Pelasin PAF:ille kymppitonnin alle vuorokaudessa!!

ylipelihullu

Tai oikastaan pelasin alle vuorokauteen 8000e, loppujen 2000 euron pelaamista viivytti pikavippien hankinta, jotta sain rahaa millä pelata ja koska olen jo velkaa mm. Ferratumille, pikavipille, credigolle, Ostosrahalle, fixuralle, vivukselle, topfinancelle ja euroloanilla on ilmeisesti ikuinen banni vaikka en sinne ole velkaakaan yhtään, mutta aikaisemmin en pystynyt maksamaan velkojani ajoissa(koska sinne pitää maksaa kuukauden päästä koko lainasumma) niin jouduin näköjään mustalle listalle, niin lainaajaa oli hieman työlästä löytää netistä, mutta sinnikkään yrittämisen jälkeen löysin firman, josta sain 600e lainaksi kun valehtelin, että olen vakituisissa töissä(oikeasti työtön)ja että kuukausituloni ovat yli 2000e(oikeasti pieni liiton raha)ja että aikaisempia velkoja pitää lyhtentää vain 200e/kk(oikeaa tarkaa summaa en ole edes laskenut) ja se näemmä meni läpi, vaikka tarkistivatkin tietoni. Olin tätä ennen pelannut viimeiset 200e tililtäni, autoremppaan ja elämiseen oli pakko jättää muutama satanen.

Pelasin siis 18 tuntia jo eilen lähes putkeen, pari ruokataukoa pidin. Aloitin 50 eurolla ja voitin yhteensä noin 10 tunnissa hieman yli 8000e ja huumaava tunne valtasi mielen ja olin erittäin onnellinen kun tiesin, että nyt pystyn maksamaan kaikki velkani pois, mutta niinhän siinä sitten kävi etten todellakaan pystynyt lopettamaan vaan pelasin koko yön aamuseitsemään asti ja 5000 meni, sitten pakotin itseni kotiuttamaan loput 3000e, jotta saisin velkoja edes vähän lyhennetyksi ja piti maksaa myös autovakuutus ja vero ja tuossa vaiheessa noin 18 tunnin pelimaratoonin jälkeen pääkin oli täysin jumissa ja väsymys alkoi painaa, joten pystyin ihmeen kaupalla ne rahat kotiuttamaan ja kävin nukkumaan(tänään tosin kadutti vitusti että maksoin velkoja kun olisi pitänyt pelata enkä saanut uutta lainaa sieltä minne maksoin koska maksuni ei ollut vielä kerinnyt kirjautua), enkä peliriippuvaisena todellakaan odota huomiseen vaan pelirahaa on saatava tällä punaisella minuutilla.

Sain sitten 600 euron lainan ja voitin 400 euron pelaamisen jälkeen 1600, joilla piti viimeistään 1200 euron kohdalla kotiuttaa ja maksaa taas velkoja, tällä kertaa en todellakaan pystynyt lopettamaan ja ihmettelen miten eilen pystyin pakottamaan itseni siihen, tällä kertaa kuitenkin pelasin kaikki ja sitten vielä ne loput 200 velkarahaa tililtä.

Minulla on vielä yksi 500e lainahakemus vetämässä ja jos ne huomenna saan niin pelaan, mutta sitten lopetan pelaamisen kunnes saan veloistani suurimman osan maksettua. Näinköhän tulen siihen pystymään, pakkohan se kait on kun lainaa ei varmasti enää tule mistään senttiäkään.

On se välillä masentavaa ja raivostuttavaa tämä peliongelmaisen elämä ja itsesyytökset kovia. Eniten vituttaa juuri tuo, että aina kun alan pelata niin toivon ja rukoilen isoja voittoja ja lupaan, että tällä kertaa en niitä pelaa takaisin, tuokin oli jo kolmas kerta kun pelaan isot voitot takaisin, viimeeksi meni 4600 ja sitä ennen 5500, tosin sen pystyin kotiuttamaan ja pelasin vasta seuraavana päivänä ne takaisin. Aina kun saan ne isot voitot ja katson summaa ruudulla niin sanon, että nyt en enää tee samaa virhettä, nyt säästän rahat ja alan mielessäni suunnitella mitä kaikkea niillä saan hankittua ja miten maksan velkani pois ja sitten kuitenkin pelaan vielä satasen ja lopetan onhan tässä rahaa millä pelata ja vielä satasen ja lopetan ja vielä satasen ja lopetan kunnes summa on niin alhainen, ettei enää"ole järkä lopettaa kun on vain 2000e voitolla vaikka äsken oli 5000e voitolla". Sitä vain huumaantuneena klikkaa hiirellä pelin pyörimään uudellen ja uudellen ja uudellen eikä yksinkertaisesti pysty lopettamaan.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia siitä että ei pysty lopettamaan ja pelihimo vain kasvaa mitä enemmän voitat?

28

7601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylipelihullu

      P.S.

      Luin vähän aikaa sitten netistä kun joku, jolla ei ilmeisesti koskaan ole pientäkään pelionglemaa ollut, ihmetteli kuinka me peliriippuvaiset voimme istua koneella pelaamssa 6 tuntia ilman tarvetta syödä tai juoda. Tuo aikahan menee pelihuumassa ettei huomaakkaan ja välillä tuntuu ettei vuorokausikaan riitä pelaamiseen jos vain rahaa riittää.

      Pelurin pelaamista ei rajoita nälkä tai jano, ei mikään meno, ei vaikka miss maailma pyytäisi terffeille, ei edes omat hautajaiset, eikä aikakaan jos on työttömänä. Ainut mikä pelaamista rajoittaa on rahan loppuminen ja se ettei mistään saa senttiäkään lainaa vaikka koluaisi koko internetin läpi kuumeisesti lainaajaa etsien.

      • Anonyymi

        Eikö se ole niin että kaikki riippuvaisuudet ovat eräiden mielestä helppo lopettaa,
        Koska eivät tiedä siitä sairaudesta mitään.

        Esim alkoholistit saavat kuulla etä se on vain että lopetat, tupakoitsijat myöskin että lopettaisivat, vaikka moni kyllä yrittää kaikkensa, suklaan syöminenkin on riippuvaisuus silloin kun syö sitä liikaa ja ei voi pitää näppejänsä kurissa kaupassa ettei ostais suklaalevyä vaikka miten olisi päättänyt ettei enää osta.
        Joten riippuvaisuudet ovat vaikeita tapauksia sillä kukaan ei halua itselleen riippuvaisuutta .
        Janhoitoon ei päästä koska hoitohenkilökunta meinaa että lopeta , siis heillä ei ole ymmärrystä edes siitä mitä tekevät työkseen,

        Katsellut alkoholistin kamppailua sivusta , ja hänen olotilojaan kun yrittää olla ilman alkoholia , apua ei näihin vaivoihin saa jos itse pyytää, ainoastaa; neuvon että lopettais .

        Peliriippuvaisuus on varmaan se kaikista kamalin riippuvaisuus koska ekonominen tilanne kärsii siitä, moni koti särkynyt ja velkaa koko elämän ajaksi kertynyt . Joten siinäkään ei auta että joku sanoo että lopettais pelaamisen, normaali ihminen lopettaa jos näkee että siinä on vaara m sairas ei


    • tasapelikerroin

      Aikaisemmin se oli 4000 € ja nyt jotain toista.
      Anna palaa vain jos kerran saat tuollaisia rahoja käyttöösi niin mitään ongelmaa ei ole.

      • ylipelihullu

        Olen saanut tuollaiset rahat käyttööni vain voittamalla ne ensin. Ongelmana onkin mistä saada lisää pelirahaa kun tili on tyhjä ja lainaa ei enempää saa.


    • Bust

      Itse myös armeijan jälkeen noin kuukausi sitten jäänyt työttömäksi .. Ja haen yksinäisyyten / tylsyyteen apua pelaamisesta ... Tänäyönä hävisin noin 1000 euroa Pafille (ei edes voittoja vaan omaa rahaa). Voitin viikko/ pari sitten vähän suuremman summan pitkävedosta ja ajattelin että nyt pystyn maksamaan kaikki velkani (lähinnä pikavippejä) .. Tänäyönä vaan pää tyhjeni ja oli aivan pakko pelata koko tili tyhjäksi .. Eikä edes ollut ensimmäinen kerta, ja pelkään ettei myöskään viimeinen. En ole saanut puhutuksi ongelmastani kenellekkään vakuuttelen vaan että "hyvin menee" vaikka olen oikeasti todella yksinäinen ja masentunut ..

      • 135235235

        Moi. Saanko udella miten menee nyt pari vuotta myöhemmin, jos satut lukemaan tätä ketua? Onko rahapelaaminen hellittänyt vai viekö riippuvuus edelleen rahat ja ajan?


    • PianExPeluri

      Jos tietää, ettei osaa lopettaa, vaikka voittaisi 100000, niin pelitilit kiinni eikä peliautomaateille mennä. Tuskaista se on, mutta toinen vaihtoehto tosiaan on pelata kaikki: omat, lainatut, varastetut, myydä kaikki myytävissä oleva, että saa voittaa ja hävitä. Onko sitten helpompi lopettaa, kun on aivan pakko? Kun ei ole mitä koneeseen syöttää tai pelitilille tallettaa. Jos asut yksin, miten saat pidettyä asuntosi, maksettua laskusi, mistä saat ruokaa? Kun rahaahan sinulle ei voi antaa, kun ne menevät peleihin. Häätö - minne pääset asumaan? Uskottelin itsekin pitkään, että "tällä kertaa otan ne voitot pois" mutta ei sitä koskaan tapahtunut. Päihdelinkin Valtissa meitä, jotka eivät osaa lopettaa vaikka millaisia voittoja saisi, on paljon. Ja moni on yrittänyt vuosia, jotkut jopa vuosikymmeniä. Ja paljon velkaa ja pikavippejä.

      Vieroitusoireita potiessa voi pelata vaikka PAFin ilmaispelejä rekisteröitymättä ja huomata kerta toisensa jälkeen, miten nopeasti se leikkisaldokin hupenee tyhjiin, kun "maksimipanoksella" pelaa.

    • ruokaonpakollinen

      Oot kuitenkin autollinen. Itselläni menee rahat pelaamiseen, ei ole varaa autoa pitää, ennemmin nekin rahat pelaan, joten sulla on vielä jokin mielenkiinto pitää jostakin kiinni. Valitsen ennemmin pelit kuin auton.

    • Todenäköinen_totuus

      "Onko muilla samanlaisia kokemuksia siitä että ei pysty lopettamaan ja pelihimo vain kasvaa mitä enemmän voitat"

      Elät aina hetkessä, et pysty kokemaan elämään omaa elollista tulevaisuutta. Tällaisessä tilassa ei itsesuojelu toimi, kuin autoa ajaisi ymmärtämättä kuoleman jatkuvan vaaran mahdollisuuden. Jos olisit robotti joka miljoonia laskutoimituksilla tekisi päätelmän tulevaisuudestaan mikä oikein mikä enemmin väärin pysyisi paremmin omillaan (Pelithän on suunniteltu tuomaan rahaa niiden tarjoojalle.), tai ehkä vain voittaisi.

      Ihmisen osa on elää hetkessä, loput on meille vain scfiä koska emme ymmärrä hetkeä pitemmälle ratkaisujen seurauksia.

      https://www.youtube.com/watch?v=_Wlsd9mljiU

      • Todenäköinen_totuus

        SAIN SATTUMALTA TARKEMPAA TIETOA PELIRIIPPUVUUDESTA.

        Yhdysvalloissa kun ihmisiä on tiedetysti laidasta laitaan ja rikostutkijat profiloidessaan ymmärrettäviin kuoseihin julmiin rikossarjoihin pystyviä ihmisiä. Profiloinnin sivu tuotteena he havaitsivat et näillä peliriippuvaisilla ihmisillä kuin ihmisillä yleensä aivot eivät toimi kuin yhdellä tapaa, vain yhtä toiminta tapaa hoidellen, siinä hetkessä missä elää. Peliriippuvainen aivoissa kokee voimakasta mielihyvää pelatessaan ja koska aivot käsittelevät yhtä asiaa hetkessä, irrottautuminen pelistä tapahtuu vasta kun rahat loppuvat mutta missään vaiheessa ei aivoilta tule varoitusta itsensä tuhoamisesta rahapelin äärellä.


      • Alkademia

        Itsellä ihan sama juttu. Pelaan vaikka olisin paljon voitolla. Kauhea syyllisyys, mutta kuulin jostain aika mielenkiintoisen väitteen, että mitä jos peliriipuvaiset ei oliskaan koukussa voittamiseen, vaan just häviämiseen. Antoi kyllä ajattelemisen aihetta...


      • Huoh

        Ompahan kummia summia! Itse pelaan aivan valtavasti ja komein summa on 200e kun ensin tykittänyt 400-500 ja pitänyt hieman taukoja.. huhhuh tänäänkin pelannut kokopäivän.. häviö 100 ja voitto24e jonko pelasin siinä toivossa että voittaisin kesälomarahani takaisin mitkä pelasin... voi luoja että hävettää olla nän saakelin tyhmä!!!! Nyt on pelitilit suljettu toistaiseksi..


      • Anonyymi

        Itse lottoan joka viikko ja laitan ainoastaan viisi riviä , se on itse laittavani raja. Sillä voitto tulee jos on tullakseen vähemmälläkin rivimäärällä.
        Silti olen voittanut aikaisemmin muutaman suuremmankin summan loitolla, nykyisin vaan niitä pikkuvoittoja, jotka täyttää summan minkä olen pelannut .
        Joten sitten jos teke mieli pelata enemmän niin lopetan lottoaminen kokonaan .
        Pikku huvi on mukavampi se kun riippuvaisuus


    • pelivimma

      Sinuna hakisin lujaa apua peliongelmaasi! Tiedän nimittäin niin kantapään kautta miten huonosti voi pelihullulle käydä. Itse voitin kahdesti suuren voiton ja uskoin näillä maksavani vanhoja velkojani pois. Maksoinkin niitä pois useille eri tahoille ja olin hurjan onnellinen ja vapautunut. Suljin jopa pelitilini vastuullisesti mistä olin nuo suuret voitot saanut. Sitten alkoi pikuhiljaa pelaaminen muilla sivustoilla ja kuinka ollakaan hävisin lopulta kaiken voittamani rahan sekä otin kaikki lainat mitä sain takaisin. Nyt olen tilanteessa missä en ikinä milloinkaan olisi kuvitellut olevani;kaikki lainani menevät ulosottoon ja painiskelen aivan tuhottoman olotilan kanssa päivin ja öin. Pelaaminen on kohdallani nyt loppunut ja olen hakenut apua tähän sairauteen. Herää ihmeessä ajoissa tilanteeseesi ettei sinulle käy niinkuin itselleni! Peliriippuvuus on kamala sairaus jossa kuvittelee aina vain voittavansa ja hoitavansa tilanteen kuntoon jos hyvin käy. Sairauden merkkinä siitä onkin se että ajaa itsensä yhä vain syvempään suohon eikä vain osaa lopettaa niinkuin terve ihminen tekisi. Oikeasti todella sydämestäni tiedän mistä puhun ja ainoa oikea ohje sinulle on; HAE APUA AJOISSA JA LOPETA PELAAMINEN!!

      • minäö

        Mistä voi hakea apua. olen ryssinyt tilanteeni jo 3x ja tätä viimeistä perhe ei kyllä katso hyvällä.. huudot saan... hoidotkin maksavat....


    • ex-pelurix
    • ExPelinarkki

      Oon 23v miehenalku, ja itsellä peliriippuvuus alko siinä 14-15v pelikoneista, jonka jälkeen kuvioihin tuli nettipokeri, sen jälkeen netticasinot ym. Panokset kasvo vuosien saatossa, ja tossa 9kk sit 10.000e hävittyäni 20minuutissa nettirullaan veitsi valtimolla päätin että nyt tää paska loppuu kerrasta. 8 vuoden "peliurasta" jäi käteen masennus, paniikkihäiriöt ja velkaa, mutta eteenpäin mennään päivä kerrallaan. Tsemppiä sulle, hae apua ga-ryhmistä tai esim. Peluurista! Muista että jokanen pelaamaton päivä on voitto!

    • stressitasotkorkealla

      Tämä on kyllä sairaus, vaikka ei haluisi myöntää. Ennenkuin alkoi olemaan pelivelkaa, niin saattoi päivässä pahimmillaan pelata pari tonnia. Vitutta aivan tosissaan, mutta sitä ajattele et onneks on säästöjä ja ei sentää ole velkaa. "En ikinä pelaa velaksi"... Nyt minulla on 5000€ pelivelkaa ja opintolainoja 5000€ edestä, joista osan oon pelannut. Miten tässä näin kävi? Ennenkuin oli lainoja, niin pystyin lopettamaan kuukausiksi pelaamisen. Nyt kun lainat lannistavat ja tekee mieli pelata, jotta pystyisi maksamaan pois. Parempi mahdollisuus olisi kyllä jos vain lopettaisin, nielaisin tappion ja vielä kun pystyisin vyötä kiristämällä maksamaan lainat pois. Tulisi köyhä talvi, mutta kesällä olisin jo velaton (opintolainaa lukuunottamatta).

    • Enikinäenää

      Hankkikaa gamblock- ohjelma. Itse ostin sen eilen, kun alkoi taas rahat huveta tililtä. Blokkaa kaikki pelisivustot ja pikalainasivustoillekkaan ei pääse. Helpotus on suuri kun ei pääse pelaamaan. Apua on tarjolla helposti...mutta niin on lainansaantikin liian helppoa ja pelisivustoja syntyy uusia kuin sieniä sateella. Koittakaahan ymmärtää, että se on häviävän pieni mahdollisuus että voittaa suuria summia... itse peliriippuvaisena olin nyt toisen kerran lähellä pilata koko tulevaisuuden. Onneksi pelaaminen toi nyt vain pahaa mieltä enemmän ja ratkaisin sen tämän ohjelman avulla. Sen saa puhelimiin ja tablettiin ja tietokoneeseen. Blokkaa itseltäsi mahdollisuudet pilata tulevaisuus. Nyt keskityn velkojen maksuun ja saan olla levollisin mielin. Ystävättären kanssa vielä sovittiin, että otan puhelun hänelle heti kun tekee vähääkään mieli pelata.

    • Toinenonneton

      Aivan samat tilanteet ja tunnelmat kuin keskustelun avaajalla. Ei mitään tajua siitä, että se on rahaa mitä koneessa pyörittää ja kohta on kaikki mennyt. Sitten on pakko jostakin saada pelirahaa. Tulee pikavippejä...
      Olen ajatellut, että peliriippuvaisen aivoissa täytyy olla jotain vikaa. En muuten toimisi noin, olen sen verran fiksu ihminen.
      Mistä tuon gamblockin saa? Jos osaisin sen vielä asentaa. Muistelen joskus yrittäneeni.

    • pelimania

      Olin pelannut noin viitisen vuotta n.300 e kuussa nettikasinoihin. Viime kesänä olisin voittanut 15000e, jos olisin kotiuttanut. Kuudessa tunnissa pelasin kaikki takaisin. Puolen vuoden sisällä siitä otin vippejä ja luottoja yht. 10 000e ja välillä olisin muutaman tonnin saanut kasinosta, jos olisin kotiuttanut. Aina kun rahat loppui pelikoneesta uusi vippi kehiin ja oikein hermot meinasi mennä välillä, kun joutui lähettämään puhelimella tekstiviestejä ja odottaa vastausta, milloin on lainatut rahat tilillä. Sitten loppui vippailu, kun maksukykyä ei enää ollut ja jäin työttömäksi. Nyt pitäisi lyhentää lainoja samalla määrällä kuukaudessa, minkä saa etuuksia. Noh, pelaamiseen ei enää mene tuhansia kuitenkaan

    • finnishgambler

      Olen työtön ja itse käytän kans kaikki päivät vedonlyöntiin ja päivässä tulee keskimäärin pelattua 3000-4000€ edestä, pitäisi varmaan vähentää mutta lopettaminen tuntuu hankalalta

      • Ei_tajuu

        Miten on työttömällä varaa tuollaiseen?


      • Anonyymi

        Yritä laittaa itsellesi raja että käytät vaan ihan pienen summan kuukaudessa , se ei ole helppoa mutta monella se toimii


    • Anonyymi

      Itse pääsin peleistä eroon useaksi vuodeksi. Tän vuoden alussa sitten oli vähän tiukkaa rahan kanssa ja kokeilin onneani. Voitin noin 2000€ ja kotiutin heti. Nyt tässä kesälomalla oli taas tiukkaa rahan kanssa. No nyt sitten hävisin kaiken takasin. Eikä se riittänyt vaan parin tonnin pikavipit päälle . Eli nyt on taas pelivelkaa vaikka aikanaan hoidin isot velat ja ulosoton pois. Miten ihminen on näin tyhmä ja parantumattomasti sairas. Vaikka toisin luulee. Pitkä on talvi taas maksella velkoja.

    • Anonyymi

      Itel lähtee yleensä että vaikka 100€ talletus, sitten sen hävittyä "kyllä se nyt antaa sen bonarin" ja nopeaa huomaa että on tehnyt 5 100€ talletusta puoleen tuntiin. Sitten ehkä saa jossai vaiheessa jonkin voiton, mutta rupeaa laskemaan paljonko on hävinnyt ja valehtelee että haluaa ees plussalle ja sitten häviää enemmän ja enemmän.

      • Anonyymi

        Olen aloittaja ja eilen pelasin monen kuukauden pelaamattomuuden jälkeen 1800e ja kyllä riipaisi sydäntä lukea tuo viesti ja muistaa paljonko tuli pelattua tuolloin. Olen kyllä saanut pelaamiseni todella hyvin kuriin, pelivelat on maksettu ja tililläkin yli 40000e, mutta joskus tulee noita retkahduksia


    • Anonyymi

      Mulla oli kans tuossa reilu 3 vuoden tauko itellä... Mutta mutta lisärahan toivossa taas 21 jouluna aloin hakkaamaan slotteja. Mennyt siis reilu vuosi taas.
      Nyt pistänyt pelitilit kiinni en vuodeksi enkä kahdeksi vaan PYSYVÄSTI. Lisäksi asensin koneelle tuttavan kautta sovelluksen joka estää pelit tällä koneella. Sitä ei saa tosiaan kierrettyä. Kaveri kysyi monta kertaa oletko aivan varma. Sanoin että kyllä olen en jaksa enää noita paskaslotteja yhtään pelata.

      Alkuun vedät isolla padilla ja toivot osumia mikään osuma ei riitä lopussa panos pieni ja samaa isoja toivoo ja heti kassan noustessa panos isommaksi ja alamäki alkaa.

      Se on sellainen EKG- KÄYRÄ ETTÄ EI SITÄ JAKSA ENÄÄ PERKELE

      Nyt riitti mulle. Onneksi en mitenkään isoja hävinnyt koko peliurani aikana. Ainut mikä harmittaa on se että piti yli 3 vuoden jälkeen päästä vielä kokeilee miltä tuntuu voittaa ja HÄVITÄ LOPULTA KAIKKI viimeistä senttiä myöden.

      Meitsi jemmas nettilompakkoon rahaa että siellä olisi pesämuna niin joo olihan siellä parhailaan 5k. Enää ei ole. EIKÄ SINNE ENÄÄ MENE MITÄÄN.

      tässä esimerkkiä miten itellä meni pelit. Depoot 20e (tosi harvoin noin vähän) mutta kuitenkin saat kassan 50e nostat panoksen. Voitat ja pääset 200e no laitat sieltä nettilompakkoon sitten seuraavaan paikkaan jo tuon 20e sijasta 200-400e noi ne nousee ne depot ja kaikki.

      Salakavala tauti jos jää koukkuun noihin. Itse päätän nyt lopettaa kun tehnyt sen jo kerran aiemminkin. Toivon että te kaikki lopettaisitte pelaamisen, ette te lopulta voita muistakaa se.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe