossa kiinnittämään huomiota viestintänsä urheilijamaisuuteen ja neutraalisuuteen.

      Päätös ei sisällä jatkotoimenpiteitä.
      Päätökseen vaikutti se, että kyseinen julkaisu poistettiin nopeasti julkaisunsa jälkeen.
      Päätös oli yksimielinen.

    • Comanche

      Kouvola aiheuttaa monikertaisen määrän negatiivista ilmapiiriä lajille KAIKKIIN muihin sajl:n jäsenseuroihin verrattuna. Perseillään kaikessa tekemisessä ja taitaa olla niin, että suurimmat ylilyönnit kohdistuu nykyään naisten joukkueen toimintaan sattuneista syistä.

      On aika turhaa ajatusleikkiä miettiä esimerkiksi miksi Inkkarien peleissä ei käy yleisöä. Kokemus on yhteen kertaan koettuna niin vastenmielinen, että ei rahallakaan tule paikalle enää uudestaan. Kukaan täysjärkinen ei suostu kuuntelemaan sitä absurdia kailotusta vapaaehtoisesti.

      Kotka Eagles kiittää....

    • KouvolaJee

      Kun Mikkeli kommentoin Kouvolalaisen tuomarin toimintaa kävi näin:

      "Kurinpitovaliokunta on käsitellyt N1D ottelun Indians Kouvola – Mikkeli Lady Bouncers 28.5.2016 jälkeen tapahtuneen Mikkeli Lady Bouncers joukkueenjohtaja/pelaajavalmentajan Miia Liukkosen toiminnan ja hänen lausuntojen antamisensa koskien erotuomareita.
      Päätös:
      Kurinpitovaliokunta asettaa Mikkeli Lady Bouncers joukkueen joukkueenjohtaja/pelaajavalmentajan Miia Liukkosen yhden ottelun peli- ja toimitsijakieltoon tapahtuneen johdosta."

      Kun nyt sitten Kouvola Indians on solvannut tuomareita globaalin audienssin saavien netti- ja somepalveluidensa kautta, ei mitään rangaistusta anneta.

      "Kurinpitovaliokunta on käsitellyt erotuomarivaliokunnan pyynnöstä ottelun N1D Wolverines Helsinki - Indians Kouvola jälkeen tapahtuneen Indiansin kotisivuilla olleen Amerikkalaisen Jalkapallon eettisten sääntöjen vastaisen julkaisun sosiaalisessa mediassa.

      Kurinpitovaliokunta haluaa painottaa päätöksessään että lajin parissa toimivat ovat sitoutuneet noudattamaan Amerikkalaisen jalkapallon sääntöjä, joiden osiossa, Amerikkalaisen jalkapallon perusta, kiinnitetään kaikkien lajin parissa toimivien henkilöiden etiikkaan erityistä huomiota.

      Päätös:
      Jatkuva erotuomareiden välitön tai välillinen arvosteleminen on lajin hengen ja sääntöjen vastaista ja törkeän epäurheilijamaisena myös liiton kurinpitosääntöjen mukaan tuomittavaa ja rangaistavaa. Tässä yksittäistapauksessa Kurinpitovaliokunta pyytää Kouvola Indiansia jatkossa kiinnittämään huomiota viestintänsä urheilijamaisuuteen ja neutraalisuuteen."

      *****************

      Kurinpitovaliokunta siis pyytää "KOUVOLA INDIANSIA JATKOSSA KINNITTÄMÄÄN HUOMIOTA VIESTINTÄNSÄ URHEILIJAMAISUUTEEN JA NEUTRAALISUUTEEN" eikä rankaise seuraa millään tavalla. Bouncersin valmentaja sai toimitsijakiellon. Kaikki ymmärtävät, että joku asia on nyt pielessä muuallakin kuin yksinomaan Kouvolassa.

      SAJL:n kurinpitopäätökset luettavissa: http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/valiokunnat/kurinpitovaliokunta/kurinpitopaatokset-2016/

    • Corruption

      Miten tämä asia. Onko SAJL:n mikään valiokunta kertonut mitään tämän tuomariskandaalin ratkaisusta. Asiaa on syytä pitää esillä siihen asti kunnes se saatetaan viralliseen päätökseen liiton toimesta ja päätökset kommunikoidaan ymmärrettävästi laji-ihmisille.

      Tämä on hyvä esimerkki pienimuotoisesta suomalaisesta korruptiosta jossa pieni piiri jopa jäävejä päättäjiä pimittää asioita suuremmalta yleisöltä.

    • Hallituskohta

      Onko Kouvolan edustaja SAJL:n liittohallituksessa vihdoinkin erovuorossa. Saataisiin jotain ryhtiä toimintaan ja suhmurointiaste putoamaan.

    • lawandorder

      Onko kouvolalaisen tuomarin tapausta jo tutkittu SAJL:n erotuomarien parissa. On usko koetuksella suhteessa erotuomarien puolueettomuuteen kun sama tuomari töpeksi useammassa ottelussa. Meinasi taklata raitapaitaisena vastustajan irti päässeen pallonkantajan (esti juoksulinjan) ja vihelsi pois pari vastustajan selvää maalia. Olisi koko jefuyhteisölle parhaaksi jos tällaiset mätäpaiseet poistettaisiin toimisijatehtävistä nopeasti.

    • KouKouVouVou

      Jännä nähdä tuleeko tästä skandaalista mitään julkisuuteen vai yritetäänkö asiaa vaieta kuoliaaksi. SAJL:n hallituksella on iso matto jonka alle mätäpaiseet voi lakaista. Kouvolalainen epärehellinen tuomari jatkaa toimintaansa eikä asiaan puututa. En yhtään ihmettele, että pelaajatrafiikki Kouvolan osalta käy vain ja ainoastaan ulospäin niin naisissa kuin miehissäkin.

    • WormInHope

      Terveiset sinne Mikkeliin. Toivossa on yhä hyvä elää. Kurinpitovaliokunta julkaisi vasta nyt marraskuussa kesäisäisen doping-tapauksen sanktiot. Tuon Indians-joukkueenjohtaja-päätuomari-häirikön rangaistus saattaa olla vielä prosessoitavana.

      • KouwOla

        Kouvola säilytti näköjään liittokokouksessa mandaattipaikkansa SAJL:n liittohallituksessa joten tätä tragikoomista nepotismia tullaan näkemään tulevaisuudessakin naisten sarjoissa . . .


    • Juulio98

      Siis onko tää tarina totta tai trollia ??? Uskomatonta ??

    • Katsastaja2016

      On totta ja totuus on tarua uskomattomampaa. Tähän mennessä tapahtunut:

      Naisten I-divisioonan ottelussa kotijoukkueen joukkueenjohtaja pukee peliin päätuomarin paidan päälleen. Hylkää tiukassa ottelussa useampia vastustajan maalisuorituksia keltaisella lipulla ja varmistaa oman joukkueensa voiton. Vierasjoukkueen edustaja kommentoi asiaa medialle kovin sanoin ja nopeasti SAJL:lta nettisivuillakin julkaistun toimitsijarangaistuksen. Tuomarin toimintaa SAJL kertoo tutkittavan erotuomarivaliokunnassa. Tämä kaikki tapahtui kesäkuussa 2016. Nyt joulukuussa asia on edelleen erotuomarivaliokunnan toimesta käsittelemättä. Anekdoottina vielä se, että samainen tuomari/joukkueenjohtaja oli tuomitsemassa joukkueensa kauden viimeistä I-divisioonan peliä. Tuossa pelissä vastustajan RB:n ollessa irti ja juostessa sivurajaa pitkin kohti maalia tämä joukkueensa 12. puolustaja-tuomari meni seisomaan RB:n juoksulinjan eteen ja esti tämän juoksemisen suoraan maaliin. Henkilö piti hyvin contain-vastuunsa mutta kun tämä ei ole tuomarin tehtävänä.

      Ilmeisesti tästä asiasta ei saisi keskustella.

    • Gouvosto2016

      Lopeta jo tän asian jauhaminen. Koko juttu on asetettu lajin parissa tabuksi. Aihe on arka ja siitä ei toivota julkista keskustelua. Kiitos ja näkemiin.

    • Townforce

      Eilen tuli varmistus. Kesä menee töissä Kouvolan seudulla. Ehtii käydä vapailla kuvaamassa inkkareiden pelit. Keskittyen etenkin tuomarityöskentelyyn. Ja liittoon lähtee heti matskua jos on epäselvyyksiä

      • Fotomies

        Ei Inkkarien peleihin mennä noin vain valokuvaamaan - tai oletko nähnyyt yhtään näiden freelance jefu-kuvaajien kuvia Kouvolasta. Järkkärit ei päästä sisään kameran kanssa ja jos salakuljetat, kuuluttaja kirkuu poliiseja paikalle huomatessaan.


    • Joosuah

      Onkos tämä Kouvola Indians lopettanut toimintansa kun ei ole enää nettisivuja. Tai onko palvelumaksut maksamatta...?

    • okne

      Neljä kuukautta kauden alkuun ja kouvolassa kuulemma valtaosa tuomareista lopettanut dumaamisen, ainakaan liiton listoilla ei ole kuin kaksi jäljellä. johtunee huonosta maineesta

    • TääOliTässä

      Noniin, nyt tämä juttu on viimeistään taputeltu maton alle. Kouvola Indians ja Roosters ovat solmineet naisten joukkueita koskevan farmisopimuksen. Liittotasolla on nyt rakennettu niin vahva liitto, että Indiansin laajoja töppäilyjä tullaan katsomaan entistä enemmän sormien välistä tämän pyhän liiton ansioista. On siis turha odottaa, että vanhat tekemiset nousisivat esille missään foorumeissa enää koskaan ikinä.

    • vihreee

      Saas nähdä miten muuten tulevalla kaudella punaisten toiminta sujuu...

      • ssikasika

        Huonosti? punaisia lyödään kuin vierasta sikaa koko kesä sarjatasosta huolimatta : D


    • 4rf

      Onpa käynyt kato Kouvolassa eikä mikään ihme kun tietää sisäiset jännitteet. Toisaalta, joukkueen kokonaispaino on pysynyt ennallaan.

    • O.Ju

      Kausi lähestyy joten nostetaanpa tämä asia taas framille

      • Kevättäsielläniin

        Hei O.Ju, kun sinä aikanaan nostit aiheen täällä esille ja nyt vielä uudestaan buustaat asiaan niin voisitko kertoa mikä on asian status. Oletko saanut tietoa erotuomarivaliokunnasta tms. Oletko saanut mitään responssia liitosta? Milloin teillä on peli Indiansia vastaan. Tuolloinhan yksi mielenkiinnon kohde on tuomariryhmän kokoonpano.

        ps. varokaa sitä äänekästä rouva tuomaria joka Wolvo-pelissä toimi joukkueensa 12. pelaajana ihan fyysisestikin tukkimalla rb:n juoksulinjan sivurajalla.


      • O.Ju
        Kevättäsielläniin kirjoitti:

        Hei O.Ju, kun sinä aikanaan nostit aiheen täällä esille ja nyt vielä uudestaan buustaat asiaan niin voisitko kertoa mikä on asian status. Oletko saanut tietoa erotuomarivaliokunnasta tms. Oletko saanut mitään responssia liitosta? Milloin teillä on peli Indiansia vastaan. Tuolloinhan yksi mielenkiinnon kohde on tuomariryhmän kokoonpano.

        ps. varokaa sitä äänekästä rouva tuomaria joka Wolvo-pelissä toimi joukkueensa 12. pelaajana ihan fyysisestikin tukkimalla rb:n juoksulinjan sivurajalla.

        En todellakaan tee sitä virhettä että kertoisin mistä joukkueesta olen. Sen verran voin paljastaa että pelataan inkkareita vastaan alkukesästä. Vastausta en ole liitolta saanut mutta en ole viime syksyn jälkeen enää yrittänytkään. Tuomarikokoonpanoon reagoidaan mikäli tarvetta ilmenee.


    • Nyt_toimii
      • Immuniteetti

        Ihan hyvältä näyttää tuomarivaliokunnan kokoonpano ja tärkeintä, että se on julkaistu hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Viime vuoden osaltahan näin ei tapahtunut. Ilmeisesti valiokunta kuitenkin toimii siinä mielessä salaseurana, ettei sen toiminnasta, päätöksistä ja esillä olevista aiheista anneta ulospäin infoa.

        Sarjoissa, joissa kotijoukkue tarjoaa erotuomarit omasta listastaan, tulee erotuomaritoimintaan kiinnittää erityistä huomiota. Kouvola Indiansin naisten peleistä ja tuomareista on käyty viime kauden osalta aivan liikaa jälkipyykkiä ottamatta kantaa kunkaan tapauksen faktoihin. Yleensä ei savua ilman tulta. Toivottavasti tähän kiinnitetään huomiota tulevalla kaudella toiminnan yleisen uskottavuuden nimissä. Se, että tietyt henkilöt ovat aktiivisia liiton luottamustoimissa, ei saa tehdä kenestäkään immuunia kurinpitotoimille.


      • Öykkäri

        Jaa-a. No lista näyttää siltä, että ainakin Roostersin sivurajalla edelleen valmentajat saavat öykkäröidä.


    • ronio

      Taas on sarjat alkanut ja samat tyypit huseeraa. Näitä ei näemmä liitto pysty/saa/halua laittaa aisoihin

    • Kehityskehittäää

      Tämä menee katekoriaan; "katkera".
      Olen pari vuotta seurannut sivusta liiton ja varsinkin AJEK:n toimintaa, sen vähän mitä ulkopuolelta voi, niin eipähän ole toiminta muuttunut miksikään, käytännön tasolla.
      Dataa on varmasti saatu ja sen valossa näyttää hyvältä. Oikeasti, miten pelaajat/joukkueiden puuhamiehet, onko enemmän plussia kuin miinuksia?
      Nimimerkillä; "kehitys loppuu tyytyväisyyteen ja tässäkin käy näin?"

    • JJHYTT

      Paha sai palkkansa !!! Inkkarien naisten joukkue luopui sarjasta. Näin käy kun kaiken taustalla on vilppiä kaikessa

    • ZiisusC

      Tai siis mitä tapahtuikaan. Indians naistenjoukkue luovutti viimeisen ottelunsa. Ottelu olisi ollut merkityksetön ja vielä vieraissa. Olisi siis fiksua jättää peli pelaamatta. Säästyy matkakulut ja sitä paitsi onhan kruununprinsessa saanut pelipaikan Roostersista, joten mitä väliä näillä lopuilla jäsenmaksunmaksajilla oikeastaan on.

      Sääntöjen mukaan ottelun luovutus johtaa automaattisesti sarjasta poistamiseen, kaikkien aiempien otteluiden mitätöimiseen ja vähintään 2000€:n sakkoihin. Mutta mitä vielä, kun kyse on Indiansista - jolla on ikuinen mandaattipaikka SAJL:n liittohallituksessa erovuoroista piittaamatta. Huolimatta Inkkarien luovutuksesta, ei määräysten mukaisia toimia ole toteutettu ja peli tuomittu 30-0 tappioksi.

      Eikö SAJL:n säännöistä löydy sitä solumyrkkyä, jolla tämä Indians-niminen lajin syöpä saadaan pyyhkäistyä pois kartalta.

      • vihreävaltio

        Hear hear!
        Eiköhän koko farmisopparin idea ollut saada ha niin upea ja ihmeellinen Kouvolan kruununperijä isolle kirkolle pelaamaan. Hän joka ei tee yhtään virhettä ja jonka jokainen heitto on maaginen suoritus, jos siis toisen punaisen joukkueen valmenuksen viestejä lukee.

        Sitä odotellessa, että mikää kurinpidollinen toimi tai -rangaistus toteutuisi Kouvolan kohdalla. Jos saataisiin betonihelvetille vaikka osallistumiskielto kunnes L-mafia on kitketty päättäviltä paikoilta.


    • VoiRoope

      Ei ole ainut sarjaluovuttaja tämä Indians, miesten puolella syöpäläisiä kasa myös. Kuka uskaltaisi myöntää että laji ei ole menossa eteenpäin vaan päin vastoin taakketpäin. Pääasia että näiden dinosauruksien omat kakarat on Roosterssissa tai ainaskin siirretään yks kerrallaan sinne. Siinä jäsenien ään enää kuulu, laulavat Roopen lauluja.

    • Tunteis111n

      Ei liity Kouvolan tuomaritoimintaan mutta siis perkele nämä tuomarit ylipäätään jotka jäävät vain seisoskelemaan paikoilleen ja siten pilaavat pelin.
      Ja sitten tämä eräs tapaus joka käy räyhäämässä ja uhkailemassa pelaajille jo valmiiksi perustuen edellisiin peleihin, parhaimmillaan edellisen kauden liputuksiin

    • Sekopäistäsakkia

      Onko kyseessä kruununprinsessan äiti jonka kaikki lajin parissa toimivat tietävät olevan mieleltään epästabiili ja kostonhimoinen?

    • pistinpämerkille

      On muuten jännä, että tuo samainen erotuomari on aina eniten kovaan ääneen huutamassa tuomaripelistä mikäli hänen kultamussukkansa häviää ottelun

    • M.Olo

      Ei ole tämän henkilön vauhti hyytynyt parissa vuodessa. Hän kävi puhaltamassa naisten 2. divari turnauksen Kouvolassa. Sivusta seuranneena oli mitä mielenkiintoisinta katsottavaa. Kyseinen tuomari räyhäsi Indiansin vastustajille ja samalla neuvoi inkkareita pelissä. Välillä kävi räyhäämässä hokkipojille, jotka venyttelivät kentän päädyssä tartanilla (eivät olleet tiellä). “Häipykää pois täältä!”tms. Huuteli myös katsojille kesken pelin. Soitti puhelimella kesken pelin toiselle tuomarille kun ei tiennyt sääntöjä... Hylkäsi omin päin rangaistuksia, jotka hyödyttivät Indianssia. Jätti puhaltamatta kypärällä seivästämisen ja sanoi että se johtuu siitä että seivästävä joukkue on parempi. Lista varmaan jatkuisi, mutta tuossa se mitä jäi mieleen turnauksesta. Niin kauan kun muut tuomarit ei tätä henkilöä pidä aisoissa niin näyttävästi saa tehdä mitä huvittaa. Varmaan syynsä, että on 2. divarissa ja toivottavastinei pääse enää ikinä korkeammalle puhaltaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe