Aika auttaa muita

VauvoillePerusturva

40 plus - ikäluokalla ovat kaukana takana pikkulapsiperheajat. Nyt on tullut aika auttaa muita:

18-vuotias Arij Zaaouit oli viimeisillään raskaana, kun hän pakeni Syyriasta Eurooppaan hakemaan turvaa. 18-vuotias Arij Zaaouit pitelee hellästi kahden kuukauden ikäistä Zenat Almasria käsivarsillaan. Hän on tullut Punaisen Ristin terveysklinikalle vanhemman tyttärensä, reilun vuoden ikäisen Nabaa Almasrin tarkastuskäynnille.

https://www.punainenristi.fi/uutiset/20160629/pitka-matka-turvaan

https://www.punainenristi.fi/lahjoita/perheet-paossa

20

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi autettavan tarvii olla muu kuin suomalainen??? Meillä on tuhansia köyhyysrajan ulkopuolella olevia lapsia /lapsiperheitä suomessakin??? Perustele edes jotenkin..... Ja ilman rasisti korttia kiitos!

    • LiianRajoittunutta

      Miksi tuo suomalaisten vastuunkanto kuuluu vain tässä maassa oleville? Eikö suomalaisten pitäisi kantaa vastuu myös rajojen ulkopuolella asuvista vähävaraisista ja huono-osaisista? Kuten USA:n, Kiinan ja Venäjän nyt alkajaisiksi.

    • Voihan toki kantaa vastuunsa miten haluaa, Mutta itse kyllä sitä mieltä että se on oman maan kansalainen ensin ja sitten muut kun saadaan tässä maassa edes joku roti näihin avustus jakoihin, tuppaa jäämään suomi-poijaat hopealle.

      • mumm50

        Jotkut suomi-poijaat ei pärjäis päivääkään ilman kelarahaa. Vaikka täällä moni lapsiperhe onkin jonkun ihme "köyhyysrajan" alapuolella niin kaikki on hyvin kuitenkin, toisin kuin usein vanhuksilla, jotka täällä sen tosiasiallisen avun tarpeessa ovat. Ja miten noita köyhiä lapsiperheitä ja kaljan tarpeessa olevia suomi-poikia vielä enemmän pitäisi avustaa kuin kela jo verorahoillamme tekee? On sitä muitakin avustusjärjestöjä kuin spr jos ei siitä tykkää, esim unicef. Eikö olisi parempi avustaa ihmisiä elämään kotimaissaan tai ainakin lähellä, kun tuo Syyria nyt ainakin on mahdoton ja siellä ei yhtään hyvää vaihtoehtoa ole, kuin se että ne lappaa tänne täysin vieraaseen kulttuuriin avustettaviksi.


    • voitaasnäitä

      1. Olen yli 40-vuotias ja 8 kuukautta vanhan lapsen isä. Samalla olen kahden opiskelevan lapsen isä. Kyllä tällä iällä on vielä paljon vastuunkantoa jota aloittaja ei tunnu edes tunnistavan.

      2. Asuin ulkomailla ja voin todeta ettei yksikään hyväntekeväisyysjärjestö pysty osoittamaan mihin ne sadat miljoonat eurot ovat menneet jos paikanpäälle menee katsomaan. Antaisin koko ajatukselle piut paut, hukkaan heitettyä rahaa.

      3. Hyvää tahtoa voi osoittaa etsimällä itse kohteen jota avustaa face to face.
      Varmasti menee perille ja voi seurata miten asiat kehittyvät.

      • spr.sucks

        Jep, aplla ei raksuta oikein. Äitini oli 41v, kun synnyin. Nykyään monet naisetkin saavat esikoisensa 40v , joten kyllä niitä pikkulapsia riittää tässä ikäluokassa!
        Kannatan ajatusta Face to face -apu. SPR-johtajilla on hyvät liksat ja Kontti ryövää työttömien työvoimaa ilman liksaa.


    • Apinat pois........

    • Suomi.OLI.hyvä.maa

      Me Suomalaiset emme voi ryhtyä koko maailman sosiaalitoimistoksi! On jokaisen maan oma asia järjestää asiansa itse kaatamatta ongelmiaan muiden niskoille!
      Itsellä ei ole lapsia eikä tule. En halua tukea tällaista yhteiskuntaa ja maailmaa tekemällä tänne lisää vero-orjia kun päättäjät haluavat vielä koko ajan heikentää elämisen edellytyksiä, jo 90-luvun lamassa näki että tämä ei ole mitään reilua peliä, tavalliset ihmiset ovat pelkkiä arvottomia pelinappuloita poliittisille ja taloudellisille päättäjille! Minä en halua tukea sellaista!
      Suomi oli hyvä maa viimeksi 80-luvulla!

    • Kaukana pikkulapsiperhe ajat??? Mun vanhemmat on 51 ja 52 vuotta, ja mä oon 14. Niin, tosi kaukana joo. Kaikki ei ehkä tee lapsia parikymppisinä! Joillakin saattaa olla aivot päässään.

      Ja punanen risti antaa rahat joillekin vitun matuille jotka EI TARVII rahaa!

      • Yöäk

        Mistä sinä tiedät kenenkään rahantarpeen? Onko ikävä asenteesi kotoisin vanhemmiltasi? Se ei kuulosta siltä että olisi "aivot päässä".


      • Yöäk kirjoitti:

        Mistä sinä tiedät kenenkään rahantarpeen? Onko ikävä asenteesi kotoisin vanhemmiltasi? Se ei kuulosta siltä että olisi "aivot päässä".

        Ne matut ei tarvitse rahaa, koska niillä on kalliit muotivaatteet, ihan uudet kännykät, yms.

        Avaa silmäsi!


      • Jospystytjakykenet

        Ettet vain katselisi kieroon ja vääriä asioita vanhempinesi. Et satavarmasti tunne yhtään heistä vieraista, joten tutustu.


      • reilu.peli

        Suomen tulisi ensisijassa kantaa huolta oman maan väestä!
        Niin ne muutkin maat tekee. Pakolaisia tulee auttaa heidän omassa maassaan,
        ennenkaikkea valtioiden päämiehet koolle ja neuvoteltava niin kauan, että lähi-itään tulee rauha ja ihmiset laitetaan omiin maihinsa asumaan ja opetetaan työtä tekemmään leipänsä eteen.
        Suomi-parka jo nyt lujalla, kun velaksi eletään ja pitäisi vain aina lisää ottaa huollettavia, kun omissakin on tarpeeksi.


      • Reiluusonutopiaa

        Olet osittain oikeassa, mutta vain osittain. Maailma ei ole enää niin kovin yksinkertainen paikka kuin joskus ennen vanhaan.


      • Jospystytjakykenet kirjoitti:

        Ettet vain katselisi kieroon ja vääriä asioita vanhempinesi. Et satavarmasti tunne yhtään heistä vieraista, joten tutustu.

        En kyl mee lähelle matuu ja tuu raiskatuks, ääliö. Mun kamun ne matu on joukkoraiskannu, niin mitä luulet meenkö tutustuu niihin!?


      • Puhupukille

        Sinä olet median ja kenties myös vanhempiesi aivopesemä pelkkuriraukkis. Oman maamme raakalaiset raiskaavat yhtä paljon ja enemmänkin kuin vieraat tulijat.


      • Puhupukille kirjoitti:

        Sinä olet median ja kenties myös vanhempiesi aivopesemä pelkkuriraukkis. Oman maamme raakalaiset raiskaavat yhtä paljon ja enemmänkin kuin vieraat tulijat.

        Todista!


      • Eitartte-enempää

        Asenteesi, ilmaisutapasi, uhoilusi, pelkosi, tietämättömyytesi ... Kaikki kertoo länsimaisen 'hyvin' voivan pullamössösukupolven pienisieluisesta ajattelutavasta kaikkea vierasta ja uutta, josta ei tiedä mitään, kohtaan.


    • ilkiöitätaasliikkeellä

      "40 plus - ikäluokalla ovat kaukana takana pikkulapsiperheajat. Nyt on tullut aika auttaa muita:"

      AI NIIN MITEN KAUKANA TAKANA??? MINULLA EI KOSKAAN OLE OLLUTKAAN LAPSIA KUN OLEN JÄÄNYT LAPSETTOMAKSI. kiitos sinä ilkeä ihminen viestiketjun aloittaja kun siitä nyt muistutit!!! itken!!!!!! Ette SAA OLETTAA että kaikki keski-ikäsiet ihmiset ovat vanhempia!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe