Ahvenanmaalle täysi itsenäisyys!

Ahvenanmaa pitää irottaa Suomesta täysin itsenäiseksi.
Suomen hallitus lopetti tuulivoiman tukiaiset.
Viking Line pitäisi lopettaa liikennöinti Turkuun.

36

665

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peruskansalainen

      Ahvenanmaalta pitää metsästää sukupuuttoon kaikki peurat.
      Punkit elävät niissä.
      Ahvenanmaalaisista perunoista punkit ovat levinneet ympäri Suomea.

    • Skärdgårdsbo

      Idea on ainakin Framåt Ålandin mieleen. Kuvitellaanpa hieman mitä seuraa jos niin tapahtuisi:

      1. Ahvenanmaalle myönnetään itsenäisyys.

      2. Samalla se irtautuu/irroitetaan EU:sta koska jokaisen valtion on erikseen haettava jäsenyyttä. Ahvenamaa ei todellakaan sitä tekisi!

      3. Ahvenamaalla on pääomaa. Nämä tahot alkavat välittömästi puuhata Ahvenanmaasta Pohjolan New Jerseya/Monacoa/eli veroparatiisia saadakseen sijoituksia. Ja niitähän tulee koska muualla on jo tungosta.

      4. Ahvenanmaan vauraus kasvaa. Tämä tietää hyvinvointia kaikille. Saarelaisten vanhat elinkeinot maa- ja karjataloudessa elpyvät ja ja niistä tulee täysin ekologisia luomutuotteita, sillä asukkailla on varaa maksaa ylihintaa luomusta.

      5. Ahvenanmaa on panostanut jo erittäin paljon ekologiseen kalankasvatukseen ja merialueita on puhdistunut hyvää vauhtia sinisimpukoiden avulla. Tätäkin ekologista ja puhdasta elinkeinoa tehostetaan koska rahaa riittää ja rikkaat haluavat rantavetensä olevan mahdollisimman puhdasta. Miettivät ehkä jotain pumppuja, joilla voi työntää Venäjän tehtaista Itämereen valuvat paskat takaisin itään?

      6. Peurakantaa on jo rajusti vähennetty, kiitos kaatolupien. Tätä tullaan jatkamaan. Kasveissa punkki ei lisäänny joten perunanvientiä ei voi syyttää :D
      (Vain täysi urvelo kuvittelee niin eikä taida olla tietoinen mantereella vaanivasta pahemmasta punkista eli Taigapunkista/Siperian punkista).

      7. Ahvenanmaalle tulevilta turisteilta vaaditaan viisumikin, ei riitä passi. Yksikään alus ei saa seilata Ahvenanmaan aluevesille ilman, että se on lähtösatamassa käynyt läpi tarkennetut turvatarkastukset. Ahvenanmaan ylilentoja ei tehdä, se soviutaan kansainvälisesti. Tämä tietää siis sitä, että muun maailman mahtihenkilöt tietävät aina voivansa lomailla saarella turvallisesti, ilman terrosristipelkoa ja ö-luokan turismia.

      8. Green Cardiksi käy vain muhkea talletus talletus tai sijoitussitoumus ahvenanmaalaiseen pankkiin. Tallettajalla ei saa olla rikosrekisteriä eikä edes epäilyä rikollisesta toiminnasta. Tallettaja täytyy olla tunnettu ja jonkun suosittelema.

      9. Pahin kilpailija on Islanti tässä veroparatiisipyrkimyksessä.

      10. Gotlannista ei ole vaaraa, sillä Ruotsi ei ole halukas luovuttamaan senttiäkään pinta-alastaan kuten heidän itänaapurinsa Suomi on aina valmis tekemään: persujen päästessä lopulliseen voittoonsa, nämä ovat ensitöiksen hurripelossaan irroittaneet kaiken Vantaalta Vaasaan, sadan kilometrin säteellä merirajasta sisämaahan päin.

    • Peruskansalainen

      Ahvenanmaa ei missään nimessä sovellu Suomen maakunnaksi.
      Saarilla ei puhuta suomea. Suomen kieli on säilytettävä.
      Eino Leinon päivä toi kielen lähelle suomalaisia.

      Ahvenanmaa on eristettävä Suomests. Kaikki yhteydet poikki.
      Ahvenanmaa on suomenkielelle noita!

      • Buahhahhahhhaaaaa

        Hahahhahhahaaaa, lapsellinen teksti :D
        Ei sitte älys riittäny kommentoimaan saaristolaiselle? Ja joo, mäkin puhun suomee saaressa, meitä on jo yli tuhat ja määrä senku kasvaa.


      • Buahhahhahaaaa

        Pistän tästä tuoretta infoa väitteni tueksi:

        http://www.asub.ax/archive.con?iPage=10&art_id=756


    • liitetään.Suomi

      Mielestäni Suomen voisi liittää osaksi Ahvenanmaan demilitarisoitua vyöhykettä. Loppuisi se natosta meuhkaaminenkin, kun sotilaita ei enää maankamarallamme sallittaisi.

      • Buahahhaaaaaa

        Toi oli muuten jännä idea. Säästyisi valtiolta puolustusvoimakustannuksetkin. Suomesta voi tehdä myös semmoisen veroparatiisin että se joka Suomen alueelle tulee matkallaan, saa ostaa suomesta tuotteita tax free. Vois suomen talous todella kasvaa ja mielenkiintoki matkailijoilla lisääntyä, ainaki länsimaista?


    • Lukiolaistytsy

      Ahvenanmaalaiselle suomesta on hyötyä. Suomenkieliselle ruotsin opiskelusta on lähinnä haittaa. Se ajan voisi käyttää. Jonkun kulttuurikielen opiskeluun. Maailma avautuisi paremmin esimerkiksi opiskelemalla espanjaa. Kansasta suurin osa vastustaa pakkoruotsia.
      Koululaiset kokeva opiskelun rangaistukseksi, koska kieltä vihataa.

      • Jdeuhduhdrjhdh

        Vastahan ne lehdet kirjoittaa kunnei suomalaisia kiinnosta mennä täihin edes Norjaan vaik palkat on niin hyviä.., no ei kai kun laiminlöivät ruotsin opinnot. Ruotsissaki on suomalaisille aina töitä kunhan ruotsi sujuu jotenkuten mutta ei, suomalainen on mieluummin työtön.
        Espanjan opinnoista ei oo hyötyä jos ei aio muuttaa etelä-Amerikan maihin.


      • päätäseinään
        Jdeuhduhdrjhdh kirjoitti:

        Vastahan ne lehdet kirjoittaa kunnei suomalaisia kiinnosta mennä täihin edes Norjaan vaik palkat on niin hyviä.., no ei kai kun laiminlöivät ruotsin opinnot. Ruotsissaki on suomalaisille aina töitä kunhan ruotsi sujuu jotenkuten mutta ei, suomalainen on mieluummin työtön.
        Espanjan opinnoista ei oo hyötyä jos ei aio muuttaa etelä-Amerikan maihin.

        Mitä tekemistä ruotsin opinnoilla on Norjan kanssa? Opettelisitko suomea, jos tarkoituksena olisi mennä Viroon töihin?


      • Jdeuhduhdrjhdh

        Norjan työvoimaviranomaiset mainitsevat itse, että jos suomalaiset osaavat edes kouluruotsia, he saisivat helposti töitä. Suomenkielstä on Virossa hyötyä, myös IT-aloilla, englannin lisäksi.
        Sinunkin kannattaisi lukea työelämästä enemmän kirjoituksia ja tutkia muiden maiden työvoimatoimistojen sivuja.


    • Lukiolaistytsy

      Suomenkielisen ei kannata Ahvenanmaalle matkustaa. Siellä saa vain pahan mielen. Epäystävällistä palvelua huonolla kielitaidolla.
      Hinnat ovat korkeat ja tuotteet pööosin huonoja.

      Punkinpurema voi olla tappava. Punkkeja Ahvenanmaalla on erittäin paljon.

    • Jetugrkbdukekjgru

      Ei ole totta. Nyt on lomailtu jo viikko täällä ja lähes joka paikassa puhuttu suomea, palvelu on hyvää ystävällisten hymyjen kanssa, neuvottu hyviin vaelluskohteisiin ja lapset saanu kavereita lähitalojen ahvenanmaalaisista lapsista vaikka yhteinen kieli puuttuu. Ei taitais onnistua toisinpäin kun suomalaislapset opetetaan pienestä pitäen inhoamaan ruotsinkieltä?

    • Lukiolaistytsy

      Ihmeellinen paikka se Ahvenanmaa, kun kouluissa ei saa opiskella suomea ja kuitenkin kaikki sitä osaavat.
      Suomessa kaikkien on pakko opiskella ruotsia, mutta kukaan ei sitä osaa.

      Kauppa Ruotsin kanssa on hiipumassa. Johtuu siitä, että muumia puhuvia pidetään Ruotsissa yhtä suuressa arvossa, kuin turkulaisia Stadissa.
      Turun murre ärsyttää aivan samoin, kuin muumin kieli ruotsalaisia.
      Ruotsalaiselle kannattaa aina puhua englantia, näin hän on kielellisesti samalla tasolla. Englantia puhumalla saat ruotsalaiselta arvostusta.

      Ahvenanmaalla lomailemalla vanhemmat asettavat lapsensa ja itsensä hengenvaaraa. Punkkeja on joka paikassa ja punkki on Suomen pahin peto. Manner Suomi on vielä suhteellisen turvallinen, lukuunottamatta rannikkoseutua.

    • Lukiolaistytsy

      RKP:n pakkoruotsia puoltava mantra, jota suuri ajattelija Paavo Lipponen vie eteenpäin kuuluu opiskelu- ja erityisesti työpaikkojen avautuminen Ruotsiin ja Norjaan. Suomesta Ruotsiin muuttaneet eivät ruotsia osanneet. Ruotsi ja Norja vastaanottaa paljon pakolaisia, kielitaidottomia.

      Suomessa on paljon ruotsia äidinkielenään puhuvia. Kielitaidosta huolimatta minkäänlaista muuttoa heidän keskuudessaan ei ole.
      Ruotsin taidosta ei siis ole mitään hyötyä. Suomenkielisten ei kannata ruotsia opiskella, ettei viedä svekoilta naapurista työpaikkoja.

      • Juuri lehdissä on kirjoitettu siitä, miten paljon ruotsinkielisiä nuoria muuttaa Ruotsiin, on jäänyt tytsyltä median seuraaminen väliin. 60-70- luvulla muuttaneet eivät tosiaan osanneet ruotsia, mutta ei heidän elämänsä juuri kielitaidon puutteen takia ollut kovin helppoa. Ja nytkin ruotsinkieltä taitavat saavat helpommin työtä kuin kielitaidottomat pakolaiset. Eli ruotsinkielen taidosta on suurta hyötyä, jos muuttaa Ruotsiin. Työpaikkoja varmaan riittää sekä suomen- että ruotsinkileisille, kunhan on sopiva koulutus/kokemus.
        Ensimmäisessä viestissä tytsy ehdottaa Viking-linelle kieltoa liikennöidäö Turkuun. Viking on pörsssinoteerattu yritys (jonka osakkeita tytysykin voi ostaa) ja se tekee päätäksensä sen mukaan, mikä on kiannattavaa. Tytsy ilmeisesti haluaisi kaikki rahat Viroon (Tallinkille).


    • Jdeuhduhdrjhdh

      Jaha, nikki lukiolaistytsy on pelkkä provoilija. Aina vaan toistuu nuo samat tekstit, vuodesta toiseen ja saa samat vastaukset. Eikä viitsi itse ottaa selvää, etsii aina uuden haukkumisasian kaikkialta muualta mutta ei manitse omaa kotipitäjäänsä voidakseen saada vastakaikua. Rassukka. Hyvästi. Ei tätä jaksa vääntää kun palsta on on näköjään häiriköinnin kohde.

    • turhaa-vapinaa

      höpinää,se saari kuuluu suomeen ja piste. siellä on jo aivan liikaa itsenäisyyttä,se voidaan ottaa pois vaikka huomenna.

    • Lukiolaistytsy

      Viking Line saa kieroilemalla varustamotukea. Porauslautoille ei mitään tukea pitäisi myöntää. Rahat menevät omistajille.

      Maarianhaminan ja Helsingin suhteet ovat pakkasella, kun hallitus leikkasi tuulivoiman tukia. Jotain järkeä, koska sähköä tuotettiin Ruotsiin.
      Ahvenanmaa on ihmeellinen kieroudella tukiaisia saava saari.
      Suomi tukee, koska pelkää venäläisten miehittävän.
      Ruotsi painostaa Suomen hallitusta. Suomen pitää säätää laki, joka kieltää rahallisen tuen itsehallintoalueelle. Pelkkä lukion oppimäärä riittää siihen, että tajuaa tukien maksamisen olevan järjetöntä.

      • Skärdgårdsbo

        Millä resursseilla se sinäkin kommentoit? On, meinaan, tietotasosi alakantissa mitä laivoihin tulee.

        Kaikki alukset, jotka ovat rekisteröity Suomen lipun alle, saavat tonnistotukea. Myös virolainen Tallink. Eli suomalainen veronmaksaja maksaa Tallinkille tukea ja raha hyödyttää Viroa.
        Kun suomalainen veronmaksaja maksaa tonnistotukea Viking Linelle, joka Suomeen rekisteröityneenä yrityksenä maksaa veronsa Suomeen, saa veronmaksaja rahansa takaisin ja Viking Linen palkkaamat Suomessa asuvat työntekijät maksavat vielä tuloveronsakin Suomeen.
        Ruotsi päätti viime kuussa ryhtyä myös maksamaan tukia aluksille saadakseen takaisin valtavat määrät menettämiään aluksia.
        Tuki varustamoille katetaan myös puolustusmäärärahoista, sillä valtion tukea saaneiden alusten on autettava mm. evakuointitilanteissa.


    • Lukiolaistytsy

      Ruotsin kielisiä ei muuta paljon Ruotsiin. Vasabladetin probagandaa, jos muutama kymmenen lähtee opiskelemaan sinne.
      Olisi ihan hyvä jos muuttaisi. Älykkyys kasvaisi molemmissa maissa..

      Kaksikielinen hallinto luo byrokratiiaa ja imee valtion varat.
      Ruotsi on rikas maa, koska siellä on vain yksi virallinen hallintokieli.
      Ahvenanmaa tekee kaikkensa, ettei suomea puhuta siellä.

      • RasismiKannattaaSiellä

        Oikein kaksikielisyys on kallista eikä Ahvenanmaa pystyisi enää samaan taloudelliseen hyvinvointiin mitä sillä nyt on.
        Tuohon ei tarvita kovin hyvää laskupäätä kun tuon ymmärtää.


      • Skärdgårdsbo

        Taas väärin.
        Ruotsissa on tällä hetkellä 52 kuntaa joissa palvelut saa myös suomeksi. Laitanpa sulle esimerkiksi tähän yhden, tutki itse loppuja:

        https://www.uppsala.se/sprak/sprak/

        Ahvenanmaalle on EU:ssa hyväksytty vähemmistökielinen asema. Jos Ahvenanmaasta tehdään viralisesti 2-kielinen, on Suomen valtion kustannettava Ahvenanmaalle suomenkieliset palvelut. EU:sta Suomi ei enäöä sen jälkeen nk. Ahvenanmaa-lisää.
        Muussa tapauksessa Suomen on julkisesti ehdotettava, että Ahvenanmaalle tarjotaan mahdollisuus itsenäistymiseen.


      • AlexUbergood
        Skärdgårdsbo kirjoitti:

        Taas väärin.
        Ruotsissa on tällä hetkellä 52 kuntaa joissa palvelut saa myös suomeksi. Laitanpa sulle esimerkiksi tähän yhden, tutki itse loppuja:

        https://www.uppsala.se/sprak/sprak/

        Ahvenanmaalle on EU:ssa hyväksytty vähemmistökielinen asema. Jos Ahvenanmaasta tehdään viralisesti 2-kielinen, on Suomen valtion kustannettava Ahvenanmaalle suomenkieliset palvelut. EU:sta Suomi ei enäöä sen jälkeen nk. Ahvenanmaa-lisää.
        Muussa tapauksessa Suomen on julkisesti ehdotettava, että Ahvenanmaalle tarjotaan mahdollisuus itsenäistymiseen.

        Ahvenanmaa itsenäiseksi tai liitetään Ruotsiin. Saarilla ei saa kuin epäystävällistä palvelua. Ovat vielä kielitaidottomia.
        Hirveän kallis paikka. Ei kannattanut käydä.


    • Peruskansalainen

      Ahvenanmaa saa könttäsummana itsehallinnon pyörittämiseen 221 mij €.
      Olisivat summaa halunneet korotettavan. Persut tyrmäsivät idean.
      Ilman Persuja raharekkaralli olisi kiihtynyt.

      • RuotsalaistenRasismi

        Tuokin aiheuttaa lisääntyvää vihaa kohdistuen suomenkielisiin ja jo enestään ollut eriarvoistaminen tulee voimistumaan. Suvaitsevaisuus ei kuulu ruotsalaisuuteen mikä on selvästi näkyvää siellä missä nämä erikoiset asustavatkin.


      • LisääLisääHyvinvointia

        "Olisivat summaa halunneet korotettavan."

        Ruotsalaisuus on röyhkeää ja mikä ettei lehmää voi yrittää lypsää jos maitoa tulee.


    • Peruskansalainen

      Onneksi Persut hallituksessa ovat suitsineet rahojen tuhlausta.
      Ahvenanmaalaiset saavat ruveta tienaamaan rahansa, kuten muutkin suomalaiset. Loiseläminen on lopussa. Tehkää työtä ja keskittäkää hallintonne. Turhat suojatyöpaikat pois.

    • hannupakolainen

      Olen suomalainen, etelä pohjanmaalla kauhajoella suomalaisella alueella syntynyt ja lukion suorittanut. En omaa mitään perhesuhteita ruotsinkielisiin , mutta Porvoossa 10 vuotta asuttuani kävin paljon mielummin kaupoilla ruotsinkielisessä simolinissa kuin suomenkielisten sokoksella . Syystä että simolinilla oli yleinen tunnelma jotenkin paljon ´´ pehmeämpi´´. En
      osaa tuota sanallisesti selittää, mutta varmaan tiedätte , arvaatte mitä tarkoitan .-Kaikki todelliset ystäväni olivat ruotsinkielisiä mutta he puhuivat kanssani suomea tai englantia. Olin mainonnansuunnittelija ensto nimisessä yhtiössä ja tuo avaus ´´mycket farligt yrke ´´ on minun kirjoittamani . Kantani otsikon avaukseen, itsenäinen ahvenanmaa on se , että juuri niin pitäisi tehdä. Näyttäkää niille kantasuomalaisille ettette ole tuon koppavan paskavaltion avuista riippuvaisia ollenkaan . Virallisiksi kieliksi ruotsi ja englanti, oma valuutta, viisumipakko , ingen schengen , inga mamu . Samantyyppinen status kuin mitä on SVEITSI. Puolueeton, riippumaton pikkuvaltio . Suora digitaalinen kansalaisdemokratia, ei mitään puolueita eikä mafioita ollenkaan .

      Koska minua estetään laittomin perustein tulemasta Suomeen , tiedustelen julkisesti tällä palstalla , voisinko minä 64 vuotias terve eläkeläinen ja 46 vuotias vaimoni saada kotipaikka oikeuden ahvenanmaalle ? Haluaisimme asua jossain hyvin hiljaisessa paikassa kaukana taajamista. Minä saan eläkettä 2500 e kuussa ja työikäinen vaimoni on hum .kand , opettaja , osaa virheetöntä ranskaa , hyvää englantia, ruotsia haluaisi oppia . Hän olisi valmis toimimaan esim. hotelli ja ravintola alalla , maatalous - puutarha töissä tai vanhus palvelutehtävissä ,

      sosiaaliapuja emme pyydä .

      Minä olisin kiinnostunut poliittisesta toiminnasta, jonka tarkoitus olisi itsenäinen ahvenanmaa

      ystävälliset vastauksenne lähettäkää Suomen konsulaattiin Lissaboniin [email protected] Konsuli [email protected]
      tuntee tilanteemme

      ja halumme päästä takaisin kotimaahan . Mutta koska yksikään Suomen kunta ei meitä huoli, eikä mitään paluumuuttajan oikeuksia tarjoa

      Ahvenanmaa olisi hyvä vaihtoehto

      här jag sriver po svenska mera


      www.unianova.eu/sverige.htm

    • Ahvenanmaalaiset ottavat avosylin vastaan kaikki, jotka haluavat saarille muuttaa.
      Viking Linella sinne mukavasti pääsee!

      • pakolainensuomest

        onkohan asia noin , että ottavat avosylin vastaan kaikki, jotka haluavat saarille muuttaa?

        asumme nyt portugalissa mutta kun verolakeja taas muutettiin, en halua maksaa 590 e / kuussa veroja maahan joka on minut karkoittanut perustuslaista piittamatta

        maksaisin ne mielummin oolantiin

        .. ´´se oolannin sota oli niin kauhia ´´ vaikkei siellä tainnut kukaan edes kuolla. Vähän samanlaista laivasto paraatia kuin trumpin seilaaminen pohjois korean rannoilla .

        sananvapaus siellä teidän oolannissa ainakin on isompi, kuin manner suomessa , mikäli suomi 24 palstan sensuuriakkoja voidaan pitää indikaattorina.

        Ihan kuin edesmenneessä neuvostoliitossa , kaikki suomea koskeva arvostelu ja myös HUUMORI on esim kotikunnassani suomi 24 kauhajoki jyrkästi kielletty . Siellä julkisesti kirjoitettiin että minut pitäisi tappaa ja taloni hajottaa . Sitä vihapuhetta sensuuri ei poistanut, mutta kaikki mitä minä sanon, poistetaan heti .



        Olen ihan samaa mieltä kun tuolla edellä joku kirjoitti että Ahvenanmaa pitäisi julistaa itsenäiseksi valtioksi ja vaatia pitkään ollutta käytäntöä demilitarisoinnista

        Suomessa on sellaista sakkia että ne kyllä sähläävät vielä sodan alkuun, sisäisesti islamistiensa kanssa , ulkoisesti venäjän kanssa .

        Ruotsalaiset tietävät tämän, ja sentakia heitä ei yhtään kiinnosta ryhtyä suomen kanssa sotilasliittoon




        Historialla on taipumus toistaa itseään, koska ihmiset eivät opi mitään muuta kuin uusia paheita , ja uutta typeryttä. Sisällissodan vaara on itse aiheutettua , kun hyvin tiedetään että islamistien vakaa aikomus on tappaa eurooppalaiset sukupuuttoon , ei ole kovin viisasta ottaa sellaista porukkaa maahan ja antaa heille isommat edut kuin kantaväestölle . Tämä ongelma on myös Ruotsissa ja Saksan poliisi on raportoinut maan jo olevan sisäisessä sotatilassa

        jos / kun uutta työvoimaa on pakko saada herraskaistuneiden , yli hinnoiteltujen omien duunarien korvaamiseksi , ja uhkaavan degeneraation torjumiseksi , paras vaihtoehto olisi ehdottomasti kaukoidän budhalaiset kansat. Sitä uskontoa ei levitetä koskaan asevoimin ja nuo ihmiset ovat hyvin ahkeria ja älykkäitä , rehellisiä ( useimmat )

        Koska olen suomalainen ja suomessa synynyt , ja asunut ulkomailla 31 vuotta, olisi mukava palata Suomeen .

        Mutta kun sellaista suomea ei ole olemassa enää, johon minut huolittaisiin
        , ahvenanmaa voisi olla hyvä vaihtoehto

        taustahistoriani

        suomeksi
        www.unianova.eu/suomi.htm


        ruotsiksi
        www.unianova.eu/sverige.htm


    • täysin

      Vaihdetaan Ahveenanmaa Karjalaan tai/ja Petsamoon. Vaihtokaupasta hyötyy kumpikin osapuoli

    • Ei voida, koska ahvenanmaalaisia on 7 Folktingetissä antamassa neuvoja suomalaisille kieliasioissa. Ahvenanmaalaiset ovat kehoittaneet pyrkimään yksikieliseen Suomeen.

    • ReilunKaupan

      Myydään se Venäjälle ! Olisivat varmasti kiinnostuneita . Samaan kauppaan EX : Lapinlääni , näin välttyisimme jenkkien "naton" alusmaalta.

    • Ahvenanmaa pitäisi julistaa itsenäiseksi ja liittää Natoon.
      Ahvenanmaalaisille viisumipakko!

    • syrjintäluoto-ja-kivikko

      Ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia, eli universaaleja. Ne kuuluvat saman sisältöisinä kaikille maailman ihmisille ja ovat voimassa kaikkialla, sanotaan YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa.
      Julistuksen 2. artiklan mukaan jokainen on oikeutettu kaikkiin julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, K I E L E E N, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen A L K U P E R Ä Ä N, omaisuuteen, S Y N T Y P E R Ä Ä N tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

      Mitään erotusta ei myöskään pidä tehdä sen maan tai A L U E E N valtiollisen, H A L L I N N O L L I S E N tai kansainvälisen aseman perusteella, johon henkilö kuuluu, olipa tämä alue itsenäinen, huoltohallinnossa, itsehallintoa vailla tai täysivaltaisuudeltaan minkä tahansa muun rajoituksen alainen.
      13. artikla:
      Jokaisella on oikeus liikkua vapaasti ja valita asuinpaikkansa kunkin valtion sisällä.
      **
      Missä viipyy YK:ssa, EU:ssa, Suomessa tai missä tahansa muussa sivistysvaltiossa se suoraselkäinen juristi tai muu oikeusoppinut, joka ensimmäisenä julistaa ja syyttää julkisesti, että Ahvenanmaan koko kielitouhu eli K I E L I R A S I S M I on jyrkässä ristiriidassa YK:n ihmisoikeuksien julistuksen kanssa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe