PPO:n liikevoitto negatiivisessa suunnassa

mielenkiintoistadataa

Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

78

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osaispaennustaatulevaa

      Jahas vai silleen. Onpa mielenkiintoista kuulla josko sitä tuodaankaan esille mutta luvattiinhan siellä kokouksessa tosin lisätä avoimuutta jäsenien suuntaan. Ei ole sitä lehdykkääkään tullut pitkään aikaan, onko jutut vähissä vai talous laskusuunnassa, olihan niitä tuottoisia sijoituksia lehtiin kirjoiteltu, niistähän ois mukava saada tarkempaakin tietoa.

    • tietokolisäätuskaa

      Oisko muita strategioita..eikös siellä ole kannuksesta joku yhtenä pääarkkitehtina ? Kait niillä on jotain visioita tai skenaarioita joittenkin kompetenssien myötä harkinnassa mutta eivät raski julkituoda jäsenille ?

    • puuttuuvisiotjagluu

      Ei ne taida tehdä oikeastaan mitään vaan istuskelevat kaffeella ja porisevat mukavia. Ei tarvi kun pisnekset menee niinkuin ne menee ja aina voi jäsenille sanoa..göobaalit markkinat ei toimineet ja ollaan ylösajo vaiheessa

    • aurinkolaskeelänteen

      ..kuuleman mukaan kohta alkaa purkautumaan salailumenettelyt joita on lainvastaisesti tapahtunut ajansaatossa . Vallankahvassa olleet on kuvitelleet että saa ja voi toimia miten tahansa mutta unohtaneet että aika monessa asiassa on jonkunlaiset pelisäännöt vaikka se tuntuisi itsestä kiusalliselta. Muutkin pitää otta huomioon ja asioiden hoidossa pitä toimia lain mukaan ja kirjata niin esitykset kuin päätöksetkin riittävästi.. ei miten "musta tuntuu" tai ei miellytä.. Odotetaan "asiantuntijoiden toimia saaduista viranomaispäätöksistä ja syyttäjän kannanottoa asioihin.

    • Tiedettiinhän_tämä

      No jaa, sijoitusrahastoilla ei yleensäkään ole mennyt viimeisen vuoden aikana hyvin. En lähde erittelemään tilannetta PPO:n osalta, mutta tappioita tulee kaikille, vaikka rahat olisi investoitu minne päin maailmaa hyvänsä. Brexit luultavasti tulee vielä pahentamaan tilannetta. Minkäs tilanteelle teet, mutta toisaalta osuuskunnan jäsenet tiesivät jo etukäteen, minkälaista tuurinpeliä sijoittaminen on, eivätkä juuri sen vuoksi olisi halunneet liiketoiminnan muutosta siihen suuntaan.

    • ottopoi

      Purkuhun koko osuukunta kun vielä on jaettavaa, pian pääoma on syöty. Henkilö kulut vain kasvavat, realituotosta ei ole tullut .

    • ensinkehutsittenhaukut

      ..luotettavalta taholta saadun tiedon mukaan on jo yksi sijoituksia osuuskunnalta saanut yritys tehnyt viime vuonna 841 000 €: tappion. Siihen liittyviä tahoja on hallinto ja johto käynyt "haukkumassa" jopa niin ettei ao. yhtiö ollut antanut hallituksen edustajan pyytäessä avointa valtakirjaa osuuskunta kokoukseen..oli näytetty pankkitoimihenkilölle ovea..hänkään ei ollut tietoinen yrityksen saamista nuhteista ao. sijoitusasiantuntijoilta jotka oli rahoitusta olleet kuitenkin jakamassa ?
      Aika kaksinaamaista toimintaa..ensin jaetaan "halpaa rahhha" mutta kun tulee takkiin niin ollaan ensimmäisenä haukkumassa yritysjohtoa ?.. Toimisko sama ppo:takin ja arvoa kohtaan ?.. Hallinnon kannattanee kokeilla kepillä jäätä.. no ei ne uskalla !

    • malliamuualtaotettu

      Häkissä on viisi apinaa. Laitetaan banaani roikkumaan häkin katosta ja tikkaat banaanin alapuolelle. Jonkin ajan kuluttua joku apinoista lähtee kiipeämään banaania kohti. Heti, kun apina koskettaa tikkaita, muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä.

      Jonkin ajan kuluttua joku toinen apina lähtee kohti banaania samoin tuloksin – muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä. Kohtapuoliin tikkaille pyrkivän kolmannen apinan aikeet estetään toisten toimesta.

      Nyt luovutaan kylmästä vedestä. Yksi apina otetaan häkistä pois ja tilalle laitetaan uusi. Uusi apina haluaa kiivetä tikkaille ja hakea banaanin.

      Kauhukseen apina huomaa, että muut käyvät sen kimppuun. Parin yrityksen jälkeen apina ymmärtää, että yritys kiivetä tikkaita johtaa joukkokuritukseen.

      Seuraavaksi korvataan taas yksi alkuperäisistä apinoista uudella. Edellisellä kerralla vaihdettu apina osallistuu kuritukseen nyt innolla!

      Näin toimitaan kaikkien alkuperäisten apinoiden kanssa. Joka kerta, kun uusi tulokas yrittää tikkaille, muut kurittavat tätä. Useimmilla ei ole mitään käsitystä, miksi ne eivät saa kiivetä tikkaille tai miksi ne osallistuvat tulokkaan kurittamiseen.

      Kun kaikki alkuperäiset apinat on korvattu, ei yhtäkään häkissä olevaa apinaa ole ruiskutettu kylmällä vedellä. Kuitenkaan yksikään apina ei enää yritä tavoitella banaania.

      Miksi? Koska niiden mielestä täällä on aina toimittu näin.

      Ja näin, hyvät ystävät on osuuskunta PPO:n hallinnon toimintamalli syntynyt.

    • onkojokusyyhiljaisuuteen

      ..katselin noita muidenkin paikkakuntien keskustelupalstoja ja kiinnitti huomio sellaiseen asiayhteyteen, että 23.7 kommenttien tullessa esiin ei niitä ole haukuttu-kehuttu tai vastaanväitteitä esiin tullut ?

      Mikähän niissä on aiheuttanut pelkoa niin ettei edes hallitus...peesaajineen ole julkituonut mitään epämääräisiä näkemyksiään ?
      Ainoa johtopäätös on todettava että niissä onkin jotain totuutta ja jostain ulkopuolelta on tullut jotain ohjeistusta kuinka olisi pitänyt lakien ja sääntöjen mukaan toimia..muuta ei voi hiljaisuudesta päätellä.
      On mennyt luu kurkkuun !

    • asiantuntemustatarjolla

      Kyllä hallinnon pitää ottaa ohjat käsiin ja laittaa palkolliset ja hallitus ruotuun. Kohtahan ne on syöneet liian hyvät eväät eikä jäsenille tipu edes näkkileivän murusia.

    • mestaritsijoittamisessa

      ..tuli julki niitä sijoitusyhtiössä syntyneitä "tappioita" jotka aikaisemminkin on kirjattu voitoiksi..ja otettu jakoperät taseesta.. -841 000 € - 500 000 € - 45 000 € jne..eli hyvin homma hoituu kun ylläpitokulut osuuskunnasta lisätään tuohon niin taas oli mennyt 2 800 000 € jäsenien omistuksista.. aika asiantuntevaa toimintaa ja hallinto vain hymistelee?

    • kuormastasyötiintaas

      Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin.

    • luottamuksenääni

      Kiinnittää huomio tapahtumiin ja vastuullisten toimintaan miten suhtaudutaan lakeja ja menettelytapoja sekä omistajan ääntä kuuntelevissa yrityksissä ja yhteisöissä oikeisiin toimenpiteisiin. Niissä ei hallinto ja päättäjät kauan katsele sinisten aurinkolasien läpi jos ja kun osoittautuu että työntekijät toimii omavaltaisesti ja ilman hallinnolta saamaansa mandaattia.,, eiköhän näissä merkeissä vaadittaisi ehkä kipeiltäkin nyt tuntuvia ja rohkeita päätöksiä joilla voitaisiin palauttaa jäsenkunnan luottamus.
      Siis tämä ihmetyttää osuuskunta PPO:ssa ja sen sidosyrityksissä.
      Siellä saa joku ..lähteä tai katsoo parhaaksi poistua takavasemmalle kun tulee toimivan johdon kanssa ristiriitaa menettelytavoista ja toiminamalleista...mutta aiheuttava taho saa silti jatkaa ?
      Samalla ollaan käynnistetty ja aiheutettu ylimääräisiin kustannuksiin johtavia "auktorisointeja" eri yhteyksissä jopa jäseniä vastaan niiden kuitenkaan johtamatta muuta kuin viranomaisilta saatuihin moitteisiin ja asioiden oikaisemiseen. Näistä kaikista pitää lisäksi löytyä kirjaukset joista asiat pitää pystyä tarkistamaan samoin niiden kustannusvaikutuksista kontra saatuun hyötyyn.kenelle..tai mille taholle ?
      Myös eri tarkastuksissa havaittuja korjauksia on tietoisesti jouduttu tekemään jälkikäteen jotta on saatu esille tulleet puutteet korjattua..ja aina kalliilla rahalla ulkopuolisten avustuksella?

      Ulospäin hallinto viestittää että on luottavainen ja asiat on hyvällä tolalla.
      Onko näin, missä se paljon kuulutettu avoin tiedottaminen on..vai onko se tarkoitushakuista tiedon panttausta jotta "aika hoitaa" asiat unholaan.?
      Kyllä jäsenkunta tietää mitä se odottaa vastuullisilta valituilta edustajiltaan.

    • toimikaakorrektisti

      ..taas tuli oikein ilouutinen hienosti hoidetuista sijoituksista..teknoventuresta oli tullut 841 000 e takkiin että helähti. Olivat käyneet haukkumassa oikein oulussa muut mukanaolevat niin kuin oltais itse oikein ammattilaisia..pääjehu elvistelee sukunsa aikanaan työllä hommaamilla varoilla ja pikkutyty leuhkii tiskissä kuulleilla sijoitusneuvoilla joita lasilinnoistaan oli poitsut kertoilleet..sitten poltetaan siltoja alueella ja ollaan niin pollevaa..aurinkolasit pitää olla silmillä että kestää kiiltoa katsella ja nokka pyykkipojalla kiinni kun niiden omakehu haisee niin pahalle

    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • rohkeatrokansyö

      ..joo kyllä niitten pitäis pystyä samaan kuin pouttukin..onhan siellä yksi niistä kehissäkin..ainakin oli raahessa osuuskuntakokouksessa..vaikka muuten haukkui aikanaan osuuskuntaa ja käytti ruotsalaista operaattoria teleliikenteen tuottajana.. nyt ollaan niin pollevana sijoitushuuman takana vaikkei olla maksettu konsanaan palvelujen käytöstä.. ei muuta kuin yt:t käyntiin ja sama potkiminen päälle kuin omissa puitteissakin.. Poika oli vain olevinaan ja firma ilmeisesti vain maksavinaan hänelle.. mitä muuta tuo asenne ja näytöt osoittaa ja tuo esille ?

    • nookialainen

      Tarkootako tätä lihavaa jurvalaasta joka oli ennen posteljoonina?

    • laskelmafaktana

      Kun katsoo privanetin kaupankäynnin aktiivisuutta osuuskunta PPO:n osuuksilla niin eipä keksinyt tj "herran huonetta" jossa olisi actionia vaan paremminkin kinkeripiirin jossa ollaan hiljaa ja mökötetään häpeänurkissa hän ja koko hallintolössi. Ei ole tullut yhtään tosijytkyä kuten persut sanois ja samtalpartiet peesais. Ihan turhasta tuolle porukalle maksetaan isoa liksaa..riittäis yksi henkilö hoitamaan jäsenosuuksien siirtoja perikunnissa tapahtuville muutoille. Ajatelkaa mikä säästö näin syntyis..jos ette usko laskekaa..pienenis vuositason ilmanaikoinen kuluerä lähes miljoonalla eurolla..siis 1.000.000 € jäis taseeseen nykytilaan verrattuna...ja sen vois hallitus esittää "voittona" seuraavassa osuuskuntakokouksessa.

    • entisillepomoillekans

      Tässä osuuskunta PPO asiassa voisi oikeastaan soveltaa tuota Finavian mallia kun siinä 34 M€ tappioiden aiheuttamisesta "luottamusaseman väärinkäytöstä" ollaan esittämässä pomoille rangaistuksia..PPO:ssa aiheutettiin Datamen kuprussa 35 M€ ja lisää samanverran myynnissä elisalle liiketoiminta.. Pikkuisen voi vaatia pitempää ja ehdotonta sekä koko hallinnollekkin.
      Mitä sanoo askotti tähän, oisko oikeudenmukaista ?

    • mikäontotuuskellekkin

      Nivalan pankkitoimihenkilö julkitoi ettei haluaisi olla mukana näissä kuvioissa. Oli sanottu että on pakko niin kauan kuin vastuu myynnistä on aktuelli laintulkinnan kannalta..v..2017 loppuun asti. Oli kokenut jopa ns. stressiä voiko tulla henkilökohtaisia sanktioita kuten Finavian esimerkin mukaan. MItä jos joku vie asian raastupaan ja osoittautuu se "luottamus aseman väärinkäyttö" todeksi kuten välimiesoikeudessa tuli esille että kanne oli aiheellinen mutta professoritasolle liian promenaadi eli olisi johtanut syytteisiin heidän kannanottojensa pohjalta. Päättivät että tehdään nahkapäätös..otetaan sovitut palkkiot ja annetaan asianosaisten selvittää jatkossa päätösten oikeellisuus näyttöpohjalta... saapa nähdä osaako kukaan hoitaa asioita kuten säännöt ja laki sanoo..

    • hoivaanhoivaan

      Oliko Kannuksessa tämän Esperi Care Oy:n ylläpitämää hoivakotia ?
      Jos on niin koko osuuskunnan hallinto äkkiä sinne hoivaa saamaan etteivät ehdi tehdä enempää vahinkoa jäsenien omaisuudelle. Muut saa mennä omilla paikkakunnillaan niissä olevaan hoivaukseen.
      Miksi ? ..mikä olisi ollut hyvä sijoitussegmentti..ja mille alueelle.. miettikääpä sitä, ketä niihin tällä alueella tulee sijoittautumaan..ja jonkun ajan kuluttua koko hallintokin on siinä iässä ja kunnossa että tarvitsevat ao. tyyppistä palvelutarjontaa.
      Stratekiasuunnittelijat suljetulle osastolle ilman huoltajaa..pale ja tj kaveriksi..kyllä ne pärjää..

    • sulosanonsanoin

      ..saahan sitä tj aikansa kulumaan ja kivat km-korvaukset kun dkw:llä ajelee ympäri aluetta ja markkinoi että ostakaa ppo:n osakkeita. Mutta kun niistä ei saa mitään tuottoa jatkossa niin eipä näytä käyvän kaupaksi.. loppu häämöttää huiputukselle.. sanokaa mun sanoneen

    • tiskistälasilinnaan

      Näkemykseni on että tässä kävi todellisuudessa niin että aikaisemman pankissa työskentelyn yhteydessä tuli kaipuu laskentatoimeen lisää haasteita ja sen löytyi ..no mistä syystä juuri ppo:sta jäänee arvoitukseksi mutta liian lyhyessä ajassa ja vaatimattomalla kokemuksella astuttiin liian isoihin kenkiin. PPO ei ole eikä tule olemaan pankki josta saa rahaa ilman vakuuksia, tosin taitaa pankeistakin saada niin mutta sitä kutsutaan "vekseliksi" jolla on takuumiehet jotka vastaavat velasta jos asianomainen ei pysty ajallaan sitä maksamaan. Toinen kanava on ns. kanikonttori johon voi viedä omaisuuttaan "lainaan" mutta jos sitä ei lunasta ajallaan niin se myydään "voitolla". PPO ei ole myöskään kanikonttori kuten on käynyt valitettavasti Masto-kiinteistön ja sen yhteydessä olevien yritysten osalta. Niistä ei saa rahojaan pois vaikka olisi kuinka hyvä sijoittaja..omituista ?
      Valitettvasti alueen tai alueelle pyrkivän pk-yrityksen rahoittaminen on niin suuri riski ettei siihenkään PPO:lla ole sääntöjenkään mukaan oikeutta rahan jakamiseen.
      Sukupolven vaihdoksien rahoittaminen ei myöskään ole toimintaa tukevaa ja siksi mm. pankit eivät niissä halua olla mukana.

      Summa summarum miksi joku yrittäjä ottaisi lainaa lyhellä maksupostilla ja korkotasolla 10-15 %, antaisi lisäksi jollekkin oudolle ja alaa tuntemattomalle vielä edustuspaikan josta peritään kulut, jos taseen ja liiketoiminnan tulokset ovat kunnossa ja vakuuksia vastaan saa muualta 2% marginaalilla lainaa ja pitkällä hoitoajalla?
      Eli jotain on molemmin puolin vinksallaan jos annetaan tai otetaan PPO-rahaa noilla ehdoilla..johon ei periatteessa ole edes laillista lupaa.

      Suomessa on jo pilvin pimein erilaisia rahoitus- ja sijoitusyhtiöitä jotka tarjoavat myös pikavippejä, mutta se ei ole missään muodossa PPO:n osalta sallittua ja senkin valvonnasta finanssi- ja pankkivalvonta on antanut tiukat ohjeet toiminnan laadusta ja raportoinnista.

      Miksi Osuuskunta PPO:ssa ei noudateta näitä lakeja rahojen omistajan = jäsenien suhteen ?
      Ainoa toimintaprosessi kuuluu olevan että palkolliset kulkee kylästä kylään ja ohjeistavat jäseniä myymään osuutensa merkittäväksi alihintaan kuten asian voi www.privanet.fi sivuilta itse kukin todeta.

    • takinkääntäjäklubiKK

      Mitenkähän kannuksen strategi kertoo laatimansa sijoitusstrategian epäonnistumisesta totaalisesti. Vaikka ois minkälainen guru niin kun katsoo maan ja maailman "pörssejä" ei niistä löydy mistään sellaisia tuottorosentteja joita hallinto on tuputtanut jäsenistölle monta vuotta.
      Sensijaan jos ois oltu mukana esim DNA:ssa niin nyt ois voitu jatkaa hyvätuottoisena osinkojen saajana..tarjota hyviä palveluja, ois ollut yli 200 työpaikkaa alueella ao. telealalla ..mutta eihän se sutkeille sopinut.
      On kaluttu elisan osakkeet..partnerat yms lehdot eikä millään saa jaettavaa jäsenille, päinvastoin kulurakenne on älytön eikä hallitus uskalla eväänsä väräyttää..plagiaatit taittelee ihan väärin ja vääriä asioita mutta huuli väpättää mutta järkevää ei suusta tule ulos..Hohhoijaa

    • uloskaapistanyökytyt

      On mennyt luu kurkkuun askoteilta ja urputtajilta kun alkaa totuus heidän stratekioistaan tulla esille. Ei siinä auta yhdenkään itseään asiantuntijaksi tituleeraavan suunnittelemat utopistiset statekiat jotka on ja on olleet vain sanahelinää joita on ollut mukava esitellä samanmielisille nyökyttelijöille hallinnossa jota on höystetty hyvillä lounailla ja rähmäpullakaffeilla ja nyt jouluna saadaan jos ei nyt uutta älypuhelinta niin ainakin joku hyvä joululahja vuoden samanmielisenä olosta..pakko se olisi ollut antaa myös niille jotka olisi uskaltanut edes kysyä jotain kriittistä..paljonko on tase nyt, mikä mahtaa olla ennuste ens vuonna jaettavasta osuusmaksun korosta, onko mietitty miten hoito-organisaation kuluja voidaan pienentää huomattavasti ja joko masto kiinteistö tuottaa ja jumppasali on maksanut lainojaan lainkaan ? Onko hirveän vaikeita kysymyksiä ? Miksi ne ois niitä ?

    • halookannusjamuut

      On aika byrokraattista toimintaa nämä osuuskunta PPO:n strategiavisiot. Ei ole eväkään värähtänyt jäsenien toiveille.. Nyt ois Partnerasta tulossa ens vuonna 6 miljoonaa euroa kun jakavat taseestaan tarpeettomat ylijäämät omistajille. Samahan ois kilvan tehtävä myös PPO.ssa kun siellä on tarpeettomia rakennus-liittymismaksuja 15 miljoonaa ja kolmessa ulkopuolisessa sijoituskorissa 60 miljoonaa euroa ja nämä strategit leikkii niillä sivussa olevilla 20 miljoonalla..mutta eivät tajua että kaikki kaivot tyhjenevät jos sieltä vain otetaan vettä eikä edes hölmö hallinto osaa kantaa sinne sitä lisää. Tajutkaa jo miksi toimintaorganisaatio ja muut suuria kokous yms. korvauksia saavat siellä roikkuu ja esittää olevansa niin asiantuntijaa että..taitavat vain olla joojoo porukkaa ! Oletan näkemyksistä joita esittävät.

    • niinpaniinnikkaan

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • aaturannikolta

      Paljonkos se Tuomo Tamminen paukutelee pöytään sitä osuuspääoman korkoa ensi vuodelle. On kuulema luvattu satanen/osuus. Eikös me pistetä ne Oulun rahat jakoon kun kerran noin onnistaa. Voihan ne pistää tilille jo vaikka etukäteenkin, siis keväällä.

      ..ja tuskin joku kulkee joka päivä DKW:llä vieskassa "töissä", kuluu paremmin aika kun soppailee oulussa ja yrittää näytellä viisasta ja mukavaa mutta heti kun tulee poikkipuolinen kommentti niin palaa käämit..voi voi !

    • ennakkotietoatuli

      Luotettavalta taholta "salassaolo" määräyksestä huolimatta saadun ennakkotiedon mukaan on odotettavissa osuuskunnan ja sen sidosyhtiöiden tiedote v.2016 tuloksesta joka tuo julki seuraavaa:
      -globaalien markkinoiden epävarmuudesta johtuen jäänee lopullinen liikevoitto huomattavasti alle suunnitellun. Vuoden vertailukelpoisen tuloksen arvioidaan jäävän alle edellivuosien tason.
      Vertailukelpoista jakoon käytettävää osuusmaksua ei voitane maksaa kuin 30 €/osuus huolimatta että on tiedossa mm. Partnerasta saatava n. 5 M €:n ylijäämäjako osuus. Jaettava osuusmaksunkorko aikaansaadaan erilaisilla kirjanpidollisissa siirtoerillä joilla on vaikutusta tasetta pienentäen.

      Hallitus on kuitenkin esittämässä osuuskuntakokoukselle ettei ryhdyttäisi mihinkään vastaavaan ylimääräisten omaisuuserien jakoon kuin Partnerassa (ent. Oulun Puhelin-DNA) sillä saavutettavissa olevan rauhoittavan vaikutuksenkaan takia huolimatta että jäsenkunnan suuri enemmistö sellaista on esittänyt .

      Rajoitetun mandaatin saanut tarkastusyhtiö ei voi antaa kielteistä ilmapiiriä lisäävää lausuntoa vuoden tarkastuslausunnossaan vaan toteaa lakonisesti asiantilan saman kaavan mukaisella lausuntomallilla kuin on ennenkin tehty?

    • ajattelinvaanaatua

      Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuu ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

    • kerrokerrokuvastin

      Hallinto on pitänyt seminaaria..johon ei hallitus ole saanut osallistua ? Mistähän siinä on viitteitä..joko jäsenien valitsemat edustajat alkaa heräämään että siellä jotkut vain lenheetissä kekkuloi..tasetta syödään ja kulut kasvaa.. ei kait noin kovin kauan normaaleissa yrityksissä sellaista katsottais. Kaikki ns. tuotot on tulleet erilaislla kikkailuilla ja joihin ei nämä itseään guruiksi nimittävät ole olleet osallisena..oulun puhelin..partnera..dna jne.. Ainoa mitä ovat saaneet aikaan oli 40 M€ tappiot datame-konvergensissa..eikä sitä he pidä minään,,on kyllä peiliin katsomisen aika ja johtopäätökset sen mukaan..out of door..

    • amatööriasialla

      Peltomaa kertoo Kalajokilaaksossa 22.7.2016, että Lehto Groupille annetun lainan ja sen tuoman yli 1,5 Milj voiton vuoksi ammattisijoittajat ovat kiinnostuneet PPO:sta nähtyään tuloksia.

      Virke pitää sisällään sen, että Peltomaa on omasta mielestään amatöörisijoittaja ja siinä hän on oikeassa, kun katsotaan mitä on tapahtunut lausunnon jälkeen.

      Lehto Groupin listautuessa PPO sai 5 Milj lainan vastikkeeksi 1.065.643 osaketta ja hinnassa oli 8% alennus merkintähinnasta, joka oli 5,10 euroa.

      PPO myi osakkeet 18.5.2016 hintaan 6,25 euroa. Kauppasumma oli 6,7 milj ja voittoa siis 1,7 Milj. Osakkeet myytiin kerralla todennäköisesti jollekin ammattisijoittajalle.

      PPO:n amatööriys näkyy siinä, että myymällä osakkeet 6.9.2016 hinta oli 9,65 euroa ja voittoa olisi tullut 5,3 Milj. 21.12.2016 hinta oli 10,13 euroa ja saamatta jäänyt voitto 5,9 Milj ja nyt tulosjulkistuksen jälkeen hinta oli 11,00 euroa ja saamatta jäänyt voitto 6,7 Milj. Ammattilaiset keräävät nuo voitot, ei PPO

    • alutigmartat

      PPO:n nettisivuilta löytyy seuraava tiedote, joka on päivätty 28.7.2015:

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy sieviläisen Alutig Oy:n omistajiksi

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy ovat yhdessä hankkineet omistukseensa merkittävän osuuden sieviläisen Alutig Oy:n osakekannasta. Alutigin toimitusjohtaja Markku Peltokorpi jää edelleen yhtiön suuromistajaksi.
      Pääomasijoitus mahdollistaa Alutigille uuden kasvustrategian ja yritystoiminnan nostamisen uudelle tasolle. Alutigin liiketoimintana on teräs- ja alumiinirakentaminen sekä enenevissä määrin laserleikkaus. Viime vuosina yhtiö on investoinut merkittävästi levytyökoneisiin ja tuotantotiloihin.
      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy asettavat Alutigin hallitukseen yhteiseksi edustajakseen varatuomari Marko Tepon. Alutig pyrkii kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa keskipitkällä aikavälillä.
      - Tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen ja uusien asiakkuuksien myötä hallittu ja kannattava kasvu, kuvailee Marko Teppo.
      Pääomasijoituksen yhteydessä myös kohdeyrityksen lainarahoitus neuvoteltiin uusiksi. Alutigin pitkäaikaisina rahoituskumppaneina toimivat Ylivieskan OP ja Finnvera.
      - Kokonaisuutta tarkastellen saavutettu rahoitusrakenne ja hallitustyöskentelyn terävöittäminen antavat kohdeyritykselle aivan uudenlaiset kasvun ja menestymisen eväät, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Mitä on tapahtunut tiedotteen julkaisemisen jälkeen?

      Talousluvut: Vuosi/ Liikevaihto; M€/liikevoittoprosentti/tulos
      2012/1,2/5,1%/20.000 €
      2013/1,3/4,5%/6.000 €
      2014/1,6/3,4%/0 €
      2015/1,3/-8,5%/tappiota 165.000 €
      2016/ ei vielä tiedossa

      Toimitusjohtaja on vaihdettu ja Kati Peltomaa on nimitetty hallitukseen lisäterävöittämään toimintaa. Hallituksessa on neljä jäsentä, ja puolet ovat siis PPO:sta!
      Valuelaw on Ylivieskalainen 2015 perustettu yhtiö, jonka päätoimiala on lakiasiainpalvelut. Sitä omistaa PPO:n hallituksen jäsen Marko Teppo. Muista omistajista ei ole tietoa.

      Yhteenvetona saa kuvan, että Alutigin (lue: PPO:n sijoitusten) tulevaisuudennäkymät eivät näytä hyvältä. Teräs- ja alumiinirakentamiseen keskittyvän yhtiön hallituksen puheenjohtaja on entinen poliisi ja toinen hallituksen jäsen entinen pankkitoimihenkilö. Kummankin visiot liiketoiminnan kehittämiseksi perustuvat varmaankin heidän koulutukseensa ja kokemukseensa ko alalta.

      Peltomaa on nimitetty hallitukseen todennäköisesti, koska Alutig tarvitsisi rahaa lisää. Näistä asioista PPO harvemmin tiedottaa.

      Toivottavasti olen väärässä.

    • rahaatarvitseville

      Elisan laajakaista takkuaa ja on hidas, kiitos senaikaisen PPO:n tj, hallitus ja hallintoneuvosto kun myitte PPO:n teleliikenteen Elisalle. Ei oikein sijoitustoimintakaan kannata vaan rahat tuhlataan.

    • kopioija4

      Lue Jarmo Viinalan blogi osoitteessa:

      haapavetistapaatoksentekoa.blogspot.fi

      Kertoo ppo:sta ja kuntien välisestä omituisuudesta. Tämä aloitus on poistettu päivän aikana lukuisia kertoja eri palstoilta. Kuka pelkää? Kuka ohjaa seriffejä ja miksi? Tämä aloitus poistetaan vähän väliä

    • kokoomuksenlinjana

      Nyt kannattais ottaa ohjelmaan vaatimus osuuskunta PPO:n taseessa "vieraassa pääomassa" olevien liittymismaksurahojen palautus omistajille. Niillä saisi kaikki halukkaat kunnassa hoidettua "kuitu joka kotiin" projektin edullisesti kohdaltaan. Se oli muuten kokoomus-puolueen valtakunnallinen teema..suvin aikaan.mutta nyt ao. puolue vastustaa asiaa ainakin täällä osuuskunta ppo:n alueella..estävät näin kehitystä ? Miksi ?

    • taittelunkoplaaja

      ..siellä oli varmaan martta hyppinyt seinille kun oli ppo:n sivuille laitettu liian aikaisin myös esitykset hallintoneuvostoon..erovuoroisten tilalle..lähes kaikki halunneet jatkaa..mutta olikin muutaman hetken päästä poistettu sivustolta ? Miksi ? Ei noilla ehdokkailla ole mielessä kuin nuo 350 €/kokouspalkkiot ja puheenjohtaja saa vielä sen lisäksi 620 €/kk ja varakin 315 €/kk.. ahneilla on sanottu olevan p.skanen loppu ja sama pätee muuhunkin hallintoon ja toimihenkilöihin..

      voisi hallinto ja palkoliset lahjoittaa saantonsa Ylivieskan kirkon rakennusrahastoon..onkohyvä esitys osuuskuntakokoukseen..ke 26.4.2017..ilm 19.4 mennessä.. äänestetään

    • lammasfarmarinkauhu

      Oli eteläisen alueen edustaja varmaan saanut potkut ppo:n hallituksesta kun ei ole tullut tulosta vaikka kuin on tehty strategia- yms. sijoitussuunnitelmia jotka ei ole toteutuneet.

      Tosin 47 ois pitänyt kohdentaan sen leveäperäinen rva buketin pehvaan. Onko se jo neljäs vuosi kun se siellä on huseerannut päällepäsmärinä ja ainoa mitä on saatu aikaan on se että on syöty kuormasta...tase oli nytkin pienentynyt monella miljoonalla vaikka piti kaksinkertaistua ?

      On siellä lampaat susien vahtina.

    • pitkämuistikestää

      ..oli uhkailtu kiusallisilla paljastuksilla ja hkä korvausvaatimuksilla jos eivät poistu takaviistoon.. ei ollut turvakengät auttaneet eikä viivojen veto laatikosta toiseen.. oli nivalan takinkääntäjä loistanut lisäviivoja vetelemällä mutta tavoite oli buketin hameen alle pääsy.. sanoi tytöt aikoinaan toimistolla h:löjuhlien jälkeen.. ilmanskos se masu pompöttää ja persuus levenee..

    • oikeatArvotkehiin

      Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
      Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
      Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
      Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
      Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää..

      Mitä tähän vastaa Kannuksen edustajat,miksi sen eustaja putosi pois hallituksesta ja kuten on julkituotu taseesta on taas otettu voitoksi nimetty osuus "Arvo".. onko tämä osaavaa sijoittamista ?

    • Puuntakaakalahtaa

      ..liikevoiton ja vaihdon laskeminen tuli esille kokouksessa ja taas oli syöty tasetta. Ihmetyttää miksi sieltä oli tosiaan tämän eteläisen alueen edustajia tippunut 2 pois hallinnosta ?
      Faktaa on kuitenkin että nykymeno ei tule jatkumaan koska mukaan on tullut sijoituspelureita jotka ei tuota pelleilyä hyväksy.. pankkitoimihenkilöt ja heinähatut on kaalimaan vartijana ja niinhän siinä oli käynyt että söivät jäsenien rahoja nostamalla itselleen kokouspalkkiot älyttömyyksiin itse tekemänsä esityksen pohjalta. Istuvat kokouksissa ja vain joojoo on kommentointina..ei mitään kehittävää eikä jäsenille hyvinvointia tuovaa esitystä tule kehiin ?

    • Arvolaskeekokoajan

      Kun väistämättä edessä on PPO.n alasajo niin säännöissä on siihen liittyvä lausuma:

      20. Varojen jakaminen Osuuskunta PPO:n purkautuessa
      Kun Osuuskunta PPO puretaan, palautetaan ensin lisäosuuksista Osuuskunta PPO:lle suoritetut maksut ja sitten varsinaisista ja vapaaehtoisista osuuksista suoritetut maksut tasapuolisesti. Tämän jälkeen jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken varsinaisten osuuksien ja vapaaehtoisten osuuksien lukumäärän perusteella.

      Eli summasummarum, kuten tj oli osuuskuntakokouksessa lausunut niin jokainen osuus saa tämän hetken laskennallisen arvon mukaisesti 1.170 € eli pääosa 3 kertaa sen = 3.510€, harmittavaa on se että vuodessa siitä oli taas sulanut 70 e eli 210 €/osuus.. (konsulttien laskelma v 2016 kokoukseen) Ei ole ollut hyvää sijoitustoimintaa kun Arvo laskee.. sen luvattiin kaksinkertaistuvan lyhyessä ajassä ja nyt on kulunut jo 5 vuotta ja Arvo on laskenut koko tuon ajan sen ollessa parhaimmillaan jäsentä kohti 6.600 € eli pienentynyt lähes 50 %.. Mitä kannattais tehdä ennenkuin se on 0 ?

    • taasjuiminkijatkuu

      Nyt oli saatu hallitus koolle. Ihmetyttää vain että miksi kannuksen edustaja putosi hallituksesta ja tilalle oli pestattu kokkolasta joku ? Kuin myös sievin edustaja oli lempattu ulos ?

      Joku mättää ja pahasti.. politiikka..uskonto vai eikä naamavärkit kelpaa ..jos on mielipiteitä ?

    • enolisivalinnut

      ..aikamoista lepsuilua valituilta ja kokousedustajilta kun antavat vallan valua käsistään ja rahat menee jäseniltä sen tien..miksi edes ovat lähteneet mukaan..

    • jakeluhahmo

      PPO hallituksesta Reijo Tauriainen,Eija Sorjamaa, Mika Kiljala ja Marko Järvinen sekä hallintoneuvostosta hannu Haapakoski , Johanna Takanen ja Urpo Korkiekoski sekä Kalle Arvio.
      Ei ole kuvia PPO internettisivuilla. Kuinka Teidät tunnistaa kun kadulla kävelette vastaan?

    • korpeimmekuiskintaa

      Itsevaltiaiden yleinen ongelma on narsismi ja siitä seuraava taipumus haalia ympärilleen ihmisiä, jotka kuiskuttelevat: "Olet ihana. Kaikki rakastavat sinua." Tämän vuoksi itsevaltias ei tajua poistua ajoissa.
      Kun hänet sitten poistetaan, hän ei käsitä tapahtunutta. Hänhän on ihana, ja kaikki rakastavat häntä.

      Viisas johtaja pitää lähellään jonkun, joka muistuttaa kerran päivässä: "Olet kuolevainen.”,

      Miten tämä kuullostaa nykyiseltä Osuuskunta PPO.n toiminnalta ta menettelytavoilta ?

      Mm. johtaja huusi kokouksessa ettei Arvo Investin asiat kuulu jäsenistölle kun se on eri yhtiö.. Sen omistaa Osuuskunta PPO 100 %:sti joten kyllä se normaalijärjellä ajateltuna kuuluisi heillekkin tieto. Sinne palautetaan v. 2016 osalta Partnerasta (ent. Oulun Puhelin) yli 5 M€ ylijäämää koska Oulun kaupunki katsoi ettei niiden sijoitustoiminta tuota mitään.. kuten ei PPO:nkaan. Tuokin palautus tuodaan julki seuraavassa tilaisuudessa "sijoitustuottona" vaikka se osaltaan pienentää ao. omistuksen Arvoa.. vastaavasti, eli taas syödään kuormasta joka tuodaan suuren mediamyllytksen avulla "sijoitustuottoina"..

      Kyllä hallinnon pitäsi jo kuunnella jäsenien ääntä ja toimia sen mukaan kuten Oulussa tehtiin.. jäisihän sinne suurinpiirtein samanlainen n. 20 M€:n sijoitusleikkipääomaksi.

    • valokuituahalutaan

      PPO: hallinto ja toimiva johto toimii omistajien tahdon vastaisesti. valtakirjakikkailulla säädetään osuuskunnankokoukseen valta ahneille.. PPO rahat jakoon jäsenille tai valokuituun!

    • Omalehmäojassa

      ..nettisivuilta on poistettu naama yhden toimihenkilön osalta ja haku päällä uudeksi syyllistetääväksi .
      Alueellisten sijoitusten listasta on kadonnut kans firmoja..ei ole keisareita eikä kelemekkiäkään mainita tuottokohteena ?
      Mitä kikkailua onnyt taas menoillaan ?

    • Jutunviittaat

      ..eikait sitä pankkitoimihenkilöltä ja heinähatuilta voi muuta odottaakkaan.. kaikki piiloon ja salatuiksi ettei omistajat saa kuin kerran vuodessa verhon takaa vilauksen mihin on taas rahoja haaskattu.. hallinnon ja tston kulut pyörii täysillä mutta jäsenille ei tulosta riitä.
      Oikeissa firmoissa on ainoa tie.. tulos tai ulos ellei ole omat rahat liossa. Ppossa leikitään jäsenien rahoilla omaan pussiinsa koko pelleporukka tstolla ja hallinnossa.

    • Tunnustakaafibanne

      Siellä on ihan meiningit hakusessa kun ulkoistivat hallituksesta henkilöitä jotka oli edes hieman kuin intiaanit kanootissa eli ymmärsivät pikkuisen yritystoiminnan kuvioita, ei niissä kasvateta kuluja ja syödä tasetta vasn pienennetään menoja ja etsitään kehityskohteita joilla saadaan kasvatettua tuottoja. Sekin varapj ei saanut aikoinaan mitään aikaiseksi muuta kuin huulenheittoa osuuskuntakokouksessa ja nyt muka piirtelee skenaarioita visioistaan joissa ei oke järkeä ollenkaan.. voi voi ahneitten p.skanen loppu häämöttää

    • Miten-on

      Tämä FinnCode OyYTJ, oliko PPO:n sijoittajagurut tässäkin mukana?

      • Arvokoodiapukkaa

        Oli ensimmäinen gurujen sijoitus.. ja mitn kävikään.. harmi kun eivät osaa mitään tehdä oijein vaan nauttivat vain suurta palkkaa ja luuhistelevat lakimiesten selkuen takana. Ennen oli kaikki reilua ja rehellistä


    • NötSkotti

      Tunnustan että allaoleva pitää paikkansa.
      Kun väistämättä edessä on PPO.n alasajo niin säännöissä on siihen liittyvä lausuma:

      20. Varojen jakaminen Osuuskunta PPO:n purkautuessa
      Kun Osuuskunta PPO puretaan, palautetaan ensin lisäosuuksista Osuuskunta PPO:lle suoritetut maksut ja sitten varsinaisista ja vapaaehtoisista osuuksista suoritetut maksut tasapuolisesti. Tämän jälkeen jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken varsinaisten osuuksien ja vapaaehtoisten osuuksien lukumäärän perusteella.

      Eli summasummarum, kuten tj oli osuuskuntakokouksessa lausunut niin jokainen osuus saa tämän hetken laskennallisen arvon mukaisesti 1.170 € eli pääosa 3 kertaa sen = 3.510€, harmittavaa on se että vuodessa siitä oli taas sulanut 70 e eli 210 €/osuus.. (konsulttien laskelma v 2016 kokoukseen) Ei ole ollut hyvää sijoitustoimintaa kun Arvo laskee.. sen luvattiin kaksinkertaistuvan lyhyessä ajassä ja nyt on kulunut jo 5 vuotta ja Arvo on laskenut koko tuon ajan sen ollessa parhaimmillaan jäsentä kohti 6.600 € eli pienentynyt lähes 50 %.. Mitä kannattais tehdä ennenkuin se on 0 ?

    • Oikea_tyyli

      Tuolla rahalla ehtii vielä pitää hauskaa pitkään ennen kuin rahat ovat loppu. Olisihan ollut aivan hullua jakaa niitä osakkaille.

      • Piuhatristissä

        ..paljonko tulee maksua kannuslaisille korpelan voiman korvauksista kokkolalle.. ihan oikein sekin


      • tyyliäeilyyliä

        Itsekäs, röyhkeä ja ahne, se on Kansallisen Kokoomuksen tyyliä.


      • Melkojuippejaovat

        ..jota harrastaa myös kyky-puolueen kundit vieskassa vartioiden tyhjää kirstua ja yrittäen saada sinne täytettä osuuskunnasta hölmön hallinnon myötävaikutuksella..


    • Hevosystävienkerho

      Saa nähdä milloin se ilmoittaa että ovat sijoittaneet hevoseen kun siellä näkyy konsulttina ja advokaatti puolella kuin myös hallinnossa huseeraavan heppa-alanasiantuntijoina toimivia.. pikavoitot siltäkin puolelta on ihan toivottomia saada.. onko antaa vihjeitä ?

    • valvova

      Oliko hallintoneuvostolla oikeus myydä jäsenien omaisuus ilman jäsenistön antamaa valtuutusta, ei , mutta näin kuitenkin on tapahtunut ja kaikki sen tajuaa.. osa hallinnosta ei ymmärrä jne..
      Ja niin kauan sitä pelleillään sijoittajia toisten rahoilla kun sitä riittää, eihän pankkiToimihenkilö eikä konkkaheput sitä tunnusta koska todennäköisin syin oli tarkoitus kaapata koko potti omiin liiveihin ja huonolla hoidolla olevaan kykylippaaseen.. Oliko näin suunniteltu..kerro..

    • kysymystoistuu

      Miksi PPO ei rahoita Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskuntaa? Ihmiset ja yritykset tarvitsevat yhteyksiä.

    • Sanokaaminunsanoneen

      Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
      Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
      Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio tyhjän kirstun vartija heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräsalon marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki.

    • Possunposkeakehiin

      Siellä oli hyvät edustaja mutta häädettiin ulos kun yrittivät jäsenien asioita ottaa esille ja toimintamallia rukata oikeelliseen suuntaan.
      Kokouksiin oli värvätty kyllä tältäkin alueelta just sellaisia heppuleita jotka ei tajua mistä olimja on kysymys,, omatkin bisnkset on menneet pe.sielleen saatikka jos muita neuvovat niin menee vielä enemmän kuralle asiat..

    • jakajapa

      Omaisuus oli 180 M €, Siitä jaettiin pikkuisen.. nimellä jytky osuuskorko ja rahaa jäi 140 M € eli sen tuplaaminen olisi jo nyt ollut 140 x2 =280 M€ ..eli Teidän toimien johdosta pitäisi kassassa olla rahaa viiden vuoden jälkeen.. 210 M€,, onko näin ? Ei ole vaan kassassa on julkituodun vääristellyn tiedon mukaan 100 M €.. mihin on kadonnut..syöty 40 M€.. Minä vaan kysyn..
      älkää nyt hermostuko kun on kuitenkin kysymys jäsenien rahoista.. ei sinun.. vaan me

    • tännetätä

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • minävaam5

      Seuraava osuuskuntakokous 2018 Raahessa tulee olemaan mielenkiintoinen jossa jäsenet voivat joko hylätä kaikki hallituksen esitykset ja päättää että n. 100 M€ jaetaan 26007 jäsenen kesken kuten osuuskunnan säännöt edellyttävät tai antaa armon käydä oikeudesta huolimatta tehdyistä ..no sanotaan nyt lapsuksista joita hallitus-hallintoneuvosto on saatu tekemään v. 2002 jälkeen ja voidaan sitten vuosien päästä haikailla..ois sittenkin pitänyt olla faktojen perusteella jaon puolella.

    • kannsvain

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

    • ElämäjaIhminen

      .. paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on tyhmempi toista.
      Paha on vain Katti Mattinen, joka kenkään kakki Tattisen.. joka on Hyvin Hygieeninen , 
      eikä tyhmempi tonttua toista, jolla polla ei leikkaa , ei loista.

      Siinäpä oodi asianosallisille , jäseniä mollaaville.. saamattomalle hallinnolle.

      Älkää nyt suuttuko koska näin se kenttä ajattelee ja selän takana naureskelee, nimet on tiedossa kyllä ja tyhmyys loistaa siellä 100 vuotiaan osuuskuntamme yllä

    • tieoatarvii2

      Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
      rautalangasta yksinkertaisen mallin.

      Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
      Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
      Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
      Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
      Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
      Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
      sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
      Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

      Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
      on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

      Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

      Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
      että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

      Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
      maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

      Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
      joka oli täysi vale.

      Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

      Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
      Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
      Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
      olisivat toki saaneet sen tehdä.
      Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

    • 16.439.000Euroa

      Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

    • TarkkanaHeinähattuna

      Suomalaisella klubilla kertoivat että nyt on valtakunnan tason viranomainen ottanut tiukan otteen osuuskunnan muunneltua totuutta esittävien edustajien ja palkollisten toimintaan. Enää ei mene läpi heinähatuille kelpaavat selitykset vaan asiat on esitettävä virallisesti ja juridisesti oikein. Alkaa likasanko kaatua ja tulla päälle silotellun kermavaahdon alta sinne piilotettu sonta esille. Siinä voi moni hallintovastaavakin joutua puollustelulinjalle mutta ei auta enää .. en minä tiennyt esitykset..

    • kukahuiputtaajaKetä

      Kovin on tosiaan köpösesti hoideltu hommia kun osuuden arvo on noin paljon kehutuilla vapailla markkinoilla laskenut laskennallisesta arvostaan. Yleensä asiat menee noilla pörssimarkkinoilla justiin toisinpäin, varsinkin kun listautumisvaiheessa johto kehuu miten tase tulee kaksinkertaistumaan muutamassa vuodessa ja joka vuosi maksetaan jättikorkoja.
      Osuuskorot on laskeneet kuin arkkukiven lehmän hännät ja nyt joku todennäköisesti hallinnon bulvaani yrittää haalia tietämättömiltä ja ikäihmisiltä osuuksia pilkkahintaan. Kun oikea arvo on 1300 ( kuten arvo lehdessä konsultit on esittäneet) niin nyt niitä pitäis myydä puoleen hintaan. Jotain on pielessä ja joku sisäpiiritaho on mukana koinausta ylläpitämässä.
      Mitä sanoo poispuliveivatut?

    • KertokaaTotuutta

      16.10.2017 11:29

      Mikä olisi se keino jolla saadaan jäsenien ääni kuulumaan myös päätöksissä joita hallinto tekee. Nyt ne ei todellakaan ole missään yhteydessä olleet sellaisia joilla aikoinaan jäseniltä kerätty omaisuus karttuisi, vaan se pienenee ja sitä kulutetaan joka vuosi epäonnistuneesti "sijoituksiin". Tuotto josta pieni siivu on jäänyt jaettavaksi on tullut ihan muusta kuin näiden itseään sijoitusmestareiksi kutsuvien toimista. Kaikki mihin rahaa annettu ei valitettavasti tule tuottamaan jaettavaa osuuskorkoa kuten oli lupaukset vaan on jo menetettykin ensimmäisten sijoitusten osalta jaettu raha. Miksi asioita ei kerrota niiden oikeilla nimillä vaan yritetään pimittää faktat kehuskelujen taakse. Kertokaa joskus tottakin

    • Jäsenaloitteetkehiin

      Saako osuuskunnissa jäsenet tehdä mitään aloitteita lain mukaan osuuskunta kokouksiin ?
      Kun lukee näitä kommentteja niin vaikuttaa että vallalla on hallituksen ja johdon ylivalta jolla estetään kaikki mahdolliset kehitysesitykset käsiteltäviksi julkisesti.
      Mistä tämä on viite tai mikä on toiminnalle syy ?

    • Kuka_vastaa

      Esitin oheisen kysymyksen ylivieskan sivuilla osuuskunnan osalta. Tuli täysi hiljaisuus josta pitänee vetää johtopäätökseksi.. eivät saa kun on kielletty, eivät halua kun voisi menettää etunsa, joutuis lempatuksi ulos sisäpiiristä, ehkä eivät uskalla kun ei ole "munaa",, vai mikä voisi olla syy täyteen pimeyteen..sisäiset ristiriidat.onko jotain kielteistä menossa josta ei haluta informoida jopa hallintoa tai pahimmillaan tuoa jäsenkunnan tietoisuuteen.. tai todellinen syy onkin että on mennyt ja menee niin huonosti ettei riitä rahaa osuuskoron maksuun.. kertokaa !

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista. Esim sääntöjen mukaisesta rahastosta (rakennusrahasto-liittymismaksurahasto tms.) voisi jakaa 16,5 M€ pääomanpalautuksena heti. Turhaa ne siellä makaa tuottamattomana , mallia voisi ottaa Partnerasta ja Oulun kaupungin esilletuomasta vastaavasta syystä kun sieltä jaettiin pääomanpalautus osakkaille..mm PPO:llekkin.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnassa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

    • JälkiLämpenee

      Voisko syynä olla allaolevaan lausumaan liittyvä syy : oisko tullut jotain esille ?

      Onko vapaassa pääomassa liittymis-rakennusrahaston 16,5 M€ jonka sanoivat oleva sidotussa pääomassa ja tilintarkastaja ruuppanan lausumana sitä ei voisi siis muka jakaa ?? Siis vale !

      Tilintarkastajalle annetaan varoitus jos tämä on huolimattomuudesta tai varomattomuudesta menetellyt tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti, rikkonut velvollisuuksiaan tilintarkastajana tai muuten perusteettomasti menetellyt tavalla, joka on omiaan alentamaan tilintarkastajien ammatillista luotettavuutta ja arvoa.

      Mikäli on olemassa asiaa lieventäviä seikkoja, tulee tilintarkastajalle varoituksen sijasta antaa vain huomautus. Sekä varoitukset että huomautukset merkitään Keskuskauppakamarin ylläpitämään tilintarkastajarekisteriin, jonka tiedot ovat yleisesti kaikkien saatavilla.

      Vakavammissa tilanteissa valtion tilintarkastuslautakunta peruuttaa koko rikkeen tehneen henkilön hyväksymisen tilintarkastajaksi, eikä hän siis enää voi harjoittaa tilintarkastusta. Näin toimitaan, jos tilintarkastaja on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta toiminut tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti.

    • lumoisaamuistoa

      PPO myytiin Elisalle, joka ei rakenna ja kehitä valokuituverkkoa. Nyt valokuitua yrittää väkertää kunnat ja erilaiset osuuskunnan tapaiset. Kuka muistaa LUMON, siinä oli hyvä palvelu.

    • eitykkääppoosta

      Täällä kommentoi kaikenmaailman rihkamakauppiaat ja askotit sekä vahvana olettamuksena että myös hallinnon sekä tston henkilöt kaikkea vähänkin kriittistä palautetta joka on kaikilta osin laillista, mutta yhtään konkreettista faktaa kysymyksiin ei anneta selkeästi tarkoitushakuisesti. Kuka tai ketkä ohjaa medioita ja aina esittää asiat ihan käänteisesti miten ne todellisuudessa ovat ja ovat menneet.
      Yksi esimerkki. Kun Osuuskunta PPO ja se konserni-tytär yms yhtiöt myytiin elisalle saatiin julkituodusti 180 M€,, mutta esilletulleiden faktojen mukaan siitä oli vähennetty 30 M€ firmsn nimeltaä Datame tappioita sekä muitakin poistoeriä.
      Sen jälkeen on muka joka vuosi tehty voittoa jota jaettu jäsenille osuuskoron nimellä alkuperäisen veropelottelun toteumalla joka tuli voimaan vasta jälkeenpäin ns. kauppahetken deadlinen jälkeen.
      Nyt on markkina-arvo 56 M€.. taseessa 90 M€ mikäli pystyttäisiin realisoimaan.. tuskin... mutta edelleen markkinoidaan toimintaa sijoitusyhtiönä jolla menee hyvin..päin pe:settä menee ja jotkut tahot nauttii ylisuuria palkkioita tajuamatta höytävänpöläystä tapahtumista kunhan vaan itselle tulee kokouspalkkiot ja muu hyvä.. jota ruokkii päättäjät jotka huseeraa asioissa.

      Että sellaista.. askotit..martat..ja muut kommentaattorit..

    • LupauksetPostaa

      Osuuskorko tulee pienenemään koska sijoitustuotot tulevat olemaan vähäiset eikä niistä tule jakovaraa. Ainoa kirjanpidollinen keino on toimia kuten tähänkin asti eli syödä pääomaa .. nauttia kuormasta jota hallinto on jatkanut v. 2014 alkaen tai periaatteessa jo aikaisemminkin kun osuuskunnan palvelululiiketoiminnan myynnin jälkeen jaettiin muka "jytky"(perussuomalaisten vaaliteema.. kykypoikien käyttämänä ?.. minä sangen suuresti ihmettelen) joka osaltaan jo pienensi pääomia !
      Siis hallinto-tstoporukka eivät osaa eivätkä ole osanneet sijoitustoimintaa.. ja piste.

      Milloin tase on kaksinkertaistunut ? Tj:n lupaus.. 100 M€ nainen lehtikirjoituksessa.?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe