Sain potkut, koska kävin väärällä lääkärillä

sairastyötön

Olen ollut sairauden takia pois töistä useampaan otteeseen. Pomoni vaati, että sairaudesta johtuvia poissaoloja varten pitää käydä heidän omalla lääkärillään. En tehnyt niin, koska en luottanut siihen lääkäriin ja matkat vastaanotolle oli pitkiä ja hankalia sairaana. Terveyskeskus on helpon bussimatkan päässä ja kävin aina siellä hakemassa lääkärintodistuksen poissaoloja varten. No, nyt sain sitten potkut töistä tämän takia. Onko laillista? Pätevä lääkärintodistus siis löytyy joka ikisestä tunnista jonka olen ollut pois töistä.

18

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suoraansannoin

      Mutta- lääkäri toteaa sairauden, kirjoittaa sairausloman pomolta pyytämistä vrten todistuksen.
      Kaiken loman- myös sairausloman, myöntää se pomo. Ei ole näköjään myöntänyt... Katsonut että olit omin luvin poissa. Potkujahan noissa tarjotaan.
      Minun pomoni ei tartte välttämättä lappuja. Kun työntekijä on esimerkiksi influenssakuumeessa, on työkyvytön. Samoin kun sairastin norovirusripulia, en tarvinnut lähteä töihin.
      Crp koholla rankasti olin yli vuosi sitten keskussairaalassa. Pomo antoi sairastaa. Nyttemmin mennyt ilman kummempia tauteja.

    • Kfjfjr

      Luonnollisesti työnantajalla on oikeus vaatia myöntämälleen sairauspoissaololle asiantuntijalausunto firman käyttämältä työterveyslääkäriltä. Erityisesti se pätee silloin kun poissaoloja on toistuvasti samasta tai samankaltaisista syistä. Johan kyseeseen jossain kohdin tulee sekin, että työterveys voi pidemmällä aikavälillä arvioida yleensä ottaen työsi ja terveydentilasi välistä sopivuutta.

      Mutta kerrohan nyt miksi ihmeessä et mennyt työterveyteen pomosi niin vaadittua, tai ainakin kysellyt näitä lakijuttuja ENNEN fuduja. Ottaen huomioon, että sivistyksesi asian suhteen on "kysyn Suoli24:ssä" -tasoa...

    • eorueo

      Työnantaja voi vaatia poissaoloista tietyn nimeämänsä lääkärin antaman todistuksen ja jos työntekijä syystä tai toisesta ei voi käyttää ko. lääkäriä, siihen pitää tietysti pyytää työnantajalta lupa etukäteen sillä jos tointuu menemään lääkärille, pystyy silloin myös soittamaan työnantajalle. Tässä tapauksessa kun työnantaja on huomauttanut (varoittanut) asiasta ja vaatinut käyttämään tiettyä lääkäriä, siihen ei ole paljoa sanomista enää sen jälkeen kun määräys ei ole ollut lainvastainen. Näin se vaan on tuon kertomasi perusteella että irtisanomisen suhteen tuskin on mitään tehtävissä, periaatteessa pitäisi siis olla varoitus ennen irtisanomista, mutta sekään ei estä.

      Työelämän todelliset pelisäännöt kannattaa tosiaan opetella huolella ennenkuin alkaa sooloilemaan, koska työpaikoilla, varsinkin isommissa asiantuntijayhteisöissä, ollaan eräänlaisessa pseudotodellisuudessa työn tuottavuuden maksimoimiseksi ja sen vuoksi työntekijöille saattaa muodostua illuusio todellisuutta suuremmasta määräysvallasta. Tätä mielikuvaa ruokkivat sekä toiset työntekijä että ammattiyhdistys työantajasta puhumattakaan. Karu todellisuus saattaa sitten yllättää liian rohkean työntekijän kun työnantaja käyttääkin sille kuuluvaa valtaa ja pistää rivejä takaisin ruotuun.

      • vie.oikeuteen

        Höpöhöpö! Kyllä kelpaa minkä lääkärin sairaslomalappu vaan. Pomo ei ole lääkäri eikä tuomari. Saat htvät rahat, kun viet asian eteenpäin.


      • Kfjfjr

        Jaha, pistemies esittelee taas olematonta laintuntemustaan.

        Eipä tuohon tarvitse muuten vaivautua vastaamaan, kuin että ei sen paremmin sairauspoissaolon myöntäminen kuin potkujen antaminenkaan ole lääkärin tai tuomarin tehtävä. Kummankin tekee "pomo".

        "Pomon" vallassa on myös päättää, että erityisesti poissaolojen ollessa runsaita ja/tai samasta syystä työntekijän tulee käyttää työnantajan tarjoamaa työterveyspalvelua.


      • et_silleen
        vie.oikeuteen kirjoitti:

        Höpöhöpö! Kyllä kelpaa minkä lääkärin sairaslomalappu vaan. Pomo ei ole lääkäri eikä tuomari. Saat htvät rahat, kun viet asian eteenpäin.

        Höpöphöö. Älä anna vääriä neuvoja! Työnantajalla on oikeus osoittaa lääkäri, jolla työntekijän on käytävä. Työnantaja luonnollisesti maksaa lääkärikulut.


    • lakia_tunteva

      Työnantajalla on oikeus määrätä, mille lääkärille työntekijä menee, jos ja vain jos siihen on perusteltu syy. Antamiesi tietojen perusteella on siis mahdoton sanoa, oliko vaatimus lainmukainen.

      • 6yty

        Aha?

        Ja sitten jäämme odottamaan vittausta säännökseen, jossa tästä näin kerrotaan.


      • tättärää.pippijuu

        "Työnantajalla on oikeus määrätä, mille lääkärille työntekijä menee, jos ja vain jos siihen on perusteltu syy. "

        Lakia ei tarvitse tuntea ollenkaan, riittää että tuntee oman alansa työehtosopimuksen. Omassani sanotaan asiasta näin:

        "Työnantajan sitä vaatiessa on toimihenkilön esitettävä yrityksen työterveyslääkärin antama tai työnantajan hyväksymä muu lääkärintodistus sairaudestaan. Milloin työnantaja ei ole hyväksynyt toimihenkilön esittämää lääkärintodistusta ja osoittaa toimihenkilön toisen nimetyn lääkärin tarkastettavaksi, on työnantajan korvattava tästä aiheutuva lääkärintodistuspalkkio."


    • riitari

      Oletko pitänyt kirjaa paljonko sinulla on vielä heinäkuun saikkua pitämättä?

    • onnea.ja.menestystä

      "ja matkat vastaanotolle oli pitkiä ja hankalia sairaana."

      Tuossa kohdassa uskottavuutesi katosi lopullisesti. Yrität vedota lukijaan: "kun on niin vaikeata, että ja silti vain pomo vaatii ja minä olen sairaana ja voi voi".

      Taksilla pääsee minne vain ja määrätessää tietyn lääkärin, työnantja maksaa kulut. Mutta kaiken tuon jo etukäteen tiesitkin.

      Ei muuta kuin uutta paikkaa metsästämään.

    • Riitauta

      Riitauta. Ota heti yhteys liittoon. Voitat.

      • miksi_annoit

        Virheellinen neuvo.


      • hyhhyh-haiset

        Tuliko kakka housuun kaikkitietäväinen kapitalisti? :D


    • Pysty-korvainen

      Lahtareille kovemmat sangtiot kansan petturuudesta.

      • Kielipoliisipaikalla

        Mikä on "sangtio"? Tarkoitatko mahdollisesti sanktiota?


    • asdpgmadg

      Aloittajan kaltaisen sairaan ihmisen kannattaa hakea eläkepaperit kun ei pysty töitä tekemään. Tai sitten on pinnari ja on aivan oikein että sai potkut.

      • tökötti

        No hirmu pinnarihan tuo on! Pilaa hyvien työihmisten maineen ja tekee "pomot" epäluuloisiksi kaikkia kohtaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe