Asedirektiivi liipaisee Fixitin!

DerKomissar

EU:n kaavailema asedirektiivi tulee tekemään Suomessa todellisen jytkyfixitin.
Aivan sitten varmasti!

Jokainen harrastaja tulee laittamaan kansalaisaloitteeseen nimensä jos tuo direktiivi toteutuu ja Suomi irroitetaan EU:sta! Aseharrastajia on satoja tuhansia tässä maassa!
Euroopassa lisää! Britannia lähtee EU:sta. Miksi? Fieldsports Britain ohjelmassa kävi selvästi ilmi EU:n metsästys- ja asevastainen vaikutus Brexitiin.


Kun laskee mukaan kaikki Metsästys ja ampumaharrastajat, ei ole mistään pikku kansankokousesta sitten tule olemaan kyse.

Jos tuo diretiivi menee läpi tulee tähän maahan todellinen kriisi, sillä kysymys on suomalaisille paljon isommasta asiasta kuin jostain lupakortista taskussa. Kysymys on itsenäisyydestä, olla itsenäinen suomalainen ja sen riistämisyrityksestä!
Kyse ei ole koskaan pelkästä lupapaperista. Sokea pitää olla jos ei tällaista käsitä! Resesrviläisyydessä on kysymys Suomalaisesta isänmaallisuudesta, "talvisodan hengestä". Koska jokainen resesrviläinen on konkreettinen maanpuolustaja jos niin tarvitaan ja heillä motiivina on isien perintö! Ja se perintö on Suomi! Ja Suomi on niin Resesrviläisille kuin metsästäjillekin kaiken ydin.

Kova on hinku vallata Suomi liittovaltioksi!

Koetaanko reserviläiset isänmaallisina uhaksi?

EU on Angela Merkelin johtama kultapossukerho,jonka tarkoituksena on näköjään selkeästi vain riistää jäsenmaita ja niiden varoja varjottuna korupuheisiin.
Tällaiset "asedirektiivit" ovat Ghetto-politiikkaa ja voi suoraan verrata Adolf Hitlerin politiikkaan.Luulisi ISIS terrorin aikana, että jokainen osaava lainkuuliainen henkilö olisi tärkeä!


"Raportoija Vicky Ford on tiettävästi neuvotellut enemmistön kanssa sopimuksen, että jatkossa kaikki aseluvat myönnettäisiin vain
5 vuodeksi kerrallaan. Jos se koskisi myös vanhoja lupia, Suomessa koettaisiin ennennäkemättömän aselupien käsittelyn ruuhkan."


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071121890067_uu.shtml

26

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isi6

      No niin, EU-politbyroo äänesti tänään (13.7.2016) asedirektiivin sisällöstä, ja äänestystuloksen mukaan ns. reserviläisaseet tullaan kieltämään lainkuuliaisilta kansalaisilta. Sekä puolustusministeriö ja varsinkin sisäministeriö tarjosi meille ns. muunneltua totuutta asiassa, ja nähtäväksi jääkin, miten puolustusministerimme Jussi Niinistö (pers.) kiemurtelee irti viime vuoden lopun puheistaan "jos direktiivi tulee, Suomi ei noudata sitä"

      • mistäfaktat

        Voisiko joku laittaa linkin tidon lähteille? Itse kuulin vastaaavaa, mutta asiaa ei onnistu varmentaaan mistään tietolähteestä.


      • ammuskelija

        Aamulehti 13.7

        "sisämarkkinavaliokunnassa hyväksyttiin poikkeuslauseke, jonka mukaan direktiivi ei koske jäsenmaiden puolustusratkaisuja.

        Se merkitsee, että Suomessa voi jatkossakin käyttää puoliautomaattiaseita reserviläiskoulutuksessa. "

        Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Koulutuksessa voi tietenkin käyttää pv aseita, mutta voiko niitä omistaa. Taikka koskeeko asia van maakuntakomppaniaan kuuluvia reserviläisiä. Putoavatko muut automaattisesti pois ja varsinkin ikärasismi iskee. Tästä pitäisi saada pikaisesti Suomessa jonkinlainen asetus, jotta asia selkiintysi.


    • taasdiipadaapaa

      Kun laskee metsästäjät ja aseharrastajat, niin yli 5miljoonan kansasta tuo on hyvin pieni prosentti, eikä ainakaan kaikki metsästäjät tuohon edes yhdy. Kyllä yhteismarkkinat on tärkeämpää, kuin joku harrastus. Eikä tuo juuri metsästystä edes koske.
      Oikein höntti luulee usein kaikkien muiden olevan samanlaisia, mutta usein on aika yksin siellä harhaisessa kuplassaan.

    • 1512

      Eu käsittelyssä direktiviin äänestettiin poikkeus koskien puolustusratkaisuja eli mikäli päättäjämme haluavat niin reserviläiset voivat omistaa ja harjoitella omalla kalustollaan ammuntaa. Eli isokapasitettiset puoliautomaatit ovat mahdollisia.

      Poikkeus ei koske metsästäjiä. Eiihän tämänkaltaiset asiat heitä muutoinkaan ole omien sanojensa mukaan koskeneet. : ))) Eli käytännössä lippaalliset puoliautomaatit kielletään metsästysperustella.

    • varttunutmetästäjä

      Ei lippaallisia puoliautomaatteja metsästyksessä tarvita, nykyinen laki sallii noissa itselataavissa korkeintaan kolmen panoksen lippaita, joten mikä tuossa muuttuu ?
      Itse investoin viimeksi kertalaukeavaan kivääriin, kipplauf on kevyt ja tarkka aseena. Se sopii jo vähän varttuneemman metsästäjän filosofiaan erinomaisesti, harkitut laukaukset osuvat aina paremmin paikalleenkin.

      Tuo brittien Brexit muutoin lisäsi EU:n kannatusta Suomessa, eli aloittajan visio taitaa olla kaukaa haettu.

      • ikäloput

        Nykyinen laki sallii metsästyksessä puoliautomaatissa kolmen patruunan lippaan. Koska lippaan saa irti, niin sen tilalle voi laittaa syyrempikapasiteettisen lippaan, joten kyseinen ase on pian laiton. Eli patruuna määrä ei ratkaise vaan pelkkä mahdollisuus tekee siitä laittoman. Asia pätee moneen puoliautomaattihaulikkoon, jotka muuttuvat nain samaten laittomiksi.
        Puoliautomaatin hyljeksiminen metsästysaseena on pikkumaisuutta, Puhuminen tarkoista ja varmoista laukauksista on itsepetosta, sillä kokenutkin joskus epäonnistuu vaikka olosuhteet olisivat erinomaiset. Aseen toimintatavalla ei ole merkitysty kunhan asenne on kohdallaan. Monta kertaa näkee varttuneemman harkitsevan metsästäjän tekevän pahan virheen puhtaan harjoituksen puutteen takia. Ostetaan askillinen patruunoita, joilla saadaan hirvikoe juuri ja juuri läpi ja sitten jää pari patruunaa jahtia varten. Hirvikokeenkin tasoa jouduttiin tämän takia laskemaan kun ukot eivät enää osuneet juoksuun.


    • MuutHarrastukset

      Monia muitakin harrastuksia ollaan rajoitettu ja eivät ole aseharrastajat niille korvaansakaan lotkauttaneet, joten ei myöskään kiinnosta aselain rajoitukset, kun ei aseita harrasteta.
      Jokainen joka on vähänkin seuranut aseita koskevia lakeja ja tiukennuksia ei ole niin hullu ja tyhmä, että aloittaisi aseharrastuksen, koska se on varmaa, että aselakia tullaan entisestään kiristämään ja jossakin vaiheessa aseet kerätään pois.
      Asetta hankkiva ottaa tietoisen riskin aseen menettämiseen arvottomana, kun aseesta voi tulla joskus myöhemmin laiton, kun lainsäätäjät säätävät aseen laittomaksi.

      • MitkäHarrastukset

        Voisitko mainita jonkin harrastuksen, jota on lainsäädnnöllisesti rajoitettu samaan tapaan kuin aseharrastusta.
        Itseen keksi ainoatakaan. Autoiluun on tullut nopeusrajoituksia, mutta autot saavat silti kulkea 200km/h vaikka korkein rajoitus on 120km/h. Lentämistä säännellään, mutta silti saat lupakirjan vaikka suihkuhävittäjään. Kalastaa voi lupamaksuja vastaan, laskuvarjohypätä, sukeltaa, kiipeillä, veneillä vaikka minkälaisilla laitteilla.
        Suurin osa harrastajista on hankkinut aseensa jo vuosia sitten, kun aselain yhtenäistämisohjeen jälkeen saatiin tasapuoliset tulkinnat ympäri suomea. Luvan saamisesta tuli järkevää ja puoliautomaatteja ei enään syrjitty. Vasta viime vuosina määräykset ja tulkinnat ovat alkaneet kiristymään.
        Aseet ovat myös laillista omaisuutta, jonka arvo ei ole vähäinen. Laillinen omaisuus voi yleensä siirtyä siirtyä perintönä eteenpäin. Nykytilanteessa arvokkaiden aseiden periminen muodostaa ongelman, sillä niitä ei tahdo enään saada luvitettua ja myyntiarvo ei vastaa todellista arvoa.
        Lainsäädännön muutaminen taannehtivasti on myös ongelmallista. Ei ole hyvää lainsäädäntötapaa, jos laillisuutta ei voi ennakoida. Jos jostain laillisesta esineestä tuleekin yhtäkkiä laiton, niin omistajan oikeusturva on huono.
        En näe laillisten aseiden keinotekoisten rajoitusten kanssa näpertelemisessä mitään järkeä. Lailliset aseet ovat jonkinasteisessa viranomaiskontrollissa. Laittomia aseita ei kukaan kontrolloi.
        Viimeisin terroriteko tehtiin kuorma-autolla. Saman logiikan mukaan kuorma-autojen saatavutta pitäisi rajoittaa ja määrätä paino- ja kokorajoituksia. Lisäksi vaarallisimmat kuorma-autot pitäisi täysin kieltää lukuunottamatta viranomaiskäyttöä.


    • hämitä

      Ooks sää hullu.

    • Asekätkö

      Orpo ei sinänsä valehdellut kertoessaan julkisuuteen aiemmin EU sisäministerien kokouksen jälkeen, että "reserviläisten aseet ovat turvassa", hän vain jätti kertomatta, että itselataavien kiväärien ja pistoolien kaavailtu täyskielto (ja ehdotettu korvauksetta takavarikointi) lippaiden patruunaärärajoituksen kautta tulisi Suomessa johtamaan noin 100.000 - 150.000 luvallisen aseen takavarikkoon. Direktiivinäsittelyn todellisuus on hyvin pimitetty eduskunnalta ja harrastajilta, pahimpia vaikenijoita metsästäjä ja reserviliitto, kas molemmat valtionavuilla eläviä!

      • metsästäjävain

        Höpön, höpön, että taas on melkein salaliittoa aseomistajien pään menoksi.
        Onneksi Suomessa noita harhaisia ei kovin paljoa ole, vaan suurin osa aseen omistajista on täyspäisiä. Valvonta on siis hyvä asia, mutta silti noita mahtuu joukkoon. Se jos mikä sanoo, että valvontaa aseiden omistus kyllä kaipaa.


    • resyliluti

      turha luulla että eu takavarikoi ressuaseet.. alkaa asekätkentä ver 2.

      ja patruunoita on jo hamstrattu etukenossa kaapit pullolleen!

    • pelatkaapokemonia

      Näyttää olevan keskenkasvuisia nämä kirjoittelijat, nuo aseiden piilottelut on juuri sellaista uhmaikäisten angstia, ei järkiperäistä argumentointia asiasta.

      • järkiperäisempää se on kuin nämä asedirektiivit(!)OK


    • tsemmosta

      Jos jonkun laittoman tai laittomaksi julistettun poiskeräys onnistuisi niin huumeet olisi jo keräty pois ajat sitten.

    • srayliluti

      Juuri näin. Suomessa on 1,5 milj asetta. ei niitä pysty kukaan keräämään pois. Ja on varmaa että niitä tullaan tarvitsemaan kun nämä kamelikuskit alkaa riehua..

      • turhanpuhujat

        Turha uhota "kamelikuskien" kurillepanosta, sillä suomalinen pulliainen en kevyttä kamaa sellaisten edessä, jotka ovat tottuneet tappelemaan koko ikänsä. Monta kertaa olet itse koskaan oikeasti tapellut, käyttänyt veistä tai ampunut muuta kuin pahvitaulua.


    • srayliluti

      Ihan riittävän monta kertaa että tiedän mitä se on. Ja nuo kamelikuskithan on niitä jotka on karkuun juosseet... eivät osaa muuta kuin ahdistella naisia ja tosipaikan tullen kipin kapin karkuun.

      Sitä odotellessa :)

      • turhanpuhujat

        Mitä oikein teet tällä palstalla? Jos olet tapellut toistuvasti, niin sinulla tuskin on myönnetty väkivaltataustan takia aselupia. Tällä palstalla keskustellaan aseista.


      • rikollistaainestaseon

        Teksteistä päätellen tuolla ei tosiaan ole minkäänlaista luvallista asetta, tuskin vielä luvatontakaan.


    • Turhaaluulottelua

      Ei liipaise mitään fixittiä. Ammunnanharrastajat ja metsästäjät ovat niin eripuraista porukkaa. Eihän edes valtakunnallista kattojärjestöä ole saatu aikaan. Ja direktiiviasiasta kannatta lukea toiminta-ampujien verkkosivua. Saa todenmukaisempaa tietoa kuin täältä.

    • srayliluti

      täällä suvakit vikisee.. meillä reservilöisampujilla on aseet ja osataan niitä käyttää jos tarve on! repikää siitä v-tun kamelinussijat;)

      • jotainrajaa

        "suvakit" kyllä taitaa tuo ampuminen olla vain rasistin unelma, ei tuollainen saa aselupia.


    • hehehheeee

      Hehheh, kaikkea löytyy ja lisää on tulossa.ressuporukoilla on vähän eri meriitit lupajuttuihin kuin suvakeilla;

    • Duodaduodanoin

      Eipä ole edes "eusta eroon" kampanja saanut ihmisiä äänestämään vaan odotetaan mitä tapahtuu niin saadaan kauhistella sitä yhdessä netissä.Luulisi jo niiden äänestämättä jättäneidenkin tajunneen mitä on tapahtumassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe